• pavel.cermi

    Zdarec,

    jaky byste vybrali vhodny bezdratovy cyklocomputer na silnicni kolo? Nechci zadne zbytecne funkce,ktere nevyuziju a spis by prekazeli… Rad bych aby mel jen maximalni a prumernou rychlost,jinak bezne veci,ktete ma kazdej. Koukal jsem na VDO M2.1 WL,ten by asi vyhovoval. Jaky byste vybrali vy?

    Moc diky.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Cateye Strada Wireless nebo nějakou vybavenější verzi.

      0 0
    • haďák  

      "Ovládání cyklocomputeru je velmi jednoduché, provádí se stiskem – ClickTec™ celého přístroje ve spodní části. " je to v popisku…

      0 0
    • Alhas  

      Ahoj, tento comp mám na silničce i horáci, baterku jsem měnil až asi po více jak 2 letech.Vyni­kající.Je možno použít jeden na obě kola,ale mám na jednom černý a na silničce bílý.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zvažuju koupi Sigma BC 14.16, eventuelně BC 16.16 (má navíc nepotřebné nesmysly, ale lze sehnat levněji). Nižší verze podle srovnávače na webu výrobce už nemají max/avg speed nebo automatický start/stop, což mi přijde jako poměrně základní funkce.

      Vozíte někdo kabelovou verzi BC 14.16 nebo 16.16? Jak se vám osvědčila? A není problém s těmi gumičkami pro úchyt? Klasická objímka by asi byla lepší, ale gumička zase umožňuje variabilnější montáž (např na představec).

      0 0
      • pepek  

        Gumičky problém nejsou, problém je ten bajonet, který moc nedrží a snadno se ulomí. Stačí větev v nějakém úzkém průjezdu, nebo nízký průlet nad řidítkama a ztratíš to, ani nevíš jak. A to je snad u všech Sigma strojků. Po třech ztrátách a dvou znovunalezeních jsem to vyřešil silikonem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak já zas nejezdím zkrz křoví, takže to by snad problém být neměl :)

          0 0
          • adam1  

            Mám asi 14dni tu 16.16 bezdrát z ts bohemia (byla/je tam nejlevnější )ty funkce co píšeš tam jsou ,zacvaknuti je vylepšeno a opravdu to zacvakne -oproti předchozích co jsem měl .

            Gumicky budou držet .Mám ji na silnici hlavně kvůli dešti ,píšou ip8×?uvidime

            0 0
        • Tencovozikmin  

          Tak ulomit se mi to jeste nepodarilo,ale je pravda ze ten bajonet se rychle ochodi a pak uz to jde tak nejak volnejc. Doporucuji co nejmene vyndavat,jinak pak ta kapka silikonu.

          0 0
      • Tencovozikmin  

        Da se uchitit i bzzz paskama,mam na sterkoletu dratovou 14.16 a slouzi celorocne bez problemu uz nekolik let.

        0 0
        • Smazaný účet  

          A využijete všechny funkce? BC 7.16 a 9.16 stojí řádově polovinu a většinu složitějších měření dnes nakonec lépe a přesněji zajistí nějaká aplikace v telefonu.

          0 0
          • adam1  

            Já to nevyužijí ,na silnici potřebuji kolik je hodin,kolik zrovna jedu ,kolik km jsem už cca ujel ,někdy kouknu na průměr jinak jak říkáš vozíš telefon a tam mám stravu .Na mtb nevozím nic bo bordel ,voda a tak .

            Bral jsem ji kvůli ipx8 – měla by vydržet ponoření do vody ?:)

            Záleží co potřebuješ?

            0 0
            • Smazaný účet  

              No já jezdím takový mix silnice, sotolina, lesni cesty na HT a vyslovene uzitecna mi prijde jen rychlost a mozna cas. Prumery jsou fajn, ale to uz se da vsechno presneji vydolovat z aplikace. Mozna nakonec plati cim jednodussi tim lepsi.

              0 0
          • novcze  

            telefony ještě standardně barometrický výškoměr nemají, nebo jo?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslím, že ne, ale není přesnější odečíst výšku z mapy? Přestost barometrického měření beztak nebude nejvyšší.

              0 0
              • novcze  

                z mapy ani náhodou, Strava dlouho ukazovala nesmysl, dokud nezačala používat data z GPSek s barometrickým měřením výšky jako korekci, mapy.cz ukazují ještě hůř.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tím je myšleno co? Že mapy.cz nedopovídají skutečnosti? A čím jste to změřil/ověřil?

                  0 0
                  • novcze  

                    tím je myšleno to, že stejná trasa může mít na mapy.cz odchylku větší jak 100 výškových metrů oproti Stravě a barometrickým computerům… ověřené je to výrazně větším datasetem co má k dispozici Strava a to mi jako důkaz stačí :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Aha. Takže víte prd :)

                      Strava používá Open Street Maps, a pochybuji, že s google maps by to bylo lepší. Mapy.cz mají v rámci ČR mnohem podrobnější podklady. Barometrické computery jsou relativně nepřesné, takže pár desítek metrů odchylky od skutečné výšky (lze ověřit v místě se známou hodnotou) je vlastně norma.

                      0 0
                      • novcze  

                        vůbec se nechápeme evidentně, mě nezajímá na jaké mapě mi Strava ukazuje trasu, ale jak počítá nastoupané metry

                        https://support.strava.com/…our-Activity

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak jsem to pochopil. A nastoupané metry může počítat z mapového podkladu (umístí bod pomocí GPS do mapy a zjistí vrstevnici) nebo z měření pomocí tlaku, které má sice teoreticky přesnost na 1m (což je pro tyto účely super), ale musíte znát přesně nadmořskou výšku výchozího bodu, a nesmí se v průběhu doby měnit počasí/tlak (což je problém). Nebo je třeba tlak ve zkoumaných bodech změřit ve stejný časový okamžik, což pro záznam trasy jaksi nedává smysl :)

                          Proto se domnívám, že výška odečtená z mapového podkladu mapy.cz je přesnější než strava nebo barometrický výškoměr.

                          0 0
                          • novcze  

                            If the original activity was not recorded by a barometric device, or if a Strava admin has rebuilt the elevation for that segment, then we will cross-reference the GPS data to Strava's elevation basemap in order to find the elevation.

                            In the past, we consulted public elevation databases to determine the elevation at each point in the activity. The resolution of these databases varied based on location and we were not able to control for the many errors in these databases. We now have an elevation look-up service powered by data from the Strava community. Each activity that is uploaded from a device with a barometric altimeter is used to build the Strava elevation basemap.

                            stovky možná tisíce měření se mýlit nebudou ;) … a když porovnám čistá GPS data (bez barometrických dat) s barometrickým VDO M4 co teď vozím, tak to relativně sedí, narozdíl od mapy.cz

                            p.s. používám computery s výškoměrem od roku 2008, takže jsem opravdu obeznámen se všemi klady i zápory, dokonce vím přesnou nadmořskou výšku v místě, kde před každou jízdou kalibruji computer (i když pro zjištění nastoupaných metrů to není nutné)

                            0 0
                            • Youda  

                              Jsou věci mezi nebem a zemí. Mám Sigma Pure GPS a je místo kde se mýlí pravidelně o spíš –15 metrů (vrchol) a je místo kde jsem neměl odchylku větší než ±2 metry. Nastavuji startovací výšku u baráku a málokdy se stane že je stejná při dojetí. Ale asi za ty peníze co by člověk chtěl. Jinak bych řekl že se vejdu celkově do cca +/- 10 metrů což mi bohatě stačí.

                              0 0
                              • novcze  

                                Změna tlaku mezi vyjetím a návratem je zcela běžná věc, takže při dojetí domů, ta ukazovaná výška bude jiná než při výjezdu. ±10 metrů můžu potvrdit, že to tak bývá a je to pro mě naprosto dostačující přesnost. (samozřejmě se nesmí po cestě potkat bouřka, to pak lítají jiná čísla)

                                0 0
                                • Youda  

                                  Jo to bude asi ono. Ještě bych přidal perličku s turistickým rozcestníkem KČT kde je uvedeno 592 m. Tam mi to lítalo hodně :-) tak jsem to naklikal na výškopisu a ejhle 617 m. Je to mezi vrstevnicemi 615–620 m.,

                                  0 0
                            • Smazaný účet  

                              Nad tím lze těžko diskutovat, protože neznáte ani počet datapointů pro danou souřadnici (kolik uživatel s barometrickým výškoměrem tam zaznamenalo hodnotu). To můžou být klidně tisíce, ale taky 0 (uživatelů Stravy je v populaci relativně málo, a zcela jistě menšina z nich používá výškoměr)

                              0 0
                              • novcze  

                                samozřejmě záleží na lokaci, kolem velkého města a na používaných cestách to bude přesnější než na lontu kde nikdo nejezdí… pointa ovšem byla, že Strava a barometrický cyklo computer ukazují podobné nastoupané metry a mapy.cz jsou poněkud mimo, alespoň tam kde já jezdím.

                                0 0
                          • xtonda  

                            Jenže abys mohl odečítat výškové metry z modelu terénu, tak bys musel mít záznam hodně přesný, což v lese prostě nemáš a když jedeš třeba nějakým údolím na obou stranách srázy a GPS plave třeba o 10 m na jednu a druhou stranu, tak nasbíráš nesmyslné množství výškových metrů.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jak často jezdíte v podobné rokli aqby to vyrobilo podtstanou chybu? A u mapy.cz si to následně můžete porovnat s ručně zadanou trasou, takže tato chyba je jednoduše stanovitelná.

                              0 0
                              • xtonda  

                                Dost často, údolí Úpy z Havlovic do Ratibořic, údolí Metuje z Náchoda do Nového Města, možná mám blbý cyklokomp, ale stačí jet lesem po vrstevnici nějakým svahem.

                                0 0
                      • pepek  

                        Mapy.cz ukazují nesmyslná převýšení-např. minule: 1150m/23km u Adamova

                        0 0
                        • Mustafa  

                          Apka v tel. anebo export v PC?

                          0 0
                          • pepek  

                            Je to stejný – co je na mobilu to je i v mapy.cz na PC, export tam není. Po exportu do cykloserveru je to reálnějších: 815 metrů

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To jsou takové řeči o ničem. Naklikejte trasu v mapy.cz, dole rozklikněte výškový profil, a můžete po trase jezdit myší a sledovat aktuální výšku. Pak nám můžete říct co konkrétně je blbě. A nebo tu trasu nasdílejte, ať je to jasné i ostatním.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Tak si to zkus a nedelej tu ze sebe vola.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Mě ty trasy zatím +/- sedí, proto se zde marně snažím dobrat příkladu trasy, kde to je blbě.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    Me teda, to co nameri mapy.cz, nesedi prakticky vubec.

                                    0 0
                                  • adam1  

                                    Tak nejdřív že vlastně potřebuješ obyč počítač a teď to vypadá že chceš garmin?:)))

                                    Hele na stravě to +/- sedí a pro hobi/yka cajk:)

                                    Důležitý je stejně “pocit” jak ti to jede hlavně kopce :)

                                    0 0
                        • libisenuj  

                          Souhlas. Nesmysly v řádu stovek výškových metrů…pro kolegu podemnou (Stopař v mapy.cz)

                          0 0
                          • xtonda  

                            Stopař ukazuje nesmysly, patrně to bere z GPS, tady se ale bavíme co ukáže plánovač nebo import GPX

                            0 0
                            • Youda  

                              Teď po těch změnách je při importu gpx na PC volba výšky.

                              0 0
                        • Smazaný účet  

                          Celkové převýšení 1150m znamená součet nastoupaných metrů a nikoliv rozdíl mez nejvyšším a nejnižším bodem. Záleží na konkrétní trase.

                          0 0
                          • pepek  

                            Tvl ještě mně pouč, že 2+2=4. Zdá se ti 1150 metrů na ±10km u Brna reálné?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Na biku v lese úplně normálně.

                              0 0
                              • libisenuj  

                                V okoli Brna na 30kilometrech, neni mozny nastoupat tisic metru…Stopar je lhar, uz sem to psal v jinem vlakne. Driv to takovy blaboly neukazovalo.

                                Krasny priklad je trasa pres Babu. Na 23kilakach ti barotachal ukaze cca 350m(±), Stopar 750…Mapy v PC cca 350…

                                0 0
                            • xtonda  

                              Dej konkrétní trasu, jinak meleš nesmysly

                              0 0
                            • Edwin  

                              Skutečně se matematici dohodli, že 2+2=4 :)

                              0 0
          • Tencovozikmin  

            Ja ho bral z bazaru za par susnu,jinak bych koupil nejaky uplne zakladni.Vyuzivam na nem jen ty zakladni funkce,nic vic nepotrebuju.

            0 0
    • cyklista86  

      Jestli bez mereni tepu. Proste jen zakladni tachometr, tak urcite tenhle https://www.kupkolo.cz/…30w_z101131/ Da se na nej koupit i ten predsazenej drzak.

      0 0
    • Spartak  

      Mám kabelovou 14.16 na 2kolech, 2a3roky. Vše v pohodě, jen po dešti se zevnitř zarosí. Vyschne, na funkčnost to zatím nemá vliv.

      0 0
    • cyklista86  

      Co je lepsi v mobilu na zaznamenavani te trasy sports tracker nebo ta strava? Za tu stravu se plati ne?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.