• petrees

    ahoj,nemáte někdo zkušenosti s Schwalbe Racing Ralph Performance versus Rapid Rob – výdrž v kilometrech, popř. odolnost proti defektům?

    Mám na kole z prodeje Rapid Rob – najeto 4200 km a ještě něco vydrží.Píchnul jsem jen jednou. Jezdím veškrý terén.

    Chtěl bych nahradit rychlejšími a lehčími Racing Ralph Performace. Ale všude tu čtu, že na RaR lidi najeli třeba jen 1500 km, dále,že mají tenké boky. Cenovku mám tak do těch 600 Kč/ks.

    Ještě jsem uvažoval o Smart Sam, ale tam je váha cca stejná a prý tolik nedrží v terénu a zanáší se bahnem. Rád bych ty RaR, ale nechtěl bych je hned měnit. Díky.

    0 0
    • eBee  

      Gratulu k takovýmu nájezdu na Rapid Rob. na 29 HT mi po cca 1500km převážně asfaltu na zadku zbývá tak 2mm max. Vpředu mám Rocket Ron a ten má po 3000km vzorek jak když ten Rapid Rob byl novej. Příště šetřit nebudu a koupím Rocket Ron i do zadu.

      0 0
    • Milan.B1  

      Taky bych řekl že bude záležet na váze. Já víc jak 1500km neudělám na žádném plášti (90kg)

      0 0
      • blackboy007  

        rapid rob mám najet 1000 km zadek jsem sjel na 50% a předek tak na 30% životnost tak asi 2000–2500 km

        0 0
        • blackboy007  

          a zapoměl jsem napsat že by si mohl koupit 29er Schwalbe Nobby Nic EVO jsou dražší ale mají zesílenou ochranu před proražením nebo WTB NANO RACE KEVLAR váhově jsou okolo 550 g

          0 0
    • metr-x  

      Jezdím racing ralph performance, za necelou sezónu (červen-listopad) ani jeden defekt. Najeto cca 2 tisíce km, možná víc. Zadní na výměnu, přední sjetý tak z 70%.

      Jinak co se týče vlastností, tak si nemůžu stěžovat.

      0 0
      • petrees  

        tak to asi skutečně bude hlavně vahou. Taky stylem jízdy. Ale to bych bral v úvahu méně.Jsem malej, mám 65 kg, proto asi taková výdrž plášťů. Asi nakonec zkusím Racing Ralpha Performance a uvidí se.

        Určitě se sjedou dřív než Rapid Rob. RaR mají cca 200g méně a jsou rychlejší a snad měkčí směs. No v každém případě, pokud nezapomenu, dám vědět, kolik jsem na nich urazil.

        Díky za zkušenosti

        0 0
        • sharkeeCZ  

          ma smysl u TR plastu brat SnakeSkin, nebo staci EVO? Nejezdim zadne prasarny, ale občasres kameny jezdim, asi jako kazdy, kdo se orientuje na XC trasy a marathony (KPZ apod)

          0 0
          • Azmir  

            Záleží jak moc řežeš boky, snakeskin je má právě zesílené oproti klasické verzi ale na XC/maratony bych vzal klidně jenom evo verzi.

            0 0
          • JakeF  

            Paradoxně na maratonech jsem měl víc problémů, než na terénem horších XC. Schwalbe si moc nerozumí se šotolinama, kde se daj v pohodě říznout i ve vzorku a pak je SS k ničemu…

            0 0
        • avionic  

          Ahoj,

          pokud chceš mám doma dva RaR Performance, jeden tak 80 a drůhý 60 procent vzorku, za 400 stovky ti oba nechám pokud budeš chtít…

          předání Praha, okr. Kladno… pokud chceš foto do mailu

          0 0
    • Enisso  

      Přidám svůj dotaz sem. Ve foru jsem již hledal, ale nic novějšího jsem nenašel, tak se zeptám. Co by jste doporučili na zpevněné silnice, asfalt a cyklostezky na expadiční MTB 26" kolo. V létě chystáme trip Evropou. Dík.

      0 0
    • george2865  

      Schwalbe Rocket Ron Performance(26×2­.25) kevlar najeto

      3500 km, polní a lesní cesty, šotoliny, asfalt. Přední tak na

      60%, zadní konečná. Kellys magic master 2012.

      0 0
    • onuce  

      Mám na novém kole právě pláště Rapid Rob. Jaký je prosím zcela správný překlad tohoto názvu? Děkuji. Na Racing Ralph se raději ani neptám… vychází mi Závodní Zvracení.

      0 0
      • mrozu  

        Rychlý Robertek. Být tebou, pozorně si přečtu návod, aby nedošlo například k natržení bočnice v důsledku nesprávné manipulace.

        0 0
        • onuce  

          Děkuji. Bylo mi již mezi tím odpovězeno v sekci fotografie… Ale ještě jednou dík.

          0 0
    • formica.rufa  

      Čavez, plantážníci, uvažuji o koupil pláště Schwalbe Magic Mary 27,5×2,35 do předu. Mám to na endurko na Winter is coming. Jakou směs byste doporučili, trochu se v tom motám. Ale asi bych bral zpevněné boky, TR a lámu si hlavu se směsí. Díkx

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.