jaký olej+servis teleskop. sedlovky

8 nepřečtených
  • bleach

    Zdravim. Mám na kole x-fusion hilo sedlovku a nedrzi v nejvic vysunutý poloze a po sednutí zajede 2–3 cm. V obchode kde jsem kupoval kolo mi jí tak přefoukli, že nebyla teleskopická, ale pevná (předepsanej tlak 25psi, dali mi tam k 200psi…)a když jsem ji upouštěl, tak z ni vystříklo docela dost oleje. Moje teorie je, že tam chybí ten olej a proto se propadá. Proto dotazy :)

    1. je možný propad z důvodu méně oleje?
    2. neposralo se tam tim tlakem nějaký těsnění?
    3. doplním si olej případně sám? JAKEJ?

    našel jsem tohle video http://www.youtube.com/watch… spanelsky rozumim maximalne manana, ale jestli to dobre chapu, opravuje přesně ten můj problém. Mám to udělat nejak takhle? Kam to tam stříká?

    PS: samozřejmě by byla možnost poslat sedlovku na reklamaci, ale to by znamenalo být tak měsíc bez ní a jestli oprava vypadá jako na videu, tak bych to mohl, i jako servisní lama, snad zvládnout během půl hodiny.

    díky za názory :)

    0 0
    • Jenda  

      osobne bych to zkusil, nemas tim co zkazit, evidentne je to na hladinu oleje citlivy, zrejme kdyz to prelejes tak ti nepujde prozmenu uplne zasunout – proto to tam dela vlastne na dvakrat – hleda nejnizsi hladinu oleje kdy uz to funguje

      olej – nejakej tlumicovej ale nejak nejsem shopnej rotct jestli spis malou nebo naopak vekou viskozitu. Zkusil bych spis neco min viskozniho.

      0 0
    • pepek  

      Je to Joplin, ale nejspíš to bude podobný.

      file:///c:/Do­cuments%20and%20Set­tings/pepa/BI­KE/crank-brothers-joplin-review-2008.html

      to tlačení oleje je kritický, darši trochu víc, odtříknout je to lehčí, než doplňovat

      0 0
      • rexa  

        Dovolím si oživit. Dělal jsem servis Joplinky 4 – výměnu oleje. Ve zmíněném návodu píšou, že je třeba do ní navalit 55 ml oleje a 70 psi vzduchu pro 75 mm verzi. Pro 100 mm verzi jsem dohledal, že je třeba 68 ml a tlak 55 psi. Vylil jsem starej olej. Bylo ho tam jen 30 ml. Hmmm. Tak jsem se tam pokusil dostat těch 68 ml. Podařilo se stěží 60 ml. Jenže po zpětné instalaci ventilku se sedlovka skoro ani nehla (nešla zasunout). A to i před nafouknutím. Očividně byla komora plná oleje.

        Tak jsem olej odpustil a nechal tam 35 ml. Foukl jsem 75 psů a fugnuje to jak má.

        Netušíte někdo jak je to teda s těma mililitrama oleje? Má někdo podobnou zkušenost? Dík.

        0 0
        • pepek  

          Asi ti tam olej zůstal. Mně vyteklo všechno do rámu, takže pak to ± sedělo.

          0 0
          • rexa  

            Starej olej jsem doufám vypustil všechen. Dělal jsem to přes otvor po vyšroubovaným ventilku a zároveň jsem přitom pumpoval pístnicí. No kdybych to rozdělal celý možná bych tam ještě něco oleje našel. Tak nevím. No hlavně, že to teď funguje.

            0 0
    • W.Muchov  

      Ahoj, využiju tohle vlákno a rád bych se zeptal na servis sedlovky KS eTenI. Zvažuju, že bych udělal servis, protože mi začíná vaklit a to jak když otočím se sedlem, tak v předozadním směru. Na YT jsem našel oficiální video manuál, ze kterýho jsem pochopil, že se mění ten DU bushing a gufero v horní zátce. Nevíte někdo jak je to s těma válečkama vloženejma do vnitřní nohy. Mění se taky? V tom videu to zmíněný nebylo, ale u RS Reverbu se mění když se opotřebí. Předem děkuji za odpověď.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.