• Drno

    V poslednim Velu je reportaz s TestFestu a vesmes vsichni chvali RB. Pak je tam taky test HT a RB s cenou pod 35 tis. ma nizsi vahu nez o par stranek dal testovany Superior za 50. Jaky jsou ty zapleteny kola Remerx?

    0 0
    • lutte1  

      Ty jejich HT jsou dobrý, ale drncaj. Asi ho vyměnim.

      0 0
    • Azmir  

      Jejich fully jedou jako silnice, takže to musí být super.

      0 0
    • dancing dog  

      Prej je. Přední a zadní.

      0 0
    • metr-x  

      Jezdím HT RB tři roky a nestěžuju si. Franta na dílně to svařil dobře, protože zatím nic neprasklo a snad ani nehodlá prasknout. A vyšší váhu taky neřeším, nejdřív musím shodit váhu ze sebe.

      0 0
    • marapara  

      RB CRR je v pohodě rám, mám ho rok a jsem spokojený. Ale Remerx Fikingy kola nebrat. Jsou s něma stále problémy. Často praskají dráty, mají problémy s ložisky. Raději něco osvědčeného, třeba FRM 5 nebo 3, podle toho, kolik do toho chceš dát.

      0 0
    • cagalam  

      a co to je to RB?

      0 0
    • Necris  

      Není. Je úplně normální ve své třídě.

      0 0
      • Baba-Ji  

        akorat u RB je docela velka pravdepodobnost, ze ti „padne“ do ruky diky geosce, viz. ohlasy z testfestu(i od znamych) :)

        Nicim jinym bych RB az nejak extra nevyzdvihoval, ale ta geoska, ta geoska, ta jim jde dobre :p

        0 0
        • Lišák  

          Přesně. Na Giant AC jsem si zvykal tři sezóny, pořád něco měnil, ladil a nakonec si nezvyknul a prodal. Na IQ jsem sednul a byl jsem na „svém“ kole.

          0 0
      • JMT  

        Jde o to co beres jako jeho tridu, jesli treka a spesla tak ok, jesli ty nemecky hybridne geometricky sracky jako hajbajk nebo canyon, tak sorry, ale rb je jinde.

        Vsichni akorat koukaj na foxku a xtr saltr a nic jinyho moc lidi neresej…ale uhly jsou to hlavni

        A zapleteny remerxy jsou v prvni rade lehky…

        0 0
        • Evilcleaner  

          bohužel hodně lidí porovnává rb i s über sračkami jako je mrx, což už je úplně zcestné. myslím, že rb si dost uškodilo na pověsti když zlevnili nabídku na současnou úroveň (a taky odstranili cnc finesy z rámů).

          0 0
          • KAPLIS  

            A proto se prodá vše co se vyrobí a ještě se nestíhá. Dělat ramy které jsou vymazlene je jedna věc, ale to že potom leží na skladě ke jiná věc. Lidí rozhodli sami. Dej jim na výběr současné crr a staré crx za které si rekneš o 4000 víc. Hadej co si vyberou.

            0 0
            • killme  

              Spešla? :)

              0 0
            • Evilcleaner  

              ja rozumím jak tohle funguje a jsem rád že se vám daří a skutečně mě baví dělat kola na vašich rámech, nicméně si myslím že mít dvě ht v nabídce bylo dobré, ted aspon přibyla CR verze. btw kolik asi bude vážit CRko v 19'' (L) s brutal finish lakem? to už by mohlo být pod 1500g ne? a je tam ještě nějaký rozdíl kromě trubek?

              0 0
              • Lukster  

                CR má pouze zeslabované trubky, což samozřejmě nese riziko menší výdrže rámu…

                0 0
            • kubad  

              ano ekonomicky to asi slape, to je hlavni :-(

              0 0
              • KAPLIS  

                Když se bude dařit ekonomicky a časově se bude stíhat vyrábět ty současné „nudné“ rámy a stavět z nich kola, možná se dočkáme nějakých návratu ke kořenům. Je to jen moje spekulace, ale byl bych rád. Hodně záleží i na tlaku zákazníků…

                0 0
              • JSt  

                tak lepsi nez zkrachovat kvuli cnc. ;-)

                0 0
                • MH4  

                  Přesně tak, takový saab také šel svou cestou, aniž by alespoň trochu naslouchal hlasu trhu. A jak dopadli.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kdyby Porsche vyrábělo pořád jenom 911tku, tak by dávno taky bylo pryč…

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Tak to bylo přesné, Porsche = 911, ale celou fabriku táhne Cayenne, což je převlečený VW

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tys to hodně zjednodušil, SAAB pohřbil GM. Než nějaká další globální skládačka, což imho posl. modely už byly (Opel), je asi lepší konec s nezmazatelným zápisem v historii…

                    0 0
            • nox159  

              neni pak lepsi nakupovat ramy za 1500,– v cine a tady na to lepit jen nalepku RB a prodavat za 6000 ?

              ono tak nejak postrada smysl taky zadraho delat to co umi v cine za polovinu pokud to tady nechces delat lip dat tomu pridanou hodnotu ( tzn. neco co ti cinani nemaji…)

              0 0
              • Baba-Ji  

                +1

                0 0
              • killme  

                teorie moc pěkná, a teď zase zpátky na zem :)

                0 0
              • jIrI___  

                +1. U starých RB jsem jako tu přidanou hodnotu chápal CNC prvky, u současné produkce nevidím přidanou hodnotu veškerou žádnou. Pokud teda člověk neprahne po tom, aby mu rám svařoval Lojza z Horní Dolní.

                0 0
                • Buf  

                  RB se vrátilo tam kde začalo, k jednoduchému krásnému rámu z trubek, které nejsou nesmyslně poohýbané. CNC prvky byly problémové u zadní stavby se sukoval řetěz, na těch CNC hrankách. Na klasických oválných trubkách s tím problém nebyl a není. A dy další CNC prvky jsou jen lapače na bláto. Co navíc je na RB vyjímečné je i použitý dural (7020 tepelně zpracovaný )který vydrží léta stále kvalitní tuhost a nikde není poddimenzovaný , že by praskal. Dnešní jiné rámy jsou příliš odlehčené, nevhodně „designově“ tvarované ( místa iniciace trhlin) a nevydrží ani sezonu, zejména karbonové rámy jsou totální omyl pro použití v MTB ( teda alespoň v těch šutrech co máme v Beskydech), nebo je to úmysl aby byl velký prodej nových kol. RB mám mnoho let a nedaří se mi ho zničit. Chtěl by jsem nové, ale co s tím starým.

                  0 0
                  • nox159  

                    pokud neni nencim vyjmecny tak je tuscoty pokud je tuctovy (chapej stejny jak konkurence) a pritom drazsi tak si ho koupi jen ovce

                    k tomu cos psal dal se netreba vyjadrovat ale pobavils ;-)

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Ale zapiš si to do svého RB sešitku hned pod to, že IQ6ka jede jako silnice. (:

                      K té tuctovosti – pořád je to malá firma, která produkuje „pár“ rámů do roka. Takže jestli tuctovost bereš jako četnost výskytu, tak globálně to tuctovka není. V ČR možná, protože většina rámů se zřejmě prodá právě tady, ale jak nakoukneš za hranice…

                      0 0
                      • nox159  

                        tuctovkou jsem myslel nicim vyjmecny…

                        0 0
                        • logoman  

                          Vyjmecny to mas tim, ze se to vyrabi tady, coz je pro majitele RB dulezity a zakladaji si na tom, ze jim to nevarila rejze.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            Taktak. Plus ještě cena je slušná. To ostatní už jsou vždycky jen smyšlené báchorky, viz pomlouvání hydroformingu, lehkých rámů, karbonu, každýmu se líbí něco jinýho a každej (většina) nejezdí na xc rámu nějaký brutální šutrový sjezdy.

                            Mě se to HTéčko líbí velmi, ale vynikne jedině v brutálu. Ostatní je normální tuctovka, sice s custom barvou, ale stejně všichni zvolí nějakou nejzákladnější.

                            0 0
                            • Buf  

                              Tady nikdo nepomlouva hydroforming pokud je udělán smysluplně, ale tato technologie vyžaduje velké výrobní série a je určitě vhodná protože nenarušuje vlákno materiálu.Mám ale zkušenosti s nevhodným tvarováním např u GT kdy ve stejném místě díky prolisu pro bovdeny to praskalo za hlavovou trubkou ( 2 x stejný rám a vždy stejná vada ) a s carbonem taky domácí zkušenost nevydrží závodně ani sezonu ( zatím 2 rámy co jsme doma měli praskly, to stejné carbon ráfky, kolega na etapáku odepsal dva, a taky vývoj Mavic již několik sezón testuje Carbon na MTB a do prodeje to nejde, asi ví proč. Na silničkách je carbon na rámy , kola i další komponenty super. Na MTB tam kde má funkci útlumu a nehrozí mu tak moc poškození např.sedlocka. Jediné co se mi na RB nelíbí je nyní spodní vedení lanek, stará klasika po horní rámové byla nejlepší. Lépe se to čistilo a nebylo ani riziko poškození od šutrů. Nevím proč ale dělá to nyní spousta firem, i když je to totální pí…a.

                              0 0
                              • Nikovlas  

                                Já myslel, že hydroforming se používá u trubek z kovu… tak o jakym „vláknu“ je tu řeč?

                                0 0
                                • Buf  

                                  Kov je jako co, hrouda bláta. Každý kov pokud není amorfní má nějakou krystalickou mřížku. A tvářením ji lze deformovat, kov má tak prakticky strukturu vláken ve směru převládajícího tváření ( válcovaní, tažení, kování). Je to jako když roste strom , taky to není kus dřeva, ale vydrží zcela jiné namáhaní ve směru růstu a směru příčném. . Když do toho řízneš CNC nebo vjedeš plamenem svářečky a kov natavíš tak původní krystalickou stavbu ( vlákna) materiálu narušíš. Proto bude vždy kvalitnější a trvanlivější díl kovaný než CNC obrobený.CNC je populární protože je to levné, udělat formu na výkovek je drahé a , potřebuješ i mnohem drahší kovací lis než nějakou CNC frézu. Jednoduché technologie používají proto materiály , které se dobře obrábí a nemusí tepelně zpracovat po svaření. Proto je kvalitní dural málo používaný asi jako titan nebo kvalitní CrMo oceli. Je to náročné na technologie zpracování a svařování. Proto kvalitní rámy z těchto materiálů mají tzv. "jednoduché " tvary. Ono taky nikdo zatím nevymyslel nic lepšího než rovný nosník. Jakkoliv zakřivený, ohlý i když sebekrásnější nosník přináší nerovnoměrné zatížení. V tom se liší RB, kvalitní dural, jednoduchá ale účelná konstrukce a následné kvalitní tepelné zpracování.

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    no ale ty síly právě nejsou u kola vůbec rovnměrné. Stejně to většinou praská ve sváru a právě ten spoj se dá hydroformingem pěkně natvarovat – např. hlavová trubka.

                                    0 0
                                    • Buf  

                                      No aby měl v tomto případě hydroforming smysl , tak se musi polotovar zesílit na konci, aby byl při následném hydroformingu dostatek materiálu v daném místě, kde se udělá větší průřez trubky, stejného výsledku se docíli i klasickým zeslabení trubky kruhového průřezu a přidání návarku u hlavové trubky. Místo sváru má pak větší tloušťku a tím i odolnost proti praskání. U sváru to pak praská i proto, že okolí sváru se ochudí o legující prvky a naruší se tepelně okolí sváru. ve sváru to zpravidla nepraskne, protože je tam dostatek kovu ( tam je to předimenzováno právě tím svárem. Proto pokud není následně provedené tepelné zpracování , což u levných rámů není. Tak ty rámy praskají vedle sváru.

                                      0 0
                                  • pepek  

                                    Proto bude vždy kvalitnější a trvanlivější díl kovaný než CNC obrobený.CNC je populární protože je to levné, udělat formu na výkovek je drahé – to platí pro ocel, ale Al materiály, vhodné pro kování jsou sračky. Zde je kování vhodné pouze pro snížení ceny v hromadné výrobě.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Takže Alu kovaná kola na auto jsou vlastně nesmysl?

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Proti perníkovýmu odlitku asi ne

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Já už si myslel, že všechny závodní inženýři jsou idioti :0)

                                          0 0
                                          • pepek  

                                            Proč myslíš, že do letadel se všechnom co je Al, vyrábí z kusu za studena taženýho duralu a ne z výkovku|/odlitku?

                                            0 0
                                            • soc  

                                              Tak ono i tech odlitku jsem uz par pocital, ale clovek u toho skoro brecel… polovicni materialove vlastnosti a navic nutnost pouzit zvysujici soucinitel, no proste kila tam naskakovaly…

                                              Zase kdyz si vezmes, jaky je odpad pri CNC obrabeni… vezmu kus materialu a z 90% udelam spony :)

                                              0 0
                                              • JSt  

                                                zametes na lopatku a pretavis v ingot ;-)

                                                0 0
                                              • pepek  

                                                To ještě chápu, když jde o pevnost, ale dělat desku stolu v kuchyni z kusu, nebo kryt ventilátoru tvaru a velikosti roury od kamen z kusu – to už jsou ti konstruktéři snad trochu ujetý.

                                                0 0
                              • Loner  

                                mě na tom jenom sere, že se furt povoluje horní příchytka bowdenů, ale proti šutrům je to kupodivu odolný.

                                0 0
                        • Tomínos  

                          Čím je potom výjimečný třeba giant, merida…? Abych řekl pravdu něčím výjimečné rámy mě moc nenapadají, aspoň ne ty co bych bral jako běžné. Jinak je samozřejmě dost netuctových rámů které člověk nepotká na každém rohu, zase když se podívám na jejich cenu jsou za ně ty RB tři a více.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            Tak Merida dřív byla výjmečná tím, že na 90procent jejich modelů kol se nedalo dívat :-)

                            0 0
                            • Tomínos  

                              To je pravda, moc krásy nepobraly :-) Já jen nechápu v čem hledat tu výjimečnost. Pro mě je kolo zdroj zábavy a třeba nějak extra nehledám tu výjimečnost, asi i protože si ji nemůžu dovolit, skoro by se dalo říct, že přitom co jezdím minimálně jednou týdně pošlu kolo někam napřed, nebo kolo mě a kdybych z něj chtěl mít netuctovku, tak bych asi z dost ježdění byl nasranej co jsem zase za netuctovou (většinou = dost drahou) zničil. Jediný co si myslím že mám na kole ne uplně tuctovku jsou Hope tech V2 a vždycky když někde škrtnu kotoučem jsem vyklepanej abych ho nezkurvil, tady nejde ani tak o peníze jako o to, že se to nepovaluje v krámě spolu s rohlíkama a budu muset zase dobu čekat než budu moc jezdit a určitě bude zrovna nejvíc nejlepší počasí na ježdění :-)

                              0 0
                              • mr.antik  

                                tak tam dáš jakýkoliv jiný kotouč

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  Na V2 právě ne, má podstatně širší desky, nebo jako jo, nouzově. Ale asi bych se bál, že se to bude křížit, protože už by desky možná tak půl cenťákem možná víc zasahovaly do mezer mezi paprsky.

                                  0 0
                          • nox159  

                            a ja rikam ze je giant nebo merida necim vyjmecne?

                            proste HT od RB je uplne obycejny ram ( nevim co vsichni maji jak je to vyjmecne…) takze rozhoduje jen geometrie a cena a u fulu kdyz to reknu narovinu tak radeji maestro nez neprepakovany jednocep kdyz je to za stejne prachy :)

                            0 0
                        • Kubiczech  

                          Á takhle. (: Já třeba oceňuju jednoduše rovné trubky kulatého profilu, takovou tu klasiku oblečenou ve střídmě v jedné barvě jen s hezkým logem. Výjimečnost vidím právě v tomhle, protože to moc výrobců v téhle kvalitě a ceně nenabízí. Ruční výroba v ČR je pro mě hezký příběh a přidaná hodnota, které si vážím, ale při rozhodování co koupit to nehrálo žádnou významnou roli.

                          Někoho zaujme tahle výjimečnost/tuc­tovost a někoho zaujme výjimečnost/tuc­tovost ohnuté trubky tvarované hydroformingem, která je opatřena černo/bílo/červeným race designem. Je to prostě jen úhel pohledu, což zjevně nejsi ochoten připustit. (:

                          0 0
                          • nox159  

                            ja mam taky rad stridmy design vsechny moje biky maji „brutal finish“ cerne logo a lak…

                            design ani to kde a jak se to ram dela nejde brat jako vyhoda nebo nevyhoda, to vubec neresim…

                            nemam ani nic proti RB ale stvou me tady ty kecy lidi jake to nejsou super ramy… tezky duralovy ram za 6k je naprosty prumer nic vyjmecneho… to jestli to dela cinan za ryzi nebo franta za vepro knedlo zelo je vedlejsi… a me jako zakaznika to vubec nemusi zajimat ;-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Hmm..jenze u RB to nemas jenom ram, ale i moznost snadneho servisu, nahradnich dilu a poradenstvi…zkus cinanovi napsat, ze mas od nej ram za ctyri, ale neprotoci se ti vidla pod ramem a co mas delat. V RB ti nabidnou reseni hned;)

                              0 0
                            • Kubiczech  

                              Když to pojmeš až takhle na dřeň, tak to zní i logicky. Jenže k nákupu tě vede kupa dalších věcí, o kterých jsem psal já nebo jiní.

                              Z tvého pohledu je teda výjimečný jaký rám? Obavám se, že s podobnými měřítky jsou všechny rámy nudou a šedí.

                              0 0
                              • nox159  

                                jsou

                                • ramy luxusni/ kultovky…
                                • ramy dobre pomerem cena vykon…
                                • ramy ktere jsou prumerne a presto se mi libi..
                                • a nakonec ramy na hovno :D
                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  dopln do kazde kategorie aspon tak dva tri priklady!;)

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    luxus/kultovka – littevile, ibis, litespeed, morati…

                                    ( nikdy ty kola asi nebudu jezdit moc penez na me a bych se bal ze to nekde znicim)

                                    cena/vykon – canyon, radon, haibike, giant, (treba i FLX od meridy)

                                    prumer ktery se mi libi – no tak tady tezko rict treba stare RB s tim frezovanim byly zajimave a ghosty jsou pekne

                                    na hovno – author, sup…

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      oki…se divim ze nedoslo na meridu:)

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        tak merida nema spatne ty FLX karbony, u fulu sice brutalne tuhne stavba pod brzdou ale nekomu to nevadi mi treba jo…

                                        0 0
                                    • soap  

                                      no a kdyby RB rám stál minimálně 60 000kč tak by to byla jistě luxusní kultovka,to si piš jak bys slintal

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Čekal jsem že do kultovky hodíš ně co pořádnýho a né liteville, ibis nebo litespeed, což jsou značky, které dnes pomalu jezdí každej ňouma :-D (nic proti majitelům)

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        existujou určitě značky kol, na kterých se sice asi nedá jezdit ale do vitríny jsou pěkný. Já teda jako kultovku považuju kola, který jsou po funkční stránce na vrcholu plus jsou něčím výjímečný

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Bohužel na vrcholu po funkční stránce je kde co. Ale vyjímečnost se nějak vytrácí. Intense a SC byly vyjímečné držením se hliníku, což bohužel je pryč. Taky měly vyjímečné barvy a koukni se teď – kdo nemá vitamínovou ibis barvičku jako by nebyl. Alespoň že se SC v rámci programu CCCP vrací ke custom barvám, to je plus.

                                          0 0
                                        • logoman  

                                          Co treba? Napada me jedine lvl 301 jiny podobny neznam a pak rb dragster to je hodne divny a nekterym se libi takze je asi taky kultovni + ty starsi RB ty byli taky dost divny. Ale jestli byli funkcni …

                                          0 0
                                    • Baba-Ji  

                                      do luxusu/kultovky bych si klidně hodil nějakého Nicolaie

                                      0 0
                                    • jakub  

                                      tak to je pěkná kravina, resp. já bych ten žebříček postavil uplně jinak… takže proč RB??? proč ne…

                                      0 0
                                • Kubiczech  

                                  Když odečteš ty pohádky, které pro tebe nic neznamenají, tak kultovka je jen kus předraženého alu/karbon rámu. Platíš za značku, ruční výrobu, kult a to tě přece nezajímá. (:

                                  Ve výsledku zbude ten dobrý poměr cena/výkon bez zbytečných keců, takže mě snad napadá jen čínský karbon. Ok, velebme ho. (:

                                  0 0
                            • soap  

                              a proč tě to štve? ty kecy tak tady nechoď a máš klid

                              máš problém v hlavě dej jsi vlákno do blokovaných.

                              0 0
                    • Twister  

                      Výjimečný jsou právě tím, jak jsou jednoduchý. Čistá funkce, žádnej kolotoč.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        U fullů bych si tou čistou funkcí zas až tak jistý nebyl :)

                        0 0
                        • Kubiczech  

                          Vlastní zkušenost? (:

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Ano.

                            0 0
                            • Kubiczech  

                              Klidně se rozpovídej, já o IQčku dost přemýšlím, i když se mi teda dvakrát nelíbí. Většinou čtu kladné reference, tak mě to zajímá.

                              0 0
                              • HonzaC  

                                jezdím často nad Semtěší/Litošicema, jen mám L, s půjčením nemám problém

                                0 0
                              • K2  

                                Půjč si ho a projeď (nejlépe i pár ostatních kol – neměl by být problém půjčit si Spešl, Trek a Meridu)

                                Uvidíš co ti sedne…

                                0 0
                                • Kubiczech  

                                  Je to samozřejmě v plánu. Momentálně si musím vyřešit, jestli těch 120 mm zdvihu nebo spíš zvolit něco víc chrtího 100 za předpokladu, že si stávající kola nechám.

                                  0 0
              • jakub  

                no něco na tom je… za mne bych rozhodně zmínil skutečnost, že jde skutečně o Český rám, kterej svařil u nás Čehun a ještě se pod to podepíše… no ehm neodvážil bych si to srovnat s rocky mountainem, to rozhodně ně, ale na české poměry, je to srovnatelné, esli mi rozumíte… to je to co mne na tom rámu baví.. vím, že jiné sračky by mi posloužily stejně

                0 0
            • DaSnail  

              tak to, že teraz sekáte lacné rámy jak baťa cvičky je fajn.

              ale nejaký vyšší model tam mohol v ponuke zostat aji keby sa mal uvarit len raz za čas.

              ked sa ta teraz niekto opýta, čo je to najlepšie čo vaša neázijská manufaktúra s tradíciou dokáže vyprodukovat, tak čo odpovíš – mno zatím je to brutal finish cvička, ale možná časem..?

              0 0
            • Smazaný účet  

              Mi prijde skoda, ze kdyz uz ty ramy mate „zmaknute“, ze je nemate k prodeji na objednavku. tj. chcu ten ram, ok, zaplatim zalohu, pockam dva mesice nez to udelate(=nebude vam lezet na sklade) a hura s nim do sveta. Stroje prestavovat nemusite(from cnc kam se upne cas od casu jiny kus matrose) a varit to umite z minulych let…primarne ficet na RB CR a ostratnich ramech, ktere se dobre prodavaj:)..

              0 0
              • mr.antik  

                ale skladem musíš mít ty roury od kamen nebo z čeho se to dělalo…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Trubky na CR a CRX mi prijdou stejne…ale nemeril jsem je. Na staryho Monstera musis mit ty hrube trubky, to jo. Novejsi uz tak hrube nemel.

                  Jinam mi prijde, ze Jezdkovicich maji trubeh, ze by mohli napojit jaderny reaktor:)

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Zdalo se mi, ze CRX melo trubky o vetsim prumeru.

                    Aspon vuci CRR mi ta trubka prisla o celkem dost vetsi ;-)

                    0 0
                    • JMT  

                      Jojo, crx mělo tlustší trubky

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ok…ma chyba…

                        0 0
                      • mr.nikdo  

                        Stejne s nim byla vetsi sranda, nez s CRR…

                        0 0
                        • JMT  

                          Jde o to, o co ti jde. Crr je delsi nez CRX a osobne bych Crr chtel jeste delsi alespon o 2 cm.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            Já taky, to byl důvod proč jsem o CRX vždycky snil a pak si ho nekoupil, mohl to být takovej pěknej univerzálek, ale s 110 představcem by to nebylo uplně hravé.

                            0 0
                            • Evilcleaner  

                              tak pořád sis mohl nechat udělat vlastní geo no, i když za příplatek a s dlouhou čekačkou.

                              0 0
                              • mr.antik  

                                no v té době a s brutálem už to byla darda, ani nevim jestli šla geo u crx nebo jen u cr

                                0 0
                          • mr.nikdo  

                            CRX jsem mel v 19 a CRR v 17 ⇒ ten rozdil tam nebyl velky (v delce), ale proste to CRX byl „rebel“…

                            0 0
                • Smazaný účet  

                  Nemusíš, prostě až ti přijde objednávka na rám, tak objednáš co je potřeba. Problém ale nebude v tomhle. Problém bude, že prostě zájemců o ty nudné rámy je tolik, že by asi museli dělat 24 hodin denně, aby neprodloužili doby dodání těch nudných rámů a mohli se navíc věnovat těm nenudným :0)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A v případě reklamace prasklého rámu to budou řešit jak?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No zase bys musel čekat, než to objednají. Nic jiného mě nenapadá. Ale pořád si myslím, že nic skladem držet nemusí.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To ale nebude včas a už mají problém. A najednou budou muset vracet peníze a těžko se jim to vyplatí.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Mozno by slo osetrit v kupni smlouve ze kupujici souhlasi s delsi reklamacni lhutou…ale to jsou jenom spekulace bo tomu vubec nerozumim…„chces zakazkovy ram..ok, jak se posere, cekej delsi reklamacku“…

                          0 0
                          • KAPLIS  

                            Ta dodací lhůta dva měsíce je taky hodně optimistická. Spíš tak 6 měsíců :-).

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              sem zapomel ze normalni dodaci lhuta je dva mesice:)))

                              sest je dost no..s tim souhlas…ale porad by se to dalo zkousnout…

                              0 0
                              • karliner  

                                Nevim, co by mne donutilo zaplatit za kolo, na které bych čekal 6 měsíců a v podmínkách bych měl, že když se mi něco stane s rámem, reklamační lhůta by se prodloužila také na 6 měsíců…

                                0 0
                          • skvedo  

                            To by to kupec musel brát na firmu. Když je kupní smlouva podle obchodního zákoníku, záleží jen na smluvních stranách, co si do smlouvy napíšou.

                            Pokud nakupuješ jako fyzická osoba, je kupní smlouva podle občanského zákoníku. I pokud by jsi v ní podepsal cokoliv, co zhorší tvé postavení vůči obchodníkovi (např. kratší záruční doba, prodloužení doby reklamace..) je dané usnesení neplatné.

                            I kdyby někdo sliboval jak to nepoužije, určitě to nebudou riskovat, když mají plno práce.

                            0 0
                            • felix.org  

                              Ale no tak :-) 30 denní lhůtu pro vyřízení reklamace lze dohodou stran prodloužit ;-)

                              0 0
                              • skvedo  

                                Ale až dodatečnou dohodou při vlastní reklamaci. A to je právě to riziko. Při koupi se může dušovat jak případně počká, ale v sezóně to uvidí jinak.

                                Oprav mě pokud se mýlím, taky si to můžu pamatovat nepřesně a ty jsi v téhle oblasti určitě zběhlejší.

                                0 0
                  • Tina  

                    Naivný názor :) Myslíš, že RB si môže doobjednávať trubky od dodavateľa ako keď vám doma dôjdu rohlíky tak si skočíš do Tesca a 3 – 4 si dokúpiš?

                    0 0
                    • lutte1  

                      Problém bude asi v tom, že ty trubky se berou po vělkých odběrech. Malé odběry buďto nebudou možné, nebo jejich cena bude neúměrná.

                      0 0
                      • Tina  

                        Jedna vec je, že trubky sa nekupujú na kusy. Je to však trochu komplexnejšie. Predpokladám, že musia vopred povedať koľko toho budú potrebovať na určité obdobie pretože dodávateľ tie trubky nemá bežne skladom v regáloch ako v supermarkete. Otázkou je ako dlho vopred musia preobjednávať a koľko toho musia naraz viať aby sa to vyplatilo. A určite je toho ešte viac, pretože je možné, že každá veľkosť rámu si môže vyžadovať inú sadu trubiek, a pod…

                        0 0
                    • nox159  

                      a je problem pouzit stejne trubky jak u beznych obyc ramu?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Jake bezne obycejne ramy mas na mysli? Pokud se nepletu, tak trubky pouzivaji ceske.

                        0 0
                        • karliner  

                          Myslím, že už používají kanadské, protože český výrobce – VT DIOSS zkrachoval.

                          0 0
                      • Tomínos  

                        Na něco asi ne, nevím jak moc jim ty trubky chodí nařezaný na míru, když bude krátká, fakt blbě se to nastavuje a nevypadá to dobře. Plus rám se většinou vaří v přípravku aby byl tak nějak rovně. Samozřejmě není problém udělat cokoli, je to pak jen o penězích. Dáš za uplně custom rám třeba 80 papírů? Od RB. Z hlíny? Napíšou ti na to třeba Gyant pyčo…

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      No tak co to řešit závažnými objednávkami jako se to dělá u luxusních aut – pak je třeba na 2–3 roky vyprodáno a vyrábí se to, co je nasmlouváno ⇒ na skladě nic nemusí být. Takže RB by mohlo nasmlouvat na rok 20 – 30 zakázek a podle toho objednat trubky. Ano, asi je to naivní, ale nevidím jediný racionální důvod (krom toho že by si dodavatel postavil hlavu), proč by to takhle nešlo.

                      0 0
                      • karliner  

                        Popravdě – jen doufám, že nestuduješ nebo se nehodláš živit ekonomií :-)))

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Pořád nechápu proč by to takhle nešlo. Pokud by se nasadila taková cena, že by se nejen zaplatily náklady, ale byl by i zisk, tak ani malý počet kusů by nemusel vadit. Sice by ceny asi byly pořádné, ale to už je jen otázka marketingu jestli to dokážou zákazníkům vnutit. Jen se koukni na Pagani – téměř žádná historie, ale dělají se pořadníky.

                          Je totiž otázka, jestli ti co furt řvou nad tím, že RB nemá CNC díly a že už to není RB, tak jestli by ti co řvou byli ochotní si za ty CNC díly pořádně připlatit.

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            Porovnavas Pagani s RB?

                            Tam bude zcela zasadni rozdil z uhlu Marketingu. Pokud bys to chtel delat vylozene jako luxusni ramy a udrzet si Luxus jako prase, tak bys mel mit jinou firmu, ktera se „bude distancovat“ od RB :-D

                            Taky by sis nekoupil Pagani, kdybys vedel, ze existuje Pagani Trabant…

                            0 0
                      • nox159  

                        a nestacilo by to zadat cinanovi at to vyrobi? :D

                        0 0
                        • Frostty  

                          Tak pochybuju že nějaký cigán umí používat ruky na něco jiného než na čóring, nebo kopání krumpáčem.

                          0 0
                        • K2  

                          Číňani už RB rámy vařili.

                          Používali 7005 a praskalo to, protože použili slabší zadní stavbu

                          Jo a dávali na to nápisy Author…

                          0 0
        • Necris  

          Myslel jsem to tak, jak to chápeš a píšeš ty. Tedy značky typu „hlavně že je to za pětatřicet v karbonu pičo“ …to je fakt legrační liga.

          0 0
          • siafu  

            zase pokud se v tom někdo orientuje, tak si sám dovede vybrat HT rám podle geometrie a nepotřebuje zakládat thread, pokud je to pro někoho první kolo, tak bez možnosti srovnání nepozná nic a klidně Haibike může někomu sednout líp než RB

            třeba současná Orbea mi vyhovuje víc než předchozí Merida Kalahari a Merida Magnesium, takže na „lepší“ geometrii se mi podařilo narazit až se třetím rámem a přitom je to pořád jen HT…

            0 0
            • Necris  

              Jen HT ? Nerozumím … (ve vší slušnosti, fakt to není narážka)

              0 0
              • siafu  

                no jen tak nepatrně narážím na výběr ideálního full rámu

                0 0
        • kali222  

          kolik si jezdil canyonu?

          0 0
          • JMT  

            Sedel jsem na dvou, proc ?

            0 0
            • kali222  

              No spis me zajimalo, jestli te nejakej zklamal, nebo si ho vyloucil ciste pro geo. Ja sem s canyonem byl spojonej a nejakou podivnou geometrii sem pri vyberu (pro me samo) nezaznamenal. S tim trendem vidle a prehazky souhlasim a pricitam to trendu – drive rozsirenych turistickych a v nemecku oblibenych kol, ala cross jakekoli znacky, komplet xt na hydraulickych rafkovych magurach za doladeni silenyho „parozi“ v kombinaci s nejvetsimi kosiky a echt blatniky. :) Aspon na me tohle vzdycky delalo dojem, ze to je ta jejich nosna skupina.

              0 0
              • JMT  

                Tyhle svihovy xc stroje a silnicky mi prijdou geometricky ok, ale hobby xc, am-en, nebo nedej boze dh-fr stroje jsou trosku podivnostni

                0 0
                • mr.antik  

                  Torque mi přišel ve své době dost dobrý kolo, i když trošku těžší. Dneska už to nesleduju.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak ono je to hlavně hrozně individuální. Třeba Canyon XC by mi geometrií sednul výrazně více než IQčko.

                    Canyon AMko se teď posunul výrazně více do kategorie XCčko s vyšším zdvihem. Je tam zvětšený hlavový úhel na 68,5st., což je na daný zdvih už poměrně hodně.

                    Zrovna v té kategorii 140–150mm se geometrie začíná ubírat do více směrů a více se tu střetávají různé jízdní styly.

                    Někomu výrazně více sedí právě ty vysokozdvihová XCčka s větším hlavovým úhlem a někomu přesný opak a raději o hodně nižší hlavový úhel.

                    A ten rozdíl v extrémech na trhu už začíná být proklatě velký (od 69st. až po 65,5st.).

                    A nedovolil bych si říct o žádné té variantě, že je obecně geometrie špatná. Můžu jen říkat, že pro mě je lepší nebo horší, což ale neznamená, že někdo to má úplně jinak.

                    U Torque znám více spokojených majiterů, kterým ta geometrii sedí opravdu dobře. Mně by na daný zdvih také celkem seděla.

                    U RB by mi geometrie až tak moc neseděla u žádného modelu (od HTčka po IQ6). A také dle toho nebudu psát, že RB má divnou geometrii, protože to obecně není nikdy pravda.

                    0 0
                    • JMT  

                      Jojo, to je fakt, každej to chce jinak.

                      0 0
                    • mr.antik  

                      V tý době mi přišlo, že němci obecně hodně dělali tyhle vysokozdvihový XC geometrie

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        U Canyonu AMka se to ale teď ještě více posunulo. Mívalo některé roky 68st. a teď ještě o půl st. více.

                        A k tomu navíc více let zpět, co to osazovali hodně progresivním Pearlem, tak se to vozilo s větším sagem než teď. Teď nejdprve HV komora u Foxu, čímž progresivitu snížili a pokračovali ještě dále a osazují to teď XXV komorou, tedy ještě další snížení progresivity (a bude to i snížení sagu jak se chovají ty větší komory).

                        Takže těch 68,5st. teď bude tím ještě extra zvýrazněných a posunulo se to ještě mnohem více do XC…

                        V současné podobě by mi geometrie Canyonu AMka s tím tlumičem už neseděla, to už je i na mě moc.

                        A ono je to také hrozně moc o tom co se jezdí, jak se řešilo vedle v LV vláknu. Když někdo jezdí převážně do hor, kde je to dlouhý kopec nahoru a pak dlouhý sjezd a ještě je to vše prudké. A i častěji se vyveze lanovkou.

                        Tak potom ocení geometrii s mnohem menším hlavovým úhlem než někdo, kdo jezdí ve zvlněné krajině, kde nejsou žádné velké kopce a vše je mírnější.

                        Třeba kdybych bydlel v Jeseníkách/Bes­kydech, tak bych možná jezdil mírně menší hlavový úhel.

                        0 0
    • nooski  

      RB je srdcovka. Perfektní zpracování a u silniček naprosto skvělá geometrie. Navíc za směšnou cenu, když si člověk uvědomí, že je všechno dělané u nás a ne někde u rýžožroutů. Tuhý, hbitý rám v nadčasovém designu s velkou možností individualizace. Pořád uvažuju, jaký nový rám na silnici a pořád mi vychází další RB ve vlastní specifikaci.

      0 0
      • mr.antik  

        super geoška a přitom si necháváš delat vlastní?

        0 0
        • jirkas  

          nemyslel spíš vlastní specifikaci komponentů?:)

          0 0
          • mr.antik  

            píše o rámu. Možná myslel barvu.

            0 0
            • nooski  

              Nedělají už totiž klasickou štangli, ale sloping a ten já nerad :-) Úhly i délky mi sedí, jen bych možná ve své velikosti vzal o centimetr delší hlavu proti mé velikosti (eliminoval bych tak podložky pod představcem) a zkusil malinko kratší zadní stavbu kolem 400mm, můj rám má 402 a současná produkce 403 v mé velikosti, aby byl rám ještě mrštnější. Prostě jen takové prkotiny :-)

              0 0
              • mr.antik  

                tak to mě geometrie nevyhovuje vůbec, Sko bych potřeboval tak o 15mm delší

                0 0
              • Lišák  

                To se fakt dá poznat o 2mm kratší zadní stavba?

                0 0
                • nooski  

                  Popravdě nevím jak ty dva, ale 5mm rozdíl mezi 410 a 405 jsem poznal dost. A mezi 410mm a 402mm rámy už je rozdíl obrovský, ikdyž tady bude u toho delšího i o něco menší úhel hlavy.

                  0 0
    • Mr.Dawe  

      RB je dobré, jednou bych si doved jejich fulla představit v garáži.

      0 0
    • mr.kokos  

      Nevím, jestli je opravdu RB tak dobré. Já jsem ale spokojen:-).

      0 0
      • Kubiczech  

        Já též. Konkrétně můj CRR rám je tuhý, na hliník poměrně pohodlný a přes vyšší hmotnost na něm lze postavit docela lehké kolo. Decentní, nesmrtelný vzhled a možnost výběru barvy/designu beru jako plus.

        A když tak přemýšlím nad konkurencí, tak mě vlastně nic pořádně nenapadá. Jediné mému srdci blízké je XTC od Giantu a to už je zase o nějaký ten litr výš.

        0 0
    • Alibaba  

      No prej nechtěj poplatky za účet: http://www.rb.cz/ ;)

      p.s.

      Mě se tedy RB ukrutně nelíbí, nemůžu si pomoct…a s tou geniální geometrií – jako že sednou nejlíp každému, ať je to mutant jaký chce?

      0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • felix.org  

      RB NEBRAT!

      0 0
    • Lukulin  

      Jezdil jsem rám Speedster. Pohodlný, pěkný, geometrie v pohodě. IQ mě ale neoslovilo.

      0 0
    • petrun  

      Když jsem stavěl 29er fulla rozhodoval jsem se mezi rámem spešl a RB. Cena byla u obou stejná. Obě jsem měl půjčené, důkladně je otestoval v terénu a RB tenkrát vyhrál na celé čáře. RB mám už druhý rok a tak jsem letos na jaře při testování kol opět projížděl spešla jestli jsem neudělal chybu. Neudělal! Kašlu z vysoka na to co o čem kde napíšou novináři ovlivnění sponzorskými dary výrobců testovaných kol. Řídím se zásadně pouze svými subjektivními pocity. RB bych už neměnil za nic na světě!

      0 0
      • Rubi  

        ram pekny, ale stale je to jednocep, neverim ze se to nezavira pod brzdou a vubec se to nehoupe..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zavirani pod brzdou a houpani se moc resi. Nakonec nejvice zalezi jak ti sedne geoska ramu. Ja v terenu brzdim prevazne predni brzdou, takze mne zavirani pod brzdou nevadi. Pohupovani ma smysl resit u nejakeho chrtiho stroje. a tam se to stejne resi jinak, treba propedalem anebo vyssim tlakem v tlumaku…

          0 0
          • Rubi  

            taky brzdim vice predni, ale v rozbitych pasazich to jde strasne znat, na meride 96 (prepakovany jednocep)se to strasne zaviralo oproti haibike sleek (4cep)

            a houpani resi jen chrti no :D propedal to az tolik nezamkne

            0 0
        • petrun  

          To zavírání pod brzdou je kolosální ********** :-))) Porovnával jsem spešl, gary i RB a žádný rozdíl jsem nezaznamenal. Je to čistě placebo efekt ve stylu když o tom píšou musí to být pravda …

          0 0
          • pitos  

            By mě tedy zajímalo proč se na některé kola jako třeba Kona Stynky nebo i některá RB montuje plovoucí uchycení zadní brzdy.

            0 0
            • Tomínos  

              Protože masírka a marketing?

              0 0
              • pitos  

                U Meridy možná ale u té vysokozdvihé Kony bych si už nebyl tak jist.

                Kolega přešel právě ze Stinkyny(bez toho bazmeku)na Faitha a právě si pochvaloval lepší funkci zadní stavby pod brzdou v rozbitých sekcích.

                0 0
                • Tomínos  

                  Jasný něco na tom bude, ale kdyby to bylo tak hrozný jak mi příjde z histerie některých lidí tady když vidí jednočep, asi by na tom nejezdili sjezdaři, nedejbože vyhrávali…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Sjezdaři co vyhrávají důležité závody jsou většinou sponzorovaní, tedy jezdí na tom, co dostanou a musí říkat, jak je to skvělý. Navíc jsou na takové úrovni, že zajedou bednu na čemkoliv :0)

                    0 0
                    • Tomínos  

                      To si nemyslím, protože kdyby to bylo tak hrozný jak se tady občas prezentuje, tak už by to bylo vlastně při tomhle ježdění nepoužitelný a nebo by při přesednutí na jiný kolo všem naprosto v pohodě ujížděl. Řekl bych, na tříminutovým závodě asi tak o minutu. Jo a koukám se nahoru a sorry hysterie…

                      0 0
                      • kubad  

                        ono zase tech neprepakovanych jednocepu zase tolik nebude :-)

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Pokud vím, je to celkově !zásadní! problém jednočepů, takže proč sem taháš přepákování?

                          0 0
                          • kubad  

                            ptam se kolik neprepakovanych jednocepu jezdi svetak v DH :-)

                            0 0
                            • Tomínos  

                              Ptám se proč nepřepákovaných? Tady ta debata snad nebyla rozdělená na přepákovaný a nepřepákovaný. Celkově jednočepy donedávna z těch předních jezdil Atherton.

                              0 0
                              • kubad  

                                protoze prepakovani to tuhnuti pod brzdou castecne resi

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  Z hlediska fyziky, jak bylo popsáno výše, nemůže.

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Prepakovani jako takove ma za dusledek ze se se zdvihem meni rameno sily pusobici na tlumak. Toto zpravidla vede ke zmene progresivity ramu. Jestli se u jinak progresivniho ramo projevi tuhnuti pod brzdou jinak, je otazka…mozna jo, mozna ne…ale prepakovani v prvni rade resi prubeh stavby a ne chovani pod brzdou.

                                  0 0
          • Smazaný účet  

            Z teoretickeho pohledu na mechanismus zadni stavby to picovina neni. Stavba ma nejaky prubeh a ten skutecne je ovlivnen silou, kterou vyvola trmen na trubku pri brzdeni a silou, ktera se snazi ram pri brzdeni „natahnout“.

            Ram u ktereho chodi zadni kolo po casti kruznice bude pri brzdeni dochazet k „natahovani ramu“, coz se projevi tak, ze ram pujde do zdvihu (ochotneji)..staci si to nakreslit. Naopak ram u ktereho osa zadniho kola opisuje krivku ve tvaru obraceneho S bude na natahovani docela imunni…

            takze tvrdnuti pod brzdou neni mechanicka picovina, ale jev, ktery vypozoruji jenom extra vnimavi jedinci;) (a vsichni rajderi na dolekopu)

            0 0
            • pitos  

              A není náhodou tahle vlastnost více výraznější u vyššího zdvihu?

              0 0
              • Smazaný účet  

                smrk..briza..ja­vor…jasan vole!

                Btw..nektere RB se delalo s plovoucim trmenem, nebo to byla custom vychytavka?

                0 0
                • pitos  

                  To já nevím,nikdy jsem se o tohle nezajímal a živě jsem to viděl jenom na Stinkynach.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Na Stinkyne jsem to videl, ale to RB mne prave prekvapilo.

                    0 0
                    • pitos  

                      Tak možná jsme to RB zaměnil za Meridu která to používá(používala?)

                      Ale přísahal bych, že jsem to viděl i někde na RBčku:)

                      0 0
              • Manas  

                O vikendu jsem honil RB Monster DH (ten novej) v Czarne Gore v Polsku a niceho sem si nevsimnul :-D

                0 0
                • pitos  

                  Ale jo, ja proti jednočepu nemám nic. Klidně bych si dokázal doma představit takový Transition TR250ku :)

                  0 0
          • kubad  

            anebo to nepoznáš :D a ********* to fakt není, ale zase v kategorii kterou jezdíš to nemusí být až tak markantní

            0 0
            • petrun  

              Je pravda, že kategorie 26er, zdvihů 150mm a víc mi vůbec nic neříká. Je možné, že extra vnímavý jedinec může při takovém zdvihu něco poznat.

              0 0
              • kubad  

                ono stačí ti to na vhodném terénu vysvětlit na co se zaměřit a poznáš to :D

                ale lepší je to neřešit :D

                0 0
              • pepek  

                Někde jsi tady psal, že nic akčního nejezdíš, tak potom nechápu, proč se k tématu vlastně vyjadřuješ. (Tuhnutí pod brzdou jsem jasně poznal i na jednočepu o zdvihu 90mm – a to jsem pouze turista)

                0 0
          • mr.antik  

            na 120mm 29ce, to je asi fakt jedno, to se projeví u citlivějších zadních staveb a citlivých tlumičů a ještě k tomu ve specifickém terénu jako třeba vybržděný rolety

            0 0
          • Rubi  

            tak ty si teda kolosalni picus, jestli to na jednocepu nepoznas :) nic hrozneho, ale jak se jede fakt hodne rozbita pasaz, tak to znat jde

            0 0
            • Frostty  

              No téda, teď si mu to nandal.

              0 0
              • Rubi  

                problem je ze sem mu nechtel nic nandat, jen nechapu proc nekdo pise „kolosalni picovina“ a vubec tomu nerozumi…

                0 0
            • Vilém  

              Kolosalni picus? Hm, tak ty musis byt hodne velkej drsnak.

              0 0
              • Rubi  

                podivej se nejdrive co psal on a pochopis, ale na b-f jsou jenom drsnaci :)

                0 0
            • petrun  

              Ubožáčku, jak dlouho jezdíš? Kolik kol jsi v životě měl? Kolik km si na nich najel? Nestojíš mi ani za odplivnutí :-)))

              0 0
              • nox159  

                ale kdyz se podivam do tvojeho profilu (pokud je aktualni) kolik slusnych kol si jezdil tak je na tom rubi dalo by se rict ze lip ;-)

                avotomtoje, ze ty neco nepoznas neznamena ze to neni…

                0 0
                • petrun  

                  Aktuální moc není a navíc cca. 20 kol ze zlatých časů cyklistiky chybí, bo tenkrát sice bylo dost peněz na kola ale ještě nebyl digitál.

                  0 0
                  • nox159  

                    tak na cem lepsim tedka jezdis? ;-)

                    0 0
                    • petrun  

                      Na tom co si momentálně postavím a to se neustále mění. Jsem takový cyklistický Pat a Mat. Komponenty průběžně měním toho co se mi momentálně líbí. Něco je nové, něco z bazaru, vyzkouším a pošlu to zase dál :-)

                      0 0
                      • nox159  

                        kdyby to bylo neco slusneho tak bys to sem jiste napsal takze asi nic co? ;-)

                        staci ram vidla kola, to se nemeni kazdym dnem :)

                        0 0
                        • petrun  

                          Víš kulový :-))

                          0 0
                          • nox159  

                            taky tak :)

                            ale se mnou to muze byt porad lepsi a muzu z toho i vyrust ale u tebe uz je to problem uz to lepsi nebude…

                            0 0
                        • Frostty  

                          Tak každej tu nemá vystavený kola v našich bajcích a navzdory tomu nemusí mít hned plečky :o)).

                          0 0
                          • nox159  

                            ja vim proto se taky ptam :) ale neumi odpovedet…

                            jinak ja taky nemam biky v profilu

                            0 0
              • Rubi  

                jezdim 2 roky nejak vic, kol jsem mel ucite mene nez ty, tak kolem 9, kdyz pocitam jen 26, jel jsem vsak na vice kolech, ale to neni podstatne, najel jsem na nich pravdepodobne mnohem mene nez ty, kdyz mas 41 a ja 19… a ze ti nestoji, to je mi velmi lito, ale snad nake modre prasky by ti mohly pomoct, mozna se ti pak postavi i to tve posramocene ego, ale zavirani zadni stavby pod brzdou pozna bohuzel i takovy 19lety pubertak jako jsem ja a ty pravdepodobne ne, tak se s tim nauc zit :)

                PS: reknes uz konecne mi a noxovi tve nejzajimavejsi ko­lo?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tý jo ty seš taky drsňák :-D Kdybys řekl otci že mu nestojí dostal bys pár facek :-D Ale na netu to je každej hrdina viď? :0)

                  0 0
                  • nox159  

                    ale ne kazdeho otec se chova jak tady perun ;-)

                    ale rodice do toho fakt netahejme… a vek taky vynechme kkt muze byt jak 20ti lety tak 40ti lety rozdil v tom nevidim :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Já s tebou souhlasím! Co se kruci děje? :0)

                      K Perunovi – on napsal o něčem že to je kolosální ********** – tedy nikomu nenadávál, ale Rubi mu napsal že je kolosální *******. Takže kkt je tu jasnej :0) A následná perunovo reakce byla ± slušná.

                      0 0
                      • petrun  

                        Ta „kolosální **********“ měla být nadsázka. Tak se lidi mezi sebou občas baví a nikdo kvůli tomu druhé neuráží.

                        Net je plný zbabělců kteří zde píší nesmysly o lidech kterým by se tváří v tvář ani neodvážili pohlédnout do očí. To je bohužel dnešní realita a podle toho taky naše společnost vypadá :-(

                        Já na ně kašlu, nox a rubi jsou už v blokovaných, mně nesahají ani po kotníky :-))

                        0 0
                      • nox159  

                        na druhou stranu perunovy reakce „nesahas mi ani po kotniky“ + "nestojis mi za to abych ti odpovidalů… proste si mlady si proti me hovno uplne ok nejsou to je taky syndrom chlapu po 40tce oni vsechno vi nejlip a mladi nic nevi… z toho bych usoudil ze perun kkt je o tom peru ze uz mu nestoji to byla zas reakne na to co perunovai za co nestoji to bych bral jako vtip

                        kdyz jsem se ptam co teda jezdil za ty kola kdyz se k tomu tak vyjadruje tak nedokazal odpovedet… asi ma najeto dost podle profilu je to takovy cestovatel…

                        tedka chtel uhrat remizu tim ze napsal ze nas hodil do blokovanych… typl bych si ze jel jen par fulu a to nejake stare + tedka RBcko a dela z toho zavery… v tomhle si zas myslim ze ma rubi lepsi srovnani…

                        0 0
                      • Rubi  

                        hele, ja mel nejaky nazor o jednocepu a zavirani, on napsal na muj nazor, ze je to kolosalni picovina aniz by o tom neco vedel, protoze se tady vicemene vsichni shodneme, ze zavirani jednocepu pod brzdou lze lehce poznat, takze to beru jako urazku,mozna byla moje reakce prehnana, ale ta jeho taky a navic ani nedokazal priznat svoji chybu…

                        kdybych napsal ze tvuj nazor je totalni kokotina, tak ty se asi usmejes a jeste me pochvalis co?

                        stejne ani nenapsal jine fully, rb s jednocepem je sice krasne, ale co dal? kdyz nedokaze rict jake fully jezdil, tak mel byt zticha, k tomu mu ani tech 240K nepomuze (jinak respect, to je hodne pekne)

                        0 0
                        • DaSnail  

                          tvuj nazor je totalni kokotina

                          vs.

                          ty si totalni *****

                          necejtíš v tom trochu rozdíl?

                          0 0
                          • nox159  

                            ***** pise kokotiny takze kdyz se na to podivas takhle tak je to to same :)

                            0 0
                • petrun  

                  Pošramocený ego máš ty, že ses tak rozepsal. Mně může urazit jen inteligentní člověk a to rozhodně není tvůj případ :-(

                  0 0
                  • nox159  

                    a odpoved na otazku jake teda mas to lepsi kolo samozrejme zadna :)

                    se stydis nebo se neches ztrapnit po tom co si tady psal… ?

                    jinak kazdy at jezdi na tom co mu vyhovuje jizda se da uzit na vsem ale tady jde o princip :)

                    0 0
                    • petrun  

                      Já se nemám za co stydět a kvůli tobě určitě nebudu. Obracím ježdění zpět k silnici a to nemá s AM nic společného. Jinak investuju 90% prostředků do baráku a rodiny. To je ale zbytěčné vysvětlovat lidem kteří mají zatím pohodlné povolání „SYN“ :-))

                      0 0
                      • nox159  

                        jezdis po silnici tak proc se vyjadrujes k fuknci zadni stavby zamykani pod brzdou…? kdyz vlastne ani zadne takove kola na kterych bys to mohl pozorovat a srovnavat asi nemas…

                        a k tomu co jsi napsal nakonci se netreba vyjadrovat to o tobe taky neco vypovida kdyz soudis a vubec nic o dotycnem nevis… jen ti reknu ze pravdu nemas… ;-)

                        0 0
                        • Frostty  

                          Jo to se spletl, jelikož ty máš status „DCERA“ :D.

                          0 0
                        • petrun  

                          Nyní 70% silnice, 30% terén. Zatím jsem najel směšných cca. 240000 km, z toho ubohých cca. 60000 km v terénu, tak tomu asi moc nerozumím. Zřejmně jsi zkušenější než já a máš určitě patent na rozum. Fullů jsem jezdil několik a to poslední RB IQ29 je podle tebe asi silnička, že ???

                          0 0
                          • nox159  

                            jmenuj prosim ty fuly co jsi jezdil… neco ze soucasne produkce… :)

                            0 0
            • JMT  

              Prdlajz, treba monster dh na tohle byl fakt gut, dragster lehce horsi ale treba kona nebo bergamont s tim adapterem urcite lepsi nebyly.

              *starej monster DH, novej netusim

              0 0
    • Hank Moody  

      Nekupuj si RB, vždyť ti trapáci to svařujou ručně někde u Opavy, to prostě nemůžou být dobré kola. Kup si raději Spešla nebo Meridu, jako každý druhý.

      Ano, byla to ironie. :)

      0 0
    • marapara  

      Nechápu co tady všichni řešíte. Když se někomu RB nelíbí, tak ať se na něj nedívá a nekupuje si ho. Nikdo k tomu přece nikoho nenutí.

      Pro mě je RB slušný rám za rozumnou cenu, mám na něm poskládaného bika, který jezdí dobře a jsem s ním spokojený a nic na tom nehodlám měnit. Má jednodušší design a to se mi líbí. Pokud někomu ne, nemusí se na to ani koutkem oka dívat a mít jen přiblblé poznámky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jestli on nahodou nejde o to, ze nekteri maji touhu obhajit si ty svoje dva usetrene tisice a skaredy cinsky ram:)))

        0 0
        • Manas  

          Me je uplne jedno na cem jezdim … z profilu to je jasne jak slunce :-D

          0 0
        • marapara  

          To je ovšem jejich problém :)

          0 0
        • camlost  

          a nebo je třeba obhájit si několik desítek tisíc vynaložených peněz za potenciálně škaredý čínský rám. (můj případ :-))

          0 0
        • JMT  

          Videl bych spis naopak, ono levneji nez rb nic moc neporidis

          0 0
          • Smazaný účet  

            Dovolím si nesouhlasit – já pořizoval IQ6 s DHX Air 5.0 2011 za 21 tisíc. A teď se koukni kde je IQ6tka s cenou dnes. To už pak bych hledal asi jinde, když cena atakuje 30 tisíc :0(

            0 0
            • Lišák  

              Tu cenu dělá hlavně tlumič. Rám sólo bude ± stejná cena, jako když jsi ho kupoval Ty.

              0 0
              • Frostty  

                Jako že cena tlumáku vzrostla o 9000,–?

                0 0
                • nox159  

                  +1 ;-)

                  0 0
                  • Frostty  

                    Tohle je pro mě hodně bolestivé téma :D.

                    0 0
                    • nox159  

                      pro nekoho radost,

                      pro jineho starost ;-)

                      jednocep vs. maestro za stejne prachy → jasna volba pro nezaujateho človeka :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To je fuk, jestli maestro. Za 30 si rozhodně nekoupím nějakýho Gianta, když můžu mít Banshee za stejnou cenu. Za 30 už toho jde sehnat hodně, za 21 tenkrát nebylo vůbec nic (krom ojetin).

                        Já jsem s RB spokojenej, ale dnešní cenu bych za něj nedal…

                        0 0
                        • nox159  

                          jasne reign za 13k byl taky dobra investice a taky si nestezuju :)

                          0 0
                        • JMT  

                          Banshee jsem měl. Runa. Naprosto to nechodilo ani s DHX vanem, stejne tak trance, taky nechodil…komfortem jak 7 cm full.

                          Ale opet opakuju, z toho z RB je nejvic jsem uz asi vyrost a klidne budu jezdit i antehma az nebude tak hnusnej, nebo epica kterej se mi libi desne moc :-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Já ale nikde neříkám, že RB je nejvíc… Jen že za skoro 30 co za to dnes chtějí se dá pořídit už leccos.

                            0 0
                            • JMT  

                              To ze RB neni nejvic nebyla reakce na tebe, to bylo napsany aby bylo jasny ze rb az tak nezeru a nehazim spinu na trance a banshee jenom kuli tomu ze to neni rb

                              0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo, takhle to bylo zdůvodněno – prý cena tlumičů od Foxu vzrostla u ofic distributora v ČR…

                  0 0
                  • Frostty  

                    No, mohli si vymyslet lépe uvěřitelnou pohádku, ale nechme to být. Já su spokojen..

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Mě to je nějaká uvěřitelnost/ne­uvěřitelnost celkem fuk, já kupoval s tlumičem m.r. 2010, dostal jsem kvůli došlým zásobám 2011 a den po objednání zdražili (první zdražení, pak jich bylo ještě několik za ty skoro dva roky) :0)

                      Ale za 30 co to stojí teď bych ho už nekoupil, to bych koupil spíš to Rune nebo Spittfire :0)

                      0 0
                    • Manas  

                      No, pohadka to neni, Svec nastreli hrozny hausnumero a pak to obcas koriguje behem sezony.

                      0 0
            • jeniiiik  

              Tohle mě dobře vypeklo, chtěl jsem vyměnit monstra AM za IQ6 a když jsem se napevno rozhodnul a chtěl objednat nestačil jsem se divit…

              0 0
    • Talaj  

      Kura tady je to samý strojař a konstruktér. S takovým lidským potenciálem by mělo BF navrhnout vlastní, konečně ideální rám. Divím se, že tady neloví mozky Scott nebo Cannondale. I Peter Denk be se tu něčemu přiučil.

      0 0
    • Vajcator  

      RB je pro mně značka kvality a já bych neměnil :-). Je to prostě věc každého, ale pro mně je RB srdcová záležitost.

      0 0
    • Elwing  

      Ale jo, je to dobrý :)

      0 0
    • jirkas  

      Není nic jednoduššího, než si ho půjčit. Pak uvidíš, na čem jsi.

      0 0
      • bt12  

        Nazdar chlapci,jsem uz starsi chlapik(50)za cyklisticky zivot jsem jezdil na kolech ruznych znacek,ale kdyz jsem vyzkousel IQ tak jsem okamzite prodal Trek 8500(ani ne rok stary).Jsem 100%spokojen nejen z jizdnich kvalit,ale taky proto,ze podporuju nasi ceskou manufakturu(schopne lidi).Jen drobny priklad-u ktere znacky si muze clovek vybrat barvu?Desing?Navic nejde jen o barevny odstin,ale i o kvalitu.Na ostatnich kolech se mi stavalo,ze clovek to nekde blbe oprel a lak sel do pr…,u IQ ne.Dalsi vec je velika ochota lidi z Jezdkovic,a verim,ze i kdyby bylo potreba nejake pozarucni pomoci ,tak bude.To jsou dalsi bonusy a proto se radim mezi nadsene erbeckare.

        0 0
    • AsiJura  

      Co je pro mě RB? Malá česká firma, která má vývoj i výrobu doma, což rád podpořím (jako třeba fa Alpisport od nás z města a podobně) a jejich kola jsou pro mě ultimátní nástroje do Beskyd, kdy se prostě nebojím to kolo někde poslat, odhodit, nechat spadnout, protože mi slouží, a slouží fakt dobře. To neznamená, že objektivně nevidím chyby na to mrámu co jezdím, vidím to, a byl bych rád kdyby se do budoucna vychytaly, ale není to tak zásadní, abych to měnil. Jen mi v jejich nabídce zatím chyb pořádné endurko, na úrovni třeba reignu x, pěkně s pružinou ale jezdivá geo jako u IQ6, které jede jako silnice! :) no jede to dobře jak nahoru tak dolů, ale chtělo by to ještě něco na tvrdší zacházení, té IQ6 ten můj beskydXC styl nedělá moc dobře.

      0 0
      • Frostty  

        Jen mi v jejich nabídce zatím chyb pořádné endurko

        +1

        0 0
        • pitos  

          A to IQ6 je co? ja myslel že enduro.

          Pokud chceš něco odolnějšího, tak už přece mají nového Monstra FR.Myslím že je zbytečné tam cpát ještě něco mezi.

          0 0
          • mr.antik  

            no bohužel, Reign X jim chybí (něco jako starý Monster EN)

            0 0
            • pitos  

              No ja nevím.Sice jsem na IQ6 nejel ale uvádějí ho jako bike co zvládá i bikepark.Tedy nastejno jako Reign X.Nebo to tak není a ta šestka je spíše XC kolo?

              0 0
              • Frostty  

                To že Heiník s ním líta jak líta je věc jedna, podle mě ho posadit na houpací křeslo tak seskáče i Everest..Ale pro běžného smrtelníka, co všecko nedává na čisto – není IQ6 bajk do parku. Nebo aspoň ne na dlouho :D.

                0 0
                • pitos  

                  Tak samo jako reign X.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    jenže IQ6 je ještě lehčí, geometrie i standardně dávaný 32vidle, nevim nevim jak by se koukali na reklamaci. (nebo spíš vim)

                    Ale jako bikepark to sjede, to zas jo :-))

                    0 0
                    • pitos  

                      Jak jsem psal,ja ty RB moc neznám(tedy už jsem na nich seděl ale skoro nic neprojel)

                      Jestli to IQ6 je jen vysokozdvihé Xc tak by něco odolnějšího mít asi mohli, ale osobně pokud by mi už tohle nestačilo tak bych šáhnul rovnou po Monsrovi FR a nevymýšlel s něčím mezi.

                      0 0
              • AsiJura  

                Ta IQ6 je spíše takové odolnější AMko, jako mám ho postavené víc do EN setupu, ale prostě je vidět, že ten rám dostává zbytečně zabrat, bikepark sice semtam zvládne, ale chtělo by to něco ještě o chlup bytelnějšího. Ptal jsem se tu nějakého majiteele jak na tom je ten monster FR a dozvěděl jsem se, že to zase není na ježdění delších tras do kopce, prostě uělat to FR jezdivější tak je to paráda.

                0 0
                • pitos  

                  Jasně,ja to chápu.

                  Když už bych měl strach z té jezdivost, tak bych na to šel ale trošku jinak.

                  Pořídil bych druhou komplet sadu XC kol.

                  Stejně nejvíce ovlivňují jezdivost nejvíce gumy a váha.Geo a zdvihu bych se vůbec nebál,na FR kolech pokud mají slušnou váhu(nebo jezdec fyzičku)sa dá normálně jezdit a to i dokopců.

                  0 0
                  • lutte1  

                    Já mám nové FR a podle mě by na tom jezdit šlo, když se nabouchaj trochu gumy tak to jede fakt pěkně, a jezdím na tom běžně 20km i v DH setupu,ale pro častější ježdění někam dál bych na mém stroji viz profil musel vyměnit:

                    1: Tlumič-Van R nemá nastavení komprese a mám 250lb pružinu a když vytáhnu sedlovku tak jedu se sagem vzadu tak 50%. A do kopce to neni nic moc.

                    2: Jiný sedlo, to co tam mám je mučidlo, holt neni určený na sezení a za váhu se platí.

                    3: Kazetu dát 11–36 pak už podle mě kdejakej kopec nebude problém.

                    V červnu jedu do Rychleb a asi ho tam prubnu, jak to jede, tlumič jinej neseženu, ale dám jiný sedlo a 11–24 kazetu co mám doma a prudký stojky si prostě vyjdu. Nechce se mi tam drncat na HT a ještě k tomu je tam blízko bikepark, kde bych chtěl zablbnout :)

                    0 0
                    • lutte1  

                      11–34 tam má být

                      0 0
                    • pitos  

                      Tak 34kazeta a dva převodníky je podmínka, aby se na tom dalo jezdit plnohodnotně i do kopců(bez malého převodníku už se musí více tlačit:)

                      Jinak dívám se na tu váhu a 16,5 kg v tomhle setupu je pěkná, nevidím problém proč by to nemělo jet.

                      Jinak Rychleby úplně pohoda,sice to tam na taková kola není úplně optimální, ale zase o hodně lepší než na jakémkoli chrtím XC FS.

                      0 0
                      • lutte1  

                        Já mám vepředu teď 32z. pilu a s 32z. kazetou se na tom dá bežně někam dojet. se 34kou to bude ještě malinko lepší a 36 by byla ideální. Tenhle rám bohužel neni určenej pro montáž přesmykače. Přece jenom je to pořád FR kolo a ne enduro a musí se s tím počítat.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          A co Hamršit? :0)

                          0 0
                          • lutte1  

                            Podlě mě Hamry na 83 střed vůbec nejdou, ale nevím. A taky mám pocit že jde jen na ISCG 05, tady je klasika.

                            Ale kamarád je má na YT Noton a je to super věc, skoro se mi na tom nejvíc líbí to, že kolo nemá klasický převodník a má větší průchodnost přes šutry při nějakém trialu.

                            0 0
                        • pitos  

                          Hmm..nejde tam dát smyk, tak bych to nebral.Na plno FR rámu jde dvojplacka normálně.

                          0 0
                          • lutte1  

                            Teoreticky by tam šel, ale nevim jak prakticky. Někde Petr Heiník psal že se s tim nepočítalo..

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Hammer by sel, ne?:)

                            0 0
                            • lutte1  

                              83mm střed, ISCG old …nevím jestli se na tohle dá dát

                              0 0
                            • pitos  

                              Jo Hammer je fajn a doufám že se dočkám doby, kdy takové věcičky nahradí smyky a šaltry úplně.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                nahrada smyku je vpohode…ale s tim salrem je to horsi..prevodovka v zadnim kole je tezka a moc nevydrzi..pre­vodovka v ramu se nejak nechyta…

                                0 0
                              • Kubiczech  

                                Nevypadá to, že by se Hammer dvakrát prosadil. Za mě celkem škoda, ale třeba to po čase zase někdo vytáhne a bude „novinka“.

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  Mně to příjde jako dobrý nápad, jen to má dva problémy který mi vadí, kdyby aspoň jeden odstranili. Velká cena a velká hmotnost.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Nekde jsme nad tim spekulovali a dosli k zaveru, ze hmotnost neni az takova strasna. Je to trochu tezsi, ale vice jak pul kila oproti klikam se smykem to mylsim nebylo.

                                    Tech 10kkc je ale dost…kdyz slusne kliky se smykem vyjdou na pulku…

                                    0 0
                                    • Tomínos  

                                      To jo, já to beru jako celek, buď nížší hmotnost nebo nižší cenu by to mohlo mít :-) Pak by to bylo uplně super :-)

                                      0 0
                    • Baba-Ji  

                      tož těmahle informacema jsi mně docela potěšil, nástupce starého Monstera je zase o trochu jasnější :)

                      0 0
                    • AsiJura  

                      Když to tak vezmu, tak to že se zanoří tlumič na 50% už je dost nevýhoda pro výjezd, když k tomu přičtu fakt, že FR bych bral raději v Mku, tak mi nevychází jiná možnost, než mít doma IQ6 v XC setupu třeba na 14Kg na celodenní výlety a zároveň to FRko na takové kratší akce jako travný a bikeparky.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tedy na 14 jsem teď (14.2) a moc jako XC setup mi to nepřijde. Furt je to moc těžký :0(

                        0 0
                        • AsiJura  

                          Lehčí bych zničil, takže těch 14 je ideál. Teď to mám pomalu k 16ti

                          0 0
                      • lutte1  

                        Já si nedokážu představit, mít jedno kolo na všechno. Prostě FR na prasení v parku a v lese. A časem chci pořídit nějaký lehký AM 150/150…možná časem to IQ6, uvidíme s čim se vytasí do tý doby.

                        0 0
                  • AsiJura  

                    Co já v beskydech s XC kolama, když se podívám jak vypadají ty remerxy co tam mám, tak nevím jak dlouho by mi něco lehčího vydrželo.

                    Dát tak tu IQ6 na 170mm s přepákováním a pružinou, o půl stupně položit vidlu, dozadu pevnou osu, tak by to bylo asi ideální:D

                    0 0
                    • mr.antik  

                      plus ještě přidat nějaký milimetr na trubkách. Pro jistotu

                      0 0
                      • AsiJura  

                        Myslíš tloušťku stěny? To asi jo, na tom IQ6 rámu je ještě rezerva na přidání váhy.

                        0 0
            • pitos  

              Co vím tak uvádějí že IQ6 zvládá i bikepark.Tedy podobně jako Reign X.Nebo je to jinak a ta šestka je spíše XC s větším zdvihem?

              0 0
          • Frostty  

            Monstr FR nejede a nebo já na něj nemám mentálně :(.

            0 0
            • pitos  

              To kolo neznám, ale řekl bych že spíše na něj nemáš mentálně:)

              0 0
              • Frostty  

                Však jak píšu.

                0 0
                • Baba-Ji  

                  jels ho? A nejede, protože je to houpačka?

                  0 0
                  • Frostty  

                    Bajk má jednoznačně dolekopcom geošku, směrem dolů je tank. Nějaký kiláky na něm určitě ujedeš, ale já prostě chcu od kola trochu něco jiného – třeba něco jako starý monster EN.

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      no já třeba teď na tom starém DH jel 80km, běžněji jezdívám spíš tak 30–50km, takže třeba by pro mně to FR-ko nebylo až tak líné, ale tipuju, že zvýšením citlivosti zadní stavby trochu jezdivosti obětovali

                      0 0
                      • Frostty  

                        Tak, tak. Každej od kola čeká něco jiného, věřím že ti může sedět.

                        0 0
            • Baba-Ji  

              no chtěl bych si ho projet, zkušebně

              kvůli dost omezenému výběru tlumičů pro možný/nutný uprade na svém starém Monsteru právě výhledově uvažuju o té nové FR verzi

              …hodit na něj Vivid Air R2C a bylo by :p

              0 0
              • Frostty  

                Já to jel jen v základu, cca 25km. Pro beskyďáky asi olrajt, ale já si aj některý kopce, rád vyšlapu v sedle a ne vedle kola (neříkám že to nejde, ale neužívám si to). Nicméně kamoš si chrochtá, do parku a na chujoviny za městem ideál bajk.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Na monsteru DH dal kamos nocni vyjezd lyse. Z ovy, 50Km na vrchol, pak sjezd…celekm asi 70Km. Konecne ma kolo na kterem mu stacim:DD Nutno rict, ze z toho byl docela vyflusany:DD

              0 0
        • JMT  

          Ještě bych uvítal nějakej lehkej, švihovej full, něco víc race než iq

          0 0
          • roman 3D  

            já jsem zase na druhou stranu rád že udělali RB CR na kterým bych v úpravě Brutal Finish chtěl postavit něco pod 10kg

            0 0
            • JMT  

              No jeste by ho mohli udelat v 29" verzi.

              0 0
              • roman 3D  

                lépe ještě v 27,5

                0 0
                • JMT  

                  Premejslim nad nejakym max 10kg celopevnym 29" s jednoprevodnikem. Od 29 si hlavne slibuju vetsi pohodli/mensi drncani nez u 26, takze 27,5 me ted ani az tak netankuje :-)

                  0 0
                • skvedo  

                  To je dost možné. Podle nedávného rozhovoru ve Velu 27,5" chtějí dělat. Je klidně dost možné, že už ladí prototyp a čekají na dostupnost komponentů, aby ho zařadili do nabídky.

                  0 0
                  • roman 3D  

                    však Tina už tam sonduje, nechávám to do podzimu jestli nabídnou 27,5 jako alternativu k RB CR, když už Duratec tak proč né i RB

                    0 0
                  • K2  

                    Ten prototyp budou ladit asi tak, že vezmou 26",

                    řeknou Geo 26" je super

                    Na výkres aplikují zoom 105,77% a mají hotový nový rám 27,5"

                    :-)

                    0 0
          • RomanH  

            Taky mi prijde skoda, ze kategorii 100/100 uplne ignoruji.

            0 0
            • McBlacky  

              to by se museli hodnou kousnout, aby udělali 1čep co bude lepší než Epic a Anthem

              0 0
              • JMT  

                Stačí srovnatelný a to docílíš vhodnejma komponentama, navíc rb by asi mohlo bejt spolehlivý a levný.

                0 0
                • pepek  

                  Takže jsi vlastně napsal, že maestro, čtyřčep a Brain jsou nepotřebný sračky.

                  0 0
                  • JMT  

                    Nenapsal (a kuli flamu bych to nikdy nepsal), ale v podstatě to tak asi vidim. Měl jsem kol a systémů mnoho a o počtu čepů to neni.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jenom o tom to není, ale z hodně rámů neuděláš švihovej full, ani tune/enve/xtr se­tem.

                      zrovna Anthem a Epic v hliníku svojí charakteristikou v současné době vyhovují nejlíp.

                      0 0
                      • JMT  

                        No, to pravda jest. Myslim že ani nikde nepíšu že rb je nejlepší a lepší než … konkrétně za epica bych asi i klidně vyměnil (za anthema teda ne :-D)

                        Pouze tvrdim že mám postavený to iq docela svižně (jinak než v profilu) a celkem to jede, pohodlí řešim spíš ust gumama. Se zapnutym propedalem a vhodně nastavenou rebou to je na maratony gut (a moje umístění není důsledek kola :-D)

                        0 0
                      • bluma  

                        Počkej, takže to IQ ani IQ6 nejede jak silnička už v základu, natož s ENVE, Tune, XTR setem? Snad nechceš říct, že se to i houpe?

                        0 0
                        • karliner  

                          Sedni si na nějaký ze svých fullů, ať poznáš, co je houpačka :-)

                          0 0
                        • JMT  

                          Rozhodně to nejede jak RB silnička :-P

                          0 0
                          • nox159  

                            drtim tady na anthemovi lidi na RB silnickach avotomtopreceje :D

                            vyjimka je nooski, co jsem slysel je to magor a jezdi rychle…

                            0 0
                            • McBlacky  

                              těžce neseš, že ti nedovolili startovat na giru bez licence a na Anthemu ?

                              0 0
                        • mr.nikdo  

                          :-))

                          Jezdis na spatnych kolech :-D

                          0 0
                          • bluma  

                            Asi bych to měl prodat a okusit tu pravou a jedinou víru! RB mi nevadí (i když po těch tvých peripetiích), mají prostě svoji taktiku, na jednu stranu fajn, na druhou stranu trochu nechápu – fully. Jen ta banda některých pravověrných RBčkářů je k pousmání.

                            0 0
          • mr.antik  

            tak pořádně nabouchej tlumič s větší kompresí.

            0 0
            • JMT  

              Tak ono tak jak mam nastaveny iq je to hodne svizny kolo, akorat mi pridje zbytecny aby to melo 120 zdvihu kdyz mi to chodi realne tak na 80–90mm s tim jak to mam nastaveny. Zas je pekny ze se z toho da udelat i fakt pohodovy mekky kolo na kterym se da i lehce poskakat kdyz prenastavis tlumic.

              0 0
      • Baba-Ji  

        něco mezi IQ6 a novým Monsterem FR bych taky uvítal

        0 0
      • logoman  

        Stacilo by, kdyz by ten novej monster nemel tak zahnutou sedlovku diky cemuz se pri zvednuti sedla musi dostat hrozne dozadu.

        0 0
    • K2  

      Velo testy mi přijdou velmi optimistické (u jakékoliv značky).

      Základem je si bika půjčit, projet, tam kde to znám a sám se rozhodnout: Vyhovuje x nevyhovuje

      Osobně jsem už zažil kolo, které končilo v recenzích spíše na nižších příčkách a mému způsobu ježdění vyhovovalo a bavilo mě.

      Takže nekecat, vybrat podle svého gusta a jezdit…

      PS: Česká kultovka pevňák je podle mě Morati a Mrázek…

      0 0
    • Manas  

      Jinak abych tak nejak shrnul co tady ctu odshora dolu. Lide se deli na nekolik trid:

      1. Maji RB a neresi nic
      2. Maji RB a povazuji to za kultovku nad kterou neni, at uz kvuli domaci

      vyrobe, rucnimu vareni, jednoduchemu designu, jednocepu (malo lozisek na niceni atd.) a milionu veci ktere si na tom najdou.

      1. Nemaji RB a neresi nic
      2. Nemaji RB a povazuji to za tuctovku, lezi jim v zaludku ze se to

      vari tady, rucne, chudy design, jednocep, milion dalsich veci ktere si na tom najdou.

      1. Maji RB a delaji si prdel ze skupin 2 a 4
      2. Nemaji RB a delaji si prdel ze skupin 2 a 4

      Proboha lidi, vzdyt je to jen kolo! Nekomu se libi, nekomu ne, ale hadat se kvuli tomu proste nema cenu :-D

      Radsi se jet projet na cemkoliv :-)

      0 0
      • Frostty  

        Jak píšeš.

        0 0
        • Tomínos  

          Takže je to vlastně o prdeli? Nebo o hovně?

          0 0
          • Frostty  

            No někde v tom prostoru, nepříjde mi že by se tady něco vyřešilo. Ostatně je to zas jedno z tisíce filozofických témat na BF, tak netřeba ho brát vážně.

            0 0
      • roman 3D  

        a za 7. Nemají RB ale uvažují o koupi, sám bych před pár lety do RB nešel ale odlehčenej RB CR v úpravě brutal Finish mě asi přesvědčil, sice cena +/-10tis. Kč není malá ale i tak asi letos na podzim objednám abych měl přes zimu co dělat

        0 0
        • Manas  

          To jsou uz budouci veci, ty jsem do toho nezahrnul ;-)

          0 0
        • michalmSK  

          kde by som o tom novom RB CR rame zohnal informacie? Videl som len jednu reklamnu „uputavku“ v starsom Vele, ale na ich stranke nic nevidim. Dik.

          0 0
          • roman 3D  

            když si najedeš na jejich stránky a vybereš si třeba RB CRR Base a podíváš se do specifikace tak je možnost si objednat CR verzi která je o 180 gramů lehčí a o 1500 Kč dražší.

            pozn. RB: CR je odlehčená varianta rámu CRR. Ručně svařeno v kombinaci s RB Superultralite tube. CNC 3D koncovky. Materiál – AL 7020 T6. Po svaření dvojnásobně tepelně zpracováno počítačově řízeným procesem. Velikost M –17". Váha – 1500g.

            0 0
      • K2  

        Hlásím se k 6 a jinak držím palce každé české firmě, která dělá něco vlastního a používá u toho hlavu.

        Hlavní je jezdit :-)

        PS: Pokud bude mít RB doživotní smlouvu s Marošim, Prokopem, Tatarkovičem a podobnýma riderama, tak z toho česká kultovka bude :-)

        0 0
        • karliner  

          Mno, pro skupinu riderů, kteří ta jména znají a dokážou je přiřadit ke správné disciplíně stačí ke vzniku „kultovní“ značky nebo aspoň modelu, aby na rám výrobce obtiskl lísteček cannabisu :-)))

          0 0
        • nox159  

          kdo jsou ti panove ktere jmenujes jmena slysim poprve…

          0 0
          • jIrI___  

            To jsou ti, co na sobě mají víc obrázků než kdejaká galerie.

            0 0
          • soc  

            To jsou nejaci duchodci, takze ta dozivotni smlouva je ze strany RB chladnokrevna kalkulace pro zvyseni prestize za minimalni cenu :D

            0 0
          • KRAJIC  

            Pokud to není ironie a jména ti nic neříkají, tak bych ti doporučil zdržet se jakýchkoliv komentářů, které se byť jen okrajově týkají sjezdových vlastností biků.

            0 0
            • nox159  

              to je jako kdys rekl, kdyz neznas Rosenberga tak bys nemel mluvit o sexu…

              0 0
              • Frostty  

                Rosenberg je brán jako etalon kvality prcání?

                0 0
                • nox159  

                  a ti panove vyše ano?

                  ja to jen tak placl nic vic.. :)

                  0 0
                  • Frostty  

                    To nevím, ale já se ptal první :D.

                    0 0
                    • nox159  

                      tak pokud jsou ti jezdci etalon kvality jizdy na kole tak potom asi beru zpet… ale na kole jezdim a nikdy jsem ty jmena neslysel tak nevim asi jezdi blbe no…

                      0 0
                      • KRAJIC  

                        Závadu hledej na svém přijímači. Zřejmě žiješ v paralelním vesmíru nebo jsi tak oslněn vlastními jezdeckými kvalitami, že nemáš potřebu vidět jak jezdí opravdoví draci. Neznám přesný výčet jejich úspěchů, ale jen tak namátkou několikanásobný mistr světa ve 4X několikanásobný účastník Red bull Rampage apod.

                        0 0
                  • Tomínos  

                    Nevím, slyšel jsem, že Maroši je docela kanec, jestli ti jde o tohle, ale Rosenberg prý na kole moc neumí. Ale je mi jasný, že ty bys Marošiho předjel na čemkoli kamkoli a Rosenberga ušukal k smrti, nebo ty jména mají být obráceně?

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      :-)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Že tě ty hádky s Noxem ještě furt baví… já už to vzdal, s tím idiotem nemá cenu řešit vůbec nic…

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Proč ne, vždyť se do toho vždycky tak krásně zamotá, popře sám sebe, zazdí to Rosenbergem a ještě se u toho baví. (: To já oceňuju.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jenže mě to prostě už nebaví, furt se s ním hádat že má smysl mít HT postavený stejně jako 150mm full… a že pak na jezdivost už full rám nemá takový vliv a že to člověk nepozná…

                          0 0
                          • Tomínos  

                            A tak záleží v jak mocným tempu to provozuješ :-) Třeba právě na to Giru jak se tam Nox chystá uspěje jenom s perfektně fungujícím, nehoupajícím se rámem a nesmí se zamykat při brzdění. A uznej, RB s otevřeným tlumičem se houpe, giant ani při spurtu a přitom žere 15cm obrubáky, že o nich nevíš.

                            0 0
              • pitos  

                to je mládež…hlavně že znáš nějakého bezvýznamného Rosenbergra a několikanásobný mistr světa ti nic neříká:)

                0 0
      • Baba-Ji  

        ale zase kde bychom se tak pekne pobavili, kdyby tyhle vlakna nebyly :)

        …to ze nekdo bere tyhle virtualni diskuze az prilis vazne uz je jeho problem ;)

        0 0
      • mr.antik  

        přesně. hlavně když to není bílý :-)

        0 0
      • jachymk  

        Hlásím se k 1 :)

        0 0
      • mr.nikdo  

        Opet za 5 :-D

        0 0
      • felix.org  

        5 :-)

        0 0
      • Drno  

        No, docela se to tady rozjelo :-))

        0 0
    • bleach  

      ja rok setril na iq6. byl jsem naprosto rozhodnutej si ho koupit, ale kdyz prisel den d, tak jsem znervoznel a nakonec poridil ft force a podle me dostal za stejny penize vic muziky

      0 0
      • JMT  

        To rozhodopádně !

        0 0
      • Tomínos  

        Tak jasný, ft je prostě srdcovka.

        0 0
      • mr.antik  

        GT, to je kultovka z ameriky

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vyráběná bůhví kde :0)

          Ale jezdí na tom Hans Rey, takže to bude kultovka!!

          0 0
          • mr.antik  

            Hans Rey jezdí taky Kronolog, až ho potkám na Singltreku pod Smrkem tak se ho zaptám jak debilně to testoval

            0 0
          • Tomínos  

            A navíc s tím zvládl projet skrz singl pod smrkem!!

            0 0
            • bleach  

              to jel malozdvihem :P

              0 0
              • Venatria  

                Maximální spokojenost, děkuji RB teamu za pěkné a *funkční kolo a zážitky na něm.

                • je to pouze detail co všichni znají kola remerx(7320 co mám), bohuželpotřeba přeplést. Ovšem po přepletení na 2mm nerez dráty (dt) MAXspokojenost. Remerx kupodivu vydržel skoky(ne brutal), ale praskl přivýšlapu do kopce po šotolince/spevněné cestě. Takže závěr z méosobní zkušenosti RB Good, pouze špice to kazí. Neříkám že je Nej aleneříkám že je sh… Já jsem max spokojený, je to pouze na Vás pokudchcete zkusit czech made, nebo jako pelíšky Ameriku.(chčínu nebrat)!!!

                P.S. prosím zdržte se debilních odpovědí na můj odkaz.

                0 0
    • kali222  

      3 z domaciho archi-chli-vu. :))) Nevim, jestli je RB tak dobry, nebo tak spatny a co zakladatel bere jako „to jenom dobry“. Jestli jen co lze vycist vaha/cena, tak to urcite neni pro me to nejdulezitejsi. Muzu ale rict jedno. Nikdy me zadny rb nakonec neprimelo si ho koupit a to si myslim, ze sem toho jezdil uz docela hodne. Proste sem z nej nedostal po projizdce nikdy ten „spravnej“ pocit – jo tohle musis mit. :)

      0 0
      • HELLBOY22  

        Čo furt všetci majú s tou váhou? To ako fakt RB dáva k bikom aj váhu? Digitálnu alebo akú? Závesnú či na komponenty alebo ako? Trošku sa rozpíš.

        0 0
        • kali222  

          to si asi spatne zaradil, vid?

          0 0
          • HELLBOY22  

            ne ;)

            0 0
            • kali222  

              tak si to precti jeste jednou (Jestli jen co lze vycist vaha/cena, tak to urcite neni pro me to nejdulezitejsi.) psal jsem, ze pro me vaha neni az tak dulezita a ty se me ptas, co vsichni maj s tou vahou. tak bud mi neco unika, nebo nevim :)

              0 0
              • HELLBOY22  

                ja narážam na častú chybu. Váhou sa meria hmotnosť ;) Takže keď tak hmotnosť/cena, imho váha/cena nedáva logicky zmysel aj keď väčšina ťa určite pochopila :)

                0 0
                • kali222  

                  uz chapu na co narazis. :) prijde mi to ale bezne uzivane. :)

                  0 0
                  • HELLBOY22  

                    JJ chyba je to bežná ako keď niekto hovorí „toto je zmena o 360°“ Len som mal chuť na to upozorniť ;)

                    0 0
                    • kali222  

                      v poho to me samo vubec nevadi. vice http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ha a verim ze by se s tebou nekdo rad zhadal, jetli takovejhle prispevek o ramu je vic nez hovorova mluva… na rozdil od nejaky laboratorni situace, de by to bylo oznaceno za faux pas. .-)

                      0 0
                • mr.antik  

                  my to v češtině nějak nerozlišujeme, mimo odbornou sféru

                  0 0
                  • PatrikL  

                    Aj u nás je to viac-menej OK, každý rozumie :). Na slex.sk: „podľa staršieho chápania vlastnosť telesa daná gravitáciou; miera tejto vlastnosti; množstvo látky zistené vážením“. V nejakom vašom online slovníku to bude podobné :D

                    0 0
                  • jIrI___  

                    imho se to rozlišuje i v neodborné sféře. Teda aspoň mě to „váhá mého rámu je…“ vždycky praští do očí :). Ale hlavní je, že každému je jasné o čem je řeč a nemám za potřebí z toho dělat nějakou vědu.

                    0 0
                • hony007  

                  To je podobné jako když někdo jezdí XC a někdo vlastný štýl, rozdíl v tom prakticky není, ale někdo tě bude přesvědčovat o opaku.

                  0 0
                • DaSnail  

                  ste dneska mali v škole prírodovedu, že?

                  0 0
    • Drno  

      Nevedel jsem, ze RB vzbudi takovou debatu (a to ani neni osazen Epiconem :-)). Jen skoda, ze vyradili z nabidky Speedster a Monster.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska si procitam BF a rikam si „to je ZASE kokoti streda?“…

      0 0
    • JSt  

      ne, je esce lepsejsi. ;-)

      0 0
      • Tomínos  

        Ale ještě by pár změn k ještě lepšejšímu sneslo a pak by bylo uplně nejvíc nejlepšejší. Pevně věřím tomu, že se tu najdou lidi, kterým by pro to zlepšení stačilo změnit logo na rámu, třeba na Giant pyčo.

        0 0
        • Markony  

          Dnes rano se, jsem díval ne jejích cenik 29" HT a kola stal 28 560 a tet zdražení o 5000kč . Asi se budu muset podivit po jiném kole škoda .

          0 0
          • Drno  

            Zdrazuji myslim i ostatni, treba Specialized

            0 0
          • Docent  

            5.000kč?

            To máš od nich oficiální ceník?Protože když jsem se díval na jejich stránky,tak např CRR29 TEAM šel z těch cca 28t. na 30.423kč.

            Jinak zdražení je zřejmě nevyhnutelné,pokud má být zachována kvalita.

            0 0
          • Atilla  

            Včera v Brně bylo jasně patrné, že zdražili všichni výrobci kol. Třeba DP šel s modelem skoro o 10tis výše a jediný rozdíl je, že XTčka mají chladič. Stoupají ceny nafty, takže jde nahoru vše.

            0 0
            • marco  

              DP neznám, ale pravda je, že vše zdražilo o 10%. U drahých kol je to citelnější můj TREK dříve 69 tis. příšti rok 79 tis. kola nad 100 tis. místy zdražení o 15–20 tis. nahorů osazení stejné jen jiná barva. Pells na to šel jinak udržel cenu, ale šel dolů z výbavou až o jeden stupeň to by mě zajímalo kdo jim bude kupovat kolo za 40 tis. s vidlicí XC32 a XC30 na deore, aliviu výbavě.

              0 0
    • White2146  

      Zdarec,

      Když už je tady to vlákno tak se chci zeptat, máte někdo skušenosti s RB DH a FR rámem? Docela se mi líbí,taky ta cena, možnost volby barvy atd..

      Dík

      0 0
      • Baba-Ji  

        lidi si chvali „zravost“(zeh­livost) zadni stavby

        0 0
      • carlos1  

        mam FR verzi a super, chodi to paradne, je to relativne lehky, bezudrzbovy, klidne kup, sic zdejsi guruove budou rvat, ze je to jen jednocep a ne maestro, DW link etc. , podle Me nejlepsi, je zajit do RB centra a projet, pak se rozhodni. Carlos

        0 0
        • bezhlavy jezdec  

          JJ.Na monster AM Na to clovek hupne a jede jak dabel.Jako nemotorne rozhodne nepusobi .Je to sice moje prvni poradny kolo ale rikam taky od sameho zacatku co sem ho postavil a poprve se na nem na prvni vyjizdce projel kousek neskutečne manevry a hravost a pocit alenemam s cim teda porovnavat.Cloveku priroste k srsti okamzite.

          0 0
    • Nimrod  

      jediný opravdu dobrý rb je mamiya :-)

      0 0
    • ClAyD  

      RB je k*rva dobrý!

      0 0
      • bezhlavy jezdec  

        Vypada tak dobre ze strhava pozornost lidi hulakaji uz zdalky.Jizda na nem to je jak v odpruzenem hravem tanku .jedina nevyhoda u me je ze nedosahne takove rychlosti na silnici .Zato jede luxusne.Cloveka doslova tahne dopredu aby slapal rek bych ma nutkani k agresivni jizde.V terenu oziva.Uplny nutkani jak kamikadze :D a to sem klidny jezdec

        0 0
        • Azmir  

          A to jiné kola na světe nemůžou nabídnout :))))))

          0 0
        • ClAyD  

          Přesně tak, RB je nejlepší na pózování před školou nebo coasting městem :D

          0 0
        • Frostty  

          Kdyby si měl IQ6, tak by si věděl že JEDE jako silnice.

          0 0
        • KRAJIC  

          Staré AM je opravdu vyjímečné ve své univerzalitě – celodenní jízda, ostré sjezdy v bordelu nebo skoky – jde na tom prostě dělat všechno.

          0 0
          • ClAyD  

            IQ6 to samý… Bikepark, enduro, freeride, xc bez nějakýho brždění soudruhů chrtů…

            0 0
            • Atilla  

              To už bych tak netvrdil. Monster AM vydržel o mnoho víc.

              0 0
            • DaSnail  

              esli zvládne frírajt, tak dá i downhill

              a po silnici mu prej ujedou enem uhlíky pod 7kilo.

              0 0
              • ClAyD  

                Samozřejmě nemyslím nějakej frírajd AKA 20 metrový polety na Norfšóru a navíc jezdím čistě.

                0 0
                • Atilla  

                  Tak FR je podle mě něco co obsahuje 2m+ dropy a pěkný polety a na to IQ6 prostě není. AM jsem nakládal i daleko větší pecky a drželo hodně dlouho dokud jsem ho neposlal ze 4m na placku.

                  0 0
                  • Frostty  

                    Ale jo, jednou, dvakrát si na IQ6 skočíš.

                    0 0
                    • Atilla  

                      To jsou zase kecy, zajímalo by mě jestli tomu nandáváš třeba jako Tomínos, který na IQ6 předjížděl ve Špindlu týpky na sjezďáku na FR trati a lítal tam všechny skoky a pak na tom dal i DH trať se skokama(krom toho prvního). Jo, zlomil na tom kole zadní stavbu, ale na to to kolo prostě není dělaný.

                      0 0
                      • Frostty  

                        A o tom píšu.

                        0 0
                        • Atilla  

                          Hele lítá na tom furt při jeho stylu a muskulatuře by to nevydržel žádný rám s takovouhle váhou.

                          0 0
                          • Frostty  

                            Mno, o toma si žádná. Přece jen u mě se o váze a muskulatuře nedá moc mluvit, každopádně bych se nezlobil kdyby IQ6 model zaznamal lehký progres – v zádu pevná osa a hlavovka na tapered vidlu. V ničem jiném „problém“ nevidím.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              A především přidat čepy zadní stavby! :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Hele, přední náprava u naprosté většiny aut funguje na stejném principu (McPherson) a nikdo si nestěžuje ;0)

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Máš štěstí, že tam máš toho smajlíka, protože kdybys to myslel vážně (srovnání zadní stavby biku vs. zavěšení kol u auta), tak bych si myslel, že jsi vážně jeblý :D

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    :-D

                                    Ale stejně – např. tvůj trek má o milion čepů víc a líp tedy nefunguje ;0)

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Holt je má špatně umístěné, pořád je to jednočep :(

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Vidíš a přesně tohle jsem od tebe chtěl slyšet! :0) Nezáleží kolik čepů je, ale KDE jsou. ;0)

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          No to bez debat. Ale u fungujícího jednočepu prostě už z principu nedosáhneš takové funkčnosti jako u fungujícího 4čepu. A to RB ani Trek za fungující jednočepy nepovažuju.

                                          0 0
                                          • Al Stra  

                                            tak schválně, který jednočep je tedy ten pravý?

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Z mého pohledu mi přišel perfektní třeba Yeti 575.

                                              0 0
                                              • Wilhelm  

                                                Tak, teď aby jsi pro mne nebyl za úplného žvanila, napíšeš, proč je 575 tak dobrá … a snaž se trochu o odbornost, protože to co tady zarputile hodnotíš (a jak vizdvihuješ 4 čep), je spíš ve stylu čím víc proužků, tím víc adidas …

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Hele i podle MlokaCZ, což je místní full guru, je 575tka nejlépe fungující jednočep.

                                                  0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Ale když napsal „Z mého pohledu…“, tak by svůj pohled mohl osvětlit…

                                                    0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Že ty máš RB…? Bezprostředně po sobě jsem zkoušel IQ6 a 575. 575 byla o level jinde – nenakopávala prdel, zobala i ty nejmenší kamínky, plně využívala svůj zdvih a pocitově jakoby měla o takových 20 mm víc zdvihu než RB. Navíc mi víc sedla geometrie a taky líp vypadá, ale to je subjektivní. Na odbornost se ti můžu ******, nejsem ve škole ani v práci.

                                                  0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Nenakopavála prdel? To je spíš o nastavení tlumiče ne?

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Nastavovali mi to pánové od RB a předpokládám, že to vyloženě nedoflákli. Prostě 575 žehlilo podstatně líp. Všemožné grafy jsem bohužel neudělal :D

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Mně taky nakopává. A to mám na IQ DHX5 Air, kde mám v expansce 75PSI, mám ji vyšroubovanou na největší velikost a PP tak na 1–5 (jak kdy) kliknutí od minima.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    DHXko by rozhodně chtělo na tuning – snížení kompresí a zvýšení aktivity… plánuju to, ale až někdy, rozhodně ne v blízké budoucnosti.

                                                    0 0
                                                  • Wilhelm  

                                                    :) RB nemam, ale s klidem bych si jej poridil. RB i 575 jsem jezdil a moc dobře vím jak se obe kola chovají. A promiň, podle toho jak to tady podavas, tak si nejsem jisty, jestli nejsi jenom vyletnik, který o kolech rad cte … Když by jsi napsal: „pro můj styl, který jezdim, je chování 575 vhodnejsi, tak to beru, ale to co tady placas, jsou nesmysly. Zobani drobných nerovnosti (kaminku) není věci rozdilu staveb (alespoň ne těchto dvou), vyzdvihovat linerni chod 575 a zobecnovat jej za to pravé ořechové je "hloupe“, nic vic. Zkus se zeptat kohokoli kdo tem kolum dokazi „naložit“ co ti na tvou linearitu reknou. O zobecnovani a vvyzdvihovani Fsr (oproti prepakovanym jednocepum) je na dlouhe psani, rozhodne bych si ale nedovolil tvrdit to co ty, ze Fsr je jednoznačně lepsi (osobně bych mezi tyto druhy přepakovani dal rovnitko a při testování zavázal oči tem, kteří plamene tvrdí to, ze Fsr je lepsi (do 120 mm to je vůbec smesny a u vyššího zdvihu to je o volbe: chování pod brzdou oproti tuhosti spodní vidlice (otázka jestli to vůbec někdo při bežné jízdě je schopny poznat, hlavně pokud opravdu „jede“) . Poloha hlavního cepu bude pro chování podstatnější, tlumič a jeho sladění se systémem to samé, atd. A nedelej na me ramena s tím „vysráním se“, to můžeš zkoušet na někoho koho znas …

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Slovičkaříš…

                                                    „Z mého pohledu…“ = pro můj styl, který jezdim

                                                    A o FSR jsem, pokud mě paměť neklame, nenapsal ani slovo.

                                                    Ale máš pravdu v tom, že výletník jsem a nestydím se za to. Holt klasický B-F závodník ze mě už asi nebude :D

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    +1 575 jsem sice nejezdil, ale IQ – IQ6 a skoro všechny fsr ano

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    tys mu to teda nandal :-)

                                                    0 0
                                                  • Frostty  

                                                    No tvl, další teoretik od klávesnice :D.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Však taky srovnej cenu ;0) 21 tis. s DHX 5.0 vs. vysoko nad 40…

                                                    0 0
                                • pepek  

                                  McPherson je jak čtyřčep (pokud zanedbáme kolo otočený o 90 st) Jednočep je spíš zadek ze Š1000–120.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    A jo kruci. Čep je dole a kolo je na „horních vzpěrách“.. Tak to mi tedy nevyšlo :0)

                                    0 0
                          • pitos  

                            Nevím jak je to s váhou, ale když vezmu rámy ve zdvihu 150–170mm tak Reign X,Pitch,Enduro vydrží určitě podobné zacházení jako IQ6…a to těch rámů bude samozřejmě určitě mnohem více než mnou tři vypsané.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Tipnu si, že jak Reign X, tak Pitch a Enduro budou bez tlumiče o dost těžší (u RB hodně dělá ten předlouhý tlumič). Pak je jasné, že tebou zmiňované vydrží víc. Já beru IQ6tku jako odolnější dlouhozdvihé XC, nic víc.

                              0 0
                              • Atilla  

                                No Reign x praská docela fest, buď vahadlo, nebo u středu. Pitch to je držák, ale váhou je přes 3kg. Enduro nevim.

                                0 0
                                • jeniiiik  

                                  IQ6 bez laku, patky, hlavovky, verze se zesílenou zadní stavbou, vel. L

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Samosebou bez tlumiče což je nějakých 450–500g dolu

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Já naměřil s lakem, patkou, ale bez kompletního hlavového složení (jen nalisované misky) 3220g ve velikosti L. S kompletním hlavovým to tipuju na 3300, se sedlovou objímkou dalších 50g. Bez tlumiče (456g) to tedy bude kolem 2900g, což mi nepřijde zlé.

                                    0 0
                      • Ruprt2  

                        Takhle jsem se už dlouho nepobavil :-)

                        0 0
                • DaSnail  

                  takže lajt frírajt aka vlastný štýl.

                  0 0
              • Frostty  

                Přesně tak.

                0 0
            • pitos  

              Bikepark a freeride určitě ne.

              XC bez chrcení je vlastně enduro…takže v tom souhlas.IQ36 je XC kolo, nic více.

              Je fakt sranda jak někdo dělá z jedné značky kola něco vyjmečného.Dobrých kol je spousty, plno jich má něco do sebe a RB z této řady nijak nevystupuje.

              0 0
              • ClAyD  

                Dovoluji si nesouhlasit. XC bez chrcení je Trail, a i ten Trail bývá často techničtější, pak máš ještě All-mountain, což je ještě tvrdší, a pak až Enduro…

                0 0
                • pitos  

                  Tak to enduro už musí být pořádný mazec.

                  Ale rozdělé to máš pěkně,to se musí nechat:)

                  0 0
                  • ClAyD  

                    Tak na ukázku. Nenakládám tomu sice jako někteří, ale teprve se zaučuji :D

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Moje IQ6tka nikdy takhle vysoko ve vzduchu nebyla :-D Pak tedy moje využití zdvihu se zbývajícím 1–1,5cm na pístnici bude v pořádku :0)

                      0 0
                      • ClAyD  

                        To mě to využívá naprosto dokonale celý zdvih, na doraz jsem ho nikdy nedostal a gumička má vždycky tak 0,5mm od matky na tlumiči. Lineárnější rám už bych nechtěl. Samozřejmě neskáču pořád, většinu času spíš nějaký to enduro/all mountain, jednou do roka maraton a xcčko.

                        0 0
                      • bluma  

                        V tom případě máš na svoje využití špatný rám :-P

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Já pořád doufám, že se časem odvážím do větších výšek :0)

                          0 0
                          • ClAyD  

                            To si piš, že jo :D Jen to chce najít někoho zdatnějšího než ty, aby tě vyhecoval a budeš se divit, jak rychle se zbavíš strachu…

                            0 0
                          • jeniiiik  

                            Tak skač do hloubky, dropy jsou taky super:-) Jinak na Monstru AM 2010 se Shimano XT koly: Kouty, na DH trati horní skoky kromě velkého dvojáku, ty dvě lavice na modré/červené, bikroska, drop z 1,5m…není problém AM vydrží fakt hodně. Na víc si zatím s SPD netroufnu a bez nich neumím.

                            0 0
                    • pitos  

                      Uč se,jezdi…to je dobře.Vhodných kol se najde plno a je nejlepší jich pár odskoušet a udělat si vlastní názor.

                      Mimohodem…takové a věčí věci co dáváš na foto jsem jezdil na starém Trancovi(ještě mám v profilu) se 130/100mm zdvihu a vydržel to v pohodě dva roky,pak jsem ho prodal.

                      0 0
    • jakub  

      tak já jsem po dlouhé době co jsem jezdil HT od RB sehnal velice zachovalého – téměř nového Speedstera. Je to boží kolo, tím myslím, jedinečně zpracované, nicméně, podstatnou hodnotu na funkčnosti má tlumič, jedná se o klasický jednočep na kterým se nedá asi vymyslet nic nového, ale díky tlumiči (a to tam mám jen X-Fusiona) to chodí velice pěkně. Kolo mne baví proto, žeje to RB, nicméně pochybuju, že jeho přednosti jsou takové výjmečně jiné, že by to fungovalo líp nežli jiná kola to určo ne

      0 0
      • bezhlavy jezdec  

        No ja mel predtim staryho superiora na odpis a jako jak sem poprve se projel na necem takovem (nikdy sem na drahem kole nejel)to byl neskutečny pocit.Tu prvni jizdu jen tak kolem baraku si pamatuju to byly orgie nadšeni co to je za monstrum :D Nevim ale z rutinní jizdy je pokazde zabava.Cloveka proste na tom kole ta jizda konečne bavi ale verim ze dobrych kol je samo vice .Kazdopadne kolo postavene na rb je živé ,robustni ale do kopce to neni idelani to se clovek naslape.

        0 0
    • Mondieu  

      Jsou to všechno „kecy v kleci“…

      Kdyby jsme byli správní patrioti, tak máme RB a ne rádoby americké značky, které jsou možná větší sračky než zmíněné RB. Sám mám Treka, a že by to byl nějaký zázrak…

      Jak se asi z normálních kol staly kultovky????

      Myslím, že jednoduše… Kupují si je lidé, protože byly vyrobeny jejich domácí firmou, věří jim nedají na ní dopustit a nejsou posraní z pitomýho kola, za zahraničí, což se u nás stalo takřka normou. Zdar všem a v neděli mě už nekažte.

      0 0
      • bezhlavy jezdec  

        Me to ani neprijde ze to je ceska vyroba jakoby prave naopak.Pochybuju ze ztech kdo to kolo videl vedel zeto je ceske ani to tak nepusobi prave naopak ..

        0 0
      • Nimrod  

        ad kultovky. vzal bych jakožto etalon morati, na tom se snad všichni shodneme, že to kultovka je. čím se odlišovala (pozitivně) od konkurence?

        1. titan
        2. ruční a malosériová výroba
        3. vlasní technologie
        4. lepší funkce než u konkurence

        nemyslím si, že v tom hraje zas tak velkou roli to, že to byla česká značka (hrálo to velkou roli jen do jisté doby kvuli cenám), spíš stačí, že to není velká továrna, aby to mělo jistý punc originality (nepředpokládám, že kultovka může být nějak moc rozšířená)

        čím je výjimečné rb? nechť si každý odpoví sám…

        0 0
        • Loner  

          továrna „MORA“ z pohledu vlastního vývoje a produkce jízdních kol byla fakt ojedinělým jevem. Podařilo se jí jako velkému výrobci šporáků kotlů a chladniček prodat šílencům pár „kultovně“ nakreslených rámů kol z nesmyslného materiálu. Kultovní značkou se stala MORAti právě produkcí technicky a obchodně nesmyslného produktu, což, myslím RB zatím nehrozí.

          0 0
          • pepek  

            Tak jistě víš, že šporáky byly pouze zástěrka pro špičkový (nesmyslný) vojenský materiál. technicky a obchodně nesmyslného produktu – nechápu, jak to myslíš, ale kdyby to amíci nezrušili, tak by to asi úspěšně běželo ještě dnes.

            0 0
          • Nimrod  

            když už něco myslíš ze srandy, tak tam připiš prosím tě na konec smajlíka, ano?

            0 0
          • Drno  

            Morati bylo myslim vydelecna, se zmenou vlastnika firmy ale divize cyklo ramu zanikla.

            0 0
            • kubad  

              no nevím jestli těžce výděleční :D každopádně pro nového majitele vydělávala málo

              0 0
    • Palo TT  

      Ja nerozumiem najma tomu, preco znacka, ktorej cielova skupina su „skusenejsi“ bikeri a nie majitelia tesco bikov, nema v ponuke aj nejake 4cap riesenie.

      Osobne mam problem na jednocap (navyse s chybajucim vahalom pri tlmici) co i len pozriet, nieto este zvazovat jeho kupu :)

      Tento psychicky blok by som mal aj v pripade, ze by to ich jednocap riesenie bolo lepsie ako 4cap/VPP (co podla tu publikovanych skusenosti zdaleka tak nie je).

      0 0
      • Nikovlas  

        Nerozumíš tomu, proč prosperující firma neudélá tah, kterým by zpochybnila všechno, za čím si do té doby stála? Pak nevím, jak ti pomoct. :-)

        0 0
      • konarider1  

        Protože nám zkušeným stačí pří jízdě jednočep a v nejhorším pomůže výčep!

        0 0
      • Atilla  

        Trek, commencal, scott, merida, GT, Orange, kona,…

        0 0
        • Palo TT  

          Yeti, Jamis, Cannondale, …

          spravidla vsetko firmy, ktore produkuju aj pre US trh, kde pouzitie 4capu(=horstlinku), ale tiez aj VPP je chranene patentami a preto vymyslaju ine „marketingove“ riesenia.

          V DE (resp. EU vseobecne) su 1capy dost zriedkave.

          4cap vs. 1cap v dnesnej dobe beriem dogmaticky v prospech 4capu (aj ked aj vynimky sa urcite najdu). Preto postoju RB moc nerozumiem. Myslim si, ze vyrabaju najma pre CR trh (a okolie) a tak by v pohode mohli „vyvijat“ aj nejaky 4cap/VPP.

          0 0
          • Azmir  

            ono vývoj kola asi taky nebude žádná sranda že jo, musíš si taky přiznat, že nemají podmínky jako spešl a jiní, kde na to mají milion lidí, nástrojů a přístrojů, počítačových dsraček a všeho možného.

            0 0
          • Atilla  

            A opravdu si myslíš, že tě VPP, nebo 4 čep spasí? Pár kol už jsem vyzkoušel a řekl bych, že daleko větší vliv na pocit z kola má vhodná geo a správně nastavený a dobře fungujíci tlumič, než kolik čepů máš na kole. Navíc tuhost s počtem čepů klesá, tak jako tak.

            0 0
            • jIrI___  

              V tom případě by zadní stavby IQ a IQ6 musely být tuhé jako kámen, ale dle hodně ohlasů tomu tak není. Kde se stala chyba?

              0 0
              • Atilla  

                Ona se, ale nekroutí celá zadní stavba, ale jen spojnice mezi tlumičem a čepem k zadní stavbě. Kdyby se doplnilo vahadlo, tak by s tím asi problém nebyl. Zajímavé je, že při jízdě zadní kolo nikam neplave(aspoň co jsem se vozil na nové kyvce a 10mm ose).

                0 0
              • KRAJIC  

                Jak jsem pochopil, tak jsi na IQ6 jezdil – tak proč se odkazuješ na ohlasy, musels to poznat sám, ne?

                0 0
                • jIrI___  

                  Protože na tyhle věci já absolutně nemám cit. Nepoznal jsem tuhost na EXku, nepoznal jsem tuhost na IQ, nepoznal jsem tuhost na Trance, poznal jsem ji jen na starém fáčku :D. Stejně tak neregistruju třeba rozdíl 200 g na pláštích.

                  Ale musíš uznat, že zatím co třeba u Giantu objevíš stížnosti na malou tuhost jen zřídka, tak u RB je to naopak až moc často. A z toho si prostě už člověk něco vyvodit musí, ať chce nebo nechce.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Mě by zajímalo kolik lidí ho opravdu jezdilo a kolik lidí to říká:)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      To je druhá věc :)

                      0 0
                    • KRAJIC  

                      Přesně, ale na druhou stranu těch destrukcí zadních staveb je doloženo do cypa – bohužel, zase na třetí stranu je to už prý opravdu pořešeno.

                      0 0
                  • KRAJIC  

                    Asi jo, já to taky asi nepoznám. Ta IQ6 je v nevýhodě, že hodně jezdců si ji pořídilo s vidinou evoluce Monstera což je polomotorka a ono je to už koncepčně zamýšleno jako jiný typ kola. Což zrovna mne dost sere.

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Kolik tech polomotorek porupalo kolem čepu… ):

                      0 0
                      • KRAJIC  

                        Některé ročníky praskali kolem té příhrady – s tím se jezdilo vesele dál. Kolem čepu nevím – co vím, že velké procento těch kolo nebylo ježděno v gay stylu.

                        0 0
                    • jeniiiik  

                      Když se tady na fóru řešilo IQ6 jako novinka, tak sám P. Hejník kolo prezentoval jako nástupce Monstera s jeho výdrží.

                      0 0
                      • Atilla  

                        Njn, ale kdo viděl jezdit Hejnika ví, že na tom dá všechno:) A pak jsem tu my normální smrtelníci, kteří prostě kolikrát na čistotu nedají…

                        0 0
                        • jeniiiik  

                          Pochybuju že to myslel jen jako nástupce Monstera pro sebe…

                          0 0
                          • KRAJIC  

                            V to máš bohužel pravdu.

                            0 0
                          • Atilla  

                            Měl jsem s ním tenkrát rozhovor v krámě, když jsem si jel pro kolo a on říkal, že kategorie monstru je dneska mrtvá. Protože to lidi nechtějí. Buď je to moc težké na ten zdvih, nebo to má málo zdvihu pro druhou skupinu uživatelů. Už prostě není tolik bikerů, kteří se jedou projet 50+ a druhý den na tom jedou do bikeparku, kde na tom drtí dirty a skáčou velké dropy. Prostě i lidi jak je vidno se chtějí zaškatulkovat v dané kategorii. Mě osobně tohle kolo hodně přirostlo k srdci a měl jsem na něm spoustu zážitků, byl to super universál s pár muškama jako třeba průměr sedlovky, nebo přesmyk, ale to mu dokázal člověk odpustit.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Cece musim souhlasit. Tak dlouho sice monstera nejezdim, ale i tak…dlouha vyjizdka neni problem, stejne jako tomu dat nazrat nekde na sutrech a korenech…proste parada:) Navic to ma kolem 16.5Kg, coz je slusna vaha na takovy univerzal (stare EN, 140–180/cca 170, snizovani vidle a tlumak s trochu vetsi prac. delkou)

                              0 0
                            • jeniiiik  

                              Málo asi ne když taky lidí žadoní po pevnější IQ6 s vahadlem a 12mm osou a že Monster vlastně nemá nástupce.

                              A jen tak mimochodem, byl jsi to ty kdo dával Dragstra na šedý elox?

                              0 0
                              • Atilla  

                                Kolik je tolik 6–10?

                                dragster jo

                                0 0
                                • jeniiiik  

                                  Nevím kolik jich může být. Jen jsem psal, že ze začátku tady IQ6 bylo prezentované jako nástupce Monstera s jeho odolností a dost možná se kvůli toho řeší prasklé zadní stavby a tak. A lidi se diví, že to tolik nevydrží.

                                  A kde si to prosím nechával eloxovat?

                                  0 0
                            • KRAJIC  

                              Ty argumenty zní logicky a pragmaticky – chápu to, ale smířit se s tím nehodlám – je to ústupek kvůli shampoo gay stylu. Je to jak u filmů – čím víc se přizpůsobím mase tím větší sračky budu vyrábět – včera jsem viděl Apokalypsu od Coppoly – vím o čem mluvím. Samo fabrika funguje, když prodává – nějaká konkrétnější čísla z éry Monsterů znám a v porovnání s IQ/IQ6 prodeji na to nelze říct nic.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Vis co..monster predbehnul dobu…odolne kolo, ktere vydrzi praseni a delsi vyjizdky…v dobe kdy AM/EN bylo na trhu, tak samotne AM/EN jezdeni jeste v takovem rozpuku nebylo: bud tezky FR/DH bajk nebo lehky XCcko. Pak prisly modifikace(=snizeni makladu na vyrobu) a nakonec ukonceni vyroby a novy model IQ, ktery uz neni takovy zrout strojoveho casu. Pro mne za mne at si delaj co chcou, jenom je skoda, ze nejsou ochotni dodat stary ram na objednavku (treba 4 mesice dopredu, jak je tomu kdyz kupujes nejaky jiny ram v predprodeji)…

                                0 0
                                • Frostty  

                                  Já bych si konkrétně monstera nechal líbit a nějaká ta delší čekačka by mi nevadila. Ale zas na druhou stranu, kolik nás takových bude? Je to pro RB zajímavá myšlenka?

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Ram maji vymysleny, technologii zamknutou…takze je to o tom, ze jeden den pojede proste freza na ten nasmlouvany bike a s delsi objednaci lhutou (pisu ctyri mesice, coz je imho docela ok) by se ten den urcite nasel. No, taky by museli mit matros o jehoz nakupu vim uplne hovno:) Jooo..kdyby se chtelo, tak by to nemusel byt tak neresitelny problem…ale ty dva az tri bajky rocne (pri skoro nekonecne zivotnosti monstera) by je moc nespasily…

                                    0 0
                                    • Frostty  

                                      Neházím flintu do žita, třeba nás překvapí něčím co bude „parametrově“ nad IQ6 a nebudeme muset oživovat myšlenky, na již staré modely ;).

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        On by byl dobry i novy monster, kdyby nemel tak silene polozenou sedlovou trubku. Jak vysunes sedlo, tak na tom ses natazenej jak zaba na dalnici a neda s emoc slapat…ale od klavesnice se to machruje, ze?:)

                                        0 0
                                        • KRAJIC  

                                          Přesně – od začátku řeším proč tu zpíčenou sedlovku tak položili. Být to víc postavené tak se na tom možná jezdit dá.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Hlava az tak polozena neni, pohupovani tlumaku (s tou pruzinou to povede i prejetou berusku) by se poresilo nejakym propedalem…delku zadni stavby si nevybavuju…no pico, budes si to muset svarit sam!

                                            0 0
                                    • Atilla  

                                      no jo pane, ale musíš objednat trubky a nikdo ti neudělá/nepoveze přes půl světa trubky na 10 rámů. Ještě když jsem monstra zlomil, tak mi byli ochotní svařit nový rám, ale na zadní stavbu už neměli materiál.

                                      0 0
                                      • KRAJIC  

                                        S kvalitním materiálem to dnes vůbec jednoduché není – jedná li se ještě o nějaké atyp. houfnice tak to je v prdeli úplně.

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Ohledne trubek pisu, ze o tom vim hovno…vicmene pirdat par jinych trubek k cele zakazce by nemusel byt takovy problem, ne? Netusis na kolik trubky vyjdou?

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          Mám za to, že jsou i předem ohlé, ale ruku do ohně bych za to nedal a cena závisí na počtu, takže trubky na 10 jiných rámů můžou vyjít i 5× dráže, než na 10 stadartních, kterých odebereš stovky. Ceny netuším, ale kvalitní dural není žádná láce.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            s tim ohybanim mas asi pravdu no…bo pro ohybani se muze carovat i s teplotama a na takove srandy nemaji v jezdkovicich masiny…no *****..pockame az vyrobi neco noveho:)

                                            0 0
                                • KRAJIC  

                                  To je pravda – enduro prožívá festovní nástup tak max 3–4 roky nazpět a stejně je to pro celkem izolovanou skupinu lidí – Málokdo kdo valí a lítá z kopce má rád výjezdy/výlety a výletníci třeba z kopce umí, ale jsou posraní to odlepit do vzduchu – a na to bohatě stačí ta IQ6. Mne teda baví všechno, ale z kluků co skáčou na xc hory nejezdí nikdo a z horských kamarádů zase nikdo neskáče –

                                  0 0
                                  • KRAJIC  

                                    Samozřejmě se to netýká BF squadry kolem Gazmana, Pitose atd.

                                    0 0
            • KRAJIC  

              Tak vždycky je pohodlnější investovat do zázračného kola(systému odpružení) než zatnout zuby a prdel a snažit se o progres u jezdce. Prostě lidem nevysvětlíš, že se ještě zdaleka nedostali k limitům biku. V tom je krásně férové technické ježdění, když přijde borec na rozhrkané ****** a všechny čistě pojezdí a přeskáče – nejrychleji pak zmlknou multičepový fanatici.

              0 0
              • kubad  

                a co teprve kdyby ten borec měl multičep kua to by bylo

                tyhle kecy fakt žeru

                0 0
              • Ruprt2  

                Když si přijdu koupit RB, tak budu muset dělat zkoušky jak jezdím a oni mi pak podle skillu přidělí kolo, aby pro mě nebylo škoda techniky?

                0 0
              • DaSnail  

                keby borci od rb kúpili celopéro z tesca, navarili pár výztuh, nalepili samolepku a posadili na to hejnika, tak pojazdí celkom slušne.

                o kvalite alebo nekvalite bicykla to ale moc nevypovedá, ne? ;o)

                0 0
              • Smazaný účet  

                je to pico v honach, rukach a kebuli:)

                0 0
              • Tomínos  

                Tak ale potom vyvstává problém proč si nekoupí multičep, protože jednočep je taková sračka, že když vleze na něco víc, tak se musí asi o tři miliony procent zlepšit a tratě který ostatní dávají za minutu a půl on by musel zajet za 50 vteřin a to by ještě držel rodla jenom jednou rukou.

                0 0
    • Boyapunk  

      chtel bych se zeptat, na strankach rb maji fotogalerii kol uzivatelu a dost lidi tam ma takovou nenapadnou odpruzenou sedlovku, nevite jak se jmenuje?

      0 0
      • MirosPikos  

        Tak nahoď odkaz na konkrétní obrázek. Obávám se totiž, že to bude jen sedlovka s offsetem od RaceFace.

        0 0
        • Boyapunk  

          aha, tak to neznam. zrejme to neni odpruzena a je to ta jak jsi psal. obrazek mi sem nesel dat. diky

          0 0
          • HonzaC  

            je to jen specifické uchycení pro tohoto výrobce, odpružená není.

            0 0
          • Vilém  

            Je to klasicka konstrukce jejich zamku.

            Mel jsem ji na sedlovce next sl, vypada pekne, dobre se nastavuje, ale me teda semtam vydavala nejake zvuky.

            0 0
    • jIrI___  

      Musim pochvalit personal RB v Jezdkovicich, protoze jsem u nich dneska na rychlo domlouval koupi tlumice a pani v RB cekala nez dojedu i presto, ze jsem dojel az po pracovni dobe. Za to ma u me RB plus. Naopak minus maji za (ne)oznaceni podniku, najit ho neni jen tak :-D

      0 0
    • daymaker  

      někdo zkušenost s RB IQ 29 RACE? fullem? přidal jsem ho mezi kandidáty… BTW, zkoušel jsem ve specifikaci na webu měnit tlumič a vidlici, tak možnost tam není, ale nevíte, zda po domluvě to jde udělat třeba na foxu? díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        nejlepe se optat primo v RB

        0 0
      • jirkas  

        není nic jednoduššího než tam zavolat

        0 0
        • daymaker  

          tam jsem samo napsal maila… teď mají v Jezdkovicích dovču, tak jsem to mailnul do Práglu, ale i tak se ptám všemocného BF… docela by se mi líbílo, kdyby šla i dozadu prdnout pevná osa…

          0 0
          • W.Muchov  

            na pevnou osu si budeš muset počkat do příštího roku

            0 0
            • daymaker  

              máš recht.. pevná zadní osa bude na modelech 14 k dispozici od března 2014.. jinak osadit lze kolo čím člověk chce, asi… :-)

              0 0
              • Milvus888  

                Fox si musíš koupit sám samostatně, oni ti ho tam maximalně namotují

                0 0
                • W.Muchov  

                  myslím že pokud by byl ochotnej si na něj počkat tak že by mu ho objednali

                  0 0
                • daymaker  

                  z mailu jsem pochopil, že si to navymýšlíš, oni si to objednají, vyrobí kolo a komponenty extra ti naúčtují… musí být skladem v ČR, u Foxu tzn. cyklo švec

                  0 0
                  • KAPLIS  

                    Po eshopech si to nakoupíš sám, pošleš do RB a poskládají ti kolo. Pokud to chceš řešit přes RB, tak osloví dovozce, objednají od něj a zakalkulujou ti to do ceny. Popřípadě si můžeš dodat komponenty vlastní (starší…).

                    0 0
      • maajkee  

        Nejde, jedině když si seženeš svůj tlumič.

        0 0
    • Lišák  

      Dotaz na mechaniky

      Lze nějak po domácku sundat kyvku na IQ? Tzn bez použití stahováku? Osa je rámem jen prostrčená, nebo navařená?

      0 0
      • Smazaný účet  

        U vsech predeskych RB byla osa jenom prostrcena..ale na jeji prostrceni/vys­trceni je potreba lis – v Jezdkovicich maji hydraulicky…je to tam docela nafest…

        0 0
        • Lišák  

          Dík za rychlé info.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jinak pri necem specifickem kontaktuj Kaplise nebo rovnou volej do jezdkovic…

            0 0
            • KAPLIS  

              Kaplis nemá čas :-). Osa hlavní i ty v kocovkách, jsou lisované. Na rozložení je poměrně dost přípravků + lis. V garáži docela náročný úkol, který většinou (spíše vždy) končí destrukcí některých součástek a návštěvou RB, nebo pošty…

              0 0
              • MirosPikos  

                Pošta nakoupila hydraulický lisy? :-D

                0 0
              • Smazaný účet  

                Kaplis je RBůh, čas si najde:)

                To s destrukci muzu potvrdit…ja teda jenom pretrhnul osmicku zavitovou tyc:D

                Jeste ze ty loziska maji zivotnost nekonecnou (aspon u starych RB..nevim jak je na tom IQ bo tam se to trochu krouti).

                0 0
                • Stipka  

                  loziska muzu potvrdit,ty jsou nekonecne :) komplet cely ram monster je neznicitelny :) jen to odpruzeni je uz prekonane tak jsem presel, jinak s RB jsem zazil poradne pojezdeni jak po ceste tak v terenu :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No…tak co si budem rikat…jsou i sofistikovanejsi systemy nez jednocep:) Nicmene ja jsem tak spatny pilot, ze lepsiho (a ted to nemyslim negativne vuci RB) je pro mne skoda..:)

                    0 0
                  • Atilla  

                    Musíš tam dát pořádný tlumič, pak to chodí jako vino.

                    0 0
                    • Stipka  

                      jo to jo, jen tech 140 uz mi bylo malo, tak jsem si udelal radost se 170 :) chybela mi tam jinak pevna osa vzadu, slysel jsem ze budou delat nejake nove enduro, ale mi uz se nechtelo cekat tak sem koupil Reigna X za moc fajn peniz a taky jsem spokojeny, clovek ma vyzkouset vsecko. Kazdopadne RB monster AM nadupane kolo :)takze kdyby chtel nekdo RB monster AM tak bude k mání, jen ho musim poladit do novoty aby byl novy majitel spokojeny :)

                      0 0
                      • Atilla  

                        U starého AM nebyl problém s kroucením ani s RU, takže pevná osa netřeba. Kdybys měl enduro v Lku, tak mám hned kupce. Potřebuju kolo pro kámoše cca 192cm.

                        0 0
                        • Stipka  

                          no myslím si že můžu porovnat objektivně oba rámy a s pevnou osou je to jiné kafe :)

                          0 0
                          • Atilla  

                            U starého AMka se nic nekroutilo, ale je pravda že tomu až tak moc nerozumím.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              tyvole, kde je dopad? U toho sutru dole asi ne, takze do svahu v pozadi jak jsou vyjete dve stopy?

                              0 0
                              • Atilla  

                                Ještě asi metr za a metr pod ty koleje. Ve výsledku nějakých 4×5m.

                                Tohle se fakt nekroutilo a dragster je jak skála, ten ti všechno v transferu dá sežrat rovnou.

                                Můžete se zeptat baba-ji na kassara jak chodí RB s X-fusion HLR.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  x-f HLR bych poresil rad namisto dhx5 air…ale zatim jsem na vyprodej nenarazil a protze nespoecham, tak novy kupovat zatim nechcu…

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Chápu, já ho bral za krásných 7 tis a nemůžu si to vynachválit. Nastavíš ho od žehličky po HT.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      No…tahle cena by byla fajna, ale deset je dost proste.)

                                      0 0
                                    • lutte1  

                                      Ahoj, kupuju teď z druhý ruky za 4.5 tisíce i s vložkama pro můj rám. Je to nejspíš ten starší model HLRka co teď doprodávaj na mojekolo.cz Doufám že si polepšim hodně od Fox Van R :) Přesně potřebuju abych z toho udělal HT na přesuny na lokace a na lokacích pak DH žehličku a zároveň půjde doladit doraz na pořádný prasárny.

                                      0 0
                            • Stipka  

                              :-D ja nerikam ze se kroutilo, navic mam asi ten novejsi model, proste je to pevnejsi a jde to poznat a ze tomu nerozumis ti taty nikdo nerika :)

                              0 0
                            • KRAJIC  

                              Staré AM je superuniverzální ke všemu svolná děvka.

                              0 0
                              • Stipka  

                                i to novejsi je super , mel jsem si koupit tehdy enduro a bylo by :)ale to jsem jezdil XC s XC lidma a neee, kup si mensi zdvih, to neuslapes :-D

                                0 0
                                • Atilla  

                                  JJ, předsudky. Mě dostal Vojta:" Je dost divný když si pořídíš lehký enduro aby ti to jelo a pak zjistíš, že dragster DH jde líp za pedálem:)"

                                  0 0
              • Smazaný účet  

                Když už tu jsi – zajímalo by mě, jak se vyndavá tlumič ze zadní stavby u IQ – vezmu prostě odpovídající velikost plochého klíče a vytočím to stříbrné v čem je pístnice uchycená? Bude mě totiž čekat asi servis tlumiče (po třech letech by už to asi chtělo), tak bych nerad něco pokazil :0)

                0 0
                • Petr Heinik  

                  Dobrý den,

                  Klíčem odpovídající velikosti se tlumič kompletně vytočí z uchycení. Následně je možné demontovat závitovou redukci a provést servis na tlumiči.

                  0 0
                • jeniiiik  

                  Pokud se ti ta dvoudílná vložka nekousne a nezničí celou zadní stavbu, už jsem o tom někam psal. Domrvili mi to v jednom servise. Na tohle bych dával fakt bacha.

                  0 0
                  • jirkas  

                    závit obou půlek musí na sebe přesně navazovat, pak v tom nevidím problém…jde to všechno provést doma, i servis tlumiče ;-)

                    0 0
                    • jeniiiik  

                      Vím. Kouslo se to při povolování.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Dalsi duvod obetovat trochu casu a poslat to do RB…na ten tvuj pruser si pamatuju..dojebana vlozka, prohnuta zadni stavba..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ale přeci nebudu posílat rám kvůli sundání tlumiče, který chci poslat do bike-live, do RB? Musím to prostě nějak zvládnout, i když jsem levej jak poleno :0) (viz strhnutý šrouby úchytek bovdenů a následný vrtání)

                          0 0
                        • jeniiiik  

                          Tak tak a 2500,– v hajzlu protože se k tomu servis postavil ve stylu já nic, já muzikant.

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    jj děkuju, dám na to bacha.. tu spodní misku jak jsi nabízel vedle zatím nehodlám řešit, protože volné finance na novou vidlu stejně nejsou :0( ale budu si pamatovat, že u tebe je, třeba jí do budoucna neprodáš ;0)

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Co mi funguje při zpětný montáži je, že závitovou vložku neutahuju na tlumič uplně na fest, ale nejdřív ji povolenou zašroubuju do rámu co jde abych se dostal na šrouby a až potom utáhnu, oba dva díly se v rámu pěkně srovnají.

                      0 0
                    • jeniiiik  

                      Mám dvě, buď v klidu:)) Jsou na to i modely, výkresy na CNC a u kamaráda možná i zbytek solidního matroše, ze kterého je to vyrobené, tak i kdyby byly pryč, je to řešitelné.

                      0 0
      • jeniiiik  

        Je prostrčená i u iq, ale lisu se nevyhneš.

        0 0
    • becis  

      Ahoj přemýšlím o zakoupení kola od RB konkrétně RB IQ Team na kolech 26". Chtěl bych se zeptat na dvě věci:

      1. Jak je na to direct link od RB například v porovnání s maestrem od

      Giantu ?

      1. Jak jsou na tom kola Remerx 7320, Novatec PL, která jsou standartně

      dodávaná oproti Aclass MR26(teoreticky by to měli bát Alexrims) ? Přemýšlím že bych si nechal ty Aclassy co mám teď, protože jsou lehčí.

      Předem díky za odpovědi.

      0 0
      • jirkas  

        26 je mrtvej rozměr :-) ale asi víš, proč ho chceš..

        A jestli si z prahy, tak se tu neptej a bež si to pujčit do rb centra! Tady ti jeden řekne, že je to super systém, druhej, že uplně na nic. Když si to pujčís, uděláš si svůj obrázek!

        0 0
        • becis  

          Ty jo ani nevíš jak bych 27,5" bral, jenže na něj nemůžu použít komponenty ze stávajícího kola, takže by mě vycházelo o cca 8–9000 dráž. Proto se ptám i na ty kola.

          0 0
          • jirkas  

            Já to taky tak měl. Použil jsem starý komponenty a ted mi to přijde trochu líto. Měl jsem ještě pošetřit a koupit celej novej bajk..

            Jak je to s kolama nevim, s AC nemám zkušenosti..

            0 0
            • becis  

              No uvidíme třeba budou peníze a na 27,5" to vyjde i když to by bylo asi jen v BASE edici :(

              0 0
      • fousek  

        Myslim ze RB a Giant system neni porovnatelnej. U jednocepu se da docilit bud citlivy zadni stavby, ale pak se pohupuje pri slapani a nebo se nepohupuje pri slapani, ale zadni stavba neni moc citliva. Giant dokaze oboje, ale myslim ze stara generace Maestra byla lepsi i kdyz tezsi. RB je pripad citlivejsi zadni stavby a pohupovani musi resit tlumicem, takze ve vysledku to RB bude OK, stim ze pokud budes chtit dosahnout stejneho efektu jako s Maestro systemem budes muset otavirat a zavirat propedal na tlumici

        0 0
      • MirosPikos  

        Jsou to všechno jen teorie. Nejlepší je, se na kole proste projet – pokud ta možnost existuje. A zrovna u Giantu a RB je to vcelku reálné. Stačí navštívit test centra.

        Nakonec, není to jen o pružení/tlumení ale také o geometrii. Hlavový úhel, délka rámu, rozvor… to jsou jasně daná čísla, ale laik nikdy neví, co mu jak (ne)sedne.

        0 0
        • Smazaný účet  

          +…proste prvniho fulla nikdo nekoupi na 100% dobreno..druheho nebo tretiho uz jo:)

          0 0
          • MirosPikos  

            Já si pro jistotu ještě toho prvního nekoupil. Ale 2-krát málem. Takže bych příští koupi mohl brát jako třetí :)

            0 0
            • becis  

              A nevíte jak jsou na tom ty kola ?

              0 0
              • Smazaný účet  

                jaky kola?

                0 0
                • becis  

                  Chtěl jsem vědět jak jsou na tom kola Remerx 7320, Novatec PL, která jsou standartně

                  dodávaná oproti Aclass MR26(teoreticky by to měli bát Alexrims) ?

                  Přemýšlím že bych si nechal ty Aclassy co mám teď, protože

                  jsou lehčí.

                  0 0
                  • Vilém  

                    A ty mas ty Remerxy prevazeny, ze tak jiste vis, ze jsou tezsi?

                    Ty alexy nejsou zrovna pirka, 1900g mi uplne malo neprijde. Jejich naby taky na prvni pohled vypadaji jako by pochazely od Novatecu ap.

                    0 0
                    • becis  

                      Nemám, ale pokud použiju stávající kola ušetřím 1500,– , proto hledám v Remerxech nějakou zásadní výhodu jestli je má smysl pořizovat.

                      0 0
    • luk747  

      Dobrý den,

      nevíte někdo o nějaké dobré stránce, kde najdu nějaké základní informace o společnosti RB bike? Chtěl bych si danou firmu vybrat do prezentace na vysoké škole. Ale máme za úkol si vybrat malou firmu do 150 zaměstnanců. Nikde nemůžu najít kolik mají zaměstnanců, ale mám obavy, že jich bude více.

      Poradíte někdo? Děkuji.

      0 0
      • Mogadi  

        Nejsem si jistej, jestli ses spravne na VS, kdyz si neumis ani najit informace o firme.

        0 0
      • jirkas  

        ne 150, ale okolo 8

        0 0
      • jIrI___  

        Zkusil bych zvednout telefon a do RB zavolat. A s tou VŠ doufám jen blafuješ.

        0 0
        • luk747  

          Podobnou odpoved jsem cekal. Hledam po internetu danou firmu uz dost dlouho. Nikde jsem nenasel nic o zakladnim kapitalu, nebo o jejich ziscich a podobne. Proto jsem se chtel zeptat vas, ale nemelo to smysl podle reakci.

          0 0
          • nitraq  

            Jakou školu vlastně studuješ?

            0 0
          • scret  

            najdi si nejdriv co je to za firmu, tzn. ofiko nazev a status… A pak dle obchod. rejstriku…

            0 0
          • jirkas  

            Sorry, ale když tě nenapadne tam zavolat, nebo poslat mejla a slušně se zeptat, tak to už je na pováženou..

            0 0
            • Smazaný účet  

              Proč volat, psát? Stačí zapojit hlavu… Psal jsem na RB seminárku na marketing na distribuční politiku a nikde jsem se ptát nemusel… Info o současné distribuční politice najde každý jantar, minimálně jeden návrh na zlepšení distribuční politiky vymyslí taky každý (třeba rozšířit zákaznická centra alespoň do krajských měst) a nějakou hrubou kalkulaci na zaplacení alespoň nákladů na nové pobočky (počet prodaných rámů nebo kol) zvládne spočítat i šimpanz…

              Ale ono je prostě jednodušší se zeptat, než aby se použila hlava…

              0 0
              • nitraq  

                Se ti to machruje, co? Když už máš odevzdanou diplomku:D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To není o machrování… Prostě mě rozladilo, že student VŠ neumí ani vytvořit prezentaci/se­minárku na vybranou firmu. Nebo spíš se mu nechce a čeká, že to někdo vyřeší za něj. Hledá grafy? WTF? Jaký grafy? Jako že se na netu povalují nějaké grafy zisků RB? Aha…

                  Jinak odevzdáno mám, nakonec 128 stran. Co ty, finišuješ? :0)

                  0 0
                  • nitraq  

                    Ale jo, úplně tě chápu.

                    Finišuju, ve středu nahrávám do systému, takže přes víkend to chci dodělat:)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak držím palce. :0) Já celý víkend dělal korekturu… A stejně tam mám ve vzorci překlep, navíc jak jsem ho kopíroval, tak je ten překlep v tom vzorci všude. :0(

                      0 0
          • Al Stra  

            VŠ prací na téma rb už tu taky pár bylo

            0 0
          • jIrI___  

            Trošku tě nakopnu:

            http://www.racebike.cz/

            http://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik

            a dál už to určitě zvládneš sám, když studuješ tu VŠ ;)

            0 0
          • MysoK  

            este trocha viac ti to zjednodusim:

            Vypis z OR

            0 0
          • Smazaný účet  

            Ty budeš koukám docela expert… :-D

            0 0
      • nox159  

        bych nepsal o kapitalu a zamestnancich to je nuda…

        udelej statistiku jak to jede, jak to pruzi a jak to praska… cerpej z BF a mas to ;-)

        0 0
      • tomxxx  

        Tak jestli máte do 150, tak klidně 8 bude stačit :D Ale nwm co vám to zadali, když malý podnik je do 50 zaměstanaců.

        0 0
    • Cavendish  

      Chtěl sem si na webu RB poskládat silničku,ale jaksi jí půlka chybí. Proč se tam nedá sestavit celá?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi jim to nejak nefunguje, neee? Jim zavolej.

        0 0
        • Cavendish  

          Když to mají na webu,tak by jim to aspoň mohlo fungovat.

          0 0
          • jirkas  

            Ty budeš ajťák :))

            0 0
          • Smazaný účet  

            Kdyby ses pořádně koukal, tak bys pochopil, že u silniček je v nabíce pouze RÁM. Tedy logicky pak bude možností konfigurace méně, než kdyby šlo o celé kolo (u většiny verze Base, Team a Race). Tohle platí i u ostatních modelů – konfigurace rámu nabízí jen vidlici a pár dalších komponentů…

            Pokud chceš sestavit na rámu celé kolo, musíš bohužel asi napsat…

            0 0
            • KAPLIS  

              Hlavně je to tak, že konfigurátor nabízí jen to co je aktuálně skladem. Stav skladových zásob se průběžně mění a tím se mění i nabídky v konfigurátoru. V momentě kdy ti tam něco chybí, nebo nesedí, tak poslat dotaz na dostupnost. Může se stát, že příští den se naskladní to co zrovna chceš, nebo taky příjde zboží za pár měsíců. Silniční sady nejsou, a nevím , jestli ještě budou v nabídce.

              0 0
            • Cavendish  

              Ptám se proto, protože dřív tam šlo kolo složit celé a teď už ne. Toť vše…

              0 0
    • Zafata  

      Ahoj chtel bych poprosit nekoho kdo vlastni RB IQ 275 ve velikosti L zda by mi nezmeril aspon priblizne vysku ramu( standover) Na strankach to u nich bohuzel neni diky moc predem.

      0 0
      • hanys  

        Mám IQ 275 M, takže asi nepomůžu, ale jen pro zajímavost, v kterém místě by se to u tohoto rámu mělo měřit ?

        0 0
        • Zafata  

          Co jsem vypozoroval tak je to zhruba na urovni klik, zaroven s velkou plackou mi to tak prijde. Jde mi o pribliznou vysku +/- cm. Klidne jestli mas cas zmer mi i to M dik.

          0 0
          • hanys  

            Přiznám se, že mi není úplně jasné, okduď to chceš měřit, tak jsem koukal tady do historie, a prý by to mělo být od země po horní hranu rámové trubky v místě, kde stojíš. To má asi každý trošku jinak, tak jsem ti to změřil na kolmicích spuštěných u špičky sedla (tam to dělá 73 cm) a pak trošku víc vepředu nad středovou osou (73,5 cm). Pokud bys to chtěl ještě někde jinde (třeba ještě víc vpředu), tak dej vědět :-)

            0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den, výška u velikosti L činí 780 mm.

        0 0
    • honza jan  

      trochu kritiky neuškodí,mám 7let rám crr.už jsem musel svařit prasklinu nad svárem u sedlové trubky u středu,a geometrie je dobrá na silnici,jak sjedu tak nic moc,nesedí mi velikost rámu.jinak do rámu nad zadní brzdu pasuje pet lahev:))

      0 0
      • blaf  

        geometrie je dobrá na silnici,jak sjedu tak nic moc,nesedí mi velikost rámu

        takze sis koupil spatnou velikost a rikas, ze RB ma spatnou geometrii?

        0 0
      • Smazaný účet  

        prasklinu jsi svaroval sam, nebo ti ji svarili v RB?:)

        0 0
    • Pepa74  

      já musím říct, že podle mých zkušeností je RB hodně kvalitní. Mám již třetí rám a nikdy jsem si nestěžoval, preferuji ht, ale měl jsem i fulla. Rozhodně mi nikdy nic neprasklo a to se ke kolu nechovám jak v bavlnce.

      0 0
    • honza jan  

      VELIKOST MI DOPORUČILI V RB.GEOMETRIE NENI ŠPATNÁ JEN SE HODÍ DO LEHKÉHO TERÉNU-KAŽDÉMU SEDÍ NĚCO JINÉHO.SVÁR MI SVAŘIL PEPA Z DEPA.A DRŽÍ.

      0 0
    • honza jan  

      JE TO UNAVA MATERIALU U HLINÍKU SE TOMU NEDÁ ZABRÁNIT,PROTO BUDU KUPOVAT TET CARBON.SROVNÁVAL JSEM SEM TO S ZIMÁKEM FUJI. KTERÝ JE O VELIKOST MENČÍ A MÁ VĚČÍ SKLON HLAVY.

      0 0
      • miche  

        Tak jestli jseš ten vítěz 1000mil za rok 2013, pak těm kolům dáváš asi ******** zabrat, o tom žádná :-)

        0 0
    • Atilla  

      Tak dneska jsem potahal bandita po místních trailech a musím říct, že si ho chci koupit. Rám je tuhý, krásně drží stopu a při tom je ovladatelný a jde perfektně do vzduchu. Progresivita vypadá dobře, sice jsem měl trochu měkčí tlumič, ale k dorazu mi zbýval skoro cm, ale na větší skoky jsem to nebral. Ze skalek po zadním, no probléma. Tohle se RB povedlo.

      0 0
      • Pedro404  

        Zajímavý. A tušíš kdy jde do prodeje? Né že bych ho teda chtěl, mě se zoufale nelíbí:(

        0 0
        • Sistematicx  

          fb stranka RB hlasila ze na for bikes bude jeho prezentace a do prodeje pujde koncem ledna

          0 0
          • Pedro404  

            Ledna?

            0 0
          • maajkee  

            To je dviný, kamarád už ho objednanýho s dodáním cca v květnu.

            0 0
          • Dejv0  

            Opravdu budou na FORBIKES? Jak tak koukám na seznam vystavovatelů, tak RB mezi nimi není.

            Nemůžu se dočkat, až ho také vyzkouším, jen čekám na XLko, prý cca v květnu :)

            0 0
          • Sistematicx  

            pardon pardon…nevim nad cim jsem premyslel ze jsem napsal ledna

            Je to DUBNA

            https://www.facebook.com/…61379046880/?…

            0 0
            • Sistematicx  

              všechno spatne…koukam zrejme na uplne jiny kolo

              0 0
              • Dejv0  

                nekoukáš na špatný kolo, ale na rok starý příspěvek :)

                0 0
                • Sistematicx  

                  jop, už jsem zjistil…shodou oklonosti jsme videl ze je to z 18 brezna a ani me nenapadlo si zkontrolovat rok..jeste jednou pardon

                  0 0
                  • scota  

                    Ale RB Bandit 675 letos na jaře bude;-)

                    0 0
                    • File12  

                      Jasně. Měl bejt na podzim, pak leden, teď zase duben. Tomu dubnu už věřim. No takže min rok jsem nečekal a koupil jiný kolo, teď čekam na nový ale asi se ho dočkam dřív než bych čekal na bandita. Škoda. Měl jsem v plánu jak ho vytunit.

                      0 0
        • Pedro404  

          *mně

          0 0
    • michomin  

      Podle mě je současná geo horší než předešlá, zejména to posunutí sedlové trubky o cca cenťák dopředu.

      0 0
    • frenkie71  

      Já byl v Jezdkovicích asi před 10dny a p. Bartoš řikal, že už první IQ bandity odešli k zákazníkům. Prodej a vyroba začala. Na strankach nemají viditelne, asi chyba. http://www.rb-bike.cz/…dit-675-team

      Ja objednal 575…

      0 0
      • blaza84  

        A cenovka konfigurace Base, případně samostatného rámu, by taky byla?

        0 0
        • Atilla  

          25tis za rám s tlumičem O2

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hmmmm…jeden klucina v okoli uz ma objednano, takze az mi za pet let praskne monster, budu vedet co koupit noveho:)

            0 0
            • goofy  

              No teď jsem sice nasypal prachy do auta, ale jak to tak vypadá, tak mám dva finální kandidáty na nové kolo. i když teď jsem byl provětrat koně v Řece a mě ten stařík fakt baví. :-)

              0 0
              • Stingray  

                Na pár kolech jsem už jezdil, ale železník mě chytnul hodně za srdce, fakt se na něm jezdilo super…

                0 0
                • goofy  

                  Je to tak. Nějak si ho i po těch letech furt užívám.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Dneska bylo zase luxus pocasi…na rece musi byt parada…jak na kopcach se snehem?

                0 0
                • goofy  

                  Na hřebenech hlavně ve stínu se sníh ještě pořád drží. Zatím je to spíš na výjezd a sjezd dolů. Ale ten nižší hřeben směr Prašivá vypadal už bez sněhu.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Jako samotný rám asi OK – i když 33 za rám s monarchem plus už je taky dost – ale ceny celých kol?

              Verze Race v brutal finishi s Pikem + Monarchem Plus, XT, kokpitem Turbine, i25 koly, bez pneu a Reverbem za 95?

              Prakticky za stejnou cenu už je tady Canyon Strive AL 7.0 (92 tisíc + nějaká krabice atd.)…

              0 0
              • goofy  

                Pokud chceš porovnávat s Canyonem, Caprou, nebo čert ví čím podobným, tak asi jo. pokud se podíváš různě kolem, tak je to srovnatelné. Ale je fakt, že o celém kole bych ani neuvažoval. Ty jejich sestavy (jako u hodně ostatních výrobců) se mi moc nelíbí a rám je za poměrně slušnou cenu.

                0 0
                • Džey Ár  

                  Sestavy jsou fakt o ničem. Nové Santurky jsem nezkoušel, ale nikdy jsem jim nevěřil (i přes zdejší kladné reference). Nechápu pláště. Ráfky náby budiž, ale sám bych šáhnul jinde :-).

                  0 0
                  • goofy  

                    Zrovna Santůrku chci ozkoušet, ale Duroluxe místo Aurona.

                    0 0
                  • scota  

                    Tak si objednáš kolo bez plášťů a přivezeš si vlastní. Myslím, že časem nabídku doplní.

                    0 0
              • Džey Ár  

                Já si naskládal (na zkoušku) Base s Pikem a Monarchem DA + Reverba, kliky a hazku SLX, abych to přiblížil na úroveň Reigna 2 LTD za Baťovských 73 999,– kč. Bandit vyskočil na 72 800,–. Kvalita kol a kokpitu je nastejno, akorát by mně smolily ty nešťastné Rubeny na RB. Takže cenovka si myslím OK.

                Každopádně bych skládal s 36-kou vidlí a 1*10 na Sramu, takže jestli, tak půjdu do rámu :-).

                0 0
                • mr.antik  

                  Akorát ten reign bude tak o kilo jinde, 3.8 s tlumičem v M neni moc gramařina. Snad to bude dost tuhý.

                  0 0
                  • Džey Ár  

                    Mi to příjde jako EN stroj :-), gramařinu bych nechal na XC. Předpokládám že to kilo šlo do pevnosti, jinak jsem mohl zůstat u IQ6 :-). Myslím že Bartosz taky nechce řešit další reklamace. Tomu docela rozumím a vůbec s tím nemám problém.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      No proti iq určitě všecko nešlo do pevnosti, je tam přeci jen dost součástek navíc

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Včera jsem byl v RB a na nový rám koukal, ten vyfrézovanec je opravdu pořádný kus hliníku, rám vypadá moc pěkně, ale šel jsem se tam mrknout spíš na 275. Nevím jestli ten kluk co tam byl, je Hejník, ale asi bych si na jeho místě musel z těch lidí brát večer sedativa :-D

                        0 0
                      • Atilla  

                        Co jsem dělal šlapací test, tak oproti spešlu je tuhost ultimátní.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Takže asi i proti IQ… to je dobře. Jen nechápu absenci „S“ velikosti, přijde mi dle obrázku, že prostoru je dost

                          0 0
                          • Petr Heinik  

                            Dobrý den,

                            Velikost S chybí z prostého důvodu, není o ni zájem. V případě, že se situace změní a u modelu Bandit bude o velikost S dostatečný zájem, do nabídky ji zařadíme.

                            0 0
                            • Atilla  

                              Zdravím, chci se zeptat zda opravdu budete na for bikes? díky

                              0 0
                              • Petr Heinik  

                                Dobrý den,

                                V letošním roce se výstavy For Bikes neúčastníme, vystavovat nebudeme.

                                0 0
                                • Atilla  

                                  Děkuji, někdo mě mystifikoval, že tam budete předvádět bandita. Tak jsem měl pár otázek, hlavně ohledně dostupnosti. Díky

                                  0 0
                                  • Petr Heinik  

                                    Dobrý den,

                                    Účast jsme na základě zkušeností z minulých ročníků vyhodnotili jako zbytečnou.

                                    Bandit – velikosti L, M a XL aktuálně dodací termíny 3 – 4 týdny.

                                    0 0
                                    • Atilla  

                                      Chápu, výstava není nejlevnější a vaši potencionální zájemci si stejně dohledají info na internetu. Díky dodací doba potěšila.

                                      0 0
              • File12  

                Jo taky jsem koukal na tu cenu. a to bych tam chtěl GX 1X11. No ted budu mít nový kolo tak budu tunit komponenty a až praskne rám tak vemu ten od RB z patriotismu a z nostalgie po IQ

                0 0
              • jIrI___  

                Zas na druhou stranu, letos ty ceny kol svinsky napálili snad všichni výrobci.

                0 0
              • Atilla  

                U toho výběru to chce hodně přemýšlet co si tam dát. Je jasné že si tam nebudu dávat SLX brzdy, když deore vyjdou o 2600kč levněji. A za to si je koupím :) Mě se líbí, že si můžu nakonfigurovat přesně co chci a nechci, páč kolikrát ti dá výrobce ultradrahou přehazku, nebo krásný ale dlouhý představec který bych pak stejně za 300 kila prodal. A samozřejmě asi nemůžeme od českého malovýrobce čekat ceny komponentů jako u velkých německých značek, které mají obrovský odběr dílů. Spíš bych RB zatleskal, že jsou ochotní v dnešní době prodávat moderní enduro již kolem 55tis

                0 0
                • File12  

                  No ono ale kdyz ty komponenty odeberou tak se to moc nezlevni. To skoro vyjde urcite levněji si to prodat. Ted kupuju Ghost Framr5. Tam je cena taky nanic. Takze RB ano i ne. Jak v jaky konfiguraci a jak kdo chce. Ale Guidy a GX mi v nabídce chybi.

                  0 0
                  • goofy  

                    Že si dá někdo zrovna Guidy na kolo dobrovolně… :-)

                    0 0
                    • File12  

                      Davkovatelnost a sila super. Za rok co jsem je mel zadnej problem. Tak proc je nechtit? Co ctu tak novy xt docela zlobi.

                      A to si vem ze si nekdo da magury nebo formule

                      0 0
                    • Pedro404  

                      Máš s nima konkrétní zkušenost nebo hejtíš Avidy? Na Guide sem eště neslyšel křivý slovo…

                      0 0
                      • Atilla  

                        Co vím tak známý přecházel z guide na SLX. Vadnutí, propadání páky,…

                        0 0
                        • Pedro404  

                          Teď sem ještě narazil na článek na NSMB, Guidy sou plně rozebiratelný a daj se sehnat náhradní díly, to je mi extrémně sympatický,,, http://nsmb.com/…timate-tear/

                          0 0
                          • Atilla  

                            Tak jestli budou ceny ND stejně jako u elixíru, tak tě furt vyjde levněji koupit komplet shimana, než přetěsnit páky u avidu:) Ale kdo ví, třeba se jim po 10 letech povedla udělat konkurence schopná brzda.

                            0 0
                          • Rubi  

                            to je dobre z duvodu ze do nich musis tak casto vrtat? :)

                            0 0
                            • Pedro404  

                              To je dobré z důvodu, že sem poslední dobou čet o několika případech, kdy se u Shimana rozpad pístek nebo začal pouštět olej a dotyčnej musel vyměnit celej třmen.

                              0 0
    • scota  

      Už je to tady:

      http://www.rb-bike.cz/…ndit-675-ram#…

      0 0
      • goofy  

        Před chvilkou jsem se díval, a ještě tam nebyl… :-)

        0 0
    • Kubiczech  

      Nevíte někdo, kam zmizel pevný Bandit?

      0 0
      • De.Fly  

        taky me to prekvapilo, ze zmizel…

        0 0
      • goofy  

        Buď nějaká chyba na stránkách, budou upravovat sestavy nebo teď nestíhají vařit… :-)

        0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den,

        Model Bandit HT byl vyřazen z nabídky.

        0 0
        • nomecz  

          Dobrý den, bude možné nového Bandita675 otestovat na test festu v Jedovnicích ?

          0 0
          • Petr Heinik  

            Dobrý den,

            Ano, velikost L je již jako testovací k dispozici v Praze, na Velo Test Festech bude k dispozici. V závislosti na vytíženosti výroby uvidíme, zda se podaří realizovat i stavbu testovacích strojů velikosti M a XL.

            0 0
        • Kubiczech  

          To je velká škoda. Děkuji za odpověď.

          0 0
      • Rubi  

        asi tam kde monster DH, mezi ramy ktere rady praskaji

        0 0
    • jopny  

      Jaká jsou ta kola Remerx WER 523? Čistě ze zvědavosti :D. Jen letmo jsem někde zahlédl vnitřní šířku 23 mm a váhu 545g.

      0 0
    • l.smetana  

      Nahodím zajímavý článek o vývoji

      0 0
      • Palo TT  

        Zaujmavy clanok, ktory potvrdzuje moje prakticke skusenosti s praskanim ramov, ktore maju tlmic zvislo pri cape vahadla. Kriticke najma pri tazsich jazdcoch 90kg+ pri najazde 5000km+ , co moze byt tesne po skonceni zaruky…

        Preto by ma zaujmalo vyjadrenie p. Heinika, preco uprednostnili pri vahadle a umiestneni tlmica prevedenie rocker link (tlmic zvislo) pred swing link (tlmic vodorovne pod hornou trubkou). Swing link podla mna riesi problemy namahania tohto miesta principialne, lebo sily idu cez tlmic pozdlzne do hornej trubky, pricom ju nenamahaju na ohyb a netreba riesit extra spevnenia.

        0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Swing link byl, jak je z článku patrné, jednou ze zamýšlených variant, přičemž byl v průběhu vývoje zamítnut zejména z konstrukčních důvodů – obtížné dosažení požadované charakteristiky a průběhu odpružení. Vliv měla i vizuální stránka věci, spolu s přesvědčením, že umístění tlumiče svisle je z hlediska rozložení hmotnosti a následných jízdních vlastností lepším řešením.

          Swing link určitě řeší namáhání daného místa, ovšem za cenu přenosu namáhání jinam – ve výsledku řešíte stejnou záležitost, pouze na jiném místě.

          0 0
          • Palo TT  

            Dakujem za odpoved.

            Da sa vo vseobecnosti povedat, ze pri swing linku sa posobenie sil rozlozi na vacsiu plochu a nie je potrebne riesit take extremy na malych plochach ako pri rocker linku? Ramy typu swing link mi doteraz vydrzali dlhsie a ziadne kriticke miesto takehoto typu ramu som ani na webovych diskusiach zatial nepostrehol.

            Ostava len verit, ze ste to dobre prepocitali/na­dimenzovali a ze aj pod tazsim jazdcom to po 2–3 rokoch nepraskne. Osobne ma ten prechod na tlmic zvislo trochu prekvapil, najma vzhladom na fakt, ze doteraz ste tlmic mali pod hornou tubkou a napr. taky Specialized urobil pred par rokmi presne opacnu zmenu.

            Planujete v buducnosti aj nejaky 29" trail bike (zdvih cca. 120mm) podobnej konstrukcii, ako je Bandit?

            Predsa len sucasne modely s horst linkom ale bez horneho vahadla cim konstrukcne vybocuju zo stereotypu u mna vzbudzuju dost silny psychicky blok na ich kupu :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              " vzhladom na fakt, ze doteraz ste tlmic mali pod hornou tubkou"…no, jenom u IQ, prezdim byly tlumaky pichnuty proti spodni ramovce:)

              0 0
          • novcze  

            Zdravím,

            už jsem se snažil ptát na FB, ale zkusím to znovu … je konstrukce zadní stavby vhodná k použití pružinového tlumiče? … třeba Vivid R2C nebo rám počítá s progresivitou vzduchových tlumičů a při použití lineární pružiny by to šlo lehce do dorazu?

            0 0
            • Doktor-Prase  

              Přesně, taky by mě zajímal graf Leverage Ratio vs Zdvih.

              0 0
            • Atilla  

              No vzhledem k tomu, že dávají tlumič s co největší komorou co RS vyrábí, tak bude rám asi dost progresivní. Pokud by s monarchem byly problémy, tak bych šel taky do pružiny.

              0 0
            • Petr Heinik  

              Dobrý den,

              Z hlediska konstrukčního, byla stavba primárně navrhována s ohledem na vzduchové tlumiče, jelikož je její charakter progresivnějšího rázu, neměl by s použitím pružinového tlumiče nastat zásadní problém s chodem do dorazu.

              0 0
              • novcze  

                Díky za odpověď, s tím lehkým chodem do dorazu jsem to předramatizoval, tak extrémní rozdíl mezi pružinou a vzduchem není. Existují pro nový rám i grafy poměru přepákování vs zdvih, byly by to docela užitečné informace, spolu třeba s popisem typů ložisek v zadní stavbě, kde jsou kluzná ložiska a kde kuličková …

                0 0
              • Doktor-Prase  

                Rám progresivnějšího charakteru? Zatím nejprogresivnější rám, co jsem viděl graf LR/zdvih. → miniDH/FR kompatibilní :D

                0 0
                • podvlada  

                  I víc než Capra, no to snad ne :( Mě přijde progresivní už IQ6…

                  0 0
                  • Lišák  

                    Navzdory všem ujištěním, že není, je hodně progresívní i IQ.

                    0 0
                    • Doktor-Prase  

                      zas tak hodně progresivní není (bacha na jiné měřítko os).

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Ale je a to opravdu hodně. Málo progresivní rámy nemají křivku lev. ratio ani klesající. Pro srovnání třeba Radon Slide 29 co teď jezdím.

                        A to zdaleka není ještě extrém, už jsem jel více ještě výrazně méně progresivních rámů (klidně křivka lev. ratio výrazně degresivní, tedy výrazně rostoucí v druhé polovině zdvihu).

                        A i ty další dva rámy v tom grafu jsou o hodně méně progresivní než IQ.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tady příklad ještě méně progresivního rámu, Jamis Dakar už má křivku rostoucí významně (tedy, že to není zanedbatelné jako u Radonu Slide, který má křivku téměř přímku – rozdíl nejmenší a největší hodnoty přepákování není ani 0,1).

                          A to jsou stále ještě i rámy, které jsou větší extrém.

                          0 0
                          • Rubi  

                            odkud prosim beres tyhle grafy?

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Přímo z Linkage (aplikace, mám Linkage už hodně let koupený včetně postupně upgradu na nové verze). Tam si můžeš dělat i svoje modely a hrát si s existujícími.

                              Stahuje to modely z jejich databáze modelů, které tam uživatelé vložili. Aktuálně tam je něco přes 1000 kol.

                              Pak můžeš přímo na webu hledat už vyexportované grafy, nejvíce asi tady

                              http://linkagedesign.blogspot.cz/

                              Bohužel to je ve španělštině, ale hlavně bohužel ne úplně vše co tam je k prohlédnutí je v databázi pro stažení přímo do toho SW Linkage. Nechápu, proč si tam ty modely schovávají a jen je exportují na web a nepřidají je přímo do DB aplikace.

                              0 0
                        • Doktor-Prase  

                          Psal jsem něco o rodzílných měřítkách os. Zrovna slide je +/- lineární.

                          tabulčička:

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Neboj, já umím číst osy, vždyť to píšu v tom příspěvku výše, že Slide je v podstatě lineární.

                            IQ6 je sice méně progresivní než ten nový rám od RB (který je opravdu extrém, jak sám i píšeš), ale pořád je to hodně progresivní rám ve srovnání se zbytkem trhu.

                            Průběhů rámů mám nakoukáno opravdu hodně, určitě 200+ a s tím srovnávám.

                            Ono navíc nelze jen srovnávat rozdíly hodnot, zcela zásadní je i tvar křivky (zda je konkávní nebo konvexní a to ještě jak výrazně). Tedy tři rámy, které mají stejnou počátení hodnotu lev. ratio a stejnou koncovou a jeden bude mít přímku, druhý konkavní křivku a třetí konvexní se budou chovat úplně jinak.

                            RB má křivky blízké přímce, takže tam je chování celkem jasné.

                            0 0
                            • Doktor-Prase  

                              jasný, taky to mám nakoukaný, v zásadě jsme se shodli, jenom mě trvalo déle to odklepnout :)

                              kupříkaldu „houbovitost“ u VPP co vadila na Uzzině Elwing je dána konkávností průběhu („hrb“). Stejně to má např. Nomád.

                              0 0
                              • podvlada  

                                Po obou rámech jsem pokukoval. Jak se houbovitost projevuje? Slyšel jsem taky o „absenci podpory uprostřed zdvihu“, ale nevim, jak si to představit ;)

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Uprostřed zdvihu má největší přepákovací poměr a tedy tam snáze „prolítne“ zdvihem, tím je myšlna ta absence podporu uprostřed zdvihu.

                                  Vždy je to ale pak ještě hodně ovlivněno tlumičem. A to nejen jeho průběhem, ale i dle toho jak je nastavena kompres tlumiče.

                                  Tedy jen z grafu lev. ratio nelze dělat závěry.

                                  0 0
                                  • novcze  

                                    „Prolítne“ to zdvihem, protože při největším přepákovacím poměru odpovídá většímu pohybu zadního kola menší pohyb na tlumiči, tudíž pro překonání toho rozsahu tlumiče je potřeba menší síla a proto ten pocit absence „podpory“ (snad to tak dává smysl)?

                                    Dá se něco odtušit z toho grafu pro RB Bandit a spojení s pružinovým tlumičem? … nebudu na tom moc skákat spíš bych chtěl žehličku (záda), teď jezdím na Merida 96, která ochotně jde na doraz (při 20% SAGu) i při mém turistickém stylu ježdění což tak nějak odpovídá grafu níže. Když se zamyslím na tím grafem pro Bandita, tak se bojím aby to nebyla extrémní houpačka, ale zase by to tak mohlo dobře žehlit :))

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      S pružinovým tlumičem netuším. Vzduchových Foxů jsem jezdil opravdu hodně a to jak s různou velikostí komor + různé vložky, tak všechna možná interní nastavení a tam vím velmi dobře jak se pak chovají v součtu s různými průběhy rámů.

                                      Pružinový tlumič jsem ale dlouhodobě nejezdil ani jeden.

                                      Takže nemám vůbec odhad co udělá pružinový tlumič v součtu s různým průběhem zadní stavby. Pružina neodpovídá téměř lineárnímu vzduchu (tedy s maximálně velkou komorou), protože mají úplně jiný počátek zdvihu. I přes přítomnost negativky u vzduchu, tak u pružiny (tedy minimálně u vidlic to tak je, pružinovou vidlic dlouhodobě jezdím) to jde na úplném počátku zdvihu snáze do zdvihu. A tedy u pružiny se jezdí o trochu tvrdší pružna než by bylo nafoukání téměř lineárního vzduchu (jinak by byl u pružiny příliš velký sag).

                                      Jak moc se to ale v reálu projeví u tlumičů vs různé průběhy stavby netuším, na to bych musel mít praxi s více rámy na pružině a to nemám.

                                      Jaký je rám houpačka záleží na průběhu lev. ratio jen trochu a je tam spousta dalších významnějších vlivů jako jak moc danou stavbu zamyká tah řetězu, jak je nastavena komprese tlumiče.

                                      0 0
                                      • novcze  

                                        tak já s tímhle nemám skoro žádné zkušenosti, ale co se týče linearity různých pružin resp. tlumičů, tak tam se na průběhu podepisuje celková konstrukce systému, takže se to bude lišit tlumič od tlumiče (negativka, velikost komory, různé regulace komprese).

                                        To, že jsou ocelové pružiny obecně citlivější je zřejmě dáno tím, že tam není žádné těsnění kolem pístu jak u vzduchu, takže chybí to překonání odporu toho těsnění při pohybu pístu (a ten odpor se ještě mění podle toho jak je namazáno).

                                        Když si zmínil ten sag, tak když dejme tomu pružina bez preloadu má 35% sag, kolik % tak ubere regulace preloadu? … vůbec nemám představu, takže jestli máš nějakou osobní zkušenost?

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Pružinový tlumič žádnou negativku mít nebude, takže tam tenhle faktor odpadá. A chování může ovlivnit jen tlumící část. U vzduchových tlumičů mám vyzkoušeno všechno možné i nemožné, takže tam si dokážu odhadnout co udělá jaká komora (ono se to liší i pro různé délky tlumičů).

                                          Preload u tlumičů netuším, jak jsem pružinové nejezdil. U vidlice nastavení předpětí pružiny nemám, protože mám Dual position coil a tam by nešlo předpětí už kam dát (ovládací prvek na korunce je pro snižování zdvih) a ani by se to funkčně k DPC nehodilo (předpětím pružiny by se posouval bod změny zdvihu do nižšího zdvihu, stejně tak přechod jen na jednu pružinu, tedy zlom křivky).

                                          Jinak ale z principu fungování předpětí, tak o kolik stlačíš pružinu předepnutím, tak přesně o tolik snížíš sag. Nejsem ale příznivcem předepínání pružiny. Nemáš žádnou negativku (tedy když nepočítám ten kratičký pružinový doraz pro návrat vidlice ze zdivhu, aby tlumil trvrdý náraz) a předepnutím pružiny půjde zcela do háje citlivost na počátku zdvihu (tam se sice projeví jen pro některé situace, ale ani tam to není zrovna dobré).

                                          A co se týká citlivosti vzduch vs pružina, tak ten rozdíl způsobený pasivními odpory vzduchu (které má navíc) je velmi malý. Zvlášť u tlumiče při použití přepákování se ten rozdíl pak ještě zmenší.

                                          Ani u vidlic to neudělá tolik. Konkrétní srování: Upravená Reba dual air (dlouhodobě zajetá a po servisu) bez jakéhokoliv omezení kompresí (MC) vs upravený DPC Revelation také s MC (také dlouhodobě zajetý a po servisu). Oboje odtrh 5kg, tedy rozdíl tam nezměřím (nedá ani celý 1kg, abych ho změřil a přesněji to neměřím).

                                          U tlumičů má daleko větší vliv omezení citlivosti kompresí. Dnes už v podstatě téměř nejsou tlumiče zcela neomezené kompresí. Měl jsem kdysi jeden takhle upravený vzducháč (komprese vyřazená v podstatě úplně) a tam pak citlivost byla také perfektní a na druhou stranu už se to slušně houpalo i při slušném šlapání.

                                          Třeba Fox CTD tlumiče i při hodně citlivém interním nastavení pořád i v descent módu trochu kompresí citlivost snižují. U tlumičů ale decentní omezení kompresí ani na můj vkus nevadí, citlivost se pořád dá a aspoň to trošku méně houpe při šlapání.

                                          0 0
                              • MlokCZ  

                                Ty konkávní průběhy jsou nejtěžší na interpretaci.

                                Tady nejstarší varianta Cubu Sterea, kterou jsem kdysi jezdil a model jsem v roce 2008 sám vyráběl a přidával do databáze Linkage (je tam i vidět jméno autora :-) )

                                Křivka opravdu hodně rostoucí a rozdíl 2,3 vs 3 je už dost velký. Rám není progresivní, ale vůbec to není tak extrémně degresivní, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ta konkávní křivka to hodně ovlivňuje. Kdyby to byla přímka s 2,3 poměru na 3, tak už by to byl problém i s dost progresivním tlumičem. Takhle to bylo s Foxem s malou komorou tak akorát.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  A poslední offtopic příspěvek ke grafům. Cube AMS 125, tohle je jeden z nejméně progresivních rámů co jsem jel.

                                  Degresivní křivka jako u Sterea, rozdíl počáteční a koncové hodnoty přepákování o něco menší než u Sterea. Ale přesto díky konvexní křivce je ten rám daleko více degresivní než to Stereo. A i s Foxem s malou komorou při 20% sagu chodil snadno po dorazech i při mini skoku typu 20cm.

                                  I přes ten extrém na tom spousta jezdců spokojeně jezdila, prostě kolo pro jezdce co téměř neskáčou.

                                  To jen pro ukázání opačného extrému k RB IQ, aby bylo vidět, jak moc je progresivní.

                                  A každý jen musí vhodně vybrat dle svojeho stylu jízdy.

                                  0 0
                                  • Doktor-Prase  

                                    Mě to zas tak offtopic nepřijde, naopak mi to přijde více než vhodný. Takhle si každej můžu udělat jasný obrázek na základě tvrdejch dat a né na základě pofidérních recenzí na webu.

                                    A vůbec, idealní by bylo, kdyby výrobci rovnou presentovali u každýho rámu podobné charakteristiky.

                                    0 0
                                    • podvlada  

                                      Přesně.

                                      Slyšíme akorát kecy, jak to funguje jak Maestro :) Graf to sice nevylučuje (funkci), ale na druhou stranu jeden by pojal přesvědčení, že když mu sednul ten, tak tady vedle nešlápne :)

                                      0 0
                                • Pedro404  

                                  Ty popisky (dráha osi, prěpákování) si taky dělal ty?

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Ne. Delal jsem model do Linkage a graf je export z Linkage. A pro export jsem vcera instaloval Linkage (nemel jsem ho na novem pocitaci nainstalovany) a nove je tam i vyber cestiny, ktera ma dost divny preklad a bude lepsi zase prehodit do anglictiny.

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Takhle to vypadá, když je Linkage přepnutý v originále v angličtině.

                                      0 0
                      • Lišák  

                        Mám původní IQ 26", 120 mm zdvih. Progresívní je. A docela dost.

                        0 0
                • Atilla  

                  Paráda, aspoň nebudu cvakat dorazy.

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Tak nějak, na IQ 6 jsem neměl problém dát doraz, tohle vypadá, že by mi mohlo vyhovovat :)

                    0 0
                    • podvlada  

                      A co jsi měl za tlumič, X-Fusion nebo Fox DHX5? S tím X-Fusionem, když to nafoukam nějak rozumně, nevyužiju poslední cenťák a to jsem s tím byl i v parku, a když to nafoukám tak, abych se dostal ke konci, houpal bych se se sagem v půlce…

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže ještě progresivnější než RB IQ6? To je špatné. Už teď nevyužiju zdvih IQ6, jak by to dopadlo s Monsterem??

                  0 0
                  • goofy  

                    Tak Monster je určený na tvrdší zacházení, takže nic pro člověka, co to nevyužije.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tobě přijde Reign 2016 jako kolo, které není určené na agresivní zacházení?

                      Ale tohle neřešme. Proč by se příliš progresivní rám měl omlouvat tím, že je určený pro tvrdší zacházení? Nevím jak jsou na tom v současnosti debonair tlumiče, ale vždycky to bylo tak, že kterýkoliv vzduchový tlumič/vidlice byl progresivní. Co udělá kombinace progresivní rám + progresivní tlumič?

                      Opravdu nerozumím tomu, proč to RB staví takto. Přijde mi lepší řešení udělat málo progresivní rám a pak případnou progresi dohánět menší komorou či vložkováním. Progrese lze přidávat lehce, ubírat ale rozhodně ne.

                      1 0
                      • goofy  

                        Hele, nesedí ti to, tak to prostě neber a kup si Reigna. Kdyby všechna kola byla stejné, tak by to bylo asi na houby, co? RB to tak staví, protože takovou mají filozofii. Nevím, co víc bys chtěl slyšet. Pokud nejsi člověk, co to kolo bude schopen nakrmit, tak si ho prostě nekoupíš. Lidem, kterým progresivní rám vyhovuje si ho s radostí koupí.

                        0 0
                      • Atilla  

                        Já naopak nechápu proč někteří výrobci dělají pomalu degresivní rámy na enduro, když enduro je hlavně o jízdě z kopce. Pro lidi co chtějí hodně zdvihu a nejezdí pekla je tu kategorie AM biků.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Proč? Přesně proto, co jsem psal – snad každý vzduchový tlumič je progresivní. Navíc zvyšovat progresivitu tlumiče je možné vložkováním či změnou velikosti komory. Ale opačně to fakt nejde.

                          0 0
                          • Atilla  

                            Jenže když vložkuješ hodně tlumič, tak se pak propadá do zdvihu. Můžeš si koupit jiný rám pokud nevyužiješ zdvih. Je spousta výrobců co mají degresivní i lineární průběhy, tak běž k ním. LV 601 a 901 jsou taky progresivní a nikdo jim nepíše, že to dělají na prd. Lidi se musí rozhodnout jestli chtějí jezdit XC na EN rámu a pak nevyužít zdvih, nebo si pořídí něco co odpovídá stylu jejich jízdy.

                            0 0
                            • scret  

                              presne tak, naopak si myslim, ze tu zvysenou progresivitu u RB dost lidi oceni, prtze dost lidi si to bude zas plict s DHckem:)

                              0 0
                              • Tomínos  

                                My tu jezdíme jen takový šoulání, ale větší progresivita se na to občas hodí :-)

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            Pak tam das pruzinu a jsi v riti…

                            0 0
                      • Džey Ár  

                        Přesně tak. Jsem na tom stejně. Taky bych uvítal spíše linearitu a případně to dořešil tlumákem. Proč se jinak dělají tlumiče s X možnostmi nastavení. Většina lidí stejně ten rám nepožene i se základním tlumičem k dorazu. Asi spokojeně zůstanu u RM, ten je lineární jako chrochro a i tak mi stále zůstává 5mm :-).

                        0 0
                        • Atilla  

                          Tak kup pružinový tlumič a je to.

                          0 0
                          • Džey Ár  

                            To je řešení, to je fakt. Váha mně taky netrápí, tak by to asi bylo schůdné.

                            0 0
                          • novcze  

                            jj přesně tak to vidím taky, progresivní rám s pružinovým tlumičem jde k sobě, navíc ho tam dají přímo v RB, takže odpadá takové to koupíš kolo a pak musíš měnit komponenty

                            0 0
      • Smazaný účet  

        Mi se libi ty modely…sit ze by skrz ni propadl jezevcik a prece jim vyjdou hotspoty:))

        0 0
    • Pan.Fazole  

      já tomu nerozumim – pokud si rozjedu např. konfiguraci BASE tak mi to cenu vyhodí 48.245,– ,zaměnim za RS Monarch, napíše se +3335 a cena skočí o 6954 na 55199 … ?

      0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den,

        Jedná se o interní chybu systému, na nápravě pracujeme. Děkujeme za upozornění.

        0 0
    • j_j1987  

      Je RB opravdu tak dobrý ?

      JE :D

      0 0
      • vpa007  

        Souhlas ;-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Přesně!

        0 0
      • Esi  

        hlavně se to nekroutí, mám CRR a to se ani nehne, měl jsem šanci se svézt na nějakém HT od Authora to bylo snad gumové :-)

        0 0
        • scota  

          A navíc to i pěkně vypadá a ne jako pokroucené hydroforming obludy.

          0 0
          • Esi  

            no to jo ale zas se třeba někomu líbí ten tvar spodní rámovky jako kdyby jsi to napasoval v 50km/h do zdi :) ja teda raději ten RB vzhled

            0 0
      • Atilla  

        Pěkný to má chlapec. Jsem zvědav, jak bude vypadat moje Složenina:)

        0 0
      • goofy  

        Už jsem viděl na fejsíčku. vypadá to fakt dobře. Nečekal bych, že se mi bude tahle barevná kombinace líbit. :-)

        0 0
      • Pedro404  

        S tim světlejšim vahadlem, kde je pořádně vidět to tvarování, se mi to skoro i líbí.

        0 0
      • TJK  

        snad jediny co se mi nelibi.. je to vedeni hadic… prijde mi to takovy neusporadany a bordelovaty :-) jinak je ten ram fakt povedenej!

        0 0
        • mr.antik  

          praktický to moc není, to můžu potvrdit :-) Ale moc jiných možností (kromě vedení vnitřkem) není

          0 0
          • TJK  

            me by se vic libilo tahnout to po vrsku spodni trubky a u tlumaku nahoru na zadni stavbu … trosku jako to ma Ibis… ale jje jasny ze u tehle virtualu se idealni vedeni hleda tezko… alespon neni potreba nic rozpojovat a protahovat…

            0 0
            • mr.antik  

              to měly novější Gianty – asi je to praktičtější (nechyt se tam půl kila bahna do spodní trubky) ale je to tam jak pěst na okolo

              0 0
          • goofy  

            Ideální vedení je podle mě tak jak to má můj IH nebo třeba Banshee. Ale ani to vedení spodem ničemu nevadí.

            0 0
            • honhav  

              idealni se to vedeni vrskem zda, ale kdyz potrebujes udelat nejakej servis, vymenit brzdu apod. tak to proste musis rozpojit… takze je otazka, jestli to neni naopak servisne praktictejsi…

              0 0
              • goofy  

                No u mně není třeba nic rozpojovat. Jenom vycvaknu z ok na rámu. Dívám se ale, že Banshee o má nějak kolem tlumiče. Tak tam to asi tak ideální není.

                0 0
        • Pedro404  

          Ajo, to má vedení spodem, fuj. To mi domů nesmí, muj Cult má naštěstí úchyty pro hadice i na horní straně spodní trubky, takže sem to moh přetáhnout vrchem. To zachytávání bahna mezi hadicema vedenejma spodem je strašnej humus.

          0 0
          • vpa007  

            Mno mě se to tahání hadic spodem taky moc nelíbí a to ani u IQéčka… už jsem s tím RB i lehce prudil a bylo mi řečeno, že to prostě tak dělaj.. mno… což není stav, se kterým jsem se úplně smířil, takže si řikám, že během Velo Test Festu na to hodím na stánku voko (IQ) a pak s džentlmenama řeč, jestli by šla udělat custom úprava… když mi uměli kdysi vyrobit navářky na véčka, tak proč by nešlo tohle… si myslím ;-)

            0 0
            • Pedro404  

              To mě napadlo, že by mohli bejt schopný udělat. Ofiko nabízej na vyžádání jenom přípravu pro vedení teleskopu, ale příde mi, že to pro ně musí vyjít nastejno a pokud tim prodaj o kus víc, tak by byli blbý, kdyby to neudělali (pokud tam neni nějakej problém, kterej si neuvědomuju).

              0 0
              • wilda81  

                Už jen zvýšená režie na zakázkové úpravy je opruz. Někdo musí evidovat a hlídat, že Pedro che toto, tamto nechce. A samozřejmě na závěr nezapomenout namontovat rodla s vodotryskem … ;)

                0 0
                • Pedro404  

                  Je ta evidence spodního/horního vedení nějak horší, než evidovat, kdo chce vedení teleskopu, což je možnost, kterou sami nabízej?

                  A vůbec, přidělat k rámu visačku s nápisem „chce přivařit úchyty na horní stranu spodní trubky“ je režie jak hovado:D

                  0 0
                  • KAPLIS  

                    Ono to fakt tak jednoduché není. Začíná to už přípravou trubek a končí expedicí. Navíc se to nikdy nedělalo, tak je třeba odladit možné „kolize“ a věnovat se rámu individuálně…

                    0 0
                    • Pedro404  

                      OK, a odmítáte to celkově z důvodu zjednodušení výroby nebo by se na tom dalo dohodnout za příplatek (čistě pro zajímavost)?

                      0 0
                  • wilda81  

                    Začni nabízet nějaký „krabicový produkt“ s možností zákaznických úprav zdarma a pochopíš, že to není jen o visačce ;)

                    0 0
                    • Pedro404  

                      A o čem to je eště? Nevim nakolik prodávaj ze zásob a nakolik vařej přímo podle objednávek, ale i jestli rámy vařej do zásoby, tak nevidim důvod, proč by se s nima nemělo dát dohodnout, že prostě jeden z budoucích rámů ve velikosti, kterou chci, udělaj s vedenim jinak, že si na to počkam. Pro ně je to prakticky nula práce navíc.

                      A že by to měli nutně dělat zadara (i když by klidně mohli) sem snad nikde nepsal, pokud by si za to chtěli účtovat litr a já mermomocí chtěl Bandita, tak bych s tim neměl problém, v celkový ceně rámu se to ztratí a lepší než mít hadice spodem.

                      0 0
                      • Esi  

                        No já když jsem objednával loni v létě tak mi bylo řečeno že rámy jsou zavařené na skladě a musí se to jen nalakovat a osadit

                        0 0
                • Doktor-Prase  

                  Když to zvládnou automobilky s milionovejma seriema, nevidim důvod, proč by to RB nemohlo zvládnout – viz Pedro

                  0 0
                  • orm  

                    Ja myslim, ze to RB zvladne, za priplatek.

                    0 0
                  • wilda81  

                    Jako, že ti na požádání namontují volant do kufru a kola na střechu nebo se pohybuješ v možnostech konfigurátoru? ;)

                    0 0
                  • mr.antik  

                    no to bych takovou automobilku chtěl vidět…

                    0 0
                    • pepek  

                      Tak Ferrari prý kdysi udělalo i kombíka (2 kusy, ale bylo to pro sultána a nebylo to uplně zadarmo)

                      0 0
          • Esi  

            ale zase ti kamení neotlouká rám, protože ho tlumí to bahno z minulé vyjíždy :)

            0 0
            • mr.antik  

              tady ta trubka je docela kulatá takže to zas nebude tak zlý…

              0 0
            • Pedro404  

              Z mojí zkušenosti todle úplně nefunguje, protože všechno to bahno opadá v bytě:)

              0 0
              • Esi  

                No bláto z prosincové vyjížďky údolím od Vltavy do Únětic jsem z toho kola dostával celkem dlouho, ale to bylo takové to úplně jemné blátíčko tak v 3cm vrstvě tak že to dobře přilnulo :)

                0 0
              • podvlada  

                To je jak s barvou, musíš po tenkejch vrstvách vícekrát za sebou, když tam hodíš jednu velkou vrstvu tak to spadá, to nejde :))

                0 0
                • Esi  

                  jojo takové to hodně jemné co se dostane mezi rám a bowdeny, pak to drží, ideálně když je v tom trocha trávy :-)

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  To je vidět, že neznáš poctivou červenku. Ta je tak hi-tech, že drží i při jedné tlusté vrstvě.

                  0 0
                  • Esi  

                    jojo mám chalupu kousek za Novou Pakou a ta je echtovní

                    0 0
                  • podvlada  

                    No je fakt že jsem zažil jíl, co mi z XC udělal fatbike, včetně úpravy tloušťky trubek, aby to bylo adekvátní… :)

                    0 0
      • Smazaný účet  

        Opravdu krásný kolo, snad se tenhle rok podaří a ušetřím na vlastní :)

        0 0
    • Cavendish  

      Zdravím, jak to teď vypadá s výrobou v RB? Máte někdo info od pana Heiníka jaké jsou teď termíny dodání na sériový rám CRR 290, bílá barva, bez jiných příplatku. Díky

      0 0
      • Martin  

        Napis mu, odpovídá během krátké doby.

        0 0
      • Pikaču  

        Máš to v konfiguratoru 2–3 týdny. Můžu potvrdit za mě.

        0 0
        • Cavendish  

          No právě. Píšou 2–3 týdne. Ale nedávno se tu šířila informace, že v RB nestíhají vyrábět. Tak jen pro jistotu. Už jsem poslal meil.

          0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den, aktuálně u modelu CRR 290 dodací termíny 2–3 týdny.

        0 0
        • Cavendish  

          Dobrý den, děkuji za info :) V tom případě můžete můj email ignorovat.

          0 0
      • Cavendish  

        Ještě přemýšlím, jakou vidlici bych nato hodil. Bylo by to na XC. Zdvih 100, max.120 mm. Jak je na tom Aion v porovnání s Epixonem TT, Reconem Gold a Rebou? Ty ceny jsou od 7 do 9 tisíc.

        0 0
        • petrun  

          Teď jsem řešil to samé u IQ 29. Epixon TT zvítězil. Nelituji, očekávání splnil na 120%. Na budoucí CRR půjde REBA 2011. Dle Milana je totiž poctivější než všechny pozdější. Po sezoně ale půjde REBA taky na převýchovu :-D

          0 0
        • Al Stra  

          tak ten rám je dělanej na 120mm, 100 by to akorát zbytečně podkopla

          0 0
          • petrun  

            Líp by to zatáčelo. Je otázka co preferuje. Obratnost versus stabilita.

            0 0
          • Cavendish  

            Jsem hračička a rád blbnu. Takže radši obratnost, než stabilitu.

            0 0
            • petrun  

              Mám to přesně naopak. Proto 120mm. Pro tebe by byl ideální 100mm Axon nebo REBA. O Aionu vůbec neuvažuj, ten je trailovej.

              0 0
            • Al Stra  

              no ale hravé je to dost se 70st, neunáhli se-)

              pertunovo iq je dělané na stovku…

              0 0
              • Cavendish  

                Tak jestli to bude ok i se 120, tak proč ne. :) Je pravda, že to bude jen XC, takže koupat jen po Axon a Rebě?

                0 0
                • Al Stra  

                  no jsou tu lidi, co kupujou pika, aby to bylo pořádně tuhý-)

                  0 0
                • petrun  

                  Záleží i na rozpočtu. Můžeš jít do Epixona TT a nechat ho od Milana upravit dle osobních preferencí od 100mm do 120mm. Charakteristiku ti upraví dle stylu jízdy.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Taky možnost. Bude to dvojka, jako doplněk k silnici. Budu to stavět na sadě Deore, nebo SLX. Takže vidle by asi byla ideální Epixon. Alespoň co se poměru výkon/cena týče.

                    0 0
                  •  

                    Houpací kůň do všech podmínek :-)

                    0 0
              • petrun  

                Při 100mm to bude 71 a to už se bude otáčet na pětníku :-D

                0 0
                • Cavendish  

                  Navíc ten rám bude asi M. Mám 176cm a VDN je 81cm. Takže jsem přesně na rozmezí M/L. Takže co teď…

                  0 0
                  • petrun  

                    Poradil bych se s Heiníkem i s Milanem. Ti dva ví víc než my všichni tady dohromady ;-)

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Mám v plánu obejít v neděli For Bikes, tak snad tam RB bude i panem Heiníkem. Probral bych to s ním na místě. Ale zatím jsem spíš pro menší rám.

                      0 0
                  • Johny.Merida  

                    Hele,nechci do toho moc kecat, mám taky 175 cm a L fakt neee…M- ko bude určo lepší..... bike jsem jezdil jen M...... žiletku mám S/M. Jak je rozmezí,tak menší,to se dá nějak dohonit,ale velkej rám nesmrskneš…ber to jen jako doporučení, vždy jsem to tak měl a vždy to bylo lepší.

                    0 0
                    • petrun  

                      Tohle je vždycky lepší vyzkoušet osobně. Najít si čas, objednat se na testovačku a M i L si projet.

                      0 0
                  • palo7  

                    174cm a M, ale mám fulla

                    0 0
                  • Lišák  

                    178cm a M, ale mám fulla

                    0 0
    • onuce  

      Též jsem o RB HT uvažoval, ale to jsem ještě neměl zkušenost s předsazenou sedlovou trubkou před střed šlapání. Setkal jsem se s tím teď na fullu, kde se to dá brát jako nutné zlo. Ale proč proboha na HT? Hovořím jistě z duše všech zbytečně zničených kolen.

      0 0
    • onuce  

      Též jsem o RB HT uvažoval, ale to jsem ještě neměl zkušenost s předsazenou sedlovou trubkou před střed šlapání. Setkal jsem se s tím teď na fullu, kde se to dá brát jako nutné zlo. Ale proč proboha na HT? Hovořím jistě z duše všech zbytečně zničených kolen.

      0 0
      • Martin  

        Už to nehul, nedělá ti to dobře. I jako apřílový vtip je to slabota. Děkuji :)

        Je to způsob, jakým u velkých kol zkrátit zadní stavbu. A dělá to hromada výrobců, protože je to standard, koneckonců kvůli tomu vznikl i systém montáže E-type, který zohlední víc položenou trubku.

        S koleny není problém, stačí použít hlavu.

        0 0
        • onuce  

          To ale není můj názor, ze mne mluví zkušenost. A hromadící se přípravky na bolavá kolena: Alavis Sioux, Alavis tripple blend, čtyři kg želatiny, vápník s magnesiem…

          0 0
          • Martin  

            No nevím, CRR 290 MY2017 mám od listopadu 2016 a nemám s ním problém. Naopak, i když jsem na bajku dřevo, vnímám kratší zadní stavbu jako velké plus v otázce obratnosti.

            Na ty tvoje problémy s koleny by mohlo dobře zafungovat pročištění ledvinového okruhu – ledvinový Jančův čaj, vápník+hořčík+zi­nek… ale ne po kýblech. A nežrat a nepít sračky, ale to ti už řekla hromada lidí.

            0 0
            • onuce  

              Zkusím ten Jančův čaj. Je fakt, že jsem si jistě ledviny zanesl velkým množstvím kyseliny ascorbové a pak ještě větším množstvím ascorbátu vápenatého. Děkuji.

              0 0
              • Martin  

                Ale fakt NE po kýblech. A ten vápník hořčík zinek přidej taky. Ideálně Dologran, který se velmi dobře vstřebá a tělo ho využije + zinek normálně v tabletkách a cumlat.

                0 0
          • Libores  

            Mohl bys to prosím rozvést? Tu souvislost předsazené ST a problémů s koleny. Diky.

            0 0
            • Johny.Merida  

              Já asi nejsem normální…je mi 46 , na kole jezdim od 13 let závodně (BMX teď XC), takže HT a nikdy jsem podobný srágory nejedl . Onuce,onuce :-(

              0 0
            • onuce  

              Jistě, šlape se více pod sebe, což se ostatně často uvádí jako potencionální problém s koleny. Prvně v životě mám kolo s předsazenou sedlovou trubkou a již to začalo! Úporná bolest. Byl jsem i v nemocnici na vyšetření, kloeno v pořádku. Chodit mohu bez problémů…

              0 0
              • Martin  

                To je blbost, sedlová trubka má jiný úhel než na nepředsazené klasice.

                0 0
                • onuce  

                  Ať je to jak chce, po zlé zkušenosti bych příště nejprv měřil vzdálenost kolmice od špičky sedla ku středu. U starého 26 HT to bylo 11'5cm…

                  0 0
                  • Libores  

                    Onuce, najdi si tady na fóru jak si nastavit na kole posed. Je na to pár jednoduchých pravidel. Přesně se jich drž a nevymýšlej nic kolem. Vzdálenost špičky sedla ke středu, předsazené sedlové trubky atd, s tím skoro nemají co dělat.

                    0 0
                    • onuce  

                      Díky předsazení sedlové trubky mi správný XC posed nevychází ani s maximálním offsetem sedlovky a sedlem na max vzad.

                      0 0
                      • Libores  

                        Tak ono to předsazení bude kompenzované položenějším úhlem celé sedlové trubky. Podle toho co píšeš máš malý rám.

                        0 0
                      •  

                        Máš malý rám, děkovat nemusíš

                        0 0
                      • palo7  

                        Jak píšou ostatní už snad všude, zvolil jsi pro sebe nevhodné kolo s malým rámem a prostě ani po všech úpravách ti nesedne. Prodat a příště důkladněji vybírat. Ale to nejsi jediný, jen ty se toho kola nechceš zbavit a čekáš, aby ti někdo řekl že kolo je super a přesně na tebe ;-)

                        0 0
                        • onuce  

                          To bych musel vzít HT se sedlovkou na střed. Jako to bylo za nás, blahé paměti.

                          0 0
                          • Lubka6  

                            Proč toho trolla krmíte všude, kde se objeví?

                            0 0
                          • Morchella  

                            Se nudím v práci, tak jsem v PIXLRu udělal porovnání tvého kola Kellys Reyon 10 2017 s HT Kellys Quartz 2012 (sedlovka na střed). Vzal jsem dvě fotky z internetu, na kterých pravděpodobně nemusí být stejná velikost, ale to nevadí pro ukázku jiných úhlů sedlových trubek. Sedlovky se v místě posedu skoro protínají a pro nastavení předozadní pozice sedla to nemůže mít vliv. Rámy jsou přitom asi tak stejně dlouhé. Navíc, po nasednutí se rozdíl ještě více zmenší tak, jak máš nastavený sag.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Na velikosti pro srovnání záleží, tedy minimálně u některých rámů ano (jestli u tohoto konkrétně netuším).

                              Při předsazené sedlové trubce výrobce počítá s nějakou konkrétní výškou sedla pro každou velikost a sedlovou trubku více položí tak, aby předozadní pozice sedla vyšla stejně jako pro udávaný sedlový úhel a virtuální sedlovou trubku (rovnou procházející středem).

                              Tedy pro to konkrétní vysunutí to vyjde přesně stejně předozadně. Pro větší vysunutí sedla půjde sedlo více dozadu a pro menší více dopředu oproti té virtuální rovné sedlové trubce procházející středem.

                              Ale jak píšu vedle ve vláknu, tak pokud není předsazení sedlové trubky opravdu extrémní, tak ty rozdíly předozadního posunu sedla se liší v řádu jednotek mm. Tedy zcela zanedbatelná záležitost.

                              Výraznější to může být jen v extrému typu použiju nevhodnou velikost rámu a sedlo vysunu třeba o 10+cm výce nebo méně než pro danou velikost počítal výrobce rámu. Ale i tak to pak může dát rozdíl třeba jen 1cm pokud to není opravdu extrémně předsunutá sedlovka.

                              V případě onuce je sedlo určitě někde poblíž vysunutí, které plánoval výrobce, takže rozdíl bude nula nula nic.

                              A na velikosti rámu záleží proto, že při extrémněji předsunuté sedlové trubce, tak je rozdílně položené pro různé velikosti rámů.

                              Pro představu, kdyby byla velikost S ok při vysunutí sedla odpovídající dané velikosti a použil se stejný úhel i pro XL velikost, tak by to sedlo poslalo pro XL velikost opravdu extrémně dozadu už o několik cm.

                              0 0
                              • Morchella  

                                Na velikosti nezáleží v momentě, kdy chceš někomu vymluvit utkvělou představu o tom, že kola s předsunutou sedlovou trubkou ničí kolena :-)

                                0 0
                            • MlokCZ  

                              Mnohem více než typ konstrukce sedlové trubky (jestli je předsazená nebo ne), tak to ovlivní sedlový úhel jaký byl použit.

                              To je trend poslední doby, že se (zejména u fullu) používají čím dál větší sedlové úhly. Teď se běžně používají sedlové úhly kolem 75°, dříve o něco menší.

                              0 0
                            • onuce  

                              Moc děkuji! Vida, to je zajímavé. Jen když vedle sebe postavím Kellyse a 26" HT Meridu, tak Merida má střed o 3,5cm vpřed, jinak vidle na vidli, sedlovka na sedlovku.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                A zase ignoruješ sagy, které to posunout dost pro full vs HT (ovšem jen pokud to bude rozumně nafoukané).

                                0 0
                              • onuce  

                                Ale jak vidno, tak oproti jiným 29" rámům bych si dnes nepomohl… Ještě jednou moc dík.

                                0 0
                • MlokCZ  

                  Přesně.

                  Předsazená sedlová trubka nic takového sama o sobě nezpůsobí. O co je předsazená, o to se více položí (menší úhel). Ten udávaný sedlový úhel pak bývá pro virtuální přímou sedlovou trubku procházející středem.

                  Předsezaná sedlová trubka (pokud je to hodně a musí být i hodně položená) má jedinou nevýhodu. Je potřeba přesně trefit velikost rámu i na výšku, aby sedlovka byla vytažená ± jak počítal výrobce pro tuto velikost (pak sedí ten sedlový úhel pro virtuální sedlovou trubku).

                  Pokud bude sedlo vysunuté o hodně méně než počítal výrobce, tak bude moc vepředu. A naopak, pokud bude vysunuté výrazně více než počítal výrobce, tak bude moc vzadu.

                  U RB HT je to nicméně opravdu minimální předsazení a to popsané se tedy projeví také minimálně. Opravdu hodně jsem to videl zatím jen u pár fullů (a i takový dlouhodobě jezdil), tam už se to muselo při výběru velikosti opravdu hlídat, aby sedlo nevyšlo moc dopředu nebo moc dozadu (dle délka nohou vs vybraná velikost).

                  0 0
                  • onuce  

                    V tom případě mám moc velký rám, totiž ještě málo vytaženou sedlovku.

                    0 0
              • Pikaču  

                Jelikož jste oba bidla ( Onuce a Libores) tak to nebude kolem. Sport obecne kurvi nám obrům klouby .

                0 0
                • Libores  

                  Já se jen ptal, páč to co onuce naznačil mi přišlo jako nesmysl. S tím můj vzrůst nesouvisí;)

                  0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Ne.

      0 0
    • vpa007  

      Borci, nevlastní někdo v Brně a blízkém okolí RR nebo RX o velikosti rámu 58 / 61… potřeboval bych nasucho prubnout velikost, jestli by 58 nebyla na mých 186(7) ok nebo jestli řešit 61. Ď předem!

      0 0
      • Martin  

        Olomouc blízké okolí není? :)

        0 0
        • vpa007  

          Hele, Olomouc je dobrej backup, škoda že jsem nežvejk dřív, byl jsem tam o víkendu za rodičema… kdybych tam jel, byť na otočku, tak rád houknu :-). Jen tak bokem, jak seš vysoké? Ď!

          0 0
          • Martin  

            188–190 cm, podle toho jak se hrbím. Ale raději píšu 190, ať nevypadám jak nácek. Rám 61.

            0 0
      • MavasH  

        186cm, RR 58, 110mm představec, kdyžtak i to Brno :)

        0 0
        • Martin  

          fujky, máš to nechutně čisté :)

          <3

          0 0
        • vpa007  

          Tyjo dík, se ozvu, to vypadá, že bych se na RR/RX 58 moh vejít. Píšu SZ.

          0 0
      • jan.pernik  

        Šlapanice

        0 0
        • vpa007  

          Dík, už mám díky uživatelovi MavasH otestováno a objednáno ;-)

          0 0
    • KAPLIS  

      Bejvavalo. Dnes jsem potkal plakát z dob slavné ale krátké bikrosové éry značky. Jana Horáková vzala rám RB sebou i na olympiádu.

      0 0
      • rb  

        Musí být faň makat ve firmě na kterou můžeš být hrdý......

        0 0
    •  

      co takhle gravel rám s pevnou zadní osou na kotoučovky by nebyl ve výhledu ?, trošku sloping aby měl by bylo ideální :-)

      0 0
      • Martin  

        Mlho, řeší se to v tématu RX :) https://www.bike-forum.cz/…kroska-rb-rx

        0 0
        •  

          dík za odkaz, snad se dočkáme, něco bych si postavil

          0 0
          • Martin  

            Já taky čekám, už jsem strašil pana Heinika, že si ho vyzpovídám na Test Festu :)

            0 0
            •  

              určitě to tady čte tak by nás mohl nalákat nějakou tou informací :-), už vím dokonce barvu – oranžovou

              0 0
            •  

              už jsi přemýšlel o vidlici?, našel jsem Force s pevnou a tam tak úplně přesvědčenej nejsem, nějakej ozkoušenej číňan ?

              0 0
                • Martin  

                  Link na force?

                  Výběr je trochu omezený vzdálenosti Axle to Crown, RB požaduje 410 mm.

                  já mám jako jednu z alternativ tohle http://www.selcof.co.uk/…el-fork.html

                  0 0
                  •  

                    tak tu force mi poslal kámoš ale je to na 29 takže nic http://www.force.cz/…bon/d-82210/

                    by mě zajímalo na jakých vidlicích to chce rb stavět

                    je to ta samá co jsi dával odkaz ? https://www.planetx.co.uk/…-gravel-fork

                    0 0
                    • Martin  

                      RB má svoje ALU. Ale v sobotu o tom zkusím hodit řeč s p. Heinikem a možná mě nasměruje na jiný pěkný karbon.

                      Ano, ta z planetx je stejná. Mě štve, že jsem před vánoci propásl pěknou slevu asi o 2000 kč. Jenže tehdy se ještě nevědělo, jestli RX s taper hlavou skutečně bude.

                      0 0
                      •  

                        pokud něco někde najdeš pošli odkaz, chci být připraven :-)

                        0 0
                      • Petr Heinik  

                        Dobrý den,

                        Vidlice by byly, chybí rám.

                        0 0
                        • Martin  

                          Předpokládám, že je to alu…

                          vezmete ji do Jedovnic na důkladnou okometrickou kontrolu? :)

                          0 0
                          • Vilém  

                            Proc alu? Od pohledu celokarbon.

                            0 0
                          • Petr Heinik  

                            Dobrý den,

                            Je to karbon, dodání do Jedovnic zkusím zařídit, ovšem neslibuji.

                            0 0
                            • Martin  

                              Blbě vidím, pardon :)

                              Vypadá velmi pěkně :)

                              0 0
                        •  

                          dobrá zpráva, je tajná cena a bude možnost vidlici nalakovat dle barvy rámu ?

                          edit: už jsem si myslel že je to karbon, na mobilu to nebylo k rozlišení

                          0 0
                          • Petr Heinik  

                            Dobrý den,

                            Karbon, cena cca. 4 490 Kč. Lakování je zatím s otazníkem.

                            0 0
                            •  

                              děkuji, když by dopadlo i to lakování tak by to bylo super, teda až bude i rám k mání :-)

                              0 0
                              • Martin  

                                Já bych ji bral i bez laku v černé :)

                                Ta cena zní velmi pěkně, až skoro z říše snů. RB forever!

                                0 0
                        • sYs  

                          A co uchycení třmene? bude flat mount?

                          0 0
                          • Martin  

                            Doufám, že ne :) bo mám třmeny PM.

                            Na rámu bude PM, patky stejné jako CRR, takže flatmount by byl divný…

                            0 0
    • vili  

      Když už se to objevilo nahoře: před 14 dny e-mail z rb, jestli bych nemohl poslat nebo přivézt kolo nebo raději rám do Jezdkovic, ze mi vymění přední trojúhelník. Měl sem slizebku kolem, tak jsem to dovezl osobně. Jako najít správný dveře je celkem kumst-nikde ani čárka :-). Nicméně výměna na počkání za půl hodky a vysvětlení, ze byla chyba v pecnostnim výpočtu a ze hrozilo prasknutí Sedlove trubky. Tak mám půl rámu nového a zbavil sem se dvou sramu v laku :-D. Za mě super přístup. Btw. Jedna se o bandit 290 v XL.

      0 0
      • jIrI___  

        Pravda, najít správný vchod v Jezdkovicích je celkem bojovka. Vzpomínám, jak jsem tam kdysi těsně před zavíračkou hledal dveře, kde si vyzvednout tlumič a omylem tím navštívil postupně snad celou výrobu a možná i sousední firmy (pokud tam teda nějaké jsou :D ).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.