Jak moc verite recenzy a testum?

82 nepřečtených
  • pegas

    Pri hledani idealni pam.karty do fotaku jsem si prosel radu testu od ruznych zdroju…tam kde jedna karta byla vyhlasena za prvni byla v dalsim testu jedna z nejhorsich..a bylo to u vice karet i testu…kdyz si prochazim nejake recenze na mp3 prehravac, repraky, tiskarnu, fotak atd casto se nevim jaky nazor si udelat na autora toho testu ci recenze..zda treba byl zaplacen onou firmou… To stejne je i u kol a komponentu:…kdyz si projdu recenze i a nektere clanky tady na foru tak nekdo je stejnym vyrobkem spokojenej,nekoho vyrobek zklamal…kazdy ma asi jine pozadavky a naroky a tudiz jeho zkusenosti sou pak ruzne..nejvic to pozoruju u retezu,kazet a plastu…treba u tech komponentu dam jedine na sve zkusenosti…jak to delate vy???

    0 0
    • pegas  

      jinak mi prominte tu hrubku …

      0 0
    • Daf  

      Kdyz oni se tolikrat rozchazeji nazory na vec i u lidi co maji s danou veci dlouhodobou zkusenost. Ja se ridim vlastni hlavou cyklocasopisy uz nekupuju :)

      0 0
      • Luka  

        jojo, clovek se potrebuje spalit sam :) souhlas. Tohle je prvni dil vela, kterej jsem nejak preskocila. Mozna az bude letni krize a nuda, tak ho nakonec koupim a zase prectu jen uvodnik a prohlidnu obrazky…

        0 0
        • grafik  

          btw: uz i ty obrazky ve velu jsou desna pruda, porad na jedno brdo a ten samej ksicht, stejne tak cykoturistika …

          0 0
    • Tomcat  

      Recenzi beru jako lepsi popis zbozi. Nemuzu rici ze recenze nemuze prinyst podmetne informace. Ale jen ji neberu jako bernou minci

      0 0
      • black.horse  

        tak nějak…

        0 0
      • MlokCZ  

        Asi tak. Ještě dodám, že pokud jsou to recenze uživatelů, tak koukám na čem jezdí, co už kdy jezdili, jakým stylem jezdí a tedy jaké vlastnosti asi tak mohou preferovat a přes tohle vše si informace z recenzí přizpůsobuju.

        0 0
    • karliner  

      Recenze v časopisech mi slouží pouze k orientaci o nových výrobcích, po mnoha letech v reklamní branži tak trochu vidím pod pokličku. Ale třeba borci z Vela a Pelotonu jsou ti poslední Mirkové Dušínové, kteří serou na tlak největších inzerentů a píšou krystalicky čistou pravdu.

      0 0
      • pegas  

        a nechces neco prozradit z pod poklicky:-)

        0 0
        • karliner  

          malé časopisy závislé na příjmech z inzerce nemívají tak břitké názory na produkci svých největších inzerentů…

          0 0
    • MlokCZ  

      Proto jsou na spoustu věcí nejlepší exaktní měření jako např. grafy charakteristik, protože ty jasně vypovýdají o tom jak to je a nepletou do toho žádné subjektivní a zaujatá hodnocení.

      0 0
      • vlk  

        JJ, ty grafy to je prvotní filtr.Druhotný filtr je již samotné osobní zkoušení(když se zadaří).

        0 0
      • pegas  

        no jo ale rekni me jak si normalni uzivatel takove mereni udela?…

        0 0
        • vlk  

          Bylo to tu tisíckrát-stačí mu osobní váha a pak jen chvíle času-Milan to má popsané na svých stránkách. Pokud vidlu vybírá ,stačí se podívat do časopisů nebo na bike-forum :o) a najde dostatečný počet grafů k různým vidlím.

          0 0
          • pegas  

            aha..trosku spatne jsme se pochopili…ja myslel jak si clovek udela testy spise z celkoveho hlediska..vy jste meli hned namysli vidlu..je pravda ze to je ale asi jediny komponent kde jde udelat jakesi mereni(+ tlumic)..

            0 0
            • MlokCZ  

              Tlumič právě doma změřit moc nejde a zrovna bych potřeboval graf Pearl x RP23 a nevim, kde ho vzít. Ale u zadní stavby tu je zase linkage, kde se zjistí chod samotné stavby bez tlumiče. Ale ty grafy tlumičů chybí, nikdo je moc nechce měřit.

              0 0
              • pegas  

                Kdyz uz ale mas nejake grafy tak z toho neco odvodis a muzes se rozhodovat…u jinych komponentu toto nemas.. Vidla je ale i tak neco spesl,aspon pro me…pac i pri stejnem nastaveni, muze pro dva jezdce byt vidle dost odlisna..

                0 0
        • MlokCZ  

          Přesně jak píše vlk, graf je otázka analogové váhy a tak 15ti minut času. Jediné omezení v domácích podmínkách je na maximální hodnoty. V jednom člověku se nedá změřit moc přes vlastní váhu (mě se podařilo 90kg při mojich 69kg). Ve dvou se pak dá v pohodě někam k 90% součtu vah obou měřících. Ale těch změřených grafů už tu je na fóru opravdu spousta.

          0 0
    • wendak  

      recenze cca 15%, zkušenosti kámošů, moje a mýho mechanika cca 50%, rada prodavače cca 15%, značka a vzhled cca 20%, no asi tak nějak …

      0 0
    • Tiklin  

      Kdyz jsem trebas kupoval fotak tak sem cetl recenze a dopadlo to tak ze jsem se do tech recenzi tak zamotal :) ze sem myslel ze uz nic nekoupim protoze to vypadalo ze neexistuje nic co stoji za to ty prachy utratit.Dal jsem mesic pohov a pak sel koupit ten co se me libil i podle parametru od vyrobce(IXUS40). S kolem jsem to vyresil podobne,s tim rozdilem ze tam jsem sledoval i hlavne kdo jakou dava slevu a ze rozdil cen byl pomerne velkej.

      0 0
      • stan.zak  

        Obecně beru recenze pouze jako širší info. Jak jinak… S foťákem jsem to měl podobně – všechno jedna hromada. Nakonec jsem to nechal čtrnáct dní uležet, určil si čtyři priority (opt. stabil., možnost ručního nastavení, AA baterie (samozř. dobíjecí, týden v horách…) a ucházející zoom, porovnal jsem kvalitu foto podle www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1 a koupil Canon PowerShot A710i. Doplnil jsem ho 4GB kartou, pouzdrem Lowepro, které na kolo chytám sucháčem, a jsem spokojen. A kolo: první jsem, po dlouhé době bez kola, vybíral sednutím a krátkým projetím z asi osmi ks (hlavně tedy velikost); a druhé, moje nynější, jsem velikost a pár detailů už věděl, zkušeností uživatelů naopak málo, a též dle fin. možností. Nadšenej jsem z něj doteď :-)

        0 0
        • stan.zak  

          Jo, nehlasoval jsem; co jeden přečte, ho samozř ovlivní. Takže nemůžu říct: „jen čtu, ale nedám na ně“.

          0 0
          • pegas  

            fotak jsem kupoval pul roku zpatky…canona is 2..precetl sem si nejake testy,poslechl kamarady kteryho mel..koukl na fotky a videa a bylo hotovo..treba mp3 prehravac sem vybiral asi rok:-))) ale co se tyce kol tak sou komponenty kde se da asi dle testu orientovat(vi­dle+tlumice, vahy,tuhosti komponentu)..ale treba u tech retezu me prijde jakekoliv testovani psani recenzi zbytecne…

            0 0
    • cabbage  

      spíš než pozitiva hledám v recenzích alespoñ náznaky negativ. iformace na foru jen když se sejde víc podobných najednou, třeba řídit se tim co posere někdo z dvojice „Lempl – Pankáček“ se opravdu nedá, ti po***ou opravdu vše. nemám důvěru v grafy – podle nich je totiž talas funkční vidlice(což skoro neni).

      spíš recenze beru jako informaci že něco takovýho vůbec existuije.

      0 0
      • hanz  

        přesně, hledám negativa a důverný recenze beru asi od dvou lidí, kteří sou stejně z mého okolí takže všechno vidím, slyším z první ruky.....pekáček-lempl dobrá poznámka :-)

        podle recenzí sem koupil dost komponent abych se naučil recenzím vůbec, ale vůbec nevěřit…

        0 0
      • chodec  

        Je to sice OT, ale proč je Talas nefunkční – nepolemizuji, jen se ptám – vybírám vidli na další kolo a Talas byl jedním ze dvou horkých kandidátů.

        Doufám že můj dotaz nikoho nepohorší – má ty svým způsobem i vztah k tématu – na základě recenzí byl předvybrán, při vyzkoušení se choval OK, ale k tomu, abych za něj vyplázl 20 litrů potřebuji ještě něco navíc – zhodnotit to co na něm někomu vadí a zhodnotit, nakolik se ta vlastnost bude zajídat i mě. Třeba na MTBR čtu zásadně jen kolonku weaknesses – ostatní je jenbalast ;-)

        0 0
        • TheIF  

          Asi od ni čekal víc… Mě vadilo, že nechtěla chodit celý zdvih, ale potom jsem se vykašlal na manual a nafouk ji na 60 PSI (mělo tam být 110+) a sag přes 30mm tak už pěkně žehlila/hodila skoro na doraz + se houpala při šlapaní do kopce což jsme chtěl, předtim se ani nehla (v jizdě v sedle)

          0 0
          • MlokCZ  

            Ty tlaky mají dost mimo pořád, taky foukám jen na 50psi a podle manuálu bych měl myslim 65 nebo kolik. Ale přeci jen trošku snížení progresivity 07 modelu té vidlici dost pomohlo, i když ani 06 model nebyl špatný.

            0 0
            • medved.m  

              Hura, tak nejsu uplne divnej – mam F80X a taky bych mel mit snad 75psi?… a teprv kdyz jsem se dostal pod 50, zacal jsem mit dojem, ze mam odpruzenou vidli. Dal jsem „maminku“ (jen proto ze chybi „kamaradi“) – ale ta chudak kdyby vedela, co to stoji, poradila by mi tak leda psychiatra :-)

              0 0
        • MlokCZ  

          Jediný problém Talase 06 je příliš velká progresivita, kterou 07 model už má menší (a doufám, že 08 model má stejný průběh) a podle moje subjektivního pohledu přesně akorát (je to cca na úrovni . Taky nechápu, pokud je jeho Talas funční jak má být, co se mu na něm nelíbí. Já jsem na lepší vidlici než je Talas 07 nejel a že jsem těch vidlic už zkusil docela dost. Vanilla se správnou pružinou byla jediná citlivější vidlice, kterou jsem jel, ale u Talase se mi více líbí průběh (pružina je už na můj vkus příliš lineární) a k tomu rychlé snižování zdvihu, které je u 07 modelu už pořešené super.

          20 tisíc je ovšem za Talase poměrně dost a nevim jestli bych to za něj dal. Když porovnám třeba s RVL, tak bych za Talase byl ochotný dát určitě 15tis., ale 20tis. už nevim, nevim. Talas chce prostě kupovat s kolem, tam pak vyjde dobře.

          0 0
        • cabbage  

          co mě štve na talasu06(07 je prý úplně jiný a lepší…o 82.39% jak by napsal d-fens):

          • když vidlici nafouknu, aby ideálně žehlila na rovině(60psi), tak ve sjezdu při přibržďování jde stírákama cca 3 cm(a méně) od korunky(zkuste pak sjížďět nějakej schod…) když jí nafouknu na sjezd(80psi), tak se sice zbytečně nenoří, zato po rovině jedu na skoro pevný vidlici(super citlivý první 1cm je mi opravdu na nic). na 70psi se nepatrně méně noří a stále moc nežehlí, takže jí foukám podle vyjížďky – na Točnou 80psi do voděradských rovin 60…
          • když jí vyfouknu, jde jen 123mm – ještě sem z ní za jízdy nedostal víc než 110mm.

          grafy proklínaná reba na 115mm nic takového nedělá – ve sjezdu se drží vysoko ve zdvihu, ale chodí i 112mm při větší ráně..

          ve výsledku je talas jen vyšší reba s drahým servisem, rychlejším u-turnem(vykoupeno nutností přesouvat těžiště)a nepoužitelným zamykáním… (a pár g navíc)

          proč nedělaj rebu na 140mm? to by byla ideální vidlice… (případně odlehčit Pika a přidat mu twinstep)

          0 0
          • MlokCZ  

            Chování pod brzdou můžeš do jisté míry ovlivnit nastavením low speed komprese. Jak to máš nastavené? To že jde při brždění 3cm stírákama od korunky a dokonce méně je docela divné a u žádného Talase (ani 06) jsem tohle neviděl To by znamenalo právě už těch 10,5cm zdvihu a když i více, tak i těch 11cm, které píšeš, že jsi při jízdě nikdy víc nedal. Takže tvrdíš, že při brždění dáš stejný maximální zdvih jako při maximální ráně při jízdě?

            Talas 07 je sice o něco méně progresivní, ale zas takový rozdíl tam není. A ve srovnání s Rebou se průběhem chovají docela podobně, Reba je asi o malý chloupek progresivnější. Tzn. Reba se mi při brždění noří do zdvihu úplně stejně jako Talas (samozřejmě v poměru ke zdvihu, tedy z obojeho dám při brždění na krev pár mm přes polovinu zdvihu). A ve sjezdu se Reba rozhodně nedrží nijak méně ve zdvihu, v extrémně prudkém sjezdu se dostanu sagem i u Reby pár mm pod polovinu zdvihu, stejně jako u Talase.

            On je tu totiž u tebe jeden zásadní rozdíl mezi Rebou a Talasem. Rebu jezdíš na HT. Např. při skoku jde na HT vidlice snáze do vyššího zdvihu, protože u fullu velkou část energie pobere zadní stavba.

            Rebu na vyšším zdvihu máš RVL, ten chodí úplně stejně jako Reba. A u RVL bys na tom byl s progresivitou o chlup lépe než u Talasu 06, ale zas takový rozdíl by to nebyl a choval by se velmi podobně na fullu. A grafy proklínaná Reba rozhodně není když jde o U-Turn verzi, ta přehnaně progresivní není.

            Když porovnám ale jaké tlaky jezdíš oproti TheIFovi, tak on vozí mnohem nižší (60psi na větší váhu než máš ty) a to by pak musel on dávat při brždění vidlici snad na doraz a ve sjezdu ji mít na 3/4 zdvihu, podle toho co píšeš. Něco tu prostě nesedí.

            Tvoje požadavky by splnila nejlépe lineární pružinová vidlice. Tam by se to chovalo nejblíže tomu, co ty chceš.

            0 0
            • MlokCZ  

              A 07 model se liší ve třech věcech. O něco snížená progresivita, která je nepatrně menší než u U-Turn Reby (i když rozdíl je velmi malý, spíš je skoro stejná), 10mm zdvihu navíc a pak vylepšená změna zdvihu.

              Já si totiž myslim, že by se ti ani RVL na ESku nelíbil a měl bys úplně stejné výhrady. Jediná divná věc je to chování pod brzdou, které ovlivňuje nejen průběh vidlice ale i tlumení komprese (které ale na Talasu můžeš nastavit).

              0 0
            • cabbage  

              kompresi mam na minimum – jinak vidlice pouze méně chodí např. na kořenech, při souvislejším brždění z kopce je to prakticky bez účinku(už jen z principu tlumení).

              rebu jsem především jezdil na NRS – odtud mam taky těch 112mm, na HT už přes 100mm nechodím. o skoku bych si mluvit nedovolil – nic takového nezkouším.

              k těm 3cm pod korunkou – šel jsme obhlídnou kolo a talase a je to spíš 6cm(kdy se podkova dostane na úroveň korunky)

              možná(určitě) je moje nevole k talasovi dána tím, že je na ES – prostě je vidlice postavenější než mám v oblibě(a nejsem sám kdo si toho všiml) – nrs s 80mm skarebem mě taky vadilo a s rebou mi naopak perfektně sedlo, katastrofa je taky spíš na 80mm vidlici – tudíž mít talas 150mm, nadávám možná o něco méně..

              pružinová vidlice na 150mm – ano po Pace pošilhávám již delší dobu:-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud to je při brždění 6cm (to by byl zdvih něco kolem 7cm), tak je to už celkem ok a je to jen nepatrně více než u Reby (vždy v porovnání ke zdvihu). Při souvislém brždění máš pravdu, že už komprese mít vliv nebude, ale při souvislém brždění se nebrzdí zase tak na krev, aby šla do zdvihu tolik. A když to bude hodně extra prudký padák + větší brždění, tak takhle do zdvihu půjde každá vidlice a pokud ne, tak zase nebude brát dobře větší překážky. Pokud máš při menším nahuštění Talase, což je nutné pro dobrý chod už moc velký hlavový úhel, tak je to samozřejmě blbé, ale za to pak může geometrii Canyonu a ne Talas. A jak píšeš, potřeboval bys něco s vyšším zdvihem.

                S RVL (tedy Rebou na 130mm) bys na tom byl v tom co ti nesedí ale téměř stejně. Problém tu není ve vidlici, ale v té geometrii, která ti nesedí.

                A stále tu zůstávají výhody Talase jako lepší tlumení, tedy zejména expanze, které já třeba oceňuju hodně a na Rebě mě štve, že takové nastavení jako na Talasu (ohledně expanze) prostě dosáhnout nejde (tam už buď vidle kope nebo je méně aktivní, samozřejmě ani u Reby to není nic hrozného, ale je to horší). No a pak citlivost mám u Talase jasně o něco lepší než u Reby. Tohle jsou dvě vlastnosti, které by obecně měly platit i pro 06 model, ale samozřejmě citlivost se nepatrně liší kus od kusu vidlice a netušim, jak je na tom tvůj Talas.

                0 0
      • Pekáček  

        Hele, Kabič, tos nenapsal moc přesně. Netuším teda co pokakal Lempl, ale když ti někdo opakovaně místo opravy podělá tvou věc, tak tos nepodělal ty, ale ti co na tom dělali a pěkně to podělali. Myslím tím Marunu, co se opakovaně vracela, pak taky opravovaný rám. No a to že se vysype ořech a nebo praskne osička – to se stává pořád.

        0 0
        • cabbage  

          Voe! kvůli tobě abych začal všude rvát alespoň deset smajlíků a vysvětlivky, že je to nadsázka, sranda a pod.

          Množství „podělání“ jinak spolehlivých komponentů je u tebe opravdu větší než u ostatních. stejně jako u lempla. ikdyž ta špageta drží i lemplovi.. ;-)

          0 0
      • rock  

        spíš než pozitiva hledám v recenzích alespoñ náznaky negativ

        Jo, tohle platí i u mne.

        Jinak na recenze ve Velu a Pelotonu se kouknu rád. Vycházím z toho, že ti chlapi mají vyzkoušeno na vlastní kůži víc komponentů, než jsem jich já vůbec v obchodě viděl …

        0 0
    • kovar  

      přečti si recenze zde, a máš hned první dobrý důvod recenze brár s rezervou a příliš jim nevěřit.

      0 0
    • Lister  

      Ono záleží jak je ten test koncipovaný a jaké má podmínky. Proto pak může jeden produkt dopadnout v každém testu jinak, protože si prostě stanovili různé požadavky a priority.

      Pokud jde o testy kterým hodně věřím tak to jsou testy monitorů na světhardware, protože jsou dělaný hodně dobře a exaktně – měření reálné odezvy. Pokud někdo vybíral někdy LCD monitor tak určitě potvrdí že to není nic jednoduchého a tady se ty testy opravdu hodí. Obesně púokud jde o testy komponentů k počítačí, tak pokud je dobrá metodika, tak jim věřím. Dále dost platné jsou pro mě testy spotřební elektoniky, né že bych podle nich výhradně vybíral, ale upozorní mě na zajímavé produkty a já si pak už vyberu podle toho, který se mi v reálu líbí nejvíce. U audiotechniky spoléhám na svoje uši.....

      U testů kol věřím jak čemu…úplně nanic jsou testy v Cykloservisu, protože tam je každé kolo skvělé a navíc chybí porovnání se soupeři + na obrázku s udávanou geometrii je dost často horní trubka měřena ke spoji se sedovkou, což je rozměř naprosto nicneříkající Pokud jde o Velo, tak to je na tom podle mě líp, ale zase se občas vyskytnou nesrovnalosti, když jednou kolo označí za velmi hravé a v dalším čísle ten samý rám jen s jinou výbavou za superstabilní, ale trochu neohrabaný stroj......ale člověk musí číst mezi řádky a uvědomit si taky na jakých velikostech se jezdilo a tak......prostě filtrovat…fil­torvat…filtro­vat.......:o)

      Obecně můžu říst, že pokud chci něco koupit tak se snažím najít nějaký test, k tomu prolézu pár odborných for a pak si vyberu stejně podle sebe.....

      No a poslední kolo jsem si vybral podle toho, že se mi děsně líbilo a to je to nejdůležitější :o)

      0 0
      • cabbage  

        „Pokud někdo vybíral někdy LCD monitor tak určitě potvrdí že to není nic jednoduchého“ hm… myslíš?

        0 0
        • vlk  

          Nějaké lepší EIZO to jistí :o)

          0 0
          • Pebe  

            pracovní nástroj, EIZO FlexScan S2140W se na něm píše, docela dobrý…

            0 0
        • Lister  

          nemyslím…vím, zvlášť pokud ten monitor nemůžeš vidět na živo, což je celkem pravděpodobné pokud vybíráš opravdu slušný monitor a ne TN 19ku :o)

          Ani značka ti nepomůže, protože jeden „Výrobce“ používá obrazovky různých dodavatelů

          PS: a Eizo taky není vždycky nejlepší volba.....pokud se budemem bavit o běžném multimediálním použítí a ne o čistě grafickém profesionálním­......

          0 0
          • cabbage  

            mam k tomu jiný přístup – stanovit finanční limit – vybrat si úhlopříčku a z těch 10 monitorů vyloučit ty s poměrem 16:9 a pak už jen stačí odhadnout, který z nich má nejméně blbý podstavec – „přidat do košíku“ – jít vyzvednout… :-D

            a b-f si taky přečtu, o kvalitě obrazu vim velký H ale stále lepší něž jakýkoliv levnější CRL co sem kdy měl či potkal…

            p.s. nějakej Acer :-D

            0 0
            • Lister  

              jasně když to bereš takhle tak to je pak opravdu celkem jednoduchý :o)

              No já si dal tolik podmínek, až jsem zjistil, že takový panel neexistuje :o(

              PS: Finanční limity jsou od toho aby se překračovali…:o)

              0 0
              • cabbage  

                hele, monitor neni přehazovačka ani vidlice – pro sledování filmů, práci v CADu nebo inventoru a psaní ve wordu nemá smysl řešit odezvu a spol.. ;-)

                p.s. finanční limit je spolu s úhlopříčkou hlavní vodítko:-D

                0 0
                • Lister  

                  já mám tu blblou vlastnou že jsem tak nějak děsně náročnej a ještě k tomu v obraze vnímám většinu věcí, které jiní lidi nevidí. Občas si připadám jako blázen, když se snažím někomu ukázat tu jasnou pohybovou neostorst nebo artefakty v obraze a ten člověk ne mě kouká s výrazem naprostého nepochopení :oD

                  Odezvu vnímám na většina LCD již při práci ve woknech, ale co mě dokáže totálně vytočit je špatný podsvětlení…

                  PS: v tomto případě se mimořádně nechválím, tohle beru spíš jako svoji špatnou vlastnoust :oD

                  0 0
                  • Rolei  

                    A jaký monitor si nakonec vybral?

                    0 0
                    • cabbage  

                      imho si koupil blok a pastelky… jo a pravítko když to chce mít „ostrý“:-D

                      0 0
                      • Lister  

                        ani jedno…jsem si místo toho pořídil nového bajka, protože bez kompu jsem se za rok co ho nemám už naučil žít, ale bez kola nepřežiju :o)

                        0 0
                        • Misiak  

                          a prispevky do fora posielas postovymi holubmi? :D

                          0 0
                          • Lister  

                            no práce to jistí.....a jelikož v práci trávím cca 3 tisíce hodin ročně, tak sem tu vlastně i tak skoro pořád :o)

                            0 0
                  • grafik  

                    manzelka je na tom s vnimanim obrazu uplne stejne, vybirat s ni telku je fakt narez :)

                    0 0
                    • ares  

                      Co Loewe, já kdysi vybíral s bráchou telku a obraz téhle značky mě velice překvapil :-)

                      0 0
                • pegas  

                  panove kdyz uz tady mate nejakou tu diskuzi o monitorech tak toho hned vyuziju..pritelkyni fcera odesel monitor ,tak budem kupovat novej…co byste mi doporucili lcd v 19ce do 5000kc?..nejakej acer,asus,lg?..bylo by to jen na beznou praci,sledovani filmu..nic narocneho..co byste mi doporucili z nabidky tohohle obchudku: www.computershop.cz/…/default.asp?… dik

                  0 0
      • pegas  

        no treba prave s tou elektroniky tak prave v tehle oblasti bych moc testum neveril…jak jsem jiz zminoval na zacatku hledam ted pam.kartu sd 2 nebo 4 giga..prochazel jsem si testy (troufnu si rict ze se jse o seriozni testery:-)…Digimania,pctun­nig,chip) a v kazdem testu dosli k jinym cislum a hlavne k celkovemu odlisnemu hodnoceni… u mp3 prehravacu treba ve vsech recenzich pisou skoro to stejne ale vyrobek na zivo je vetsinou dost odlisny..

        0 0
        • Lister  

          a byly ty testy stejně koncipovaný, měli na karty stejné požadvky atd.......???

          Ono jen stačí aby jednotlivým parametrům – u karty přepokládám že rychlost zápisu, čtení, celkové zpravcování (nic víc mě nenapadá) byly nakonec přiřazena různá procenta z celkového výsledku a už jseš na tom jinak, nehlědě na to, že každý kousek může být trochu jiný.........prostě je třeba vždycky číst pořádně, brát v úvahu jak je ten test nastavený a prohlížet a hodnotit jen ty parametry, které mě zajímají nejvíce......

          0 0
    • Thomas  

      Nejvice dam na nazory a zkusenosti z BF !!!!

      0 0
    • Mathaus  

      Rad si prectu recenze, ale co me vice pak zajima jsou uzivatelske recenze. Tam je vetsi pravdepodobnost, ze uzivatele nejsou ovlivneni nicim, jen pocitm z produktu.

      0 0
      • Lister  

        tohle mě pobavilo :o)

        já bych řekl, že uživatel je ovlivněn hlavně tím kolik za to vyplázl.....většina si nedokáže připustit, že nakoupili blbě a podle toho pak recenze vypadají :oD

        0 0
        • pegas  

          presne tak..malo kdo si zkritizuje neco co si koupil za nemalej peniz..

          0 0
        • vlk  

          Nepaušalizoval bych. Já si svoje klidně zkritizuji. Problém spíš bude, že nemáme tolik materiálu na srovnávání :o(

          0 0
          • pegas  

            souhlas ze kdyz clovek nema nejake srovnani tak tezko se neco hodnoti…ale zas me pripada ze mnoho lidi zde nema urcite zkusenosti a poznatky,nevi nebo si nejak vymysli…Jak jsem jiz zminoval drive,tak treba na retezich je to nejvic videt..kdyz nekomu vydrzi retez (dejmetomu hg73) 200km a nekomu 2000km tak to neni retezem ale tim ze clovek vubec neumi jezdit,nestara se o nej nebo proste keca,…a pak vznikaj takovy dredy jako retez na hov…, juice7 vubec nebrzdi,atd..proste i tady recenze,ci zkusenosti na foru by se meli dost brat s rezervou…sou zde ale lidi,uzivatele od kterych si necham rad poradit..

            0 0
            • vlk  

              NJ jenže on ty části či celé kolo každý zatěžuje jinak. Někdo váží sotva 50 a jezdí po rovinách.Někdo má ke 100Kg a valí to z kopce. Mě taky nikdo nevěřil, že mi na destičkách ohořela barva :o). Každý má navíc jiné srovnávací tabulky podle toho co již vyzkoušel. Je to složitý.Proto občas koukám do profilů co mají za kolo, aspoň podle toho jde poznat přibližně kdo co jezdí.No a nebo si pak člověk může počítat statistické průměry, mediány modusy apod(PS: statistiku jsem vždy nesnášel :o)) Já to neřeším, občas si někde přečtu recenzi, něčí příspěvek na BF, nejaké srovnávací testy, občas si zkusím započítat, yvtvářet grafy apod no a stejně pak někde sháním kde si to mohu zkusit. No a občas se prostě spálím, to k tomu patří.

              0 0
              • pegas  

                no prave ze kazdy danou soucastku vyuziva jinak…ma jine pozadavky,styl,at­d..ale pak uz tohle do sveho vysledku nezohlednuje a napise jen…retez na hovno,vydrzel mi 200km…atd…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.