• muller

    Ahoj, poraďte jakou kameru na přilbu vybrat. Má někdo zkušenosti z níže uvedenými kamerami, zvláště s tou poslední?

    1. http://sportovni-kamery.centrum-nakupu.cz/…lackeye-two/
    2. http://www.smartstore.cz/…ovni-kamera/
    3. http://sportovni-kamery.centrum-nakupu.cz/…il/helkam-1/
    4. http://www.sportkamery.cz/VholdR.html
     
    0 0
    • tiru  

      taky se rozhoduju mezi tou VholdR a VIO POV. 1  ))

      0 0
      • muller  

        na tom webu jsou video ukázky pouze z té lepší kamery - VIO POV.1, což ve mně vyvolává dojem chytáku:).

        0 0
    • Luma  

      podívej se tady http://www.bicy.cz/…e-detail.php?…

      0 0
      • muller  

        jo, díky. několik ukázek z VIO POV1 jsem viděl, jsou dobrý. jenže ta cena… VholdR je o polovinu levnější, ale nechci kupovat zajíce v pytli.

        0 0
        • multib  

          ATC3K je za 1/3 Vholdu a nemá kabely. Navíc je i do vody. Má delší záznam na jedny baterie. Baterie má běžné tužky.

          0 0
          • Radek Broz  

            Ale to, co z ní vyleze, je naprosto nepoužitelná změť několika čtverců.

            0 0
        • kib  

          S Vio POV mám hodně zkušeností. A rozhodně to není špatný stroj. Kvalita obrazu je dobrá, teď je navíc k dispozici nový firmware, takže se do něj dá dát i 4GB SD karta. Kamera vydržela i hodinový ponor v rybníku.

          0 0
    • blue  

      první dvě jsou spíš hračky… a tady máš malej test Vhold a POV1 plus dalších kamer s odkazama na ukázky

      http://blue.sweb.cz/…track_45.pdf

      0 0
      • Grinch  

        Zkus FlyCamOne2 pri cene do 2 tis dava dle me nejlepsi pomer cena/vykon..navic, pri takovych rozmerech a vaze 13g ti na pripevneji kamkoli staci samolepici suchy zip

        0 0
        • multib  

          Kdo to riskne a dá si na kolo kameru na sucháč? Nepřipevníš ji nikam dost stabilně, aby spolehlivě snímala, co chceš. A kam?  Navíc objektiv je moc volný a samovolně se pohybuje otřesama. Nabíjení jen z PC. Vhodná na modely s plochou.

          0 0
      • muller  

        Díky!

        0 0
      • multib  

        nevíte, proč jsou tyhle kamery ATC5K různé?

        http://www.quadprofi.cz/…c5k-816.html

        http://www.pixmania.cz/…ital-ca.html?…

        0 0
    • bradys  

      vybiram asi uz mesic a tohle jsem zatim posbiral:

      1. ATC (i nejnovejsi 5000 s displejem) ma velmi slabou kvalitu obrazoveho zaznamu – udavane rozliseni je spise fyzickym maximem cipu nez jak zaznam opravdu vypada, nejvetsim problemem je vsak podelne vlneni obrazu – to je zpusobeno faktem ze se nesnima cela scena (snimek) najednou, ale klouzave po radcich, proto to vlneni obrazu – dobre videt na ukazce zde: http://www.youtube.com/watch?… . S par lidmi co thle koupili a pak vratili jsem mluvil..
      2. Velky chytak – u Blackeye a Helkam pozor na fakt, ze je to pouze kamerova hlava (optika a cip), nikoliv vsak zaznamove zarizeni. Kamera ma AV vystup, takze je treba zapojit do zaznamoveho zarizeni – bud klasicke kamery nebo nejakeho jineho zarizeni s analogovym AV vstupem. Klasickych kamer s analogovym vstupem je cim dal tim mene, vpodstate uz asi rok zadna z bezne dostupnych malych kamer tento vstup nema. Jedinou variantou jsou multimedialni zarizeni typu Archos apod… coz cele reseni trochu prodrazuje. Navic je potreba kamerovou hlavu napajet, takze krome kamery sebou jeste tahnete drzak na 8 tuzkovych baterii, coz to cele dela jeste nepohodlenejsi, zmet kabelu a nijek lehke reseni. Ani uhel zaberu okolo 60 stupnu (o trochu vice nez u ATC) neni nijak zazracny. Dava to sice docela dobrou kvalitu, ale s prihlednutim ke vsem komplikacim toto rozhodne nechci.
      3. vholdr – plusy oproti predchozim – o hodne sirsi uhel zaberu (a tim i subjektivne lepsi stabilita obrazu/odolnost proti otresum), vse v jednom (kamera i rekorder – zaznam na microSD), zadne kabely, pouze minimalni podelene vlneni, temer nepostrehnutelne – viz treba http://www.youtube.com/watch?… , kvalita videa vyrazne lepsi nez ATC. Minusy (oproti VIO POV.1): napajeni Li-Ion aku (takze pokud neni v dosahu nabijecka tak musite mit pro delsi dobu nahravani nahradni aku), rovnez v zime to bude trochu horsi protoze kamera (s aku) je na prilbe vystavena zime a vydrz tim padem bude mensi, vode, snehu apod odolna ale ne na potopeni, absence displeje pro bezchybne nastaveni zaberu pred tim nez zacne akce (VholdR se s tim ale zdatne vyrovnava zamerovacim laserem)
      4. VIO POV.1 ma jedinou nevyhodu a tou je cena :) jinak je to ultimatni zbran, americka armada vi co je nejlepsi… uhel zaberu 110 stupnu, kompletne vodotesne, pres 5 hodin zaznamu na 4 tuzkove baterie a jednu SD kartu, dalkove ovladani na zapesti…

      Asi jdu do VIO… ty videa z Transrockies co jsou na mtbs jsou nadherrny, spousta dalsich je tady: http://theviovoice.com 

      0 0
      • multib  

        ale Vio má kabel k externímu zdroji, což je komplikace navíc a proto bych volil ATC. pro mé účely je obraz postačující, dávám přednost kompaktnosti.

        0 0
        • bradys  

          VIO ma kabel k nahravacimu zarizeni, nikoliv k externimu zdroji. Ale samozrejme je, ze kompaktni kamery typu ATC a VholdR v tomto maji vyhodu – na druhou stranu, ATC neni zadny drobecek a mit vsechno na helme se muze pronest…

          Co se tyce vlneni obrazu ATC – bohuzel se nejedna otresy, deje se to pri velkych zmenach na snimane scene – takze pri statickych a pomalych zaberech to tam neni (ale pro ty si kameru na helmu nekupujeme), jakmile se toho na scene meni hodne (bajk, moto, auto v pohybu) tak to tam je – ostatne na youtube jsou stovky videi takze kazdy muze posoudit sam. Dalsi video treba zde: http://www.youtube.com/watch?…

          0 0
        • Radek Broz  

          Vždyť na tom z ATC nejde v podstatě nic poznat. Viděl jsem mnohem lepší videa z helmy natočený jak foťákem, tak mobilem.

          0 0
      • multib  

        To vlnění obrazu ATC na přiloženém videu není objektivní, spíš bych řekl, že jde o otřesy při jízdě.

        0 0
        • blue  

          najdi si videa z týhle hračky natočený na bajku… jestli ti nebude vadit ještě horší vlnění, jdi do toho… aneb kdo chce kam… a nebo komu není rady… však to určitě znáš

          0 0
          • multib  

            Lepší by bylo statické snímání.

            0 0
          • Flegmatik  

            Vždyť on dobře ví co má. Podívej se na jeho videa a bude ti to jasné (tamhle natačí ATC3K, podle mě nic moc, zvuk je tedy hroznej a kvalita nic moc).

            0 0
            • multib  

              Pleteš se. nemám ATC3K. Navíc se ptám na ATC5K.

              0 0
              • Flegmatik  

                A můžu tedy vědět jakou kamerou je to natáčené? Jen tak pro srovnání, abychom věděli. Já sem dám třeba odkaz na toto (stupidní) video, které je však natáčené mobilem v ruce pouze na 320*240 a necelých 15 fps (myslím, že to mělo jen 9 fps).

                0 0
                • multib  

                  Kde to je?

                  0 0
                • multib  

                  Používám ATC2K, tak jsem chtěl vědět, zda je ATC5K (ev. ATC3K) lepší, ale vypadá, že záznamový čip bude asi stejný.
                  Kde jsi pořizoval těch 100 km?

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    OK. To kde jsem to natáčel není až tak důležité, protože je to přeci nesmysl (to video), takže to neber vážně (tam v popisku na YT je důvod proč jsem to točil). Ale hlavně to bylo pro srandu kralíkům. A ta silnice není vůbec prudká, člověk musí slušně šlapat, aby trochu jel, je taková dost pozvolná.

                    0 0
        • Ondrais  

          zvlnění obrazu je vlastnost CMOS snímačů. Výrobci kamer se to snaží všelijak eliminovat, nicméně v této kategorii o tom docela pochybuju.

          CMOS má obecně menší spotřebu energie a lepší světlocitlivost ale zas zápor je to vlnění a pak taky dost často horší barevné podání.

          CCD je na tom v pohybu většinou daleko líp, má obecně hezčí barvy ale mívá horší kvalitu za špatného světla a větší spotřebu.

          0 0
      • muller  

        Tady je mtb video vholdr http://vholdr.com:80/node/6579, asi se rozhodnu pro tuto kameru. Pravdu máš s tou výdrží, ale to vyřeším náhradní baterií. V zimě ani ve vodě ji nebudu používat.

        0 0
      • honzarb  

        tak tohle taky resim… ja mam doma JVC Everio GZ-MG135 a myslel jsem, jestli to nepujde vyresit tak, ze ji necham v batohu, napojim na ni jen externi optiku a bude to fungovat… nevis o tom neco? diky za jakoukoliv radu…

        0 0
      • 4fitness  

        Myslím, že tady ještě jedna kamera chybí. tachyon XC cena okolo 4000,–

        Už jsem byl nalomenej do ContourHD jenže to je vážně nepoužitelné když baterie vydrží 1hodinu. A v mrazu ani prd. I kdybych se k ní choval jako v bavlnce tak max. 2h při normální teplotě, ale k čemu, když na 16GB chci 8hodin záznamu?? Kdyby aspoň nějaký adaptér na tužkovky achjo. Ty jejich origo akumulátory jsou drahý a kde bych je na etapách v zapadlých zemičkách nabíjel? HD není úplně ostré – je ořízlé, aby se vešlo víc záznamu na kartu. Vodotěsnost alespoň do 2m by se hodila. Takhle mi to upadne do bidonu a jsem kde…

        Ale ani Tachoyon není dokonalý. Je sice na tužkovky = super výdrž 11.5h i v mraze podle použitých.. + dostupnost všude + laciný zdroj energie. Ale zase není HD. Záznam má sice dokonce na 32GB kartu! Ale v max kvalitě je to opět 8hodin záznamu. Kvalita přitom – expozice, sarutace, rychlost čipu… není tak dobré jako u ContourHD. Je sice vodotěsný do 10m, ale není širokoúhlý. Ale má úhel jen 90º oproti 135 :/  Má ještě dálkové ovládání.

        Takže výsledek? Je to za polovičku. Když koupím 2× ražší Contour tak taky spokojený nebudu. Hlavně to nepůjde použít v terénu. Takže asi zatím tachyon XC. A až někdo laskavě dotáhne Contour do použitelné formy, přejít ..

         
        0 0
        • 4fitness  

          aha, tak ještě důležitá věc. Díval jsem se celou dobu na videa Tachyon XC – to je kamerka z inzerátu. Má horší obraz a úhel jen 50 stupňů.

          Ale už je Tachyon XC 2010 a ten je právě 90 stupňový a má mnohem lepší obraz. Lépe zvládá tmavé scény.

          Dovozce je tady http://www.dmoto.sk/index.php

          Napsal jsem mu dotaz na dostupnost nového modelu.

          0 0
        • bradys  

          Kde si přišel na tu výdrž baterie hodinu? Kámoš Contoura má a je spokojenej a vydrží lehce pře dvě hodiny, někdy i víc…

          0 0
        • bradys  

          Kde si přišel na tu výdrž baterie hodinu? Kámoš Contoura má a je spokojenej a vydrží lehce pře dvě hodiny, někdy i víc…

          0 0
    • Flegmatik  

      Nějak mě tyhle kamerky nepřesvědčují, že je vůbec má smysl kupovat. Mají jedinou výhodu – jsou přispůsobeny pro řidítka/helmu… Ale ta kvalita je dost špatná, na tyhle rozlišení natáčejí běžně dig. foťáky a novější lepší mobilní telefony. Mě tak napadlo – nebyla by za tu cenu lepší třeba tato HD kamera (videorecenze)? Sice by bylo potřeba udělat nějaký držák na helmu (na B-F tu někdo ukazoval fotku, jak má klasickou kameru přidělanou na boku helmy, z druhé strany to vyvažoval snad nožem :-) Na youtube jsem nenašel bohužel video s ní natočené, jen video natočené starším VGA modelem . I tak to nevypadá nejhůř. Ta HD sice nemá zoom, ale to by tak na kolo nevadilo, ale bohužel jsem se nedočetl, jestli to má stabilizátor (což na kolo je myslím velmi užitečná věc). Tož asi tak.

      0 0
      • Radek Broz  

        Podle mě jo – zkoušeli jsme točit tou malou, ale nakonec radši vozíme na držáku klasickou. Je to sice na hlavě těžší, nedá se jet tak naplno, ale celkem se to dá vydržet.

        0 0
      • mr.antik  

        Taky bych radši mrknul na nějakou paměťovou kameru (třeba panasonic) nebo foťák, protože ta kvalita se mi zdá na dnešnídobě uděsná…

        0 0
    • Radek Broz  

      Pro srovnání:

      ATC: http://etbikez.com/…t-cam-video/

      velká kamera: http://etbikez.com/…etcam-video/

      0 0
    • Smazaný účet  

      video z VIO POV, mistr kameraman od nás si ji teď koupil

      0 0
    • Luma  

      Tady mám video dělané kompaktním foťákem připevněným na přilbě,bohužel na youtube je kvalita horší jinak v originále to nebylo špatné.

      0 0
      • bestom  

        Na netu sem pročítal spousty testů na outdoor kamery ,a zatím nejlíp vychází www.tachyoninc.com/main.html za rozumnou cenu

        0 0
        • Radek Broz  

          To jejich video vypadá dobře ale otázka je, jestli to točili opravdu tím, nebo nakolik si s tím pohráli. Nemá někdo osobní zkušenost?

          0 0
        • Sibstr  

          No nevypadá to špatně, ale nenašel jsem to prodávat v žádnym shopu u nás a s kupováním ze států nemám zkušenost, hlavně s placením. Taky schánim nějakou kamerku, nejlépe tak do těch 5k.

          0 0
          • Sibstr  

            No ještě mě zaujala tato kamera: GO PRO be a HERO video z ní je zde.

            0 0
            • bradys  

              To vypadá slusně, tady mají GoPro Helmet HERO Wide taky, mají GoPro zastoupení v ČR takže si to koupím u nich. Další videa tady, vypadá to že to bude super i na lyže a potápění!

              0 0
              • Rado LH  

                Konecne daco na urovni 8-)…

                0 0
              • multib  

                Objímku na řídítka nevidím.

                0 0
                • vset  

                  Ta kamera ma hrozne male rozliseni spatny tvar na tyto ucely  nemoznost kontroly zaberu pri nataceni radsi bych ji nekupoval

                  0 0
                  • multib  

                    Rozlišení je snad lepší, než u ATC2K (na čemž nelpím). A ten náhled záběru je mínus, když už je tu ATC5K. Ale zlákal mne velký úhel záběru. Takže favoritem zůstává ATC5K.

                    0 0
                    • vset  

                      Zalezi co od toho ocekavas k cemu ti to bude me osobne to pripada spise jak draha hracka

                      0 0
                      • multib  

                        Mi stačí, že poznám děj i osoby. Nejsem producent filmů, ani estét /v tomto směru).

                        0 0
                        • vset  

                          To naprosto chapu ale to co natocis touto kamerou natocis dnesnim mobilem proste za ty prachy to nestoji

                          0 0
                          • multib  

                            Nemáš pravdu. Mobil jednoduše, pohodlně neupneš na řídítka, nedokáže nahrávat 1 h, buď nevydrží baterie, paměť, anebo nahrávání přeruší hovor, SMS, naplánovaný úkol ap. Navíc (tyto) mobily nejsou vodotěsné a otřesuvzdorné. Dále baterie R6 koupím vždy a všude.

                            0 0
                            • vset  

                              Ten mobil byl jen prirovnani k vysledne kvalite uchyceni na riditka neni nejlepsi - lepsi je uchyceni na helmu min se trese a baterky vubec neres 2 hod. zaznamu ti staci na cely den snazil bych se nekde po bazarech sehnat VIO POV1 nebo SUV CAM

                              0 0
                              • multib  

                                Přilbu nevozím. Baterie jsem zmínil z důvodu, např. když zapomeneš dobít, anebo cestuješ na pár dnů ke známým, nabku nebereš, pak je dobré koupit si baterie. Jinak záznam na 2 Gb kartu v nejlepší kvalitě trvá max 1 h. Ne celý den. Já to používám k jiným ůčelům, než nějaké příležitostné šoty. Anebo bych chtěl zaznamenat výjezd na Lysou Horu a to mi (dnes) trvá 50 min. Navíc u ATC5K žádná kabeláž. Prostě favorit. http://www.youtube.com/results?…

                                0 0
                                • vset  

                                  Kabelas neni vubec na skodu pomuze lepe zafixovat kameru to je jeden  velky problem vozeni kamer na kole ze otresy meni puvodni nastaveni zaberu vsimni si jak se mu posunul uhel zaberu pri sjezdu z Lyse hory na konci snimal asfalt pred sebou a to jel po asfaltce. Ja te v zadnem pripade nechci presvedcovat o koupi kamery ATC5 predstava ze nasadim kameru na riditka a natocim si svuj vyjezd je velmi lakava ale nebude to tak fungovat. 

                                  0 0
                                  • multib  

                                    O posuvu kamery kolem řídítek vím. Byla tam nějaká tvrdá vložka a ta klouzala. Kousek staré duše to spraví.

                                    0 0
                                  • multib  

                                    Ještě jsem zapomněl. Nechávám na objímce trochu vůli proto, že občas potřebuji nasměrovat kameru jinam .. tř. když chci snímat, jak ťukám do nárazníku auta jedoucího přede mnou .. což se mi zcela nepodařilo ze 2 důvodů: 1) jerdnak jsem netušil, co kamera zabírá; 2) Podruhé jsem ji nasměroval lépe, ale zas přesně středem objektivu vedl bowden ..

                                    Směr záběru u ATC5K je vyřešen. A je zřejmě fakt, že kdybych měl Hero, tak jeho široký záběr by pojmul i snímaný cíl i bez hledáčku.

                                    Bohužel, Sibstr sice odkazuje na video s různými druhy uchycení, ale na kolo (ne přilbu) tam není. To je jediná věc, která mi brání rozhodnout se pro hero.

                                    0 0
                                    • Sibstr  

                                      Nazdar, podívej se prosímtě na můj poslední příspěvek, je tam video asi se 4ma způsobama uchycení na kolo, a dozvíš se z něj, že Hero má hledáček;-)

                                      0 0
                                      • multib  

                                        Díval jsem se hned a nezpochybňuji to. Jen jsem napsal, že i bez něj, s jeho širokým záběrem, bych se na snímaný objekt snadno trefil.

                                        0 0
                                  • multib  

                                    Neaerodynamický tvar Hera bych skousl, ale (když tak koukám na to video) ovládání kamery za jízdy velmi obtížné, jen pohmatem a dále datový LCD je zepředu, takže nemohu za jízdy ověřit, co kamera v danou chvíli dělá. U ATC5K je obojí pěkně zhora, po ruca a na očích.

                                    Výhodou Hera, oproti ATC, jsou i menší baterie a tedy i nižší hmotnost. Zase na úkor doby záznamu, resp. výdrže baterií, což zas tak nevadí.

                                    Ta 4 Gb karta by se šikla.

                                    0 0
                                • bradys  

                                  Možná trpím bystrozrakostí a to strašný vlnění obrazu, který produkují všechny kamery ATC, vidím jenom já :) A zdá se mi, že levnější GoPro HERO Wide tím rozhodně netrpí (a když tak velmi málo), koukni třeba na tohle video: http://www.vimeo.com/1802892

                                  To jestli nutně potřebuješ hledáček je myslím taky diskutabilní. Pokud ti ATC zabírá 53 stupňů, pak ho rozhodně potřebuješ, u GoPro Wide s 170 stupni to myslím budeš rešit trochu míň.

                                  0 0
                                  • Flegmatik  

                                    Parádní videa. Tohle je asi nejschopnější dostupná kamera pro tyhle aktivity, co jsem viděl (co se týče kvality obrazu). Jen je škoda, že podporuje jen karty do 2 GB, mohli udělat i pro větší SDHC. Fakt se mi ty výstupy z ní líbí, i přesto, že to není bůhvíjaké rozlišení.

                                    0 0
                                    • vset  

                                      Taky bych mezi nema nevahal a podporovat vetsi kartu casem urcite bude

                                      0 0
                                    • bradys  

                                      podpora 4GB zdá se bude: I used a beta patch of GoPro's newer firmware, and I got 1 hour 50 minutes on a 4GB SDHC card, which is a welcome addition to the camera. In the future, there may be a firmware update for 8GB SDHC cards, but battery life will be a limiting factor. NOTE: new firmware for the HERO camera's should be out soon.

                                      0 0
                                  • Pebe  

                                    přesně tak, navíc na ATC je naprosto nepoužitelný mikrofon

                                    0 0
                                  • Sibstr  

                                    Prolezl jsem několik zahraničních fór a přečetl několik recenzí a všude se schodli na tom že video z GoPro Hero je odost kvalitnější než z ATC5. ATC5 má sice větší rozlišení, ale né o moc a přecejenom rozlišení není vše. Důležitej je dlemého úhel záběru, a ten hovoří jasně pro GoPro Hero, který má 170°, ATC5 má 53°, což je dle mého hodně velkej rozdíl. Co se týče hledáčku, tak ten GoPro Hero má, klasickej průhlednej hledáček, jak jej známe z analogových foťáků.

                                    Jinak toto video je velice pěkné a můžete na něm vidět všechny běžné způsoby uchycení GoPro Hero. Jinak co se týče recenze GoPro Hero, tak celkem pěknou jsem našel na YouTube.

                                    0 0
                                    • deutschland  

                                      Naše první jarní video z GoPro Hero Wide Youtube.

                                      0 0
                                      • lumirek  

                                        Hezke videjko. Vystacili jste si s uchytama na tuhle kameru co tam jsou pribalene nebo jste neco dokupovali? V baleni asi uchyt na vidli nebo riditka nebyl, ze?Mame to v planu tedka s kamosema poridit, chystame se za tyden na Gardu tak tam by se to hodilo vic nez moc. Dik za info.

                                        0 0
    • joj  

      měl jsem ATC2K z ebaye asi za 2500,– sice vga rozliško levná s výdrží a vodotěsná, takže s ní byla sranda, ale vobraz se vlnil, klepal, ostrost nic moc a úhel na pdr (asi jako foťák na dvojku zoom) (nějaký kecy a videa u mě na webu www.gigi.hostuju.cz/…/kamera.html) akorát se mi ve whistleru, když jsem ji zrovna potřeboval, odebrala do věčných lovišť :(

       

      pak jsem viděl reklamku na pov1 ale samozdřejmě cena…

      vholdR vypadá taky supr, teda až na výdrž baterky, ale to by se dalo skousnout, aspoň má lepší uchycení než ta blbá ATC2K jinak teda u nás ji maj za 8900, ebay se dá za 200dolarků, 250 s dopravou ale při dnešním kurzu se mi moc nechce, počkám na léto

      0 0
      • joj  

        nj asi půjdu do toho vholduR i když by se mi samo líbilo video 16:9 a neéé  jen 4:3 :)

         

        jinak tady nějaký další videjka ode mne z ATC2K

        http://gigi.hostuju.cz/…ik/2008.html

        videjka z lokací: Orlický hory, Suchý vrch, Vysocká 50tka, Černá hora

        0 0
        • joj  

          sorry, že to takhle kouskuju ale teď jsem se namlsal na videjích GoPro Hero, týjo 170stupňů to je nehoráznej kotel, to bych si konečne pořádne rozšířil obzory po tom fiasku s ATC (nevím, proč se výrobce nepoučil a 3K a 5K maj stále tak nepoužitelný úhel), koukám je i o ždibec levnější (170 babek bez dopravy, ofiko cena) než vholr, pár pixelů nepoznám, stejně to skončí na youtube, baterka suxuje stejně, no, mám nového favorita :-)

           

          sice nemá aerodynamickej tvar a když machrujou, že to je 5mpx tak mohli udělat snímání videa třeba jen  2mpx a to 1920×1080@30fps to by byl kotel :-)) no možná příští verze

          0 0
          • vset  

            Pixely urcite poznas zvlast kdyz je jich malo uhel zaberu je podle me az moc velkej nejhorsi je ten tvar v tomhle asi vholr vede krome zaberu ten mohl byt o neco vetsi

            0 0
            • tomana  

              Taky jsme zkoušeli kameru. Poprvé na řidítkách a podruhé na ramenním popruhu.

              1.  http://www.youtube.com/watch?…

              2. http://www.youtube.com/watch?…

              Bohužel jsme připevnovali za pochodu takže nastavení záběru je na nic, chtělo by to více času. A přehrávač na YOUTUBE taky žádná sláva. V realu to vypadá good. poznáte čím je to nahráno? :)

              0 0
              • bradys  

                Pozname :) vzhledem k uzkymu uhlu zaberu a strasny kvalite je to jasne Oregon ATC :)

                co rikate na tohle: http://www.sportkamery.cz/ContourHD.html ? Mate nekdo puvodniho VholdRa – zajimalo by me jak moc to je kvalitni vyrobek (konstrukce apod…)

                0 0
                • tomana  

                  njn nepoznal. Zkus to znova :)

                  0 0
                  • bradys  

                    tak pak uz zbyva jenom mobil :)

                    0 0
                    • tomana  

                      jj N70. A výsledek je opravdu dobrý. Na youtube to vždycky vypadá hůř. Kolega má ATC a rozdíl je znát. Na mobil ta kamerka nemá.

                      0 0
    • TachyonXC  

      Ahoj, jako dovozce kamer Tachyon XC budu samozrejme lobovat pro nasi kameru. Na strankach www.tachyoninc.eu si v sekci „Kunkurence“ projdete jednotlive vlastnosti sedmi kamer, ktere byly testovány. Tachyon XC z nich vychazi absolutne nejlepe!!! A to se jedna o typ z roku 2009.

      Nový typ XC 2010 ma zvetseny uhel zaberu z 50°na 90°, zvysena byla vodeodolnost do 10,3 metru pod vodou (idealni na snorchlovani do Egypta apod.), novy senzor pro lepsi snimani obrazu za sera a ukladani v rozliseni 640×480 30snimku za sekundu. Jedina kamera kompatibilni s kartami 4 az 32GB, coz predstavuje az 8 hodin zaznamu v nejvissi kvalite. Spolu s lithiovymi bateriemi Energizer muzete nahravat az 10 hodin bez prestavky.

      Pro klienty registrovane na Bike-forum 10% sleva!

      Dotazy na info@tachyoninc.eu nebo info@kameradoakce.cz

      Olda

      0 0
      • H4N$  

        Modeláři používají tohle.

        http://www.kdosihrajenezlobi.cz/…e-p-736.html?…

        Rozměry 82×41×15.

        0 0
        • 4fitness  

          na to už jsem také při svém hledání natrefil. Velice zajímavá možnost.

          Já zase přikládám video z Conturky, která sice váží 126g, ale podívej jak s větším odstupem vyniká široký úhel.

          Čím větší odstup tím menší zkreslení a lepší výsledek. Čili na letadýlko je široký úhel jak dělaný.

          http://www.vholdr.com/node/40348

          0 0
      • 4fitness  

        Oldo, naprosto s tebou souhlasím, ten test jsem viděl dávno. ALE! je to starý test, jsou tam testování dědečci a tatínkové kamer o kterých se tady bavíme dnes. V tuto chvíli je Tachyon pozadu. Musím říct, že se velmi těším na TachyonHD, fandím mu. Techyon XC byl za super cenu. Dokud tady ovšem nebude TachyonHD a dokud Tachyonům bude vypadávat obraz v důsledku otřesů.. vybíráme z toho co je. Filip

        0 0
      • 4fitness  

        abych podal důkaz : tady je zdrojová stránka toho testu http://helmetcamreview.wordpress.com/

        je tam i stáří toho testu

        0 0
        • TachyonXC  

          Cauves, taky jsem psal, ze testovan byl stary typ. Je to presne rok co byl uveden na trh. Ja kdyz budu chtit kameru na mtb nebo na motorku, tak potrebuju aby neco vydrzela. Tachyon je vodeodolnej do 10metru. Nejezdim na kole, vezmu si ho na dovcu a snorchluju nebo radim v bazenu. Jestli se ti podarilo zatrast s Tachyonem tak, zes ztratil nahravany video, tak ho s klidem vrat na zaruku, pac to budes rarita. A hlavne VholdR nataci sice v uhlu 135 ale obraz je pak deformovanej – jak kdyz natacis ve skleneny lahvi. Ale ja razim heslo, ze kazdymu co jeho jest. Pokud se ti libi obraz a jsi ochotnej za to zaplatit, tak pak preju hodne spokojenych km! :-) Mej se!

          0 0
          • 4fitness  

            Tak já jsem viděl videa z Tachyon XC a Tachyon 2010. Vypadával jim obraz = mžitky a pár vypuštěných snímků. Ne že by došlo k úplné ztrátě videa, to rozhodně ne. Na to to maj dobře ošetřený.

            Moc bych ocenil, kdybys sem teda linknul surové video té nejlepší kvality z nejnovějšího Tachyona jakým disponuješ.

            Ten úhel je u Contourky volitelný. Přepínáš si mezi 90° či 135° Takže můžeš mít klidně 90° a to je stejný úhel jako u tvojí Tachyon 2010.

            0 0
            • TachyonXC  

              Kamery byly k mani minuly tyden, kdy mi taky prvni varku odeslali z USA. Cekam ze na celnici budou dnes nebo v utery. Zatim muzu poslouzit jen nahravkama ze staryho Tachyonu. Jen co budu mit v ruce novej kousek, tak sem rozhodne video dam. Kamarad se ucastni Nova Author Cupu, takze z nej udelame urcite super video. To je dalsi vyhoda – vydrz baterek a velikost karty. Zapne si kameru pri prijezdu a vypne ji po dojezdu do cile. Nacpes tam 8 hodin v nejvyssi kvalite a baterky vydrzi jeste cca o dve hodky vic. Jak neco budu mit hodim to na stranky www.kameradoakce.cz Uzij si vikend!

              0 0
    • tonik666  

      Uživatelské hodnocení a recenze v angličtině a video ukázky na VholdR, VIO POV a některé další se dají nalézt tady

      Koukám, že v Česku jsou ty kamery se slušnou přirážkou.

      0 0
    • Igor Hnizdo  

      netusi nekdo jestli se ten ramos da dat do toho univerzalniho drzaku gumovyho na auroru a jak moc to v tom bude nebo nebude drzet?

      0 0
    • vesacek  

      Zdravim, osobně používám tuhle kamerku. Je i vodotesna, takze je moznost ji pouzit treba pri snorchlovani nebo podobne a kvalita videa je docela dobra. prodávám ji na http://aukro.cz/…kamerka.html

      to Igor Hnizdo: Bude drzet dobre

      0 0
    • deekay  

      Ja si koupil za par korun kamerku na ebay – je malinka, velikost asi jako USB flashdisk, umi nahravat na microSDHC a vydrzi tocit asi 1.5–2h. Je k ni spousta drzacku. Kupoval jsem ji pro nataceni z RC modelu, ale uz jsem zkousel i na kole a celkem to jde, pokud neni sero.

      tady je ukazka jak nataci, zkousel jsem to hned jak mi prisla v aute, pripnutou dodanym klipsem na slunecni clonku

      http://www.youtube.com/watch…

      musim rict ze za ty penize co vysla (asi 400Kc vc posty) jsem moc spokojen

      0 0
    • slebo  

      Celkom šikovne kamery som nasiel na webe www.itzoom.cz

      0 0
    • zdenek  

      Oživím vlákno:

      Ceny kamer docela klesly. Libila by se mi např. takhle:

      http://cgi.ebay.com/…330447317242?…

      Má někdo zkušenosti s podobnou, příp. s natáčením za jízdy?

      0 0
      • pepino  

        Jo, tak tohle chci otestovat, dobře se to přidělá na helmu.

        0 0
        • mr.antik  

          na helmu se to bude klepat pokud nemáš integrálu…

          0 0
          • pepino  

            Jako že se mi klepe helma na hlavě? Jinak se to přidělá tímhle, jako světlo http://www.dealextreme.com/…dx/sku.24369

            na řidítkách se to bude klepat mnohem víc

            0 0
            • mr.antik  

              každýmu se klepe helma :-) Na silnici teda asi ne…

              0 0
              • pepino  

                Jo takhle, tak to jo:) Mně občas i kolena:) Vyzkoušíme, uvidíme, za těch pár kaček.

                0 0
      • pelhrimov  

        Existují mraky kamerek s cenou bez karty do 10 dolarů, ale tato zde: Shipping: Not Available to Czech Republic

        0 0
        • pepino  

          Napsat mu, teď jsem se ptal na sáňky na makrofotografii a napsal že jo (v popisu má, že zasílá kamkoli mimo asi 80 zemí:))

          0 0
        • zdenek  

          Vím o tom, ale už jsem mu psal a vypadá, že to pošle. S poštovným to bude kolem $20 za jeden kus.

          0 0
      • mr.antik  

        Pokdu to bude video typu http://www.dealextreme.com/…dx/sku.37582 (viz. customer videos) tak z toho bych, dámy prominou, blil…

        0 0
    • Chytra Horakyne  

      koukam, ze je to tu jediny kameroidni vlakno, tak co takhle kamera na riditka?

      http://www.dealextreme.com/…-0-lcd-47545

      Znate? Mate? A bylo by z toho ukazkovy video jak to vypada treba kdyz je sro? A to infra je manualni nebo to ma senzor svetla a automatiku?

      Ano skutecne je tam vec co vypada jako drzak na riditka.

      0 0
      • lynxx  

        Co to je? Nějaká trapná čínská no name napodobenina GoPro?

        0 0
        • Chytra Horakyne  

          jo tak uz to asi mam… vyrobce bude to log DOD (dod-tec.com) a maji i vylozene autoidni veci a k tem maji i videjka na jutrubce. i v noci. hadam to bude podobna kvalita v ruznym baleni.

          0 0
      • mr.antik  

        asi to budeš muset risknout, ale neni to uplně levný. Pokud píšou o 180 degree záběru, tak nevim jak to řeší s tím pouzdrem, který evidentě ten záběr zužuje a to hodně. Druhá věc je, že kvalita 1080 může být degradována optikou a pouzdrem. Jediná výhoda oproti GoPRO 960 bude maximální teoretické rozlišení a náhledovej displej. Cena je ± stejná Osobně bych do toho rizika nešel.

        0 0
    • Lenicka1313  

      Dobrý den, já jsem nějakou kvalitní sportovní kameru hledala opravdu dlouho a nakonec jsem se rozhodla pro tuto http://www.kabelmanie.cz/…tec-w-hd-22/ Jedná se o celkem levnou, lehce přenositelnou a hlavně kvalitní kameru (nahrávání ve FullHD, vodotěsný obal). Jsem s ní opravdu spokojená a věřím, že se bude líbit i vám.

      0 0
  • Santus

    tak ten zázrak mám doma asi tři dny. Bral jsem ju na

    http://www.chinavasion.com/…tal-cameras/

    cena byla 42E s dopravou a ta trvala kolem 7 dnů. Trochu rozdíl proti DX.

    Jinak ke kamerce, zatím jsem ju neměl moc čas prověřit ale pár postřehu.

    Co je plus, tak je dizajn, velikost, váha, cena,jednoduché upnutí na helmu suchačem z DX na upnutí světla.

    Nevýhody, fotky nepoužitelný-velkej šum, kvalita videa nicmoc, určitě horší než z fotáku, ale vzhledem k ceně a velikosti kamerky bych dal známku 3. Sekání záznamu, ale to může být mým 7roku starým zařízením(?)Pevná baterka.

    Chtěl jsem to používat i v autě a asi to nemá dvě důležitý funkce a to „nekonečnou smyčku“ a automatický zapnutí při nastartování.

    V cenách do 3tKc se nedá koupit nic extra.Zatím.

    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce