• destr

    Jakym zpusembem se pije 70-ti procentni absint? Nějakej dobrej návod na míchání?

    0 0
    • Běžec  

      Povím ti špatnej způsob, abys věděl, čemu se vyhnout: dej si 2 piva a pár fernetů a pak pij jen panáky absintu až do bezvědomí (aspoň půl flašky). Jinak v omezené jde pít úplně normálně, 80% slovenská hocivica je mnohem větší hardcore…

      0 0
    • Darkson  

      s karamelem(za­páleným cukrem na lžičce namočeným v absinthu)

      0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
      • Miky  

        samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.

        0 0
        • Francy  

          Po obyčejném šnapsu vidím maximálně dvakrát. O absintu jenom čtu a už vidím 6×. To je teda fakt silný drink.

          0 0
          • RUMcajs  

            Dobre je ho 30s kloktat. Tak cista usta ti zadna pasta nezaruci.

            0 0
    • mike!1  

      Dovnitř jde snadno a ještě snadněji ven…:-)

      0 0
    • Radek Broz  

      Kurýr tě to naučí!

      0 0
    • rb  

      1.5 štamprle absinthu a 1 Redbull.

      0 0
    • kurýr na bajku  
      1. Na lžičku nasypeš cukr, zaleješ to absinthem a zapálíš. Strčíš to do huby, přičemž ti chytnou fousy.
      2. Do půllitru dáš 2 panáky absinthu, 1 redbull a doleješ juicem.

      Každopádně je to swinstwo a mělo by bejt jako ve většině civilizovaných zemí nelegální.

      0 0
      • Tomcat  

        No technologie zpracovani sla dopredu a uz vedlejsi ucinky v dusledku tech nevhodnych slozek nejsou. Nevim, myslim ze se tam uvolnovali nejake ankaloidy a trochu po tom lidi cvokateli.

        0 0
      • Komi  

        Já teda nevím jistě, ale řekl bych, že to u nás nelegální je. A to zelený co se pod názvem absint prodává nebude žádnej halucinogen … ale nejsem si jistej, tak se nechám rád přesvědčit o opaku

        0 0
        • Volf  

          www.szpi.gov.cz/…/article.asp?… Myslím si, že u nás nelegální není.

          0 0
        • kurýr na bajku  

          V podstatě to tak nějak je.

          0 0
        • Martinaa  

          no dřív to bylo nebezpečný a i se na to umíralo – obsahovalo to hodně halucinogeních látek a látek který tlumí bolest (pro doplnění – dřív se dával vojákům – 0,5l/den, aby utlumili bolest a pěkně bojovali a to pak mělo těžký následky, ale dneska je to v zásadě bezpečný (teda v rozumnym množství) Jo a rozhodně je to legální – jak by si pak chtěl pít B52?:)

          0 0
          • Komi  

            „to zelený co se pod názvem absint prodává nebude žádnej halucinogen“ Jen jsem vyjádřil doměnku, že si myslím, že tradiční receptura bude trochu jiná něž to co se u nás prodává ;-) … nic víc, nic míň. U „Vietnamca“ taky koupíš Adidas ;-)

            0 0
          • lens  

            absint je legalni a vše o jeho nebezpečí je vymysl francouzskych vinařu asi ze začatku 20stol.duvod? vino se přestavalo prodavat a lidi raději pili pravě absint. absint je jako každy alkohol,když to přeženeš, nebo si daš nějakou samohonku tak ti bude blbě,nebo zakališ. stejně dopadla marihuana kolik lidi umřelo na ,,předavkovaní,, marihuanou a kolik se uchlastalo blbym pivem.

            0 0
      • motylekmodry  

        misto juice teqilu!!!! rika se tomu letadlo ;o)

        0 0
      • ice  

        tak Absinth by mel bejt nelegalni a Alpskej rum, Stroh,..a dalsi legalni ikdyz maj 80%?

        za dob Napoleona Absinth obsahoval pres 30%thujonu,coz je pomerne zajimava a navykova latka,ktera taky snizuje prah bolesti a otupuje CNS, proto jeho vojaci mu byli tak oddani a nejakej nuz v zadech je nezastavil.

        dnesni Absinth je zbytecne barvenej(zelenej, modrej,cervenej) a obsahuje max 10%toho thujonu coz je lehce odbouratelny mnozstvi a nehrozi to co driv

        jinak doporucuju si najit recept na Bradavku,Arma­gedon,…takovy spolecensky piti

        0 0
        • RUMcajs  

          Hele, jak mohl obsahovat 30 procent thujonu a 80 procent lihu? to je preci dohromady 110 procent :-)))

          0 0
          • Krys  

            Aspon vidis, aky je to zakerny napoj. :))

            cs.wikipedia.or­g/wiki/Absint

            Zaujimavy je chemicky nazov thujonu: 1-isopropyl-4-methylbicyklo[3,1,0]he­xan-3-on.

            0 0
            • RUMcajs  

              Me jako chemikovi moc zajimavy neprijde. Spis vystizny :-)

              0 0
              • Krys  

                Zaujalo ma to „bicyklo“

                0 0
                • RUMcajs  

                  Jo takhle :-) Ja jak uz jsem si to v hlave rysoval dle navodu (vzorce), tak mi to ani nedoslo.

                  0 0
                  • podvlada  

                    a ještě k tomu se isopropyl alkohol bikery hojně používá k odmašťování/čiš­tění ne? Vypadá to že s tím „bicyklo“ v názvu to je vysněný nápoj bikerův :)

                    0 0
            • AsiJura  

              isopropyl máme v práci k dispozici po kanystrech:) teď jen sehnat ten zbytek.)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tim zbytkem myslis ten 4-methylbicyklo[3,1,0]he­xan-3-on, doufam ze si delas srandu:D

                0 0
                • AsiJura  

                  No to dělám, ale když už jsme to rzpitvali, tak co bych to teda sháněl? chemii jsme nikdy moc nedal.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Vpohode:)

                    Ono jde o to, ze cely ten chemicky salat v absinthu se jmenuje „1-isopropyl-4-methylbicyklo[3,1,0]he­xan-3-on“ takze to enni smeska isopropylu a toho ostatniho, ale je to popisek jedny trochu zamotany molekuly.

                    Da se to prirovnat k tomu, jako bys chtel vyrabet kyselinu sirovou smichanim siry a kyseliny(proste univerzalni kyseliny)…

                    Jinak pripravit tyhle organicky salaty umele je obcas docela prace…

                    0 0
        • Nikovlas  

          Ty procenta, co udáváš jsou opravdu k smíchu. Obsah thujonu je v mg/l – maximálně v desítkách, tedy maximáně pár procent.

          0 0
      • Manas  

        Pod reseni c.2 bych se podepsal jako spoluautor :-) A bohuzel to bylo taky urcite to co me zabilo a ztratilo mi mp3 player :-/

        0 0
    • destr  

      proč je to svinstvo?

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Ty neznáš ten obraz piják absinthu ? Absinth obsahuje neurotoxický thujon a způsobuje halucinace. Dnes je již z absinthu to největší svinstvo odstraněno, ale přesto tě tohle pití dokáže úplně změnit.

        0 0
    • destr  

      no sme si ho s kámošem koupili pul litru, a zdá se nám docela blbost ho pit jenom tak…:-D

      0 0
    • Tomcat  

      Ja zasadne jen tak B-]

      Nenicham, max jako soucast B52

      Doporucuju trenovat Alpsky rum a Sroh, to pak clovek ma pocit ze Absitl je dezertni likér

      0 0
    • destr  

      jenže já nejsem norek jako ty!! :-D tak co s nim? 70 procent je na mě moc!!!!!!

      0 0
    • destr  

      já nebudu mět u sebe naštěstí nůž ;-)

      0 0
    • coolboy  

      na ex,ne?

      0 0
      • coolboy  

        maximálně ukápne nějaká slza :-)

        0 0
        • Tomcat  

          a co takzvane AfterShock

          1. Kopnout do pusy Absint, nepolikat!
          2. Si Absintem vyplachnete hubu jak u zubare, ale vydrzte to treba minutu :o)
          3. Pak to polknete

          Zkousel sem to ze Strohem(80volume) a memoch sem normalne mluvit, slzel sem ale titul HC punk vecera me neminul

          0 0
    • Martinkaa  

      Znam to s tim zapalenym absintem na lzicce s cukrem. Akorat se nam zadny karamel nikdy neudelal :-). Alkohol vyhorel, tak jsme lizali ze lzicky zeleny cukr :-) Jinak je to pekny humac. Clovek ma pocit, ze to hodi jeste driv nez to polkne. Brrr :-P Jinak dela se to s Pelynku a ten obsahuje halucinogenni latky. Je to pekny humac. No a jestli to budete michat s necim jinym nez nealkem, tak je to zaruceny navod na to, jak se striskat do bezvedomi a stravit vecer na zachode :-) Ja uz Absint nepiju :-)

      0 0
      • destr  

        no já někde četl, že se to zředí na půl s vodou a přidá kotel cukru a pak to chutná jako hašlerky

        0 0
        • Martinkaa  

          Ja bych to nemichala. Dokazes si predstavit, ze sezeres pul kila haslerek? :-)) Nasledky budou asi stejne :-D

          0 0
      • stařík  

        Absint z krámu viděl pelyněk jen na obrázku, takže je to jen alkohol. Stroh 80% je výbornej do čaje a pít se dá po lžičkách.

        0 0
    • destr  

      to je jedno, ale aspon se nepobliju už když to budu pit…já totiž hašlerky docela rád…tak nevim…redbula nemáme, djus taky ne :-(

      0 0
    • mato tope  

      Nepij to v Rusku na to jezděj Kamazy.

      0 0
    • dieegoo  

      Brčkem.. ;)

      0 0
    • Ice-goofy  

      TAk ja se priznam , ale nerad :D, ze mam zkusenost jak s tim cukrem a tak i normalne panaka cisteho a i dokonce na jedne party z lahve primo ;) a priznam se teda u vseho stejny konec .. opice me brzo dobehla chvilku se se mnou prala a pak me premohla ;)

      0 0
    • kesu  

      pokud chces zamachrovat tak se to da nalejt normalne do panaka(idealne do mensi whiskovky,kdyz ten panak bude moc uzkej tak to zhasne a kdyz moc sirokej tak zvetsujes riziko spaleni:) ),pak to zapalis a hned jak to zacne horet tak to musis vypit na ex,ale opravdu rychle nez se stihne rozpalit sklenicka a klavne nevahat a obratit to fakt rychle protoze ono to pri tom vyklopeni zhasne ale pokud si to do pusy budes lejt pomalu spalis si nos.Kazdopadne je to ale peknej hnus …

      0 0
    • Thidney  

      mi to pripomina par dychanku s veterinarema, kdy na jednom dosel alkohol /jsem si myslel/ a pak jeden toxik pravil denaturak je taky fajn, jen par dni smrdis jak zippo a pak uz si z Brna moc nepamatuju k absinthu – je zelenej a haslerkoidní + ryyychlej, takze doufej ze se o tebe nekdo postara

      0 0
    • mosquito  

      jak vodka :)) kdyz to prepisknes tak budes blejt uplne stejne nebo spis vic pac to je zeleny :-D .. a na kombinace s redbullem radeji zapomen (a nebo zapomen na tento prispevek celej pac ja toho piti moc nevydrzim :)))

      0 0
    • james11  

      měl jsem to kdysi v B52, stačily 3 panáky na závěr akce a už nebyl ani obraz ani zvuk :-D

      B52 #3 Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl Absinth 2 cl

      postup: Opatrně nalijeme (tak, aby se vzájemně nepromíchaly) Káhluu, Baileys a Absint. Na závěr zapálíme.

      viz zde: risanek.com/na­poje/drinky/b­.html

      0 0
      • destr  

        tak sme to nakonec pili s kamikadze a za celej večer se flaška ve dvou stratila…a když nebudu počítat můj ranní bolehlav a to, jak si z toho kámoš doblil cely auto, tak s tim mám dobry zkušenosti a budu vzpomínat v dobrém :-D

        0 0
      • ice  

        sorry,ale B52 je originalne s Kahluou, Baileys a Grand Marnier (liker se 40% a taky hori,mel sem)

        0 0
      • black.horse  

        hehe a už si měl B104?:-)

        0 0
      • SoLaX  

        Aaale, v B52 absint snad nic nedela.. Je ho tam malinko a vetsina shori i s brckem.. :-) Ja se s Absintem setkal jen u „basketbalu“ – panak griotky, nebo neco podobnyho a navrch se ze lzicky nalije trochu zapalenyho absintu. Pak se celej panak priplacne do dlane – ono se to pekne prisaje, drzi to a da se s tim efektne driblovat :-) Jednou se nam zapalenej absint nejak vylil na stul a to pan hospodsky teda nemel moc radost.. :-D

        0 0
    • motylekmodry  

      damy a panove, pijte absint nasledovne: na lzici /lepsi je vsak moucnikovi nuz/ dame cukr. mnozstvi dle chuti kazdeho z nas. pres cukr do sklenice lijeme absint, po te cukr zapalime. karamelizujici cukrik smichame do panaka¨. nasledne po promichani pijeme ;o) az najdete tu spravnou hladinu cukru aby se vam absint nevrecel z5 hrdlem, zamilujete si toto piti ;o)

      0 0
    • fousmen  

      Vem 80 % a smichej ho s jahodovym dzusem pul na pul. Rika se tomu Svine. Pijes to jako nic a jsi v klidu dokud nechces jit domu. To se zacnes motat jak svine, pak si nic moc nepamatujes, jen vis, ze ti je spatne jak svine. Rano se vzbudis a premyslis, ktera svine te to naucila pit.. ;-)

      0 0
    • Krys  

      // Pankreaticky zachvat
      Juice 1dcl, vermouth 5cl, becherovka 5cl, absinth 2cl
      Pomalu spoustej slozky po lzicce, absinth az navrch.
      Zabijak BOMBA DRINK. Nenechte se zmast zlucovitou barvou a nazvem – je to super! //

      0 0
    • Maynard  

      švagr mi vyprávěl, že jednou kopnul celou flachu absintha(0,5l)…jen­že u toho seděl na lavičce ze které po dokonání díla spadl a vyrazil si přední horní zub:)…

      0 0
    • Hnoj  

      … se zásadně pije ve velkém množství s velikou zásobou cukru :-D

      otravě alkoholem zdar !

      0 0
    • Pi†el  

      nevim jesli uz to tu nekdo nenapsal, ale dobra kombinace je nalit do tak aspon 50ml sklenky 2/5 vajecnaku, 2/5 griotky a 1/5 absinthu, ten zapalit, strcit do toho brcko, vsecko vyzunknout, v puse smichat a poslat vstric vasemu travicimu ustroji !

      0 0
    • Toams  

      … sice tam nie je Absinth, ale tiez to ma nieco do seba … Nazov: TGV … skratka Tequila-Gin-Vodka, shootuje sa to v hocijakom pomere, ale 1:1:1 je klasika;-)

      0 0
    • Thidney  

      jeden, který opravdu nedoporučuju. Je to varianta Duhy což je Magický oko forte. Pro neznalce drinků reálného socialismu Magický oko – zelená hozená i s malým panákem do piva.- Duha totéž jen se opatrně spustí malý panák zelený, griotky, vaječňáku a vodky. Absinthová varianta, kterou jsme testovali Pivo v půlitru a malý – absinth, griotka, blue curacao, vodka a fernet /nemám rád vaječňák/ výsledek stál za to .-) A nebyl tak smrtící jako Carská spojka /Do půlitru velký panáky griotky, rumu, zelené, borovičky, vodky, fernetu, myslivce, broskvové, černého jelcina a libovolného červeného vína.

      0 0
      • enjoy  

        to mi pripomina,jak nas jednou v praci na baru napadlo smichat uplne vsechen chlast co tam mame. vidim ze blby napady nejsou tak ojedinely.

        0 0
        • kochese  

          Nas nekdy napadlo zkusit vypit napojovy listek shora dolu – zacali jsme vycepni lihovina, vodka, rum, zelena, fernet, napoleon a skoncili jsme u 7*metaxy. Bylo to asi 21 panaku, kazdy jiny a kupodivu z toho nebylo az tak spatne, jak to vypada napsane.A dokonce jsme dostali od pana hospodskeho „diplom“. No a ponauceni z toho mam takove, ze lepsi by to asi bylo pit sdola nahoru od lepsich k horsimu-nakonec uz to bylo celkem jedno co pijeme, ale neslo to nedopit.

          0 0
      • kurýr na bajku  

        cože ?

        0 0
      • cat  

        Ja myslel, ze to pises jako priklady a ono to bylo vsecko dohromady?:D Oo

        0 0
    • PetisV  

      Todle reději ani nepij – to je strašné svinsvo a s absintem to ani nemá nic společného :o)))

      0 0
    • vitan  

      …nějaké nové recepty či nápady a zkušenosti..??!!:)

      0 0
    • Marcinka  

      Ten hnus jsem zkoušel pít jednou (někdy ve třeťáku, myslím v Praze) a nikdy víc! Hnus velehořký, pálí pak celá huba! Raději jsem zůstal u oblíbeného 12° piva, dobrého moravského vína. Medovina je taky výborná. Sladké barvené vodky z bramborového lihu jsou taky hnus.

      0 0
      • yoggi  

        tiez radsej si dam dobre a orosene pivo. jaj na to je tu expert enrico :)))))))))))) ma skusenosti :))

        0 0
        • enrico  

          keď už pivo, tak aspoň desať :-)

          absinth po pravidelných 100% výpadkoch ani obraz ani zvuk už radšej nee, stara dobrá Bošácká slivovica

          0 0
    • chodec  

      Míchání Absintu – to nech slečinkám.

      Dá se pít čistej nebo takovým tím proslaveným způsobem, který tu už zazněl.

      1. Cukr na lžičku, namočit důkladně do absintu
      2. Lžičku umístnit MIMO dosah sklenky s nápojem
      3. Zapálit namočený cukr a nechat dohořet (tou dobou už by měl částečně karamelizovat
      4. PO dohoření lžičku s částečně karamelizovaným cukrem rozmíchat ve zbytku absintu ve sklence (hovoříme o panáku v malém tumbleru – v panáku se to bude blbě míchat)

      Pijeme ne nutně na ex, ale neucucácáme – není to likér. K rychlosti pití je dobré přistupovat jako k whisky a jiným chuťově výrazným destilátům.

      Důležité je mít alespoň trochu kvalitní absint – často u nás levnější láhve s nápisem absint obsahují jen míň oslazenou pfermincku (to úděsný lepidlo – zelenou). Než machrovat s tímhle zvěrstvem, tak to raději cokoliv jiného.

      Rovněž vynech takové to polykání hořícího absintu – to je zase výmysl chorého nebo opileckého mozku – nejen že se tím můžeš popálit (ona ta koordinace po několika sklenkách není nejlepší), ale absint je pití, které má mít (pokud je kvalitní) specifickou chuť, která se má vychutnat – když to do sebe naleješ a co nejrychleji spolkneš, aby ses nepopálil, tak toho vychutnání moc nebude. A pokud si to nevychutnáváš (nechutná ti) tak to nemá smysl pít.

      0 0
      • chodec  

        P.S. Nedopusť aby ti nedohořelá lžička zapálila zbytek ve sklence a nenechse zmást tím, že se zbytek cukru nepodaří ve sklence zcela rozmíchat – je v tom přece jen hodně lihu a v tom se cukr jak známo moc nerozpouští ;-) Prostě co půjde půjde.

        P.S.2 Přestože je tenhle „ohnivej“ způsob pití zajímavej a trochu dobrodružnej, na chuť nápoje má vliv prakticky jen přislazením a lehkým zmírnněím jeho přirozené hořkosti, což by zvládla samotná trocha cukru také, ale nebylo by to tak efektní.

        0 0
    • wlk  

      on je absinth a absinth…existuje ještě jeden-ten originální, kterej není moc rozšířenej a kterej má v sobě ty „pravý“ bylinky, jmenuje se Bitter a vyrábí ho v Jeseníku. Je to úplně jiný než ten zelenej hnus, má to chuť-něco jako pendrek :-), není to tak silný a při požití pár panáků je to hodně příjemný, ale taky pěkně zamotaný a trocha návykový :-))

      0 0
      • AsiJura  

        Tak to můžu asi potvrdit, protože jme v jeseníku slavil silvestra, a nějak z toho moc nevím no:)

        0 0
    • thiel  

      na ex, hlavne sa netreba pokusat zistit aku to ma chut. chuti to asi ako roztaveny cin.

      ten taky zeleny pelendrekovy sme tiez vo dvoch vypili asi pol flase bez tragickych nasledkov. akurat treba potom dbat na pravidelny prisun tekutin a vyhnes sa aj bolehlavu.

      0 0
    • termit  

      no my to vzdycky pijem jako aperitiv pri zastavce v likerce v jidrichove hradci (luxusni ceny)…co mi prijde zvlastni je jen to, ze beznej aperitiv ma povzbudit chut k jidlu, ale u pulky clenu to chut dost zasadne ztlumi :) nicmene kratsi odpocinek pred dalsi jizdou na kole je doporucen…

      0 0
    • turlo  

      absinth je jeden z najlahodnejsich napojov ktore som kedy pil hlavne pre jeho silnu,ale prijemnu chut-na rozdiel od tequilly a podobnych hnusov ktore hned po napiti chcu ist vdaka svojej chuti von…ale treba si dat pozor na kopie absinthu-cesky ani slovensky vyrobcovia nevyrabaju original ale jeho viac-menej napodobeninu(mam vyskusane vsetky slov.a ceske znacky)-pravy absinth(samozrejme s upravenou hodnotou thujonu) nema mat vyraznu ´´haslerkovu´´ prichut, ale jemnu prichut pelendreku a anizu-co som u absinthov domacich znaciek nezaregistroval,skor sa vsetky snazia zaujat ´´zvlastnostou´´ a inakostou absinthu…zatial jediny skutocny absinth sa mi podarilo zohnat v Andorre-velmi jemna prichut,delikatne pitie za viac ako ludove ceny 1 liter za 2,95 eura v lacnejsej verzii a 0,7 l za 3,50 eura(aj s bylinkami)-aj ked je zakaz vynasat z Andorry viac ako 1,5 litra alkoholu na osobu(extremne lacny alkohol)podarilo sa mi preniest 3 litre tohto znameniteho napoja takze doma sme mali aspon na niekolko prijemnych vecerov vystarane… na druhej fotke je rastlina absthinthum vulgare vybrata z flase

      0 0
    • cabbage  

      100%;)

      0 0
    • wendak  

      nemíchat, jenom ho tam kopnout a bacha ať ti nekápne na stůl, mně to jednou vypálilo kolečko, skrz dýhu až na dřevotřísku :-)))

      0 0
    • gobike  

      Tyhle vypadaji lakave:) www.absint.cz/products?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      To je mi ale hezke tema:) Popijim po vecerech pi praci Bairnsfathers Bitter, vyrabeny v Jeseniku a je uplne paradni(nesrov­natelny s dryakama Hills a produkty z Palirny u Zeleneho Stromu).

      Aplikace se forme dvoubarevne absinthove limonady v libovolnem mnozstvi:)

      0 0
      • soc  

        Ale kua limonáda, co to je?

        0 0
        • Smazaný účet  

          To co vidis. Voda do sklenky, kupa ledu, nahoru nalit absinth a pozorovat jak mlecni kdyz chladne a jak se v nem vylucujou blejskave supinky nejakych silic, ktere byly rozpustene v alkoholu:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          To co vidis. Voda do sklenky, kupa ledu, nahoru nalit absinth a pozorovat jak mlecni kdyz chladne a jak se v nem vylucujou blejskave supinky nejakych silic, ktere byly rozpustene v alkoholu:)

          0 0
          • soc  

            Ten absint chápu, ale proč to kazit vodou a ledem… :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              protoze programuju…a nejlepe se mi programuje kdyz jsem trochu uvolneny…je to neco jako jako rezonancni stav…staci o trochu vice a uz to nejde…a tohle muzu usrkavat vpohode cely vecer(pripadne udelat dlasi sklenku);)

              a taky prot, ze jsem v mladsich letech rad pestoval krystalky, tak mne bavi divat se jak rostou ty supinky vevnitr.

              0 0
              • soc  

                Jo, to znám :)

                No pokud je chuťově dobrý, tak dík za tip :)

                0 0
        • Smazaný účet  

          Jj…ber rovnou litrovku, to se ztrati. Bohuzel uz je neposilaji v drevenych bedynkach vystlanych hoblinama..ale i tak super:)

          0 0
          • jIrI___  

            Nikde v normálním obchodě jsem ho ještě neviděl nebo si ho nevšiml :-(. Zas takový fajnšmekr, abych objednával chlast přes net, nejsem.

            0 0
      • Baba-Ji  

        schvaluju, tenhle absinth si taky s chuti dopravam

        0 0
    • gazman  

      Z hrdla do hrdla.

      0 0
    • Lovec  

      Velmi pekný návod je na tejto stránke, myslim ze som tam niekde videl aj ich fotogalerku z nejakych akcii, kde to tak podavali:

      http://www.bairnsfather-absinth.cz/…absinth.html

      absinth potom vytvori takzvany „louche“ efekt ale viac sa dozvis zase na tych istych strankach :)

      http://www.bairnsfather-absinth.cz/…e-efekt.html

      0 0
      • soc  

        Ten český rituál znám jinak… rychleji a stručněji :)

        0 0
    • Nikovlas  

      Docela mě baví, jak tady někteří lidé vzájemně porovnávají absinth a stroh – naprosto odlišný pití. To jako kdybych porovnával čaj, mléko a kafe. Ten čaj je drsnej, ale to kafe, to je ještě drsnější… njn, tak pokračujte, gurmáni.

      0 0
    • vasado  

      Green dream

      panák absinta + sprite + limeta(vymackla) + led

      je to babsky piti, ale docela dobře chutná – a ani tě moc nezničí

      0 0
    • black.horse  

      Absinth

      0 0
    • jIrI___  

      Nemáte někdo vyzkoušený Absinthum Kit ?

      0 0
      • Baba-Ji  

        to vypada zajimave

        0 0
      • xshreck  

        To zkus a dej vědět :-)) akorát bych tam dal něco hodně silného, nejspíš něco v pálenici z jablek bo tak. ať to má 80% :D

        0 0
      • Smazaný účet  

        On to nebude destilat, ale macarat..tkaze akorat koupit kvalitni lih, zalit to a nechat odstat:)

        Na slovensku v turzovce sem videl v regalu s chlastem 80% lih, neznecisteny nicim jinym nez vodou…to by se nechalo pouzit…ale nepisou jak koncentrovany lih je nutny k priprave…

        0 0
    • pepino  

      No hlavně na pověstech o škodlivosti absintu maj velký podíl výrobci vín ve Francii v 19.století.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      hlavně to zkus celý večer zajídat práškama a u vidíš sám…

      0 0
    • DAVID CBT  

      MOC¡ FREDDYHO KRUGERRA-2× 0,5 Absintu,2× 0,5 Smirnof,nalejes to do pulitru,zalejes to Redbullem,nahazis tam led soupnes tam brcko a vychutnavas,dej 3 tyto chutne pulitry,a probudis se rano s krasnou princeznou vedle tebe,aniz by jsis pamatovaljak ji tam dostal:-)))))))))))))­)))))))))))))))

      0 0
    • Toothy  

      Jestli můžu doporučit, tak u nás je nejoblíbenější absinthová limonáda. Děláme ji většinou z 1l Bairnsfather Bitter http://www.bairnsfather-absinth.cz/…tter-1l.html , přidáte 4l 100% pomerančového džusu, 3l Sprite a 4l Perlivé vody. Máte tak 12l absinthové limonády a v každým půl litru je zhruba jeden velký panák :-) Když to je ledově vychlazený tak tomu nikdo neodolá a hodně to pijou i ženský. V létě do toho eště dáváme meloun ;-) Jinak není problém se na tomto eshopu domluvit na osobní předání v Brně (většinou na kolejích Pod Palackého Vrchem). Vyzkoušejte, uvidíte :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        hele…s tou reklamou brzdi jo…a to i pres to, ze od vas nakupuju!:D

        0 0
        • jIrI___  

          To objednáváš poštou? Nepříjde jen vlhká hromádka papíru s rozbitým sklem uvnitř? :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Vyzkouseno 4× a neprisla. poprve dokonce dosla flaska k hezky dreveny krabicce.)

            0 0
            • jIrI___  

              Vidím, že mají „zastoupení“ i v Ostravě na kolejích. Asi si koupím jednu flašku na Vánoce, snad to bude lepší než ty obarvené kentusy ze supermarketu :-D

              0 0
      • cat  

        Osobni predani v brne…komu, ze mam napsat?:)

        0 0
        • Toothy  

          Napiš na petr@bairnsfather-absinth.cz a domluv se ;-) Kontakt je přímo na těch stránkách

          0 0
        • Baba-Ji  

          hele v prodejně http://www.maneo.cz/ v Řečkovicích(kou­sek od konečné šaliny) Bairnsfather Absinth mají, stačí dojet tam a nemusíš řešit nic s poštou nebo domluvama, sám si tam pro něj jezdím.

          Vlastně oni tam mají vůbec skoro až gigantický výběr nejrůznějších laskomin :P ;)

          0 0
    • rudik1  

      tři deci červenýho,dvě deci coly plus velkej panák abs. a jeden k tomu na zapití:-)

      0 0
      • Tomcat  

        a blééééé… umělecké provedení záleží na fantasii dotičného piana.

        Hele sem možná v nečem punk, ale abs a vino je prasarna.

        0 0
    • jIrI___  

      Kdyby někdo hledal dobrý absint, tak toto je pecka, kam se hrabe osvědčený Bairnsfather Bitter…

      http://www.zufanek.cz/…e-st-antoine

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi bych nemel cumet na eshopy s chlastem, kdyz piju treti pivo…

        diky za tip, poreferuju az dojde!

        0 0
        • jIrI___  

          Víkend jsem trávil procházením ostravských obchodů s chlastem a nikde jsem na něj nenarazil, takže nic jiného než sponzorování pošty nezbývá :(

          0 0
          • mr.nikdo  

            Mas tam i DPD :-P.

            0 0
          • jIrI___  

            Takže změna! :) Přímo dle pana majitele Žufánka prodávají veškerý jeho sortiment v Bartridě na Stodolní, kde je možné i ochutnat a následně si koupit celou láhev. Zásobení tam jsou prý velice dobře a ceny by údajně měly být stejné jako na oficiálním eshopu .

            0 0
      • Petr.T.M  

        Pánajána, to co to je za kravinu: „vyrobený podle původní destlilační techniky“ ??? No, kdyby to bylo přesně jako ve Francii v druhé polovině 19. stol. tak šanuju, že by jim to potravinářská inspekce zatrhla dřív, než s tím stihnou přijít na trh. I když v naší zemi… je všecko možné… Ale ta „původní destilační technika“ mě pobavila…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Takze…zakoupeno (postou), rozbaleno, ochutnáno a moooc dobry, dneska to u jedne absinthove limonady nezkonci…a louche effekt fakt paradni!

        0 0
      • prupek  

        Jojo, pomer cena/vykon super! K vyzkouseni ho maji treba i v Absinthovem lese v Ostrave (a zpusob podani apod je sam osobne zazitek).

        0 0
    • dr nick riviera  

      Odpoved na prvni a mnohe dalsi otazky

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Domino83  

      Absinth se pije timto zpusobem veme se cca 2,5dcl sklenice do te se da 0,5 absinthu na sklenici se polozi lzice s cukrem a pote se pomalinku absinth naredi ledovou kapanou pres absinthovy cukr v pomeru 1/4

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.