• Bzikna

    Ahoj. Prosím poradte mi jake svetlo si mam koupit. Melo by svitit dobre a dlouho a pasovat na oversize riditka. Doporucte prosim. Diky.

    0 0
    • Lister  

      co znamená svítit dobře…co znamená svítit dlouho…a kolik do toho chceš vrazit???????

      0 0
      • Bzikna  

        No dobře aby se s tím dalo jezdit v noci i trochu rychleji. A dlouho? No prostě co nejdýl. Čím dýl tím líp. Já se ve světlech právě vůbec nevyznám. Vím, že je nějakej Blackburn X3 a X6, ale prej to zas tak valný nebude a je to moc drahý. Sigma Mirage to už je nějaký starší, takže to asi spíš ne (kdyžtak mě oprav). Nebo nějakou diodu? Sigma Powerled? Nevím kolik do toho mám vrazit. Nějak rozumně. Do 1 000 Kč. Fakt nevím. Možná bych i připlatil, pokud mi řekneš, že to bude stát za to :). Doporučíš mi prosím něco?

        0 0
        • Motyll  

          Do 1 kKc jsou jen blikacky. Ale mrkni pls do historie, tusim minuly tyden se to v jednom threadu resilo. Nechteji se mi znovu vypisovat stejne veci…

          0 0
        • Lister  

          ty budeš asi bavič :oD

          0 0
        • black.horse  

          přesně jak píše o kousek výš… do 1tisíce to jsou blikačky… pokud chceš světla, abys s tím mohl jezdit a navíc trošku líp jezdit, tak si připrav sumu v řádu více tisíců…

          0 0
          • Bzikna  

            Dobře. A co ta Sigma Mirage? Za 1690 obě dve 5w + 10 W? To by šlo nebo je to velký těžký, sice svítící dobře, ale jen chvíli? Nebo naopak?

            0 0
        • Bobesss  

          Já mám Blackburna Voyager 4 a řekl bych že v porovnání s jinýma světlama na kola nesvítí vůbec zle za ty prachy. Navíc i dost dlouho vydrží. Naposledy sem s ním jel noční výšlap na Lysou horu , vyjíždělo se z Frýdku a celou cestu v poho na plný výkon. (asi 30 km) jasně, výkonu světel za 2 a víc tisíc asi nedosáhne, ale i tak sem s ním fakt spokojenej

          0 0
          • Bzikna  

            No, tak to vypadá, že bych asi zkombinoval toho Voyagera 4 se Sigmou Powerled. Co vy na to? Jde ten Voyager 4 na OS řidítka? Na progresscyclu to nepíšou…

            0 0
    • Milenius  

      Jestli ti jde opravdu o takovy svetlo, abys s nim videl dobre v noci v lese a mohl podle nej jet, tak jedine neco takoveho: www.kandrac.net/…svetleni.php Prosel jsem nekolika ruznymi svetly a jedine toto mi vyhovovalo. Dal jsem tam ale 20W zarovku s vyzarovacim uhlem 10stupnu, OSRAM IRC s vyssi svitivosti, nic jineho tam nema cenu davat. Novodurovou trubku jsem jeste vymenil za 5cm duralovou trubku, protoze ten novodur se roztekl.

      Ma to jste dalsi pozitivni efekt – pokud jedes po silnici, zadne auto ti nesviti dalkovejma do ksichtu, protoze si mysli, ze jede motorka a ne kolo a uz z dalky prepinaji na tlumene.

      Mam na kole dve svetla – 5led, kterym svitim porad a tech 20W halogen, ktery rozvecuji podle potreby.

      0 0
      • mgt  

        hehe, jsi mi vytvoril ctyrnasobnou navstevu stranek oproti beznemu dni. Jinak, ta duralova trubka je rozhodne lepsi reseni, ja hresim na to, ze tohle svetlo pouzivam v podstate jen v zimnim obdobi, kdy je pro zamestnaneho cloveka pro vyjizdky na kole vlastne porad tma, ale hlavne je chladneji, takze proud vzduchu to dostatecne uchladi, v lete nevim jak by to dopadlo, musim prubnout. Ad oslnovani od protijedoucich aut: Jo to funguje fakt skvele, ale zase to nesviti az tak moc abych nejak vyrazneji oslnoval ja je, alespon na mne nikdy neblikali. Ja to taky obcas zhasnu, treba v prave zatacce, kde protijedoucim ridicum vylozene svitim do xichtu. Ad vyzarovaci uhel:10stupnu jo, ale na silnici, v terenu neni videt do zatacek a potrebuji trochu videt i okolni teren.

        0 0
        • Milenius  

          Ta 10st zarovka sviti dost i do stran, takze do zatacky je videt dobre, naopak vetsi uhel se mi neosvedcil, protoze pak vetsina svitu sla nekam panubohu do oken Co se tyce te novodurove trubky, tak jsem to proste doma zapnul a za deset minut bylo potrubce, sice ve skutecnosti pri jizde to neni tak hrozny, ale presto jsem to zavrhnul Jinak gratulace ke strankam, byl jsi mi inspiraci :)

          0 0
        • klingon  

          Taky sem potrebu vykonnyho svetla na zimaka na silnici resil home-made zpusobem: www.bike-forum.cz/…big/3800.jpg Ted v nem vozim Decostar 51 IRC 20W 24° a je to asi nejlepsi reseni. Mam i IRC 36W 24° ale to uz je fakt brutalni :-) Asi ho pouziju do „celovky“ na helmu na nocni xc vyjizdky. S prehrivanim problem nebyl (pouzdro je z novoduru :-), za jizdy se to bezproblemu uchladi.

          0 0
          • Milenius  

            Tak jsem myslel, ze jsem jedinej exot s takovym svetlem a koukam, ze je nas tu vic :) Ja zkousel i 36W i 50W, ale jen 36stupnu a to je fakt uz dost brutalni, i kdyz auta maji 2×55W :)

            0 0
            • klingon  

              Podobny svetlo „bastlil“ treba jeste Vojtas :-) S tim svetlem mam najeto za letosek caa 2500km po asfaltu a nema chybu! :-)

              0 0
          • malko  

            Dá se ten Osram decostar IRC (20W, 24°) sehnat i v te malé verzi? Myslím tu menší bodovku…na fotce je taky.

            0 0
            • Milenius  

              Ja jsem kupoval v prodejne Alpamayo a maji snad cely sortiment Osramu, tak se tam zkus zeptat www.alpamayo.cz/

              0 0
              • malko  

                Aha. No já jsem z Brna, ale i tak díky. Mě šlo jenom o to, jestli se to vyrábí. Zkusím pak zajít do nějaké obdobné prodejny v Brně.

                0 0
    • pasek  

      SMART PŘEDNÍ SVĚTLO POLARIS BL-181WW ← ja mam tohle svetlo ,je fakt čupr,maly lehky na dve tuzkovky ,ma tri led diody z vybornou svitivosti ,vydrz udavana cca 100 –150 hodiny (podle toho jesi blikas nebo konstantne svitis) ja uz ho mam dil nez rok a pouzivam ho furt(nejen na kolo ale i kemping atd) dobre sviti tak na vzdalenost 7 m

      www.bmshop.cz/…og/index.php?…

      0 0
      • Jirik123  

        tyhle svetla s par malejma ledkama jsou dobry na to bejt viden, ale ne na to aby si videl:-) pro poradny nocni jezdeni to neni.

        0 0
        • medved.m  

          Nahodou tohohle polarise uz mam par let a sviti fakt docela slusne. Ale chces-li si fakt uzit nocniho jezdeni po lesnich cestickach, pak jedine Smart 301WW – kapka s jednou „ultrasvitivou“ diodou! Ted jsem se s nim parkrat vracel po soumraku (kdy taky jindy v tech hicech…) a napr. lesem po znackach Hostenice-Ochozska j.-Ochoz-Klajda to byl docela adrenalin :-)

          0 0
          • Jirik123  

            jezdit se da s leccim, driv sem byl taky schopnej jezdit vecer s dvema malejma ledkama, ale mohl jsem jen po silnicich ktere jsem znal a i tak sem se necitil moc bezpecne. mam zkusenosti s Smart 116WW (3 maly diody), author 2×led + halogen, celovku s 28 malejma led( z tehle tri svitila nejlip) a porad to nebylo ono. ted mam novy svetlo s CREE led o kterem jsem psal tu www.bike-forum.cz/…6/forum.html#… a s tim uz se docela jezdit da, zatim sem s tim byl dvakrat a mohl jsem jet stejne rychle jako ve dne (silnice a lehky teren).

            kazdopadne Bzikna evidentne muze do svetel vrazit dost penez, takze pro nej opravdu nema smysl zabejvat se nejakejma chabejma blikackama, na jeho miste bych bral sigmu mirage 5W + 10W

            0 0
            • Bzikna  

              Já už jsem objednal tu Sigmu Powerled Pro Set. Dám vědět jak to svítí. Přijde mi v pátek. Jinak tady jí nikdo nemá?

              0 0
              • Bzikna  

                Tak už je doma. Překvapilo mi jak je velká, ale lehká. Svítivost jsem ještě moc nevyzkoušel, za jízdy prakticky vůbec, ale vypadá to, že svítí dost. A prosím vás co s tím Nipackem? Ten je nabitej, že už je připravenej k použití nebo je to jako u mobilů, že to musím třikrát nabít a vybít? Díky.

                0 0
                • Bzikna  

                  Svítí to fakt suprově. 20 metrů do dálky, osvítí to celou silnici. Brácha si myslel, že jede motorka :). Za ty 3100 to asi fakt stálo. Je to dobrý světlo…

                  0 0
    • Splinter  

      Zkus todle světlo.. Dlouho vydrží, lehce se nabíjí a v případě nouze i zahřeje. Regulace jasu samozřejmostí. Provoz vyjde na pár korun a držák je univerzální:)

      0 0
    • martt  

      najlacnejsie pouzitelne a osvedcene svetlo je sigma mirage

      0 0
    • Smazaný účet  

      prosim mate nekdo zkusenosti s Blackburnem Quadrant?? nebo treba fotky jak to sviti?? Ma to dve opticky zesilovany ledky tak by to mohlo svitit celkem dobre ne? Nevyznam se v tom ale potrebuju svetlo do 500 a na toto mam nabidku za 400

      0 0
      • sway  

        Quadrant mam, ale jenom proto, ze jsem na nej dostal vyhodnou nabidku spolecne s Mars 3.0. Sviti docela obstojne, ale vozim ho s sebou v batohu jenom abych byl v podvecer viden. Na nocni jezdeni jsem ho nezkousel…

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak uz sem ho vyzkousel. Jel jsem vcera ve trictvrte na deset do lesa, tma uz jako v pytli, quadrant svitil velmi obstojne, sam jsem byl prekvapenej. Ty dve opticky zesilovany diody vysvitily uzkej kuzel a dve bocni osvetlily okoli. Sice to neni jako na vyse uvedenem linku ale da se s tim jezdit.

          0 0
    • mttm  

      jezdim s timhle www.kupkolo.cz/…ro_2283.html nesviti nijak zavratně, ale na dojeti domu za tmy mi uplne staci.. minulej tejden jsem se trochu vymachal v bahynku, s tim ze svetlo lezelo v kaluzi cca minutu a svete div se, porad funguje…

      0 0
    • Jeka  

      a co tady tahle? www.kupkolo.cz/…ova_366.html taky uvažuju co koupit nového

      0 0
    • jonti  

      Ja by som tiež doporučil Sigmu Mirage. Na rozdiel od diódových svetiel nemá modré svetlo, ktoré je v lese úplne na nič, všetko pred tebou je s diódami osvetlené, ale vôbec nevidno detaily ako korene alebo kamene.

      0 0
    • enjoy  

      taky bych radil sigmu mirage.mam ji,ale jenom s jednim svetlem.a staci. ovsem nekupuj sigmu s cyhlou misto baterie,jdi do nipacku,jednoz­nacne.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no myslim ze pro Bziknu uz sou tyhle rady zbytecny;-)

        0 0
      • pajasimi  

        jedním světlem, tím slabším? uvažuju jestli koupit obě, nebo jen jedno..rozdíl v ceně neni malej

        0 0
        • pajasimi  

          *o dvou jsem uvažoval hodně kvůli tomu, že bych dal jedno na řidítka a druhý na helmu..ale jak často budu svítit tím silným, když výdrž je tak malá? dá se s tím slabším opravdu solidně nighbikovat?:)

          0 0
          • djano  

            Po asfalte ano. Teda s tou starsou com mam ja – svetelny kuzel nie je idealny, prisvetlenim silnejsou sa to podstatne zlepsi.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.