Jde dat detska sedacka na jakekoli horske kolo HT?

36 nepřečtených
  • Lance

    viz. nadpis

    0 0
    • thesecond96  

      Tak sedačky mají různé druhy uchycení, že? Pro rám to bude docela soda a určitě mu to životnost neprodlouží. V podstatě by to ale jít mělo.

      0 0
      • mr.nobody  

        mně osobně dětská sedačka (zvlášť ta vzadu ) připadá jako tejrání dětí :-) Já tohle vyřešil trailgatorem a naprostá spokojenost. Dítě má pěkný výhled,není jak sardinka v krabičce může i samo šlapat a vůbec ho to nějak víc baví.

        0 0
        • thesecond96  

          A ještě pro menší je ten croozer, nebo jak se to jmenuje :)

          0 0
        • Lister  

          Každý má na to názor jiný a ten trailgator taky předpokládá už určitý věk dítěte.

          Osobně sedačky nesnáším, protože mi přijdou extrémně nebezpečné při pádu.

          Problém je, že manželka zase nesnáší vozíky, protože ji zase přijdou moc široké – že nás někdo smete – no a to je pak dost blbá situace, protože ji nedokážu přesvědčit :-(

          0 0
          • mr.nobody  

            My začali s trailgatorem cca ve 3 letech na 12" kolečku, dnes tahám kluka na 20" . Jen mě štve, že ho furt nemůžu naučit jezdit samotnýho. Má nějakou dis poruchu a z kola mi spadne i přes balanční kolečka :-( Ale to hce prej jen čas…

            0 0
            • thesecond96  

              Mylslím, že kdyby začínal sám, max s kolečkama, naučil by se to mnohem rychlejc.

              0 0
              • Tommy_Lee  

                ty kolecka jsou nevetsi peklo… si na to decko zvykne a pak je kolikrat problem, aby prekonalo ten prechod, kdyz mu je sundas. Nejlepsi zacit na odrazedle a pak rovnou prejit na kolo bez tech dementnich kolecek. Sice si parkrat nabije, ale to k tomu patri a aspon pak nebude moc cimprlich :-)

                0 0
            • Lister  

              No ale pořád tu máš věkovou skupinu od cca 1–3 let, která je prostě na to ještě malá, ale už by se s něma na kolo mohlo. A tam máš ty dvě možnosti – sedačka nebo vozík (s tím, že na sedačku bych roční dítě neposadil, ale do vozíku bych ho strčil klidně). Každý preferuje něco jiného a pokud se dítě baví a neřve, tak bych to nehodnotil jako týrání.

              0 0
              • mr.nobody  

                Proč mi dítě v sedačce připadá jako týrání – když vždycky vidím dítě narvaný v sedačce v podstatě bez možnosti pootočit hlavou, přičemž cca 2 cm před nosem má zpocenej zadek a hlavně jeho výraz… Bejt to pes, tak na něj cca do 1 km od baráku nějakej ochránce zavolá policajty a psa mu seberou :-D Samozřejmě menší dítě bych fakt vozil v tom vozíku.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  chudák náš kluk, ten už musí bejt totálně vytejranej, když ho něco takovýho může bavit. :oD

                  0 0
              • bombbob  

                Rocni dite je uz moc stary ;)

                S dcerou jsme letos poprve vyjeli presne na den kdyz ji bylo 5 mesicu.

                Koupil sem za 2,5k „odpruzenej“ vozik z aukra, krapet ho potunil aby poradne fungoval, mala si lebedi v autodedace, podle vseho je spokojena, protoze kdyz se ji neco jen trochu nelibi tak to da jasne najevo :D

                To ze bude vozik jsme se s manzelkou shodli hned. Protestovala ale babka, vozik je pry blbost a nebezpecnej, ze si koupi sedacku a bude jezdit s malou na ni az povyroste.

                To ale jen do ty chvile nez s nama jela a zjistila ze to vubec neni spatny. Takze kdyz bude chtet s malu jezdit tak dostane koncovku pod upinak a bude moc tahat :)

                0 0
          • Lišák  

            nesnáší vozíky, protože ji zase přijdou moc široké – že nás někdo smete

            Z tohoto to vypadá, že Tvoje žena hodlá vozit prcka po silnici. Tam bych záměrně (někdy není, bohožel, vyhnutí) nejel ani s vozíkem, ani se sedačkou. Když už bychom pominuli možnost, že nás někdo sejme, tak dýchání odéru z motorových vozidel mi nepřijde moc fajn. Ani pro dospělého, natož pro dítě…

            0 0
            • Lister  

              Ne, ne, tak to není.

              Jí se příčí představa, že bychom s tím vozíkem na tu silnici jen vyjeli v rámci nouzového silničního přesunu.

              Pořád jí nedokážu nějak vysvětlit, že sedačka je ve všech ohledech mnohem nebezpečnější řešení – a navíc i mnohem méně praktická, pokud budu uvažovat transport malého dítěte včetně „příslušenství“.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ale zase se musí nechat, že s vozíkem je to už i na spodní lesní bar docela fuška :-)

                A vozík byl kamarádem odtáhnut až nahoru téměř na Smrk (jen se nejela ta poslední už kamenitější odbočka po žluté, těch cca 800m).

                Zvlášť když to byl nějaký samo domo supertěžký vozík + už trošku starší dítě (takže pěkně těžké).

                Ještě, že jsem nebyl ten, kdo ten vozík táhne :-)

                0 0
                • Lister  

                  Zase na druhou stranu při vyjížďkách s manželkou je každá přídavná zátěž výhodou – nemám doma žádnou závodnici, tak bych si zatrénoval i při jízdě s ní :-)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Takhle doma ve dvojici je to určitě super. Když jsem ale vozíku místy sotva stíhal (trochu přeháním, ale jel s tím vozíkem statečně), tak už to bylo trošku horší :-)

                    0 0
                    • Lister  

                      Přidal bych mu zátěž :-)

                      Samozřejmě bych ten vozík netahal na projížďky s nějakými chrty. Ale na rodinné akce by to bylo ideální – švára ani brácha mi nestíhají – a letos tuplem.

                      Ještě je na rozmýšlení čas, reálně se můžeme k ježdění s malým dostat tak někdy v srpnu-září. A to jedině ve variantě s vozíkem, protože ještě nebude mít ani rok. Ale na příští sezonu už něco budem potřebovat na 100%.

                      0 0
        • RomanH  

          Misto trailgatoru doporucuji pro vetsi deti gumicuk. Od kamose z reklamky jsem si sehnal 5 metru 12mm gumicuku, rozriznul na pul (pro dve deti). Na jedne strane udelas smycku, tu pak das ke svemu sedlu pod lyziny a provliknes pod druhej konec. Na prckove kole pak pres hlavovou trubku uvazes lodni uzel a je to. Minuly tyden jsme to poprve vyzkouseli v praxi – 20km terenem se 4mi delsimi kopci. Fakt parada, detem jsme do kopce pomohli, hodili gumicuk do Camelu ci omotali kolem sedlovky a jelo se dale.

          0 0
    • Lister  

      Spíše ne.

      U nejrozšířenějšího systému uchycení se sedlovou trubku rámu může být problém u některých celoodpružených rá­mu.

      0 0
    • kotrdlenec  

      zrovna jsem to řešil na švagrově kole – je to nějakej starší GT ruckus – nízký rám. Sedačka na to dát jde, ale když se do ní dá dítě, tak poklesne a začne štrejchat o kolo… nicméně prodává se na to nějaká prodloužená verze té vzpěry

      0 0
    • YTSEman  

      Mel bych obavy dat to na karbonovy ram. Kolega to tu nedavno resil a jak je blazen do vseho z karbonu tak na sedacku koupil „normalni“ ram z kovu. Ale treba je jen paranoidni.

      0 0
      • Eva  

        Na karbonovy ram opravdu ne,kamaradovi ram prasknul na prvni nerovnosti jak se sedacka zhoupla:-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ne. Z vlastní zkušenosti doporučuju odzkoušet. Není sedačka jako sedačka a rám jako rám. Záleží na slopingu horní rámové trubky. Pod tím je třeba eště uchycení bovdenu, a když držák přijde eště pod to tak sedačka může být moc nízko. Ne že by škrtala o kolo, ale patama můžeš kopat do nožek děcka. Upevňovat na sedlovku bych se neodvážil.

      Já ač mám 19,5" rám tak jsem musel koupit delší držák „pro nízké rámy“.

      0 0
      • Eva  

        Na muj 16" ram ta samonosna sedacka opravdu nejde,sedacka sedi na zadnim kole,nevim zda OK baby dela delsi drzaky,ale ani ty by to myslim nevyresily,tak to vyhrala sedacka na nosic :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          zrovna OK baby máme, takže ano. o pár cm to zvedne.

          0 0
          • weekend warrior  

            blbě: dáno níže

            0 0
          • Eva  

            Par cm to bohuzel u mne neresi,bo na kazdem hupu by sedacka drhla i tak o plaste,pokud to teda neni alespon o 10cm,nemuzu to nikde najit,snad jen u Cyklomaxu ,ale za 200Kc je to nejake moc levne,muzes poradit? D

            0 0
        • Ruprt2  

          na staré kolo manželky, taky 16, to nejde.

          Teda namontovat to jde, ale jakékoliv zhoupnutí= kontakt s pneumatikou.

          0 0
      • yetti  

        Jo taky jsem zjistil, že to nepasuje na každej rám. Koupil jsem sedačku a ta nešla dát na rám kvůli hornímu vedení lanka k přesmykači, kde překážel ten návarek na koncovku bovdenu. Tak jsem musel sedačku vyměnit za jinou, která měla lépe řešenou tu objímku na rám.

        0 0
    • weekend warrior  

      rozhodně neee. zaleží nejen na způsobu uchycení, ale i na geometrii(čím vyšší rám, tím lépe) a i vedení lanek

      0 0
    • Stancek  

      Nemas nekde nakres toho ramu? :-)

      Sedacka na bika neni moc kam pridelat, vsude vadi hadice a bovdeny, navic ty X-krat zeslabovany ramy… Vyresil jsem to tak, ze na takovy vyjizdky s prckem, jsem dal sedacku na starou plecku a je klid, stejne se sedackou nejezdis trasy, kde bys potreboval poradny kolo.

      0 0
    • Tommy_Lee  

      triple triangle dela problemy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.