Jaké doplňky stravy - úbytek svalové hmoty

204 nepřečtených
  • ivko

    Ahojte, potřebuji radu; letos jsem začal opravdu tvrdě jezdit (cca 80 až 100 km na mtb), což je sice super, ale vyskytl se jeden menší problém – začal jsem dost brutálně hubnout. Momentálně mě většina přátel podezřívá z anorexie :-D.

    Proto se chci zeptat, zda a jaké doplňky stravy brát při extrémní zátěži proti úbytku svalové hmoty??? Vůbec se v tom nevyznám a „pořádně se nažrat“ mi opravdu nepomáhá, maximálně mi naroste pivas :D. Někdo mi říkal, že jsou na to dobrá anabolika (legální).

    Poradí někdo? Moc dík a kolu zdar! :-)

    0 0
    • Rocykl  

      Dobrý by byly proteiny na svaly jako takový. Pak to chce asi změnit trochu styl stravování, když ti po „nažrání“ roste jen pivas.

      0 0
    • McBlacky  

      spíš napiš kolik to je hodin aktivity měsíčně. Není problém k ježdění v týdnu jezdit so i neděle 100km na MTB a v pohodě to doplnit normální stravou.

      0 0
      • Tomahomo  

        Tak ono i „brutální hubnutí“ je docela exaktní údaj :o)

        0 0
        • jIrI___  

          A ještě horší je můj případ – na pohled jsem čím dál hubenější, ale vážím furt stejně, jen mi někam mizí svaly :D

          0 0
          • MirosPikos  

            Kdepak Jiří, pokud je to takhle, že vážíš stejně a vypadáš hubeně tak naopak mizí sádlo ve větší míře než svaly. Pokud si hlídáš stravu, tak bude svalů mizet minimálně. Určitě bys to poznal na výkonnosti.

            0 0
          • metelesku  

            zkus poskocit na jedne noze na miste. jestli ti nahodou nehrka v brise nebo na zadech. bud to budou kamenny jatra nebo sutry v ledvinach :-D

            0 0
    • ivko  

      no momentálně mám 75 kg / 184 cm. za poslední 2 měsíce jsem shodil cca 10 kg, což mi připadá opravdu hodně… Nikdy jsem nebyl tlustý, ale začíná se ze mě stávat druhý Bradley Wiggins :-D

      0 0
      • McBlacky  

        záleží co myslíš tím: nebyl tlustý.

        jedna věc je jak vypadáš na pohled a druhá kolik máš % tuku. Ono pokud jsi předtím vůbec nesportoval tak 75kg tvého těla bylo tvořena minimem svalů ale hodně tuku.

        0 0
      • John Tequila Lemon  

        Merim 185. Kdyz jsem delal sjezd a byl jsem 4× tydne ve fitku, mel jsem 95kg, tretim rokem uz delam vytrvalostni cyklistiku a aktualne mam 71kg a mam 5% telesnyho tuku a celkove ho mam jen o 3kg min nez v te predchozi fazi. Proste telo si pro dany typ zateze najde samo rovnovazny stav. Anabolika jsou pro blbecky co honi svaly z duvodu nejake socialni disfunkce. Vysledek je ten, ze pak honi 2× dene v dobe sypky, neb maji pretlak a kdyz nejsou v sypce tak si ani nevrznou neb jim nevstane …

        0 0
        • KRAJIC  

          Ty vole, to je solidní rozdíl v té váze 23kg ve svalech. Hádám, že rodiče tě ty 3 roky nevidět, tak tě ani nepustí domů bez prokázání totožnosti.

          0 0
          • John Tequila Lemon  

            Mrkni ke me do profilu kolik mi je let ;-) u rodicu uz fakt dost dlouho nebydlim, rekl bych tak 19 let. No a zena to moc neresi, neb kdyz me vidi kazdej den tak to tak neprijde. Vobcas tedy neco rika jako ze jsem vychrtlej, ale to je tim ze se styka (prevazne v praci) s lidma co maji mirnou nadvahu :-). Lidi co jsem nevidel treba rok me nepoznali, to je fakt. Mnohem vetsi problem ale bylo, ze tak 1,5 roku mi klesala vaha a furt jsem musel menit hadry, kosile treba o 12cm pres hrudnik a tak … docela to lezlo do rozpoctu :-).

            0 0
          • John Tequila Lemon  

            Tady se muzes podivat na rozdil mezi roky 2011 a 2012. Z 2010 nemam tady zadnou fotku po ruce, ale dres jsem musel mit na rukavu rozstrizenej, abych tam dostal ruku. Na „normalni kolo“ (tim nenormalnim myslim sjezdovy kolo) jsem si sedl v dubnu 2010, takze si vem ze to je vlastne 2 roky a 3 mesice k dnesku. Ta svalova hmota sla dolu mnohem rychlejs nez ji tam dostat, to jsem delal predtim snad 15 let. Pravda je, ze pri pouziti anabolik by tam byla za 6 mesicu. Ale taky je pravda, ze se to neda delat moc dlouho, pokud dotycnej chce prezit. Takze kdo chce brat, at se pripravi na pouze velmi kratkou karieru sporotvce. Ale kdo chce mit celozivotni vykonnost a nema sport jen jako docasnou epizodu zivota (vydojit co nejvic a pak dleat neco jinyho), tak brat proste ani nemuze.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Nechci tě urazit, ale moc rozdílů jsem nenašel :)

              0 0
              • John Tequila Lemon  

                Krome toho ze loni to byla 26 a letos 29er ;-) jsi si mohl vsimnout velikosti toho svalu na ruce, kterym si pubertaci meri muznost.

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Kolo jsem neřešil. No možná jseš na druhé fotce trochu vysekanější, míň tuku a vody v podkoží :))).

                  Prostě ty fotky zkreslují, ty kila ti samozřejmě věřím, ale ten bicák na první fotce mi nepřijde nijak brutální, prostě běžný cvičenec čtyřikrát týdně, čili žádný zázrak ;).

                  0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Ja byl driv sjezdar, ne kulturista ;-)

                    0 0
                    • Člověk a jeho svět  

                      Neee, dobrý to bylo a je :).

                      Docela by mě zajímalo, co jsi jako sjezdař trénoval, jaký jsi měl split? Jaké cviky, série, opakování? Jak jsi kloubil cvičení s kolem, resp. naopak…

                      0 0
                      • John Tequila Lemon  

                        No nevim … tady poustet know-how ktery je ted urceny jen mym sverencum :-). No tak predne je treba si uvedomit, ze vetsina lidi pod pojmem posilovani si predstavi tlak v leze, nebo bicepsovej zdvih a dal jejich fantazie nejde. Timto zpusobem se posiluje kosterni svalstvo. Kulturisti posiluji jen to a to ani ne na vykon, ale na efekt, jde prece jenom o dosazeni „idealni anticke postavy trochu nafoukle, ale porad s nejakymi pravidly symetrie a vyvazenosti“-jednoduse receno. Pokud chce nekdo posilovat aby mu to pomohlo v jinym sportu, kterej je zamerenej na nejakej fyzickej vykon ne na krasu, tak tohle cviceni je nepouzitelny. Predne se musi posilit postularni hluboke svalstvo. Bez jeho posileni nema smysl posilovat vnejsi kosterni svalstvo. Mimochodem kazdej cyklista by mel vnitrni postularni svalstvo posilovat alespon 1× za tyden tak 30min staci. Dale jsem ta daval kruhovy trenink, ktery se skladbou menil mezi silovym az silove vytrvalostnim. Typickeho posilovaciho cviceni, ketre se pacha ve fitcentrech mraky bylo mensina, protoze to nikam nevede a neni to k nicemu samo o sobe vykonove dobry. Ted teda posiluju porad, neb to mam rad, ale pouzivam spis vic dynamicky metody, ktery kombinuji jak postularni svalstvo, tak to kosterni a dulezity je i balancni cviceni se zavazim, neb to dobre posily vazy a upony a to je hodne potreba aby byl clovek „houzevnatej“. Je to vsecko pomerne slozity to napsat strucne a ani to psat nechci, protoze to delam komercne pro nektery individua :-) (vsecko necyklisti). Ale co se dá cyklistům doporučit, tak to je treba podobny typy cviceni jako tyhle dva co dam odkazy, ma to vyhodu, ze to je s minimem „nacini“ a je to velmi ucinne a pro nas sport velmi uzitecne (nedelam vyrobci reklamu, ja sam to od nich pro sverence kupuju za plnotucnou cenu) klik 1 a klik 2

                        0 0
                        • Člověk a jeho svět  

                          Jo, díky, to mi celkem stačí. Já nesbírám rady, ve vší úctě toho mám odcvičené celkem dost, a moje alma mater mě taky něco naučila ;). Každopádně jsem rád, že zde člověk narazí i na nějaké nositele informací :).

                          0 0
                        • Bjerndi  

                          +1 díky za připomenutí.

                          Dá se říct, že s tím kosterním svalstvem bojuju, problémy v bederně-křížové oblasti zejména u běhu…člověk by řekl, že taková cvičení půjdou lehce, ale donutit se to dělat je fakt někdy na hlavu.

                          Osobne cvicim sms system a urcite letos doslo ke zlepseni stavu i kdyz bych tomu mel davat asi vic, ted se pred sebou stydim :)

                          0 0
                          • John Tequila Lemon  

                            No jestli te boli tam, tak musis vic posilovat ty vnitrni svaly. Posiluje se to blbe ale jde to. Predne prestan posilovat kosterni svalstvo, aby nesuplovalo funkci toho hlubokyho. A tak 3 mesice se soustred pouze a vyhradne na to hluboky … Musis posilit toto: Čtyřhlavý sval bederní, sval bedrokyčlostehenní (obr 1); Hluboké svaly zad – krátké a střední a Hluboké svaly zad – dlouhé (obr 2). Kazdej bezec a cyklista by to mel posilit ;-).

                            0 0
                            • Bjerndi  

                              jasne ja chodim na rehabku a tam me naucili cvicit s tim sms systemem. Vetsina cviku je o podsazeni panve a zatnuti brisnich svalu a narovnani patere. Ted chodim na druhy kolo po pul roce aby zkontrolovali, zda to cvicim dobre :)

                              Prusvih byl, ze v 17–18 mi doktorka rekla, ze to je spatnej obratel a nic s tim poradne nejde delat. Faktickej stav jsem zjistil loni…fakt to neboli pri drtive vetsine veci, ale musel jsem skoncit s fotbalem, protoze behani 4–5 dni v tydnu to opravdu nezvladalo.

                              No snad v sobe probudim poradnou moralku a dostanu se k tomu, ze i behani kdykoliv bude v pohode

                              0 0
                            • Bjerndi  

                              a ještě využiju zkušenosti pisatele. Máš nějaký tipy, jak ty svaly posílit i mimo cvičení ? Nějaký třeba normální věci které si člověk ani neuvědomuje… ?

                              0 0
                            • Breakpain  

                              Jen takový dotaz, nechci dělat chytrého … jen mě to zajímá. Bedrokyčlostehenní je většinou zkrácený sval – chtělo by ho to protahovat. Posilováním se bude rozvíjet dolní skřížený syndrom a tím padem se zkrátí bedra a ochabne pupíček (to je to co by se nemělo dít). Takže jaký smysl to má ho intenzivně posilovat?

                              Asi je více úhlů, jak se nato dívat (opravdu nerýpu, jen to mám naučené takto …).

                              Díky, Aleš.

                              0 0
                          • novas32  

                            jestli do toho muzu vstoupit, pokud mas potize s bederni oblasti, je na miste jak pise John… posilovat svaly panevniho dna. Coby „absolvent“ 2 operaci bedernich ploten o tom myslim docela dost vim a taky vim, ze se ty cviky nenaucis poradne, pokud ti nejaky fyzioterapeut neporadi, jak na to. jestli mas moznost, nech si napsat rehabilitace u obvodaka a s nekym se porad. vim, o cem mluvim.

                            0 0
                            • Bjerndi  

                              trochu me stvem ze mimo cviceni na to nic moc neni…treba plavani nebo jinej druh sportu. Ale za svoje vymluvy si muzu sam a snad ted budu jeste vic duslednejsi. 20 – 30 minut denne neni zas tak hrozny

                              0 0
                              • novas32  

                                neni, zalezi na tom, jak dlouho to vydrzis. mne se to poprve pocubilo ve 31, prvni operace, pak 3 mesice rekonvalescence a rehabilitace a cvicit jsem vydrzel rok. porad to samy, onanie jako blazen. vyflak jsem se na to a sup, ve 36 jsem sel znovu. a zase necvicim, flakam to. teda obcas neco jo, je to o vuli to vydrzet. ja se k tomu nejak nemuzu dokopat :) ale zase vim, co to obnasi, tak me dalsi pripadny repase nezaskocej :)))

                                0 0
                                • Bjerndi  

                                  Já souhlasím. Navíc teď je aspoň ta motivace, že to je trvale odstranitelný.

                                  Třeba na kole nemám vlastně problémy i když letos jsem začal jezdit opravdu často, ale kvůli triatlonům bych rád zlepšil běh a tak se budu muset podívat pravdě do očí :)

                                  0 0
                        • ondromed  

                          Kolik ten spacák na videu váží?

                          0 0
                          • John Tequila Lemon  

                            Finto toho „spacáku“ je v tom, že to je vak na vodu. Může se tam narvat až 25litrů=25kg ;-). Ale to nikdo nemá :-). Protože je i kontraproduktivní mít to plný, hrozně důležitý je to, aby se ta vody mohla přelévat a tys byl nucen pracovat s tím tak, aby se to nepřelévalo. To se jaksi děje samo, to vyvažování, to dělá tělo automaticky nad tím se nemusí myslet … to je právě práce pro „hluboké“ svaly. Já tam mám 13 – 15litrů podle toho, jak jsem „unavenej“. No a co se nezaplní vodou, to se dofoukne vzduchem (pusou) aby to mělo ten tvar a nebortilo se to. Snadný.

                            0 0
                            • lutte1  

                              Je to super, kámoš dělá závodně atletiku a taky s tim cvičí. Pro někoho kdo na to neni zvyklej docela brutál :)

                              0 0
              • Roman11  

                Já taky ne. Hádal bych tak 5 kilo, 23 se mě zdá nesmysl. Teda podle fotky, né že by to nebylo možný, to určitě jo.

                0 0
      • Azmir  

        Při tvé výšce jsme ted na 67kg, ale normál je 70, hubený jsem, ale nahoru to vůbec nechce.

        0 0
      • pelhrimov  

        Měl jsi, nadváhu 85kg/184cm, škoda, že neznáme věk. Teď teprve začínáš mít bikerskou váhu.

        0 0
    • AleZ80  

      Řekl bych, že nemizí svaly, ale tuk ( ten se ukládá i na rukou apod. ) ;) Jinak základ je jíst dostatek bílkovin ( minimálně 3/4g na 1kg váhy, ideálně alespoň 1g na na 1kg váhy ).

      0 0
      • MirosPikos  

        Bude nejspíš mizet obojí, pokud si není jistý starou, tak je to při těchto výkonech téměř jisté.

        Jinak s těmi gramy na 1kg tělesné váhy. 3–4g na 1kg – to je spíš doporučení pro kulturisty.

        Naopak 1g je docela málo. Já bych to viděl spíš ideálně 2–3g :) A hlavně vhodně sacharidy a aminokyseliny. Sacharidy bych doporučil tyhle

        0 0
        • AleZ80  

          Psal jsem 3/4g, ne 3–4g ;-)

          Jinak nacpat do sebe 2,5g na 1Kg by při jeho váze zanamenalo:

          200g kuřecích prsou, 200g lososa, 200g 30%-ního sýra a 7 vajec – to už je celkem futrovačka.

          0 0
          • metelesku  

            jj. 3–4g je leda tak pro zobajici kulturisty. telo stejne nepobere o moc vic jak 1.6g/kg a to jeste byvaji spis vyjimky kterym to jde tak snadno bez podpurnych prostredku.

            0 0
          • Mark-H14  

            Za jakou dobu? Za den?

            0 0
            • AleZ80  

              Za den.

              0 0
              • fousac  

                to jako prezit celej den z takovy lehky svacinky?

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Mluvíme zde ale o gramech bílkovin na kilogram tělesné váhy. Váží-li kulturista 100 kg, což je v přípravě spíš málo, je to nějakých cca 400 gramů bílkovin denně.

                  0 0
                  • Excel  

                    to je metrák a půl pohanky

                    0 0
                    • newbie  

                      nebo dvě kila masa… v každém případě trošku moc na to, aby to šlo nějak rozumně spořádat v „normálním“ jídle

                      0 0
                • AleZ80  

                  K tomu samozřejmě nějaké pečivo, rýže, brambory… (sacharidy), ovoce (vitamíny, sacharidy, vláknina) a zelenina (vitamíny, vláknina).

                  Místo těch 7 vajec můžeš dát 400g hovězího (+/- stejně bílkovin). To už zas tak málo není, ne ?

                  Samozřejmě taky nemám problém s tím sežrat na gril-akci kilo masa za večer, ale to není běžný stav ;-)

                  0 0
          • AsiJura  

            Nuda:) zvykneš si na všechno a nakonec to ani nestojí tolik peněz času. Kuřecí prso má cca 250g, dvě za den zvládnu v pohodě, 7 vajec dám na posezení, 200g eidamu jsou dva rohlíky se sýrem, takže bych to prostě tak nehrotil a když si pomůže proteinovým koktejlem tak úplná zívačka, věř mi, zkoušel jsem to a od příštího týdne mi ten režim začíná znova. Prostě 2g na 1kg se dá v klidu řešit jen žrádlem. A ještě bych doplnil třeba litr mlíka(30g bílkovin) to se dá vypít večer na posezení. Ale ne každý dobře tráví laktózu.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Mě napadá snad jen: co na to peněženka? :-)

              0 0
              • fousac  

                nesmis na to kureci do hospody.. pekne postaru, koupis cely kure, to neni tak drahy, s trochou sikovnosti z nej vyrezes 4–6 rizku, zbytek do kastrolu, povarit, prisypes vyse zminenej metrak pohanky a 7 vajec a je hotovo… ;)

                a pokud si echt sportovec, muzes jeste prihodit dve nudle, a az zacne jedna honit druhou, hned z toho mas poradnou zavodni polivku..

                0 0
              • AsiJura  

                Nezvládám zároveň s hospodou, ale když se pořádně pustím do cvičení, tak jde hospoda bokem a dá se to krásně utáhnout, kuřecí prsa a vajíčka vychází cenově zhruba podobně na cenu 1g bílkoviny, a když si to vaříš doma, tak to zas tak drahé není. Nekupuju si kdejaké blbosti, na které mám chuť, stojí dost peněz a nic mi nedají, ale raději si koupím něco u čeho mám jistou dávku výživy zaručenou. cca to je tak 200kč na den, když nepočítám doplňky, ale jen čistou stravu.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Hm, poslední dva roky si píšu všechny výdaje a vychází mi to zhruba na 50–60Kč/den za jídlo a ještě mi to připadá hodně. :-)

                  Do hospody chodím taky opravdu jen vyjímečně, ale zase je pravda, že ušetřené prachy sežere kolo. :-)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    tak to je hodně levný. Já se pod 300 na den nemám šanci vejít, spíš je to víc – bez alkáče a bez doplňků/vitamí­nů atd.

                    0 0
                  • AsiJura  

                    jen tak ze zvědavosti, můžeš mi rozepsat tvoji průměrnou stravu na den? Co a kolik? Za 60kč je tak to maso, a kde je zbytek? To fakt čumím.

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Abych řekl pravdu, tak když jsem si to spočítal poprvé, tak mě to samotného překvapilo. Normálně bych řekl, že za 50 Kč se ani nenasnídám. Musím ale podotknout, že bydlím s přítelkyní, takže vaříme a nakupujeme pro dva, což mi přijde výhodnější než se patlat s jídlem jednoho.

                      Snídaně: jogurt s musli

                      Dopoledne: ovoce, nebo pečivo s marmeládou

                      Oběd: Prostě oběd, teď jak na tím uvažuji, tak je fakt, že to maso nekupujem skoro vůbec. Vlastně velkou většinu nám vždycky někdo dá. Ale jinak to je hromada zeleniny s nějakou přílohou (rýže, těstoviny). Hodně taky vaříme různé směsi, prostě levné studentské jídla. :-)

                      Odpoledne: většinou nic, protože oběd mívám pozdě

                      Večer: Nějaké pečivo se šunkou a hromadu zeleniny.

                      Nejvíc utratíme za zeleninu, tu fakt chodím nakupovat každý třetí den. Taky jsme úplně omezili sladkosti, které dělají hodně a kupuje opravdu jen to nejpotřebnější. Asi to z tohohle jídelníčku tak nevypadá, ale opravdu to vyjde tak, jak jsem napsal. :-)

                      0 0
                      • AsiJura  

                        já ti nevím ale jogurt s musli, pokud to není nějaký hegeš, tak už to vyjde na 15–20kč, ten oběd taky nedáš pod 30kč v žádném případě, při dnešní ceně zeleniny prostě nevěřím, že to co jsi napsal seženeš pod 60kč, ale možná mám jen odlišnou představu o porci jídla, třeba ti jeden jogurt vydrží dva dny a musli nesežereš 200g jak já:)

                        0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Jogurtem jsem myslel klasických 500ml, tak ten mi vydrží na třikrát. Musli nevím, sypu to od oka, ale není to klasické předražené emco, ale sypané, které je mnohem levnější. :-)

                          Můžu to zkusit další měsíc přepočítat, abych zjistil, jestli se něco nezměnilo. :-)

                          0 0
                  • jIrI___  

                    Taky mi to vychází kolem těch 60 Kč. Ale nutno napsat, že na obědy chodím do menzy.

                    0 0
                    • AsiJura  

                      No když sem vás s noxou viděl v těch rychlebkách, tak je fakt, že na těch 60kč vypadáte, a jak Kuba zjistil v praxi, v terénu se oplatí mít kosti obalené;)

                      0 0
                      • Excel  

                        :-)))

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        si zlej a uplne bez soucitu:DD

                        0 0
                        • AsiJura  

                          Ono na té větě: jste to, co jíte, něco bude. Já jsem ještě před rokem a půl vypadal v podstatě stejně, ale padám moc často z kola, a tak bylo třeba to tělo trochu více obalit:)

                          0 0
                          • Biker jak Pes  

                            Je to jasné, na měkké tukové polštáře se přece jenom lépe padá, než na kosti. :-D

                            0 0
                            • AsiJura  

                              Tak tak, akorát mě občas sere, když se mě lidi ptají, proč vozím camelbak ve předu, a ne normálně na zádech:D

                              0 0
                      • jIrI___  

                        :)) nenaděláš nic, mi ani pravidelná noční piviska nepomáhají ztloustnout a cpát se jídlem, když nemám hlad, nehodlám.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No..svacinka kafe+susenka…vecer pred spani dve piva a balik chipsu…nenade­las nic:DD

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Asi tak nějak. Celé prázdniny (= když chodím pravidelně do práce) to mám takhle:

                            snídaně: jogurt (samozřejmě chemicky ochucenou Jogobellu, kdo by do sebe měl chuť po ránu rvát ty hnusné bílé jogurty)

                            svačina: 2 koblihy a nějaká tyčka (Snickers, Mars,…) nebo tatranka

                            oběd: 2 rohlíky, nejčastěji bez ničeho, občas s pár kolečky šunky

                            večeře: co doma mamina navaří, ale většinou vaří to co nemám rád, takže beru 2–3 krajíce chleba + sýr nebo salám

                            před spaním: šíša, 2 lahváče a tyčinky nebo chipsy

                            Přes školní rok to je v podstatě stejné s tím rozdílem, že na oběd jdu do menzy a večer na 4 točené

                            0 0
                            • AsiJura  

                              Nechtěl bych být tvoje tělo:D Si nedokážu představit žít takhle týden, natož nějakou delší dobu jak ty.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Nejsi první člověk, který mi tohle říká :)

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  A ještě abych to uvedl na pravou míru, tak to je jídelníček, když celý den nejedu na kolo nebo něco takového.

                                  0 0
                            • Biker jak Pes  

                              docela peklo…

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              Snidane..kdyz stihnu nebo mam po ranu chut..vetsinou ale skacu na kolo a davam si vyjezd v tempu po hlavni tride ke skole. Pak teda nejaky kolacek s tvarokem, kavicka a dzusik. Svacinka uz byla. Obed v menze, za dve hodiny nejaka svacinka. Vecere nejaky ten chleba a pak to pivo a pripadna pochutinka:)

                              0 0
                            • Yura  

                              Strasna strava. Ty sportujes? To je tak strava pro nejakeho vychrtleho technofetaka. Kde jsou komplexni sacharidy, kde jsou zivocisne bilkoviny, jde je ovoce a zelenina? Ja se nepovazuju za profi sportovce, ale mam narocne zamestnani(ste­hovak) a pri tehle strave bych za 2 dny zdechl. Moje snidane je vetsinou 100g pohankove vlocky, lzice medu, 5 vajec a 2 krajice tmaveho chleba. Behem dne pak minimalne 2 jidla maso+ priloha a mezi jidly ovoce/zelenina. Strava jeproste zaklad a to co ty konzumujes neni vubec pro tve telo zdrave a nema to zadny prinos. Jsou to v drtive vetsine prazdne kalorie. Proste jidelnicek klasickeho cecha blee..

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Joo, ovoce jsem zapomněl. Tak ze dva banány týdně si dám jen tak na chuť a když je sezóna, tak i ředkvičky :). A za sportovce se už dávno nepovažuju, práci mám nenáročnou, o škole nemluvě, v podstatě celý den sedím na jednom místě. Kdybych dělal něco fyzicky náročného, tak je jasné, že si s tímhle nevystačím a večer umřu :). Ale za ty roky jsem si už nějak zvykl a ani hlad nemívám. Sníst naráz 5 vajec, tak mě to roztrhá :D. A stejně umře ten co jí nezdravě i ten co jí zdravě, takže nevidím momentálně potřebu to nějak lámat přes koleno a víc řešit. Víc to řeší jen moje okolí a to mi bohatě stačí :D

                                0 0
                              • AsiJura  

                                Lépe bych to nepospal, ta druhá věta to vystihla:) Bohužel, lidi si na to příjdou až je pozdě. A nikdy jim nevysvětlíš jak dobře se můžou cítit jen díky kvalitnímu jídlu, jak budou méně nemocní, jak více vydrží, no prostě celkově, že je to základ.

                                0 0
                      • nox159  

                        sice zareaguju zpetne ale teda prozeru daleko vic a myslim ze celkem slusne jim :)

                        ted je pruser ze to asi obalit uz nepujde tak lehce…

                        0 0
        • biker jura  

          ideální je pro vytrvalostní sport něco mezi 1,6 – 2 gr/kg. víc tělo nedokáže efektivně využít a akorát to zatěžuje ledviny.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ok souhlas, těch mých 2–3g bylo moc, to jsem bral podle sebe kdy jedu posilku, bajk, hokej a další doplňkovky.

            0 0
      • Yura  

        3/4g na kg vahy je malo. Aspon 1,5g na kg vahy u tvrde trenujiciho sportovce. Spis se zamerit na kvalitu tech bilkovin, takze morske ryby, vajicka, hovezi, kruti…

        0 0
        • metelesku  

          muzes tohle prosim rozepsat, co si predstavujes pod kvalitou bilkoviny a proc prave ty vyjmenovane druhy?

          0 0
          • MirosPikos  

            Kvalita bílkoviny v tomhle téma bude znamenat to, jak snadno je stravitelná a jak dobře jí tělo dokáže využít. Kdy se za za jednu z nejlépe stravitelných považuje třeba vaječná bílkovina – proto Whey Protein. Proto by rozhodně neměly chybět ve stravě vajíčka. Pak určitě kvalitní maso, bez toho to zkrátka nejde. Proto hovězí a kuřecí. No a pak je taky důležité do sebe dostat nějaké ty dobré mastné kyseliny – tuším nenasycené a na to je dobrá mořská ryba.

            0 0
            • mr.ricardo  

              Ja ti nechci brat iluze, ale whey protein neni vajecny (wheyce?), ale syrovatkovy. Vajecny protein je egg protein a je vetsinou drazsi. Whey protein je bud koncentrat, kde je smichano nekolik druhu proteinu podle rychlosti vstrebavani, nebo izolat, ten je drazsi a je to nejcistsi a nejrychleji vstrebatelny protein. Kazdopadne jako doplnek stravy pro vytrvalce staci smesny a hlavne se zamerit na slozeni normalni stravy. Sypani je vzdycky jen doplnek.

              0 0
            • John Tequila Lemon  

              Nejkvalitnejsi aminokyseliny jsou z hoveziho, klokaniho a jeste jehne. 150g na den staci. Kdyz tam posle jeste 1 vejce k snidani a jednu porci kvalitnich testovin (obsahuji taky pomerne dost proteinu) tak ma denni davku pokrytou. Vic bilkovin jen zatezuje metabolismus a zbytecne zasira ledviny.

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                150 gramů masa, byť kvalitního, to je nějakých max. 40 gramů bílkovin. Jedno vejce – cca 6 gramů. Porce těstovin cca 30 gramů bílkovin. To jsi na 80 gramech bílkovin, když to zaokrouhlím a ještě spíš nadsadím. To moc nestačí.

                0 0
                • John Tequila Lemon  

                  Mas to skoro dobre ;-). Mas tam jeste nejakej prijem z peciva, kdyz mas cerealni kvalitni pecivo, pak urcite k snidani davas tak 50g vesnyho srotu tam taky neco je – snidane je prvni velk yjidlo dne a pak mas jeste minimalne jednu dalsi prilohu k nejakymu dalsimu velkymu jidlu (velky jidla s prilohou min 2× za den – obed vecere). Takze mas 3 velk yjidla za den + 2 svacky a ve vysledku se to nasklada na 1,5g/kg hmotnosti tela. A kdyz umis pocitat dal tak si spoctes i prijem sacharidu a podle prijmu sacharidu si spoctes prijem tekutiny a … a mas teoretickej vysledek kterej sepodle jedincu lisi ±40% :-). Zakladem je evidence prijmu sacharidu a bilkovin s evidenci vahy a mnozstvi telesneho tuku a je nutny k tomu evidovat vykon. A pokud na to nemas nervy a excel ti je cizi porid si WKO+ … dalsi rady uz jen v poradne. Prace je prace, ne? :-)

                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Jo, takhle samozřejmě jo. Ale víš jak to je, napíšeš porci kvalitního masa, jedno vejce a těstoviny – a někdo to vezme ad absurdum a nebude jíst nic jiného :).

                    Další je věc je kolik gramů bílkovin na jednu porci, jak často, co před a co po výkonu. A pak si s tím můžeš hrát, třeba takové sacharidové vlny apod.

                    Souhlasím, evidence je základ. Pro posilování tedy určitě.

                    0 0
                    • John Tequila Lemon  

                      Dovolim si trosku odporovat, pro vytrvalostni a silove vytrvalostni sport je evidence vic dulezita nez pro kulturistu. Kulturista se nemuze dostat do katabolicke faze. Ma ji pouze 4× rocne dva tydny dycky po ukonceni sypky :-), ale to je zcela rizeny a neodvratny proces patrici k teto zivotne-sportovni zalibe.

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        Asi jo, asi jo…

                        Záliba je to v podstatě smrtelná, někdy tedy skutečně smrtelná, ale kdo má v hlavě vojtěšku – kdo chce kam… Jinak to je paradox, dřeš se, jsi pořád v dietě… A za pár měsíců je to v sakrech. Stačí zánět manžety rotátoru, např.

                        0 0
                        • John Tequila Lemon  

                          Ja bych nerekl ze maji vojtesku, ja ty lidi znam. Jsou dva typy lidi co sypou. Jednak vykonovy klturisti a ti to proste maji vyhroceny stejne jako cyklisti jezdeni na kole (tim myslim profiky s najezdem 30tis rocne co tomu podridili zcela vse) a pak jsou lidi co to delaji tak jako trochu a napul a v podstate sypou vic nez ti profici, protoze proste musi aby jim to rostlo kdyz to flakaji. A i tadle druha skupina ma jiny motivace nez „byt nejlepsi“. Chtejio byt treba krasni :-), nebo si mysli ze to zabere na zensky, nebo si mysli ze Rocky existuje :-), nebo to jsou proste poulicni rvaci … proste ja tuhle druhou skupinu moc nemusim. Lidi z te prvni mam i rad, blazni co maji fakt tak brutalni cil, ze tomu obetuji i zdravi. Ta druha skupina jsou blazni kteri nevedi co pachaji a mysli si ze jich se vedlejsi ucinky netykaji.

                          0 0
                          • Člověk a jeho svět  

                            No, já znám dva, co si dávali osmitýdenní kůru tesťáku, celkem vyrostli, silově šli nahoru hodně. Jeden pak tři měsíce nedělal nic jen kalil, spadl, zhubl 12 kilo… Tak tam hodil po 3 týdnech ve fitku dalších osm týdnů. Ten další šel bručet :). TOmu říkám pytel vojtěšky :))).

                            0 0
      • loscronos  

        Myslím, že 3–4g bílkovin není dlouhodobě udržitelné ani pro kulturisty. Navíc tělo není schopné již takové množství efektivně využívat – vlastní zkušenost: http://www.fitnesstrenink.blogspot.cz/

        Na kole jezdím rád, ale jako doplněk k posilování. Proč neřešíte vůbec sacharidy? Dle mého se po dlouhém tréninku na kole se vyčerpá jak „rychlý“, tak „pomalý“ glykogen a právě ihned po tréninku bych to řešil přísunem sacharidů. Pokud nedoplníte sacharidy, začnou se s tuky odbourávat i bílkoviny ze svalů – pro zajištění aminokyselinové hotovosti. Po tréninku ve fitku je ideální doplnit sacharidy a potom bílkoviny. Bílkoviny doplňovat v průběhu dne tak, aby nenastal katabolismus. Myslíte, že to je po tréninku na kole jinak? Díky

        0 0
        • McBlacky  

          záleží po jak intenzivním tréninku. Čím intenzivnější tím víc je potřeba sacharidy. Pokud se ale jede v rozmezí kompenzace-spodní půlka ZDV, s cílem hubnout nebo trénovat efektivitu metabolismu tak jich tolik nemusíš přijímat

          0 0
    • jecnak  

      80–100km denne, za vikend, za mesic? Neco o aerobni zone jsi slysel? Zkus nejdriv http://kpo.cz/…ziologie.htm a pak se pripadne poptej znovu.

      0 0
    • WEGO  

      Nitrix od firmy BSN a pokud už máš po třicítce tak Tribulus Terresrris (česky – Kotvičník zemní) cca v 60. letech používám jako přírodní anabolikum bulharskými vzpěrači, které se používá dodnes.. viz, ta fusatá vzpěračka z olympiády :D

      0 0
    • pelhrimov  

      A jak jsi přišel na to, že Ti ubývá svalová hmota?

      0 0
    • Miksabiker  

      Čauves, věnuju se trochu cvičení a proti úbytku svalové hmoty zkus toto http://obchod.ronnie.cz/…ro-4000.html. mám s tím jen ty nejlepší zkušenosti

      0 0
    • VlkenCZ  

      Já to dělám tak, že po nějaké náročnější jízdě do sebe nafutruju kostku tvarohu (250g) a litr mlíka… Přísun bílkovin je + – 60g, což u mě při 73kg 182 cm dělá už docela dost bílkovin :D … Pokud ale vím, tak když člověk za den přime 40g bílkovin a sportuje, tak snad ani o svaly přijít nemůže, když jsem koukal na jídelníček profi cyklistů, tak tam právě mají bílkovin minimum..

      0 0
      • biker jura  

        mohl bys sem hodit nějaký odkaz na ten jídelníček profíků? dík

        0 0
      • česílko  

        Lektvar tvaroh a mlíko vylepšenej cukrem jsem za mlada párkrát testnul,ale byl jsem jak mašina na bioplyn.

        0 0
      • gallardo  

        po jizde tvaroh? no ty vole… po jizde to chce doplnit rychle cukry a ne drtit zaludek necim, co se travi 6 hodin

        0 0
    • Memphis22  

      Kliky každej den, posilka minimálně jednou týdně, jinak se není čemu se čemu. Já dávám většinou i po vyjížďce protein…

      0 0
      • Memphis22  

        Pokud chceš konkrétní příklad, tak já mám nejlepší zkušenosti s tímhle http://www.nutrend.cz/…ore-100.aspx různě po netu jde sehnat i levnějc, jeho největší výhoda je chuť, rozpouštím ho v mlíku a ani po půl roce (jedna piksla mi vydrží i dýl) se nepřestal chutnat. Zatím jsem zkoušel jahodu a vanilku.

        0 0
        • Tomahomo  

          Jenom taková kontrolní otázka – jaké zkušenosti máš s něčím čeho jíš cca 5g za den, což je cca 4g bílkovin??? :o))) Jinak by mě zajímalo proč kupuješ nějakou „sračku“ v ceně 800/kg, když si můžeš koupit kuřecí/krůtí prsa cca 6× levnější :o)))

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Jo balení na půl roku, až teď to čtu. To pak chápu to mlíko, pít skoro čistou vodu není zrovna terno :)

            0 0
            • marco  

              Hlavně podle návodu je to s vodou poměrně dost hnusné jako týden zvětralá voda na kytky ještě že se to míchá jen na 150 ml a dá se to na 2 hlty pozřít. S nízkotučným mlékem je to lepší.

              0 0
            • MirosPikos  

              No ono mlíko co se prodává je téměř voda :-) Pravda, je tam nějakej kasein po kterým 90% populace parádně sere :-D

              0 0
          • Memphis22  

            Asi takhle, kupuju balení po 2250g vždy kolem 1000 kč, jedna dávka je cca 20 gramů, tzn 16–17g bílkovin. Což odpovídá zhruba 80–100 gramům masa pokud se nemýlím, takže to furt vychází levnějc. Navíc s masem jde i spousta tuku a jiných nehezkých věcí. To ale neznamená, že ho taky nejím… :) A zkušenosti? Mám docela odzkoušený, že mi to pomáhá jak udržovat svalovou hmotu, tak usnadnit regeneraci. Trávicí potíže nepozoruju a imho jedna odměrka denně není žádná velká dávka. A to mlíko bych chlemtal tak jako tak, páč mi chutná. :)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Víš, co ti pomáhá? Říká se tomu placebo. 20 gramů proteiňáku denně ti v regeneraci moc nepomůže :).

              0 0
              • Memphis22  

                Ale p*ču! :D

                Ok, dejme tomu, tak přestaň kritizovat a zdůvodni svůj příspěvek. ;)

                0 0
              • Memphis22  

                Ale p*ču! :D

                Ok, dejme tomu, čistě hypoteticky, že ne… A teď mi to zdůvodni. ;)

                0 0
        • Člověk a jeho svět  

          To neděláš dobře s tím mlíkem…

          0 0
          • Memphis22  

            A proč ne?

            0 0
            • Atilla  

              Spomaluje se trávení, ale já to tak praktikuju léta, protože s vodou se to nedá chlastat a klidně si dám i plnotučné:)

              0 0
              • AsiJura  

                Tak hlavně se to nedoporučuje proto, že člověk zaplatí ranec za to, že mu odfiltrujou laktózu od proteinů, aby se rychleji a efektivněji trávily a pak ji tam mrskne v mléku zpátky.

                0 0
    • Roman11  

      Pokud budeš jezdit stylem co píšeš, úbytku svalové hmoty se nevyhneš ani když budeš jíst jakékoli doplňky stravy atp. Pokud chceš na kole shazovat pouze tuk s minimálním úbytkem svalů, musíš jezdit s mírnou intenzitou, tepy max. do 140/min. To lze realizovat tak na silnici, v členitém térenu je to skoro nemožné. Nabrat svalovou hmotu můžeš v posilovně a k tomu samozřejmě kvalitní strava s dostatkem cukrů a bílkovin. Vím o čem mluvím, 15 let jsem chodil do posilovny, v posledních 5-ti letech kombinuji posilku s kolem, převažuje kolo, posilovna málo. A mám na svalové hmotě možná o 8 kg míň než předtím.

      0 0
      • jonti  

        Asi je každý jiný typ, já jsem výrazný ektomorf. Při tréninku na kole, ale i tréninku obecně se musím i v přípravném období víc zaměřit na sílu a právě čisté ZDV mě nikam neposouvá. Taky je důležitá kvalitní regenerace – nemít další náročný tréning než zregeneruješ z předchozího.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Na bajku jsem přibral asi 2 kg svalů. Po přechodu ze silničky to na bajku pro mě byla trága, furt mě bolely ruce. Do dvou let mi posílil vršek (i vizuálně), bohužel na úkor těch 2 kg o které jsem přibral, protože na bajku jsem se ve fazónové váze oproti silničce lišil právě o ty 2 kg. Celkově to ale hodnotím pozitivně, lepší vzhled a hlavně přestaly bolet záda.

        0 0
        • Roman11  

          Věřím, že je to tak jak píšeš. Pokud jsi dlouhodobě jezdil na silničce a měl jsi nějakou standartní hmotnost, tak po přechodu na bajk, kde jezdíš víc silově toto supluje posilovnu. Já měl na mysli člověka, který nikdy nesportoval a pak začne jezdit na kole s vysokou intenzitou. Tam jde svalová hmota (včetně tuku samozřejmě) z vršku těla do háje a úbytek nebudeš pozorovat pouze na stehnech, který zároveň posiluješ. U mě je to trochu zkreslený tím, že já jsem za první léta v posilce nabral cca 12 kg svalů, tuto hmotnost jsem si další roky držel a teď tím bikem a flinkáním posilovny shodil 8 kg. Ale to co jsem psal, že vysoká intenzita při tréninku (anaerobní trénink) spaluje svalovou hmotu je neoddiskutova­telný fakt.

          0 0
    • John Tequila Lemon  

      Husty, husty :-). Kazdy telo ma nejakej rovnovaznej stav pro nejakou „situaci“. Nekteri cyklisti jsou na pohled az „nemocne“ vychrtly, jiny jsou i pres vysoke vytrvalostni davky „mohutnejsi“ (treba Mlynar). Dulezitejsi nez blby kecy okoli asi bude tvoje touha po anaboliku :-). Zamysli se nad sebou jeste jednou. Pokud hubes a pritom ti nepada vykonnost, tak to bude v cajku, pokud by ti padala tak je asi neco v neporadku a melo by se to resit. Ale pokud chces anabolika, tak si dej. Pouzij google a zadej tam treba koupim anabolika a vyleze ti nekolik odkazu na lidi co ti to nanonymne po netu prodej. Dej si neco , dej si treba stanozolol. A taky si uz dohodni termin u doktora. Lidi vy jste magori. Pote co lidem doslo, ze Armstrong bere umelej testak, tak si kazdej mysli ze se z nej po par amatersky aplikovanejch ampulich stane sampion. Vsem to doporucuju, vsichni si to vemte, aspon vas bude min jezdit na zavody protoze budete vsichni ve spitale. Jo a kdyby se ti zdalo treba divny, ze na tom co si koupis je navod jak to davkovat konim, tak toho se nelekej. Ucinna latka je tam stejna a to ostatni v tablete ti neublizi, treba Ben Johnson pouzil preparat urceny pro kone. Ale krom toho ze pak na nej lidi rehtali to nemelo zadny vedlejsi ucinky. Pambu s tebou, blazne.

      0 0
      • MirosPikos  

        Mám pocit, že měl trochu jiné představy o legálním anaboliku. Viděl bych to na něco ve stylu tribulu.

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          Tribulus terestris … droga bulharskych ovci? :-) Jo jo, doporucuji stahnout klinickou studii z Narodniho zdravotniho sportovniho institutu, sorry ale trochu zkomoleny nevim jak se to presne jmenuje. Delali na to test. U muzu do 40ti let se to neprojevi vubec, protoze ucinek na zvyseni testosteronu je maly. U muzu nad 40let klesa prirozena produkce, takze trubulus pomuze-trochu! Ale berou ho treba kulturisti nebo vzperaci po ukonceni sypky. protoze kdyz se telu dodava umelej testak, tak telo prestane ten svuj produkovat – telo je chytry, chytrejsi vetsinou nez majitel, to jen tak mimochodem. Takze kdyz se ukonci sypka, tak telu trva 10–14 dni nez zacne prodikovat zpatky svuj testak. Toto mrtve obdobi nemaji kulturisti radi, protoze dochazi k ubytku svalove hmoty, klidne i 3kg. Protoze telo nema testosteron. Takze tribulusem se tento stav da zmirnit, ale lip ucinku clenbos v nejakejch drsnejsich davkach. Takze tak – aby tribulus ucinkoval, tak musi byt testaku malo nebo nic.

          0 0
    • Bombík  

      anabolika bych nezkousel. Resil jsem neco podobneho a mne se osvedcily proteinove napoje na bazi mlecneho proteinu, coz by mela byt cista vec bez chemikalii. Po kazde vyjizdce nebo treninku namichat a vypit litr. K tomu samozrejme jist dostatek masa. Po cca dvou mesicich jsem videl znatelny pritustek svalove hmoty.

      0 0
    • mical198  

      NUTREND !

      0 0
      • jIrI___  

        Co s ním?

        0 0
        • fousac  

          to bude preklep.. urcite chtel napsat NUTRIE!! GRILOVANA!!!

          hele nevite nekdo, jak se takova nutrie da ulovit? nejaky potkavam rano v modranech u privozu a vypadaj akorat do remosky.. ;)

          0 0
          • McBlacky  

            podle mě v čr nemůžeš lovit nutrie legálně.

            0 0
          • newbie  

            :-) skoč si pro ni do Hloubětína tam ti bude nejspíš stačit mrkev a bejsbolka

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            V Nymborough u nahonu vytahnes rohlik, pockas az se sebehnou a sbiras do pytle. Doporucuju pockat az kolem nebudou maminky s detma, co je chodej krmit.

            U nas pry vetsina neprezije zimu.

            0 0
          • jIrI___  

            U nás ve vesnici je chovají na kůži.

            0 0
            • Honz8t  

              Já je většinou viděl chovat jen tak na zemi, nanejvýš s jednoduchou podestýlkou. Na kůži, to je tedy luxus!

              0 0
              • Tomahomo  

                Takže brambory, když se pěstují v zemi, předpokládám nejíš. Jinak ne na kůži, ale na kožešinu.

                0 0
                • jIrI___  

                  To slovičkaření na B-F zbožňuju :D

                  0 0
                  • Tomahomo  

                    Tak jasný, holinky nebo hodinky, oboje se natahuje… Přehazka nebo přesmykač, oboje je na kole… :o) Ale mně šlo hlavně o to co mu vadí na zašpiněné kožešině, která se při průmyslovém zpracování vyčistí.

                    0 0
          • Frostty  

            Chutná jako králík, ale tak zkusit se má všecko :D.

            0 0
    • Memphis22  

      U nás na Labi

      0 0
    • palo7  

      BCAA ráno, 30minut před tréninkem, hned po tréninku. Přes den nějakej protein aspoň 70%(ne sachariďák) ten jedině hned po dojetí, a můžeš si dám kreatinovou měsíční kůru, ta by ti měla dodat energii, sílu a zavodnit svalstvo

      0 0
      • AsiJura  

        Tak zrovna ihned po tréninku by měl do sebe dostat co nejvíc cukrů, a bílkovin méně, ty přidávat až později po výkonu a před spaním nejlíp už jen čistě bílkoviny.

        0 0
        • palo7  

          však píšu že jestli chce sachariďák, tak může jedině hned po tréninku. Ale radši bych koupil protein a po tréninku ho dal s mlékem. Sacharidy bych neplatil zvlášť, jsou ve všem

          0 0
          • gallardo  

            to sice jsou, ale ty ses schopnej do sebe narvat po treninku pul kila rejze? ja teda ne

            0 0
    • batmanBS  

      Úbytek svalové hmoty bych neřešil pokud ti nepadá výkonost. Podle mně je ideální mít na co nejmenší objem co největší výkonost. Nelze paušalizovat, stačí se podívat do peletonu etapáků. Sprinteři vs vrchaři. Obecně silničáři vs dráhaři apod. K čemu ti jsou velké težké svaly? Kdo chce vozit takovou hmotu do kopců? Já rozhodně ne, ale zase jako Wiggins vypadat nechci:) Jo takovej Tom Boonen to je chlapák, pracky má fakt slušný.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak mě napadlo, všichni víme, jaká gorila je André Greipel, Bouďas po německu. Tady je srovnání Greipela (vlevo) a Forstermanna (vpravo). :-D

      0 0
      • John Tequila Lemon  

        No tak ukazovat nohy sprintea co dokaze opakovat drep s 250kg cinkou … myslim ze montujes dohromady prase a psa. Neni mozny vyslechtit zvire co bude soucasne hlidat barak a pujdou z nej udelat jeliiitja.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          To je mi jasné, šlo mi pouze o ukázku dvou různých typů, přičemž oba jsou cyklisté. Nežer to tolik. ;-)

          0 0
      • Jituschka  

        Ten s modrejma trenkama je na tom líp, ne? ;)

        0 0
      • biker jura  

        Greipel má nějakou mrzáckou tu levou nohu :D

        0 0
    • drood  

      Velkým omylem je to, že kulturisti potřebují nejvíc bílkovin a vytrvalci nejvíc sacharidů. Jenže kulturista se do katabolismu proteinů v tréninku nikdy nedostane. Ovšem u vytrvalců, jejichž výkon trvá několik hodin, nastává glukoneogeneze, čili tvorba energie z necukerných zdrojů. Takže pokud se někdo má ládovat proteiny, tak vytrvalci. BCAA se mohou přidat i do sportovního nápoje při výkonu, ovšem pár kapslí to nezachrání. Profi cyklisti přijímají málo bílkovin právě proto, aby jim nerostly svaly, hlavně od pasu nahoru, ty jen zbytečně spotřebovávají kyslík. Kdysi jsem četl článek o tom, jak Hruška jezdil 200km tréninky na 2jablka a vodu.Právě proto, aby spálil svaly.I když po takovémto sebezničujícím tréninku do sebe nacpu kilo BCAA, kýbl volných amonokyselin a zajím to spoustou masa, svaly, ze kterých si tělo vzalo aminokyseliny na tvorbu energie, se bez posilovacího tréninku neobnoví.Porostou jen ty svaly, které dostaly zabrat na kole.Navíc se mění složení svalů.Když se kulturista začne věnovat vytrvalostnímu sportu,začnou se rychlá svalová vlákna měnit na pomalá(ano, jde to).Jinak 100 km na kole spálí 1kg tuku (pokud se nekochám krajinou).Atd. atd. atd…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Ten 1kg tuku myslíš obrazně, že? Předpokládám, že to je energie spálená přepočítaná na tuky, protože jinak pochybuji, že bych během 100km spálil 1kg tuku jako takového.

        S tím Hruškou to není zas až tak překvapení, s mou postavou jsem spíš atlet sprinter než cyklista a sportovní lékař mi právě tohle doporučoval přes zimu jako ideální trénink na spálení svalů. Bohužel to na mě nikdy moc nefungovalo…

        0 0
        • pelhrimov  

          Na žiletce ve vysoké rychlosti ne, ale záleží na terénu, na biku je to možné, když se budeš plahočit v kopcích 8h. Na 24-hodinovce nás přesně měřili, takže můj úbytek tuku byl tuším asi 2,8kg, svaly zůstaly plně zachovány 22kg před i po, zavodnění také zůstalo stejné, obvod stehna jsem měl po závodě o 7 cm menší. Ještě poznámka, jel jsem to na 120–145 tepů.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            No, tak je důležité uvádět hodiny a ne kilometry, pak si to každý vyloží po svém. :-)

            Můžu se zeptat jak probíhalo to měření? Jestli to byl opravdu sofistikovaný přístroj nebo váha z Lidlu. :-) Během takové zátěže bude i extrémní úbytek vody, takže to v tom bude taky hrát jistou roli. Navíc, aby měření bylo opravdu spolehlivé, dělá se ráno a na lačno, takže po 24h závodě, kde jíš a piješ v jednom kuse to asi nebude ono. ;-)

            0 0
            • pelhrimov  

              Žádný úbytek vody nebyl, psal jsem to v tom příspěvku, že zavodnění zůstalo stejné, Ty totiž pořád uvažuješ krátký rychlý závod. Cenu té váhy jsem tam zaslechl, ale byla tak astronomická, že to sem nebudu raději psát. Je to výzkum Mgr. Chlíbkové a doc. Žákovské, bohužel je škoda, že i když možná studuješ, tak zpochybňuješ tvrdá data naměřená lidmi, kteří se tím na univerzitách snaží zabývat. V pátek navečer nás po těle pomalovali fixou a v každém bodě se před a po závodě měřilo kleštičkami asi 5×. Už jsem sem jednou dával protokol, bylo to ještě rozdělené na ruce a nohy, ale to automatické převzorkování obrázků to zde znečitelní.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Nic nezpochybňuji, právě tohle tělní složení mě zajímá a ve škole se pohybuju právě v tomhle oboru. ;-)

                Je dost možné, že to budou podobné přístroje, co máme u nás ve škole, a se kterýma jsem už několikrát možnost se setkat. ;-)

                Ale pochop, že z úplně prvního tvého příspěvku nebylo moc znát, jak moc důvěryhodná ta data jsou. ;-)

                0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Čím měřili? Díky.

            0 0
            • Eva  

              Mam za sebou mereni stejne jako pelhrimov jen na jinem zavode, je to Bodystat, CESA VUT Brno ho mela na Sportlifu ve svem stanku, doporucuji

              0 0
          • Rychlej turista  

            U mně to mohlo dělat okolo kila. Kdybych to jezdil nalačno, tak necelá dvě kila.

            0 0
      • newbie  

        s tím tukem bych to taky prosil vysvětlit

        kilo lidského sádla má cca 8100 kcal

        já když se na bajku neflákám, mám hodinovou spotřebu cca 800 kcal

        by mi ten přepočet na 100 km vyšel možná v nějakých pekelných krpálech v alpách, ale ty jsi navíc nejspíš myslel silničku… takže jak se dá za 3 hoďky spálit kilo sádla? símsím bych chtěl umět :-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Nevím, jak to myslel, protože tělo nikdy nejede 100% na tuky. To je prostě kraviny. A aby člověk spálil kilo sádla za 3 hod, to nevím, čím by se musel nadopovat, aby to takhle jelo… :-)

          0 0
          • pelhrimov  

            Za 8h to lze, viz. bližší popis výše.

            0 0
          • John Tequila Lemon  

            Necim co osahuje hodne clenbose – treba spirakem, tak 5–8 tablet. Problem ale bude, ze ti to rozesere metalobismus cukru v jatrech a tak to budes muset srovnat infuzí s nejakým „T“éčkem a další blbej efekt bude velká termogenní reakce (sežere další tuk) ale blbe se to chladí :-) budeš mít o 1–1,5stC víc. Pak bude problém s jeho tolerancí v příčně pruhovaným svalstvu, vyvolá to třas končetin a způsobí slušnou nespavost a tu v pohodě doženeš práškem na spaní. Takže pokud máš doktora co tomu rozumí, todle ti mixne přesně na tvůj organismus a bereš za sport aspon 100tyček éček ročně aby se ti to vyplatilo tak do toho běž. A pokud nemáš dokonalý kardio vyšetření tak to nedělej, máš velkou šanci že umřeš, srdce dostane čočku jako prase

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Myslíš clenbuterol?

              Jednou tady někdo dával odkaz na nějakého kulturistu, který popisoval celý proces užívání clebuterolu (snad to byl on). Hodně zajímavé čtení, i ty stádia, co popisuješ tam zmiňoval.

              0 0
        • pelhrimov  

          Já k tomu potřebuji 9h, to mám „laboratorně“ změřené.

          0 0
        • pelhrimov  

          Jen technická poznámka. Tu hodinovou spotřebu kalorií nemáš čím změřit, tepáku je to jen odhad, kde se do toho ještě míchá bazální metabolismus.

          0 0
          • newbie  

            jasně… ale tak s wattmetrem je to aspoň trošku rozumnej odhad. bez něj mi třeba garmin „počítá“ skoro dvakrát víc, sporttracks naopak zase podceňuje

            0 0
            • pelhrimov  

              Tak to ano, pokud jsi schopen měřit výkon v čase (=práce), tak si dokonce odfiltruješ ten bazální metabolismus.

              0 0
    • Smazaný účet  

      zkus tohle, to asi funguje :-)

      0 0
      • AsiJura  

        ta růže na předloktí tomu dává grády:D

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Mám pocit, že to je ten magor, co tam má implantáty.

          0 0
          • AsiJura  

            Je fakt že tam nějak chybí spleť žil a tepen, které by ten sval pumpovaly

            0 0
          • AsiJura  

            Je fakt že tam nějak chybí spleť žil a tepen, které by ten sval pumpovaly

            0 0
            • Atilla  

              EE, tohle je týpek s největším obvodem ruky. Píchal si steroidy přímo do svalu. Pak infekce a půl roky pryč.

              0 0
              • Yura  

                Vis o tom prd. Tihle dementi si nepichaji steroidy, ale olej napr. synthol primo do svalu, kterej chcou zvetsit. Tzn. ze to nemuze zatnout nic, je to jak blato, nema v tech svalech silu nic. Se steroidama to nema nic spolecnyho a Greg Valentino to neni. Tehle dementu je plno, jen Greg je z nich nejznamejsi…

                0 0
          • newbie  

            „slavný“ Greg Valentino, třeba tady

            0 0
          • Breakpain  

            Nene, to nebudou, to bude „syntholový král“ ;-) … odpovídalo by tomu, jak „hnusně“ to vypadá, asymetrie … no nechápu, co na tom vidí :) …

            0 0
      • DaD  

        To je hroznej dement a k tomu ***** ubohá.A ještě se směje tomu jak je debilní.Musel jsem se vyzvracet.Tyhle kokoty já prostě nedávám.Sry.

        0 0
    • Jan30  

      Poradil bych protein nebo gainer: http://www.nasvaly.cz/…raty-gainery

      0 0
    • ememem1  

      uz som to tu raz volakde daval ale trea asi zopakovat

      0 0
    • gallardo  
      • zaklad je v kvalitni a vyvazeny strave, tu nicim nenahradis
      • po jizde idealne nejdriv doplnit sacharidy, jinak zbytecne zatezujes telo.Klidne si dej poradnou porci ryze/spaget/brambor s masem
      • pokud bys z nejakyho duvodu nemohl do sebe dostat dostatek sachariduz bezny potravy, tak z doplnku gainer treba mutant mass – vyzkouseno, za dany

      peniz super(7kg baleni) a alespon me nezpusobuje zadny zazivaci potize ani ve

      vetsim mnozstvi

      • pak uz jez normalne cokoli,hlavne hodne, ale snaz se drzet zvysenyho prijmubilkovin,maso atd, pred spanim treba ten tvaroh co tu nekteri radi a pod

      a jeste reakce na „pořádně se nažrat mi opravdu nepomáhá“ – tohle si precti

      0 0
      • AsiJura  

        Už jsem něde viděl i pokračování toho článku, ale to už se k cyklistice moc nehodí:)

        0 0
    • trix  

      ahoj, důležité je doplňovat , podle toho co zrovna potřebuje. Před poměrně intezivním výkonem dodat energii. T hoďku, hoďku a půl před nějakej sachariďák nebo aspoň pár banánů. Po akci zhruba 3/4 hodiny doplňit zase,ale nejenom sacharidy, potřeba jsou i bílkoviny. Tělo ty bílkoviny potřebuje a pokud je nedodáš, veme si je paradoxně ze svalů. Takže nej je nějakej gainer, něco více komplexního např. Familyin plus . Střídám to s muskulvitem. Oboje se doporučuje rozmíchat ve vodě, já zásadně v mlíku. Víc to zasytí a dodám víc bílkovin. Další jídlo mám tak zhruba za další 2 hoďky.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Ale no tak…

        0 0
      • ememem1  

        si inzerciu zaplat a budes tu mat aj pekny banner.

        0 0
      • File12  

        Před cvičenim nebo švihem určitě ne gainer nebo banány. Zvýší se rychle hladina glykogenu a člověk je pak utahanej. Spíš komplexní sacharidy. Já rozmixuju ovesný vločky přidam protein a vklidu se to dá vypít.

        0 0
        • File12  

          A ne každýmu dělá dobře mlíko. zas tolik se tim nezvedne počet bílkovin a znehodnotí se protein, u kterého se snaží o nejmím laktozy.

          0 0
          • Yura  

            A v tom postu na kterej ty reagujes nekde vidíš, ze by něco psal o mleku? :) Jestli myslis ten protein(predpo­kladam syrovatkovej) jakoze je stejnej jako mliko tak ses dost mimo. Dneska uz ty proteiny obsahujou minimum laktozy a to i ty nejbeznejsi jako WPC 80% atd.. Pak mas hydrolyzáty a ty se vstrebavaj fakt dokonale. S proteinema jsem nikdy problém nemel, ale dat si mliko nebo dokonce tvaroh, tak to je konec.. A jako bonus jebaky po xichte hehe.

            0 0
      • Smazaný účet  

        dotaženo ad absurdum proti úbytku svalové hmoty funguje jen olovo…páč svalová hmota ubývá s věkem každému ;-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          to je zbytecne upjate…funguje i kladivo a spousta dalsich prdmetu…

          0 0
        • File12  

          Tak dědové v masters kulturistice maj svalů pořád dost. A maj i víc testosteronu než v 17ti :D

          0 0
    • Olinek8  

      No tak si zarad do jidelnicku nejaky jidlo ktery ma vic jak 80% bilkovin :)

      0 0
    • Sunshine 29  

      Jen tak rychle jsem to tady prolít a samej odborník koukám…

      Podle mě jsi spálil hlavně tuk, ale svaly jdou určitě taky.

      Před a po jízdě budou fajn BCAA (ochrání svalovou hmotu a po ježdění zlepšují regeneraci) – pokud možno tekuté nebo sypké (rychlejší vstřebávání).

      Protein určitě (jen nerozpouštět v mléce, jak tady někdo psal – zkus si to někde najít ale mám dojem že tuk z mléka negativně ovlivňuje vstřebávání bílkovin) – syrovátkový nebo vícesložkový přes den a kasein na noc.

      Po jízdě ( a klidně i před) můžeš dát gainer („sachariďák“).

      Určitě se vyhni levným věcem, jsou to vyhozený prachy (třeba BCAA od Nutrendu).

      Vše je jen o tom, kolik do toho chceš dát.

      Pokud budeš pořádně jíst, pomůže to, jen to jídlo musí mít hlavu a ne že sežereš všechno.

      BTW, většina lidí na BF o výživě (o takové, na kterou se ptáš) ví kulový (bez urážky pánové), hledej spíš jinde :)

      0 0
      • pepino  

        Za 4 roky na to už možná přišel nebo umřel hlady.

        0 0
        • Sunshine 29  

          Aha, já si nevšiml že někdo vykopal a oživil mrtvolu nebo mi forum pracuje zvláštně :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.