• siafu

    Omlouvám se za OT, ale pořád se nemohu rozhodnout:)

    Už delší dobu vybírám LCD monitor k PC, který bude vhodný pro domácí použití a který už nebude TN. Reproduktory, ani výstup na sluchátka na monitoru nevyužiji, grafická karta bude mít konektory 2×DVI, DisplayPort a HDMI.

    Zase nepotřebuji monitor přímo na profesionální grafiku – prioritou je pohodlná práce ve Win 7 (web, Office, jen základní úprava fotek, sekundárně hry a TV). Představa je monitor 24" 1920×1200 px. Matný displej. Ve výběru mám tyto LCD:

    HP LP2475w (IPS)

    NEC 2490WUXi2 (IPS)

    Eizo S2433WE-GY (S-PVA)

    Raději by se mi líbil monitor v černém designu, ale nejlevnější Eizo 24" S-PVA pořídím jen v šedém, nicméně nevím, jestli to na normální použití není přeci jen zbytečně drahý monitor. Představa o ceně byla spíš 15 tis. Které z těchto tří LCD by byla nejlepší volba?

    0 0
    • xshreck  

      Nevím jak to vidí ostatní, mám na tohle svůj názor.

      Před 3–4 lety jsem si taky kupoval LCD. Koupil jsem si obyč 19" s rozlišením 1280×1024. Když jsem potom přešel ke kámošovi s tímhle širokoúhlým špekem, byl to HUMUUUS.

      Měl myslím taky 19" nebo 21". u webu nebyl využitý prostor na bocích, na výšku tam zase chybělo půl stránky, co normálně vidím na svojem monitoru.

      U těch větších to nebude taková hrůza, ale nechápu ten širokoúhlý hit na PC. Širokoúhlý maximálně film.

      0 0
      • jIrI___  

        Třeba ve Wordu si na širokoúhlém monitoru dáš 2 stránky vedle sebe (větší přehlednost), na rýsování mi taky víc vyhovuje širokoúhlý monitor. Jeho jediná nevýhoda je snad jen jak píšeš – některé webovky.

        0 0
        • xshreck  

          Nevím no, stejně když budou vedle sebe, tak mi tam bude chybět spodek. TEnhle směr se mi vůbec nelíbí :(

          u mě je hlavní web, občas ty office … otec si taky koupil velký monitor (širokoúhlý) a jen jsem nadával, že si má teda koupit aj myš, kde mu funguje 100% kolečko. Furt jsem jen točil a točil …

          Na rýsování možná, to ale nedělám. Jen říkám svůj názor, cena 15k mi přijde dost, dá se sehnat i za míň. Nějak to teď ale nesleduju, chce si to spíš prohlédnout někde obraz jak vypadá ( jak svítí, jak je to ostré atd – pozor ale na jendotlivé nastavení). Možná i vyzkoušet, jak se na takovém monitoru dělá (pokud se přechází z něčeho obyč…

          0 0
          • pstasek  

            Taky existuje funkce pivot, kdy si monitor natočíš na výšku. Širokáč je ve všech směrech lepší, co se týče ergonomie práce. Nástroje na bocích a hromada místa na práci uprostřed.

            0 0
            • Lister  

              Zase upřímně – jak často si otočíš 24ku navýšku, zkoušel je to párkrát, ale moc často to rozhodně nepoužívám. Když dáš takhle vysoký monitor na výšku, tak už se plocha jeví jako prohnutá. Ale samozřejmě využít se to ve specifických případech dá.

              0 0
      • Lister  

        Můžeš mi říct, jak ti může něco chybět na monitoru s rozlišením 1920×1200 pixelů, ve všech směrech je tam víc místě než na na klasické 19 (tí ji ale nechci hanit, na běžnou práci je to po 24 LCD s poměrem 16:10 hned druhá nejlepší volba)

        0 0
        • xshreck  

          neříkám 24", mluvil jsem o menších rozměrech.

          Zase kvůli tomu aby to bylo pro tu práci vhodné se pak kupujou o kolik palců větší rozměry ;) a taky se pěkně připlácí. PRoto mi to nejde do hlavy.

          0 0
          • Lister  

            Nejlevnější 24 se pohybují pod 4tisíce, to je skoro nepodstatný rozdíl. Pracuje se na tom líp než na 19tce (vertikální rozlišení je větší o poměrně dost významných 176 bodů o horizontálním se nemá cenu bavit), stačí používat program, který má pár bočních lišt a už se to hodí.

            Na fotky taky lepší – pokud nefotiš do prasáckého poměru 4:3, ale klasického fotografického poměru 3:2, tak je to taky mnohem výhodnější než 5:4 u 19. A neříkej, že si na tom nikdy nepustíš žádný film nebo jiné video – já poměrně často a to se pak hodí velice.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak, tak, 24" s 1920×1200 je ideální. A ještě neznám nikoho, kdo by dlouhodobě zkusil a chtěl pak třeba po tom 19tku. A ti co dlouhodobě nezkusili, tak ať o tom raději nic nepíšou.

              0 0
              • Lister  

                Ideální mi při tom rozlišení přijde 26, ale ta bohužel v době nákupu mého monitoru nebyla, 24 je krása, ale velikost pixelů jako u 19 by se mi líbila víc a to by mi ta 26 nabídla.

                0 0
            • xshreck  

              :-) je to každého věc – každý využije na jiný účel.

              Pokud si chci zahrát na větším rozlišení, musím mít silnější grafiku. Nebo prostě půjdu s detailama dolů.

              A do pokojíčku kde mám monitor prakticky před sebou bych si těžko představoval nějakou 24" :)

              Já do toho radši kecat nebudu, jen jsem řekl svůj názor a jak to vidím já. Jen mi to pro normální lidi s normálním HW přijde nějak čudný :)

              0 0
            • Life will kill you  

              ma smysl se bavit o velikosti bodu. to je pomer fyzicke velikosti k maximalnimu rozliseni na ktere je monitor staveny bez deformaci obrazu. 0.28mm je hranice snesitelnosti v pripade ocni vady a nekde od 50let nahoru.

              0 0
      • Smazaný účet  

        muhehe, v práci dělám na dvou širokoúhlejch vedle sebe… :o)

        0 0
    • Lister  

      Můžu se jen zeptat, proč u HP neuvažuješ i o HP ZR24H

      0 0
      • siafu  

        I ten HP ZR24H byl ve výběru, možná někde psali o použití levnějších plastů (?), ale spíš mi přišel ve srovnání s jinými IPS monitory podezřele levný – na HP LP2475w ale nijak netrvám a pokud LCD od HP – tak by to byl jeden z nich.

        0 0
    • deekay  

      Osobne bych z techto volil NEC. 6bit HW LUT se hodi pro kalibraci a ja jsem se svym NEC2090UXi (A-TW-IPS) nadmiru spokojen.

      S-PVA panely mi moc nesedi diky usporadani bunek pro praci s textem a jemnou carovou grafikou.

      A HP2475 s widegamutem nelze poradne seridit tak, aby nemelo prepalenou cervenou.

      0 0
    • Ondrais  

      No, z toho co píšeš o normálním využití a základní úpravu fotek moc nerozumim proč uvažuješ o „polo/profesi­onálních“ monitorech.

      Zřejmě ti jde o „pozorovací úhel“ S-PVA a IPS obrazovek a rovnoměrnost podsvícení?

      Mám EIZO S2231W. Pořídil jsem si ho kvuli úpravě fotek. Je vynikající, ta 10bitová barevná hloubka jde vážně znát (nádherné barvy) ale abych řek pravdu, než jsem si přesně nastavil ICC profily přinesl mi víc škody než užitku.

      Při práci ve fotokrámu jsem si vyladil fotky do perfektu, ovšem dokud jsem se na ty fotky nepodíval na jiných monitorech. Byla to hrůza, všechno to najednou tak zesvětlalo a to i na mém počítači po uploadu třeba na imageshack, viděl jsem kresbu kde já ji neviděl, přitom kontrast jsem měl nastavenej dobře. Pořád jsem se zamotával v těch barevnejch ICC profilech sRGB / adobeRGB etc. dokud jsem si to tak nějak nenastavil že na výstupu vidím i to co při práci ve fotokrámu. Stejně mam pocit že mě malinko stále „klame“ a jsem při úpravách hodně obezřetnej.

      Můžu říct, že při úpravách fotek na obyčejném notebookovském lcd mam lepší výsledky pokud jde o webovou publikaci fotek. Prostě to na tom „nedokonalém“ lcd upravim pro běžné ostatní „nedokonalé“ monitory. :-)

      EIZO využívám, a v tom vidím jeho největší výhodu, při přesném nastavování výstupu pro tisk na daných tiskárnách. Např. u fotoškoda jsou k dispozici ke stažení ICC profily jejich tiskáren, takže když vím že budu tisknout nějakej velkoformát, nebo třeba jen běžné fotky, tak to přijde vhod ale stejně je nutností mít ten monitor dobře zkalibrovanej abych na něm viděl to co můžu očekávat „na papíře“. Stejně to ale nikdy neni uplně přesný, nicméně se to realitě ( výstupu tisku ) dá přiblížit přesněji než s běžnýma lcd.

      Stále i tento monitor beru jen jako výstupní zařízení z kterého jde někdy udělat vstupně/výstupní ale dá to práci.

      Pokud chceš upravovat fotky a netiskneš je, budeš mít monitor sice s pěknýma barvama ale 3× dražší než jakýkoliv jiný běžný lcd. Jinými slovy, moc ty jeho výhody nevyužiješ.

      Pokud jde o tu rovnoměrnost podsvícení, dost mě ten EIZO nemile překvapil navzdory očekávání jak z rohů obrazovky je citelně patrný zdroj podsvícení. Ale je to znát jen na tmavé obrazovce a když už jsem u toho, tak je fakt, že černá je tady opravdu černější než na běžných lcdčkách, což je hodně příjemný.

      Dobrá je tady taky možnost převrácení do vertikální polohy ale díky malému prostoru okolo monitoru to já osobně prakticky vubec neyužívám. Prostě mi to za tu námahu nestojí :-)

      Abych to tedy nějak shrnul. Pokud své „fotografie“ ( pokud to neni vytištěný, nazývám to spíše digitální soubory :-) ) prezentuješ výhradně na webu nebo prostřednictvím jiných zobrazovacích zař. tak si myslim že je to škoda peněz.

      Dneska už mi ty běžné panely nepřijdou tak špatný aby to na tu běžnou práci a úpravu fotek nestačilo, naopak to může ulehčit hodně práce s tím spojené.

      EDIT: samozřejmě pokud těch pár tisíc navíc neřešíš, jednoznačně doporučuju ;-)

      0 0
      • siafu  

        Spíš řeším určitou kvalitativní vyrovnanost celkové PC sestavy. Už na poslech mám nějakou dobu audio monitory od M-Audio a ač nejsem žádný audiofil, ba hudbě vůbec nerozumím, tak té investice kolem 5 tisíc vůbec nelituji. Počítač taky nebude zrovna nejlevnější, tak to nechci zabít TN monitorem. Zase mi je tak nějak jasný, že potenciál Eizo S-PVA monitoru nevyužiju… proto to spíš vidím na HP nebo ten NEC.

        0 0
        • deekay  

          Osobne teda moc nechapu tu posledni vetu.

          Ono to EIZO treba dle me neni vubec lepsi nez zmineny NEC.

          Ten ma mj 12bitovou Look Up Table, 6ose nastaveni barev a hlavne IPS panel. Pokud bych mel prirovnat pro laika rozdil mezi koukanim na S-PVA a IPS panel (ano, mel jsem je oba primo vedle sebe na prime srovnani konkretne DELL 2408WFP a HP LP2065 k nemuz jsem hledal „bratricka“), tak zatimco S-PVA obraz je takovy zarivy, skoro by clovek rekl az neonovy, vypada jak svetelna reklama, barvy jsou hodne zive, tak IPS panel pusobi klidnym dojmem, jako vytisteny. Takhle vedle sebe, by clovek vubec nerekl, ze IPS je LCD. Dalsi vec je text, jak uz jsem psal. Kdo nepouziva ClearType a videl nekdy drobny text na PVA a na IPS, tak vi o cem mluvim. Je to trochu jako vytistena stranka na levne inkoustove (PVA) a laserove (IPS) tiskarne. Takze po tomhle testovani, kdy novy DELL s PVA panelem mi prisel na koukani mnohem mene prijemny i ve srovnani s obstaroznim IPS, jsem ho vratil a misto nej po par tydnech sehnal NEC 2090UXi s A-TW-IPS panelem. Musim rict, ze jsem ted nadmiru spokojen a 2×1600×1200 mi pro moje potreby vyhovuje vice nez 1920×1200 na jednom LCD. Je to ale dane taky tim, ze na monitoru nekoukam treba na filmy, ale mam k PC pripojenou TV.

          0 0
    • Ondrais  

      jo a šel bych spíše do EIZO nebo NEC. Na HP jsem nečetl moc chvalné zkušenosti ikdyž myslim cenově byl hodně zajímavej. Můžu se ale zeptat kamaráda co jej má. Myslim že už alespoň rok a neztěžuje si.

      0 0
    • Ondrais  

      ještě jednou, sry. Koukal jsem teď na ty rohy ( za dne ) a když je černá, tak je černá všude, takže to jde vidět jen myslim v režimu spánku.

      0 0
    • voytaa  

      Jestli to máš opravdu na takovouhle kancelářskou práci, tak tyhle monitory nemají vůbec smysl. Kup nějakej za poloviční cenu, protože ti udělají stejnou službu, a zbytek ušetři na cokoliv jinýho…

      0 0
      • beavis  

        Presne tak, na tu v podstate obycejnou kancl praci jsou vsechny ty monitory az moc velkej luxus! Taky bych sel spis do nejakeho v cca polovicni cene, nejakeho s alespon IPS obrazovkou;-)

        0 0
    • The_Trooper  

      Sám si udělám radost novým monitorem, zaujal mě tenhle 23" 1920×1080 technologie C-PVA za cenu cca 6000kč je BEST OFF…

      0 0
      • Lister  

        Nic moc, tenhle monitor mě nijak neohromil, slibují skvělé pozorovací úhly, ale co jsme viděl, tak na tom byl skoro tak špatně, jako lepší TN.

        0 0
      • brkoslav  

        Mam ho doma a jsem velice spokojen…obraz OK, ergonomie taky..ale priznavam, ze nejsem nijak moc narocnej:-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        OFF se používá s jiným slovesem, vojáku. ;o)

        0 0
    • Smazaný účet  

      ahoj, kdyby jsi chtěl, tak kámoš prodává profi grafickej monitor Eizo L997, 21" ve své době to byla fakt špička, stál přes 30t, má ho jako novej. Podle počítadla nasvíceno jen cca 500 hodin, záruka je tuším na 30000hod nebo tak nějak.

      Prodává, protože chtěl fotografické studio ale nějak to neklaplo.

      Jo a je černej :)

      kdyby jsi měl zájem tak mi napiš email.

      0 0
    • Thidney  

      spočítej si kolik hodin opravdu u něj prosedíš. Pokud hodně, tak jsem za nec nebo Eizo, s tím, že bych mírně preferoval NEC kvůli technologii. Zas Eizo je moje srdcovka, dělám na nich už 15 let :)

      Rady o koupi podstatně levnějšího bych ignoroval ze dvou důvodů.

      1 – ostatní železo se mění podstatně častěji než monitor, takže se budeš pohybovat na a za hranicí záruky /+ pro Eizo/

      2 – při správném nastavení ti oči poděkují, obvzláště pokud u počítače trávíš hodně času a nedejbože už nějaký trable s očima máš. /+ pro nec/

      Btw je to jen můj názor a přístup – radši ušetřím na železe, který stejně průběžně točím. Monitor nějaký prehistorický pva od eiza má přes 50000 hodin, přičemž z ostatního železa se mnou nic tak dlouho nevydrželo :)

      0 0
      • Thidney  

        edit Compaq kb9965 mám podstatně dýl a pořád potvora funguje :)

        0 0
      • Lister  

        Aspoň někdo rozumný, vidím to úplně stejně. Monitor je věc dlouhověká a jeho kvalita je pro mne na PC skoro to nejdůležitější.

        Pokud siafu nepročítala testy, tak dost informací (a vcelku relevantních) se dá najít na české stránce extrahardware.cz a samozřejmě i jinde, pokud angličtina není problém.

        0 0
    • StuntJ  

      já vlastním sic starší HP ( tuším LP2065) a s klidem tuhle značku doporučím :o). Parádní obraz a dobré dílenské zpracování .

      0 0
    • pepino  

      „základní úprava fotek“ i na to potřebuješ správné zobrazení barev, proto mám furt CRT Eizo, což jsem ti ale moc neporadil.

      0 0
    • vsn  

      jsem za NEC, ale to HP taky vypada pekne … mám NEC 20WGX2 – taky S-IPS a super … teda krome spotreby ale to je dáno S-IPS …

      0 0
    • Smazaný účet  

      a proč nepoužít LCD TV jako monitor? například LG tuhle možnost podporuje.

      0 0
      • deekay  

        Protoze zpravidla LCD TV nejdou nastavit na rozumny jas a mivaji casto posunute barvy, aby filmy vypadaly „lepe“.

        Ono obecne pozor pak na ten jas pri koupi monitoru. Pri delsi praci vecer nekdy vyrazne vadi nemoznost jeho vetsiho snizeni.

        0 0
      • Lister  

        Protože LCD TV v tak malých velikostech nejsou fullHD (teda aspoň o žádném slušném nevím) a často se v téhle kategorii používají horší panely.

        0 0
    • siafu  

      Hmm, tak teď sedím v práci před monitorem Dell G2410 v nativním rozližení 1920×1080 px a první pocit je asi takový, že úhlopříčka 24" je sice OK, ale font (web) mi přijde daleko méně čitelnější než u mé 19" (nativně 1280×1024 px). Prostě se mi zdá, že na to špatně vidím (???)

      0 0
      • Lister  

        24 má menší pixely než 19, pokud bys chtěla větší pixely, tak bys musela volit 24 s poměrem 16:9 (1920×1080) nebo 26palcový monitor. Nebo možná je ten monitor připojený přes analog s horším výstupem… ?

        0 0
        • MlokCZ  

          Ty body jsou menší, ale není to o moc, tak to není tak hrozné. Ale zhoršuje to další věc a to, že u 24" monitoru je nutné sedět o malinko dále než u 19tky.

          0 0
          • siafu  

            Doma mám jen notebook 15,4" 1280×800 px, takže vel. bodu 0,26 mm. Od displeje jsou oči tak 60–70 cm podle toho, jak sedím, s LCD 24" se tato vzdálenost asi už moc nezmění, prostě dám monitor úplně dozadu k liště stolu, teď mám za notebookem k liště asi tak 15 cm a něco z toho potom zabere stojan monitoru.

            Zatím by se mi líbil ten NEC 2490WUXi2, vel. bodu 0,27 mm by tedy snad mohla být OK, protože větší body má až LCD 22" 1680×1050 px (0,282 mm) a větší LCD než 24" už by se mi spolu s reproduktory na stůl ani nevešlo.

            0 0
    • Siddha  

      jestli neresis ceny a jde ti o realny barvy tak ze zminenych monitoru jednoznacne EIZO nebo NEC, na HP zapomen. cervena prepecena kriklavost. nicmene jestli zrovna tohle eizo a tenhle nec jsou aktualne nejlepsi nabidky nevim mam zkusenosti s jinejma eizama (2231) a jinym necem.

      0 0
    • doonio  

      Já jsem si teď koupil Dell U2311H, a nemůžu si ho vynachválit,lze různě polohovat, výšková nastavitelnost je samozřejmostí­.Výstup je tam jak DVI,tak DP,celkem 4USB(toto hojně využívávám, místo abych zapojoval 4 kabely od všeho možného, tak zapojím jen 1USB-z monitoru, a v monitoru mám vše napíchlé-myš,klávesnice,flashka,…­)Navíc záruka NBD, za mě SPOKOJENOST a mohu jen doporučit.

      http://www.czechcomputer.cz/…0264E1E.html

      http://pctuning.tyden.cz/…ijemnou-cenu?…

      0 0
      • doonio  

        A takto to vypadá v reálu

        0 0
        • Twisp  

          mas notas propojenej s timhle monitorem ? diky

          0 0
          • doonio  

            jj, noťas Latitude E6410, má Displayport, to má sice monitor taky, ale nikde jsem nenašel krátkej kabel(chtěl jsem vyloženě něco tak do půlmetru, ale nic)Až po asi týdnu usilovným hledání jsem narazil na propojovací kabel, kde v noťasu mám DP a do monitoru to mám hnaný přes DVI, délka kabelu 1m, spokojenost.

            0 0
    • krtex  

      Minulý týden jsem někde zahlíd jetý HP LP3065 za 15k v záruce.

      Kdybych chtěl monitor za 15 nadoma, beru hned.. (IPS, 2560×1600, matný, černý ;)

      Mám ho na stole v práci a skoro 4,1MPix jsou na fotky

      fajn :) (i když na fotky ho teda nemám no).

      Jinak schvaluju výběr IPS panelu, mám 3-tí v pořadí (20.5", 24", teď 30") a od té doby jsem neviděl TN, které by „nebilo do očí“.

      KTX@

      0 0
      • kyl  

        Co znamená u LCD monitorů ten kontrast např 40000:1,nebo 20000:1,co je lepší nižší číslo nebo vyšší?

        0 0
        • Lister  

          To číslo znamená jediné, že někdo neuvěřitelně kecá :-(

          Samozřejmě, že čím vyšší je kontrastní poměr, tím lépe, ale takového reálného kontrastu nedosahují ani nejlepší plasmy nebo LCD s local dimmingem, natož běžný LCD monitor.

          0 0
        • The_Trooper  

          statický kontrast je mnohem více vypovídající údaj..

          Teď jsem pořídil C-PVA Samsunga a statický kontrast ma neuvěřitelných 3000:1 (obyčejné TNko sotva 1000:1) dynamický má 150000:1

          0 0
          • MlokCZ  

            To jsou ale pořád taky jen papírové hodnoty. Pak dojde na reálné hodnoty dle měření a hned budou ty čísla ještě nižší.

            0 0
            • kyl  

              A dá se to nějak v domácích podmínkách zjistit?Koupil jsem za pár korun monitor Acer X243HQ 23,6",není to žádnej zázrak a nic od něj nečekám,jen se mi nezdálo to vysoké číslo 40000:1 když u dražšího LG to bylo jen 2000:1

              0 0
              • MlokCZ  

                Ne. To se měří sondou. Stejně ale tohle vůbec není rozhodující parametr pro výběr.

                Dá se trochu vycházet z některých recenzí, zvlášť když u monitorů v dost recenzích toho měří docela hodně sondou (nejen kontrast, ale i další věci jako třeba rovnoměrnost podsvícení, atd.).

                A nejlepší si je předem daný monitor někde vyzkoušet.

                A když už se porovnávají papírové hodnoty, tak vždy aspoň pro ten statický kontrast (hodnota dynamického je zcela o ničem).

                Mám u FULL LED TV s local dimmingem uvedený dynamický kontrast 1:000.000 a to je taky zcela nesmyslné číslo k ničemu.

                Ono stejně neTN displejů na trhu nikdy moc nebylo, takže ten výběr zase až tak velký není.

                0 0
                • kyl  

                  No,hlavně že to nějak funguje,původně sem měl Asus VH192 19" a ten po připojení k PC fungoval hned jak měl,tenhle po připojení byl totálně rozhozenej,ikony nikde,spodní lišta taky nebyla.Nakonec to šlo seštelovat přes Ati Catalyst Control Centr funkcí HD TV.

                  0 0
            • The_Trooper  

              Nn Mloku :) naměřený statický kontrast byl u Samsungu F2380 pěkných 3309:1 :)

              0 0
          • dada  

            hmmmm tohle mě nahlodalo chtěl sem obyč.klasiku http://www.cybex.cz/…gorie=19654/ ale tohle je jen o 2litry dražší…můžeš mě jako laikovi nějak jednodušše vysvělit výhody?

            0 0
    • Splinter  

      Mam v praci 24" DELL U2410 a nemuzu si stezovat :)

      alfacomp za 12,5 a recenze treba tady http://extrahardware.cnews.cz/…z-i-moznosti

      0 0
    • dada  

      tak znova F238nula už je doma ale řešíme problém s kalibrací-nikdo to neděla…nějaké uživatelské zkušenosti sím?

      0 0
    • destr  

      Doporučíte nějaký LCD do cca 4.000 Kč? Velikost 22 palců, HDMI, ips, ideálně s repráky a na sluchátka. Co jsem našel, tak LG a Philips, ale vůbec tomu nerozumím, tak kdyby někdo poradil.

      0 0
      • Milwa  

        http://www.czc.cz/…8700/produkt?…

        Panel a zobrazení je více než slušné. Za mě je bonus pivot. Ale protože je to takováhle cenová, povot je dost vratký a v kombinaci s vachrlatým stolem to nemusí dělat dobrotu. Reproduktory jsou, jak je to se sluchátky už si nevybavím.

        0 0
        • destr  

          Přesně ten sem měl na mysli, akorát 21,5 palce. Ten pivot je co přesně?

          0 0
          • Mirec.K  

            Že si ho môžeš otočiť na výšku :)

            Ja som pred rokom a pol zobral 24´ HP niečo (1920×1080 a do kanclu asi dva mesiace na to 1920×1200), IPS a spokojnosť. Profi fotky nerobím :) Akurát to nemá repráky, ale tie mi na monitore nechýbajú.

            0 0
    • Martin  

      Odpovědět s citací Upravit příspěvek Reportovat tento příspěvek Nahoru

      uvažuju o novém monitoru 24", který by mi nahradil stávající TN Samsung T220

      bohužel jsem socka :oops: takže nemůžu dát moc.

      co říkáte na http://www.alza.cz/…-d260038.htm#… ?

      určení: občas nějaká hra, občas filmeček, dost času strávím u editace fotografií v Lightroomu

      lidi píší, že v téhle cenové relaci prý nejsou barvy pro fotografa nic moc (ale zas jiní píší, že barvy monitoru jsou v pohodě), ale když uvážím, že jsem doteď dělal fotky na TN+ panelu a výsledky mám dobré (tisky nemám barevně ujeté), tak nevím, jestli si tímhle monitorem polepším nebo pohorším.

      co vy na to? rozmluvíte mi ho nebo ho mám pořídit? popřípadě, navrhnete lepší alternativu?

      rozhodně chci 1920×1200, 1080 na výšku mi do baráku nesmí :)

      díky za názor.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hola,

      mám monitor BenQ FP93G S (19" displej, rozlišení 1280×1024 bodů, jas 300 cd/m^^2^^, kontrast 800:1, doba odezvy 5ms, Exclusive Senseye) a v posl. době mám pocit, že mi „vypaluje“ oči. I při jasu na nule se mi zdá jas příliš velký, po stáhnutí jasu v ovládacím panelu Nvidia jde kvalita obrazu do háje.

      Doporučíte nějaký novější model? Dělají se nějaký levnější s automatickou úpravou podsvícení dle okolního světla?

      Nemám přehled, díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.