jake celopero giant anthem vs trance?

30 nepřečtených
  • cejny666

    zdravim,na jare planuji koupi sveho prvniho celopera,z vyberu mi zustali tyto dva modely a nevim pro jaky zdvih se rozhodnout proto by me zajimali nazory uzivatelu techto kol.

    http://www.giant-bicycles.com/…22910/85531/

    http://www.giant-bicycles.com/…22927/85577/

    jsou to zakladni modely s priblizne shodnym osazenim.

    ja: 179cm 92kg jizda 30% asvalt(abych se vubec dostal do lesa) 70% v lese-vyjezdy kopcu-sjezdy+cyklos­tezky+vylety 50–80km,jde mi spise o pohodlnou jizdu a nevim zda-li 100mm na anthemovi staci a nebo jestli 140mm na trancovi zase neni zbytecne moc.predem diky za vase nazory a rady.

    pred koupi si obe kola urco projedu ale pochybuju ze po projizdce nekde u kameneho obchodu poznam ktere kolo na co staci :-)

    0 0
    • Picino  

      V roce 2014 jsem řešil podobnou situaci. Anthema jsme zkoušel na víkend. Trance jsem neměl tu možnost. Nicméně zvolil jsem kompromis a vybral jsem full 120/120. Dvě sezóny jsme odjezdil a nyní mám představu přesně co mě baví jezdit nejvíc. Takže v tuto chvíli jsem v situaci, kdy jsem prodal XC kolo 120/120 a mám objednaný full 140/140. Z mého pohledu doporučuji z tvého výběru Trance na pohodový ježdění. Anthema bych volil v případě závodních ambicí.

      0 0
    • Sistematicx  

      http://www.bike-forum.cz/…-na-trailech

      V podstate stejny tema. Nu coz.

      Jezdim Trance a nemuzu si stezovat. Prostor pro upgrade jsem mel od zacatku (mam ho prekopanyho z 4 na SX). Zdvih 160/140 (vic v propfilu).

      Anthem je branej vic jako XC, je rychlejsi, neni tak polozenej. Pokud vlitnes nekam do trailu tak si to neuzijes po cas tak jako treba s Trancem. Jako ze urcite casem budes ty trail vic vyhledavat. U Anthema je sice taky prostor ke zmene ale ne tak velkej, vyssi zdvih v predu to nakopne az nehezky nahoru. Zadni stavba se da predelat u bou krasne na 12×142 osu (coz doporucuju, bohuzel s tim souvisi i zmena naboje) ale rozhodne je to znatelne poznat ze se ten zadek tak nekrouti.

      U te tve vahy bych sel do toho Trance (vic masa), btw letos na Rychlebskych jsem videl jak na super flow pod klukem cca 180cm/70kg, rupla horni ramova trubka. Komponentove teda krom vidle snad nevidim zadnej rozdil. Sektor mame doma na GT sensor a neni to uplne zla vidlice.

      Nebo prihod jeste 30 a jdi do Reigna ;)

      0 0
      • cejny666  

        diky,jinak dalsich 30 urco nemam :) udelal sis peknej upgrade ale ja bych ty jeste vyssi zdvihy asi nevyuzil,na nejaky rychleby nebo smrk se dostanu mozna jednou za rok.kolega v druhem tematu to nerad pousti z kopce a to ja zase rad pustim ale jsou to spis lesni cesty kde jezdi lesnici.pro vetsi jistotu asi zvolim toho trance.

        0 0
        • Sistematicx  

          Velikostne se ptej po Lku. Ta by na tvoje jezdeni mela byt idealni.

          Az to nekde pustis po vyjety lesni ceste od john deera od lesaku tak bude za tech 140/140 radeji nez 100/100 na anthema.

          Co jsem tenkrat neresil tak je udrzba. Jak to pujde snadno rozebrat a slozit. U Giantu jsem az koukal jak to slo snadno vsechno. Cca hodka a pul a mam ted komplet rozhazenej ram a vylisovany vsechny loziska venku, bez potreby specialniho naradi (hromada nahrabanejch podlozek a jedna zavitovka dve maticky).

          Jak rikam osazeni anthem x trance, uplne stejny. Prevody taky stejny, brzdy ma Trance vetsi kotouc na predku. Rafky naboje, razeni vsechno stejny. Jedinej rozdil je vidle. Pohledej tady na foru nejaky tema ohledne srovnanni rozdilu tech dvou vidlic.

          Pro trance hraje momentalne vsechno, nechapu ze je levnejsi jak anthem…asi nejaka akce na nej zrovna nebo co.

          0 0
        • BlickM  

          Neboj se 140 určitě není moc :-)

          Já tedy nemohu porovnávat oba biky z „dlouhodobých“ testů. Athem jsem jen zkoušel kolem prodejny. Rozhodoval jsem se mezi Trancem a Nervem. Zvolil jsem Trance a 50 – 80 km naprosto v pohodě. Taky mam relativně dost km po asfaltu a cestách, doprava do oblíbené lesní lokality :-)

          Podle mne je Trance dobrá volba, univerzální. Původně jsem chtěl jen větší pohodlí a ani zdaleka se (asi) nedostávám na hranice kola. Předchozí TREK FUEL 80 asi občas na hraně i byl.

          0 0
    • McBlacky  

      vzal bych Trance. V základní specifikaci ten anthem totiž stejně nepojede výrazně lépe. Anthem dává smysl pod 11 kilo a spíš 29 než 27.5, pak to je XC tank.

      0 0
    • georgio  

      Taky doporucuju Trance, osobne mam 26" Trance z roku 2011 se 120/120 a jsem spokojenej, Anthema bych urcite bral jen se zavodnimi ambicemi…taky uz bych ted sel do vyssich zdvihu…pokud Te neklaka tezsi teren a staci vidis to spise na trail riding tak 120/120 je idealni, sam casem uvidis co Ti vyhovuje, ale nebal bych se i vyssich zdvihu…neznam moc lidi co by meli 120mm a litovali by toho ze nemaji nizsi zdvih, spis naopak :-)

      0 0
    • georgio  

      Taky doporucuju Trance, osobne mam 26" Trance z roku 2011 se 120/120 a jsem spokojenej, Anthema bych urcite bral jen se zavodnimi ambicemi…taky uz bych ted sel do vyssich zdvihu…pokud Te neklaka tezsi teren a staci vidis to spise na trail riding tak 120/120 je idealni, sam casem uvidis co Ti vyhovuje, ale nebal bych se i vyssich zdvihu…neznam moc lidi co by meli 120mm a litovali by toho ze nemaji nizsi zdvih, spis naopak :-)

      0 0
    • Tehu  

      Rozhodne Trance… !!! anhem mi prijde takovej jednosmerovej :-) Trance je rozhodne universalnejsi, navic proc chrtit na anthemu kdyz nemas zavodni ambice. Mam v okoli kamose co maj trance a k nim maji pritelkyne 2 anthemi, ja se s nimi moc nikdy nemohl poprat… prisel jsem si na nich takovej jinej (odkojenej Stumpjumperama), ale pak jsem koupil Reigna s tim ze jsem byl hnedle doma ten mi sednul od prvniho momentu. Je to zajimave… proste ti to musi asi sednout bo si poladit posed. Jsem zvedavej co zvolis za velikost, jestli M nebo L. Ja jsem byl na Trance Mku malej a Lko dobry, kamos je stejne vysokej a koupil by Mko, jenze mel nadoraz sedlovku tak vzal Lko a ladil posed…

      Zkusil bych se pokouknout klidne po bazaru jestli nemas trochu vyssi rozpocet a vzal neco ve vyssi vybave, pac minimalne tlumic bude na vymenu (chce to krom open i propedal) a brzdy zjistis ze vlastne moc nebrzdej ;-) jinak OK

      0 0
    • scret  

      asi bych sel taky do trance, ale vzdy je to otazka toho, co a jak jezdis a jaky bude tvuj vyvoj do budoucna…

      Vetsinou je to o tom, ze prvni full stejne neni idealni a akorat ti udela predstavu, co vlastne chces…

      Anthem je chrti kolo, ale samozrejme zvladne bezne jezdeni, nicmene z kopce si to rozhodne uzijes vic na trancu..

      a trance je myslim i slusne jezdive kolo… zas ale to neni XC raketa, s tim je potreba pocitat…

      ja mel kdysi staryho reigna (viz profil) 150mm a pak i chvili TranceX se 127mm a ty kola jeli do kopce hodne podobne… resp. limitujici je vzdy fyzicka, nez to, ze kolo nejede… hodne udelaj taky gumy…

      0 0
      • Picino  

        jj, pod tohle se podepíšu.

        0 0
        •  

          měl jsem athema,trance i reigna a tkončil jsem po letech na fullech zpět u ht

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tak hlavně těma pláštěma se dá slušně změnit charakter kola. Spíš bych se ale bál toho, že na jaře už nic nekoupí, letos to taky nebyla s kolama bez předobjednání žádná sláva..

        0 0
    • formica.rufa  

      Ahoj, loni jsem přecházel ze závodního HT na fulla. Měl jsem dilema jako ty a po zvážení všech možností jsem sáhnul po jedničkovým Trance. Se svými 180cm (dlouhý nohy) jsem bral eLko – spokojenost. Je to dobrý univerzál, nebojím se to pustit z kopce, něco to vyjede a zkousne to i celodenní výlet. Hned zpočátku jsem si teda překopal kokpit, jelikož 730mm rodla byli fakt málo. Občas mám pocit, že jsem měl jít do vyšší kategorie a sáhnout třeba po Reignu. Bůhví i jak by se Terence tvářil, kdybych ho překopal na 160mm vidli…

      0 0
      • Sistematicx  

        Trance se 160 vidli se prodava. Je oznacen jako SX a prezentuji ho jako „lehke“ enduro (alternativa k reignu), pridali mu tlumic s expanzkou jeste a teleskop.

        Muzu rict ze to polozi hlavu a docela slusne to stabilizuje kolo, je to hodne znat. Jezdil jsem Trance 140/140 a predelal ho na to 160/140, chvili jsem premyslel jen na 150/140 ale ta 160 nezna bratra ted :-D. Pike RTC3 a nemuzu si stezovat nikde.

        Na strankach giantu jsem koukal na starsi reigny (2012 tusim) a novy trance (od 2014) a ta jejich geo byla temer shodna, tusim ze uhly se rozchazeli tak 0,5° a delky hodne totozne. Sroko jako vzali staryho reigna trubky ohnute do jineho tvaru modrnejsi vzhled a hle Trance je na svete. A reigna uplne od zacatku.

        0 0
    • Vyvy86  

      ja osobne jiz delsi dobu pokukuji po tomhle bajku

      http://www.giant-bicycles.com/…22928/85580/

      ted mam scalpela 2ku a docela bych si dokazal predstavit vetsi zdvihy protoze postupem casu jezim vic a vic v terenu nez po asfaltu jen se bojim aby to nebylo oprati tomu scalpelu moc pomale

      0 0
      • Tehu  

        podle meho dat 120k do tak tuctoveho kola jako je trance je holy nesmysl… i kdyz je na kashime. Takovy rozpocet uz se vyplati ubalit trosku nevsedneji ;-)

        0 0
        • kubad  

          aha a jak když jen ty nevšední carbonové rámy jsou kolem 80

          0 0
        • Vyvy86  

          Podle.me ty komponenty na tom jsou docela dobry nevim co by se za ty penize dalo poskladat lepsiho rad klidne ale uvidim neco zajimaveho

          0 0
          • Tehu  

            jo komponenty jsou az az :-) Kashima je pro me neco jak ty „vohryzky zvane Iphone“ tezka image. Ale proc ne, kdybych nevedel co s penezma tak to taky treba koupim :-D ale 120k za trance, at je jakej je opravnuje jen v testech udavanych 11,5kg. Bez kashimi a tech jejich karbonovejch rafku by to sice mozna nemelo 11,5kg ale urcite by bylo okolo 90k pak by to byl kup…

            Samozrejme proti gustu… ;)

            0 0
    • libisenuj  

      Taky přidám svoji trošku do mlýna. Na jaře 2014 jsem řešil to stejné dilema. Zkusil sem obě kola a nakonec i kvůli vzpřímenějšímu posedu (rozbitá krční páteř) jsem zvolil Trance. Nejdelší štreku jsem na tom během jednoho dne dal 125 km. Kromě rozmr..né prd.le naprostá pohoda. S vhodnými plášti to nebude žádná brzda. Teď mám NN/RR a celkem to ujde oproti předchozí kombinaci NN/NN. S tím sem byl na pevným povrchu vyloženě frustrovanej… Doporučuju překopat na pevnou osu vzadu. Mám 180/180 kotouče a zadek na té 5 mm tkaničce škrtal. S pevnou je klid, ale nový výplet, nába, konverzní kit a pevná osa je docela dost lovů (cca 4 litry)…

      Za mně teda jednoznačně Trance.

      0 0
      • cejny666  

        diky vsem za zkusenosti,urco zvolim trance,velikost si vyzkousim a uvidim,nechapu proc tam tu zadni osu nenacpou hned.

        Tehu proc by se mel hned menit tlumic?tenhle je spatnej?k cemu je ten propedal?

        0 0
        • libisenuj  

          Viděl si tu barvu v reálu? Kdybych neměl ten svůj pohřebáček tak du právě do této barvy a i výbava by mi stačila. Kupovali jsme loňskou trojku někdy v říjnu kamošovi. Má teda ještě vidlu Sektor Silver…těžká, ale tak nějak funguje. U tlumiče nedostatky nepociťuje, ale je pravda, že se trošku víc houpe i na 25% sagu…mně se to tolik nehoupe. Jinak slabota jsou brzdy…to je fakt dost rozdíl proti XT. Nevím, kde budeš kupovat, ale nejlepší je si věci, co se ti nebudou líbit, nechat vyměnit hned nové za nové s doplatkem. Tak sem to udělal já a nelituju.

          Jiný kámoš má loňskou čtverku a nedal si říct při nákupu ať vyhodí pohon 2×9 a dá 2×10 za což byl doplatek cca 1500 Kč a teď se po roce mlátí do hlavy protože to už 1500 rozdíl nebude…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.