• TJK

    Ač tohle označení nemám moc rád, každej bude vědět o co jde… já se v tomhle fakt nevyznám takže se zeptám… chci na ibise zkusit platformy a k nim botky… důvod je ten že na blbnutí si v SPD prostě tolik nevěřím a dost mě to limituje… teď je otázka co za boty a jaké pedály… vím že fungujou 2 varianty..

    • platforma s SPD(nebo crankbros, look) zamkem + enduro boty s diramana kufr
    • obyc pinova platforma – enduro botky s plochou podrazkou?

    Moje otazka zni.. co je lepsi.. resp trosku potřebuju objasnit výhodu platformy s SPD?

    Asi bych preferoval cistou verzi platforem s piny a enduro botu…

    Ted jezdim Shimana MTB ktery mi na noze sedi dobre… da se teda nekde testnout bota na noze a jaké jsou vlastně možnosti.. nebo v tomhle případě jde koupit jinou třeba skejtovou botu?? Tam zase nevím jak to bude se šlapáním a celodennim výjezdem… Je to takový zamotaný takže se postupně chci dobrat k nějakýmu směru kam se dát :-)

    0 0
    • tonik666  

      Teda já bych potřeboval osvětlit rozdíl při jízdě mezi klasickýma SPD ala 540 s tretrama a SPD platformama. Podle mě to samé, na zlepšení techniky potřebuješ platformu bez SPD.

      0 0
    • wilda81  

      Jezdím Spank Spike flat pedal + 5.10 karvery. Grip super, celý den v tom ujedeš, ale boty jsou zbytečně velký „kanón“ na enduro. Na příští sezónu pořídím 5.10 Freerider.

      Co je lepší ti nikdo asi moc neporadí – každému prostě pasuje něco jiného. SPD vozím jen na HT na pohodové vyjížďky lesem.

      0 0
      • TJK  

        Na spike jsem koukal.. ono asi v pedalu s pinama takova veda neni.. jen k tomu idealni botku a spis a volne bey SPD

        0 0
        • Elwing  

          Spank spike jsou pěkný, barvičky a tak… ale že by to byl zázrak za tu cenu. Mně na nich například vrže podrážka fivetenů.

          0 0
          • TJK  

            dobre info!

            0 0
            • Elwing  

              Musím vždycky někde šlápnout do bláta a pak už to nedělá :) Nicméně obdivuji tvůj vkus na bílozlatá kola, to je můj sen takové mít.

              0 0
          • wilda81  

            Na vrzání (s prominutím) se*u. Beztak mám na botách pořád vrstvu bahna, takže nevím kdy jsem jej slyšel naposledy. Hlavní pro mě je jak bota drží, třeba když po dopadu došlápnu jen malou částí podrážky a v tom je pro mě tahle kombinace zatím nepřekonaná. Pedály jsem už i nesčetněkrát brousil o kameny a zatím žádný vakl, ulomené piny ani jiné problémy – za mě teda spokojenost.

            P.S. Co ti vlastně kromě vrzání na nich vadí? jestli si dobře vzpomínám, tak jsi měla první kus s vaklem a vracela je, ale jinou kritiku jsem na tyhle pedály od tebe zatím neslyšel.

            0 0
            • Elwing  

              Teď na podzim jsem furt od bahna, takže jsem to taky dlouho neslyšela. Navíc už ani nemám kolo. V létě na suchu to bylo nepříjemný. Neříkám, že jsou špatný, ale za cenu 100 euro jsem čekala, že s nimi nebude žádný problém, nad kterým bych přimhouřila oči.

              Moje taky nemají vakl a drží na nich noha bezvadně i se s nimi dobře šlape.

              0 0
        • Baba-Ji  

          no neni veda…

          …jsou pedaly, ktere drzi lip nez jine, nektere jsou obrovske „placacky“, nektere jsou subtilnejsi, vysoke piny, nizke piny, piny sroubovane skrz pedal, piny sroubovane shora, u nekterych pedalu muze trochu vadit prilis vystupujici lozisko atd.

          …viz napr.: http://www.freeride-magazine.com/…ale-0312.pdf

          0 0
          • Smazaný účet  

            hezke pedale:)

            0 0
          • Elwing  

            Heeezký, škoda, že neumím ani slovo německy. A moje syntace dostaly plný počet :)

            0 0
            • Baba-Ji  

              podle toho lánu pinů musí drže hodně dobře

              0 0
              • Elwing  

                To jo, neměla jsem s tím žádný problém, jezdím je na sjezďáku s pořádnýma botama. Myslím, že nějakou plátěnku by rozežraly raz dva :) Ale jak hodně škrtám o zem a šutry, tak mi za sezonu dva piny vypadli a dva jsem obrousila. Budu muset přiobjednat.

                0 0
    • JakeF  

      Já jsem pořídil plastový Leopard s pinama a na trénink techniky v pohodě i s normálníma botama, na nějaký větší ježdění mi stejně přijdou pořád lepší SPDčka. Jen by mě taky zajímalo, jak na tom jsou ty nášlapy s platformama, hlavně CB Mallet bych chtěl zkusit, žádný jiný mi zatím nepřišly, že by ta plaftorma fakt něco udržela.

      0 0
    • goofy  

      „Platformy“ s SPD jsou porad SPD…

      Vidim, ze moderni slovo enduro se uz vkradlo i do freeridovych vod a za chvili budeme slychat enduroskatebot­ky… :o)))

      Nevim, kolik do toho chces vrazit, ale trebas:

      pedaly , boty

      Muzes pouzit klasicke skate botky, ale vetsinou maji mekci podrazku, nez cyklo modely. A jinak hledej smudlo. Bylo tady toho napsane uz dost ;o)

      0 0
      • TJK  

        vsak pisu ze to nemam rad.. pro me je to proste MTB na vetsich zdvihach.. ale kdyz napisu enduro tak kazdej hned bude vedet co hledam :-)

        0 0
        • mr.antik  

          právě že enduro jezdí většina lidí na kufrech :-)

          0 0
          • TJK  

            aha.. tak jo no :-) proste se chci svyzt, poskocit.. zablbnout a na to mi proste SPD nevyhovujou diky memu strachu…

            0 0
    • Elwing  

      Když píšeš, že si v spd nevěříš, tak si zkus klasickou platformu s fiveteny (není to ale levný řešení). Poznáš jiný pocit z ježdění, volnost,budeš z toho moct vyběhnout. A když se budeš chtít vrátit k spd, tak si pak koupíš ty s ohrádkou (třeba mallety). Dá se do nich mnohem lépe opřít a odrážet se z nich než z klasické spd.

      0 0
      • TJK  

        prave ze jde o to ze se neboji se pustit do rozbitejch veci ale limituje me to pevny upnuti v spd… takze mi z toho vychazi at tak nebo tak volna platforma a cista botka k tomu… reknem ze uz jsem zkousel klasickej pedal a tenisku a je to o 100% jinej pocit.. a to jsem jen testoval takova ty blbinz jako manual na yadni a predni kolo.. otocku prey predek a tak kde se proste musi donutit dostat to az na takovou tu prepadavaci hranici a do toho v SPD nejdu…

        0 0
    • Bafoon  

      6letý espédéčkař a ted cca půl roku jezdím čistě platformy. Ze začátku celkem dost oser než jsem se naučil trošku(dost) jinak pracovat s kolem alá zvyk tahat všechno přes kufry. Teď už se k spd vracím jen hodně zřídka. Na platformách je to pro mě daleko lepší – pohodlí, opora boty atp.

      Fiveteny se mi kupovat nechtělo. Nejdřív jsem zkoušel klasické trekové (dodrbané) boty, ale podrážka je moc tvrdá. Pak jsme koupil u ťamanů nějaké jebky s měkkou podrážkou za 170kč, do pinu se to zařezává krásně(tyhle boty budou asi roční spotřebka) a drží.

      0 0
      • TJK  

        aha.. takye na piny mekci podrazka a tz pinz trosku suplujou SPD hadam… jo s tim tahanim za kufry je to jasny.. to se ted ucim odbourat a dostat ten grip s potazenim podalu prez spicku.. a prekvapive to neni spozity :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pokud chces tahat pedal nohou nahoru, tak proste na rovince nadhazuj zadni kolo..

          0 0
          • TJK  

            to umim :-) .. uz jsem se dostal i na takovej nizkej bunny hop.. ted ladim jak to lepe zkoordinovat abych to dostal vys a jistejc.. videi jak na to je po netu dost a dobre se podle toho uci..

            0 0
        • Bafoon  

          přesně tak – čím měkčí podrážka tím lepší „spojení“ bota/pedál. Neštvi…to je hodně spozity! :D

          0 0
    • mr.antik  

      Jestli to chceš zkusit, tak klasický platformy s výměnnýma pinama (ani bych zatím nebral extra drahý) a boty nějaký Exustar nebo Shimano na plaformy. Tím bych začal.

      0 0
      • TJK  

        jj tak nejak jsem o tom premyslel… ale porad jde o botky.. kde to vyzkouset na noze a je lepsi vetsi bota? Me porad vychazi ze by spis byla vhodnejsi nejaka uzsi a lehci botka… mas tip nekde tady v liberci a okoli? treba u vas? nejak nemam prehled

        0 0
        • kopečák1  

          Mám doma pořád Kubáncovi platformy od BBB…

          Napíšu Kubovi, předám Ti je a ty si jen sežeň cvičky… na zkoušku :-)

          0 0
        • mr.antik  

          Mám tušení že Exustary jsem viděl v Redeightu

          Ostrý piny ze zakousnou prakticky do každý podrážky ale chce to aby byla bota trošku tužší

          0 0
        • mr.antik  

          jinak já jezdim ve starých nízkých trekovkách, které měly uplně ochozenou podrážku (nějakej měkčí vibram) a v pohodě. Kdyby se ti něco takového válelo doma, tak tomu můžeš trošku pomoct.

          0 0
          • TJK  

            no bohuzel jediny co mam sou stary skejtovy Adia a ty sou dooost masivni.. ale mozna bych nasel éSka nebo Emeriky ktery bejvaly krapet subtilnejsi :-)

            0 0
            • madcat  

              Ve skejtových botách jsem jezdil hodně a dlouho a byly v podstatě ideální na platformy s pinama, akorát kromě jedné situace – havárie :) Jak jsou to spíš takový papuče než pevný boty, a navíc si to lidi většinou obouvají bez neustálýho zavazování a rozvazování, takže dost na volno, tak se to rádo vyzouvá. Viz jedna moje fotka tady na BF ze Špičáku :)

              Dneska už mně všechny skejtový boty došly, a na kole jezdívám ve starších nízkých trekovkách Salomon. Taky jsou spíš měkčí a na pedálu drží dobře, a narozdíl od skejtovek drží dobře i na noze.

              Pedály mám tyhle.

              0 0
            • goofy  

              Klidne to zkus na nich. Pokud se nepletu, tak Adia mely krapet tlustsi podrazku, coz by taky mohla byt vyhoda. Jinak ja byl na pinech naramne spokojeny s Vansama a jednema cinama. A treba takove Etniesy byly totalne na houby. Ikdyz mi to zas tak nevadi, tak prece jenom dost hur drzely a podrazka byla extremne tenka (to vadilo ale spis pri vyslapech).

              0 0
              • TJK  

                Jo adia maj hodne tlustou podrazku… zasneruju je na fest a na testovani budou ok.. nez zjistim co a jak a dodrbu je

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Zakladem je mit co nejtensi pedale a co nejhrubsi podrazku:))))

                  0 0
                  • TJK  

                    tenky pedaly jasne… ale u podrazky jsem prave myslel ze je lepsi jemnej vzorek prave kvuli gripu na piny…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      hrubou jako tlustou…a byl to takovy usmesek:)

                      0 0
                      • TJK  

                        ja si myslel ze by to tak mohlo byt mysleno.. ale co vim.. se radsi zeptam ne?! :-)

                        0 0
                    • volodaj  

                      Hrúbku myslí asi hrúbku podrážky, aby nebolo cítiť piny. Na začiatku som nosil halovky. Všetko OK, kým som na nich nedal výjazd okolo 60 km. Kåb palca ma bolel ešte dva mesiace. Potom som radšej kúpil Shimano AM 41.

                      0 0
    • TJK  

      pisu z mobilu tak mi to obcas ujede :-D .. samozrejme slozity :-)

      0 0
    • Bukowski  

      Vem normální platformy, kolem 1500,–- se dají koupit super pedály a žádná těžítka. Vyhni se n Spank Spike, drahej, krásnej pedál, ale hrozný provedení a skoro každý, kdo ho víc používá měl problém s osou.

      K tomu vem pořádný boty, FiveTen Freerider, Spitfire je dobrá bota. Já osobně vozím : SPD bez platformy + Fiveten Hellcat NEBO platformy + FiveTen Impact low /ale to už je docela tvrdý DH bota, ale supr do zimy a bordelu :-)

      0 0
      • TJK  

        Diky za konkretni tipy.. omrknu to a snad i vyzkousim

        0 0
    • nitraq  

      Přihřeju si svoji polívčičku a zeptám se na pedály pro sebe.

      Nějakej důvod, proč nezvolit tyhle pedály?

      http://www.spoke.cz/…aerial-5498/

      Relativně za pár kaček, nízký, kovový, výměnný piny, váha ucházející.

      0 0
      • Bukowski  

        Myslím, že kónusy nejsou zrovna šťastnou volbou na pedálech. Jinak na průmyslech, což stojí +500,–- to jsou už super pedály .

        0 0
        • nitraq  

          Jasně, průmysly by asi byly lepší. Zas je to pro holku, co toho zas tak moc nenajezdí, takže konusy by nemusely tolik vadit.

          0 0
          • goofy  

            I konusy muzou byt vklidu… Mam tu doma jeste jedny archivni Authory na konusech a porad jedou. Staci je pred sezonou narvat vazelinou, vymezi se vule a neni problem. :-) Myslim, ze slecne poslouzi

            0 0
        • Atilla  

          Vozím saint s konusama, krom toho, že ty pedály mají nejlepší grip ze všech co jsem kdy jel, tak nemám problém. Za rok jsem konus 2× dotáhnout a to s nima mám nalítáno docela dost. Na dalších pedálech na HT mám taky konus. Urcite lepší řešení jak u HT AE03 a podobných kde je většina namáhání přenesena na kluzné ložisko, které prd vydrží. Botky shimano AM 41 můžu doporučit. Dneska mám na poště 5.10 freerider, tak jsem zvědav na porovnání a životnost oproti shimanům.

          0 0
          • volodaj  

            Časom prihoď skúsenosť. Druhú sezónu jazdím AM41, zatiaľ spokojnosť, ale zmena je život :D. Hlavne ma zaujíma rozdiel v gripe, či je tá ich podrážka až taká zázračná ako všade opisujú.

            0 0
            • Atilla  

              Moc už si nedokážu představit lepší grip než s am41 + saint pedály. Mě bohužel shimana nedají většinou ani rok. Teď už mám pravou pěkně dodrbanou a jezdím je 9 měsíců a to jsem toho zrovna tenhle rok nenalítal nejvíc.

              0 0
              • volodaj  

                Podľa fotiek čo občas dáš menej skáčem a jazdím trochu ľahší terén. Asi nedostanú zabrať až toľko čo u teba. Možno aj pedále na to majú vplyv. Ale podrážka je tiež už dobre dorasovaná. Na ďalšiu sezónu bude asi treba nové.

                0 0
      • volodaj  

        2 sezóny (3500 km) otåkania o skaly, jazdenia bez ohľadu na počasie, sem tam nejaké dropy, občas ľahšia miestna FR trať a stále fungujú. Majú už maličkú vôľu a točia sa až moc ľahko, ale stále fungujú. Viac krát som ich už chcel vymeniť a nenašiel som dôvod. V živote neboli rozoberané, jedine som vymenil zodraté piny.

        0 0
        • nitraq  

          To zní pozitivně. Chápu to správně, že máš taky verzi s konusama, nebo v nich máš průmysly?

          0 0
          • volodaj  

            S kónusmi. Dievčaťu musia vydržať určite. Ja mám 82 kg, minulú sezónu skoro 90 a pedále nejak nešetrím. Každú chvíľu ich trepnem o nejakú skalu keď bike prepruží a zatiaľ OK, len tie piny a malá vôľa, ktorú cítiť len rukou.

            Majú ich aj dvaja ďalší kamoši čo spolu jazdíme a bez problémov. Možno len šťastie :D.

            0 0
            • nitraq  

              Díky, je rozhodnuto. Teď jen vybrat barvu, to je vždycky pro holku boj :D

              0 0
            • TJK  

              Takze mas tyto?

              http://www.frbs.cz/…

              0 0
              • volodaj  

                Áno, bral som ich s tým, že skúsim platformy tak ako ty a ak sa za tú cenu rozpadnú, tak nebudem riešiť a vezmem nejaké iné. Zatiaľ už druhý rok držia a SPD som nasadil na 2 preteky, inak ležia v garáži na ponku.

                Inak v nejakom časáku boli veľmi dobré recenzie na tieto, len predávané pod inou značkou. Majú už aj priemyselné ložiská.

                http://www.ebay.de/…190728529861?…

                0 0
      • pavlik6022  

        mám je , ale noha na nich moc nedrží – ******* je vyvýšená část okolo ložisek na které se noha opírá místo aby byla opřená o piny. Dával jse delší piny tak je to trochu lepší, ale příště bych si pořídil raději pedály s plochým profilem

        0 0
    • black.horse  

      Kombinuju:

      1. SPD SHIMANO DX PD M647 + boty Specialized Rime (chtěl jsem kompromis mezi

      botou na chození a tuhou podrážkou což mi splňuje)

      1. platformy Odyssey Twisted Pro (staré pedály co mi doma zbyly po

      sjezďákovi) + boty 5.10 Freerider

      Každá kombinace se hodí na něco jiného a ideální je naučit se na platformách, pak na SPD a ve finále střídat dle chuti a potřeby. Každopádně na adresu 5.10 říkám ANO – jsou to fajn botky a výborně drží. Freerider jsou lehčí botky, takové letní/celoroční, ale zvažuju časem sehnat i High Impacty na podzim/zima do bordelu, ale bacha, někomu může vadit, že to jsou fakt fest bagančata…

      0 0
      • mr.antik  

        Mně by spíš vadily problém s jejich rozlepováním nebo co si každý druhý stěžuje…

        0 0
        • Atilla  

          Spíš lidi co je mají nadávají na to že schnou týden

          0 0
        • Elwing  

          Freeridery se nerozlepujou, ty vyšší modely, které mají ogumovanou špičku, ano. Obuvník mi to zalepil za 40 korun a zatím to drží.

          Ale jak píše Atilla jsou takové navlhlejší dlouho… Ale já do nich dávám teplouše.

          0 0
          • mr.antik  

            hmmm to je blbý, já často boty sušim jen v autě. Ty freeridery se mi taky docela líběj, ale vidím to spíš na investici do Time nášlapů :-)

            0 0
            • Elwing  

              Ty materiály jsou takový divný. V těch karverech je něco jako manšestr… nechápu a ty nízký boty mají zase navrchu něco jako broušenou kůži. Nevím co tím sledujou, asi design :)

              0 0
              • wilda81  

                V „kůži“ jsou varianty elements, které mají být odolnější proti vodě a marastu.

                0 0
            • deekay  

              Ono ty freeridery jsou docela polstrovany, takze tim to dlouho schne, nadruho stranu jsem s nima odjezdil celou zimu,zatimco v platformovych shimanech mi byla zima vyrazne driv se stejnyma fuseklema.

              Mam stare shimana (ne ty s vibram podrazkou) a vydrzely rok nez se okousal vzorek a moc to nedrzi, hlavne jak je mokro. Rasp drzelo to slusne se shimano DX pedalama ktery maj M3 cerviky misto pinu a tim se poradne zakousnou.

              5.10 mi drzi vyrazne lip, nadruhou stranu u freerideru bych uvital ochranu kotniku a kryt tkanicek, co jsem mel u shimana.

              Osobne bych rad, kdyby slo ty shimana podrazit 5.10 podrazkou a vydrzelo to :)

              0 0
              • Atilla  

                No teď jsem byl na HT a docela zklamání. Doufám, že na druhých pedálech budou držet o dost lépe, protože jestli ne tak 5.10 odepisuji. DX oproti AM41 nedrží nic moc.

                0 0
                • deekay  

                  co mas za pedaly na HT?

                  Me ty freeridery drzely teda zatim na vsech pedalech, ty shimana s vibram podrazkou sem nezkousel, tam to predpokladam drzi spis vzorkem, zatimco u fivetenu vzorek vicemene neni a musi se do toho ten pin zapichnout.

                  Skoda ze me ty AM41 oproti DXum nejsou (i kdyz se to nezda, zmenili asi kopyto), byla by to dobra splashproof varianta na zimu.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Na HT mám nějaké od spešlu. Mě ty AMka sedí právě perfektně.

                    0 0
                    • deekay  

                      Me sedly naprosto luxusne DX ve 44ce. U AM mi tlaci malicek ve stejne velikosti a nemaji snerovani az uplne nahoru jako DX, takze maj tendenci se mi lehce vyzouvat, coz je skoda. Chtel jsem je puvodne nez jsem koupil freeridery.

                      0 0
        • black.horse  

          Freeridery mi zatím drží bez problému, ale musím uznat, že mnohonásobně více času jezdím v nášlapech a těch Rime než v platformách, ty vytáhnu jednou za čas…

          0 0
    • crom  

      ty nove fiveteny maj dokonce prositou spicku a zvednuty vnitrek kotniku 8-O

      0 0
      • wilda81  

        tohle misto se pocitam po chvili rozlepi

        0 0
      • deekay  

        otazka jak to bude mit tlustou podrazku… kdyby jako freeridery tak super, ale jestli se to bude blizit impactum tak to nechci :(

        0 0
        • lutte1  

          měl sem je v ruce a podrážka je tenčí jak u freeridu ale tuhá jak u impactu, potvrzuje to i člověk co všechny tyhle 3 boty jezdil :)

          0 0
      • Macik  

        Hezký. Co je to prosím tě za typ?

        0 0
    • john sanchez  

      Co zkusit nový race face?? ;) http://www.raceface.com/…atlas-pedal/

      Jinak ja mám kombinaci blackspire sub a 5.10 freeridy a za mě super kombinace…pedály drŸej už 3 sezonu a zatím naprosto bez problému, žadnej vakl, nic..nedávno sem je měl rozebraný a vnitřek æistej, vazelina byla čista, ložisko taky.. mám v nich custom titanový osky od kámoše, takže jsou teď i vcelku lehký…:-) origo s ti osou mají 300 gramů..:-)

      Co se týæe bot, tak u nich jsem neæekal takovej rozdil oproti skate od niku, ale držej o hodně vic, je to s nima jistějši…jen je dobrý vyzkoušet je…nohu mam 42 ale bral sem o půl čisla menší a sem za to rad.. kámoš bral taky o půl čísla menší… ještě jsem koukal na Teva links, mají zajímavou podráŸku, která bude držet asi taky hodně dobře…ale neměl sem možnost vyzkoušet je…

      0 0
      • Hef  

        Ty RF mam. Pak napisu jak to drzi s 5.10 . Dalsi tyden bych rad kupil freeridy

        0 0
        • tonik666  

          To ti reknu rovnou – 5.10 na aeffectech budou drzet perfektne.

          0 0
    • john sanchez  

      ještě recenze na ty Teva Links…

      http://www.bikerumor.com/…eeride-shoe/

      0 0
    • pold  

      Impact low. Je to s kanónem na vrabce, ale jsou pevnější (což člověk ocení když blbě trefí nohou nějaký kořen nebo břeh) a déle vydrží. Užití celoroční.

      0 0
    • TJK  

      Tak probehl prvni vetsi test na platformach.. nejake uplne obyc BBB masivni s cervikama… boty jsem vzal tenisky od adidasu co v nich moc nechodim (tlusta hladka podrazka, tvrdsi)… co do gripu to nebyl uplne ideal, protoze se to nechtelo uplne idealne kousnout, takze na takovy to poskakovani prez koreny kanaly a odvodnovaci strouhy to bez skillu neni.. mam strach ze mi sklouzne noha… v rozbitejch korenovejch pasazich jsem si to zkousel projet vicekrat… moje zjisteni je takovy, ze kdyz jedu pianko tak mi noha trosku poskakuje a posouva se.. takze spis hlidam nohy… kdyz sem to ale pustil na 3 pokus co hlava dovolila tak uplne super.. nohy drzej jak pribity a i pri poskoceni to proste ma urcitou jistotu… jinak posledni vec co me opravdu mile prekvapila je davka jistoty co ty pedaly prinesou… jezdil jsem jen lehce v lese za barakem.. je tam hodne starejch vojenskejch bunkru.. tak jsem je zkousel vyjizde.. blbnout s otockama u hrany a sjizdet je na podmaceny hline a vrsve jehlici (kazdej vi jak ******** to klouze) a i bez nejakych vetsich problemu mi to dovoli balancovat v trackstandu na hrane bunkru.. otacet se na miste a proste delat blbiny, na ktery v SPD nemam moral.. proste takovej ten pocit kdy se clovek blizi padu nebo si to alespon mysli, tak na SPD proste radsi seskocim predem abych sebou nahodou neplacnul.. tady na platformach mi hlava dovoli pockat az na ten nejzassi moment a proste kdyz to nevyjde tak si slapnu.. ale oproti SPD je to tak o 3/4 pripadu lepsi :-).. alespon v mym pripade kdyz se porad bojim sebou placnout :-) .. takze i prez nedostatek skillu a za roky jezdeni na SPD urcite zdementnelosti jsem si prvni jizdu na platformach neskutecne uzil a vim ze na ibise urcite nechci jinak!! :-)

      0 0
      • mr.antik  

        Neni špatný se učit na horších botách a pedálech, aspoň víš, že to musíš dělat pořádně :-)

        0 0
        • TJK  

          jj clovek si pak osvoji lip to spravny tahani za pedal a da si pozor aby to delal dobre :-) .. po rokach na SPD trhani ua kufry je to docela prozreni :-D … ale je to zase po dlouhy dobe fakt zabava!

          0 0
        • mirabike  

          jj, před garáží na ulici v pantoflích na SPD :D

          0 0
      • Lanzinho  

        na červiky vozim sálovky s měkkou podráždou a držej parádně

        0 0
    • Concorde  

      Na enduro jedině Gaerne SG12 :)

      0 0
    • Atilla  

      Tak jsem projel 5.10 a mám trochu srovnání s AM41

      5.10 mají tužší podrážku, líp se v nich šlape a bota je celkově tužší. Co jsem zkoušel, tak drží hůř než shimana na 3 typech pedálů co mám teď doma. Na spešlech katastrofa, na HT a Saint docela v klidu. Zase jde bez většího problému přešlápnout což se hodí. Prodyšnost a voděodolnost ještě nemůžu hodnotit.

      Co mi vadí: Absence krytu tkaniček, ochrana vnitřní strany kotníku a malá adheze při chůzi v měkčím podkladu. Zatím bych byl spíš pro shimana, uvidíme jaká bude odolnost. Shimana jdou vetšinou za 12 měsíců do popelnice, tak snad 5.10 vydrží déle.

      0 0
      • lutte1  

        Jaký model 5.10 máš?

        0 0
        • Atilla  

          starší freerider

          0 0
          • lutte1  

            Já mám Impacty a jako nový držely jak přibitý až mi to ze začátku vadilo. Po 2 letech mám vzorek skoro omydlenej a drží furt dobře. Možná maj ty freeridery tvrdší směs.

            0 0
            • Atilla  

              Tak podle mě je to spíš podrážkou kde piny do shiman prostě zapadnou(kombinace se saintem úplně) a sundáš je tak, že podrážku odtrhneš, nebo nohu sundáš směrem nahoru. Podle toho taky shimana vypadají, pravačka je na podrážce durch.

              0 0
      • Mr.Duck  

        Ja vozim nejradsi Karveru kuliva tomu deklu pres tkanicky.

        Drzi jak probity, nejel sem Shimana, ale mam Teva Link a oproti tem 5.10 drzi o dost lip (lec Tevy maj taky svoje kouzlo..mely:( ).

        Nicmene pisu kuli ty vydrzi, vetsinou po sezone na moje 5.10 nastupuje Duct tape aby se me nerozsypaly. A po sezone a vic tlaceni, staveni a vubec noseni tech bot kdyz nejsem na biku dou do kytek, podrazka to sice zvlada (a i kdyz je hladka, furt drzi super), ale zatim vzdycky se mi rozpadly. Nicmene sem si vzdycky koupil dalsi, nybrz me zadny jiny boty co znam tak dobre nesedely a nedrzely. A ta zpevnena spicka se taky hodi proti vecnejm litajicim sutrum od predniho kola :)

        Koupil sem ted zrovna za plnou cenu (v $ :( ), ze prej maj super pristup k reklamacim, tak doufam, ze vydrzi, a kdyz ne, tak ze nebude problem :) Ackoliv mam damsky bily Karvery (pansky sou modry, to prece nejde!), tak bych se bal aby mi misto nich nedali ty ruzovy :))

        0 0
        • Atilla  

          Tak to ještě, že jsem si nekoupil tevy:) AM41 na shimano pedály prostě nacvakneš jak SPD. Všichni furt říkali jak jsou 5.10 super a když jsem je vzal prvně na HT kde mám ty spešlácký pedály, tak zklamáni bylo velké. Aspoň že na jiných pedálech docela drží.

          0 0
          • Baba-Ji  

            tak to jsi snad prvni clovek, co je sklamany z gripu FiveTenu, potazmo Freerideru, na ktereho jsem narazil

            …zrovna taky premyslim nad kupem

            0 0
            • deekay  

              Ja docela chapu proc to tak vidi. Shimana maji zespod patterna kdyz mas pedaly s vhodnou veikosti pinu, tak to mezi ty zebirka zaleze a pak slusne drzi. Shiamana nedrzi prilnavosti/pod­dajnosti matrose, ale vzorkem pdorazky. ja mel ty starsi shimana, ktere teda mely jeste horsi smes, ale drzely dobre do doby, nez v mistech kde jsou ebzne piny se vytrhal ten vzorek podrazky, pak uz to nemelo na cem drzet.

              0 0
          • crom  

            tak to ty shimana nechci ani nahodou:)uz takhle me obcas sere jak musim rychle zvedat nohu kvuli posunuti na pedalu u 5.10

            0 0
    • kaktusjack  

      Nemáte někdo vyzkoušeny Fiveten Spitfire na všemožné ježdění od DH po XC? Třeba oproti Freeriderům? Teď jsem je totiž objevil za pěknou cenu, tak váhám jestli je koupit nebo počkat a vzit potom dražší Freeridery.

      0 0
      • Elwing  

        Drží dobře (stejně jako všechny 5.10) ale jsou hrooozně měkký. Třeba na dirtování ale budou super.

        0 0
        • kaktusjack  

          Diky, tak to si casem priplatim asi za freeridery, primarne to chci na DH/EN.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Trochu oživím.

      Sice se nejedná o enduro, ale o AM, ale AM moc BF nevládne :)

      Vozím boty 5.10 Maltese s pedály Shimano 520 – pro mě výborná varianta a maximální spokojenost.

      K této variantě bych si rád pořídil ještě platformy a k tomu určené boty na místa, kde bych chtěl i v případě problému vystoupit (nedoskočení apod)

      Jasně, i s SPD skáču, ale jen úrovně, kde jsem si jistý a já bych chtěl tu svou úroveň posunout dál. U SPD bych v těchto případech jistotu neměl.

      Pedály problém nejsou, tam vezmu osvědčenou klasiku HT, které jsem jezdil již dříve. Otázka nastává u bot. Jsou nějaké boty podobné stylu 5.10 ale za nižší cenu? 5.10 jsou jistota, ale nechce se mi vrážet tolik peněz do něčeho, co využiju jen několikrát do roka. Pokud jiná varianta nebude, vezmu 5.10.

      Víte o nějakých vhodných botách? Předem díky.

      Ještě mě napadlo, jestli by nešly sehnat šroubovací krytky, ale ty co tam původně byly, byly nalepené nevím, jak by se daly použít. Udělat dirku + dát třeba podložku. Otázka, jestli a jak dlouho by to drželo.

      0 0
      • tonik666  

        Five teny ve vyprodeji. Shimano am7. Kamarad jezdi nejaka vyprodejova sombria a je spokojeny.

        Ale doporucuju hlavne vyzkouset (spis nrz usetrit par stovek).

        0 0
        • Elwing  

          Taky jsem si říkala, že si snad objednám ta bílá Sombria, i když věřím, že budou horší než 5.10.

          0 0
          • AleZ80  

            Ty jsou „zadarmo“. Četla jsi o nich někde něco pozitivního ?

            0 0
      • honhav  

        kamos ma nejaky tevy, vubec nevypadaji spatne a myslim ze pod 2 tis v akci…

        0 0
        • psedma  

          Teva Links – perfektní boty cca za dvojku, jedny vozím už dvě sezony a nemám si na co stěžovat :-) bohužel je už přestali vyrábět, takže se obávám, že je jentak asi už nesežene…

          0 0
          • Atilla  

            Přestali je vyrábět páč se půlce lidí rozlepily:)

            0 0
            • Mr.Duck  

              Podle tehle logiky by 510 prestal delat boty daleko driv :)

              0 0
            • psedma  

              po roce a půl se mi taky na boku rozlepily, za 14 dní spraveno, teď už další rok nošeny a zatím nejeví známky, že by se měly zas rozlepit… jiné opotřebení nejde vidět (na podrážce jdou vidět stopy pinů, ale nepostupují dál do podrážky)

              každopádně mám ještě jedny, takže pár let v nich snad ještě vydržím… :-D

              0 0
      • goofy  

        Zkusit sehnat Shimana AM41 v akci. Nevím jakou máš nohu, ale u skopčáků občas něco bylo. Já kdysi vozil nějaké Vansy, ale teď už prodávají asi jenom papuče.

        0 0
      • goofy  

        .

        0 0
    • goofy  

      Přidám se s dotazem:

      Neviděli jste už u nás někde na krámě nebo eshopu ty nové Shimana (AM7)? Bral bych klidně i předešlý model, ale na mou sloní nohu jsem je nikde neviděl.

      0 0
    • De.Fly  

      taky se zeptam rovnou tady:

      Specialized 2FO clip – mate s nima nekdo prosim osobni zkusenosti? Dle recenzi ze sveta maji dobre ohlasy, tak me jeste zajima ceske BF :-)

      Dalsi variantou jsou 5.10 Hellcat, pripadne Impact, vsechno na spd..

      Pedaly planuji HT x1 http://p.vitalmtb.com/…00_X1_BK.jpg?… ,tak by me zajimalo, jestli ve spojeni s 2Fo jdou lehce nacvaknout…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jakou máš velikost?

        0 0
        • De.Fly  

          tak 45–46, podle vyrobce :-)

          0 0
          • TJK  

            ja myslel ze se resi boty a oni to sou spis sneznice :-D

            0 0
            • De.Fly  

              to vis, to nejsou tretry jak do tanecnich, ale aby s tim dalo tlacit do kopce po sutrech… az B. zas vybere nejakou super cestu :-)

              0 0
              • TJK  

                na jeho cesty abych si spis poridil pasy a macky :-D

                0 0
                • alinceb  

                  Abyste se nepo… – kdybyste viděli, kudy občas lezu sám…:D Tam kdybych vzal Jahodu, tak pič*je ještě teď…:D

                  0 0
                  • TJK  

                    ze ti to jedno picovani na Garde nestacilo :-D

                    0 0
            • Atilla  

              Menší jsou pro děti, ne?

              0 0
      • Kubiczech  

        Měl jsem je na noze asi půlden, takže žádné velké zkušenosti nemám. Nicméně přišly mi daleko pohodlnější a poddajnější než Maltese či Hellcaty. Podrážka mi měkčí nepřišla, spíše naopak. Jediné, nad čím bych se zamyslel, je přítomnost strunového zapínání, se kterým nemám dobré zkušenosti.

        edit: už to tu nechám, kdyby to někomu pomohlo, ale samozřejmě píšu úplně z cesty o modelu Cliplite, který tě asi vůbec nezajímá.

        0 0
        • De.Fly  

          Koukám spis na obyc verzi s tkanickami, ale díky za další postřeh…

          0 0
    • scoty  

      http://www.singletracks.com/…uro-iv-shoe/

      velká spokojenost, jak na šlapání(carbon pod zámkem) tak na chození(super podrážka a perfekt sedí na patě)

      s tlustou ponožkou jezdím do nula stupňů

      pozor u extra širokého chodidla je třeba koupit větší a nechat si vytáhnout malíkovou hranu u ševce…:)

      0 0
    • Miki Gee  

      Má někdo skušenosti s touto botou ? https://www.elementstore.cz/…d-black-625/ vypadají hodně dobře (sedí mě ke kolu) ale nevím zda nejsou příliš těžkopádné ? vozil jsem zatím jen xc boty na kole

      0 0
      • Hef  

        ty o si ukazal bohužel ne,

        ale

        s https://www.elementstore.cz/…13/35-5-700/

        mám zkušenosti a zatím si chrochtáám :-) s 5:10 neuděláš chybu :-)

        0 0
        • wilda81  

          ale on se baví o SPD a ty o platformách ;)

          0 0
          • Hef  

            spd je jen drážka navíc :D ja jen upozorňuji na celkově dobrou botu :-)

            0 0
            • TJK  

              Ja objednal Impact VXI … puvodne jsem mel Freeridery bohuzel jsem testoval velikost a mel jsem je o chlup vetsi nez by bylo ok (roztahly se).. tyhle by mely byt krapet uzsi a vzal jsem si o pul cisla mensi (44 na 28,5cm stelku) .. tak se tesim

              0 0
      • Elwing  

        Teda obchod elementstore mě dost zklamal. Myslela bych si, že tam budou mít věci značky Element a oni tam mají Five ten, to je bordel :-)

        0 0
        • AleZ80  

          To víš, za boty od Elementu by jim asi nikdo 3700 nedal.

          0 0
          • Elwing  

            Já už se právě těšila na nějaký bajkový model bot od Element :-)

            0 0
    • X-biker  

      Jezdíte někdo nějaké 5:10 SPD? Kestel se mi libi, ale bojim se, že tkaničky a suchač moc nohu nespevní a podrážka bude měkká. Boa nechci. Mam svoje freeridery na platformy a jsem max spoko, ale chtěl bych letos zkusit SPD a nechcu tretry a ty shimana vypadají hodně mohutné a F2O se mi zvedá pata jinak by nebylo co řešit :-(

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já vozím http://reviews.mtbr.com/…-falcon-shoe . Dost jsem si je oblíbil, ale když jsem byl loni na Bramberku, tak jsem hned na začátku nenacvakl a pak jsem nacvakal na konci lavky a zvrkl jsem si hnatu, ale to bylo stejně mojí chybou, takže vlastně nic negativního na ně nemám. Spíš se pak divím, jaký je rozdíl, když jedu v tretrách. To je najednou lehoučká noha :)

        0 0
        • Miki Gee  

          Jo taly jsem se na ně díval ale je to uz stary model, který se nedělá :(

          0 0
          • Miki Gee  

            Tak nakonec vyhrály jako SPD boty tyto SPD Shimano a musím říct, že spokojenost nejvetší… na spd to drží jak prdel na hrnci ..

            0 0
            • TJK  

              vozim je na AM HT a jsem s nimi spokojeny.. velmi spokojeny.. prijemna tuhost podrazky a bota ma fakt dobry tvar na moji nohu.. navic pogumovany predek je celkem dobre schopny pochytat nejake pripadne rany o koreny nebo sutry

              0 0
        • goofy  

          …a ještě neumím řadit příspěvky…

          0 0
      • john34  

        No, myslim ze podrazka je tvrda az dost, byl sem az prekvapenej jak se v nich blbě chodí, je to hodne tuhý a noha v nich drží celkem na fest… nejsem zadnej znalec, cekal sem že to bude bota tak napul, ale podle myho to je vyloženě tuhá tretra…ale v kazdem pripadku to chce zkusit na noze…

        0 0
      • mirabike  

        mám tyhle a jsou hodně pevný a tuhý podrážka i bota, špička i pata je vyztužená, takže ochrání před šutrama větvema apod. přitom jsou lehký (freeridery jsou proti nim hadrová kecka).. já jsem naprosto spokojenej..

        0 0
    • goofy  

      Vláken o botách tu je tuny, tak to prdnu třeba tady…

      Co si myslíte o těchhle botách na platformy? Jelikož už jsem z hledaní bot pro sebe zoufalý, tak uvažuji o téhle variantě. Včera jsem si je byl vyzkoušet, kdyby měli mou velikost, tak už je mám asi doma. Teď pořád zvažuji, jestli kromě toho, že to jsou Adidasy mají nějaké výrazné negativum na použití s platformami. Podrážka vypadala tuhá a rozumně lepivá, gumová špička bude pěkně chránit před beskydským písečkem. Nezkoušel už někdo tu jejich Traxion podrážku na pedálech? Údajně se dělá verze i se Stealth (5.10) podrážkou, ale tu jsem u nás nesehnal.

      Sehnat někde u nás Shimana AM7 ve 48, nebo FiveTeny Freerider ve 47,5/48, tak jdu do nich, ale na ty moje sloní nohy v obchodech nic nemají… :-/

      0 0
      • Atilla  

        Kámoš má ty adihashe s 5,10 podrážkou a chválí si je. Jdou použít i jako trekové boty a jsou lehoučké.

        0 0
        • goofy  

          A nevíš kde je sehnal, nebo jaký přesné označení mají? Jsem lama a nemůžu je dohledat. :-)

          0 0
          • goofy  

            Tak už asi vím kde je zakopaný pes. Se Stealth podrážkou se jmenují asi jenom Terrex Solo

            0 0
            • Macik  

              Asi jsi myslel tyhle botky. Ty mají podrážku Stealth. Původně jsem o nich uvažoval, ale nedaly se už koupit ani v Německu. Asi je kdo ví proč přestali dělat. Tak mám zas 5–10 Freerider.

              0 0
              • Doktor-Prase  

                Měl jsem původní a velmi rychle se rozpáraly – tyto nové mají kritický šev přepracovaný. JInak podrážka byla parádní, boty pohodlné (na kolo), chodit se v nich rozhodně dalo.

                Tady je „recenze“ nových (vč porovnání s první verzí): http://enduro-mtb.com/…s-sl-review/

                0 0
        • goofy  

          To budou asi tyhle, co? Bohužel je nikde nemůžu dohledat, tak asi budu muset vzít bez 5.10 podrážky.

          0 0
    • kocers  

      Přesně tyhle někdy od podzimu používam a na platformách spokojenost. Používam je zároveň jako městskou obuv a taky pohoda. Někdo tu ale psal, že v nich měl problém s klenbou (nic moc podpora) ale na to naštěstí netrpim. Po tom cca půl roce už je podrážka od pinů trochu poničená, ale nic strašného.

      0 0
      • alinceb  

        Pokud píšeš o těch Terrex Swift Solo, tak problémy s klenbou jsem měl já. Vyřešil jsem to nákupem anatomických vložek.

        Mně ale ty boty na platformách nedržely vůbec. A když píšu vůbec, tak myslím vůbec – byl jsem rád, že jsem se dostal z kopce dolů. Ještě možná teda zkusím vzít piny pilníkem, aby byly trošku ostřeší. TJK s 5.10 botama si ale nestěžoval, že by mu pedály nedržely, tak nevím…

        0 0
        • goofy  

          No to jsi mě fakt potěšil… :-/ Co za pedály vozíš? To tak vypadá, že asi budu jezdit bosky…

          0 0
          • alinceb  

            No, já právě nevozím, protože nemám žádné slušné boty. Jinak mám pedály Max1.

            Teď plánuju dát platformy na HT a začít se na nich učit. Zkusím je trochu upilovat a třeba budou ty Swifty držet. Přijde mi ale, že mají hodně tvrdou podrážku…

            0 0
            • goofy  

              Jo tak. Ty se na platformách teprve učíš. Tak to je jiná. Tvrdou podrážku mají i Shimana s jejich Vibramkou a přitom drží moc pěkně. No tak teď fakt nevím… Teď vozím z nouze trekové Salomony a taky mi noha nějak nepadá. Kdybych věděl aspoň o něčem jiném…

              0 0
        • TJK  

          ono je to taky tim ze mam na Impactech Mi6 podrazku.. coz je vlastne to nejmekci co se dela

          0 0
      • goofy  

        Máš porovnání s nějakými jinými botami?

        0 0
    • pitos  

      Už nějakou dobu marně hledám nějaké kolo boty na platformu za rozumnou cenu. Poslední co zatím používám jsou jedny Shimana, které se už delší dobu nedělají, mám je už asi 5let a dosloužily. Cena byla přijatelná, nějakých 1600kč.

      Když to tady tak pročítám, tak to jsou všichni ochotní dát za celkem obyčejné boty na kolo dva a půl a více peněz? V nabídce jenom samé fiveteny a shimana za nepochopitelné ceny. Boty na nášlapný systém přitom stojí běžně i o polovinu méně a je toho kupa v každém shopu.

      Takže přecházím na ježdění v trekových botech a seru na ty zloděje:)

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Spíš než trekovky bych bral nějaké skate shoes z výprodeje. Ta plochá podrážka by měla držet líp, nechají se sehnat od litru. Zkus třeba Supersklep.

        Ale pokud by Ti ty boty vydržely zas pět let, asi bych investoval těch 2,5k třeba do 5.10 Freerider. To máš pětikilo ročně, to zas není tak hrozné.

        0 0
        • pitos  

          Skate boty mají měkké podrážky, to jsem už testoval.

          Tolik prostě za obyčejné boty nedám už z principu. Když jsem jezdil nášlapy, tak jsem za byl ochoten zaplatit i třeba 3t za závodní tretry. Ale za celkem obyčejné boty, jen s trošku zesílenou podrážkou, tolik peněz?

          0 0
          • vojtechposmourny  

            To už je tvůj boj, jestli dáš nebo ne ☺

            V trekovkách jsem kdysi chvilku jezdil. Co se gripu týče, přišly mi skate boty lepší. Třeba Nike 6.0 Oncore byly fakt super.

            0 0
            • goofy  

              Se podívej jaké skejt boty se teď dělají. I na balerínách jsou tlustší podrážky… :-/

              0 0
              • vojtechposmourny  

                To máš pravdu, hadrový cvičky od Vansu za dvojku nebudou ty pravý. Proto zkusit ty výprodeje, nějaký zapomenutý starší modely.

                0 0
          • pitos  

            Takže jsem dal druhou šanci skate botám, ty trekové jsou nakonec pro mě nepoužitelné.

            Náhodnou cestou kolem obuvi jsem narazil na celkem zajímavý kousek bot s dostatečně tuhou podrážkou co vypadala že by mohla i držet. Zatím to vypadá nadějně, navíc jsem to vytunil přidáním gumové vložky z treter od šimana a bota překvapila.Teď ještě aby to něco vydrželo a alespoň trošku větralo:)

            0 0
            • goofy  

              Kdepak jsi je sehnal? Měli velikosti i na slony? :-)

              0 0
              • pitos  

                Koupeno v Opavě, velikost byla jen jedna a to ta moje:)

                Bylo tam podobných bot více ale tyto byly jediné jako dělané na kolo, tak jsem je za ty prachy vzal. Cenu raději nezveřejním, bo by se mohl ještě někdo náhodou ****** :)

                0 0
      • Tomínos  

        Já už starý shimana podlepuju :-) Ale mám doma nový a můžu prohlásit, že za tu cenu nestojí :-( Radši jezdím ve starých podlepených, možná by pomohlo koupit u nových o půl čísla menší velikost. Abych to přiblížil, jedna ze změn proti starým je pevnější špička, zřejmě se frajeři inspirovali u pracovních bagančat nebo tak něco, ale prostě jak tam udělali to zpevnění, tak vršek boty se mi zdá jako by se nacházel asi tak půl metru nad prsty, takže když si chce kolo potáhnout za pedály, nejdřív ti vyletí noha v botě a pak teprve začneš tahat za pedál, aby se to nedělo, nebo aspoň co nejmíň, měl jsem nohy tak stažený, že takhle fakt nestahuju snad ani brusle. Starý mi příjdou, že na tu nohu sednou mnohem líp. A proč je to tak drahý? Protože enduro pičo.

        0 0
      • psedma  

        doba se mění… Já bych zase ze zkušeností už boty pod 2000kč asi nekoupil, protože se tyto levnější boty po dvou letech intenzivnějšího používání většinou začnou rozpadat (ať už běžecké, sálovky, polobotky, trekové, či skateové), maximálně v nějaké 50% výprodeji… ale možná mám u těch levnějších prostě jenom smůlu :-P

        0 0
        • goofy  

          A co pak jsou ty dražší boty, jelikož 5.10 se dožívají 2 let jenom s velkým úsilím. :-)

          0 0
          • honhav  

            spis je treba moc nejezdit… :D

            0 0
          • psedma  

            s 5.10 nemám zkušenost, myslel jsem to spíš všeobecně. Vozím, jak píšu výše, Teva Links, většinou je mám na sobě každý skoro celý pracovní den + ještě na kole, takže jim dávám vážně zabrat (jsou to pohodlný papuče na celý den, při dotažení ale perfektní na platformy). Pomale je už budu mít tři roky, a nejeví větší známky opotřebení (ano, cca před rokem a půl se trochu odlepila podešev, ale během 14 dní opraveno)

            0 0
          • tonik666  

            Teď jsem si 5.10 nechával opravovat – podlepit odlepenou podrážku. Jsem zvědav, jak dlouho to bude držet.

            0 0
      • Kubiczech  

        Dík za info.

        0 0
        • pitos  

          Ono to byl zároveň takový nenápadný dotaz. Chtěl jsem se ujistit zda je normální, že člověk jezdící aktivně na kole dnes běžně vydá tolik peněz za funkční boty.

          A vypadá to bledě, asi jen tak to nezlevní:)

          0 0
          • Tomínos  

            Běžně ne a navíc mě fakt znechutil poznatek, že sic nový shimana vypadají proti starým líp a jakože víc pásek na sucháč, tak asi víc adidas, ale ve skutečnosti se s nima jezdí hůř. Ale vzhledem k tomu, že už jsou za stenou cenu jako five ten, tak se asi kousnu a koupím five teny, jen si musím zjistit který model má nejslabší podrážku.

            0 0
            • scoty  

              freeride

              0 0
            • pitos  

              O těch nových shimanech jsem dost uvažoval, skoro jsem i koupil. Moje starší shimana jsou ty AM 40(taková ta bílá verze) a byl jsem spokojen. Funkčně dostačující a výdrž nadstandardní.Už jsem ale sjel komplet podrážku.

              Co mi ale zejména vadí je téměř nulová nabídka levnějších variant takových bot. Ty na nášlapy jdou pořídit už od 1200kč a za jednou tolik máš velmi slušný výběr. Na volný pedál nabídka teprve začíná a to mi normální nepříjde(ale asi jsem sám)

              0 0
              • Tomínos  

                Nejsi, jak jsem psal starý am 41 podlepuju abych měl na čem jezdit a to mám doma ty nový am 7 a spešly 2f0 nebo jak se ten bazmek jmenuje, ty sice sedí na noze dobře (noha v nich nelítá), ale zase mi přijdou tvrdý jako lyžáky. A kdybych věděl, že někde jsou boty okolo 1500 a ta cena není kvůli tomu, že jsou tak na týden, tak se o ně budu vážně zajímat.

                0 0
          • Kubiczech  

            Pokud ty boty vydrží, tak mi přijde v pohodě trochu zainvestovat do svého koníčku. Mě boty vydrží půl roku, ať už stojí jeden, nebo pět tisíc, takže můžu jen závidět.

            0 0
      • mirabike  

        Mohl by ses trochu krotit..! Zloděj je ten, který krade a tohle je to jen o nabídce a poptávce, prostě vyrobili boty, který jsou lidi ochotný za jejich cenu kupovat – a tebe nikdo kupovat nenutí !!! Jestli je pro tebe přijatelná cena 1600,– tak si prostě takový kup a nepruď tady..

        0 0
        • goofy  

          Ale ale ale… To jsou zase silná slova.

          Já třeba Pitose plně chápu, jelikož jsou to vice či méně zloději, kteří se pakují na enduro vlně… Cokoliv smrdí endurem, tak stojí 30 – 40% víc aniž by byl nějaký zásadní důvod. Proto ho plně chápu, že tuto poptávku nechce úmyslně zvyšovat. Taky jsem se tak zachoval.

          A jak píšeš, že si má koupit boty za 1600, když to je pro něho přijatelná cena, tak by to určitě mile rád učinil, ale takové boty už se prostě nedají sehnat. Tak si ty vykřičníčky můžeš v klidu schovat. ;-)

          0 0
          • tonik666  

            Já souhlasím s obsahem toho co napsal mirabajk, jen ty vykřičníky nebyly nutné.

            0 0
          • TomPub  

            Za me vykricniky v pohode, toto neni audio, dal najevo svuj nazor s durazem, kde bylo treba ;)

            Nemyslis, ze by se zlodejinou dal nazvat celej cyklo prumysl? Na vsem marze takovy, ze bys blil. Jak kupuju cokoliv na bajka, tak si rikam o slevu a v 90% ji taky dostanu. Ten, kdo se rozhodl podnikat to nedela pro charitu, ale chce vydelat, takze je jen tva volba jestli koupis a obchodnikovi i majiteli znacky namastis kapsu :) (btw, taky jako vedlejsak podnikam a marze mam premrsteny, stejne si to zakos koupi…a pokud chce slevu, tak mu nakou supnu a rad se vrati, takovej je zivot).

            Jo a mam Hellcaty a su max spokojenej, trosku se mi na jednom miste pare nit, ale o nic nejde, trochu je jeste pojezdim a pres zimu hodim na reklamacku.

            0 0
            • pepino  

              Třeba gumy na auto a na kolo. Takže to zlodějna je. Že mě nikdo nenutí to kupovat a jezdit na kole je věc jiná. Proč nenazývat věci pravými jmény.

              0 0
              • TomPub  

                Presne tak, tak to neres a jezdi. Jo a srovnavas kraviny, treba moje jedna guma na auto stoji cca jako 6 gum na kolo, ktery pouzivam. Mas pravdu, sou to u tech aut taky zlodeji. A taky v hospode maji ***** drahy skopky oproti nakupce. Rika se tomu podnikani.

                0 0
        • pitos  

          Ještě že jsem tam dal ten smajl. Běžně ho nepoužívám, ale tady jsem ho raději použil a stejně nahovno:)

          0 0
    • frenkie71  

      Fiveteen uz na nohu nechci. Jsem rekreacni jezdec a tady ta bota konkretne freerider neni pro mne. Prvne jsem v nich uklouznul a malem hodil zada na trave, kdyz jsem schazel usek ktery by experti mozna sjely a fakt ze na pinech sedi uzasne. Podruhe me noha ujela na pisecku na kameni na schodech okolo priglu kdy jsem opet slezl z kola a sel „na jistotku“. Odnesl to vyvrtnuty kotnik. Pridala se tromboza a jsem na 3metry ze hry. Chci poradny drapaky nebo boty ze 2druhu smesi. Dle meho 5.10 bud profi jezdci nebo kotnikovy impact

      0 0
      • Atilla  

        Nebo se nauč chodit:)

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Asi tak :-)

          0 0
        • scoty  

          proč?:) já jsem je odložil taky a používám je už jen když jezdím něco, kdy se často zahazuje kolo…

          těchto botách

          se dá narozdíl od 5.10 chodit po trávě do kopce a účinně šlapat…:)

          0 0
          • frenkie71  

            25let jsem nemel zvrtlej kotnik. Spis se potrebuju naucit jezdit, abych nemusel z kola v techto botech slizat. Je to vo hubu. Dik za tip Scoty – vypadaj dobre.

            0 0
            • scoty  

              Perfektně sedí na noze v oblasti kotníku, podrážka po roce nejeví známky opotřebení a pod kufrem mají karbonovou vložku takže super šlapání. Při chůzi v terénu vůbec nekloužou.

              Pro někoho s extra širokou nohou jsou možná mírně užší přes malíkovou hranu. Já si ji nechal hned na nových u ševce

              kleštěma vytáhnout a super. Mám širší nohu.

              0 0
              • Tomínos  

                Jenže třeba já jezdím platformy bez nášlapů a fakt mi vyhovují měkké boty, kdy mám pocit, že krásně cítím přes pedály signál od zadního kola co se chystá dělat :-(

                0 0
                • scoty  

                  Ty ale jezdíš v podstatě freeride a navíc jsi zvyklý z motorky…:)

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Já jezdím takový líný XC :-)

                    0 0
                    • scoty  

                      Tak to teda rozhodně ne:)

                      0 0
                    • mirabike  

                      jasně, podle doslovnýho překladu to taky můžou bejt 5timetrový dropy ze skal žejo :DDD

                      0 0
                      • Tomínos  

                        Ne, to ne :-) Myslím, že největší drop má tak tři metry(spíš 2,5), když to budu budu počítat s co největším potažením co se dá :-) Do dálky se tady pět šest metrů skok asi najde, ale ne velký akce je okolo moc stromů :-( Ono to pak trošku brzdí v rozletu, když do něčeho nastupuješ s pocitem, že po chybě máš asi vteřinu na to abys nelíbal strom :-)

                        0 0
          • pavlik6022  

            no nevypadají moc jako boty na platformy :)

            0 0
          • scret  

            ty nevypadaj zle… podobna skupina jako moje Giro Teraduro…

            0 0
    • Dáňa69  

      mate s nima nekdo zkusenosti? Je dobra ta podrazka i na platformy?

      0 0
      • TJK  

        to od pohledu tezko nekdo zhodnoti… jde hlavne o material i kdyz i ty prolisy by mohli pomoct

        0 0
      • Dáňa69  

        vetsinou je vse univerzalni na hovno, tak proto se ptam , potrebuji nove boty na platformy ,ale chtel bych obcas i spd, tak o tom hodne premyslim, ale bojim se, aby ta podrazka nebyla kvuli SPD moc tvrda a na normalech by blbe drzela ted mam Shimana AM 41 a ty nejsou zly nebo koukam na 5.10 ale to lidi nadavaj uz vubec na vydrz podrazky

        0 0
    • goofy  

      Tak jsem nakonec pořídil ty Shimana AM7 a jak všichni pořád straší, že má Shimano botky menší, tak asi má, ale jenom minimálně. Dost jsem se bál, jestli mi 47 nebudou malé a mám tam místo i na hrubé ponožky, takže pohoda. Normální boty boty nosím 46/47, pohorky 47.

      Měl jsem na nohách i ty nové AM7 SPD (poslali mi je omylem místo těch starších na platformy) a velikostně na tom byly stejně. Tak pokud se bude někdo nad Shimano botkami rozhodovat, tak snad to pomůže… ;-)

      0 0
    • waltari  

      Nemá někdo zkušenosti s letošními ION RAID a s ION RAID AMP ?

      0 0
      • krabica  

        Mám Raid Amp asi 3 měsíce a stav podrážky viz fotky. Na pedálech drží dobře, jsou tvrdší, takže se dobře šlape, ochrana nohy super, ty černé se blbě udržují, vzal bych jinou barvu a teď se mi začal odlepovat roh okopu u špičky. Za 1500 Kč, co je mám, jsou fajn, plnou palbu bych za ně asi nedal.

        0 0
        • waltari  

          Díky moc za info. Podrážka teda nic moc, na to že se hodně vychvaluje. Ale já su decentní jezdec. Ty tomu dáš asi více nažrat. Přípustná je pro mne právě ta černá varianta. :( Ta cena mě taky trochu odrazuje. Kde si bral za 1.500,– ? To už za test stojí . ;-)

          0 0
          • krabica  

            Bazar, byly nové nenošené, ale bez záruky. Moc tomu nažrat nedávám, maximálně tak mých 95 kg + výbava… :-) Ta černá se hned zasviní a nejde pořádně vyčistit. :-(

            0 0
            • waltari  

              Hmotnost mi Byla jasná, už podle velikosti Turnera. Mých 72 by tomu nemuselo zase tak škodit.

              S černou je to jasný. Mám FT v černý a ani už to nemyji. Oklepu, obouchám, max. otřu. ;-)

              0 0
    • danis7  

      Oživím vlákno. Nějaký tip na enduro tretry pro kombinaci s pedály SPD XT Trail?

      Hledám pohodlné botky, tuhost takovou, abych vydržel celodenní výlet a zároveň v nich šlo chodit (tlačení se nevyhnu), cena tak ± do 3.000 Kč (nebo lehce přes).

      0 0
      • McBlacky  

        ty mám taky a dostaly přednost před 2FO. je to pevnější bota než spešl a má lepší "feel tuhosti´

        0 0
        • danis7  

          Jak je bota pohodlná, prý má celkem velký prostor v prstové části? Dá se v nich chodit?

          0 0
          • McBlacky  

            Chodit v pohode. Je hodne utazena kolem paty a stredu nohy, ve spicce misto je.

            0 0
            • danis7  

              A tuhost podrážky? Ve srovnání k jiným tretrám?

              0 0
              • McBlacky  

                Myslys tuhost na slapani nebo tuhost gumy na grip?

                Podrazka na slapani je ok, nemam pocit ze bych cotil kufr nebo me to nejak omezovalo, guma je tvrdsi, ale porad ve 5.10 stylu, takze na pedalu drzi dobre.

                0 0
                • danis7  

                  Jj, myslel jsem tuhost při šlapání.

                  0 0
                • danis7  

                  A srovnání s 2FO? Výše jsi psal, že Kestrel jsou tužší, tzn tvrdší na šlapání? Dle recenzí jsou 2FO celkem úzké, jak to vidíš ve srovnání s Kestrel?

                  0 0
                  • McBlacky  

                    já mám normání nohu a kestrel je uzká akorát. Je to poznat když se do ní leze, ta bota je proste hodne delaná na šlapání a odolnost když nabereš náhodou něco nohou.

                    0 0
      • embi  

        Jen pozor na to, že Kestrel je poměrně nekvalitní bota. Podrážky je konstruováná jako plast potažený tou jejich gumou, takže to vůbec nic nevydrží.

        A né nejsem jeden z místních teoretiků, měl jsem víc 2FO od S i Kestrel. A za mě je 2FO lepší bota.

        0 0
        • theedge  

          Teď taky vybírám. Zkoušel jsem 5.10 Kestrel, ION Rascal a Specialized 2FO Cliplite. V jedinejch 2FO mi nelítá pata.

          Nevíte jak jsou na tom s kvalitou těch Boa koleček ?

          0 0
          • embi  

            BOA vydrží a jsou kvalitní, ale pár jsem jich zničil při pádech, tam to moc nevydrží, stačí blbě trefit kámen vrškem boty.

            Ale je na ně doživotní záruka, která kryje i tato poškození.

            Teď mám 2FO Lace (bez BOA) a nevadí mi to.

            0 0
            • theedge  

              Já jsem citlivej na přesný stažení boty a z těch tkaniček mám strach. Škoda že ty Lace nemají ještě přes ty tkaničky alespoň sucháč.

              0 0
            • danis7  

              Ty Spešly jsou spíše úzké nebo normální střih?

              0 0
              • Atilla  

                úzké

                0 0
                • danis7  

                  Hmm, to je vyřazuje z výběru, nechci úzké boty. Ještě jsem se díval na netu a dle stránek Spešlu dělají 2FO Cliplite s BOA (cena přes 5tis), které mají normální fit a potom 2FO Clip MTB a ty mají mít relaxed fit a tkaničky (cena do 3tis). Možná ten relaxed fit bude širší.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Mám dost široké nohy a jediné co mi asi z SPD 20kusů sedlo jsou shimana https://www.ebay.com/…151310670997?…. Do vedra vozím SH-AM5 i když to taky není úplně ideální, ale lepší než všechno ostatní. 2FO jsem zkoušel verze na platformy s tkaničkami a v mé velikosti jsem do nich ani nohu nedal. Jediné boty co mi fakt sedí jsou staré 5.10 freerider na platformy. Obecně mám tedy problém i s obyčejnýma botama.

                    0 0
        • danis7  

          V recenzích celkem chválí výdrž Kestrelů … Třeba tady mají 10/10 za výdrž

          https://www.outdoorgearlab.com/…kestrel-lace

          0 0
        • suslos  

          Díky za užitečné info! – myslíš, že ty „nové“ Kestlery (2019 model už s logy A) bude lepší?

          měl jsem ty staré a nevydržel jsem v nich více jak 2h, byly mi úzké… a aktuální 2fo cliplite už dosluhují, tak pokukuji po nástupcích.

          0 0
          • embi  

            Netuším, ale jestli je tam tam jejich měkká guma, tak myslím, že to při chození moc nevydrží.

            Podívej se na Northwave nebo Shimano ME7. Já mám teď 2FO Lace, jako nástupce Cliplite…

            0 0
            • suslos  

              díky moc!

              Me7 vypadaj pěkně, zkusím někde zkusit aby nebyly úzké.

              Mám ještě jedny z těch prvních 2fo s tkaničkama – a ty tkaničky mě tam děsně štvou… boa nebo jiná přezka je u nových bot pro mě nutností :-/

              0 0
              • rotker  

                Shimano ME7 nebrat! Kamarád je už podruhé reklamuje…vždy po měsící odpadne celá podrážka

                0 0
                • suslos  

                  aha, oukej – Díky!

                  0 0
                • TheJD  

                  To mel asi extra smulu. Ja je teda taky po roce reklamoval kvuli podrazce, ale odlepil se jen kousek a predevsim proto, ze kousek podrazky vedle kufry prasknul. Dostal jsem nove. Kamos je ma rok a zatim bez problemu. Bavim se teda o tom minulem modelu. Jak je tam tom ten novy nevim (ktery delaji v modre barve). Jinak skvela podrazka, ale mekci, takze tolik nevydrzi. To mas stejne, jako s plasti…

                  0 0
                  • rotker  

                    odkaz

                    tyhle má

                    0 0
                  • rotker  

                    jinak já už téměř 3 roky mám AM9 a ok. Jediné co mě nejvíc štve, že do nich strašně padá bordel vrchem

                    0 0
                    • LM  

                      Proti padání bordelu dobře funguje tohle. Ale pěkný to není a v létě v tom bude moc vedro :-).

                      Plus otázka jak to bude sedět na tretře. Na botách s rovnou podrážkou musím vozit levý návlek na pravé noze a pravý na levé aby to lepši sedělo…

                      0 0
                      • allrose  

                        Přesně to jsem chtěl koupit v zimě,ten sníh v botách mě sr..

                        A v teple to bude peklo,normálně je v 5.1 teplo

                        0 0
                      • krabica  

                        Proto chci zkuit tyhle IONy Rascal Select, nebude do nich padat bordel…

                        0 0
          • McBlacky  

            Kestrely jsem mel na noze bez sundani ted o vikendu 7 a 6 hodin a nevim o nich. Ale jestli nechces tkanicky jsou mimo.

            0 0
          • danis7  

            Ty staré Kestrely myslíš ještě ty s BOA? Ty prý byly jiné, dle recenzí měly extra tvrdnou podrážku.

            0 0
            • embi  

              jj s BOA.

              0 0
              • suslos  

                na první pohled je podrážka u nových stejná, ale kdoví co je pod ní a na čem drží… :-/

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.