Jak utáhnout hlavové složení když to nejde ježkem?

12 nepřečtených
  • unavix

    Dával sem na kolo novou vidli.Při tom sem dal nové hlávko Noxon Axis PRO.Sesadil sem hlávko,nasadil představec,utáh ježka na krev až se začala bortit zátka,potom sem utáh šrouby na představci a pořád mam jemnej vakl v tom hlávku.

    Nemáte radu jak to stáhnout aby to bylo akorád aby nebyl vakl?

    Podotýkám že hlávko sem složil správně,nejdřív sem utahoval ježka než sem utáhl představec.Sloupek mám zapuštěný v představci 5mm po stažení ježkem takže tam by problém snad být neměl.Původní vidle měla zdvih 100mm,nová má 120mm.V tom by ale taky snad neměl být problém.

    Jak tohle pořešit?

    0 0
    • parduba  

      Také jsem měl hlávko od noxonu.Po každé jízdě jsem musel dotáhnout až jsem se naštval a dal hlavu od BBB a byl klid.

      0 0
    • Plechovka  

      Podobné problémy jsem měl s nějakým Ritchey. Vždy jsem to seřídil, ale jakmile přišel např. nájezd na obrubník, okamžitě vakl. Pomohlo hodit to ze skály.

      0 0
      • Carloss  

        rituálně se pomstít..:D to sme dělali s učebnicama ze střední..:D (konkrétně upalování:) )

        0 0
    • rbcrx9  

      Kup nové hlavové složení a máš klid

      0 0
    • ZuzicK  

      Taky mi teď jedno hlávko nešlo utáhnout ježkem, tak jsem to sevřela svěrkou (http://www.naradi-vitek.cz/…rd-150×50mm/?…) a je to ok. Samozřejmě při povoleným představci a sevřený dotáhnout.

      0 0
    • winter78  

      Misky si nabíjal na rám alebo ostali staré ? Nezabudol si nabiť podložku na spodok krku na tej novej vidlici (buď to vyskúšať s tou starou alebo s novou, ktorá neviem či je súčasť hlavového zloženia ). Neopiera ti vrch vidlice nejakým pričinením o spodok hlavovej trubky ?? Nič ti nezadiera ak vidlou potočíš ?? Môže toho byť veľa, s hlavovým zložením som sa natrápil na starom zimákovi, ale tam mám závitové…po každej jazde som mal vôlu. Dnes som zasa nalisoval nové hlavové zloženie na môj MTB a tiež som s tým nebol spokojný, preto som to pred chvíľou zasa rozobral , vyčistil…trošku prebrúsil…nalisoval zasa a zajtra skúšobná jazda :-)).

      0 0
    • Georrge  

      asi to dělám špatně, ale postupuju takhle – nasadím vidli, poskládám zvrchu hlávko, nasadím podložky a představec, ten ale zatím neutahuju, pak nasadím víčko na představec a utáhnu to celé šroubem do ježka. Nechám to utažené (tím se utáhne hlávko a vymezí vůle), narovnám představec aby byl rovně a následně ho utáhnu. Hotovo, šmitec, jezdím a nic se nepovoluje :) pokud ale sundám představec, tak se to celé rozsype… ten klín se mi tam nikdy nepovedlo nalisovat tak, jak to bylo v originálním stavu… ale jak to mám tak to drží a nemám s tím problémy :) snad to ale nedělám nějak blbě a neriskuju nějaký karambol…

      0 0
    • unavix  

      Takže pomohla truhlářská svěrka.Pořádně sem ji stáhnul,pak utáhnul ježka.Vůle už není.Snad se to neuvolní.Za chvíli vyrazím na projížďku tak uvidím.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce