Jaké vysílačky místo dětských chůviček

149 nepřečtených
  • K2

    Ahoj vespolek, mám dotaz na starší bikery:

    Čekáme přírůstek v rodině a potřebujeme koupit dětské chůvičky (ty jsou však jednoúčelové) Rád bych místo chůviček použil vysílačky s monitoringem místnosti, které se později dají použít i na jiné aktivty. Uvítám vaše tipy včetně odkazu a vaše zkušenosti. Cenu cca do 2 tis. Na netu jsem našel slušné recenze na http://www.cettra.cz/…_details.php?…

    Díky za info, postřehy pro a proti, zkušenosti odkazy…

    0 0
    • Vilém  

      No myslim, ze na tento ucel by stacily nejake obyc. PMR stanicky s voxem. Da se poridit od cca 400,–/par.

      0 0
      • tuleník  

        Napr. moja Cobra 725 má aj túto funkciu.

        Ale neviem, či treba byť až takým paranoikom a prevádzkovať tento druh elektroniky v tejto funkcii. Rod Homo tu je asi 1,5 My a len asi posledných 10 rokov mu s týmto hrabe.

        0 0
        • K2  

          Nechceme to na běžné používání v rámci bytu, ale např při na návštěvě u sousedů nebo práci na zahradě.

          Doufám, že se mi ozve i někdo, kdo chůvičky nebo vysílačky používá :)

          0 0
    • TPK  

      Ahoj, takže nejdřív gratulace :) Sice nejsem starsí nebo jo (32)? Ale jinak co se týká PMR využitelných na baby monitor snad poradit můžu. Už u druhého potomka s úspěchem využíváme vysílačky COBRA MT-725 Využíváme je kromě hlídání dětí i při různých cestách autem, když nás jede víc. Výhodu oproti chůvičce vidím, jak už jsi uvedl, ve větší všestrannosti a hlavně možnosti naladit si jiný kanál než mají sousedé od vedle. Jako největší nevýhodu oproti chůvičkám bych uvedl zase jejich všestrannost. Když si koupíš přímo chůvičku ve stejné cenové relaci získáš o mnoho víc funkcí a možnosti nastavení týkajících se přímo funkcí monitoringu. Tzn. různé úrovně citlivosti vizuální výstupy atd. My jsme toto oželeli a spokojili se s obyčejným „odposlechem“. Citlivost je dobrá a spolehlivost bezproblémová. Samozřejmě je potřeba brát s rezervou výrobcem uváděný dosah. Ale na to, aby to pokrylo obyčejný dům nebo hotel je to úplně v pohodě. My to vždycky na začátek vyzkoušíme, ale ještě se nám nestalo aby jsme se „nedovolali“.

      Dnes už bych samozřejmě nekupoval model 725 ale koupil bych nový model COBRA MT-975C Funkce budou podle mě stejné jen dosah bude větší, ale určitě ne uváděných 12km. Kupoval bych v GM Electronic viz odkaz.

      0 0
      • K2  

        Díky, blahopřání je zatím předčasné, taťkou budu až koncem února. Díky za vyčerpávající info, ještě bych se chtěl zeptat jestli citlivost mikrofonu stačí na to aby vysílačka mohla být cca metr od dítěte, nebo jestli musí být blíže, nebo jestli používat HF sadu nataženou k postýlce? Jak rychle vysílačka reaguje? Sepne se po jedné sekundě, nebo potřebuje delší hluk?

        0 0
        • TPK  

          Takže, vysílačku dáváme určitě blíž jak jeden metr. Když jsme dávali mimno na balkón do kočáru tak jsem vysílačku dával k němu do korbičky. Případně vedle něj do postýlky. Citlivost je myslím dostatečná. Řekl bych až moc. Zezačátku jsme letěli na každé zašumění, i když to byl třeba projíždějící náklaďák. Ale postupem času člověk otupí a běží až když už je z vysílačky slyšet opravdu pláč. Co se týká rychlosti reakce za jakou vysílačka začne vysílat tak to opravdu nevím. Jestli je to jedna sekunda a nebo půl neodhadnu. Každopádně je to rychle, rychleji než by sis kolikrát přál. Většinou když je v TV něco zajímavého. :D

          0 0
          • K2  

            PS: Moc se mi nechce strkat vysílačku blízko dítěti a smažit výkon vysílače přímo do dítěte. Ty chůvičky většinou mají dostatečně citlivý mikrofon na to, aby mohly být 1–2 od dítěte. Někteří majitelé vysílaček to řeší drátovou HF sadou. Má někdo zkušenost s těmi motorolami?

            0 0
            • Vilém  

              Doufam tedy, ze budes v blizkosti ditete vypinat i mobily, ty maji cca 10× vetsi vykon, nez to PMRko prepnuty na velkej vykon a vysilaji nejenom kdyz volas.

              0 0
              • K2  

                No určitě mobil nebudu strkat do korbičky po celou dobu co bude spát…:)

                0 0
                • Vilém  

                  A ted, kdyz nad tim premyslim, tak je mozna lepsi, kdyz bys tu stanicku dal primo nad dite, nez kus od nej a pouzil HF. Vzhledem k vyzarovaci charakteristice anteny, by pri umisteni stanicky s antenou v svisle poloze nad ditetem, bylo elekromagneticke pole mensi nez u stanicky umistene nekde bokem. Navic ta HF pusobi castecne jako protivaha anteny a intenzitu jeste zvysuje.

                  0 0
            • TPK  

              No popravdě nejsem elektrotechnik ale taky si myslím, že ty vysílačky „vyzařují“ jen když vysíláš. Tzn. když mimino brečí. A to je vždy jen chvilka. Myslím že větší záhul bude mít třeba od mobilů případně mikrovlnky. U mobilu je to asi jinak. Ten „pinká“ na vysílač pořád. Doufám, že teď nerozpoutám plamenou diskuzi na téma záření a vlnění. Opravdu nejsem elektrotechnik, ale stavař :) Ale jinak ono to bude fungovat asi i dál od mimina. Ale nijak bych se toho nebál.

              0 0
        • TPK  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • mars  

        Tie COBRA MT-975 mam aj ja a spokojnost. Kupoval som ich z http://www.pixmania.sk/…sluchad.html

        0 0
        • K2  

          A dobrá zkušenost s funkcí vysílačky nebo i dobrá zkušenost i s použitím místo chůvičky?

          0 0
          • TPK  

            725 je bez problémů. Samozřejmě od toho člověk nemúže čekat zázraky. Dosah udávaný výrobcem je reálný, ale jen v otevřené krajině. Ideálně z kopce na kopec. Nikdy jsem to prakticky nezkoušel. Pro naše účely, tzn. 70% chůvička a zbylých 30% komunikace při cestách autem případně když vyrazíme s dětma do lesa kdy si voláme cca do 500–1000 metrů je bezproblému. Předpokládám že s rostoucím věkem dětí se to procento otočí. Ale to pak asi koupím ty 975. Jinak výkon a výbava u jednotlivých vysílaček v téhle ceně bude podle mě + – stejná. Takže bych bral co se ti víc líbí Cobra/Motorola. Já tíhnu po dobré zkušenosti spíš k Cobra-m.

            0 0
          • TPK  

            Našel jsem pár odkazů, které by tě mohly zajímat.

            http://www.cbradio.cz/forum/read.php…

            http://www.cbradio.cz/forum/read.php…

            0 0
          • mars  

            S pouzitim ako vysielacky :). Baby-sitting rezim vsak na tej vysielacke je a nejako funguje – nepredpokladam, ze horsie ako pri inych typoch…

            0 0
    • witmar  

      Ahoj já dnes dovezl dcerku domů z porodnice a taky řeším stejnou otázku a vysílačka se mi zdá jako skvělé řešení a líbí se mi COBRA MT975C tak možná ji pořídím. Jinak budu rád za další názory a zkušenosti.

      0 0
    • Včelda  

      Ahoj, my uvedené Motoroly máme jsme spokojeni. Fungují naprosto spolehlivě jak jako chůvičky, tak při lyžování ve „velkých“ horách.

      Technické parametry si provnej sám. V tom nejsem moc kovanej.

      Co mohu vypíchnout je kompaktní rozměr, výdrž baterií, množství kanálů a „podkanálů“, celkově příjemné ovládání

      Ty dosahy ber vždy s rezervou. U chůvičky netřeba řešit:-).

      0 0
    • pižmoň  

      Tak pokud rad kutis tak 2 tis muzes vyuzit i jinak.

      http://pandatron.cz/…

      Mam to postavene,dosah opravdu velky 500m v pohode a naladis to na FM obyc. radiu,cena soucastek do 20kc

      0 0
      • Smazaný účet  

        To bych zrovna pro tyhle účely nepropagoval, zejména kvůli poslednímu odstavci… ;o) telekomunikační úřad tě stíhat nebude ale sousedi by se mohli naštvat.

        0 0
    • Smazaný účet  

      My dostali chůvičky darem takže jsem tohle neřešil… Chůvičky jsou opravdu nešikovný v tý jednoúčelovosti a poměrně malym dosahu. Železobetonovej barák je docela problém, to pak stačí 2–3 stěny a ztrácí se. Na druhou stranu dobrý je upozornění na výpadek či nízkou úroveň signálu (mimo dosah/baterie).

      0 0
      •  

        díky za tohle téma, měli jsme chůvičky Philips a už je po nich, baterie nic nevydrží, signál už není jako dřív a hledám náhradu aby mi to hlídalo děti když se vzdálím s manželkou do mé oblíbené hospůdky či dole ve sklepě do posilovny. Sice je dětem už šest a půl ale jistota je jistota, navíc to není jen jednoúučelový přístroj a určitě najde využití na chalupě,lese,kole atd. jinak je koupím asi tady:http://wifi.aspa.cz/…y-set-z85942#…

        0 0
        •  

          takže na tu Motorolu jsem našel tuhle recenzi (dle recenze jako chůvička nic moc), takže nějaký jiný tip?

          Recenze Motorola TLKR T5

          Přidáno: 20. května 2009

          mjr

          mjr

          Hodnocení produktu: 60% 60%

          Vysílačky mě překvapily, že jsou trochu větší, než působí na obrázku. Jejich dílenské zpracování je výborné, robustné, tlačítka reagují dobře, podsvětlený displej je taky ok, ovládání vcelku snadné. Dosah 6 km ve volném terénu… no možná z kopce na kopec s přímou viditelností, ale na vesnici, na plac, na stavbu nebo tábor to stačí. Má zkušenost je spíše 1 km v členitém terénu. Nevím jak s handsfree, ale jako dětská chůvička je nepoužitelná, museli byste ji mít u hlavy miminka, a to by muselo řvát jak tygr. Má vysoký práh hlasitosti na sepnutí, když však sepne, je slyšet zvuk hezky. Není to spolehlivá chůvička, je to prostě vysílačka.

          Pro:

          • robustní provedení
          • slušná výdrž baterie
          • design
          • podsvětlený displej
          • 121 subkódů na každém kanálu – pro privátnější použití
          • stolní nabíječka

          Proti:

          • monitoring místnosti (dětská chůvička) prakticky nepoužitelný – málo citlivý
          • balení neosahuje handsfree
          • poměrně drahé příslušenství
          0 0
        • obda  

          baterie nic nevydrží

          A proč si tam nedáš novou? Koupit a pospojovat 4 nabíjecí AA články přeci není problém.

          0 0
    • MaPa  

      Ahoj, nečetl jsem příspěvky výš, takže sorry jestli se něco bude opatkovat.

      Gratulace především!

      Na základě zkušeností docela dost našich kamarádů jsme šli do chůviček a to zejména kvůli citlivosti. Nejen nastavení citlivosti (na největší citlivost slyší chůvička projet auto před barákem), ale především to že můžeš dát chůvičku kamkoli do pokoje nejen do těsné blízkosti jako většinu vysílaček. Drtivá většina uživatelů má pak problém s tím, že citlivost je tak nízká, že dítě slyší až v okamžiku kdy opravdu hodně řve, popř. už i stojí a pak je daleko horší ho zpět uspat. Fajn jsou kontrolky úrovně „hluku“, občas si člověk není jistý čí dítě zrovna řve :-).

      Na druhou stranu, nikdy jsme moc nevyužili doprovodné funkce cůviček jako přehrávání melodií, kontrolu teploty místnosti (jen párkrát při spaní v kočárku kdy hrozilo že se posune stín) nebo mluvení na dítě.

      Co mne mrzí nejvíc že v naší době se nedala sehnat souprava která by uměla dobíjet baterie v obou jednotkách, většinou v té „dětské“ sice baterie jsou, ale při zapojení do zásuvky se nedobíjí…

      Tak asi tak. Kdyby se nám náhodou chůvička rozbila, zase půjdu do chůviček.

      0 0
      • RomanH  

        RomanH

        Prave ta citlivost je (nebo alespon pred 6ti lety byla) u standartnich vysilacek problem.

        0 0
        •  

          u vysílaček či jednoúčelových chůviček?

          0 0
          • RomanH  

            U vysilacek. Chuvicky (alespon ta Philipska, co mame doma), jsou OK.

            0 0
      • obda  

        Obda. Jednoznačně chůvičky, a to nejlépe nějaké lepší. Z funkcí považuji za zásadní dobrou citlivost (někomu vyhovouje nastavitelná, každopádně pak není nutné rvát chůvičku až do postýlky), světelnou indikaci (někdy se hodí mít chůvičku potichu), indikaci navázaného spojení (jinak může dítě řvát a ty budeš v klidu, protože jsi nezapnul vysílač) a více kanálů (chytat sousedovo dítě je naprd). Všechny další funkce typu oboustranný přenos, teplota, hraní melodie atp. mi přijdou zbytečné.

        Jinak i mezi chůvičkami jsou značné rozdíly, ty levné typu Sencor (nebo i některé starší nejlevnější modely Philips) jsou dost naprd. Zkučenosti s chůvičkama známých ze společných dovolených. A vysílačky na tom byly podobně či hůře.

        Ani finančně to není špatná volba, použitou chůvičku nebude problém prodat dál.

        0 0
    • drbo  

      Ahoj,

      mel jsem prvni rok klasickou chuvicku, nebyla spatna, bohuzel na mistech s vice detma a v zelezozastavbe je k nicemu. Koupil jsem Hoffer 100 2 roky ji ke spokojenosti pouzivam. Funguje naprosto dokonale, baterie vydrzi neskutecne dlouho, vyuzivam na monitoring handsfree. Ted ve trech letech mi dcera i podava hlaseni jestli jsem ten vylet v hospode uz domluvil ;-)

      0 0
    • karliner  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • corben  

      Pridam taky nejake zkusenosti – resil jsem cca pred rokem a neco to samy a nechtel jsem jednoucelovy zarizeni.

      Kolega ma vyse zminene Cobry a spokojenost (hlavne s citlivosti), ale zdalo se mi to zbytecne drahy, tak jsem nakonec trefil na Brondi FX-100 – to nebyla moc dobra volba, protoze VOX sice maji, ale ne moc citlivej, takze pro mimino, kde clovek potrebuje slyset driv, nez se vylozene rozkrici to nebylo pouzitelny. Castecne jsem to kompenzoval pomoci hands-free (soucast baleni) natazenyho primo do postylky, ale stejne…

      Po spatnych zkusenostech s klasickyma chuvickama (dosah, malo voleb kanalu) z okoli jsem hledal a dal a nahodou narazil na chuvicky od Brondi – maji imo uplne stejny vnitrek jako normlani vysilacky, jenom jinak ‚zabaleny‘ a detska cast nema moznost prijmu. Rizeni citlivosti naprosto dokonaly (asi 8 stupnu, pricemz posledni spousti snad i vanek za oknem;) a zustala tomu i hlavni vyhody vysilacek – dosah a moznost nastaveni 8kanalu x 38CTCSS, takze mala moznost, ze budete poslouchat cizi decka ;). Maji jednu nevyhodu – vysilac je pouze na adapter, ne na baterie – asi by se to dalo nejak zbastlit, ale jeste jsem to nepotreboval, tak to neresim. Ke dvema vysilackam tim pribyla jeste jedna plne funkcni, akorat s takovym detskym designem, coz za par let muze byt spis vyhoda az to prcek zacne pouzivat sam:). Jak vysilacky, tak chuvicka byly koupeny v kamennym obchode kolem 700Kc (jedny tusim v elektro worldu, druhy v intersparu).

      Moje poznatky:

      • vysilacky jako chuvicka maji nevyhodu v tom, ze i kus u ditete prijima,takze kdyz nekdo neco zacne plkat na kanale, zacne mu to rvat (nevidel jsemnikde uplny vypnuti hlasu – reseni je handsfree)
      • je dobry, kdyz vysilacky maji nezavisly nabijeni, treba ty cobry majistojanek na obe vysilacky, coz muze byt nekdy problem
      • u klasickych chuvicek se muze stavat, ze dite sice breci, ale ne tovase ;)
      • myslim, ze pokud clovek nema dite o moc dal nez ve vedlejsi mistnosti, takse da existovat i bez chuvicky, je to spis psychologicka vec pro rodice…
      0 0
      •  

        Takže i přes jisté pochybnosti jsem zakoupil a dneska mě přišly vysílačky Motorola TLKR T5 http://wifi.aspa.cz/…y-set-z85942#…, jakmile je zkusím dám vědět pro případné další zájemce

        0 0
        • K2  

          Ahoj Romane, jaké jsou zkušenosti z praxe?

          díky za test a info, jestli jsou ty Motoroly použitelné místo chůviček – je to pro mě teď „žhavé“ :) téma. Není nad reálné zkušenosti. Jednou tady zaznělo, že jsou super a podruhé, že jsou jako chůvičky nepoužitelné…

          Díky za test a info…

          0 0
          •  

            Takže krátce včera večer odzkoušeno, hezký vzhled,kvalitní materiály,příjemné ovládání. Jako vysílačka funguje tak jak má, dosah jsem nezkoušel ale 500 m v husté zástavbě žádnej problém (ještě ozkouším jak je to s větší dálkou), k využití chůvičky, speciální chůvička jednoúčelová, mám nějakou Philips, citlivost je vyšší u chůvičky, vysílačka potřebuje větší impuls ke spuštění, pokud však sepne tak je to slyšet líp jak u chůvičky, monotóní ruch menší intenzity to nevezme, ale jakkmile ten zvuk přeruší něco intenzivnějšího jako třeba dětský pláč, tak to sepne, možná to maj tak udělaný schválně, u vysílačky je taky nepatrně větší zpoždění vysílaného zvuku než u chůvičky, u mě kde už mám větší děti hraje hlavní roli dosah než malinko menší citlivost a fakt když dětem vysvětlím že když zrovna nejsem přímo v bytě tak si mě nebo manželku prostě zavolaj. Závěrem jsem spokojený ale nemohu se 100% jistotou říci z důvodu menší citlivosti jestli bych když byli děti ještě malinký volil vysílačku místo speciální chůvičky, nadruhou stranu zase omezený počet kanálů mě několikrát zmátlo a chytali jsme jiný děti a několikrát mě nějaký pazvuky a chrčení ve vysílači děti probudilo, to u vysílaček odpadá. nevím jestli jsem Ti pomohl, ale pokud jsou dětska trošku větší tak bych volil vysílačky z důvodu jejich multifukcí a většího využití.

            0 0
            • K2  

              Tak zatím nevím, od února budu mít malé dítě (novorozence). Ze začátku se od něj stejně vzdalovat nebudeme a trochu později bude chtít manželka k sousedce občas do vedlejšího bytu na kafe. Vím, že někdo občas používá externí HF natažené k postýlce. Zvládá ta Motorola i dětské kňučení, pokud je vzdálené cca 1m, nebo až pláč? Odkud jsi? Kdybych se chtě zastavit a testnout

              0 0
              •  

                jsem z Jablonce n. N., kňučení jestli zvládne si nejsem zcela jist, ale pokud si dobře pamatuju jak malý děti řvou když brečí, tak to chytne natuty, pokud Ti nevadí menší dosah chůvičky a málo kanálů kde může být napíchnitej někdo jinej tak bych volil z důvodu vyšší citlivosti chůvičku, každopádně Philips moc nedoporučuji, tahle by mohla být zajímavá, dobrej dosah , 8kanálů + 38 kódu http://www.solid-czech.cz/…cz/index.php?…, ale zkušenosti s ní nemám, pro větší děti bych řešil vysílačky

                0 0
        • ronin  

          Díky za tip, včera přišly a maximální spokojenost. Můžu porovnat pouze s chůvičkami Philips. Odposlech místnosti zpustí i potiché zakuckání, v zástavbě krásný posleh hovoru kolem 1km. Jednoduché menu,led podsvícení není na škodu V dudoucnu najdou určitě větší využití něž půjčené jednoúčelové chůvičky.

          0 0
      • obda  

        Po spatnych zkusenostech s klasickyma chuvickama (dosah, malo voleb kanalu)

        Tak nevím, naše Philips (SCD 465) má šestnáct kanálů, a na problémy s dosahem jsem za skoro čtyři roky nenarazil … U spousty asi levnějších chůviček jsem zmiňované problémy viděl, to zas jo.

        K debatě jestli je/není potřeba – v bytě určitě ne, ale v baráku, kde děti spí v jiném patře [a tedy mimo doslech], se docela hodí. O různých akcích mimo domov/dovolených ani nemluvím. Samozřejmě, dá se i bez toho, ale přijde mi to pak zbytečný opruz.

        0 0
    • Jaroslávek  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Karaya  

      My používáme tady ty kobry:

      http://www.ppelectronic.cz/…ez-nabijecky

      a jsou dobrý. Jediný negativum co mně napadá je, že si po vypnutí napamatuje všechno nastavení. Takže musíš pokaždé nastavovat přijímač a vysílač.

      Nejvíc jsme byli cca 200m a dítě uprostřed zděnýho baráku a dosah v pohodě.

      0 0
    • Janes  

      http://vltava2000.cz/…dsdetail.asp?… jen jsem na to náhodou narazil

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jo a jenom pro úplnost, kdyby někdo uvažoval o chůvičkách – máme tydle. Dosah 600 m ani náhodou. Krom pípání kvůli všem možnejm „chybovejm“ hlášením nám to sem tam pípne bez zjevnýho důvodu, což jsme vyhodnotili jako v návodu nepopsanou funkci „nezapomeňte že máte dítě“. Na druhou stranu malý, dost citlivý a se dvěma nabíječkama.

      0 0
    • PetrVorel6  

      Zdravím, když se tu mluví o vysílačkách, neví někdo, jestli tyto odolné modely skutečně něco vydrží?

      Konkrétně mám na mysli tyto vysílačky. http://www.srovname.cz/…en/k.1528956

      Díky

      0 0
    • Jimm22  

      Tak potřebuji pořídit chůvičku a rozhodl jsem se pro vysílačku, nemá někdo s něčím zkušenost? Hlavně aby to mělo slušnou citlivost a fungovalo to, dosah vysílačky jako takové není důležitý, stačí 1–2km bohatě.

      0 0
      • nitraq  

        K Vánocům jsme koupili ségře přítelkyně Motorolu TLKR T50, prý dobrý, ale zatím to používali jen po domě a zahradě. Já budu v létě testovat vyšší model T60, citlivost se dá nastavit v závislosti na okolním hluku a podle jejich dosavadních zkušeností to má citlivost bezproblémovou.

        0 0
      • Jenda  

        Doma máme nějaká chůvičky philips, venku jsme použili aplikaci na telefon která mi přijde výrazně lepší než šumící chůva.

        0 0
        • Jimm22  

          však chůvička pořád šumět nebude, ozve se jen když se svištík probudí. Jinak bude potichu. A pokud zrovna při přenosu bude šumět mi nevadí, jde jen o to zjistit že se něco děje a eventuelně mazat k prckovi :)

          0 0
          • Jenda  

            jo, pokud je blízko tak nešumí, jakmile ji máš někde dál tak začne (příklad – dovolená na nějaký větší chatě kde jsem uvnitř budovy třeba 50 m od pokoje). Ten mobil pokud má člověk free tarif je imho daleko lepši.

            0 0
            • Jimm22  

              A to funguje jak s mobilem? Jako na smartfounu naladíš chůvičku?

              0 0
              • Jenda  

                potřebuješ 2, smrtfoun necháš zaplej u dítěte a když hluk překročí nastavenou úroveň tak ti volá na zadaný číslo a můžeš si poslechnout co se děje.

                0 0
    • Jimm22  

      Ta motorola vypadá dobře, jdu prolítnout recenze na tu T60 :)

      díky

      edit: blbě zařazeno

      0 0
      • nitraq  

        My je kupovali primárně jako vysílačky, ale samozřejmě funkci chůviček jsme zohlednili při nákupu:) V podstatě hlavní rozdíl oproti T50 je nabíjecí kolébka pro obě vysílačky, T50 se nabíjí klasicky kabelem. Výhoda oproti chůvičkám ve stejný cenový hladině (1000–1500) je provoz na baterky, chůvičky často mají dětskou jednotku jen do zásuvky. Někomu ale může chybět vizuální zobrazení úrovně hluku na dospělé jednotce.

        0 0
        • Jimm22  

          Prošel jsem recenze a nenašel odpověď na dotaz, zda-li jde vypnout potvrzovací tón po ukončení vysílání, aby to nebudilo sviště. Nemáš informaci jestli to jde nebo ne?

          0 0
    • pumpy  

      vim ze se tu resi vysilacky ale

      ja si napr stahl aplikaci baby monitor – a kdyz je tam hluk tak ti ten telefon zavola nebo posle SMS ze se neco deje – super jako nouzovka – overeno kdyz jsme byli ve sklipku kam chuvicka nedosahla

      0 0
      • nitraq  

        Případně jsou aplikace, co z telefonu udělají IP kameru, pokud by někdo to chtěl řešit takhle.

        0 0
      • MaPa  

        Ze svého pohledu „odchůvičkovaných“ tří dětí to považuju za sice fungující, ale nouzovku, když někde zjistíme že chůvičky nemáme.

        Aplikace (v mém případě baby monitor) funguje sice na jedničku, tzn. jak citlivost, tak veškeré další náležitosti (např. dotaz na stav a funkčnost pomocí sms) fungují fajn, ale slabší je ten princip. Člověk totiž nevidí ani neslyší míru hluku při situaci kdy mu druhý telefon volá. Jasně, stačí hovor přijmout a …, ale tyhle situace paradoxně nejvíc nastávají v zahraničí apod. a člověku se nechce platit za roaming-hovor po každém prozvonění jen aby zjistil, že někdo chodí po chodbě za dveřmi, nebo že sousedé jsou hlučnější…

        Jako nouzovka ale samozřejmě bez výhrad. Existují také wifi appky, pokud někde wifi je, třeba doma že, pak to vyřeší tohle, ale už se přeučovat nechci, tak nějak jsme si zvykli.

        Co se původního dotazu týče, vysílačky se hodně zlepšily v citlivosti, na druhou stranu proti moderním digitálním chůvičkám stále podle mého názoru nemají šanci. Jako kombinaci bych si stejně pořídil obojí, protože vysílačky jsou za pár šupů.

        Názor výše, že chůvička v klidu dá tři děti a pak se prodá dál ale v mém případě nevyšel, tři záruční opravy, a poslední půl rok bez displaye (naštěstí není potřeba), občasných těžkostí při zapínání, vybíjení baterek ve vypnutém stavu a pár dalších věcech mě překvapil (a to nejde zrovna o levnou věcičku – digitální philips). Nicméně tři děti (s malýma pauzama devět let) to dalo a další už fakt snad nebude ;-).

        0 0
        • Jenda  

          s tím zahraničím máš pravdu ale je fakt, že dneska už to šlo tak dolu že to člověk při rozumným nastavení citlivosti dá. Chce to nebejt útlocitnej a dát to na velkej hluk, on si to prcek vyřve ;-)

          navíc tím jak roaming po EU nebude tak je to ještě jednodušší. Ale je fakt že třeba v Kyrgyzstánu by to znamenalo 70 kč odchozí + 35 kč příchozí :-)

          0 0
    • Jimm22  

      Tak jsem objednal ty Motorola T60 a uvidíme jak se osvědčí, chůvičku můžu dokoupit vždycky :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.