• Zdenáál

    Chci si koupit velbloudí hrb na záda, abych mohl požívat během jízdy. Jaké máte kdo zkušenosti? Co koupit?

    0 0
    • šlapatko  

      Podle toho na co to chceš.Máš to jen na vodu,nebo i něco sebou? Třeba nářadí,něco na zakousnutí náhradní hadry.Mám dva scott,objem 16l a druhý ultralight jen na vodu a pár tyček proti hlaďáku.

      0 0
    • vlk  

      mám scota-tohoto www.scottusa.com/product.php?… akorát mám navíc ty popruhy přes ramena místy síťkované.A už bych si ho nekoupil. Musím ho mít trochu popuštěný-ta horní kapsa na foťák by mi jinak vadila v zátylku no a z kopce mi to sjíždí(padá) na hlavu.

      0 0
      • jakub  

        taky mam Scotta 1,5, pote, co jsem prodal Hydro od Doldy paac mi fakt nesedel na zadech, do tohoto batohu vyjma nakych tycinek fakt nic inyho nez piti nenarvu, ale zase o nem ani nevim… takze vyhovuje…

        0 0
        • vlk  

          Mě se toho do hydro 2,5 vleze docela dost.Mobil obvazy, tyčinky, bunda, triko druhé rukavice, čepka šátek ponožky,návleky na ruce a na nohy, duše, foťák.Je pravda, že při normální jízdě o něm fakt vůbec nevím. Vozím ho trochu navolno a z těch hodně prudkých kopců mi občas jde nabok nebo se opře o přilbu. Ale nevím, zda to prostě není vlastnost všech-je to můj první. U ostatních jsem si toho nevšim, že by jim camely a hydrapacky se ve sjezdech opírali o přilbu apod.

          0 0
          • poiko  

            to imho neni požadovaná vlastnost, ale dost nepříjemná vlastnost. Míváš zaplý hrudní i bederní pás? opravdu hodně pomůžou stabilitě batohu

            0 0
            • vlk  

              No mám oba zapnutý, ale pro pohodu ten bederní tak na volno(už mám i nějaké to břicho a tak, aby to blbě nevypadalo), asi si ho zkusím přitáhnout.

              0 0
    • vlkouš  

      Na jeden den staci Camelbak M.U.L.E. cca 9 litru, spousta kapes. Beru tak 2,5 litru, naradi, dusi, mapu, telefon, lekarnicku, skladaci vetrovku, tycky…a jeste zbyde misto. Nejlepsi zkusenosti. Ale na vic dnu, kdyz beru prevleceni, tak mam Deuter Bike I a kejml prehodim. V.

      0 0
      • Twisp  

        jak si spokojenej s tim deuterem ?

        0 0
        • poiko  

          jo. jedna báseň. akortá mi přijde, že jak je tam úchytka zvenku na přilbu, tak tam tu přilbu prostě neuchytim. a ještě jsem vyřízl tu nouzovou pláštěnku. jinak s tim batohem nemam problémy

          0 0
    • cabbage  

      je jen jeden vodní vak a Camelbak je jeho výrobcem…

      vozim blowfish model 2002.

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Blowfish.Teď někdo prodává za 1500 nový Mule na bazaru tak to promysli je skoro to samé jen se nedá zvětšovat objem.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Tak po stý… Hydrapak Flume, malej, dva litry vody, traťovka, mobil, duše, nářadí, kartička pojištěnce, klíče, s trochou úsilí třeba a menším množství vody i návleky na ruce, ven do síťky větrovka. Dlouhý výlety, když není extra vedro – vodu kdyžtak doplním – závody, vyjížďky po islnici. www.hydrapak.com/…product8.htm Mám starší ročník než je na fotce.

      Hydrapak Glacier, tři litry vody, vše jako do Flume, plus navíc třeba pláštěnka a spousta ddrobností. Při otevření na plný stav do něj navru klidně i malej spacák a věci na dva dny, včetna kraťasů a trika do civilu. Civil boty se ale dovnitř vejdou už jen „napůl“ a v tak plným stavu není příjemný na ježdění. Dlouhý výlety, hlavně ve vedru, nehvězdicovitý cesty s přespáním jinde než v místě startu. www.hydrapak.com/…product4.htm Taky mám trochu jinou barvu, ale kromě drobností vxpadá stejně – i s možností zvětšit objem na 14 litrů.

      Pod Glacierem se o fous víc potím, ale když ho mám na zádech, tak to nevnímám, jen po sundání batohu. Ale bez batohu se potím taky. Oba sedí na zádech perfektně, jsou stabilní. Vaky si neumím představit lepší, náustek je taky bezproblémový, i kdžy v jeho řpípědě ten od Camelbaku vypadá o fous líp. Ale nekape, ke každýmu batohu dostaneš rovný i zahnutý náustek, oba s možností uzavření.

      Myslím, že klasikami jako Hydrapak, Camelbak a Dexter (teď si nejsem jistá, ejstli se nepletu) nic nezkazíš. Jak vak tak i samotný batoh budou mít dobrou úroveň. U Camelbaku je oproti těm dalším dvoum o trochu horší vymývání vaku, ale asi to nic hroznýho nebude.

      0 0
    • wendak  

      tenhle, je malej, ale šikovnej

      0 0
      • Toams  

        jj, Camelbak Rogue, esliva se nemejlim … ten mam tiez a zatial spokojnost …

        0 0
      • wendak  

        když mám hodně krámů, tak vozim HUSKY asi 25 l

        0 0
      • Andrea  

        Od toho mam jeste mensi verzi, je na 1,5l vody. Vozim ho na silnicku, je dobrej, nezakryva kapsy na dresu. Na bika mam Deutera a ten je dokonalej. Vak na 3l, celkový objem 12l. Perfektni odvetrani zad, vejde se do nej vsechno.

        0 0
    • Luma  

      Batohy na kolo mám 4,Loop malý akorát na pumpu,peňěžen­ku,duši atd.,pak Meridu+2l vak +malé drobnosti.,pak Axon obsah 12l,ale podle mě se tam vleze více.

      0 0
    • Biohazard  

      Já vozim Blizzarda necelý dva roky. Stál mě 540 Kč i s 1,5 litrovým vakem. Je krásně pohodlnej a ani se pob nim v létě nijak nepotim.Kromě vaku s vodou do něj dám klidně ještě bundu, nějaký tyčky na jídlo, návleky na ruce a nohy, mobil a různý drobnosti. Pod gumu se pak dá pěkně chytit helma.

      0 0
      • Lišák  

        Pokud si chceš něco nutně chytat pod gumu, tak třeba větrovku. Helmu si dej na hlavu a sundej až na kole nejedeš.

        0 0
        • Biohazard  

          Já to nemyslel tak, že sednu na kolo s helmou připnutou na batohu :-) Tam je skutečně na nic…

          0 0
    • borda  

      pouzivam jiz vyse zminovany camelbag blowfisch, e vybornej. na delsi streky jsem ted koupil ve vyprodeji docela sikovny dakine asi 20 l, taky dobry

      0 0
    • oxyaction  

      Zdenále,zajdi do krámu a prohlídni si pár těch báglů a máš to.Já mam obyč Axona na dva litry vody a pár věcí co bych tak moh během cesty potřebovat.Taky mě při výběru bylo jedno kolik litrů má vnitřek,lepši je to prohlídnout a ošahat a vybrat přímo v obchodě,tam ti i pomůžou a poradí.Jinak je to fajn věc:-)

      0 0
    • Zdenáál  

      Díky všem za informace. Mám teď ve finále Camelbag blowfisch,Hydrapak Flume, Hydrapak Glacier. Jdu si to hodit na záda a zkoumat, kterej bude sedět nejlépe :-))

      0 0
    • Lucke  

      :)..ja mam svoje heslo..BEZ KEMLA ANI RÁNU..:)..takže bych ho silne doporucil:)..na mensi vyjizdky Classic..na naradi..vak na vodu..a penezenku..a nebo Mule..ten mam ja..je sic velky..ale da se sepnout paskama..jinak..na zadech drzi luxusni..dest mu nic neudela..sic mivam trosku spocene zada ale to je vse..:)

      0 0
    • Lenka.05  

      Camelbak MULE, je pohodlný, velikostně tak akorát…i když se mi zdál zpočátku dost malý:-) Když naplním vak tak na těch 2,5l, už se tam sotva vleze…k tomu tam ještě vozím: klíče, mobil, někdy PDA s navigací, nějakou tu sušenku, větrovku z pertexu, mapu, pumpičku, maličký foťák. Ještě by se tam určitě vešla náhradní duše, lehký termotriko, asi i návleky. Na batohu mám ještě přicvaknutou blikačku. Víc teda nevím…ale na jednodenní vyjížďku to stačí:) Nářadí+lepení vozím v kapsičce pod sedlem. Až budu chtít vláčet ještě zrcadlovku, budu si muset pořídit buď větší batoh, nebo brašnu na řidíka :o)

      0 0
    • pajasimi  

      hydrapak glacier, batoh nejlepší co může bejt, vak se sice dobře čistí, ale náústek mi jde najednou nějak ztuha otevřít..stejně tak spoj hadice s vakem:( nestalo se někomu něco podobnéhO?:( jsem z toho zoufalý budu muset koupit nový vak, ale zase hydrapak má ten svuj způsob uchycení a jinej tam nemusí držet stabilně

      0 0
  • šlapatko

    By se ti hodil nějaký kolem 15 až 20l,mě te můj 16l někdy nestačí.Na zádech je dobrá sítka jestli jsi to někde viděl = odvětrání

    0 0
    • Zdenáál  

      Viděl jsem toho docela dost a taky četl – tady, ale jsou to všechno takové obecné řeči. Chci znát pocity a zkušenosti bajkerů, protože to je rozhodující.

      0 0
    • Radek Broz  

      Tohle už neni ani vtipný.

      0 0
  • borda

    relevantni přispevky jsou vic nez rok stary, takue blbce z lidi delas ty

    0 0
    • pos3k  
      1. z blbce lidi nedelam
      2. odkaz na vyhledavani neni urazkou ale pomoci (viz :// Ti klidnější jednoduše neodpoví, slušně pošlou do historie, nebo odkážou na příslušný thread.//
      3. vysledky hledani jsou pouze vysledkem prvniho klicoveho slova ktere me napadlo (camel byl ukazkovy), vytahovat prislusne thready nema cenu, pokud neni napsano vice nez je psano vyse, screen tedy prozatim postaci
      4. Zkusenosti uzivatelu je tu dost (camel, hydrapak, source, deuter..) a odkazovat na starsi datum je jesitne (stejni lidi, stejne vaky..),

      (Pokud je definice pocitu a zkusenosti jina nez uz u probranych znacek, tak se ji rad dozvim, vestit z koule neumim) 5. Pokud ti vadi neco na foru, tak to je tvuj problem, brecet muzes jinde, napr: to Usti je dan jako offtopic, ale kupodivu ma i k bajkum vice nez rada jinych „technickych“ temat. Prostredku k vyjadreni nespokojenosti mas radu (block, admin , bike :) 6. Si predstavujes ze na tento vseobecny dotaz, vyhrabu z historie sve zkusenosti a pastnu (copy-paste) je tady znovu? nebo bych mel psat ty same znova? Ja ne, nejsem blbec :)

      Nevim proc kazdej bere nakouknuti do historie za urazku, kdyz mu to i admin radi.....

      0 0
      • Radek Broz  

        Se všim souhlas, ale taky mám pocit, že konkrétně lidi z ústí to už trochu přeháněj – vždycky to vyblokuju a je to.

        0 0
        • poiko  

          co se tam vlastně aspon zhruba řeší? koukal jsem, že jsou ty thready už celkem obsáhlý

          0 0
          • borda  

            jsou obsáhlý a je jich moc. neresi se tam nic. jak pisu hosi z „UL“ si to tu pletou s xchatem

            0 0
        • MlokCZ  

          Ale řeší si to v pár threadech do kterých nikdo nemusí chodit, takže to nijak nevadí (tedy alespoň mě rozhodně ne).

          0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak, já jsem tu např. podrobnější zkušenosti s MULE včetně kolik se do něj vejde věcí psal od srpna už nejmíň 3×, takže ty informace tu jsou a rozhodně ani nejsou staršího data.

        0 0
  • borda
    • je zajimavy ze z nevinnych dotazu se tady par lidi vdycky muze pos…, ale ze si tu z toho treba par lidi z usti dela soukromej chat nikomu nevadi. Me treba hodne. nebo ze se resi PC, auta + x dalsich hovadin… ale tohle vsechno delaji ti spravni, nedotknutelni uzivatele ze?
    0 0
  • reidy

    Pro po3K – pokud bychom se držely této formulky bylo by tu asi 33 threadů ne? o tom to fórum je!!!!

    0 0
    • pos3k  

      Dalsi co kdyz vidi desatero tak si hraje na foristu :) Tak si tady foruj :) (ja jedu po svem) Nikomu nebranim (prispevek nemazu, nezakazuji..nebo jsem si neceho nevsiml oo booze), maximalne naznacuji ze dotaz je spatne formulovan (pouziti, cena) a pokud nema jiz dotaz napr: jako vyber jeho favoritu nize, tak je to vareni z vody (historie), protoze zkusenosti tu jsou jiz psane a ne kazdy uzivatel mu je hned napise znova, to je fakt. Poradil jsem po svem (a tim se zapojil do diskuse), jestli se ti to nelibi tak tvuj problem.

      btw: pocet vykricniku za slovem je tady uz probrany, zaver byl jednoznacny :-D a pokud se objevi podobne prispevky, tak si odpovim po svem, tak jak jiz nejakou dobu na foru delam (pokud uz jsem odpovedel tak vytahuju prispevky z historie, davam screeny).


      timto se Zdenáálovi omlouvam

      0 0
      • reidy  

        O co ti de, zdenáál vznesl dotaz, tak se o tom pobavíme, a tím to hasne, ne? a jestli to tu bylo 3×5× čí 20× no a co tak to nekomentuji, nedělám výpisy, statistiky atd. řeší se tu fůra kravin. já si třeba rád o tom téma co mě baví promluvím, poradím i 20X ne?

        0 0
        • pos3k  

          tak mu muzes „konecne“ poradit, prostor tu uz nejaky cas mas :) Opravdu chce vedet o co mi de? (docela pochybuju protoze jsem to psal vyse, je to pro docela pochopitelne) „Jde mi o to“, ze podle me se Zdenaal blbe zeptal. Jestli ti prijde v poradku tak je v poradku. A poslat ho do historie (hledat treba rozumy), kde je toho napsano dost, aby si udelal prehled co vlastne chce, mi prijde jako dobra volba, pokud nenapise vice (ano, ja jsem odpovedel), coz za cas udelal.

          Nikde nepisu kolikrat to tu bylo, statistiky nevedu takze mi nepodsouvej tyhle tvoje zblebty. Vytahovat z historie odkazy budu i dal (pokud mi to prijde vhodne), ty si klidne pobav a porad po svem (zatim tady kecas jen o mem prispevku)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.