• Hedus

    Tak jsem se včera po delší době dostal do kina a stal se tak nedobrovolně dalším, kdo byl vtáhnut do kauzy Kájínek www.jirikajinek.cz O Babinském se první film natočil asi po 150 letech.O Ká­jínkovi prakticky hned. Ano, jako oddechovka celkem dobře natočená ve stylu, který by nikdo od Petra Jákla-notabene Českého režiséra nečekal. Ptám se však proč ve chvíly, kdy závěrečné titulky ovlivňovaly tisíce návštěvníků snahou o znovuotevření případu,podání odvolání do Strasburku atd, atd…

    Je to promyšlený a do konce dotažený marketingový tah, nebo opravdu pokus o obhajobu člověka, který chladnokrevně zastřelil dva lidi ? Pochybuji o tom, že by v dnešní době justice selhala tak hrubě, právě v oblasti pravomocného odsouzení na doživotí. Postavíme mu opravdu v jeho rodném městě pomník ???

    Anketa: Co vy na to

    32x
    48%
    34x
    52%
    0 0
    • Uruwashii  

      nemyslím si, že je na obyčejných lidech, kteří vedí o tomto případu s prominutím kulový, rozhodovat o vině či nevině vraha.

      0 0
      • pepino  

        Bať, bať, ale kámošky ségra byla manželka toho zastřelenýho Štefana a je malým plzeňským tajemstvím, že v tom jela Pilsen Police, rozdělená na dvě skupiny.

        0 0
        • pepino  

          Ale zas máme krásný nový kašny, musím se na ně zajet mrknout.

          0 0
          • rš2  

            Je to myšleno jako vtip, že…? Něco tak nevkusnýho a hnusnýho na takovém hezkém náměstí, to mohl schválit jenom magor! :-/

            0 0
            • lukas.rusty  

              jsou hezký.. hlavně v noci to pěkně svítí :)

              0 0
              • ivaneck  

                Mne se taky libi. Kdyz jsem je videl prvne v novinach, tak jsem si rikal, co je to za hruzu. Ale pak jsem je skouknul na miste a vyborne se doplnujou s morovym sloupem. Ten je ve ctvrtem rohu namesti a ma stejny barvy. Skoda toho vandalismu, snad kazdej trouba si tam musel neco vyryt

                0 0
                • rš2  

                  Výborně se doplňují s morovým sloupem…to je dobrý :-D Krásná historická propracovaná památka a k tomu hladký plechový moderní něco bez tvaru děravého kvádru… Mě by se asi líbily, ale ne na historickém náměstí, třeba v sadech u Hurvínka by byly skvělý a seděly by tam jak prdel na hrnec. Na náměstí měli udělat konečně pár laviček pod stromama a bylo by to krásný a neutratili by z našeho skoro 25.000.000,– Kč za tři tzv.kašny. Ale zase je to vstřícný krok k občanům – cikáni a vožralí se mají kde koupat a pouliční umělci mají kam kreslit…a to bude neustále než to ohradí plotem takže budeme mít kašny za 25 mega ke kterým nikdo nemůže…jako naše slavná věž kterou zadrátovaly :-/ Mimochodem ty kašny se na náměstí měli vratit tak jak tam kdysi byli společně s morovým sloupem, nějak se ten záměr zvrtnul…

                  0 0
                  • ivaneck  

                    myslel jsem hlavne barevne. Morovy sloup je vyveden ve stejnych barvach. Co se mi treba nelibi, je, ze kdyz fouka vitr, takze skoro vzdycky, tak to strika mimo misu a lavicky jsou mokry a vedle misy louze vody, to je trochu nedomysleny.

                    Taky jsem si rikal, proc neudelaji kasny tak, jak vypadaly driv. Ale to by byla jenom nejaka imitace a moc lidi by si toho nevsimlo. Tohohle si turisti vsimnou urcite

                    0 0
                    • mrozu  

                      Souhlas se vším. Každej by tam nejradši viděl nějaký padělky historických kašen, to by byl teprv kýč. Jsme v 21. stoleti, tak je logický tam dát něco ze současnosti a mít náměstí, kde se prolínájí všechny styly, ze kterých si vybere každej, ne nějakej středověkej skanzen.

                      0 0
        • jIrI___  

          To s plzeňskou policií zas takové malé plzeňské tajemství fakt není, protože Kroupa s Klímou o tom psali už dávno jak do časopisů a novin, tak jsem to viděl teď nedávno v televizi.

          0 0
    • jIrI___  

      Je to zločinec, o tom žádná. Jestli zavraždil nebo ne, to neposoudím, na to tu máme myslím jiné lidi. A v jeho rodném městě mi připadají jako jeblí. Stavět pomník minimálně zloději, by se nad tím měli aspoň trochu zamyslet …

      0 0
    • maajkee  

      Především to není Kájínek, ale Kajínek…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co Kajínek, ale viděli jste co se letos urodilo jmelí?

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Podle me je Kajinek vychcana svine tezici z blbosti lidi typu Klima a jemu podobnych, kteri se postarali o to, ze ho lidi ted vnimaji jako nejakeho druheho Janosika! To mu ale nelze vycitat (bezpochyby je to inteligentni clovek).

      Je to zlocinec a do krymu rozhodne patri!

      A je fakt moc vtipny, ze lidi, ktery okradl, mu chteji postavit v jeho rodnem meste sochu! Idioti, jinak se to vazne neda rict.

      0 0
      • Alejko  

        Jsem viděl jednou nějakou super reportáž o něm. Ptali se jeho příbuzných jakej byl a cituji: No, von byl hodnej. Když kradl, tak u dveří rozbíjel zámky i když nemusel , aby to ty pojišťovny těm lidem zaplatily… To sem trochu nepochopil. Z něj udělali zloděje svatouška.

        0 0
    • pustipav  

      jj.. a jeste, pokud te zajimaji tyhle veci, tak se koukni na stranky Ludvika Cerneho (orlicke vrazdy), taky zajimave cteni, kde to neni tak uplne jasne… mene medializovano jak Kajinek.

      0 0
    • compel  

      Kajínek je sice zloděj,ale vraha z něj udělali stbáci ve službách policie.Doufám,že skuteční vrazi budou jednou odsouzeni a ten Kajínek dostane adekvátní odškodnění.Ještě,že tu není trest smrti,stali bychom se všichni vrahy

      0 0
      • Pedro404  

        Všichni? To bereš nějak plošně:)

        0 0
      • Hedus  

        A jak víš, že je zloděj a né vrah? Podle chytrlínů jako jsi Ty to možná ani zloděj není. A ty STbáky musíš mít asi taky nastudované !!!

        0 0
        • Flegmatik  

          Vždyť se sám přiznal (a byl odsouzen) k různým vloupačkám do bytů nebo domů.

          0 0
    • Beeda  

      kajinek, to je naky cyklista?

      0 0
      • raceman  

        ty, jestli to neni nahodou nejaky dirtbiker :-)

        0 0
      • karliner  

        trochu se to motá, cyklista, co prokazatelně zabíjel byl ve vězení jen pár týdnů, Kajinek na kole nejezdí a podle všeho ani nezabíjel, tak je zamknutej na doživotí…

        0 0
    • Ondrais  

      nechci se toho člověka zastávat, je mi uplně ukradenej. Nicméně si moc dobře pamatuji když tenkrát John nebo kdo dělali pro novu o jeho případu reportáže, tak v ní vyslýchali x lidí včetně těch údajně namočených policistů a teda právě jeden z těch policistů, který si nepřál mít zveřejněnou tvář mluvil tak rozklepaným a koktavým hlasem, že jsem to u člověka snad nikdy neslyšel. Doslova, jak když někdo lže jak když tiskne a ještě mu jde o život, a z toho usuzuju, že to byl nejspíš právě ten člověk co vraždil nebo někdo kdo tomu minimálně pomáhal a případ potom vykonstruoval. Bylo to doslova do očí bijící.

      Já jsem pro znovuotevření celý kauzy, protože co tady vesele kolem nás chodí za hajzly je neuvěřitelný a ani jedna kauza to sama nevyléčí.

      0 0
      • goofy  

        Takze kdyz se mi roztrese hlas, tak jsem notoricky vrah a skryvam neskutecne veci, jo? Dobre vedet.

        0 0
    • Lakii  

      Vzhledem k tomu, ze jsem pro dozivoti pro notoricky zlodeje, je mi vlastne jedno jestli zabil.

      0 0
      • Hedus  

        Jedno Ti to bude do té doby, než to zasáhne Tvé blízké okolí ! Jak krátkozraké :(

        0 0
    • tomfree  

      Myslím si,že po 10 letech vraždění,uplácení a zastrašování,může v nalezení nějaké pravdy doufat jenom blázen.

      0 0
    • scret  

      to uz nikdo nerozmota…

      0 0
      • jizby  

        no, ještě je tu jedna malá šance a ta dokonce časem vzrůstá – že se jednou na smrtelný posteli pravej vrah přizná. Tohle se opravdu stává, ne jen v románech.

        0 0
    • pavlix  

      Nikde se nehovorilo o Kajinkove alibi, copak nemuze prokazat, ze v inkriminovane dobe byl nekde uplne jinde ? Ne ze by si treba psal denicek Alibi jako Felix Holzmann, ale pokud by me vinili z vrazdy, kterou jsem nespachal, to bych kua sakra rychle vzpominal kde jsem zrovna byl, kdyz se vrazdilo !

      0 0
    • Radez  

      No, za ty vykrádačky si určitě zaslouží sedět, ale když to zase člověk porovná s ostatníma sviněma, který kradli v miliardách a ne ve statisících jako on a oni běhaj po světě, tak to je směšný. Stejně směšný sou ty jeho kámoši z vesnice, kteří ho hájí tím „kdo nikdy nic neukradl“ :-). Podlě mě vraždy nespáchal. Ty plzeňští policajti si kurňa vymejšlej po každé jinej příběh a pokaždé jinak vtipnej. Názorná ukázka prorostení mafie policejníma složkama. Taky sou dobrý hlášky toho policejního předáka, kterej nakonec odvolal zátah na ty týpky z pátku na pondělí, prej „pátek to je malá sobota“ :-)). No, kdo ví, kdyby nebyl odsouzenej za vraždy, tak by možná seděl za jiný vykrádačky.

      Každopádně je to frajer, že dokázal utýct z Mírova. Měl to vymyšlený uplně nehorázně, jak tam se všema vydrbal. Taková zajímavost: Utekl, když sem byl v prváku na střední v Mohelnici a do třídy semnou chodil týpek jehož otec dělal na Mírově dozorce a otec druhýho spolužáka je u okresní kriminálky, tak to vyšetřoval.

      Jo a škoda, že se nikde nezmínila ještě jedna zajímavost, že tu nedělu, kdy utekl a následně pondělí byla na Mohlenicku taková mlha, že nebylo vidět na dva metry. Myslím že mu to taky pomohlo.

      0 0
      • jIrI___  

        Frajer to fakt není. I kdyby utekl z Guantanáma, tak je to pořád jen zločinec.

        0 0
        • kubad  

          Howg. A byl radne a nekolikrat odsouzen.

          Takze at sedi tam kde je.

          0 0
          • compel  

            Byl sice řádně odsouzen,ale na základě lživých podkladů.Kdyby vám policie zastřelila bráchu a vás těžce zranila,taky by jste se proti mocným bál svědčit.Pokoš se dodatečně svěřil,že majitele fitness zabili stbáci z řad PČR Jan Mikeš a Jaroslav Kronďák.Měl z nich takový strach,že se při dalším líčení bál i vypovídat a já se mu v této komunistické demokracii ani nedivím.Nechápu jak se těm vrahům spí,navíc když za ně sedí člověk,co s tím nemá nic společného.Tuto verzi potvrzují i policejní odposlechy a svědectví bývalého policisty,který je prováděl.

            0 0
            • jIrI___  

              Tak když je to tak jednoznačné, proč Kajínka soud už dávno nepropustil?

              0 0
              • Sauvage  

                Tahle otazka padla nedavno v rozhovoru s Klimou. Ten jasne rekl, ze dnes je to uz jen otazka prestize soudu, ktery nechce priznat chybu.

                0 0
              • compel  

                Soud musí vycházet za svědectví vystrašeného Pokoše.Lidé,kteří skutečně zabíjeli to klidně udělají znova a nikdo se proti nim neodváží

                0 0
                • kubad  

                  A zazvonil zvonec a pohadky je konec. Co :-)

                  Jinak konstrukce jak od Denikena.

                  0 0
        • Radez  

          O tom žádná, že to je hajzl. Vyzdvihl sem jen jeho výkon a to je trochu rozdíl. Jednak jako jedinej dokázal přežít sklouznutí se po dvou lanech z těch zdí a hlavně dokázal vzít roha. Ono v podstatě několikrát dokázal pomoct vězeňskýmu systému, tím že kvůli jeho útěkům se přišlo na to, že bachaři dělali hovno a ne to, co měli.

          0 0
    • metr-x  

      Tohle je ale fórum,které se specializuje na cyklistiku a ne na kriminalitu.Ne­vim,proč to sem taháš.

      0 0
    • maajkee  

      Každopádně tam kam se dostal, se nedostal jen tak, není to čestnej člověk, je to zloděj a lhář, ukradl toho mnohem víc než třeba jedno kolo, za který byste jinejm zlodějům řezali ruce (dost takových názorů tady bylo).

      Kdyby nebyl kriminálník, nebyl by tam kde je.

      0 0
      • ivaneck  

        Nijak me netrapi, ze je ve vezeni, protoze zlodej a navic recidivista tam proste patri. Ale jestli tu vrazdu nespachal, tak by si ten trest mel odskakat (i) skutecny pachatel

        0 0
    • CraObs  

      mňa by zaujímalo ako to bolo s obeťami.. mali v skutočnosti za ušami ako vo filme alebo to tam bolo len dokreslené pre vloženie sympatií kajínkovi..

      0 0
      • jIrI___  

        Ach, další takový… Ten film není dokument! S Kajínkovým případem toho má společného asi tolik, co Kobra 11 se skutečnou dálniční policí.

        0 0
        • karliner  

          Ještě mi řekni, že Hanebný pancharti nebyli natočení podle skutečné události…

          0 0
        • CraObs  

          nevravím že to je dokument.. o kajínka sa vôbec nezaujímam, len som videl film.. vzhladom nato že kajínek je žijúca osoba spýtal som sa či zavraždení mali tiež niečo z reálu..

          0 0
    • Smazaný účet  

      myslím, že stejně jako gang kolem Berdycha a spol chtěl odepsat Miroslava Houdka, tak jinej gang chtěl odepsat Kajínka, že v tom jeli zkorumpovaní policisté minimálně krytím je jistota, každopádně Kajínek nebyl rozhodně žádnej anděl, co by do vězení na několik desetiletí nepatřil stejně tak jako Miroslav Houdek

      0 0
    • pajan  

      Vinen je, ale myslím si, že v tom není sám…!

      0 0
    • goofy  

      Ja si myslim, ze to byl urcite Fantomas

      0 0
    • Zdeno Micio  

      Nudná fakta o Kajínkovi

      Urputná víra v nevinu Jiřího Kajínka je svého druhu diagnóza; asi jako víra ve štěchovický poklad, geopatogenní zóny a knihy Ericha von Dänikena. Ale pokud letitá masáž televize Nova nyní vyvrcholila velkofilmem, možná to stojí za pár upřesnění. Pro případ, že by hodné duše, co čtou Katku a Svět ženy (mediální partneři filmu), podlehly dojmu, že není lepšího domácího mazlíčka než egocentrického psychopatického profesionální­ho vraha.

      Jiřího Kajínka nedostal na doživotí jeden svědek, ale výpovědi devíti lidí. Jedna dáma s kolegyní ho 30. května 1993 zdálky viděla, jak střílí. K místu činu se náhodou na pár metrů dostalo projíždějící auto s dvěma mladíky; Kajínek na ně namířil, ale už měl prázdné zásobníky. Další dva ho viděli, jak běží od vraždy dolů po pěšince. Kajínkův řidič Ďurči věrohodně popsal, jak ho na místo činu vezl (policie má výpověď na videu), ze strachu před Kajínkem odmítl u soudu mluvit.

      Recidivista Hegedüs, který Kajínka za 100 tisíc najal, vše popsal do protokolu; pak dostal strach. Devátým je hlavní svědek Vojtěch Pokoš, který útok přežil; na rozdíl od bratra Juliána a vyděrače Jandy, jemuž dělali bodyguardy. Ve filmu se advokátka ptá, proč nedostal „ránu jistoty“ do hlavy. Čtyři střely přežil náhodou, jedna jen těsně minula míchu. Střelce zjevně bavilo jít za Pokošem, který se zoufale plazil pryč, a dál do něj pálit. Film podává Pokoše jako vyžraného, vypatlaného cikána. Soudce také připomněl jeho původ, ale z jiného důvodu: zdůraznil pevné citové vazby v romské rodině. Pokoš označil bratrova vraha přímo v soudní síni, před očima matky a sestry. Je nepravděpodobné, že by lhal (naveden policií, jak tvrdí film). Kajínka navíc znal ze tří schůzek.Kajínek měl zbraně i motiv (jeden podnikatel si přál odstranit vyděrače a bytař Kajínek se chtěl předvést jako zkušený zabiják). Znalci ho zhodnotili jako citově oploštěného psychopata s průměrnou inteligencí a nadprůměrnou schopností manipulovat s lidmi.

      Případ měl na starosti jeden z nejlepších trestních soudců Pravoslav Polák; odvolacímu senátu předsedal puntičkářský Miroslav Veverka. Vše dvakrát prověřil Nejvyšší soud. První podnět podal v roce 2001 – po mediální kampani – ministr Pavel Rychetský: navrhl, že by se ještě mohla provést konfrontace a rekonstrukce na místě činu. To soud odmítl, po osmi letech už to nemá smysl. Druhou podal v roce 2006 ministr Pavel Němec. Navrhl obnovu řízení kvůli bizarnosti, s níž přišla Nova: jeden recidivista v dubnu 2004 prohlásil, že vlastně útok viděl. Na vzdálenost 300 metrů, přes stromy a skrz zamřížované okno věznice Plzeň-Bory… a neví, kdo to byl, ale Kajínek ne! Ehm. Obě rozhodnutí Nejvyššího soudu by si měl přečíst každý, kdo cítí potřebu se ke Kajínkovi vyjadřovat (spisové značky 5 Tz 37/2001 a 4 Tz 113/2006).Kdyby šlo jen o to, že doktora Poláka hraje Deana Horváthová-Jakubisková a že advokát Kolja Kubíček ve filmu žere akvarijní rybičky a hyne hrdinskou smrtí, bylo by to nevinné.(Pak jsem z filmu odešel, pouze z upoutávek jsem pochopil, že tam Kajínek ještě bude souložit s herečkou Alicí Bendovou.) Jde o jinou věc: bílí lotři mají jakýsi formát, zato Romové jsou zde jen podlidé, toužící prznit bílé ženy (v představách režiséra Petra Jákla jsou nahé, spoutané a zmučené). Už dlouho jsem neviděl tak odpudivě rasistický hnus. Tomáš Němeček redaktor Orientace.ÿÿÿ

      0 0
      • jIrI___  

        Pěkné shrnutí pro nemyslící Kajínkovy fandy.

        0 0
      • Lakii  

        moc pekne

        0 0
      • rainbowone  

        Jedna věc je kdo střílel věc druhá kdo to zaplatil a organizoval a posléze tahal za nitky. Plzeňským Policistům a Právníkům nevěřím ani dobrý den.

        0 0
    • Fernet-stock  

      Srovnávat Kájínka s Babinskym je podle mě jako srovnávat pomeranč s cibulí. Babinský svojí vinu nepopíral. Navíc nevěřím že Kájínek je bez poskvrny. To jestli sedí za věc kterou údajně udělal nevím, ale rozhodně to není člověk bez viny. To že sedí možná za něco jiného než udělal je jen chyba soudnictví…

      0 0
    • Hedus  

      Tak zase něco ne-nového k chudákovi Kajinkovi. Snad pro ty jeho fandy.

      http://www.novinky.cz/…kajinek.html

      0 0
      • Prtko.cz  

        Pokoš je lhář. Proč by ho Kájinek nechal živého??? Trochu divné ne?

        0 0
        • Hedus  

          Ty jsi opravdu blb a nebo neumíš číst. Případně obojí.

          0 0
          • Prtko.cz  

            Ty jsi idiot napsal jsem svůj nazor hňupe!!

            0 0
            • Hedus  

              Tleskám Tvé odpovědi, šlo totiž o toto:Proč by ho Kájinek nechal živého ??? Myslím, že to Pakoš řekl dost jasně, nebo si myslíš, že jde umístit 5 kulek do těla tak šikovně, že můžeš počítat s přežitím ? Broboha už se proberte, Kajínek je vychcaná, bezcitná bestie !!!

              0 0
              • Prtko.cz  

                Kdyby střílel kájínek tak by ho zabil, Jenomže,protože střílel někdo, kdo to chtěl na kájínka nastražit tak ho nechal na živu jen ho postřelil.

                Myslíš že je možno střelit se AK47 do hlavy a přežít? Jde viděl jsem to na vlastní oči.

                0 0
    • Maty.dp  

      Každý kdo si myslí že je Kájínek nevinný by si měl přečíst rozsudek, který ho poslal na doživotí. Rozsudek má několik desítek stran a důkazy v něm uvedené jsou celkem jasné. Kájínek je vrah a na tom místě skutečně byl a ty lidi postřílel on. Něco o tom vím. Jaké ale bylo pozadí celého toho skutku a kdo všechno do toho byl zapleten a věděl o objednávce té vraždy je jiná věc.

      0 0
      • karliner  

        Každý kdo si myslí že je Kájínek vinný by si měl přečíst rozsudek, který ho poslal na doživotí. Rozsudek má několik desítek stran a důkazy v něm uvedené jsou velmi nejasné. Kájínek nemůže být vrah, protože na tom místě skutečně nebyl a ty lidi postřílel někdo jiný. Něco o tom vím. Jaké ale bylo pozadí celého toho skutku a kdo všechno do toho byl zapleten a věděl o objednávce té vraždy je jiná věc.

        0 0
        • hrajem  

          Každý kdo si myslí že je Kájínek rovinný by si měl přečíst rozsudek, který ho poslal na doživotí. Rozsudek má několik desítek stran a důkazy v něm uvedené jsou velmi nejasné. Kájínek nemůže být vrah, protože na tom místě skutečně nebyl a ty lidi postřílel někdo jiný. Něco o tom vím. Jaké ale bylo pozadí celého toho skutku a kdo všechno do toho byl zapleten a věděl o objednávce té vraždy je jiná věc.

          0 0
          • Georrge  

            Každý kdo si myslí že je Kájínek nevinný by neměl číst rozsudek, který ho poslal na doživotí. Rozsudek má totiž několik desítek stran a důkazy v něm uvedené jsou velmi nejasné. Kájínek může být vrah, přestože na tom místě ani nebyl a ty lidi postřílel někdo jiný. Nic o tom nevím. Jaké bylo pozadí celého toho skutku a kdo všechno do toho byl zapleten a věděl o objednávce té vraždy je divná věc.

            0 0
            • hrajem  

              Každý kdo si myslí že je Kajínek nevinný by uměl číst rozsudek, který ho poslal na doživotí. Rozsudek má totiž několik desítek stran a důkazy v něm uvedené jsou velmi nejasné. Kájínek může být vrah, přestože na tom místě ani nebyl a ty lidi postřílel někdo jiný. Nic o tom nevím. Jaké bylo pozadí celého toho skutku a kdo všechno do toho byl zapleten a věděl o objednávce té vraždy je divná věc.

              0 0
    • Hejdik  

      Vidím ,že se tady nic nezměnilo,

      opět pseudo-kriminalisticko-policko-kdoví jaké téma,kde se hádá těch pár lidí,co jim zbylo kapku zdravého rozumu a zbytek slabomyslných ,kterým život a především mysl řídí jakýsi metrix v podobě novodobých médií bažících po senzacích ,jež bravurně ovládají psychologicko-manipulační finty,které nemají jiného smyslu,než-li podvědomě donutit masy lidí k jejich sledovanosti a tím jim umožnit pouze jen a jen přísun hromady finančních prostředků.

      A nad tím vším onanující pseudo odbojář karliner,hájící demokratická práva vrahů,protože ho asi nikdo už jinde neposlouchá.

      Promiňte vážení,ale fakt jsem si nemohl pomoct a je mi dost lidí líto,co z nich udělal dnešní mediální svět.

      Jak bylo kdesi napsáno:„propaganda nacistického německa byla natolik účinná a sugestivní,že německé ženy v orgasmických mdlobách omdlévaly jen při pohledu na bohu rovnajícího se Vůdce“…

      0 0
      • karliner  

        Není nad to, když chlap umí držet slovo :-)

        0 0
      • stan99  

        No a české ženy mají svého Kajínka.Je fakt že Hitler byl úplně jiná třída.

        0 0
      • Volf  

        Ahoj. Jsem rád, že jsi se vrátil.

        0 0
      • Volf  

        V Česku až se objeví někdo bohatý, kdo se z nějakého úchylného důvodu rozhodne, že dostane do vlády komunisty, tak je tam naimlantuje jen za pomoci sdělovacích prostředků. Souhlasím s tebou, že lidi u nás již ztratili často i poslední špetky rozumu a vlastního uvažován. Vítej v Matrixu. Kontrolní otázka. Vrazi Mašínové dostali medajle za to, že zabíjeli svoje vlastní spoluobčany tvrdíce, že to byl odboj a zabití kolaborantů nebo přisluhovačů režimu. Proč nevyznamenáváme talibán, který zabíjí zejména okupanty a kolaboranty ? Zabít okupanta je přece ještě víc než zabít kolaboranta. A často to dělá stejně brutálně a nelidsky jako mašínové, kterí mohli jít zabít nějakého komunistického funkcionáře. Přesto to ale neudělali. Ale naše sdělovací prostředky v tom mají jasno. Stejně jako měly jasno do listopadu 1989 , že okupace byla internacionální pomocí. No a dneska se jeden až diví, proč se to tady tak dlouho všechno udrželo, když všichni byli tak zarputilí antikomunisté :-) Kájinek je jen zástojný problém a osobně si myslím, že je spíše s podivem, že je ještě naživu, když toho tolik ví.

        0 0
        • karliner  

          Mašínové jsou hrdinové a je dobře, že to chápe čím dál tím víc lidí a po více než 50 letech docházejí zaslouženého uznání. Ale přes to všechno zůstává hodně lidí zblblejch bolševikama, jejich propagandou a majorem Zemanem. Je mi líto, že mezi ně patříš i ty.

          0 0
          • Zdeno Micio  

            … hm, jakmile slyším někoho hlásat, že jsou Mašínové hrdinové, tak si říkám, kde se stala chyba? V dnešní civilizované době obhajovat nevynucené násilí a vraždy, to už chce pěknou dávku otrlosti. Ty jsi dle mého názoru typický zastánce znovuzavedení trestu smrti jako většina, která lační po krvi.

            0 0
          • maajkee  

            Tak ono jde o to, že existujou neoddiskutovatelný fakty, že prostě zabili, nikdo kdo zabije, kvůli vlastnímu prospěchu, nemůže přece být hrdina. Oni se vsadili do pozice, že jejich život je v tu chvíli důležitější a to prostě nejde. Tisíce lidí dokázalo utéct bez toho aniž by zabíjeli a jsou dnes vyzdvihováni jako hrdinové? Houby.

            0 0
            • Volf  

              K terorismu mašínů mám pouze jednu jedinou otázku ? Proč nešli zabít nějakého komunistického funkcionáře. Těch nebylo málo. Místní tajemník, městský tjemník, okresní tajemník, krajský tajemník atd. Neexistovali ochranky, takže by to měli celkem jednoduché. Podívej se na atentát na Heidricha.

              0 0
          • Volf  

            major zeman je obvyklá obezlička bezduchého opakování nemyslících. Tento seriál je rozhodně nenutil podříznout svázaného člověka jako ovci. A znovu se jen ptám. Proč ti tvoji ,, hrdinové ,, / pro mě teroristé / nešli zabít nějakého komnistického funkcionáře ? Víš jakou by to mělo symboliku a také váhu ? Proč to neudělali ? Protože to byli naprosto obyčejní a primitivní hrdlořezové, kteří si pohádkami o odboji jen zachraňovali prdel. A zeman byl natočený až kdo ví za kdy.

            0 0
          • Peslezedirou  

            Přestože komunisti zabili dědu, tak nejsem schopný říct, že Mašínové jsou hrdinové, zároveň neřeknu, že to jsou vrazi, nemám na to vyhraněný názor. Ale je fakt, že pokud se chtěli postavit režimu, tak to mohli udělat určitě jinak a hlavně přitom nezabít úplně bezvýznamné lidi. Pokud bych to bral jako precedens, tak bych mohl zabít bez trestně poměrně z velkého okruhu lidí, pod nálepkou boje za demokracii. Najednu stranu mi to přijde všechno jak akce pubertálních vejrstků.

            Jak se díváte na taliban v Afgánistánu? Nebojují tam za svojí svobodu proti okupantům?

            0 0
            • náčelník  

              A za jakou že svobodu bojuje taliban? Třeba za svobodu náboženského vyznání? :))

              0 0
              • Volf  

                U sebe doma za svoji svobodu. Tak jak jsme to nedokázali my zde, když nás okupovali sověti. A oba jsme dost staří na to, že jsme to udělat mohli. Nevím jak ty, ale já nikdy neplánoval zabít nějakého rusáka. Myslím si, že násrodní zájmy amíků a křesťanské Evropy je možné bránit vízy a nepovolováním vstupu do země, ale né invazí a přepadením. myslím si, že poslední zprávy o obrovských nalezištích ropy v severním Afganistánu celkem jasně ukazují skutečné důvody okupace prvně rusy a potom i námi. Ano jsi občanem okupačního státu. A to jsi příslušník národa, který žil pod Habsburkem, pak pod nacisrtickou a posléze i bolševickou okupací. To jsou paradoxy co ?

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Nechci vířit debatu a ani nemám rád konspirační teorie, ale je zajímavé, jak nedávno probleskla zpráva v médiích o tom, jak jsou velké zásob ropy v Iráku.

                  Možná by jsme se měli začít dělat vrásky na čele, co bude až USA budou řešit v zájmu Izraele, Íránský jaderný program a svoje budoucí zájmy o volném obchodu s Íránskou ropou a zemním plynem, ale to už je asi opravdu teorie (konspirační):-)

                  0 0
                  • Volf  

                    No myslím si, že konflikty mezi náboženstvími nebo politickými protichůdnostmi jsou zvolna nahrazovány jwjich jménem v boj o suroviny a pak jde také o to, mít v daném regionu vojenskou přítomnost. A že amerika má ve jménu demokracie základny po celém světě a rozlízá se dál jako mor, to nevidí snad jen slepý.

                    0 0
        • náčelník  

          Předtím, než začala skupina bratří Mašínů operovat, spáchali v letech 1948–49 komunisti asi 85 justičních vraž­d.

          A ti zlí Mašínové si po nich ještě dovolí střílet!

          0 0
          • Volf  

            Nejde o mašíny. to byl příměr. Každý kdo považuje teriristický čin mašínů za hrdinství, musí také obdivovat akce talibánu. Mezi tím není rozdíl- A talibán dokonce zabíjí i okupanty. A to, že v jejich zemi okupanty jsme je neodiskutovatelný fakt. Běžte už ho řiti s tou vaší nedospělou argumwentací. Pro mě jsou mašínové stejný dobytek, jako každý jiný rerorista.

            0 0
            • náčelník  

              Gabčík s Kubišem jsou tedy podle tvé logiky taky dobytkové? Čeští parašutisté z Anglie, kteří stříleli po českých protektorátních četnících, kteří je pronásledovali, jsou vrazi?

              Házet Mašíny do jednoho pytle s Talibanem je nesmysl, Mašínové bojovali proti totalitě a Taliban totalita je.

              0 0
              • Volf  

                Gabčík a ostatní parašutisté jsou hrdinové, rotože zaútočili na vrcholného představitele okupační moci. talibán také útočí na okupační moc. Mašínové byli jen teroristé. Oni neudělali nic proti režimu, jen naprosto zrůdně a bestiálně zavraždili. taslibán v Avganistánu zabíjí okupanty a to není terorismus. Terorismus je kladení bomb na tržiště a podobně. Nebo bombové útoky v jiné zemi, ale abití vojáka okupačních sborů není terorizmus, ale vlastenectví. Parašutistů, kteří odpavili heidricha si nesmírně vážím a ctím je.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  S tím Tálibánem jsi ale úplně mimo. Tálibán má původ v odboji proti okupantům, ale tím se snaží obhajovat i nechutnosti na vlastním obyvatelstvu (utínání končetin, kamenování za ledacos) a je to krystalická totalita.

                  To je jak vnímat Rusy, že nám odsud vyhnali Němce, ale zavřít oči před tím, co se dělo potom.

                  Ale možná se mýlím, protože ty myslíš taslibán z Avgánistánu.

                  0 0
                  • Volf  

                    Jde o princip a napsal jsem to schválně. Už kdysi jsem psal, že sebelepší skutky jsou smazány jedním hanebným. Proto zde pouřívám přímět s talibánem nebo Taslibánem. Oni tam zabíjejí okupqanty což je záslužné, ale zároveň terorizují i vlastní obyvatelstvo. Proto je nemohu vyzdvihovat a jak je vidět, tak pravicovými zfanatizovanými českými médii odchovaný konzument tomu tleská a považuje to za správné. Ale stejně tak by měl odsuzovat i terorismus mašínů. protože jenom dobytek někoho sváže a pak mu podřízne krk. Jenže to ta samá zfanatizovvaná média nesmí ani naznačit. Jinak naprosto souhlasím se zabíjením okupantů, kteří anexují cizí území. Odmítám každého, kdo považuje zbabělé vrahy mašíny za hrdiny. Znovu opakuji. Položit někde bombu, podříznout někomu svázanému krk, usekat někomu ruce a podobně, je prostě jednání psychoatického dobytka a je v mém vidění světa naprosto stejné a opovržení hodné. Mašíni zde měli možná tisíce komunistických předáků, které mohli zabít v rámci boje proti komunistickému diktátu a neřekl bych proti nim jediné slovo. Jediný hrdina toho jména je generál Mašín a u toho jsem naprosto přesvědčený, že by nikdy nepodřezal svzaného člověka.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Já tu o Mašínech ale vůbec nic nepsal. Já reagoval na táslibán. Pro mě je vrah ten, kdo zabije jinýho člověka. Toť vše. Jediná obhajitelná smrt je v sebeobraně (nebo obraně blízkých; státu – před těmi, kteří si přišli jen tak ukrojit z tvé mapy).

                      0 0
                      • Volf  

                        Nebylo to myšleno na tebe, ale na ty, kteří nemyslí a jen papouškují to, co jim servíruje oficiální propaganda. To co píšeš jasně ukazuje, že ty patříš do té myslící části.

                        0 0
                • náčelník  

                  S tímto výkladem nebudu nikdy souhlasit.

                  Zajímal by mě tvůj názor na korejskou a vietnamskou válku.

                  0 0
                  • Volf  

                    Řeknu ti to asi takto. Názor na tyto války vlastně ani mít nemůžu, protože pravda je dodnes zamknuta v amerických a ruských trezorech a ještě dlouho tam bude. Ty stejně jako já jsi byl do listopadu 1989 přesvědčován, že zde sověti potlačili kontrarevoluci, která horozila rozpadem socialistického bloku, který jako jediný dokázal držet hrozbu imperialismu :-) Dnes se tomu smějeme, ale podívej se, jak se za posledních 20 let změnila pravda. Stejně jako pravda o Avgánistánu. vždyď tam dneska amíci válčí proti svým zbraním a proti produktu svých ,, instruktorů ,,. a jaká je pravda a hlavní důvod jejich vpádu do země, to bez jakékoliv urážky nevíš ani ty ani já. Stejně tak Irák. Co o tom vlastně víme. Když vyjmeš naše média / za tím jak jsem je popsal si stojím /, tak zjistíš, že nevíš vůbec nic. ale já také ne. Pokud bych chtěl paušalizovt, tak všude dostali amíci čočku a jen měli jejich prezidenti velké problémy porážku prezentovat vlastně jako vítězství demokracie. Hlavně že jsme nechali vzít našim tradičním spojencům Srbům Kosovo :-) To je věc, za kterou se dodnes stydím, protožeSrbové v minulosti stáli vždy při nás.

                    0 0
                    • náčelník  

                      Tak nic.

                      0 0
                      • Volf  

                        Nedělám závěry z něčeho, o čem dohromady nesmíme nic vědět. korejsou válku známe leda tak ze seriálu M.A.S.H. a o používání napalmu a agent orange ve Větnamu tho taky asi moc nezjistíme. Já hodnotím pouze nezpochybnitelná fakta. Podříznutý krk svázanému ČLOVĚKOVI může podříznout jen dobytek a to prostě neokecáš.

                        0 0
                        • náčelník  

                          Já po tobě nechtěl nějaké závěry nebo podrobnosti o použitých zbraních. Jen názor. Pokud ho nemáš, nic se neděje. Já také na mnoho věcí názor nemám.

                          A nic okecávat nechci. Skupina bratří Mašínů se jako jediná dokázala postavit zrůdnému komunistickému režimu se zbraní v ruce a já je za to ctím. Pokud by bylo takových lidí tenkrát více, bylo by pravděpodobně také více mrtvých, ale nebylo by jich určitě tolik, kolik jich komunardi odpravili za následujících 40 let svého vládnutí.

                          0 0
                          • Volf  

                            Každý kdo zabije neozbrojeného, spoutaného nebo jinak hendikepovaného člověka je dobytek. A je jedno, jestli to byl dozorce v komunistickém lágru, nebo mašín podřezávající krk svázanému člověkovi.

                            0 0
                            • náčelník  

                              Bohužel, ale fakta hovoří tak, že Honzák se stal pro Mašíny příliš nebezpečným, pokud by ho nezneškodnili, přišli by o krk sami. Komunisti vyhlásili třídní boj, byla to tedy v podstatě válka.

                              0 0
                              • Volf  

                                Minule ukazovali jakého si feťáka, který ubodal mladou holku co obsluhovala v herně, protože ho při loupeži poznala a tím ho ohrozila.

                                0 0
                                • náčelník  

                                  Tohle srovnání je pro mě naprosto nepřípustné.

                                  To bych mohl říct, že když ty tvrdíš, že taliban bojuje za svou svobodu, tak to ten feťák za tu svou taky.

                                  Tohle přece nejde.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    To si jen díky nákaze oficiální propagandou nechceš přiznat pravou podstatu věci. Talibán zabíjí na svém území okupanty a dělá dobře. Pokud klade ale bomby na tržištích, tak je to chování dobytka. Pokud mašíni tvrdí, že museli spoutanému člověkovi podříznout krk, aby se neosvobodil a neprásknul je, tak ti řeknu, že je to už hodně dávno, kdy jsme na vojně prošel speciálním výcvikem, ale dodneška bych tě dokázal svázat, tak že by jsi ležel jako neškodný pytel brambor a schoval bych tě tak, že by tě našli až tak za dva dny. To by jsi přežil a já byl dávno pryč. mašíni to udělali z pouhé zbabělosti, pokud nebudu uvažovat o tom, že v tom bylo i něco zrůdnějšího. Stejně jako ten feťák. Prostě jen momentální prospěch.

                                    0 0
                    • Volf  

                      Afgánistán…

                      0 0
      • pepek  

        Je trochu úsměvné, když komunista mluví o zlé a škodlivé propagandě.

        0 0
        • Volf  

          Ty nejsi pepek, ale pepek vyskoč. Za toho komunistu bych ti s chutí jednu plácnul, ale retardovaný člověk nemůže a to že je retardovaný a tak si myslím, že za své, prostě jinak běžící, myšlenkové pochody nemůžeš. Mého dědu umučil bolševik ve svém koministickém koncentráku po válce. Tak si mě přestaň brát do huby ty brněnskej ubožáčku.

          0 0
          • RomanH  

            Podivej se, na koho to smeroval ;-)

            0 0
            • Volf  

              No já jak vidím pepka tak trochu startuju, protože už mě párkrát také napadnul. Takže když jsem viděl nadávku do komunisty, tak jsem se neudržel. Stejně tak si myslím, že ani Hejdik není žádný komunista.

              0 0
              • Tommy_Lee  

                omluv se :-P

                0 0
                • Volf  

                  Omlouvám se pouze těm, kteří si omluvu zaslouží :-)

                  0 0
              • pepek  

                Myslím, že jsem tě nikdy bezdůvodně nenapadl, možná si furt pleteš řazení příspěvků. Heidík asi červenou knížku už nemá, ale když někdo obhajuje střílení do lidí na hranicích, tak je prostě komunista, to nic nenaděláš.

                0 0
                • RomanH  

                  My o vlku a Pepek ve dverich :-)

                  0 0
                • Volf  

                  Opravdu jsem myslel, že to bylo na mojí osobu. Jinak hoď odkaz na jeho obhajování střílení lidí na hranicích. Pokud by někdo řekl, ano souhlasím s tím, že se stříleli lidé na hranicích, tak je stejný jako mašíni. Ale mám dojem, že Hejdik nic takového nenapsal.

                  0 0
                  • karliner  

                    On je jen hrdý na lidi, kteří střelbu na hranicích do lidí, kteří chtěli žít svobodně praktikovali a svobodomyslné lidi vraždili, strkali do kriminálů a ničili životy i jejich rodinám a příbuzenstvu.

                    K Mašínům a spol. se už vracet nebudu, já nepřesvědčím tebe, ty mne také ne, tak už to bývá…

                    0 0
                    • Volf  

                      pokud je na to hrdý a někde to napsal, tak s tím nemohu naprosto souhlasit a od takových názorů se naprosto distancuji. Jen by to opravdu chtělo najít kde to napsal, protože pořád mě něco mate, že psal vsouvislosti se splněním rozkazu a s psychickým terorem, který dělali u PS nasazení agenti v rolích vojáků základní služby. Obhajoba střílení lidí na hranicích je stejně neudržitelná, jako obhajoba mašínů.

                      0 0
                      • karliner  

                        Nenechám se vyprovokovat :-)))

                        0 0
                        • Volf  

                          to není mým úmyslem a ani cílem. Pokud Hejdik opravdu někde napsal, že souhasí s tím, že byli stříleni lidi na hranicích / myšleno ti, co chtělo ven / tak bych si musel upravit názor na jeho osobu. Dokud to ale neuvidím nebo neuslyším, tak mám stále právo a dokonce snad i povinnost to pokládat spíše za informační šum nebo nepochopené nějaké věty. topolánek také použitím sloganu „Es kommt der Tag…,, prý nevelebil fašistický režim a já nemám důvod jeho vysvětlení nevěřit.

                          0 0
                          • Hejdik  

                            Milý Volfe,musím tě zklamat,ale opravdu se na toto forum nevracím!Jsem pouze občasným a sporadickým pasivním pozorovatelem.Asi teď vidíš a chápeš proč.

                            To že jsem jednou po velice dlouhé době reagoval,je v podstatě jen proto,že se už nemůžu ani dívat na to jak u nás všude roste fanatismus se vším všudy a tak mi to nedalo nezareagovat.

                            Je naprosto samozřejmé a naprosto jsem počítal s tím,že od určitých lidí se dočkám jejich popravdě typické reakce.

                            …„On je jen hrdý na lidi, kteří střelbu na hranicích do lidí, kteří chtěli žít svobodně praktikovali a svobodomyslné lidi vraždili, strkali do kriminálů a ničili životy i jejich rodinám a příbuzenstvu.“…

                            Poté jsem označen za Komunistu a kdoví jakého kolaboranta a to jen proto,že mám na jisté věcy jiný,řekl bych racionální názor.

                            To jak chceš aby ti sem někdy někdo napsal to ,že jsem někde uvedl,to co v citaci tvrdí ten pán Karliner a jeho několik slepých nohsledů a patolýzalů,to Ti nikdo nenapíše,protože tohle jsem nikdy nikde nenapsal a popravdě je to pomalu urážka na cti a pomluva.(opět důkaz toho,že někdo si plete demokracii s anarchií a klidně bych je za to mohl žalovat)

                            Jenomže mě nemůže urazit někdo,o kom si myslím svoje a kdo to nebude mít asi taky v palici úplně OK.

                            A právě takhle se manipuluje s lidmi,..i ty jsi sám sobě trošku přestal věřit v reakci,že jestli jsem tohle někde napsal,tak na mě budeš muset přehodnotit názor,přitom sám víš jak to bylo a je…

                            Podívej,s klidným svědomím ti řeknu,že jsem nikdy komunisty nevolil,s jejich politickými názory se ani nestotožňuju.

                            Pro mě je ikonou člověk jménem Karel Kryl,který byl opravdový demokrat a který by se asi v hrobě obracel,kdyby viděl,co se dneska děje,kdo je opěvovám,vyzna­menáván a o kom se točí oslavné filmy.Ano milý Karlinere,já totiž obdivuju lidi,kteří i přes to,že věděli,co je a to čeká hlásali svoje názory inteligentní formou a ne zbaběle zdrhali se zbraní v ruce přes mrtvoly,jen aby se měli jako v bavlnce.

                            Snažím se jen mít racionální a lidský názor na svět a věcy kolem mě.To kdo mě opravdu znají ví o mě svoje a to mi stačí.

                            Tak se měj i vy všichni,kdož jste zatím nepodlehli…

                            Myslím,že psát k tomu víc nemá ani moc smysl.

                            0 0
                            • Volf  

                              Ahoj Hejdiku, v mé reakci bylo napsáno / volně řečeno /, že bych si musel, ale dokud to neuvidím, tak neuvěřím. Když si poslechneš posladní Krylovu desku, ztak tam to zklamání je jednoznačné. To že je velká část lidí u nás ovlivněná dnešní proagandou zfanatizovaných ,, pravicových ,, médií je jednoznačné. Stačí se jen podívat na způsob používání fotek těch , kteří ,, platí ,, a těch, které tam nechtějí. Dnes média prostě rozhodují o tom, kdo vyhraje volby a jak a kam se má ubírat ten jediný správný směr a názor. Naštěstí i v mém světě existuje spouta velmi vzdělaných a hlavně reklamou a propagandou neovlivnitelných lidí a já doufám, že svět se přikloní k tomuto pohledu na svět a ne k té mediáolní masáži. Jinak to co jsem psal bylo spíše k tomu, aby někdo kdo není úplně slepý a hluchý hledal to vlákno a tam si přesně přečetl co jsi psal. Bohužel i zde se 1 000 x oppakovaná lež a nebo nepravda stává pravdou, jako v celé dnešní společnosti. Myslím si, že by jsi měl přehodnotit svůj odchod, protože zníš to . Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale musíme se o to stále snažit a pokoušet :-). A ještě malá úvaha ke komunistům. Celých dvacelt let slyšíme strašení před komunisty, před znárodňováním a podobně :-) Většina stran s nimi ale čile kupčí a spolupracuje. Celých dvacet let slyšíme, že by měli být komunisté postaveni mimo zákon. Proč to tedy ti ,, komunistobijci ,, dávno neudělali ? Protože potřebují stranu, která ,, znehodnotí ,, cca 15 % hlasů při volbách a hlavně, díky ČSSD, která jako jediná měla odvahu udělat Bohumínské usnesení, dnes vznikla defacto národní fronta pseudopravicových stran, protože kalousek s topolánkem dokázali udělat neoods v podobě top09 a jít společně do voleb. zeman udělal to svoje uskupení s cílem poškodit ČSSD, protože jeho uražené ego prostě neuneslo, že se nedostal na Hrad. Takto zde dnes funguje politika a a pak se nediv, že teroristé jsou vydáváni za hrdiny, bojovníci proti utrácení létají vrtulníkem protože si velmi rychle zvykli na ,, panský ,, styl života a je klid. Nikdo se neptá / a nebo nesmí / jak mohl john vycestovat před revolucí do ameriky, nikdo se neptá jak to je s jeho spisem u stb, nikde nenajdeš jeho novinářskou práci před rokem 1989 atd. Ale hloupé zmaniulované stádo anio nenapadne, že by se naopk mělo velmi ptát co a proč se to děje.

                              0 0
                            • náčelník  

                              „zbaběle zdrhali se zbraní v ruce přes mrtvoly, jen aby se měli jako v bavlnce“ – pokud máš tímto na mysli skupinu bratří Mašínů, tak to jen dokazuje, že o nich nic nevíš. Tohle prostě není pravda.

                              0 0
                              • Volf  

                                Náčelníku co je to pravda ? Já si myslím, že žádná pravda neexistuje. Jsou pouze fakta a mýty. No a ty si podle toho co je nám předkládáno zařazujeme do uměle vytvořených škatulek o pravdě a lži. Fakta jsou taková, že se mašíni napokusili zabít žádného oficiálního představitele komunistické moci. Prostříleli se na západ a podřízli svázaného bezbranného člůověka jako ovci. To jsou fakta. Zbytek řečí o ideích, o odboji a podobně jsou mýty a záleží jen na tom, jak je člověk si to člověk vyhodnotí.

                                0 0
                                • Volf  

                                  Jo a ještě k těm faktům. Co třeba vyloupení poděbradského muzea v noci ze 3. na 4. října 1946. Tehdy jim bylo teprve 16 a 14 let a ukradli tam právě zbraně, i když jen nepoužitelné atrapy se zalitou hlavní. Co zastřelený hasič Jan Lencián a další lidí v Německu ? To že Paumer utíkal jako vojenský zběh se také všude nedočteš. A o jejich strýci Ctiradu Novákovi později Nowakovi :-) toho také oficiální propaganda nechce moc říkat.

                                  Už Werich říkával : Uctívat vrahy, to slušný člověk nedělá…

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Oprava chyby. Ne zastřelen, ale postřelen a bez oka… O tom jak naložili s ukradenými s necelými 850 000 Kčs se také moc nemluví…

                                    0 0
                                    • náčelník  

                                      Všechny tyto informace jsou ale velice lehce dostupné. Stačí je trošičku chtít.

                                      Jinak lze souhlasit s tebou, že se o tom moc nemluví. Lidi si jen přečtou titulky jako „Mašínové se prostříleli na západ“ a pak to podle toho vypadá.

                                      0 0
                            • karliner  

                              Většinu tvého elaborátu nemá smysl komentovat. Zastavím se u tohoto výroku:

                              Pro mě je ikonou člověk jménem Karel Kryl,který byl opravdový demokrat a který by se asi v hrobě obracel,kdyby viděl,co se dneska děje,kdo je opěvovám,vyzna­menáván a o kom se točí oslavné filmy.Ano milý Karlinere,já totiž obdivuju lidi,kteří i přes to,že věděli,co je a to čeká hlásali svoje názory inteligentní formou a ne zbaběle zdrhali se zbraní v ruce přes mrtvoly,jen aby se měli jako v bavlnce.

                              Ad Karel Kryl – měl štěstí, že když odcházel do exilu, tak že nemusel přes zelenou hranici a nestřelil ho nějaký pohraničník do zad, za to, že měl touhu žít svobodně, být opravdovým demokratem a hlásat svoje názory inteligentní formou…

                              Ad skupina Mašínů (jestlis tedy mezi ty, co zbaběle zdrhali se zbraní v ruce zahrnul i je) – už po několikáté jsi prokázal, že o nich nevíš vůbec nic.

                              0 0
                              • Volf  

                                O spostě věcí se dá polemizovat, ale to že mašíni byli normální teroristé, to prostě neukecáš. Něco si o nich najdi mimo oficiální propagandu. A jestli pohraničníci stříleli do zad, tak je to chování prasete. Zkus hádat jak mašíni v Německu zastřelili nějaké dva policisty a další postřelili? Možná, že tě to překvapí, ale také do zad. takžer njen, že podřezali svázaného a tůdíž bezbraného člověka, ale také popravili výstřely do zad i jiné lidi.

                                0 0
                                • Volf  

                                  A to si ještě vzali vyznamenáíání od absolventa vojenské školy, nadšeného člena SSM a syna předsedy celozávodního výboru KSČ tam u nich ve fabrice :-) No ale i Arafat mohl dostat Nobelovu cenu míru, že :-)

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Co se týče skupiny bratří Mašínů – je to s tebou přesně, jak v jiném threadu napsal Maňas (ten pražský…) – někdo něco plácne a poté, co mu to je vyvráceno tak následuje už jen nesmyslná debata ve které se snaží uhrát aspoň remízu :-).

                                    0 0
                                • karliner  

                                  Jsou hrdinové, nic ukecávat nemusím. Čas rozboří i zeď vytvořenou ze stokrát opakovaných lží minulého režimu, které bohužel dodnes považuje dost lidí za pravdu. Pokud tě zajímá pravda, nesmíš se stádně řídit podle informací od oficiální propagandy minulého režimu. Pro začátek si zkus třeba něco přečíst a zamyslet se nad tím. Setkání s Milanem Paumerem ti už bohužel zprostředkovat nemůžu.

                                  0 0
              • RomanH  

                Pepek tu narazel na jeden historicky dred o obhajobe pohranicniku za bolsevika. Ale to mas fuk.

                0 0
        • maajkee  

          Ty jseš teda ale blbec…

          0 0
    • cabbage  

      100

      0 0
    • deverers  

      Tohle mluví za vše http://www.novinky.cz/…bsurdni.html

      0 0
      • jIrI___  

        „Na rozdíl od jiných je pan Kajínek pěknej a inteligentní muž. Jeho bych do pelíšku brala.“ Tohle mluví za vše! :-))

        0 0
        • Tommy_Lee  

          Sis ten smajlik mohl klidne nechat, protoze tohle neni k smichu. A ten vyber prispevku z diskuze pod clankem… ani nekomentovat.

          … svědectví Pokoše… Heh. „Pujdu do Divadla Naroda na Rusalku Smetany. Jen jeste premyslim, jakym prostredkem dopravy se tam dostanu.“ :-D Toto me vzdy rozesmeje.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.