Jaká kola byste doporučili pro ženu - 26 nebo 29?

8 nepřečtených
  • maskreta

    Ahoj všem,

    mám v plánu koupit si kolo spíš na rekreační jízdu, rozuměj občasné projížďky, případně uživatelsky přívětivé cyklo dovolené – převážně cesty a silnice, terén také, ale spíš výjimečně.

    Jsem spíš rozhodnutá pro Specialized, cenová hladina cca do 15.000. Více investovat si jednak nemůžu dovolit a zároveň by to vzhledem k tomu, jak často jezdím, ani nemělo smysl.

    Stále se nemůžu rozhodnout, zda v rámci tohoto cenového limitu investovat do 29 kola. Specialized je zrovna firma, která propaguje, že 29 nejsou kola jen pro vysoké jezdce a mají ve svém týmu závodnici vysokou tuším asi 160 cm (já mám 170). To kolo, po kterém pokukuji, je tohle:

    http://www.cyklo69.cz/…ack/d-75626/

    případně toto, ale to je letošní model a podle slov pána přímo z té prodejny má horší komponenty:

    http://www.cyklo69.cz/…ite/d-78275/

    Zároveň ale srovnatelné kolo na 26 znamená 3000 Kč úsporu, např zde: http://www.cyklo69.cz/…een/d-78278/

    Tak já nevím, stojí to za to? Jede se na tom lépe? Má to lepší setrvačnost, jak se říká? Mělo by být i pohodlnější, což pro mě není nedůležité :-)

    Předem díky za váš čas a názory, já jsem fakt laik a zatím jsem rozhodnutá spíš pro 29. Na druhou stranu nechci udělat pitomost…

    0 0
    • Atilla  

      27.5

      0 0
    • Glum  

      No, Emily Batty má sice jen 153 cm a jezdí na 29", ale z důvodu cenového limitu a dostupnosti dílů na cestách (cyklodovolená v zahraničí) s přihlédnutím k výšce bych volil klasiku 26".

      0 0
    • ZuzicK  

      Taky jsem si vzpoměla na Emily Betty :-)

      Vzhledem k tomu, že do terénu moc nepůjdeš, bych doporučila i tu 29", ale jak se tu píše a jak i ty uvádíš, srovnatelně drahé 26" bude lépe vybavené. Takže do 29" za 15 t. jedině v případě, že seženeš něco hezky slevněného.

      0 0
      • ZuzicK  

        Jinak za tuhle cenu opět doporučím podle mě skvělý trojpoměr cena-vybavení-design Radonu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.