Kalhoty a bunda na zimu (student budget)

97 nepřečtených
  • jsflyin

    Zdravím :)

    Vybírám právě pro sebe bundu a kalhoty na kolo (traily, enduro) pro využití na podzim a v zimě. Nechce se mi však dávat minimálně 5000 za „značkovou“ sadu (Alpinestars apod.). Například na Dookie jsem narazil na značku Haven, která nabízí nepromokavé kalhoty a bundu dohromady za 2800 (http://www.dookie.cz/…0587-c-1330/ , http://www.dookie.cz/…4696-c-1419/ ). Jsou s ní zde nějaké zkušenosti?

    Využití: Neplánuji jezdit v nějakých alpských podmínkách, pod 0C se dozajista nedostanu. Neplánuji ani tak jezdit v dešti, ale člověk nikdy neví, kdy ho něco chytne.

    Další věci: Co dalšího se hodí na podzimní/zimní ježdění endura?

    Poprvé budu nové oblečení potřebovat na konci září na prodloužený víkend na v Jizerkách (Singltrek, hřebenovky) :)

    Děkuji mnohokrát!

    0 0
    • nomecz  

      Ahoj moje osobní zkušenost s věcmi od Haven je docela tragedie jak co se týka kvality provedení tak materiálu. Kratasy ve kterych se ti i ve 20 stupnich totalne pari prdel me docela vylecily.

      Osobne bych pokud resis prachy prosel obleceni od Force je tady o tom napsano dost. Jinak v softshelových věcech enduro a traily fakt jezdit necheš …

      0 0
      • jsflyin  

        Na Force se kouknu, díky!

        Takže si fakt raději připlatit za nějaké drsnější oblečení?

        0 0
        • nomecz  

          na drsnější oblečení se*e bílej tesák, potřebuješ něco kde po 5 kilometrech nebudeš durch mokrej (propocenej)

          Softshel je vhodnej tak na turistiku a to ještě hodně pomalou, u intenzivnějších sportů potřebuješ něco co bude dýchat.

          Tzn lehce zateplenou budndu co dobře větrá a pod to vrstvit dle potřeby a teploty

          0 0
          • jsflyin  

            Nějaký příklad modelu?

            0 0
            • nomecz  

              netusim bylo o tom tady docela dlouhy vlakno a nekdo tam nejakej model dost chvalill , ja uz zjistil ze na obleceni stejne moc neusetrim kdyz ty radoby levny veci po par pouziti vyhodim nebo prodam za zlomek ceny.

              0 0
          • Rice  

            Teplejší softshellku s malou prodyšností jsem před pár lety vozil a pokud neni potřeba to do kopců rubat závodním tempem, tak mi přišla docela v pohodě. Stejně jako u lehčího oblečení je dobrý při náročnejch vejšlapech zpomalit a větrat už pod kopcem než se uplně uvaříš. Na druhou stranu, v tý teplý softshellce se dalo strávit i delší pauzy i trošku spocenej. V těch tenkejch membránovejch bundách, pod který jsem kolem nuly vozil víc vrstev jsem vždycky po rychlejší jízdě do kopce po zastavení rychlejc vystydnul/prochlad, ale je pravda, že jsem měl asi moc základních vrstev a žádnou „mezivrstu“ na zateplení. Na tenhle podzim/zimu chystám nový oblečení i trošku přeplánovávám trasy, aby v zimě nebyly příkře nahoru/rychle dolu, tak příští rok snad budu zase chytřejší.

            Když jsem dřív jezdil v zimě jen víkendově, tak jsem měl teplejší softshellku a tepláky s funkčníma podvlíkačkama. V teplejší softshellce jsem se sice potil trošku víc než v ptfe membránový bundě, ale zase jsem při zastávce neprochladl. Samozřejmě hodně záleží co si dáš pod to jako první vrstvu, tam se vyplatí toho koupit víc a zkoušet podle teplot a zátěže.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tak Force je také tragédie.

        0 0
        • MartinaBu  

          +1

          bunda od Force hicuje jak blázen. Vždycky jsem přijela totál mokrá.

          Teď mám zimní od Rivela a super. Je ale podstatně dražší :-(

          Na tomhle se ale asi nevyplatí šetřit…

          0 0
          • jsflyin  

            Díky! :)

            0 0
            • IndyCZ  

              Force softshellky nevětrají, to je fakt, jako de facto žádný softshell (až na high end). Ale Force X70 z neprofuku a prodyšnýma zádama je za tu cenu skvělá, jen nedokážu posoudit, nakolik se hodí na trail/enduro.

              0 0
              • kadlec  

                mam bundu i kalhoty, vpredu nefuk a vzadu to dycha a je to ok

                za ty prachy to od forceho nema chybu, beru to kdyz je pod 0

                v softshelu bych se uvaril a jedno od jaky znacky, vse to je igelitak

                0 0
                • plzakj  

                  Jo, dejcha to lip, nez softshell. Ale ta kvalita zparcovani. Vsude se to pare…

                  0 0
                  • kadlec  

                    Jezdil jsem to jednu zimu a nemam problem, zvlast, kdyz jeste zohlednim cenu

                    Ale nemusej byt vsechny kusy stejny

                    0 0
                    • IndyCZ  

                      Ta moje se taky nepáře. Jasně, nešil to krejčí ze Savile Row, ale problém jsem s tím dosud neměl. Za 9 stovek super. Pro mě ideál kolem 5 stupňů.

                      0 0
    • jecnak  

      Jestli mas pobliz Decathlon, mrkni se do jejich outdoorove sekce na nejake nepromokave kalhoty. Maji tam i kusy s uzkym strihem, bez log. Mozna bys nasel i neco nahoru.

      0 0
      • jsflyin  

        To není špatný nápad, díky! :)

        0 0
        • jiriga  

          presne tak, mrkni do Decathlonu, kupr na kolo delaji hodne dobre veci a pritom za pakatel. Ne nadarmo oblekali staj WT staj FDJ. problem ted jem, ze v rijnu maji otevirat novy eshop napojeny na evropsky centralni sklad a ted ne vse je k dostani u nas.

          0 0
          • jecnak  

            Akorat ty cyklisticke veci, co byly totozne s teamovymi FDJ staly raketu. Meli tam i fejky za polovinu, ale materialove to bylo uplne neco jineho. Kazdopadne spousta cyklistickeho obleceni s Btwin znackou je zjednodusenou kopii Mavicu.

            0 0
            • 01carbon  

              Je to mimo tema – ale materialy jako na nekterych dresech nejvyssi rady, jsem nikde jinde na zadnych dresech nevidel (nejsem oblejzac stanku a prodejcu – leda kdyz neco cilene potrebuji). Jak se to chova v praxi – rychlejsi odvod potu, mensi hmotnost, aero… nevim, neumim posoudit. Bych za to i vysolil, ale aby si ze me nekdo delal reklamni predmet to teda ne ;)

              0 0
              • jiriga  

                ono i ty nizsi rady nejsou spatny…700/500, nejvyssi 900/aero je samozrejem super. ale souhlasim, radsi mam mensi napisy ci vubec zadny…nekdo ale zase jezdi rad jako reklamni banner:-)

                0 0
              • jecnak  

                Jeden cas meli nejaky ultralehky ultraaero dres. Jelikoz jsem resil neco na bajka do vedra a k tomu urceny Mavic dres mi prisel jeste porad moc teply, tak jsem ho kvuli casove tisni zkusil a je super. Material je ale extremne nachylny na poskozeni, ale dycha skvele a je teda i skvele prusvitny. Kdyz se podivas na kombinezy na TDF apod, tak to vypada podobne, ne-li stejne. Fakt si myslim, ze jim cast sije Mavic, respektive Salomon, coz je majitel Mavicu. Driv jim silo EKOI.

                0 0
                • 01carbon  

                  To asi odpovida. Ja to drzel v ruce na Chodove. Ruzovo sedivo bile tenke a lehoucke. Ani nevim jestli meli vic velikosti. Nic pro me s batohem vepredu. ;)) A na webu jsem to nevidel (zase moc dukladne jsem nehledal). A kroutil jsem hlavou, protoze podobne materialy jsem u nikoho jineho nevidel.

                  0 0
                • mr.antik  

                  Do tepla mi přijde super to jejich tričko za 109,– který z nějakýho důvodu maj v sekci turistika

                  0 0
                  • jecnak  

                    Jo, daji se tam najit zajimave kousky. Treba bezecky spodni trika s elektrodama pro tepak a podprdy s elektrodama. Cena obojiho super a na kolo jsou vyborny.

                    0 0
    • jsflyin  

      Ještě se hodlám kouknout do Rideka, které mám kousek na věci od Endury. Je tam fajn prodavač a pořád nějaký slevy :)

      0 0
    • AussigBiker  

      Nevim presne, ale myslim si, ze mam tyhle kalhoty od Crafta: https://www.kursport.cz/…cerna-9900-l

      Jsou presne do tohohle i studenejsiho pocasti. Obecne za tyhle prachy bych mrknul na Crafta, nezrujnuje, koukam, ze tamtez jak sem poslal link maji pekny slevy. S Craftem jsem dlouhodobe spokojen.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak pokud řešíš budget tak bych se nebál vzít něco z číny. Něco od Racmeru s fleeecem, zateplený dres, funkční nebo termotriko, na to tenkou šustákovku či nepromok a zima by ti do té nuly býti neměla. Takhle aspon jezdím většinou já.

      0 0
      • jsflyin  

        Já to začal řešit moc pozdě, potřebuji to od konce září :D A zrovna z Číny nerad beru oblečení, nikdy jsem zatím netrefil velikost .. Ale ještě se na to podívám, díky :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak zkus ten Decathlon, podle mě je to o něco lepší jak ten Force. Od nich mám hadry a jsou horší jak ten Racmer. Nesmyslný střihy, mam XXL kalhoty v pase mi plandaj, na nohou a zadku škrtí, krátký šle takže je vozím jen na krátký trasy protože mě pak řežou do ramen. Vesta XXXL je mi malá a dres XXL zase velkej. Jinak ve Sportisimu mají značku Eleven, vozí jí dost kolegů a prý je to OK.

          0 0
      • mr.antik  

        Kopil jsem bundu z činy (Santic), asi to bude jako nějaký axon/force atd… šitá perfektně ale pod neprofuk panely se člověk potí jak sviňa, zabíraj zbytečně velkou plochu (ramena a nesmyslně i záda). Ale já ve studeným počasí nijak moc nedupu tak se to dá

        0 0
        • jecnak  

          Ja uz o „neprofuku“ levnejsich znacek nemam nejmensi iluze. Naposled jsem paral pro zajimavost zimnu rukavice od Force, protoze me zajimalo provedeni. No a mezi vnitrnim a vnejsim materialem byl normalni igelit. Skoro bych to tipnul na vlozenou igelitovou rukavici jako jsou na benzince u stojanu.

          0 0
    • Auditor  

      Casto zde citovany odkaz u temat na obleceni (pred casem, posledni dobou jsem ho tu moc nevidel):

      http://www.hankaebertova.cz/index.php?…

      0 0
      • jecnak  

        Trochu problem je, ze je to z pohledu zeny a jeste ultramaratonkyne. Ja se treba oblekam dost jinak. Navic dneska uz existuji mnohem lepsi materialy a kombinace, takze do deste a zimy se da obleci lepe a pohodlneji. Jako prvotni nasmerovani dobre.

        0 0
        • Auditor  

          Tome, tak jsem to myslel .. jako prvotni nastrel do problematiky.

          A ano, sam jsem si vedom ze to je zenska a je to starsiho data. Casem si kazdej najde svoje reseni …

          0 0
    • kapo22  

      Já do zimy vozím kombinaci tenkého termotrička s dlouhým rukávem, tenkou klimatexovou mikinu a neprofučnou vestu. Když je větší kosa, tak místo vesty hodím tuhle teňounkou bundičku a úplně v pohodě. Je lehká a jen tak neprofoukne :)

      K tomu vozím tenké lyžařské jégrovky a přes ně obyč úplejší kraťase, aby mi negoukalo do nohavic :-D

      Takhle kombinace se mi osvědčila i na běh při teplotách 0–5°C.

      Ale chce to zkoušet a zkoušet, až najdeš pro sebe vhodný poměr větrání, neprofouknutí a udržení tepla. Takže se párkrát uvaříš, párkrát zmrzneš a pak to vychytáš :-D

      0 0
      • jiriga  

        ja to mam podobny. ted vozim dlouhy merino, na to vlnenej dres (nejkaych 52% vlna) a pres to neprofuk vestu nebo , jako dneska, celou bundu neprofuk. zatim kratasy a koleni navleky. dnes jsem mel i rukavice a bylo to fajne:) jakmile se jeste ochladi , prihodim k tomu vlneny katata, pres ketry hodim jeste kratasy bez vlozky

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Dnes bylo u nás ráno pod 4°, po dešti a místy mlha, takže jsem vyjel ve skoro plné zimní, což znamená: lehce zateplené tretry (Lidl před lety), kraťasy s vložkou (elastické letní GSG) + zateplené návleky na kolena (Force) + tenké tepláky, teplý nátělník (oboje Lidl), tenké termotriko se stojáčkem (Kilpi), nezateplený návlek na krk (Snow), bunda (Author Blaze by Lawi, neprofuk a částečně i nepromok) – ta jediná stála majlant – nejspíš víc, než celý zbytek výbavy dohromady, pak ještě čepice pod přilbu (Atex), softshell rukavice (Biemme). Možná to už chtělo i návleky přes tretry, po hodině mi nebylo na chodidla úplně teplo a místo teplého jen tenký nátělník, nikde moc nefoukalo. Na cestu zpátky mám tenčí oblečení pod bundu.

          0 0
          • jiriga  

            :-) no, ja uz k te zimni vybave nemel daleko:-) nohy ok, mam teple lyzarske ponozky, zatim v pohode. ale zitra uz si vemu capku neprofuk pod helmu, zatim mam jen cyklo capku se stitkem. jinak rukavice mam agu, ale i pri teplotach kkolem 5–8 mi stejne mrznou ukazovacky. jakmile bude k nule, nahodim lyzarske:-) pak navleky na boty a je to , jak jezdim v zime komplet:-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já dneska v nezateplených cyklokalhotech, termotriko a na to dres s krátkým rukávem. Už bude nula hodím s dlouhým.

            0 0
            • nomecz  

              nezapomeň že máš zateplení jinde :-) my kostry by sme zmrzli

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já mam svetr.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To by mě zajímaly další okolnosti, jestli máš záznam: teplota prostředí, celková doba jízdy, průměrná rychlost a k tomu nejlépe něco jako rychlost na 75. percentilu (eliminuje křižovatky a jiná krátkodobá vynucená zpomalení), a pak třeba ještě nastoupané metry, celková délka stoupání, výraznější sjezdy.

                  Vzít si toho tak málo, tak po prvním kilometrovém sjezdu odlomím bezbolestně celé paže do odpadkového koše a vyplivnu za nimi průdušky.

                  0 0
                  • jakub_kencl  

                    Dneska kolem Berounky 2°C. Dlouhé (tenké) návleky na nohy, tenké termo, zateplený Kalas a vesta, dlouhé lehké rukavice. Ráno sem si říkal, že už je kosa, ALE JE STÁLE JEŠTĚ LÉTO… po hodině už sem si říkal, že to chtělo teplejší rukavice a asi i návleky na letní tretry :-D

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    6c, kolem 30min. A průměrná tak 17.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Po hodině a deseti minutách ve 3–4°C na mokru, což zahrnuje celkem půl hodiny stoupání o 388 metrů výškových a hlavně souvislých bezmála deset kilometrů téměř nepřerušeného mírného klesání AVG>30 zhruba uprostřed, bys asi mluvil jinak. Tam ani tlustá vrstva sebekvalitnějšího funkčního sádla nic nezmůže.

                      0 0
          • jecnak  

            Jestli ti muzu doporucit, kup si navlek na prilbu. Je to fakt skvela vec jak na zimu, tak do tohohle mezidobi. Nemusi byt zrovna tohle staci i nejaky levnejsi.

            0 0
            • xtonda  

              Stačí zalepit díry lepící páskou. http://sheldonbrown.com/eagle.html

              0 0
            • jiriga  

              vidis, to me nikdy nenapadlo…ale verim, ze to muze fungovat dobre…

              0 0
              • jakub_kencl  

                Dříve sem taky lepil díry v helmě (zevnitř), ale návlek mohu vřele doporučit. Jak proti vlhku, mokru, tak proti studenému větru.

                0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Jelikož zvládám šicí stroj a ze spotřebovaných oděvů syslím použitelné materiály, mám v plánu si takový na zimu spíchnout, aby měl ventilaci vzadu a neprofuk zepředu. Díky za připomenutí. kokoska má a moc si pochvaluje, třeba i jen na sjezdy v dešti.

              0 0
              • jecnak  

                Vozim ho i v lete, kdyz mam jet dlouho v desti. Clovek to pak nejak psychicky mnohem lepe zvlada.

                0 0
                • jiriga  

                  tak to ja zase rad trpim a cim horsi pocasi, tim vic si pripadam jako „zavodnik“…:-))) nicmene na zimu to asi navliknu, nerad bych odesel s nastydlou hlvaou ci dutinama. byt si ted chci poridit belgickou capku na zimu

                  0 0
                  • jecnak  

                    Mne i s neprofuk capkou pod prilbou vzdycky nastydly dutiny. S navlekem tyhle potize nemivam. Mene budget, ale zato elegantnejsi reseni je si koupit na zimu aeroprilbu.

                    0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Tak dostatečný drsoň jsi, už když vyjedeš do tmy a do nečasu. Není důvodu si to ještě znepříjemňovat a riskovat, že zítra už vyjet nebudeš moci.

                    0 0
                    • jiriga  

                      jojo, to jsem velky drson:-) ale uz se zacina stmivat, vcera jsem vyjel z prace cca v 17.30 a v Modransky rokli uz bylo celkem sero…

                      0 0
              • kokoska.rokoska  

                Ano prosím, přesně tak!

                Dřív jsem v zimě (mrazu)/dešti vozil uzavřenou aero helmu, ale poslední zimu (roční období) jsem celou přežil s normální helmou a návlekem, samozřejmě s tenkou čepicí pod. Je to pohodlnější, bezpečnější a v grupě si navíc můžeš pokecat.

                Takže návlek jsem přeřadil z kategorie podzim/jaro do kategorie podzim-jaro :-)

                0 0
            • jsflyin  

              Mám R2 helmu, ale zkusím to nějak vymyslet :)

              Nicméně déšť raději řeším kapucou

              0 0
    • raskin  

      Ty kalhoty Haven vypadají dobře, asi je vyzkouším, softshell to není-bohudík, prý nějaký pružný materiál, takže pokud podobný, jako se dělají kratasy, tak ano. Mám sice z Force nějaké dlouhé kalhoty se šráky, ale líbí se mi více ty civilní volné věci.

      Decathlon je super, doporučuji střední vrstvu tenhle dres: http://www.decathlon.cz/…0-cerny.html#… Pod ním mám podvlíkací triko z decathlonu a to nosím za každých podmnínek, protože je úžasné odvádí vlhkost do další vrstvy http://www.decathlon.cz/…00-bile.html#…. Svrchní bundu mám GORE ALP-X2 Active, tam není o čem hovořit, kdyby bylo méně hůř, tak větrovku z Decathlonu http://www.decathlon.cz/…ralight.html#…. S kratasy vydržím dlouho, páč mám chrániče, ty také dají nějaké teplo a pod volné kratasy beru bud podvlíkací s vložkou sítované, nebo trictvrtové s vložkou elastické do větsího chladu.

      Ale 10 lidí, 10 názorů a hlavně pocitově to má každý jinak a to je asi nejdůležitější

      0 0
      • jsflyin  

        Možná se na ně zajdu do Dookie podívat, ať alespoň vidím ty kalhoty naživo.. Taky bůhví, kolik toho nakonec za zimu najezdím :D

        0 0
    • mr.antik  

      Nejdražší asi budou ty kahoty, klindě bych vzal nějaký 3/4 nebo kraťasy (dle toho jestli vozíš chrániče). Pod to vrstivt nějaký legíny (klidně čína). Na vršek zase vrstvit nějaký termotriko, drezy, navrch klidně fleece mikinu a vestu nebo větrovku. Nic vyloženě nepromokavýho bych osobně nebral, spíš ať to dejchá.. pokud bys nic z toho neměl, tak Deathlon uplně v pohodě. Tu větrovku nebo vestu ale radši taky dražší, ať to není igelit od Force apod.

      0 0
      • raskin  

        Ta větrovka není igelit, je to hustě tkaná tkanina, žádný zátěr tam není. Fakt perfektní

        0 0
      • jsflyin  

        Tak to dělám normálně, ale vždycky stejně přijedu promočenej.. :D Takže chci něco nepromokavého

        0 0
    • Cryzyy  

      Připojil bych se s dotazem na zimní teplé kalhoty bez vložky, pro mínusové teploty (0 –10), z posledních jsem jezdil Etape, Kalas, Gore. Neprofuk vepředu, počasanej vnitřek, raději bych něco teplého, to co mám jsem tak od –4 kombinoval s funkčíma spodkama, v čemž už mi nebyla zima, ale zase to je nepohodlné.

      K tomu, že potřebuji víc zateplit celé nohy jsem se dostal tak, že mi byla zima i v zimních tretrách s návleky, se spodkama navíc tenhle problém zmizel, ale pohodlné to moc není.

      Zkoušel jsem se orientovat podle gramáže látky, ale někdo jí vůbec neuvádí, nebo se nedá dohledat k jaké části kalhot se ten údaj vlastně vztahuje.

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        Rozhodně doporučuji Sonic od Sensoru, mám několik let, maximální spokojnost. Příjemné na nošení, pohodlné, akorát teplé do mírné zímy, přiměřeně neprofuk, prodyšné… celkem odolné, přežily několik pádů i desítky oprání, aktuálně seženeš zde dost pod litr https://www.sensor.cz/…rnaseda.html

        0 0
      • jecnak  

        Od 10C do cca –3C si vystacim s kratasama a navlekama z RainMemu do Kalase. Je to sice primarne do deste, ale letosni zimu jsem v tom v klidu a pohode odjezdil. Tohle kombo je mi totiz pohodlnejsi nez dlouhe capaky treba od Mavicu nebo Gore. Navic je to vodeoodolne, coz se v zime hodi skoro vzdy.

        Když je opravdu kosa, kolem –10C apod pres to cele dam softshell kalhoty s uzky strihem. Davat nejaky podvlikacky nebo tremopradlo pod zimni capaky se mi neosvedcilo.

        0 0
        • Cryzyy  

          Mám trošku obavu, že bych v tom umrznul, jak je pod deset stupňů, začínám oblékat neprofuk… Teď třeba ještě vozím teplé kraťasy a návleky s počesaným vnitřem, ale už to začíná být dost hrana. Je to dané i tím, že když vyjedu, je ještě třeba i 13 stupňů, což je celkem pohoda, během hodiny tma a pak teplota klesne na 7, domů to mám poslední půl hodinu na silnici odkudkoliv víceméně do kopce, takže to ještě jde, když jedu na biku, tak to řeším takovou tou tenoučkou textilní „pláštěnkou“ a beru teplejší rukavice.

          Nemáš tušení, zda mají návleky RainMem stejný střih jako jejich normální ?

          Mám trochu problém s velikostma Kalas, kraťasy mám jedny velikost 2+ a druhé 3, 2+ mají trošku kratší kšandy, než by se mi líbilo, 3 mají zase už moc dlouhé nohavice. Ještě musím prohrábnou igelitku s oblečením, co tam bude i když k ní mám díky vyjebávce ze strany bývalého teamu trošku psychický blok :o)

          0 0
          • jecnak  

            Rainmem kratasy a navleky jsem puvodne kupoval na jarni brevety (takove polozavodni akce) v podhuri Alp. V nizine kolem Dunaje bylo treba 10C, ale v kopcich na kraji Alp uz misty jen tesne nad nulou a k tomu obcas chumeleni a nebo dest. 200 nebo i 300km trasy jsem tak jezdil. Pak jsem je pouzival na cyklokros (jen kratasy, jinak samozrejme kratky + kratky i pri tesne nadnulou) aby mi nenastydl mocak. Vloni jsem je zacal vozit i normalne v zime na bajka i silnici a fakt mi prijdou super. Maji jakousi membranu, takze prilis nedychaji, zvenci jsou do nejakeho poctu vyprani vodoodpudive a zevnitr je takova počesana tkanina. S velikosti jsem psal na jejich zakaznickou linku a podarilo se nam to dobre trefit hned napoprve.

            Navleky na tretry nemam, ale uvazuju o nich take. Sice mam zimni mtb tretry, ale obcas by se mi hodilo jet v letnich silnicnich s navlekama – do deste. Tam budou tyhle navleky fungovat asi lip nez stavajici Gore-Texove ponozky, ktere staly raketu a stejne funguji realne tak 2h maximalne – dovnitr si protlacis vodu tlakem o vlozku boty.

            0 0
            • MlokCZ  

              Aha, ty vozíš i zateplené neprofuk kraťasy, to pak řeší ten problém co jsem psal níže (že bych nemohl vozit návleky + kraťasy).

              0 0
              • jecnak  

                Zanet mocovych cest cloveka nauci :-( Dokonce jsem uz vezly ty zateplene neprofuk kratasy pod dlouhymi zimnimi capaky bez vlozky s membranou.

                0 0
            • Cryzyy  

              Návleky na tretry mám pro změnu já :) Vozím je převážně na silničním kole, kde mám Chorus kliky s malým Q-faktorem a neškrtám o kliky tretrama, což obvykle přivádí moje návleky během jedné zimy k zaručené smrti. Na silničním kole, jezdím jenom když je hezky, respektive sucho a nepotkám tmu, ale to zase nebývá zima, abych návleky potřeboval, takže návleky používám jenom svátečně. Nicméně i tak jsem v nich už kvalitně zmoknul, nateklo do nich vrchem, jako do jiných návleků na tretry, oproti neoprenovým se v nich nohy potí znatelně méně.

              0 0
        • Cryzyy  

          Jak jsem psal, tak jsem pořídil návleky a kraťasy RainMem PASSION a zimní dlouhé kalhoty AMBITION X6. Poprvé jsem RainMem kombinaci kraťasů a návleků vytáhnul na test v +10 °C a bylo mi v nich vedro. Další pokus, jsem dělal někde kolem +7 °C a postupně se v následující dny dostal až k teplotám +1 °C, zima mi v téhle kombinaci nebyla, jezdí se v nich opravdu pohodlně (trochu problém je pořizovací cena a ježdění v čistých kraťasech každou vyjížďku). Pro takové, to sychravé podzimní počasí považuji RainMem, za nejlepší kombinaci, co jsem vozil při teplotách od +8 °C níže.

          Jak se poslední dny ochlazovalo a počasí zavánělo poklesem teplot pod nulu, tak jsem si řekl, že je čas na zimní AMBITION X6. Teplota +1 °C, téměř hned jak jsem vyjel, jsem začal cítit, že mi na nohy z boku a zezadu studeně fouká. Postupně mi na nohy začala být zima, což se s klesající teplotou k –1,5°C jenom zhoršovalo.

          Přední díl je u kalhot AMBITION X6 z neprofuku, ale použitý materiál na zadní část nezahřeje, profoukne a teplotně s přední částí nekoresponduje.

          Návleky z RainMem, jsou až na proužek cca 5cm na zadní straně stehna z neprofuku, ale na téhle části už má člověk kraťasy, takže jedna vrstva profukové látky zůstane jenom v podkolení jamce, až po místo, kde začínají kraťasy.

          Řekl bych, že RainMem kombinace je teplejší, než dlouhé kalhoty AMBITION X6. Z AMBITION X6 jsem celkem zklamaný, jednak proto, že udávaný teplotní rozsah nekoresponduje se skutečností (což může být subjektivní) ale on, ani nekoresponduje s teplotním rozsahem udávaným u návleků RainMem, při srovnání těchto dvou produktů. Před nákupem jsem výběr přímo konzultoval u Kalas a z rozhovoru bych čekal, že AMBITION X6 budou do větší zimy, než RainMem, ale není tomu tak.

          0 0
      • nomecz  

        ted sem bral tyhle, za ty prachy i s membranou …

        http://www.kalas.cz/…ion-x6-cerne?…

        0 0
        • Cryzyy  

          Díky, ty mám na seznamu, díval jsem se i na http://www.kalas.cz/…ion-x7-cerne?… , u kterých jsem z jejich popisků nepřišel na to proč, jsou dražší, když mají podle horší parametry.

          0 0
          • MlokCZ  

            Otázka je jestli budou stačit. Vozím už více let nějaký předchozí model těch Ambition X6 a dle parametrů byl skoro stejný.

            Ta cena bude jak výprodejem starého modelu, tak se liší podle mě kde je membrána. Aspoň u těch mojich starších Ambition X není membrána po celé přední straně, končí kus pod koleny. A tuho dražšího novějšího modelu je po celé přední straně.

            Ani jedno bych obecně neoznačil za lepší, ideálně bych chtěl mít obě varianty (s membránou po celé přední straně do větších mrazů a také dle použití bike vs silnička). Kolem nuly mi vyhovuje, že není membrána po celé přední straně. Pod –5° bych ji ocenil všude.

            Pro představu se oblékám spíš více proti ostatním a proto jsou pro mě ty Ambition X na hraně v mrazech. Do práce to mám jen půl hodiny, takže když je větší zima než –5°, tak jezdím jen to (ve větších mrazech si to neprodlužuju nikdy). A i tak tím rychlejším směrem (kde jedu rychleji) už bych snesl teplejší, ale díky té půlhodině (rychlejším směrem to může být i o pár minut méně) to ještě jde.

            A další vrstvu navíc se pod ty Kalase rve blbě.

            To co používá jecnak bych používat nemohl vůbec. Kraťasy + návleky a už v +10° mi to hodně vadí v místě těsně nad koncem návleků, kde je jen ta vrstva kraťasů. I pod zateplené čapáky vozím už tak od cca +5° ještě funkční trenky. A k tomu návleky nemám rád a vozím je výhradně jen ve větším teple jako rezervu. Jinak raději vozím nejprve tenké 3/4, pak čapáky.

            Já ale jezdím v čapákách už od cca +10°. Nad těch cca +5° vozím ještě bez membrány. A třeba minulý týden v pátek jsem je měl i když bylo cca 13°, ale to jsem jel s malou dcerou krokem a horko mi nebylo (a to se oblíkám ještě o něco tepleji než když jedu sám).

            0 0
            • Cryzyy  

              Nějaký model zimních kalhot jsem už od Kalase vozil, ale bude to minimálně 7 let, kdy jsem ho vyřadil, neprofuk byl na celé přední straně a zadní byla zateplená stejně silným profukem. U následujících kalhot dalších značek mi přišlo, že je tloušťka na zadní straně tak poloviční, i když mi na nohy nebyla nikdy vyloženě zima, tak prochladnutí v tretrách bylo při teplotách pod –4 znatelné, bylo znát hlavně při trénincích nad 3–4 hodiny (na ty teď už nemám čas, ale zase bych rád vyšší komfort).

              Rád bych si pořídil jedny opravdu teplé kalhoty vyloženě pro mínusové teploty a druhé pro teploty +5 -něco, což mi teoreticky ještě tuhle zimu pokryjí ty stávající.

              Oblékání se synem na kolo, mi zatím docela vychází, dávám tak o vrstvu, až dvě navíc :)

              0 0
              • nomecz  

                pokud se dnes stihnu stavit na poštu tak ti je vyfotím jak je to zevnitř udělané, ale nejspíš až po neděli

                0 0
                • Cryzyy  

                  Děkuji, stačí když mi třeba napíšeš jak je látka vzadu tlustá, což z fotky stejně nepoznám.

                  0 0
              • plzakj  

                Ty X7 do –10–5 mi prisly vcera. Jeste jsem v nich nejel, ale na teploty pod 0 mi to moc neprijde. Muzu podat dalsi info, jestli chces.

                Podle me x6 je starsi model a byl toprodej malych velikosti, x7 novej model nejvyssi rady.

                0 0
            • Cryzyy  

              Podle informací od Kalshe je zadní část u Ambition X6 a Passion X7ze stejného materiálu (Roubaix), zapomněl jsem se zeptat na gramáž, ale předpokládám, že to bude 250 g/m2, což je uváděno u návleků, těžší Roubaix jsem u ničeho nenašel .

              Řada Rainmem má 270 g/m2, což by mohlo být i díky membráně po celé ploše teoreticky teplejší. Objednané mam oboje, tak uvidím v čem budu víc mrznout.

              0 0
    • jiriga  

      btw – nemate nekdo zkusenost s nejakym filtrem pres pusu a nos? pote , co jsme denak musel absolvovat kus po Libusske, but se docela hodil. Jinak jedu cca 85–90% cesty mimo provoz, ale rano si takto roztahnout plice neni nic moc…

      0 0
    • jsflyin  

      Úplně náhodou jsem narazil na tohle https://www.bikestrike.com/…seda-p10159/#…

      Dokáže to skutečně ochránit před deštěm a zároveň trochu dýchat?:)

      0 0
      • doubleingram  

        Tezko rict ale urcite v tom bude clovek vypadat jako kreten :)

        0 0
      • kapo22  

        To si dovedu představit tak na downhill v totálním blátě, kdy pak i s kolem skočíš rovnou pod wapku :-D

        0 0
        • jsflyin  

          Pod vapku už jsem jednou musel i v kraťasech :D

          0 0
          • kapo22  

            A určitě to byl super zážitek, co? :-D

            0 0
            • jsflyin  

              Bylo to o kule (samozřejmě nebyl plnej proud a měl jsem ruce na ochranu) :D ale pomohlo to, oblečení bylo jako nový, nezasral jsem penzion v Saalbachu a díky zapnuté lyžárně vše do rána uschlo :D

              0 0
              • Morchella  

                Pozor na to, jak která wapka. Mě vzal wapkou na zlomek sekundy pracovník od pumpy přes holeň, kterou mi rozřízl a ještě sedřel asi 1dm² kůže. Některé wapky pracují s úplně jiným tlakem, než jsem byl zvyklý třeba u Agip. Např. wapka Shell/Švehlova, P10 pracuje s tak velkým tlakem i bez zmáčknutí turba, že se tam kolo vůbec nedá mýt.

                0 0
    • Morchella  

      Letos jsem na zimu vyzkoušel alternaivu k čapákům, které mám bohužel promokavé. Koupil jsem, hlavně na cesty do práce v dešti, tyto kalhoty z Aliexpress a zatím spokojenost. Za těch 40 minut jízdy nepromoknou, docela i dýchaj a hřejou pěkně i kolem 5 °C. Dnes přituhlo a vzal jsem pod ně první vrstvu Craft a teplo bylo až moc. Nevím, jak dlouho bude fungovat ten zátěr, protože větší tlak vody už nerozdejchaj. Minulý týden jsem v nich jel dvě hodiny v dešti bez blatníků a zadek nad sedlem jsem měl již promočený durch.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.