Jak nouzově otevřít dveře se zaseknutou střelkou (závorou)?

24 nepřečtených
  • djx

    Čau lidi,

    včera jsem úspěšně vyměnil ve sklepě laťkový dveře za pořádný plechový, a už dnes se dostavil nemilej problém… :-(

    Po zamčení na druhej západ tam zůstala viset závora zadlabacího zámku (ta spodní střelka, co se zasouvá do futer), a odemykáním už nejde vrátit zpět, takže to jen cvaká naprázdno… Kvůli bezpečnosti tam mám kování Rostex R1, takže paráda (z venku se tak k tomu nedá nijak rozumně dostat). A teď řeším, co s tím, resp. jaký jsou možnosti (dveře se otvírají ven).

    V tom sklepě je okno, tak to vidím jako šanci, že by se přes něj dalo nějak nedestruktivně dostat, zevnitř sundat aspoň kování, vložku zlomit (je tam naštěstí nějaká obyčejnější FABka – chtěl jsem ji měnit až časem), a vlastní zámek pak už nějak zničit (třeba střelku (závoru) vytlačit do futer, prostě ji nějak uvolnit).

    Nesetkali jste se někdo s něčím podobným??? Chápete, že ty dveře tam jsou sotva den, tak bych to rád vyřešil pokud možno nedestruktivně… :-(

    0 0
    • Johnnyxjr  

      Můžeš sem dát fotku toho zámku?

      0 0
    • tromboonen  

      Zkus nejakeho zlodeje, ten to bude mit otevrene hned:) Nevim, jak to vypada, tak neporadim, ale projdi triky takovych tech odemykacich nouzovych techniku, co si je muzes zavolat za dva klacky… obcas na netu radi a da se tam nastudovat jak co udelat..

      0 0
    • kyl  

      Tak pokud se tam dostaneš oknem,v místě závory do futer vyvrtej tak 8–10 díru a snaž se to tlačit zpět do zámku,třeba se klíč chytne.

      Mě 2× praskl jazýček kliky,poprvé jsem byl v místnosti a mohl vylézt oknem,donést si vercajk,navrtat futra a zatlačit to zpět.Podruhé na chodbě a okno zavřené,to byla větší sranda.

      0 0
    • Smazaný účet  

      10dkg semtexu?

      jo nedestruktivně…tak to nevim :-)

      0 0
    • Strakááč  

      Vyříznout flexou u západky, západku vyrvat nebo zašoupnout z5 a díru nechat zavařit a pak přetřít barvou (pokud jsou to plechový zárubně)..

      Nebo na to poslat někoho kdo to dělá jako práci.

      Nic jinýho mě nenapadá.

      U nás v kotelně to taky tak dělali tam už je to vařený kolikrát…

      0 0
    • djx  

      Jde o toto… z venku těch možností moc není, aby to nebylo moc destruktivní… Lepší by bylo dostat se nějak bezbolestně přes to okno (ideálně bez rozbíjení skla)…

      0 0
      • iiki  

        Plechový dveře = těžký, stačí aby trošku sedly futra a je problém. Skus dveře nepatrně přizvednout (za kouli, lepší popř. pajsr nebo klínek, pokud se podaří zasunout pod křídlo) a odemčít. Horší varianta je prasklá pružina pojistky západky (nebo jak se to jmenuje), to pak bez destrukce, alespoň nejaké té menší :), nepujde.

        0 0
        • Strakááč  

          Dobrá rada, má to hlavu i patu :)

          0 0
        • djx  

          Tím to není. Vím bezpečně, že je to tou závorou. Možná si řeknete, že jsem debil, ale já jsem o tomhle problému věděl. Ty dveře byly dodaný i s tím zadlabacím zámkem, a už když jsem zkoušel zamykání při otevřených dveřích, tak to takhle blbě vyskočilo (a ani silou to nešlo zpět). Musel jsem rozšroubovat celej zámek, přeskládat to a nechat to jako provizorní řešení s tím, že hned po víkendu koupím novej zámek (na 1 západ to fungovalo v pohodě) – já včera večer opravdu už jinou možnost neměl – jedině nechat otevřenej sklep… Manželka dnes bohužel byla rychlejší, a snad jsem jí to zapomněl říct, zamkla, a už to bylo…

          Kdybych tam aspoň já vůl nedával to kování – pro tenhle případ… Blbec, no!

          0 0
    • AV  

      Občas pomůže zacvakat klíčem ve směru „třetí západ“ závory. To většinou jde a závora se nepatrně pohne a klíč pak s ní pohne v původním (odemykacím) směru.

      0 0
    • djx  

      Hoši, tak je dobojováno! :-) Poté, co jsem zmobilizoval hasiče, zjišťoval, co je tam vlastně za okno pro příp. možnost jít právě přes to okno, to nakonec vyřešil jeden zámečník, kterej to (samozřejmě jak, to je jeho know-how) dokázal otevřít tak, že nepoškodil ani bezpečnostní kování, a dokonce ani samotnou vložku!!!

      Takže čím dál víc nabývám dojmu, že nějaký zabezpečení je jen relativní pojem, a překonat se dá takřka cokoliv… ;-)

      Stálo mě to 550,– Kč za práci a 250,– Kč za novej zámek (ten jsem stejně chtěl kupovat novej).

      Zámečnící jsou frajeři!!! :-)

      0 0
      • kyl  

        Hlavně nezapomeň jeho jméno,až to jednoho dne najdeš takhle čistě otevřený :-D

        0 0
        • djx  

          Budu žít v představě, že zámečníci jsou jako hackeři – že je těší pocit, že se dostanou kamkoliv, ale že tuto moc nikdy nezneužijou… ;-)

          0 0
          • Josef Panek  

            Made my day!;-)

            0 0
          • jannk  

            To je klasika: kdyz ti prodavaji nove dvere/zamek/vlozku, tak prisahaji, ze to jde otevrit jedine sekerou.

            Kdyz se ti to zabouchne, tak to razem za par stovek jde taky :)

            0 0
            • djx  

              Je to tak :) :) Ale ono víš jak – kolikrát nejde o to naprosto znemožnit otevření, ale spíš co nejvíc zloděje zdržet. Protože než by se půl hodiny piplal s jedním zámkem, raději zkusí dveře, který má za dvě minuty. Alespoň takto se prý chová 90% zlodějů, především těch „sklepních“, kteří jdou naslepo… :)

              0 0
      • 01carbon  

        Pár let zpět si „kamarád“ půjčil ráno když jsem spal auto. Nabořil a jedinej klíč zahodil do sněhu. Odtah do servisu, tam mi vymontovali zamčený sloupek řízení a nesl jsem to k zámečníkům aby s tím „něco“ udělali (počítal jsem odvrtání, vylomení, nová vložka…) Za necelé 2min vložka venku – ovšem bez poškození a k tomu funkční klíč. Tuším to bylo za 200,–

        0 0
      • raw 4  

        Kamarádka si koupila drahý dveře na kartu a zabouchla si je. Privolany zámečník ji rekl at se otocí aby nebrecela, ze za ne dala tolik penez a do 2 minut byl vevnitř.

        0 0
    • Smazaný účet  

      To jsem si jednou zapomel klice od thule nosice, kdyz jsem jel pro kolo. Otevrit ten zamecek pomoci jehly a sroubovaku zabralo asi 10s:) Pohcopotelne bez poskozeni vlozky nebo pouzdra.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.