• pathfinder07

    ahoj,

    chtěl bych vás poprosit o radu nebo o doporučení. Chystám se ke koupi nového kola, jediné včem mám jasno je 29" celopéro, ale nabídka je tak velká že nevím kam se vrhnout, dalším limitem jsou peníze, kde bych nechtěl překročit částku 50.000,– Kč.

    Např. se mi líbí Stumpjumper FSR Comp 29 2012 ale tam se nevejdu do finančního limitu.

    Takže budu moc rád, když mi poradíte do jakého stroje jít.

    dík moc

    0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
      • zdsamct  

        by me zajinalo co timto sledujes nebo jestli si aspon po odpovedi prijdes jedinecny a dulezity

        0 0
        • Seky  

          Ty seš tady novej, viď?

          0 0
          • zdsamct  

            nene,

            uz nejakej patek tady to 29 NEBRAT ctu u kazdyho vlakna o 29kach,

            nejakou dobu to treba jde, ale cist , a hlavne psat, to kazdej den xkrat mi prijde divny

            0 0
            • Seky  

              Ber to tak, že je to takovej Hynasův nasírací vtípek, kterej evidentně i po těch letech pořád ještě funguje a dovede dost lidí ******.

              Nicnéně pro radu zakladeli by to chtělo víc informací, než jen maximální cenovej limit. Teď si kupuju Rumblefishe, super kolo, ale asi bych ho nedoporučil někomu kdo má ambice jezdit maratony atd. To by vydalo na celej román. Zkrtáka ať zakladatel více specifikuje co jezdí a co od kola očekává pak se mu dá poradit, do tý doby tu budou maximálně takovýhle vtípky typu 29 NEBRAT.

              Možná by stačilo projít si vlákna max. týden stará, poslední dobou se tu těch 29" fullů řeší strašně moc. Dyť jenom dneska už je to několikátý téma co čtu na titulce.

              0 0
              • zdsamct  

                …Možná by stačilo projít si vlákna max. týden stará, poslední dobou se tu těch 29" fullů řeší strašně moc. Dyť jenom dneska už je to několikátý téma co čtu na titulce…

                a v kazdym xkrat velmi radoby inteligentni vtipek

                0 0
                • Seky  

                  No jistě a co taky jinýho psát na téma, který se tu snad už 1000× probralo :-)

                  0 0
              • pathfinder07  

                Moje výlety na kole jsou do 5O-ti kilometrů, převážně jezdím polňačky, silnice vpodstatě vůbec, ale hrozně rád si zajedu zablbnout do těžšího terénu.

                0 0
                • Seky  

                  To je těžký poradit. Užít si těžší terén pro mě znamená vzít si 26" minimálně se 140 mm zdvihem, spíš větší zdvih tak kolem 160 mm. Zase si nedovedu představit, že bych na něčem podobným absolvoval 50 km po polňačkách. Na polňačky je ideální krosový kolo, ale zase si ho nedovedu představit v těžším terénu. Pokud koupíš 29" fulla 100 mm zvih tak na polňačky je to tahání se, se zbytečnou mrtvou váhou a pořádnej terén si na tom stejně neužiješ. Zkus pouvažovat o dvou kolech. Případně vyspecifikuj co si představuješ pod zablbnutím si v těžším terénu (bike parky, skoky atd.). Já si těď kupuju Rumlefishe což má zdvih 120 mm. Ale je to líná mrcha na který těch 50 km bude jen tak lážo plážo, jink v závodním tempu je to nesmylný utrpení. To kolo je těžkej tank, ale zase něco snese na to zablbnutí. Já ho beru spíš kvůli pohodlí. Na rychlý 50 km vyjížďky po polňačkách mám Ridleyho viz. můj profil.

                  0 0
                • Barberry.pha  

                  Odkud jsi a jakou velikost potrebujes?

                  Ja bych ti doporucil neco od Treka ;) na polnacky se da i s HT 29 ale pokud preferujes hodne pohodli tak full bude komfortnejsi ;)

                  Ja jezdim lonskeho Paragona letosni Trek Superfly Al Elite a se sedlem Ritchey Comp Biomax (lehce pruzi) jsem s nim spokojeny ;)

                  0 0
                  • sjusko  

                    Jezdim cca 2 měsíce na letošním Trek Superfly Al Elite a velká spokojenost. Na polňačkách i silnicích je to docela svižný a v terénu jsem stím spokojenej – mám tím na mysli normální poježdení v lese a podobně, nic extrémního. Pro mě parádně univerzální kolo.

                    0 0
                    • pathfinder07  

                      myslíš celopéro SUPERFLY 100 AL ELITE?

                      0 0
                      • Seky  

                        Aspoň na mě to dělá dojem, že oba myslely HT. Každopádně Superfly 100 je super kolo, záleží jen na tobě co si představuješ pod pojmem „těžší terén“.

                        0 0
                      • Barberry.pha  

                        Oba jsme meli namysli HT, full je s oznacenim 100 za slovem Superfly ;)

                        Reagoval jsem na to co jsi psal ze chces jezdit, jezdim ruzny teren a s HT jsem spokojeny ;) tak jestli bys treba nechtel zkusit za ty penize radeji nejaky kvalitneji osazeny,lehci, HT 29 nez full, jinak ten zakladni Superfly 100 Al ve velikosti 19 maji u nas v prodejne za 42 tisic, praha 10, takze by ses vesel do limitu a zustaly by ti i nejake penize na pripadny upgrade ;)

                        Proto jsem se ptal jakou velikost a odkud jsi ;)

                        0 0
                    • Barberry.pha  

                      Mam to stejne ;)

                      0 0
                  • pathfinder07  

                    jsem z Kladna a měřím nějakých 186cm tak nevím kterou velikost zvolit

                    0 0
                    • Seky  

                      Minimálně 19". Já měřím 176 a bral jsem 17,5", ale snesl bych i 19", ale já radši měnší obratnější kola. S mojí vejškou jsem na rozhraní mezi 17,5" a 19". Pro tebe rozhodně 19". Pokud by si chtěl víc nataženější posed možná i 21", ale ideální je to vyzkoušet.

                      0 0
                    • Barberry.pha  

                      No ja mam 186 a to HT mam ve velikosti 19 a sedlovku mam podle oznaceni vytazenou na min ;) a pokud bych si kupoval toho full tak taky ve velikosti 19 ;) tak z Kladna to nemas daleko a maji tam otevreno i so-ne cely den, je to v ZPM sport v parku hostivar. O vikendu ho tam jeste meli, takze si pripadne zavolat nez tam vyrazis, a za 42 tisic mi to prijde jako dobra cena, necekat prirustek do rodiny a loni napodzim si nekupovat toho Paragona tak uz ho mam sam doma :D

                      0 0
                    • Barberry.pha  

                      Tak jsem tam odpoledne byl a je tam porad :)

                      0 0
          • borda  

            ja tady rozhodne nejsem (troufam si tvrdit, ze jsem tu byl mezi prvnimi :-), ale hynas me s timhle uz taky moc nebavi…

            0 0
            • borda  

              rozhodne nejsem NOVEJ…

              0 0
              • Seky  

                To je jasný, ale taky to nebylo na tebe. A je fakt, že už je to dost omletej vtípek a nebylo na škodu vymyslet něco novýho, toť výzva pro Hynase.

                0 0
    • vzduch  

      Já řešil nedávno podobné dilema. Několik fullů jsem projel, brouzdal v recenzích, vyptával se. Limit jsem měl také těch 50tis a stejnou specifikaci kola. Do finále se dostal: GIANT Anthem, RB IQ, Trek Superfly AL, Specialized Epic. Nakonec jsem vzal Treka, trochu připlatil (byla tam slušná sleva) a nelituji. Každý prodejce je ochoten něco slevit. Rozhodnutí je ve tvých rukou.

      0 0
    • michal1968  

      jezdím měsíc superfly al 100 pro…zdvih 110..bohatě stačí na ,,těžší" terén a svížný je až až…s cenou jsem se vešel přesně do tvého limitu..nebot jsem chytl výprodej kola z prodejny..

      0 0
      • pathfinder07  

        no tak to by stálo již za hřích, ale asi sehnat toto kola do 50.000,– je velká náhoda

        0 0
        • Seky  

          Tenhle Superfly nestojí ani 50. Rozhodne ho seženeš i levnějc. Ukecat se dá hodně věř mi. V Benešově v www.bike007.cz mají na prodejně zrovna tenhle v 19" zlevněnej, zavolej si tam za kolik ti ho dají, pokud by si chtěl číslo přímo na majitele shopu tak mi napiš, dá se s ním mluvit. Teď na něj mají cenu 46, ale podle mě by šel ještě dolu.

          0 0
          • pathfinder07  

            no jo ale já myslel že mluvil o tomto kole

            http://www.trek-bikes.cz/…-100-al-pro/

            0 0
            • Seky  

              tak to dostat za 50 bude asi problém, nebo velký štěstí

              0 0
          • Barberry.pha  

            Tady toho maji u nas ve sportu za 42 ;) jak jsem mu psal vyse.

            Jj ten superfly 100 al pro je hodne slusny a za 50 ho sehnat, chce mit asi dobre znamosti ;)

            0 0
            • Seky  

              Jo přesně to by mu musel někdo dát slevu 28,5%, to by bylo slušný umění to ukecat. Já na Rumblefishe ukecal 19,2% slevu a to prakticky asi jen díky známosti. Vím, že to není žádnej zázrak, ale potěší to.

              0 0
              • Barberry.pha  

                Tak tech 20% se da na konci sezony ukecat, v prubehu treba taky pokud tam ma clovek znamy a uz tam treba neco kupoval ;) ona potom u drazsiho kola se ta sleva v cene projevi vice nez u levneho kola. Ja loni v zari taky kupoval toho Paragona s vyraznejsi slevou ;) coz me potesilo ;) dostat jeste slevu na u slevene kolo je vzdy prijemne ;)

                0 0
                • Seky  

                  No právě sezóna už končí. Ten Rumlefish co jsem kupoval byla poslední 17,5" na skladě v Brettonu, už budou jen za nějaký čas 2013. Jasně pořádný výprodejový slevy teprve přijdou, ale to budou už jen kola co budou mít obchodníci na prodejnách a tím bude i omezenější výběr. Jinak taky jsem zkoušel jestli by nedal ještě slevu na slevu, ale z nějakýho mě neznámího důvodu se mu nechtělo :-)

                  0 0
            • michal1968  

              byla to kombinace štěstí a náhody..byl to kousek z prodejny…,,tes­tovací" údajně na něm jelo cca celkem 5 zájemců jen okolo obchodu..a vypadal i dle toho..jako nový..a navíc jsem trefil ten moment,že ba něm byla ta nádherná sleva..+ že to byla moje velikost..21..no můžu být happy,ne?..pak tam byl ještě elite za 39.900kč..

              0 0
              • Barberry.pha  

                Tak to gratuluji ;) at jezdi :)

                0 0
              • sjusko  

                Já úplně stejně koupil svého SF AL Elite. Taky testovací kolo na kterém bylo najeto minimum, většina lidí si to projela jen kolem prodejny. Místo 47tis, jsem to koupil za krásnejch 32tis a kolo bylo jako nový.

                0 0
            • michal1968  

              byla to kombinace štěstí a náhody..byl to kousek z prodejny…,,tes­tovací" údajně na něm jelo cca celkem 5 zájemců jen okolo obchodu..a vypadal i dle toho..jako nový..a navíc jsem trefil ten moment,že ba něm byla ta nádherná sleva..+ že to byla moje velikost..21..no můžu být happy,ne?..pak tam byl ještě elite za 39.900kč..

              0 0
              • pathfinder07  

                nevíš náhodou zda tyto dva modely mají stejné tlumiče?

                http://www.trek-bikes.cz/…erfly-100-al

                http://www.trek-bikes.cz/…y-100-al-pro

                a můžeš mi dát kontakt na obchod kde jsi to kupoval, zkusím jestli tam nemají ještě něco zajímavého, díky

                0 0
                • Milvus888  

                  nemají , dívej se pořadně ten první má RP2 což je levnější varianta a ten druhej má RP23 což je varianta dražší.

                  0 0
                  • marco  

                    Rozdíl 1500 korun ve prospěch RP2 funkce stejné akorát na RP23 se toho víc podělá a kdo si to nastaví tak stejně jezdí na propedal-open a víc už s tím kolečkem netočí

                    0 0
                    • pathfinder07  

                      takže jakou řadu by jste si vybrali u superfly 100 AL? díky za tip

                      0 0
                      • Azmir  

                        Klidně ten levnější, protože ten cenový rozdíl 20 tis, na té výbavě není moc poznat a za těch ušetřených 20 tisíc raději koupit pořádné kola a máš super kolečko.

                        0 0
                        • Milvus888  

                          no nevím nevím , ta foxka u drazsi kola je tapered a navic jsou na tom levnejsim avidy 1 což bych asi nechtěl..

                          0 0
                          • Azmir  

                            Protoi tam je 20 tis rezerva, za to může koupit brzdy třeba nové XT i s kotouči, k tomu pořádné kola a ještě mu zbyde, tu tapered hlavu, nevím jestli bych bral zase jako takovou mega výhodu.

                            0 0
                            • Milvus888  

                              jo vymění věci ,zaplatí za to 20 tisic a stejně to nebude v takovem vybaveni :)

                              a to ty bontrager rl jsou dost dobry :)

                              0 0
                              • Milvus888  

                                já ale nejsem příznivce treku takže se mi spíš líbí cannondale a taky giant

                                0 0
                                • Azmir  

                                  Taky bych si treka nevybral, bohužel tady nevybírám já, ale někdo jiný, ke kolům bontrager obecně nějaký dobrý postoj nemám, ani nevím proč, já bych prostě vzal ten levnější model, o tolik horší zase není.

                                  0 0
                                  • Milvus888  

                                    azmire a nejsi nahodou názoru 29 nebrat ? :D

                                    0 0
                                    • Azmir  

                                      Ne proč? Když to někomu vyhovuje at si to koupí, ale abych dal 70tis za hliníkového fulla to mi přijde pěkně přestřelené, mě 29 nevyhovuje, někomu ano, každého věc.

                                      0 0
                                • Milvus888  

                                  navíc jsem našel cannona za 59 tis. :)

                                  0 0
                      • vitki  

                        nazdar, dnes som testoval superfly 100 al elite. Design biku sa mi paci, geometria mi sadla, ale!!! 1. Vidlica Fox je dost necitliva a co som sa pytal v predajni, tak mi povedal servisak, ze je to OEM a ze vraj ma ine vnutornosti ako normalne Foxky.

                        2.Zadna stavba mi prisla tiez trochu necitliva, ale to je mozno tym ze to bol test bike a nemal som moznost sa pohrat s tlakom.

                        3. Asi by som sedlovku vymenil za sedlovku s offsetom.

                        Cez vikend som testoval epica s brainom a sadol mi na 100%, akurat velke minus je podla mna brain(kurvitko) a cena:(. Superfly je v dobrej zlave a aj napriek tomu co som napisal vyssie to je super bike.

                        Rad by som nejake postrehy a problemy od majitelov, hlavne co sa tyka chodu zadnej stavby, pohupovania pri pedalovani v porovnani s inymi systemami,ABP Pivot – pripadne problemy pri servisovani a vidlica s G2 offsetom takisto.

                        0 0
                        • jonti  

                          Servisák kecá, protože všechny díly na kolech jsou OEM. Není to žádná horší vidlice, jen prostě asi horší kus. Navíc foxky jsou extrémně citlivé na mazání a servis, když je po servisu chodí super a už po 1000km se chod zhorší. Třeba ta v prodejně není moc rozchozená, jak dlouho stojí mazací olej trochu steče a má větší odpory.

                          0 0
                          • vitki  

                            To si ma potesil, mozno ju aj nafukal viac ako bolo treba.

                            0 0
                        • sjusko  

                          Mám SF Elite HT a vidle mi chodí velmi dobře, Tlak mán nastavený na mojí hmotnost či možná trochu míň. Za kolik ti ho nabízí?

                          0 0
                          • vitki  

                            1860 euro, cize 46180 CZK, moze byt ne?

                            0 0
                            • Barberry.pha  

                              Pekna cena ;)

                              0 0
                              • vitki  

                                som dost nalomeny, len si niesom isty tou zadnou stavbou, lebo je to sice ABP, ale len jednocap. Otazka je ci si mam radsej priplatit a pozriet sa po nejakom giante s maestrom, alebo FSR (specialized), pripadne VPP, niner, tallboy.

                                0 0
                                • newbie  

                                  když jsem pořizoval 29" fulla, projel jsem se na Garym (HiFi to bylo) a na Ninerovi… přestože to byly první fully, na kterých jsem seděl, a vůbec jsem netušil, že jsou nějaké čepy a kolik jich který má, výsledek byl naprosto jednoznačný :-)

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    GF vyhral?

                                    :-)

                                    jinak souhlas

                                    0 0
                                    • newbie  

                                      neeeee, tebe tu nechci vidět… :-) jsem si v Rychlebkách okoukal ošahal omačkal Bafoonovy Houpy a už týden bojuju s těžko zvladatelnou touhou… ti napsat a chtít taky :-)

                                      0 0
                                  • vitki  

                                    ale tvoj ripous je skoro 2× tak drahy ako GF:(

                                    0 0
                                    • newbie  

                                      nový se vlezl do 70 bez funkčních kompromisů (i když na SLX) a třeba teď tady bylo/je v bazaru skoronové W.F.O. (dokonce ze Slovenska) za padeněco

                                      0 0
                                      • vitki  

                                        videl som ho, pekny bike, ale pre mna je 140 mm uz moc, myslim, ze to nevyuzijem.

                                        0 0
                                        • newbie  

                                          :-) být to WFO v XL, tak ho beru a střelím ti RIPa… jsem to myslel spíš jako příklad, že by i za těch kolem50 šlo při troše hledání a štěstí něco jako Niner pořídit

                                          0 0
                                • Seky  

                                  Pkud máš ta Tallboy tak to neřeš a kup ho. Chodem zadní stavby strčí jak Spešla tak Treka do kapsy. Ale je třeba si uvědomit, že v základu rozumě osazenej začíná na dvojnásobný ceně za co ti nabízej to Superfly. Giant mě nějak nepřesvědčil, mě osobně to přišlo až moc gumový a to jsem měl nafoukanej tlumič na 270 Psi (vážim 80 kg).

                                  0 0
                                  • vitki  

                                    tallboy, to uz je asi nad moj limit, jedine, ze by bol nejaky brutalny vypredaj. co sa tyka toho gianta, ze bol gumovy, ako to myslis?

                                    0 0
                                    • Milvus888  

                                      chtel jsem se zeptat jak se jezdilo na epikovi ? budu ho mít n a víkend a už plánuju trasy kde mu dám zabrat :)

                                      0 0
                                      • vitki  

                                        nazdar, geometria epicu mi sadla perfektne, sedis akoby v biku a citil som sa velmi stabilne a isto pri zjazdoch a vyjazdoch v technickejsom terene. Bike je strasne rychly a jazdivy, na rovinkach hlavne to vali neuveritelne rychlo.

                                        Aj ked sa mi zasekol brain v najtvrdsej polohe, vacsie nerovnosti tlmil uplne v pohode. Bohuzial som si nevyskusal bike s otvorenym brainom (nechcel som do toho nasilu sahat), resp. v nejakom inom nastaveni, ale aj tak sa mi nepaci, ze si to nevies sam zamknut ako s pro pedalom.

                                        0 0
                                    • Seky  

                                      Nepřišlo mi, že by ten Giant (Anthem 29) nějak zrovna oplýval boční tuhostí, reakce na záběr jen taková průměrná a i při přefoukání tlumiče až na 270 Psi (maximální konstrukční povolený tlak tlumičů Fox je 300 Psi) jsem při mejch 80 kg měl pořás SAG na tlumiči pořád nějakejch 40% zdvihu tlumiče. Celou vijíždku (cca 12 km) jsem absolvoval se zavřený pro pedalem a přesto zadní stavba chodila po dorazech. 2× to významě výrazně narazilo na doraz, což mi na 12 km pohodový XC tratě (bez skoků) příde jako strašně moc. Na doraz jsem to dostal třeba když jsem si nevšimnul 15 cm hluboký díry na cestě a projel jí v sedle (například Scalpela 29 jsem na tý samý díře zarazil jen na půl zdvihu). Hlavně při akceleraci to kolo na mě dělalo takovej líněj houpavej dojem, i když jsem držel tempo s ostatními. Tak byla to testovačka z Progressu takže možná, kdydy to bylo pořádně oservisovaný a možná pořádně naladěnej tlumič a oservisovanej tak by to možná chodilo jinak. Ale nevím nebyl to první Giant co jsem jel a ty dojmy mám tak nějak stejný ze všech Giantů co jsem jel. Prostě Maestro asi není můj šálek kávy.

                                      0 0
                                      • vitki  

                                        tak to prave vcera som sa bavil s jednym, ze ten giant ide dobre za pedalom a sa nejako vyrazne nehupe. mozno bol tvoj tlmic nejaky chybny.

                                        0 0
                                        • Seky  

                                          Je to možný, že to bylo rozesraný, jak jsem psal, byla to testovačka, ale právě proto by to měli mít pořádně seřízený, pak jsou z toho takový dojmy. Nádherně za pedálem šel Scalpel 29, to je raketa, ale ve jsezdu to zrovna moc netlumilo :-( spíš odskakoval. Chce to projet a udělat si vlastní názor.

                                          0 0
                                          • kubad  

                                            zrovna Maestro jde za pedalem lip nez Scalpel, si bude nekde chyba

                                            0 0
                                            • Seky  

                                              Píšu jen jaký to dělalo dojem na mě. Anthem 29 (tlumič Fox RP2) nafouknutej na 270 Psi SAG cca 40% zdvihu tlumiče (tlumič celou vyjížďku zavřenej), Scalpel 29 (tlumič Monarch) nafouknutej na 140 Psi SAG cca 20% zdvihu tlumiče (tlumič celou vyjižďku otevřenej). Na Scalpelu ta akcelerace byla taky daná tím, že na tom kole byly lehounkatý záplety na ZTR Arch + RaR s notubes. Každopádně dojem pro projetí stejný trati hned po sobě : Scalpel = raketa, Anthem = lína mrcha (do kopce něco nezkutečnýho, to jsem myslel, že snad budu muset tlačit, rozhodně bych netipoval, že to má jen 10 cm zdvih). Pouze subjektivní názor a byla to taky testovačka a ty bejvaj pěkně rozmrdaný.

                                              0 0
                                              • MlokCZ  

                                                Testovat XC full se 40% sagem postrádá smysl. Pokud to nafoukáním nešlo vyřešit (což dle toho co píšeš o tom tlaku a bez nějaké extrémní hmotnosti jezdce nešlo), tak na to ani nemělo smysl sedat.

                                                Nejdříve je třeba vyřešit, co na daném kole bylo špatně. Např. to mohl být začínající stuck down tlumiče, vadná pumpička, vadná koncovka pumpičky, ventilek tlumiče, atd.

                                                0 0
                                                • Seky  

                                                  Pumpička vadná nebyla tou se foukali všechny kola. Podle mě byl v čoudu tlumič.

                                                  0 0
                                                • Seky  

                                                  jo vážim 80kg

                                                  0 0
                                              • PatrikL  

                                                Pri správnom nafúknutí s rovnakými/po­dobnými plášťami to ide do kopca podobne :) Som to testoval a porovnával ešte keď to malo funkčný tlmič, neviem či to nebol náhodou aj ten istý kúsok :)

                                                Ja som ešte zvedavý na meridu 29" full, onedlho bude v predaji (možno sa už dá aj predobjednať), to by mohol byť tiež fajn bicykel.

                                                0 0
                                          • vitki  

                                            moze byt, ze kaslu na to. Pri skalpeli to mohlo byt uz nafuknute az moc, alebo je to dane tym, ze je to 1-cap?

                                            Superfly pri zjazdoch tiez nebol moc velka zehlicka.

                                            0 0
                                            • Milvus888  

                                              kdyz chces aby to vse zehlilo pri sjezdech tak musis vzit aspon 130 mm :) treba stumpjumpera fsr.

                                              0 0
                            • sjusko  

                              Asi bych neváhal a bral to :-)

                              0 0
    • zdenal01  

      Jakou má vlastně výhodu koupit si 29" full místo 26" full? 50tis už je docela dost peněz a tak si pokládám tuto otázku… Za 50tis se dá koupit skvěle vybavenej XC 26" full, lehkej, odpružení od FOXu, kdežto 29" full za 50tis je težkej předraženej tank. V budoucnu se taky chystám koupit fulla, tak by mě zajímaly vaše názory proč zrovna 29" full a ne 26" full. Díky

      0 0
      • Seky  

        Nejlepší je si oboje projet na stejný trati a udělat si vlastní názor. Každýmu vyhovuje něco jinýho. O rozdílech mezi 26" a 29" už byly popsány tuny papíru a založeno tisíc vláken na b-f.

        0 0
      • delfyn  

        je to podle vlastností co očekáváš, otázka zní spíš 26full nebo 29full a tak to má být.

        Pro mě 26 prostě nemá takovou styčnou plochu s podkladem jako 29(můžu si dovolit rychlejší vzorek pláště při stejným záběru jak 26), a přejezdy nerovností se taky zlepší. Akceleraci oželím, při dobré geometrii je i ovládání OK. (teď na KOlepro, jsem podjížděl 26 vnitřkem vracečky, ale vzadu jezdí často lidi který jsou s technikou na štíru)

        0 0
    • vitan  

      Ahoj, od jara jezdím na KTM Phinx a jsem spokojený.

      Nevím, jak moc by ti vyhovovala geometrie, pružení atd, ale to si musíš projet sám. Toto kole je nad limit, ale možná něco najdeš na netu ve slevě.

      0 0
    • eyes  

      koupil sem na jare Stumpa FSR 2011..za 38tis…Pek sport kazdej rok vyprodava test biky, kolo bylo v perfektnim stavo, najeto par kilometru a super cena..sem s nim maximalne spokojenej..tak vydrz do jara a treba sezenes za tu cenu 2012ku…

      0 0
    • honzour  

      Jedině vítězné olympijské, vše ostatní 29" je out !

      0 0
    • atx442  

      Ahoj,

      ve finale se musis rozhodnout sam, ktere kolo se Ti libi a ktere Ti bude sedet (v ramci Tve osobni specifikace).

      29-er Full je kazdopadne dobra volba, osobne jsem vymenil 26-er full za 29-er behem sezony a nevidim zasadni rozdil v dynamice ani v ovladatelnosti (asi mam dobry stroj :-) ).

      V trakci a v ‚pohodove jizde‘ je rozdil znatelny – ve prospech 29-er (ale prece jen, merim 190 cm a 29-er mi opravdu sedi).

      Pokud se Ti libi Stupjumper a sedi Ti, jsi do toho.

      Pokud mas cas, projdi si vice moznosti … dle geometrie, materialu, vybaveni, atd. – kazdopadne je to na jen Tobe.

      Preji Ti dobrou volbu a hlavne spokojenost pri jizde.

      Mej se,

      Vlado

      0 0
      • zdenal01  

        A vyměnil jsi 26" full za 29" full ve stejné cenové relaci? Věřím, že 29" full Jardy Kulhavýho jezdí super, ale co když řeším i cenu a zvažuju jestli 26" full nebo 29" full v ceně 40–50tis.? A teď babo raď :)

        0 0
        • newbie  

          baba neporadí, ty jsou na jiné věci… :-)

          poradí testovací jízda… většina lidí má po nasednutí na 29" rychle jasno, jestli jo nebo ne… zkus a pokud jo, hledal bych ve slevách nebo klidně i bazarech tu 29"… klidně i za cenu kompromisů v osazení, které můžeš apgrejdovat později

          0 0
          • Milvus888  

            já jsem zkoušel 29 a mám jasno okamžitě že jo .. je to bomba . opravdu bez legrace..

            0 0
        • atx442  

          Ahoj Zdenale,

          urcite mas pravdu, srovnatelny 29-er Te prijde asi draz, nehlede na to, ze na soucasnem trhu by melo byt k dispozici docela dost slevnenych a velice kvalitnich 26-tek v cene okolo 50-ti tisic.

          Je pravda, ze ja menil po 4-ech letech Full karbon (Canyon LUX MR) s hmotnosti pod 11 kg za 29-er Full karbon opet cca do 11 kg … a pri me velikosti (190 cm) mi 29-er na prvni pocity opravdu prijde dost dobre ovladatelny (je to Niner Jet 9 RDO, tak to by mel byt :-) )..

          Nevim, kolik muze stat v podzimnich slevach napr. Trek Superfly 100, ale asi to bude vice nez 50-ti tisicobva hranice (kamarad ma Superfly 100 2011 a je s nim velice spokojen).

          Na druhe strane, i trochu tezsi 29-er by mel pro jezdce vyssi postavy mit vyhody …

          ‚Baba‘ Ti stejne neporadi, nazor a rozhodnuti musi jit nakonec od Tebe…

          Doufam, ze bude dobre ;-)

          0 0
    • Breakpain  

      Ahoj, nebudu zakládat sólo téma. Po menších vnitřních bójích nakonec můj HT půjde večer pryč.

      požadavky na nový stroj:

      určení: les lehce technicky, trochu ostřejší marathóny. Žádné dropy nebo skoky na rampách…

      rám: Al či CF (rozhodne cena)

      velikost: L/XL dle výrobce (187cm, 91cm nohy, krátký trup)

      pevné osy: jednoznačně ANO

      kola: 29er bezduše (počítám, že budu zaplétat pravděpodobně

      systém odpružení: mám 90 – 95kg čisté váhy, nechci chodit po dorazech

      řazení: ideálně 1× … (vyzkoušel jsem si a bylo to příjemnější), ale není podmínka

      rozpočet: cca 70 tis (ano vím, žádná sláva na full …), testovačkám se zárukou se nebráním

      Prozatím jsem zkoušel Scalpel 2015, nebyl špatný, ale asi by se mi líbilo něco mezi velikostí L a XL …

      Až se dostanu k PC, naházím tu odkazy. Kdyby měl někdo tip, nebráním se tomu.

      0 0
      • Seky  

        Jo Scalpela ti doporučuju, byl jsem z něj taky nadšenej, i když jsem nakonec pořídil FS-i.

        0 0
        • Breakpain  

          Mno u Scalpela je problém ve velikosti, ideálně by mi sedlo něco mezi L a XL, což není ;) … Takže se poohlížím i jinde ;).

          0 0
        • Smazaný účet  

          jak jsi spokojen s FSI? mam F29 a nova geometrie FSI se mi libi – hlavne kratky predstavec a predsazena vidlice. Vyzkousel jsem si ji na Triggerovi ktery jsem taky mel a kolo byo perfetne ovladatelne.

          0 0
          • Seky  

            Z FS-i jsem úplně vedle. Chtěl jsem Scalpela a HT jsem nechtěl ani zkusit, až mě do toho kámoš natlačil a já z toho už po první jízdě vůbec neslez. Doslova nechápu jak může bejt 29" tak obratná + nepochopitelná reakce na pedál verzus pohodlí jak na nějakým softatilu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              hehe no parada, tak na to se tesim. Casem si ho take koupim a svoje kolo posunu dal. Precejen ta F29 je jako zebrinak obcas :]

              0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj. Nebudu zakládat nové vlákno. Sháním Full 29" padlo mi do oka RB https://www.rb-bike.cz/…/iq-290-team. Ale uvítal bych i jiné tipy. Děkuji

      0 0
      • Smazaný účet  

        Cena do 55k.

        0 0
      • palo7  

        jestli ti padlo do oka, tak v dlouhodobém testu ve Velu dopadlo velmi dobře, jak jízdně, tak spolehlivostí a klidně bych do 55.000 vzal ten Team, ale dal bych tam navíc kola KOM i23 a na bezduše a kotouče aspoň 66. Tím se dostaneš na těch 55.000 a bude to víc než o půl kila lehčí :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No co koukám tak už tam nejde osadit Reba. Takže by mi nakonec možná stačilo i to base.

          0 0
          • palo7  

            to nechám na tobě, ale základní Base je nutno min. vyměnit pláště za Scylu (nebo něco podobného) a budeš i tak váhově o kilo nad tím Teamem s Komi. Když dáš k Base i ty Komi a bezduše, tak je to už 50 a u kola okolo 50 bych už dal těch 55 a měl to na SLXku. Nebo jen rám a zkusit poskládat. Případně jen bez kol a sehnat dobré kola na inzerát a měl bys být na lepší váze…

            0 0
          • jandoo  

            Mají nyní neúplný konfigurátor, sami to přiznávají na stránkách (navíc pracují na nové verzi stránek). Co se týká vidlic, měly by jim dorazit první týden v dubnu, minimálně ve zdvihu 120mm (předpokládám že pro nového 29" bandita). Sám mám do konfigurace IQ290 vybranou 120 mm Rebu, ale mám hodně velký rám, takže to geo oproti 100 mm verzi nerozhodí.

            0 0
      • lazza  

        Nemělo by letos vyjet nový 29"RB něco ve stylu Bandita? I když to bude asi na větších zdvizích…

        0 0
        • palo7  

          asi mělo, ale třeba mně se prostě IQčko líbí víc než Bandit. Ale možná by stálo za úvahu vyčkat (poptat) jestli nebudou 29 IQ vyprodávat, to by mohlo jít klidně o 5.000 a více dolů …

          0 0
        • nomecz  

          Jo bude to 120 mm

          0 0
        • vili  

          už to mělo být na stránkách…nějak se jim to zpožďuje…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.