• PT

    Ahoj. Potřebuji nějaké pořádné pneumatiky na takový obyčejný FR/DH blbnutí s krátkými skoky, začínám a tím spíše bych chtěl pneumatiky,kterí opravdu podrží. Mám RB Monster hardtail a na nich Hutchinson Python, které jsou naprosto k ničemu, nedrží, ustřelují. Mám hledat ve velikostech 2.5? Opravdu nějaký drátěný low end. Díky

    0 0
    • hanz  

      minion front 2,5 St nazout na obě kola

      0 0
    • Gomez35  

      Schwalbe Big Betty nebo Muddy Mary

      Maxxis Minion nebo High Roller

      0 0
    • goofy  

      Kenda Nevegal, Maxxis Minion ST

      0 0
    • Smazaný účet  

      WTB timberwolf

      0 0
    • madcat  

      Continental Diesel..? Jsou sice docela těžký, ale na FR/DH to snad netřeba tolik řešit, a ony ty ostatní doporučovaný gumy taky nebudou žádný pírka…

      0 0
    • kali222  

      kdyz uz to tu je…

      co se jezdi za bezdusaky- DH,cena je jedno, ptam se ze zvedavosti. dik

      0 0
      • rossi001  

        intense, highrollery

        0 0
        • hanz  

          highrolery sou spíš do mokra, intensy sou dost o výběru, poslední dobou ale si z nich nemužu vybrat a kdyxž už nějakej nasadím tak ho zase po pár jízdách sundavám.

          0 0
      • hanz  

        nejvíc se jezdí maxxis, pak asi hutchinson a čeper pořád laboruje s geaxem

        0 0
        • rossi001  

          aha ja slysel ze highrolery jsou zase spis sucho,minion univerzal,a wetscream bahno..zmatek tedka mam v tom :-)

          0 0
          • madcat  

            Takhle je to asi dle firemních brožurek, ve skutečnosti ale ten vzorek Highrollerů asi docela dobře drží i na mokru… já jezdil jen kdysi dávno verzi 2,35" na XC kole, a byla to verze s butylovou výztuhou a měkčí směsí, takže to dobře drželo skoro na všem, ale váha a odvalování na tvrdým podkladu byly hrozný… no, sjel jsem ho, nebyly peníze na nějaký experimentování s gumama :-)

            0 0
          • hanz  

            ardent sucho, prach a mírné vlchko

            minion sucho, prach, zvládne dobře ale aj docela vlhko

            highroller mokro, skoro až bláto ale nekomu sedí aj v suchu když je sypkej povrch

            swaphing je takovej univerzál co je nahovno všude

            wetscream vysloveně už sračky, když ho sestříháš dá se používat aj na tratích kde se to dost mění nebo na loukách.

            mě osobně za poslední dobu nejvíc sedí miniony(předední dat aj na zadek), popřípadě na zadek highroller, když je total sucho tak ardenty, když už dost mokro tak intrudery od intense a když sračky tak wetscream.

            maxxis všeobecně proti jinejm pláštům mnohem líp jede, je na tom dobře váhově ale o trošku hůř drží proti třeba nevagalu od kendy atp.

            0 0
            • kali222  

              diky za vycerpavajici souhrn  :)

               
              0 0
            • kassar007  

              ma jenom dotaz, proc davat na zadni kolo predni minion? Lip jede a prilnavost stejna?

              0 0
              • hanz  

                drží fakt dobře v naklonu, oproti highrolleru o neco víc, sice je mín čitelnej jak highroller(tam je víc čitelná hrana kdy už začíná ustřelovat) ale udrží víc. jo ještě teda na zadku fakt na pytel brzí. ale i přes tydle negativa je tam prostě super, když mu trochu otrháš hrany na prostředku tak ho elektrikářskýma štípačkama procvakáš, tím uděláš nový ostrý hrany a zároven uděláš prostor povrchu aby se do něj líp zahryzl takže pak už aj brzdí, ale ty ostřihaný špunty jdou pak už rychle dolu.

                ještě mě napadlo k ardentu že asi neznám rychlejší plášt, odvaluje se užasně.

                0 0
                • kassar007  

                  Na ten (ardent) jsem taky koukal, ma hodne husty stredni spunty a strany jsou dostatecne hruby do naklonu. Rikal jsem si ze je pak asi zklusim nazout na nejakou suchou trat.

                  0 0
                • rossi001  

                  no ja budu davat na nomada v zime highrolery v 2.35 s butylem a UST,ted mam miniony s butylem jezdi dobre ale brzy doslouzi

                  0 0
                  • jimiAJ7  

                    v zime jedine hreby kamarade :)))

                    0 0
                    • rossi001  

                      ne jako myslim o zimni pauze budu prechazet na ust ale jak se znam budu radit i ve snehu ale opatrenji nechce se i kazdy rok nechat davat  opravovat pistky u brzd kdyz s eprestanou vracet :-)

                      0 0
            • goodfella  

              a sakra, zrovna ty ardenty mi prisly, ze by to moh bejt dobrej univerzal, co to zvladne i v morku. mam ted nevegaly 2,5 s dvojitym sidewallem a taky uz pokukuju co misto nich a ardent sem mel vyhlidnutej. tak to teda nevim. asi zustanu u kendy nebo jeste kouknu na hutchinsony a schwable

              0 0
              • jimiAJ7  

                schwalbe nebrat.....muddy marry v zadnem pripade, az budu mit chvilku casu skocim do garaze a vyfotim ti co se s nima stalo po 14 dennim jezdeni v kameni…

                0 0
                • Gomez35  

                  A jakou verzi Muddy marry jsi jezdil? Já nikdy neměl problém. Všeobecně s pneu od Schwalbe jsem nikdy neměl problem. Jezdil jsem od Nobby Nic přes Fat Albert až po Big Betty a Muddy Marry na různejch kolech a absolutně v poho. Schválně hoď foto, docela by mě to zajímalo.

                  0 0
                  • jimiAJ7  

                    jo jo hodim vydrz do patku to budu na chate a hodim to sem byla to DH verze s ,,radoby´´ vystuzenymi boky. ja zas mam same negativni zkusenosti nobby nic, racing ralph. ale foto hodim :)

                    0 0
              • hanz  

                hele všechno se dá jezdit na všem, je otázkou kde považuješ hranici mokra. mokrou hlínu a vlko zvládne parádně, ale jak se to začne lepit tak se už ten nízkej vzorek nehryzne a zalepuje se, pak musíš tesně přd zatáčkou pustit brzdy aby se trochu vyčistil a měl aspon neco o co se opřít. pokud nejezdíš když je hnusně klidně ho vem, upozornuju že má docela vysokej profil, takove zajímavej balon to je.

                0 0
                • Radek Broz  

                  Taková otázka, abych vůbec uvisel – hodláš i v LG řešit gumy? Já tam minule vzal jen Nevegaly, který mi doma zbyly a jsou blbý úplně všude stejně. Už tak jsem tam údržbou strávil víc, než se mi chtělo. Nicméně ono se tam za den projede kolikrát tolik povrchů, že se na to stejně smysluplně připravit nedá:( Jinak to vidim asi klasicky na Miniony…

                  0 0
                • jimiAJ7  

                  podle toho co tu pises vezmu taky ty ava timberwolf uz je dost v knedliku…

                  0 0
                • goodfella  

                  hnusny pocasi = ch*avec mi nevadi, ale nesmi to bejt zas moc casto :-) ty nevagaly mi prijdou jako dobrej univerzal…protoze na to mit nekolik sad plastu a prezouvat, k tomu me nikdo nedonuti:-)

                  tak nevim no

                   
                  0 0
    • medved09  

      Využiju tohoto threadu a zeptám se zda někdo nemáte zkušenost s plášti MERIDA Trail 2.25. Jsou to originál pláště z tohoto kola Merida Matts TFS Trail. Nabídl mi je místní prodejce za cenu 290Kč za kus, s tím že je sundává z nových kol, protože zákazníci si při koupi většinou přejí jiné, univerzálnější pláště.

      Chci pláště, které budou držet na kořenech, kamenech a v bahně, případně na suché polničce při náklonu v zatáčce. Nejde mi ani tak o rychlost ať v terénu či na asfaltu, ale hlavně aby trochu podržely, nejsem technicky zdatnej jezdec, na biku začínám. Nejezdím ani žádný DH/FR, ono tu ani není kde, ale spíš pohodový vyjížďky všude možně po okolí, rád zkoumám neznámé lesní cesty a tak dost často skončím mimo cestu, kde právě potřebuji něco stabilnějšího.

      Přemýšlel jsem zatím o pláštích Maxxis Ardent nebo High Roller a zajímá mne jestli by toto mohla být zajímavá levnější alternativa.

      0 0
      • hanz  

        s ardentem zapomen na bláto, z toho co píšeš by ti seděl nejvíc highroller ale doporučuju ti miniona, bude lepší. tu merida mrdku neznám ale pochybuju že to bude něco převratnýho, zase za tu cenu nekoupíš nic jinýho.

        co se týče držení na kamenech a kořenech to je spíš věc směsi než vzorku, jenže pokud bys chtěl měkou směs tak jseš na 800kč za plášt. koukni se ještě po kenda nevagal aby byl ve směsi stick E. je to dobrej univerzal a da se sehnat bez butyl výstuhy za dobrý peníze.

        0 0
        • medved09  

          Díky za rady. Projížděl jsem net ohledně Kenda Nevegal a vypadá to že pokud jde o stabilitu na na kořenech či šutrech, nebude nic lepšího. Ovšem je to dáno měkkou směsí a vykoupeno tím že se rychle sjíždí, což při jeho ceně (nejlevnější jsem našel za 750Kč) bude docela drahé. Takže do toho raději nepůjdu a z nároků trochu slevím.

          Meridu jsem zavrhl také, nikde jsem nenašel žádnou referenci, buď bude stát za houby anebo mi náhodou bude vyhovovat a pak budu naštvanej, že už ho znovu neseženu :-).

          Takže teď přemýšlím o kombinaci Maxxis Minion Front na předek a Maxxis High Roller na zadek. Ale zeptám se ještě na pláště Maxxis Advantage pokud má někdo zkušenost, má to být novinka a tady na fóru jsem o nich skoro nic nenašel.

          0 0
          • goodfella  

            Tak zkus Kenda Kinetics. Mel sem 2,35 a podle me drzely super. Celej den v desti na spicaku a podrzeli bez problemu. (jinak sem to zkousel i na Continentalech, ty klouzaly silene a pak Mrzocchi 2,6 a taky sileny) Tolik se nesjizdeli a stoji asi 450Kc.

            Ted uz mam Nevegal 2,5 a mam je druhou sezonu a pomalu se ohlizim, co obout novyho, ale zatim to nevidim na zmenu, protoze je to super guma, co podrzi i za mokra.

            0 0
            • medved09  

              Díky za další tip. Tyto pláště se mi hodně zalíbily. Za ty prachy určitě nebudou mít takové hardcore vlastnosti jako Nevegal, ale pro mne budou doufám dobrým kompromisem. Našel jsem tu na fóru na ně pár dalších pozitivních ohlasů, takže jsem jim dal přednost před High Roller, už je mám objednané. Díky všem za rady.

              0 0
          • pitos  

            Advantage 2.4 jsem jezdil(zadní) a osobně jsem spokojený moc nebyl a vrátil jsem se zase k minionu který drží a má záběr daleko lepší.Celkově je advantage proti minionu 2.5 věčí balón,myslím že to dělalo 4–5mm,nedělá se ale v butylové verzi takže na podkladu kde se pohybuji nejčastěji byla odolnost docela špatná,navíc jsem  hned při druhé vyjížďce natrhnul bok pláště o šutr.

            na AM by se ale hodit  mohl.

            0 0
          • Maynard  

            měl sem tak půl sezony miniona front 2,5 st a high rolera 2,35 st vzadu a celkem vpohodě…ale co sem tak na lehce vlhké hlíně jel nevegaly 2,5 tak to drželo o dost víc…

            0 0
          • Soreno  

            Advantage jsem jezdil loni 2,25 (ne DH a FR ale AM) jsou tvrdší směsi a na mokru klouznou, ale jinak v terénu super ted jsem nasadil dopředu 2,4 Ardent ve 42a směsi (koupeno v akci ve frbikes za 650,–) a dozadu ardent 2,25 v 60 směsi (předtím jsem měl i na předku a taky pohoda) drží skvěle, do kopce na asfaltu je to dřina to nepopírám, ale opora na šutrech a kořenech je to znatelná.

            0 0
      • baboon  

        Jak píše Hanz,nevegal ti bude ve stick E na vlhkých kořenech sedět parádně,ale přesuny po silnici tě budou bolet..:) Ta guma prostě mizí před očima..:) A zkoušel jsem ho na trailu za sucha vzadu ( vozil jsem ho vepředu a místo něj jsem dal mountain kinga 2.4 ) a žádnej šlágr teda, přišlo mi že to poměrně dost usřelovalo a na sypším povrchu plavalo..A co se týče tý životnosti, jeví se mi mountain king o dost lépe a sedí mi za sucha taky mnohem líp..

        0 0
    • pajasimi  

      přidám svojí osvědčenou kombinaci: wtb timberwolf 2,5 vpředu, tahle guma mě zatim podržela snad na všem(vzadu by se dost sjížděla ale vpředu to neni taková tragédie), vzadu contík gravity 2,3 kevlar…ten má zase výdrž docela dobrou a vzorek myslim na zadní použití excelentní

      0 0
      • Smazaný účet  

        v siri 2.3" drzi na prednim kole hezky na jakemkoli povrchu-mekci guma a krasne se sama cisti od bahna. Momentalne obuta Tioga Factory DH 2.3 se muze zahrabat-diky tvrdsi gume klouze na mokrych korenech. Tioga ale lepe jede na asfaltu(nafoukana na max).

        0 0
    • scret  

      mam naprodej uplne novy nejety 2ks Kenda Nevegal 2,3 a jeden Maxxis High Roller 2,5…

      tak kdybys mel zajem…

      0 0
    • Pedro404  

      Taky přemejšlím o koupi gum na kratší intenzivnější sjezdově/skákací prasení místo 2.1 XC plášťů… Vidim to asi na Miniony 2.35 a zajímalo by mě, jestli má někdo srovnání tý nejlevnější tvrdý směsi a super tacky, co se týče výdrže a gripu? Jel bych na tom na každý vyjížďce cca 15 km po asfaltu, takže bych nerad kdyby ta měkká směs mizela před očima.

      0 0
      • hanz  

        ten minion 2,35 bude ideal, ale uplně tu tvrdou směs bych nebral, je to jak puk, hodně klouže…ideal by bylo sehnat směs 60a je to mezi tím klasickým a měkou směsí, bude mít aj dobrou výdrž…ale na košer DH to už taky není.

        Jen nevím jestli jí v čr vůbec někde seženeš, pokud jí vůbec ve 2,35 dělaj. Ve 2,5 jí dělaj ale ta se v čr taky skoro nedá sehnat.

        0 0
        • pitos  

          60a jde sehnat normálně.Tvrdší se snad ani nedělá.

          http://www.koloshop.cz/…ni-26×-2,35/

          0 0
          • hanz  

            tak to čumím :-) předloni jsem si jí jako vzácnost vezl z francie :-) a právě jsem řešil že aspire do čr vůbec 60tku nedováží v žádným typu ani rozměru…v tom případě myslím že by tohle mohlo být pro tazatele to pravý ořechový :-)

            0 0
            • pitos  

              tak to čumím také…ja je vozil už v roce 2005 a vždy jsem je sehnal normálně:)

              A manželka je vozí ve 2,5" už také dlouho.

              0 0
              • hanz  

                je fakt že já pláště kupuju jen přes team od aspire, takže že je nevozí aspire neznamená že v čr nebudou :-)

                0 0
    • pitos  

      Měl bych dotaz na gumy Minion,konkrétně nasazení předního pláště na zadní kolo.

      Sešly se mi doma totiž dva nové a vím že kombinaci dvou předních Minionu vozí více lidí.

      Nejsem si ale jist jestli se ten přední dozadu nasazuje obráceně proti doporučené rotaci či normálně.

      Zdá se mi, že jsem o obráceném nasazení kdysi četl, ale nemohu to nikde dohledat.Možná je to blbost a byly to jiné pláště…

      0 0
      • gazman  

        Předek na zadek, ještě obrácený rotačně a navíc naruby špuntama dovnitř. To bude asi to správné kombo;-)

        0 0
      • c0d3r  

        obracene asi tezko :-D to si neumim dost dobre predstavit..

        0 0
        • gazman  

          Proč by to nešlo? Myslím že si nerozumíte.

          0 0
          • c0d3r  

            obracenou rotaci??? vzdyt to by pak vzorek gumy ztracel smysl ne?

            0 0
            • gazman  

              No to třeba jo, ale představit si to jde.

              0 0
              • c0d3r  

                tjn.. komicka predstava :-D

                0 0
                • Pedro404  

                  U některejch plášťů se s tim obrácenym zadkem počítá, nevim proč. Třeba moje Panaracery maj na boku šipku se směrem rotace zvlášť pro přední a pro zadní kolo, tzn. dozadu maj jít obráceně.

                  0 0
                  • c0d3r  

                    to slysim uplne poprvy :-) zajimavy… ale stejne je lepsi koupit „ciste zadni“ nez „oboustranny“ ne? ja nemam moc rad univerzalni veci… je to vzdy tak neco mezi a nikdy ani to ani to :-)

                    0 0
      • Atilla  

        Obráceně by ti to asi moc nebrzdilo, jak se na ten plášť koukám, ale třeba to tak není. Taky budu muset vzít nějaký DH plášť dozadu. Hodně mě láká ten front minion, ale nevím jestli ho vzít v 60a, nebo 40a. Budu to mít jen to parku, na to naše šudlání tam mám FA SS, ale na tom bych se asi v parku zabil.

        0 0
        • Pedro404  

          Dozadu bych vzal klidně 60a, ta 42a se relativně rychle sjíždí a vzadu ten měkkej asi neni tolik třeba.

          0 0
        • miruš  

          4 dny v bikeparcích FA 2,4 sice tlak 2 atmošky na zadním kole ,ale ani jeden defekt, duše maxxis freeride 2,2–2,5 :-)

          0 0
          • gazman  

            Miro 2 atmošky a 70 kg, není se co divit, že nemáš defekty, to bych jako extra výsledek zrovna nebral.

            0 0
      • goofy  

        Hod to normlne po smeru rotace a bude klid ;o) A to mas i ten zadni v 60a?

        0 0
        • pitos  

          Mám oba přední 42a.Běžně dozadu dávám 60a,předek 42a.

          Na poslední chvíli jsem objednával a sháněl pláště…tohle je výsledek.Ale nevadí,stejně jsem ten přední dozadu chtěl už dávno testnout.

          Jinak díky všem, asi jsem to popletl s nějakou jinou gumou co se dozadu dává obráceně.Sice když jsem se nato doma koukal tak se mi to nezdálo, ale lepší je se zeptat.

          0 0
          • goofy  

            Jo ja myslel 42a… Jsem ted posledni dva dny totalne mimo tak jsem to zas popletl.. Jsem pak zvedav jak to pojede

            0 0
      • KRAJIC  

        Normálně po směru.

        0 0
      • Maynard  

        vozím taky předního miniona vzadu a asi jsem divnej, ale příjde mi, že když se otočí, tak to nějak líp brzdí:)..

        0 0
    • c0d3r  

      absolutne a jedine Maxxis MINION :-) +1 TOP GEAR ;-)

      0 0
    • HellRider29  

      Maxxis Minion 2,5 ST dopředu, Maxxis High Roller 2,5 dozadu jsou naprosto ideál

      0 0
    • fousek  

      Tak me napada, nechtel by nekdo z vas High Rollery 2,35 v 60a? Je na nich napsano naky maxxpro a na vaze ukazali cca 700g.Vali se mi tu pod stolem uplne novy.

      Vim bazar je jinde, takze me klidne vyprudte:-)

      0 0
      • JMT  

        To sou docela dobry gumy za malo penez pro ciste jezdici gramy honici jedince.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.