Je 8rychlostni naboj Sturmey archer použitelný pro MTB?

15 nepřečtených
  • gorre

    Přemýšlím o koupi vícerychlostního náboje. Je mi jasny, ze jednou stejně skončil u rohloffu ale pro zacatek by mi stacilo něco ryze taiwanskyho. Ma někdo zkušenost s tím sturmeyarcherem v kotoučovy verzi? Pujde to i s navazujicim ustrojim napasovat do standardniho mtb ramu? Pisou tam roztec 128, standard mtb je 135 takže by asi byla nutná laborace s podlozkama atd… Díky za případný podnety.

    0 0
    • Vilém  

      Nebylo by jednodussi alfine, nez takoveto pokusy?

      Jinak toho SA tu nekdo ma na kole.

      0 0
    • Qeex  

      zkoušel jsem, šlo to na MTB bez problémů (29", Diamondback Mojito), po 2 letech(cca 1000km) jsem musel reklamovat, nevím co se vevnitř přidilo a jestli to mělo co dělat s ježděním v terénu.

      0 0
      • JSt  

        strumey se kurvi vsecko aji pod holkama pri jezdeni po meste. tisic km na mtb jezdenym chlapem je nadprumernych. ;-)

        0 0
        • Jakobo  

          No nevim jak u Sturmey, ale u Shimana je nejaky nejmensi povoleny pomer mezi klikama a pastorkem kolem 2, ted z hlavy nevim. Takze jestli tam napral prevod 1:1 nebo i lehci, tak se moc nedivim. Tyto prevodovky moc na MTB jezdeni nejsou :-( to spis na nejake mestke priblizovadlo.

          0 0
          • Vilém  

            1:1? To jako, ze mel na klikach treba 20z pilu?

            0 0
            • Jakobo  

              Tak ja nevim co na te 29 mel, treba 24 pilu a vzadu 22 zubu. To je presne priklad, kdy uvnitr praskaji kolecka. Pro Alfine je bezpecnych 2.1, to je tak na lehci teren, do mesta, ale urcite ne do terenu, kde by si nastavil nejlehci prevod treba jak 22/34.

              0 0
              • Vilém  

                Tak takovyto pomer jsem jeste nepotkal. 32z davaji k alfinu bezne, ale uz i to je lehci, nez dovoluje vyrobce.

                Koukal jsem po nem, kdyz jsem prisel o rohloffa a toto byla vec, ktera me odradila, proste pokud se drzis doporuceni vyrobce, tak je to hodne do rychla.

                0 0
    • Singlespeed  

      Vícerychlostní náboj nebrat. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ani Rohloff se v terénu běžnému systému s přehazovačkou a pastorky nevyrovná a používají jej jen nadšenci. To jen poznámka, abys zbytečně neutrácel za to, co brzy půjde z kola pryč :-).

      0 0
      • Vilém  

        No v necem nevyrovna, v necem predci. Idealne si to zkusit predem, aby clovek pak nebyl zklamanej, kdyz vyhodi takovej ranec.

        0 0
      • kankrlicek  

        Ad Rohloff: Nesouhlasím s tvrzením, že se nevyrovná :) a nadšenec jsem. Mám ho už od cca 2005 a furt si to rozhodnutí chválím.

        Ad SA: Konkrétně osmičku NEBRAT! Mám to jako pracovní kolo, do terénu s tím zavítám opravdu minimálně (jen když už mám absťák), jezdím po polňačkách a asfaltu, v létě v zimě. Se změnou teploty se musí štelovat, mám už druhou nábu (první byla vyreklamována) a ta druhá se mi momentálně rozsypala…

        Změna převodu jde pouze při nešlapání. Přestanu šlapat, přeřadím, začnu šlapat. Strašný opruz při defektu. Zadní kolo jde vyndat pomocí 3 klíčů – myslím 8, inbus, 15. NEBRAT.

        0 0
        • JSt  

          pichlou dusu zalepis bez vyndavani kola z ramu. ;-)

          0 0
          • kankrlicek  

            Nejsem Ind :), musím kolo vyndat, sundat plášť a trpělivě hledat ďúru :)

            0 0
    • Bulda  

      tu o tom neco mas, co je jak zprevodovany, SA8 doporucuji na skladacky…

      http://www.sheldonbrown.com/…-theory.html

      0 0
    • re01  

      SA má špatné převodové poměry. Taky jsem to řešil před dvěma lety. Nakonec jsem koupil Shimano Alfine 8 přes německý eshop. Vyjde tam cca o 2tis. levněji. Mám to na kole dva roky a jsem spokojený. Kolo všeuměl, rám ocel, pláště nejdříve 700×28C Specialized All condition, nyní 700×30C Schwalbe Maraton racer, protože jezdím víc po štěrkových a lesních cestách. Na MTB je to otázka jestli ten nejlehčí převod bude dost lehký anebo to pak bude pomalé na silnici. Na 8 rychlostí se dá zvyknout, ale holt tam není tak jemné odstupňování.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.