• goofy

    Jelikož mi místní vyhledavač podobné téma zatajil (nebo jsem prostě lopata), zakládám nové, které se může hodit i ostatním.

    jelikož jsem v těhle kopcích ještě panic a jsou celkem kousek od baráku, tak si říkám, že to je ostuda, že je ještě nemám projeté. Byl bych proto vděčen, kdyby jste zde psali nějaké tipy na výlety. Začátek i konec je asi celkem jedno kde. Něco už jsem študoval na http://www.trails.cz a zaujal mě třeba Marikovské traildorádo. Můžete zde třeba napsat postřehy k jednotlivým trasám a tak.

    Vlákno nechť slouží všem. Můžete zde psat nějaké tipy na fajn trasy co jste třeba objevili.

    Osobně jezdím na kole to co mám v profilu, čili žádná XC raketa a do výletů nad 50km se mi moc nechce :-) Naopak rád uvítam techničtější traily a sjezdíky z hřebenů. Co jsem tak slyšel, tak očekávám spíš pohodové hřebenovky, ale prostě si chci ty kopce projet a myslím, že by vlákno mohlo sloužit i dalším, co Javorníky neznají ;-)

    0 0
    • goofy  

      Omluvte prosím sloh… Včerejší večer byl náročnější… Příště se polepším a budu to po sobě číst :-D

      0 0
    • Radez  

      vlákno je tu

      My sme jeli nedávno totok

      0 0
      • goofy  

        99 kilaku? Jsi se zblaznil, nebo co? :-D

        Jinak tohle vlakno mi to nevyhledalo

        0 0
      • creek  

        já to jel nedávno zase opačně.

        0 0
      • raw 4  

        Moc pěkný…je to moc krásná trasa, jen jsem si to rozdělil na dva dny, aby to byla spíš kochačka…Kurňa musím se tam zase vrátit…je to tam nádherný…

        0 0
      • popokatepetl  

        a to je slušný počin na jeden zátah. Byl jsem tam minulý týden.

        0 0
    • bosmilan  

      Já znám pouze hřebenovku Bumbálka – Makyta a moc se mi to líbilo a přišlo mi to i více jezdivější než třeba B.K-Bumbálka.

      Určitě si chci i tyto kopce projet a vzít to i směrem na Vizovické vrchy

      0 0
    • rexa  

      Čau, Marikovský trail jsem jel před cca dvěma týdny. Mohu doporučit. Jen bych doporučil jet spíše variantu 2 podle trails.cz. Původní varianta vede po modré přes Koniakovu skalu, Orgoňovou Kyčeru dolů do dědiny. Ta modrá je jen místy moc pěkný trail, ale zbytek je lesní cesta, rozježděná od techniky. Pak se taky musí větší kus po asfaltu.

      Variantu 2 jsem nejel. Ale s pomocí GPS se mi podařil najít na něj nájezd. S tou 1. variantou má ale společný fantastický první úsek, opravdový enduro – souboj s térenem, divoká stezka traverzující strmý srázu, suprový přejezdy přes kamenitý koryta potoků.

      Po tom co se nastoupá zpět nejdřív po asfaltu a pak po lesní štěrkové cestě se uhne na trail vedoucí nyní po modré turistické. Ten je taky dost dobrej. Divokej singltrek, hodně pestrej, žádná udusaná pečovaná stezka.

      Celkově to není dlouhý, ale vzhledem k náročnosti trailu to dá fyzicky zabrat. Věřím, že se ti to bude líbit.

      Byl jsem nakonec rád, že jsem dojel nahoru. Po občerstvení na Portáši jsem ještě večer jel hřeben na Velkej

      Javorník a zpět. Pěkněj západ slunce jsem chytil na Stratenci. Paráda.

      Jinak nájezdy se trochu hůř hledají. Stáhl jsem si do mobilu s TrekBuddym GPX z trails.cz díky čemuž jsem to našel.

      0 0
      • goofy  

        Jo diky. Takove info jsem si predstavoval. Budu muset sehnat nekoho s GPS na mobilu :-)

        0 0
      • snowfil  

        Ahoj, varianta 2 je až po FR trať v Ráztoce podobná jako začátek singláče, navíc poslední ccatřetina jede mírně z kopce, takže už to není taková dřina, má to lepší flow. Tato varianta je kromě přejezdu z Ráztoky na modrou TZ nad H. Marikovou prakticky celá ve stejném duchu – technicky i fyzicky těžký singláč ve vrstevnici (rozuměj nahoru a dolů:-)

        Jinak další podobné věci jsou v okolí Velkých Karlovic, je jich tam hodně, jen se nedají moc zveřejňovat, proto děláme „organizované“ vyjížďky a podobné věci. Nechceme, ****** instituce, které mají do pohybu v oblasti co mluvit :-)

        Chystáme na trails.cz secret trails sekci, kde bychom dávali i některé trasy, které nejsou oficiální, ale nejsou moc konfliktní. Neslibuju ale, že to bude ještě letos :-)

        0 0
        • rexa  

          Tak to se budu těšit! Díky! ;)

          0 0
        • Buf  

          Tomu nerozumím, organizovana vyjížďka podléhá ohlášení orgánu státní správy lesů jako organizovaná nebo hromadná sportovní akce( což zpravidla vyžaduje i souhlas Lesní správy a vlastníků pozemků), zatímco zveřejnění tras nepodléhá ničemu a privátně může každý jezdit všude pokud tam je nějaká cesta a stezka i neznačená.

          Jinak můj TIP TOP v Javorníkách zelená z hřebene ( Bukovina – Velké Karlovice )

          0 0
          • goofy  

            Ta zelena vypada zajimave. Co to je za teren? Pesiny nebo lesnicke cesty?

            0 0
    • goofy  

      Muzu se te jeste zeptat, jakozto zkuseneho mistniho borce, jak je nejlepsi projet hreben kolem Velkeho Javorniku? Jde mi o nejaky rozumne jetelny vyjezd a pokud by to slo, tak pekny sjezd terenem. Cim technictejsi, tim lepsi ;-)

      0 0
    • ufoncz  

      Doufám, že nebude vadit obnova skoro pět let starýho vlákna, ale novější na Javorníky jsem nenašel.

      Rád bych to cestou k Ostravě vzal někde přes Vsetín (Hovězí, Huslenky, max. Nový Hrozenkov, ať zas nezajíždím až někamsi a zpátky) a ráno tam vyrazil tak na šestihodinový (plus minus) poježdění. Něco jsem tu k tomu pročetl, přidal dva články a videa na trail-busters a zkusmo jsem si naklikal trasu:

      http://www.cykloserver.cz/f/a6a3236631/

      1. Má cenu zajíždět na tu Tanečnici nad Zděchovem? Podle mapy jsou tam asi dva traily dolů, tak kterej případně?
      2. Bezbolestnej výjezd na hřeben Javorníků bych moc rád, ale radši trochu bolesti, než asfalt. Asfalt, kde celou dobu čumím na kaskády pěknýho horskýho potoka (jako od Morávky na Slavíč) je výjimka, kterou beru :-)
      3. Když už vyjedu na Portáš, jak pak nejlíp na ten slavnej Marikovskej trail? Dolů po modré a pak po vrstevnici na východ?
      4. Je lepší po této první části trailu vyjet po cyklotrase někam nahorů na hlavní hřeben a vrátit se na Portáš takto, nebo stojí za to sjet do Horní Marikové a pak vyjet na modrou TZ a po ní až směr Portáš?
      5. Od Portáš zase na start (zatím v plánu ty Huslenky) vzít nejlépe který sjezd do údolí?

      Nasadil jsem kola s DHF 3C a Aggr., takže i když mám HT, tak techniky mě v radách šetřit nemusíte. To možná spíš nekonečnejch výjezdů s těma kotvama :-) Díky za rady.

      0 0
      • Tecka  

        Z Papájského jsem to tlačil (možná i nesl) nahoru jen jednou a je to opravdu do kopce :-)

        0 0
        • ufoncz  

          A má to nějakej rozumnej obchvat? Po žluté a pak po cyklotrase a připojení na hřeben později?

          0 0
          • Singlespeed  

            Je to jen o fyzičce. Z Papajského se normálně dá jet, pak je jen malý kousek nevyjetelná stěna, která se vynese a pak se zase dá jet až pod úplný vrchol Makyty, kam se kolo cca 100 m potlačí. Je to nádherný, ale náročný singletrackový úsek (tedy pokud to lesáci nezničili).

            0 0
            • Tecka  

              Jestli jsem to dobře pochopil, tak ufoncz chce jet opačně. Nahoru na Krkostěnu. Je pravda, že tam je snad jenom jednom opravdu prudké místo, ale stejně je to 150m výškových na cca 600m vzdálenosti.

              0 0
              • Singlespeed  

                Pokud jede opačně, dá se Krkostěna objet po lesní svážnici začínající v Papajském sedle a vedoucí východně vedle hřebene na Krkostěnu. Svážnice se napojuje na novou asfaltku na Kohútku. Ovšem hřeben z Krkostěny na Kohútku je taky pěkný, objíždět to po svážnici je hřích :-).

                0 0
                • Tecka  

                  ufoncz – tak se na to psychicky připrav a dej to po červené! :-)

                  Teď jsem našel na YT https://www.youtube.com/watch?… (netuším o koho jde, ale ať víš, do čeho jdeš)

                  0 0
                  • ufoncz  

                    Docela jste mi pomohli. A vlastně i nepomohli. Protože zatímco už vím, že si musím vzít tretry, ve kterejch se dá snáz chodit :-), tak teď pro změnu už nevím, jestli se nebudu s těžkýma enduro gumama zbytečně trápit.

                    Co jsem zatím viděl na videích, fotkách, tak tam není nic, co by XC gumy nezvládly a do kopca je sakra poznám. Ale nevím teda, jak úplně vypadá to Marikovský Traildorado, na Trail-busters o tom píšou jako o hodně těžkým, takže tam by se ty enduro gumy „zaplatily“? Čistě podle vrstevnic na mapě je tam taky pořádnej výjezd směrem zpět na Portáš…

                    0 0
                    • RomanH  

                      Pred cca tremi lety jsme dali s baglem na zadech cely hreben vicemene po patnicich od Kohutky do Hodonina. Jeli jsme to na normalnich tenkych slupkach ala RoR/RaR. MarikaTrail jsme nejeli, ale citam, ze povrch bude podobnej. Chodici tretry se hodi, ale je toho chozeni mene, nez od Cantorky po Kohutku :-)

                      0 0
                    • Corbett  

                      Junior 7 roků na HT, pevná vidle, galusky bez šlápnutí na zem. Kohůtka – Velký Javorník – Kohútka.

                      Celou Vsetínsku podkovu jezdívám na HT.

                      https://youtu.be/zrvsEud-Dh8

                      0 0
                      • pepek  

                        Ufon ale ještě žádnýho šklebáka nemá.

                        0 0
                        • ufoncz  

                          K tématu: Corbett – těžko říct, třeba seš nějakej druhej N1no, co já vím, jak s touhle informací naložit. Spíš ta Marikovská sranda mě teď zajímá, zbytek jsem asi viděl na videu. Vyřešeno tak, že záplety s enduro-kotvama beru s sebou taky a podle počasí ráno vyjedu s tím, či oním.

                          Mimo téma: pepku, někdy bohužel a někdy bohudík, nemáš pravdu.

                          0 0
                  • Vhalasta  

                    To je opačný směr, z Papajského na Makytu.

                    0 0
                • ufoncz  

                  To, cos dal na tý fotce, bych rozhodně objíždět nechtěl. Snad to tam tak pořád vypadá.

                  0 0
          • Singlespeed  

            Objet se to dá po pohodlné lesnické šotolince z Papajského sedla severně pod hřebenem Makyty. Dojedeš buď až na Hajdovy paseky nebo se připojíš za Makytou na hlavní hřeben po vhodné svážnici.

            0 0
      • ufoncz  

        Tak jsem tu trasu zhruba tak absolvoval a bylo to moc pěkný:

        https://www.bike-forum.cz/…-traildorado

        To Marikovský traildorado bych ale asi příště dal zvlášť jako okruh z Horné Marikové – takhle to ta vražda zpátky na Portáš mírně pokazila. Navíc by tam bylo lepší bejt čerstvější.

        0 0
    • pekoss  

      zdar, funguje jeste ta stranka trails.cz? Bych se i podival na nejake tipy, ale mam tam jen cervenou obrazovku a odkaz na FB :-)

      Jinak Papajske sedlo je chutovka, dolu to sjet nejde a nahoru vyjet taky ne :-) A pak je jeste nejlepsi minout znacku na Makytu a stradovat si to primo po tom kamenitem hrebenu :D

      0 0
      • ufoncz  

        Ad trails.cz – původní obsah je asi pryč, částečně to žije na FB, něco je součástí http://www.bikeresortvalassko.cz/trasy/ …

        Ad Papajské – sjet se nedá? Sjezd z Krkostěny je snad úplně v pohodě, na sjezdu z opačné strany (od Makyty) jsem si v jednom krátkým úseku vystoupil, ale to jen proto, že su máčka (a můžu se vymlouvat ještě na prvosjezd plus skoro slickovej Ikon vzadu). A myslím, že by se našli tací, co by z Papajského na Krkostěnu i vyjeli. Každopádně je to nešikovná ztráta nadmořské výšky, s tím plně souhlasím :-)

        0 0
        • pekoss  

          no sjel jsem z Krkosteny asi 90% krom jednoho prudkeho useku s velkyma volnyma kamenama, to moc nemusim. Jestli to sjedes na HT, tak vsechna cest tobe.. :-)

          No a jestli to nekdo vyjede i nahoru, tak to dvojnasobna cest :D

          Kazdopadne ja moc tyhle prudke hrubokamenite sjezdy nemusim, sjizdim to docela pomalu a zhavim fest brzdy :-) Tohle byl vlastne jediny kopec, ktery jsem na te trase z trojmezi na trojmezi nesjel a nasledne nevyjel :-)

          Jo jeste jsem nevyjel kopec, co jsme spatne odbocili ze Stareho Hrozenkova na Vyskovec, kdy jsme prelezali el. ohradniky s kravama ve fakt brutalnim kopci :D

          0 0
          • ufoncz  

            Zatím nemůžu říct, že jsem to sjel z Krkostěny, ale jel/tlačil jsem to obráceně a neviděl jsem tam nic problematickýho.

            Jinak ještě nějaký tipy na trasy jsem viděl tady: http://mtbbeskydy.cz/trasy-mtb/

            0 0
            • RomanH  

              S Krkosteny na Papajske je to uplne v pohode cele jetelne. Obracene z Makyty (my to tlacili) nahoru by to asi bylo horsi – byla tam vrstva prachu / sutru a bylo to dost prudke → (ne)rizeny smyk, co si tak vybavuji

              0 0
    • Corbett  

      Někdo na objetí Vsetínské podkovy? Vsetín, Cáb, Tanečnice, Soláň, Třeštík, Lemešná rozc., Velký Javorník, Kohůtka, Krkostěna, Papajské sedlo, Huslenky – Vsetín

      Pohodové a klidné tempo, prostě výlet na celý den. Termín pondělí 23.7., nebo středa 25.7. Vyrazil bych v 8:00 hodin ráno.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.