Jakou velikost kola z Decathlonu?

10 nepřečtených
  • damegu

    Ahoj, rozhodl jsem se pořídit toto kolo z Decathlonu https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329346

    Nicméně dle tabulky velikostí jsem přesně na pomezí, mám totiž 175cm. Jelikož jsem doteď jezdil na 15 let starém trekovém kole, které mi úplně nesedělo, nevím, podle čeho přesně se pocitově rozhodovat při vyzkoušení. Zkoušel jsem v krámě variantu M i L, obě se mi zdali relativně oukej, nicméně jsem jezdil pár minut mezi regály… Nemáte někdo nějaké obecné tipy, jak se rozhodnout pro správnou velikost pro někoho, kdo s tím nemá tolik zkušeností? Děkuju

    0 2
    • scalar  

      Jsi na pomezí velikostí, nikdo asi tady nemá relevantní informace k tomu, aby to rozhodnul. Záleží třeba na délce nohou, geometrii daného kola, osobních návycích a preferencích. To tam nemají nikoho, kdo by To poradil?

      0 0
    • skaj  

      Nekdo tu psal, ze kola pujcujou. Vyber to subjektivne lepsi, pujc si ho na vikend a budes vedet.

      0 0
    • AussigBiker  

      Obecnej tip jsem si kdysi na internetech precet, ze delší ram na projížďky, kratsi na zavody, ale uz si nepatamuju presne proc. Jestli je moznost zapujcky, tak bych je vyzkusel. Nebo bych vzal to kde je tak akorat vytazena sedlovka, dosahnes na zem a vercajk je nad horni ramovou tyci :)

      0 0
    • Cyklofanatic  

      V první řadě bych zvážil, jestli jsi pevné rozhodnutý pro tohle kolo. Ale to jen tak na okraj.

      Pouhá výška těla je pro výběr kola nedostačující. Napiš jak máš dlouhé dolní končetiny resp. změř si inseam. Těch 40 cm sedlová trubka je docela nízký a pokud máš dlouhý nohy mohl bys mít již moc vysunutou sedlovku. Záleží proste jaké máš proporce. Celkově je geometrie spíš na kratsi nohy a delší trup (americkej typ), pokud jsi opak, poohlednul bych se jinde.

      1 0
    • damegu  

      Díky za rady, zkusím si kolo půjčit třeba na víkend. Jak jsem psal výše, v obchodě jsem byl, ale po minutě projíždění mezi regály se mi jako neznalci těžko rozhoduje.

      @Cyklofanatic: Pevně rozhodnutý jsem byl, protože všude čtu, že v této cenové kategorii je na tom Decathlon v poměru cena/výkon nejlépe. Nicméně máš nějakou alternativu? Můj strop je 20000.

      1 0
    • Muron  

      Přímo Decathlon u některých modelů uvádí toto:

      „Pokud je vaše výška zhruba na pomezí, pak máte možnost zvolit menší velikost, která vám poskytne snazší ovladatelnost a vyšší pohodlí (posed s rovnějšími zády), anebo větší velikost, pokud si přejete získat maximální výkon při šlapání a vyhovuje vám spíše předkloněná pozice (pozice pro vyšší výkon).“

      Moje zkušenost tomu odpovídá. Na manévry si beru kola s konfekčně menším rámem, na delší cesty s větším.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.