Jak ocistit lepidlo z kol na galusky

13 nepřečtených
  • Wirgie

    …takze mam kola Tufo XC LP karbonova na galusky, ktere jsem sundal a po nich zbyla pekna lepkava hmota od lepici pasky. Byl jsem se s tim zeptat v prodejne a zadny pripravek na ocisteni nemeli, nebo ani neni. Jediny co mi rakli – musite to lepidlo sundat rucne, ale jak jsem to zkousel, nesundal jsem ani jeden milimetr ctverecni. Co s tim tedy. Mam to nechat byt a prelepit to novou lepici paskou nebo mi poradite jak se toho svinstva zbavit? Co takhle redidlo? Ale zase nechci riskovat ze tim nejak narusim karbon…opravdu uz nevim

    0 0
    • kubad  

      technický benzín

      0 0
    • Vrci  

      než si zasmradíš byt acetonem nebo benzinem tak to zkus nahřát fénem, až to změkne tak to namotávej na špejli nebo šroubovák. Prý to funguje www.cyklodiskuze.cz/…y-kolem-nich příspěvek 39

      0 0
      • Wirgie  

        zrovna jsem volal do tufa a tam mi potvrdili co mi rekli hned na zacatku v te prodejne. Zadnym hnusem to dolu nesleze. Jde to jen mechanicky a to az po nekolikate vrstve lepidla nejakou starsi kozenou rukavici. Zatim mam prvni vrstvu, takze to dal resit nebudu a nasadim plastne s novou lepici paskou :o)

        0 0
    • chello  

      Snažil jsem se sundat lepidlo po samolepce z penumatik a nejlepší způsob je vzít papírový kapesníček či ubrousek a do místa upatlané od lepidla ho vmačkat, přesněji třít o to lepidlo po celé ploše. Potom prsty nebo korkem třít o upadlanou oblast a začnou se tvořit žmolky. Postupně žmolky odstraňovat a znovu třít kapesníkem aby to zmenožnílo lepidlu být lepkavý a zase třít prsty/korkem. Většinou to stačí 2×-3×. Je to pracné ale výsledek je celkem slušný bez použití chemie.

      0 0
      • mr.ricardo  

        Ja myslim, ze po tech deseti letech uz to asi ocistil. :))

        Jinak tufo pasku jsem zkusil, nabehl si, nasral se a pouzivam uz jen klasicky lepidlo.

        0 0
    • lunochod  

      Když jsem sundával starou galdu tak jsem ji nejprve přeřízl a poté odmotal z ráfku společně s páskou, držela víc na galdě než na ráfku, zbytky vyřešil tufo čistič.

      0 0
    • André Vebr  

      Tak to se docela divím, že v Tufu ti na to nenabídli jejich odstarňovač starých pásek. http://www.tufo.com/…istic-rafku/ Já ho používám a funguje docela dobře. V případě lepidla jako chemoprén mám zkušenost s toulenem (ten to rozpustí) a pak setřít tech. benzínem (ten to pro změnu zcuckuje a nematlá se)

      0 0
    • doubleingram  

      Ted jsem cetl myslim v Cykloservisu o takovem gumovem „puku“ na vrtacku, kterym to jde odsrtranovat.

      0 0
    • Mr_Mertic  

      Nejlepší je používat místo lepicí pásky Tufo lepidlo od Vittorky – Magic Mastic. Nejen, ze je to asi o 30–40g lehčí, ale když měním galdu na silnici, mám to dole asi za 10–15 minut. Udělal jsem chybu, ze jsem ho nedal i na bajka, ponaučení pro příště.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.