• darksir

    Ahoj,

    zvažuju si zabezpečit kolo nějakým alarmem a našel jsem tohle http://www.pest.cz/…na-kolo.html

    Ta cena je super, ale zajímalo by mne, jestli s tím někdo má zkušenosti, jestli to dost houká a netrpí třeba při jízdě v terénu?

    Rád bych něco levného, ale taky spolehlivého. To zajištění kódem mi přijde super a většinou jsem stejně kousek od kola, takže když to začne řvát, doběhnu.

    Díky, Rosťa

    0 0
    • trpaslik72  

      Zkušenosti nemám, ale jeví se to moc super za ty prachy. Těžko říct jaký bude provedení za ty peníze…

      0 0
    • marco  

      No z popisu to bude spouštět i vlak jedoucí 20 km daleko. No za zkoušku to stojí. stačila by rána na plastovou objímku a kolo fuč a alarm ať si houká rozbitý na zemi.

      0 0
    • roman 3D  

      nevypadá to věru zle, velikost ucházející,těžký to moc nevypadá a upnout to pude na vícero míst, kup/ozkoušej a dej vědět, pak si to koupíme taky:-)

      0 0
    • BigKarel2  

      stejnej účel ti splní takej ten okenní alarm za 40Kč…jinak je to stejně na nic…jak máš drahý kolo tak ho prostě nesmíš nechat samotný…

      0 0
    • Norri  

      To ze by to zkuseny zlodej napred urazil je asi pravda. Cigana ve sklepe by to snad vyplasit mohlo… Taky se primlouvam za malou recenzi :-)

      0 0
    • MirosPikos  

      To zase bude příspěvků typu: „Dnes mi bylo ukradeno…“

      0 0
    • ememem  

      většinou jsem stejně kousek od kola, takže když to začne řvát, doběhnu. – aby si po dobehnuti aj rychlo nelahol, je to sice smutne ale podobne typky dost casto disponuju znacnou fyzickou silou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        "dal jsem si kolo blizko lavicky abych videl kdyz mi ho budou krast…a jak to dopadlo?…no, videl jsem…//

        1 0
        • darksir  

          No hele, každopádně to můžu kombinovat ještě s klasickým zámkem, ale jde o to, že i když to urazí – jasný, je to plast, tak přece jenom vím, že s kolem se něco děje.

          Objednám a poreferuju, jak to houká :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            ne muzes..ale ***** mel bys

            nejlepe kolo postavit na minu…

            1 0
          • RomanH  

            jenze do hospody nebo obchodu ten alaram neuslysis – je moc slabej. Spise se mi libi ty GPS cidla s GSM, jenze to uz se dostavas na cenu od 2500 Kc vyse.

            0 0
    • Ráďa-BF  

      Určitě to chce kombinovat ještě s nějakym pasivním zabezpečením. Ale mě by se líbilo toto:

      http://pegtech.com/…ybike-videos

      sice to nestojí 2 stovky, ale když už by kolo někdo ukradl, je poměrně velká šance, že by se našlo, jen škoda, že to ještě nenakombinovali s akustickým alarmem..

      0 0
      • Smazaný účet  

        tohle je slusna vecicka..a bude mit i slusny aku aby vydrzela dlouho..navic nenapadna…pruser jak zaleze nekam do metra nebo hodi kolo do dodavky…

        Jinak..myslel jsem, ze ta kofola na zacatku jde uz s ukradenym kolem:DD

        0 0
        • Ráďa-BF  

          To jo, pokud nekam zaleze, je to pruser, ale varuje te to uz pri vibracich kola, takze idealni do sklepu apod.

          0 0
          • Smazaný účet  

            do sklepa mozna..ale tam dostane zabrat gps baterka ktera bude porad hledat signal…

            0 0
            • skvedo  

              píšou tam, že když nechytá GPS, alespoň použije triangulaci z mobilní sítě (přesnost ~200m). Můžeš si počkat v místě posledního pobytu biku, než se zas pohne a nachytat zloděje přímo na něm.

              Když se pohyb (vibrace) zastaví, přestane vysílat pozici a čeká na novou aktivaci otřesem.

              0 0
      • Smazaný účet  

        http://www.dealextreme.com/…ry-alarm-826?…

        treeeba…instalovat na zadni stavbu proti magnetu na vypletu…dela doclea protivny kraval…

        nebo nejaky alarm na aktivaci "spagatkem. Schovat pod sedlo a spagatek chytnout o vyplet…

        0 0
      • HELLBOY22  

        to chcem!

        0 0
    • jachymk  

      Tohle může být fajn. Rozhodně upozorní na zloděje ale určitě kombinovat se zámkem. Když jsi blízko pohlídej přímo, když ne zamkni!

      Ve zvyšujícím se počtu vláken s ukradenými koly by se mi zamlovaly spíš účinější způsoby „ochrany“. Třeba výbušné zařízení, samostříl, cyklon B… To by bylo :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        navrhuju vhodne skombinovat sedlo s dirou, pruzinu a analni performator zajisteny tahovou pojistkou…

        0 0
    • Jakobo  

      Kamarad to pouzival a zadne problemy nebyly. Pouze se celkem casto menila baterka, co vim rikal tak kazde 3 mesice. Ja jsem si to taky koupil z DX, ale zatim mi to lezi doma. Rve to celkem dost. Utrhnout z kola to jasne, ze pujde, chce to kombinovat se zamkem.

      0 0
    • Sugar67  

      Já teď aktuálně řeším nějaký alarm kvůli toho, že jedeme na kolech pod stany a řešíme zabezpečení kol. Kromě lanek bych rád aji nějaké další zabezpečení – třeba ten úvodní alarm, nebo taky mě zaujal tento http://www.valtech.cz/… .Přijímám jakékoli recenze a návrhy/rady na zabezpečení při přenocování pod širákem.

      0 0
      • Dave-geo  

        Potřeboval bych přes léto něco podobnýho. Vypadá to na kola v autě a mě vedle pod stanem, takže stačí aby mě to probudilo, kdyby náhodou…

        koukal jsem třeba na tohle http://dx.com/…-alarm-21760 oproti výše postovanému to drží aspoň na kusu plechu (byť nevalné tloušťky…) ale zkušenosti zatím nemám.

        0 0
        • Sugar67  

          Kdysi, když měl ještě kámoš nosiče kol na pickupu, tak to bylo jednoduché. Sundat je od tama chce štafle ;-) 4 Kola do auta nedám, takže to vypadá na kola na střechu, svázat lanka + alarm + sedla schovat do auta + shodit řetězy z převodníků. A nosiče kol jsou taky uzamykatelné. Nic dalšího už mě nenapadá.

          0 0
        • Krejč  

          Na těch stránkách má nejlepší recenze tenhle otřesový alarm http://dx.com/…keypad-27127 Ale na tom videu mi to přijde docela tichý. Otázka nakolik to je vážně slyšet, když třeba člověk spí ve stanu vedle. Nemátě někdo zkušenost?

          0 0
          • Sugar67  

            No právě o to jde, že budeme spát kolem auta, takže i tak bude přístup dost rizikový, ale přece jenom nechci riskovat a vzhledem k ceně kol už vůbec ne. Jako, sralo by mě aji kdyby mi ukradli kolo na 20Kč a na dovolené ještě víc – pak máš zkaženou celou dovolenou.

            Ono, ten alarm co se montuje pod držák na lahev mi přijde velmi zajímavý, a popravdě ani ta cena není zas tak vysoká, když to srovnám s cenou kola. A dá se sehnat aji za polovic.

            0 0
        • mrozu  

          To nekupuj, to je uplna katastrofa, jak zpracovanim tak funkcne.

          0 0
    • dancing dog  

      moje osobní zkušenost není dobrá. Mě jsem 2 z aukra, fungují dobře a jsou opravdu slyšet, ale jen pokud fungují, jeden přestal fungovat téměř ihned, druhý asi po týdnu.. možná jen smůla, pokud ti vydrží funkční, můžu doporučit..

      tedka používám tento, ten funguje spolehlivě a dlouho, ale je větší + blbě se na kolo připevňuje + musíš mít to dalkový ovládání, takže ho používám jen ve městě na citybajku, vozim ho v brašnách.. 2× jsem si schválně udělal kino, opřel kolo a sedl si kousek vedle, je veselý sledovat ty překvapený reakce cigošů, co tu plečku chtěli odvést :)

      na kolo jinak používám zámek ubus , pokud hrozí , že by mohlo být ukradeno, ta váha mi vzhledem k mý vlastní nevadí, pokud najdeš bezpečný místo k ukotvení, zloděj nemá šanci..

      0 0
    • smith22  

      Spíš by to chtělo nějaký pořádný elektrošoky :-)

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Já teď musel pořídit takovýto zámek. Těm na klíč jsem v cenové kategorii do 1000kč nevěřil ani nos mezi očima.

      Nad totím už jsem si chvilku hlavu lámal jak do něj, ale ještě pořád nic. Kdybyste měl někdo tip, sem s ním.

      0 0
      • borda  

        Nechci ti kazit radost, ale potencialni zlodej si s tim urcite lamat hlavu nebude. Rekl bych, ze je mnohem vetsi sance, ze narazis na frajera s pakovkama, nez na rainmena :-). Takze jestli je to na kod, nebo na klic je uplne fuk

        0 0
        • K2  

          Jen aby jste měli přehled. Pákovky za 700 dokážou střihnout až 12mm. Je to hnus…

          Na webu je někde video, kde testovali pomocí cca 1,5m pákovek motocyklové řetězy. Nejlepší kousky odolávaly 30 sekund. Byly to pákovky v hodnotě min 10 tis, ne obyč a obsluhoval je 100kg týpek

          0 0
          • petr0x  

            Tento zámek mi přijde docela dobrý.

            BTW pochybuji, že tohlesto někdo přestřihne pákovkama. Motocyklový zámky jsou řetězy a ty se přestřihnout dají, ale tohle je lanko a to jen tak nestřihneš, lanko se stáhne do mezery a pokud mají pákovky vůli, což mají, tak to jen tak nepovolí. Musel bys stříhat tělo zámku, ale nevím, jestli by se do pákovek vešlo.

            0 0
      • bakisak  

        ABUS má celkově dobrý zámky, já jsem spokojenej. Pořídil jsem Bordo nedávno a mám ho přímo na kole. A myslím, že to jen tak nestřihneš.

        http://www.abus.cz/…-award-2014/

        0 0
    • rasto  

      do sklepa asi dobry. jak ale budes vozit na kole, pohybove cidlo (senzor) se „vyklepe“ a ztrati svoji citlivost. pak muzes s kolem triskat o zem (obrazne) jak chces, alarm se nespusti. osobni zkusenost s obdobnym produktem.

      0 0
      • Sugar67  

        To s tím „vyklepáním“ senzoru jsem ještě neslyšel, ale budiž. Každopádně běžně kolo z očí nespouštím, takže mi vlastně jde o jenom několik dnů pod širákem. Takže těch 200Kč na kolo za kilo klidně obětuju ;-)

        0 0
    • Seeker  

      Četl jsem, že to někdo koupil a nastavil na nejvyšší citlivost a hned poté to s klidem odšrouboval a hýbal s tím. Prej nefunkční sračka, spustí se leda když pojedeš downhill.

      0 0
    • jirpl  

      Zdar,

      obnovím téma, narazil jsme na video s alarmem integrovaným do blikačky, celkem se mi to líbí, asi vyzkouším, tak třeba odkaz někoho potěší, nebo pokud má někdo osobní zkušenost…?

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.gearbest.com/…_461369.html?…

      0 0
      • Tuplak  

        Zrovna tuto bličku mám, alarm je hlasitý jak sviňa :) Blikačka při nabíjení pěkně vrčí :) Ale funguje to jak má. Do držáku se dá přišroubovat, takže jednoduše urvat se nedá.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • jirpl  

        Dávat si na kolo krabici s alarmem by s mi asi nechtělo, ale v blikačce, kterou si tam stejně dáš mi to přijde fajn. Dá se tím zabezpečit třeba i batoh položený v hospodě na lavičce… A je to za cenu levné blikačky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.