• TSw

    Zdravím všechny, rád bych pořídil silničku a řeším dva problémy:

    1. má vůbec smysl připlatit za rám, kde jsou lanka vedená vnitřkem?
    2. pokud se musím vejít do peněz (cca 60k), je lepší vzít lepší rám

    (viz bod 1) a horší kola nebo horší rám a lepší kola?

    Dilema řeším třeba mezi těmito: Madone sériová 4 vs. 5 nebo Giant TCR Adv 2, nebo jen rám od Treku 4/5 plus Ultegra a nějaká levná rozumná kola z internetu, třeba Fulcrum 3…

    A co třeba Merida nebo Focus? Scott a Spešl jsou cenově mimo, o taloších nemluvě…

    Silnici už léta nejezdím, takže o tom vím prd…

    0 0
    • Singlespeed  

      Za lanka vedená vnitřkem nemá cenu si připlácet. Je to jen designová a velmi nepraktická záležitost a mechanici na to často nadávají. Dokonce, pokud je bovden uvnitř veden jen v teflonové trubičce, se převrtávají za peprných nadávek díry do rámu, aby se dovnitř vlezl bovden vcelku. O sundávání klik při výměně lanek u některých modelů ani nemluvím :-).

      0 0
    • tomekusti  

      trochu mimo diskuzi, ale …

      Kde se dá sehnat samotný rám od Treku? Pokud vím, nabízejí samostatné rámy jen v té nejvyšší šestkové řadě. Kdyby byla možnost sehnat někde čtyřka, dost by mě to zajímalo.

      a k tématu …

      Zvolil bych kompromis. Super rám a blbá kola je cesta do pekel. Obráceně je to o něco lepší, ale taky nic moc. Volil bych nejprve rozumná kola (co nejlepší) a k nim adekvátní rám, kde bych ustoupil raději než právě u těch kol. Bohužel prodejci to mnohdy dělají přesně obráceně :-(

      0 0
    • jecnak  

      ad 1. Ma to smysl pouze pro kola na casovku, nebo pokud si myslis, ze aerodynamicka vyhoda prevazi vsechny ostatni nevyhody.

      ad 2. V tehle kategorii budou kola vzdy kompromisni, takze radsi vezmi lepsi ram a osazeni a kola pak kup zvlast dle preferenci. Zrovna ty Fulcrumy 3ky jsou velmi dobre univerzaly.

      0 0
    • michals1  

      Vnitřní vedení lanka mám jen pro zadní brzdu a viděl bych v tom spíše pozitiva. Kolo se lépe přenáší, bezproblémové uchycení do montážního stojanu a asi to i lépe vypadá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.