• johny9

    Ted jsem si koupil silnici na treninky. Poterbuji poradit nejake vhodne tretry. Mym favoritem je zn Sidi. Znamy mi doporucil s karbonovou podrazkou. Ale je ty jsou za silenou sumu.

    0 0
    • nooski  

      Sidi jsou krásné tretry, nádherně zpracované. Vršek seděl na noze moc pěkně, ale bohužel podrážka mě pořád tlačila do chodidla. Prodal jsem je a pořídil Specializedy. Jsou to nejpohodlnější tretry, které jsem kdy zkusil (Sidi, DMT, Merida, Northwave). Co se kvality zpracování týče, tak je to horší neš Sidi, ale zatím drží pěkně.

      0 0
    • Ondy  

      já mám vzhledem k financím

      http://www.kupkolo.cz/…86_5913.html

      a nevím co jim vytknout..pěkně mě seděj.. dobře se utahujou.. sucháče ani přezka nevykazují známky opotřebení.. :)

      0 0
      • Ondy  

        mít víc peněz samozdřejmě mám taky Sidi :D

        0 0
      • teepeex  

        mam je taky, taky proto, ze stojej prd a ja jsem houby ziletkar

        ale vadi mi, ze jsou dost uzky, a to nemam extra hnapu

        jinak spokojenost s podrazkou, je to tuhy slusne a vetraci dirka je taky fajn

        0 0
      • johny9  

        Tak tyhle mam na bike v mtb. Jsou dobre,ale obcas se mi stane,ze necitim prsty,musim zastavit a povolit prezku. Na zavodech bych ve slote ocenil srouby. Tyhle klouzou jak mejdlo. Jinal za ty prachy dobry. Mam na nich najeto asi 3–4000km.

        0 0
    • Pebe  

      jestli na tom aspoň něco najedeš, tak bych volil karbon podrážku. Ten rozdíl je nezanedbatelný.

      0 0
    • Glum  

      Vozím tretry Spiuk s karbonovou podrážkou, jsou fajn. Na Sportlife se mi ale moc líbily tretry Carnac (nejenom provedením, ale i příjemnou cenou).

      0 0
    • funkatron  

      ja som prave kupil toto

      http://katalog.paul-lange-oslany.sk/…p700016.html

      0 0
    • novas32  

      oprasim starsi tema, at nezakladam nove.

      vase zkusenosti se silnicnimi tretrami – po necem se poohlizim, nemam zadne zavodni ambice, jsem spis takovy hobby cyklista, nicmene par tisic rocne na silnici natocim. nepreferuju zadnou znacku, nepotrebuju karbon, moje predstava o cene je vejit se do ceny okolo 2 tisic. poradite?

      0 0
    • Jonáš1  

      Zkus Gaerne perfektní tretry ještě lepší než SIDI.

      Drahý ale pěkný budu si je taky kupovat na letošní sezónu http://www.cykloskoda.cz/goods_list.html…

      0 0
      • novas32  

        to jo, ale to se dost nevejdu do tech penez, co jsem psal :)

        0 0
      • karliner  

        Člověče, řekl bych, že za ty 4 roky od založení se už rozmyslel, jestli koupí Sidi nebo ne.

        0 0
        • blaf  

          clovece ty taky nereagujes na uplne aktualni prispevek ;)

          0 0
    • novas32  

      tak jsem poridil mirne jete Spiuk ZS1RC Carbon… je to dobra volba?

      0 0
    • Yura  

      Jake mam vzit silnicni tretry specialized Sport Road nebo specialized Elite Road? Elite muzu mit ho 100kc levneji. Je tam nejaky rozdil krome te presky u tech elitu místo suchého zipu?

      0 0
      • Amoondre  

        jednoznacne Elite s prezkou

        0 0
        • Yura  

          Ze ja jsem mel prave model pro road model 2012 tusim a tu rpesku jsem zapl tak tak na 2 zuby. Ted ale mají ty tretry od speslu ty pasky do tech presek delší ze? Takze by ten vysokej nart nemel byt problém snad..

          0 0
          • jecnak  

            Na bikovych Speslech jde poloha presek menit. Delsi pasek urcite neni.

            0 0
            • Yura  

              Tak jsem objednal ty elite road za 2100 coz je super cena. Ten pasek je delší, ptak jsem se na to borce v S shopu. I na fotkách to jde videt, ze ty nove modely to maj delší nez ty starsi.. Jinak ja myslim silnicni.

              0 0
            • karliner  

              Je. Ale teď je to už asi jedno.

              0 0
              • jecnak  

                Ted ano, driv ne.

                0 0
                • karliner  

                  Já kupoval delší pásek na Specialized Comp někdy před 3 lety na model 2009, ale je to fakt už asi jedno, jen prostě chci mít poslední slovo :-)

                  0 0
    • Valdin  

      Přemýšlím nad nákupem treter pro mé rekreační ježdění (500 km/měs) na silničce a mám následující možnosti:

      Specialized

      Spiuk ZS22R02

      Spiuk Uhra

      „nebo LIDL“http://www­.lidl.cz/cs/na­bidka.htm?acti­on=showDetail&id=28315

      Ideální je si boty vyzkoušet a proto jsem uvedl tyto možnosti.

      Případně se jet podívat do JH či Jihlavy do obchodů, kde stejně nepředpokládám velký výběr. Kupovat tretry na e-shopu – nevím nevím (jedině si jich objednat více a vrátit ty co nesedí).

      Díky za reakce.

      0 0
      • Jakobo  

        Mam SPD Shimano 240, maji tuhou carbonovou podrazku. Na vsech kolech mam SPD vcetne silnice, vic to neresim. Pokud mas SPD, tak je zkus i na silnici. Kdyz ne nic jineho, tak se v nich da aspon lip chodit.

        0 0
      • Divebull  

        Jen taková připomínka. Vyplatí se investice do dobrých vložek. To je polovina pohodlnosti treter.

        0 0
      • Freeky  

        500Km/měs není zas tak málo. Možná bych popřemýšlel o SIDI. Ano jsou dražší, ale vyplatí se to. Předtím jsem měl Crono a nikdy víc. 2 se rozbilo upínání a po třetí jsme chtěl vratit peníze a připlatil jsme si a koupil SIDI a spokojenost velice.

        0 0
      • Hnoj  

        Jakou potřebuješ velikost?

        0 0
      • jecnak  

        Na co se prosimte ptas? Jestli si je mas vyzkouset? Ano, nevybirat asi podle niceho jineho, nez podle toho jak ti sedi na noze – obvykle ma jedna znacka cca stejny „fit“. Pak uz jen vyber konkretni model podle penezenky.

        0 0
      • Valdin  

        Potřebuju velikost 43 (mám takovou velikost běžeckých bot).

        Sice tento měsíc najedu 500 km, ale je to tak 150 km do práce a zbytek vyjížďky.

        Jelikož začínám, tak nechci dávat víc jak 2200 Kč do treter. Zatím mám na kole nášlapy, ale ty bych chtěl co nejdřív vyměnit za SPD.

        0 0
    • Lucky-x  

      Jenom takovej tip, sám jsem při výběru zkoušel snad všechno a nakonec jsem skončil u Sidi, prostě nejlépe seděli. Ale abych řekl pravdu tak to s nima ze začátku nebylo nic moc, musel jsem si zvyknout. Sice dobře seděli doma na gauči, ale na kole už to tak super nebylo.

      Tuhle zkušenost jsem využil když jsem kupoval MTB tretry a trochu jsem zariskoval a vzal Specialized s tím že mi na krámě moc neseděli. A nakonec mi při jízde sedí mnohem lépe než ty Sidi. Tohle je hrozná alchimie.

      Vyhnul bych se asi jen těm co tě budou tlačit. Já jsem měl třeba velkej problém u Shimana. V těch silničních Spešlech jsem měl pocit že mi padají z paty, ale kdo ví jestli by mi při jízdě neseděli líp než Sidi. Jinak Sidi doporučit určitě můžu ;)

      0 0
    • tromboonen  

      Sidi jsou co se zpracovani a materialu tyce jedny z nejlepsich, jen jsou VELMI uzke, ja mam vysoky nart, nohu celkem uzkou, o to by neslo, ale i tak je mam o dve cisla vetsi, maj hrozne uzkou a spicatou spicku, tam mam prazdno..chce to vyzkouset..

      Po koupi je na sednuti dobre to postrikat zevnitr sprejem na zmekceni kuze a vzit na vyjizdku, sednou si, sprej dostanes v botoprodejnach, dobrej i na normal kozene boty kdyz jsou nove, misto vychozeni s puchyri..

      Jsou sice z umele, ale kvalitni kuze a usite na tvar nohy, takze neexistuje, ze by se vytahaly a byly z nich takove ty vysmajdane papuce, co se obcas tretram co dostavaji zabrat v mokru a bordelu stane.. kdyz sednou tak jsou super, a spousta lidi je prodava temer nove protoze jim nesedly, staci mit vyzkouseno jakou velikost potrebujes a pak se do toho da jit i na dalku.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ale taky jsou dost drahé.

        0 0
        • tromboonen  

          Ale jo, to jsou Spesly taky, rek bych ze i vice v top modelech, a pritom podle me tolik nevydrzi.. a na SIDI byvaji dost podstatne slevy na starsi modely nebo zbyvajici velikosti, ja ty sve koupil za 4k misto 6.5k.. plus bazary jsou plny parkrat pouzitych, co lidem nesedly, staci mit to vyzkousene a neudelat stejnou chybu

          0 0
          • Smazaný účet  

            No já koupil Spešly MTB za 2000KČ a Shimano ROAD za 2000KČ, a stačí bohatě, rozdíl oproti šlapání v botě je hodně velikej.

            0 0
      • blaf  

        pokud maji uzkou spicku, tak na tvar nohy teda moc usite nejsou (sam jsi psal, ze mas o dve cisla vetsi, to mi neprijde uplne ok), spicka nema omezovat prsty, pokud to dela, tak je to spatna bota, coz v tehle dobe bohuzel vetsina bot :(

        ale jinak verim, ze jsou pohodlne :)

        0 0
        • tromboonen  

          No tak jsou delany na italsky drobny nohy.. ja mluvil spise o tvaru paty atd = jako ze nejsou jako vetsina dnesnich bot.. to, ze mam o dve cisla vetsi (papirove, jejich cislovani je jine, vetsina lidi musi mit o dve vetsi) a trochu mista ve spici z nich nedela nic nepohodlneho, naopak, prsty maj misto (kdyz dlouho jedes, noha se Ti roztahuje) a pritom bota perfektne drzi… nerikam, ze jsou jedine spravne, ale jsou dobre udelane, mysleno obuvnicky, Italove holt jeste porad boty umej..

          0 0
          • Freeky  

            +1

            0 0
          • blaf  

            ok, mozna jsi to myslel jinak nez ja to pochopil, jestli mas normalne velikost 40 a u nich 42, ktere jsou ale velke stejne jako ty ostatni 40, tak to je v pohode, ja to pochopil tak, ze jelikoz maji uzkou spicku, tak musis mit ty boty vetsi nez ostatni (skutecnou delku, ne podle velikosti napsane na bote)

            to, ze je udelany zbytek boty dobre, verim, ta cena nekde poznat bude

            me slo jen o to, ze dnesni moderni/modni boty (jak civilni tak cyklo) jsou vsechny delane do spicky a pritom noha do spicky neni, teda aspon driv nebyla, dnes to je bohuzel bezna deformace zpusobena prave spatnou obuvi (nejen), ktera ale neni normalni, spravna zdrava bota ma byt dostatecne siroka, aby z boku netlacila na prsty, jestli takove Sidi jsou nebo ne teda nevim, puvodne jsem pochopil, ze jo (uzka spicka)

            0 0
            • tromboonen  

              Existuji myslim ruzne typy chodidel, a Italove/Stredo­morske narody maj dost casto ten, u ktereho jsou prostredni prsty delsi nez palec, je to prave do spicky.. plus je ta noha uzka.. My Slovani mame placate ploutve jak kachny s delsim palcem a sirokym predkem.. tak z toho to myslim plyne..

              Uz nevim jak jsou na tom ty Sidi s delkou v cm versus velikost EU, ale vzhledem k tomu, ze jsou fakt uzke jak na sirku tak na vysku, tak nemuzes pocitat ciste delku… protoze ta kachni ploutev se ti do te Italske spice nevejde.. takze mas tam trochu plonkovyho mista, ale ono se to hodi, kdyz je zima, nebo mas unavene nohy a trochu Ti nabehnou..

              0 0
              • blaf  

                takze jinymi slovy, Sidi pro nas nejsou vhodne ;)

                ruzne typy nohou samozrejme jsou, ale podle me je tvar bot momentalne dan vic modnimi trendy nez tvarem nohy, a pak to muze skoncit treba takto, ale to je jedno, dost o tom

                kazdopadne ja si myslim na Bont, prostorna spicka, za tepla tvarovatelne, jsem na ne zvedavy, jestli je jednou koupim

                0 0
                • Lucky-x  

                  Zajimave je ze ja mam Sidi zafixovane jako jedny z nejširších co se týká jmenovaných značek :-) Suverénně nejužší podle mne je Shimano…

                  0 0
                  • McBlacky  

                    sh ale dělá různý šířky, kdo ví co se ti dostalo do ruky ;)

                    0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Hale a ze zrovna ty Slovan jsi nevzal Spesly? Teda pripada mi ze kazdy model u nich ma jiny kopyto, ale obecne jsou spis sirsi, prostornejsi.

                0 0
                • tromboonen  

                  To mas tezky, Slovan se zalibou ve vsem italskym :)

                  Ani nevim, na Spesly jsem se tenkrat vubec nedival, asi jsem jeste nebyl radne marketingove zpracovan od velkeho S..

                  0 0
            • rasto  

              naopak, ja proti sidi nemuzu rict ani popel: mam jiz 5.? par (vsechny ve sleve). davam jim coud, hlavne na mtb. jsou uzasne, odolne. nedam na ne dopustit.

              se sirkou problem nemam. komu nevyhovuji, vyrabeji i sirsi model, s oznacenim Ergo.

              0 0
              • nooski  

                Ergo je silniční model normálního kopyta. Širší modely mají přídomek Mega.

                0 0
    • Valdin  

      Tak nakonec vyhráli tydle Spiuky . Na noze seděli dobře, jen špička je trochu volnější, ale to je fajn.

      Sice s SPD pedálama dám zase celotýdenní výplatu do kola, (a za co mám pít?) ale lepší, investice není.

      0 0
    • blaf  

      planuju nakup novych treter a pomalu se rozhlizim, mely by mit karbonovou podrazku, dostatecne sirokou spicku (ne jako Sidi apod.), ktera nebude omezovat prsty, rozumna vydrz, tepelne tvarovatelna je benefit, ale ne nutnost

      cena nerozhoduje, ale samozrejme cim min, tim lip

      v tuhle chvili vim jen o Bontech, existuji i jine znacky, ktere to splnuji?

      0 0
      • karliner  

        Imho se budeš stejně rozhodovat ještě mezi novinkami 2018 :-P

        0 0
        • blaf  

          mas v tom prehled?

          0 0
          • karliner  

            No, mám trochu přehled o rychlosti tvých rozhodovacíxh procesů ;-)

            0 0
            • blaf  

              Ja myslel jestli máš přehled v těch novinkách, že bys třeba jednou poradil místo běžného tlachání.

              0 0
      • milmat  

        Já mám rok a cca 13tis. km Shimano SH-R107. Bral jsem je, protože jiné tenkrát v obchodu neměli, cena ještě rozumná, barvy ladily a velikost dosvědčená z MTB treter. Kladné hodnotím dobré odvětrání, zapínání mikropřeskou a řekl bych, že jsou i dost tuhé. Jediná kosmetické vada je, že se na jazyků natrhává okrasná guma s nápisem Shimano.

        0 0
        • blaf  

          Nj, ale zásadní věc. Mají úzkou špičku, jestli si to dobře vybavuju.

          0 0
          • milmat  

            To já nevím, mě to sedí dobře a to nejsem žádná Popelka. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem nic jiného nikdy nezkoušel..

            0 0
      • Divebull  

        Mám Gaerne G.Chrono Carbon a jsou to parádní boty. Jsou širší než Sidi. Tvarovatelné nejsou, ale nechal jsem si udělat Sidas tvarované vložky přímo na nohu. To doporučuju každopádně.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Taktéž Gaerne (Mythos, před tím Fora, tuším), taktéž tvarovatelná vložka.

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        A ruzovy jsi zkousel :-) ? Zapadl bys, cena a 4 diry na lizatka jako bonus.

        Spesly jsou celkem siroky, tedy jak ktery model a rocnik, nakonec jsem upgradoval na karbonovou podrazku a vystoural nejaky zbytek jeste s paskem (ale zustavam na spd.) BTW vcera poprve verejne, na dlouhou sobotu radeji ve starych.

        Na ty Bonty jsem neslysel moc chvaly.

        0 0
        • blaf  

          Růžový mám a špička je úzká. A velikosti už stejně nemají…

          Zkusím někde spesly.

          0 0
        • McBlacky  

          bont je čistě závodní bota. To je tak na kudlu kolem chalupy na 2–4 hodinky. Záleží teda kdo na to dělá recenzi. Navíc díky tlaku na váhu to fakt nejsou boty na chození

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            jj, slysel jsem totez + quality issues (to byly ale inlajny). Zrovna narazil na

            http://cyclingtips.com.au/…shoe-review/ , vcetne diskuse.

            0 0
          • blaf  

            tak s vychodnaka se nic jinyho nez kudla nejezdi, takze to jsou vlastne ty prave boty :)

            ale asi se zajdu podivat na spesly a shimana, uvidim jak budou siroke, ty bonty jsou stejne dost drahy

            0 0
            • McBlacky  

              pokud ti sednou SH tak neuvažuj a ber. Perfektní boty a super výdrž za ty ceny co se prodávaj. Italský NW nebo Sidi stojí tam 2× tolik minimálně za stejnou kategorii

              0 0
      • šimlos  

        Tady máš kandidáta,poradil jsem je víceméně na blind známému, koupil a nelituje,vypadají na takový zlatý střed..Pořád chtěl Sidi a má Giro :-)

        http://eshop.progresscycle.cz/detailsklk.aspx…

        0 0
      • blaf  

        tak jsem prosel par shopu

        • Sidi, Gaerne, na normalni nohu, aspon trochu zdravou, teda ne, spicka uzka,mozna tak pro kravataky co chodi v botach od Blazka
        • Spesl se zda byt sirsi, ne dostatecne, ale jde to, zkousel jsem ale jenbajkove
        • Shimano vypadaji podobne siroke jako spesly, mel jsem ale mensi velikost :(v odpovidajici velikosti nemeli
        • Bonty opravdu na chozeni nejsou, podesev jak sutr, tesna, ale zarovenprostorna bota, a to i prestoze jsem ji mel na delku malou
        • zajimave vypadaly Lake cx331, ale opet nemeli velikost, takze ty jsem nanoze nemel vubec :(

        prekvapilo me, jak malo silnicnich bot v tech kramech meli, v podstate zadne, prosim o nejake tipy na slusne zasobene kramy, idealne v centru Prahy okolo Vinohrad, Spesly, Shimano, NW, Lake, …

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ty kravaťáky odvoláš!

          0 0
          • blaf  

            dobre, plati to i na nekravataky, co chodi v botach od Blazka :)

            0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Kdes zkousel ty Bonty?

          Spesly SP kolo u Budejovicke. Ale u nich ma kazda bota jine kopyto. Nebo u Koh=i=nooru.

          Jeste zkus Gira, neco delaji i v sirsi verzi.

          0 0
          • blaf  

            Bonty v Bike Gallery. Ale meli tam jen jeden kus. Maji to jen na objednani. Vic by toho meli mit v sport3.cz na Florenci, tam jsem se jeste nedostal.

            Gira zkusim jestli je nekde potkam.

            0 0
        • blaf  

          Shimano by nekdo nevedel? mojekolo bylo fakt tragicky

          0 0
          • Reggie  

            Shimana jsem si byl zkoušet v prodejně Paul Lange na Ohradě. Ale byly to MTB a je to tak 3 roky. Jestli tam měl výběr i silničních nevím.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.