jak jste to pořešili s MATURITOU?

226 nepřečtených
  • lábus

    kdy jste se začali učit na maturitu? něco mí říká, že bych už měl začít, ale počasí venku je jinýho názoru, nejde odolat

    0 0
    • Lowrider  

      Kašli na to. Nějak to dopadne :-D. Raději jezdi dokud na to máš léta :).

      0 0
      • lábus  

        koukám, že ty to máš taky teprve před sebou, tohle jsem si zatim říkal taky, že to nějak dopadne

        0 0
        • Lowrider  

          Jojo. Mám před sebou ještě hodně věcí :). Nebál bych se toho. Ta komise taky byla mladá a určitě to pochopí když to nebudeš umět :-D.

          0 0
          • sportovni_biker  

            Ty by ses toho, ale bát měl, protože nás tato klasická maturita s největší pravděpodobností mine a čeká nás státní, která tedy žádná prdel není…

            Stačí si přečíst podmínky, které musíš splnit při psaní dejme tomu textu v AJ. Např. 10 slov na řádek-netrefíš bod dolů, splnit určitý limit řádků-nedotáhneš/pře­táhneš další bod dolů a už si neudělal a nepustí tě dál. Takže když budeš mít podškrtnuto 20 řádků, tak musíš napsat text přesně o 200 slovech, což je totální kravina.

            0 0
            • Nikolka  

              Já jsem zase slyšela o češtině, že tam bude úplně něco jiného než se ty 4 roky učíme… Že literatura je tam zastoupena snad jen z 1/12, zbytek jsou prý nějaké grafy a podle toho musíš vytvořit text a tak… Češtinářka nám říkala, že je to hrůza.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                No, vidím, že na každé škole se mluví o něčem jiném . U nás jsou kantoři přesvědčeni jenom na 50%, že budou nové matury. My, jako druháci, to máme relativně v pohodě, ale letošní třeťáci jsou úplně v háji, ti neví vůbec nic. S tou češtinou to bude taky sranda. Musíme přeřčíst 20 knížek do matury, tj. 2 roky. Tolik jsem nepřečetl za celý život. No, tak snad to nějak dopadne. Propadnout snad nepropadnu … :D

                0 0
                • Nikolka  

                  JJ povinná četba, známá věc… V prváku jsme měli učitele, který to po nás nechtěl, a letos teda musíme přečíst i ty knížky co jsme měli přečíst v prváku, celkem tedy 12… No a musíme to mít odevzdané do konce května. Mám odevzdané teprve 4. No ale já to dělám tak (a nejen já) že tu knížku nečtu, ale prostě si to najdu na netu.. Ale ne jak jiné děcka, že to prostě jenom stáhnou z nějaké stránky. Najdu si víc zdrojů a pak to dám dokupy, něco tam upravím něco doplním a tak. Je to rychlejší a víc si z toho pamatuju. Četla jsem třeba Máj a skovo vůbec jsem nevěděla o čem to je, pak jsem si to našla na netu, dala to dokupy a dokázala bych o tom něco říct, takže to dělám tak… A bavili jsme se o tom v hodině s češtinářkou a říkala že u těch mých seminárek by nepoznala že je to z netu, kdybych jí to neřekla…takže asi tak :D

                  0 0
                  • Twiggy Ramirez  

                    My jsme museli v prváku přečíst 10 knížek, ve druháku 12 a teď ve třeťáku 15. Nemusíme dělat žádnej čtenářskej deník, ale musíme chodit k pohovorům o té četbě na konci každýho pololetí, což je sice vždycky mazec, páč se ptá na různý záludnosti,ale jelikož jsem nikdy nic nečet, tak to vždycky nějak šlo okecat.

                    0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Povinná četba je svinstvo. Na netu to taky hledám, už tak mi dává zabrat dočíst ty rozbory natož celou knížku. Zatím mi na to češtinářka taky nepřišla, pořád nám vyhrožuje, že to pozná. Že už zná vetšinu stránek a takové kecy. Pak zadá referáty a knížku si přečtou dva lidi, zbytek je samozřejmě z netu. Obě strany jsou spokojené a tím to hasne… :D Navíc přesně jak říkáš, z těch rozborů to někdy pochopím líp než z knížky, viz. Máj, Márinka od Máchy… :D

                    0 0
              • sportovni_biker  

                jo jo, ten graf jsme dělali. Byl to graf o mzdách žen oproti mužům. Měla se vytvořit objektivní zpráva na 12 řádků vč. nadpisu. Zadavatelé mají 3 různé možnosti, jak to má být a když se ani do jedné přibližně netrefíš, tak zase končíš :-)

                0 0
              • Orbis  

                my jsme psali maturitu nanečisto… pokus o státní… hrůza jsem rád že maturuju letos:-)

                0 0
                • coolboy  

                  souhlas. maturita nanečisto byl pěknej trapas…i když my z gymplu máme tu výhodu, že bysme odmaturovali aji bez učení…ještě že to snad budu mít v květnu za sebou :-D

                  0 0
            • grafik  

              10 slov na radek? … no ty vole, vtip ne …

              0 0
              • coolboy  

                jo a ještě musíš psát pěkně psacím, což já teda nee, já jsem zvyklej na tiskací…

                0 0
                • grafik  

                  to je teda pekna pi*ovina, k zivotu to budes fakt hodne potrebovat .. kdo je vas tridni? blondata kocena Cervena je jeste na gy?

                  0 0
                  • coolboy  

                    Máme za třídní Ďuričkovou…jinak o Červené si myslím svoje a holky co jí mají z tělocviku taky…

                    0 0
            • Biker jak Pes  

              Ne, to není kravina. Nás to tak učí a není to nic těžkého. Nevím, jestli je to tím, že jsem z jazykovky, ale napsat článek řekněme o 180 slovech mi nedělá problém. Samozřejmě, že to nejde trefit přesně, to je blbost. Dává se tolerance cca 20 slov… ;)

              0 0
            • Sarnafil  

              Ty jo nevím na jaké škole studuješ, ale co se týče státní maturity tak tu jsem sice nedělal, ale dávali nám nějaké části ze státní matury a nezdálo se mně to vůbec těžké a to co tady píšeš o těch řádcích tak to se asi někdo opravdu zblázníl. To budeš víc počítat slova než vymýšlet text.

              0 0
              • sportovni_biker  

                Gymnázium Jeseník a tyhle „znalosti“ máme od učitelky AJ, která byla před pár týdny na kurzu společnosti Cermat, která ty testy připravovala a dodatečně opravuje. Není to výmysl, je to tak.

                0 0
        • baboon  

          Hele ted me to taky ceka a nevidel bych to nijak zle..:)Vzdyt jde o pratelsky pohovor..:DD

          0 0
    • bizzon  

      …hele já už si to ani moc nepamatuju je to skoro už 20 let :-)

      0 0
    • Kubiczech  

      Ja treba zacal mesic, spis tri tydny predem. Ale kamos to dal i za tri dny. Je sice fakt, ze to bylo na podzim, ale tri dny…

      0 0
    • Thidney  

      Nám ve škole říkali, že dokud nekvetou kaštany, je času dost .-) Moje zkušenost je, že představa setkání se semnou u reparátu kantory dostatečně odradila a radši mě pomáhali jak to jen šlo. Spolužák odmaturoval s 4-kou ze všech předmětů což je potvrzení mé zkušenosti. Jde samozřejmě o typ a pověst školy. Brácha byl na stavárně v Dušní, když se škola snažila získat pověst nejdrsnější střední školy. Tam museli fakt makat.

      0 0
    • Lister  

      no šel jsem na to v úterý a od pátku jsem v tom intenzivě lěžel, teda až na matiku a anglinu, to jsem ani neviděl :)

      0 0
    • dieegoo  

      Chtěl jsem začít o Vánocích, pak o jarních prázdninách, na Velikonoce… nakonec se to smrsklo na svaťák.. sice toho budeš mít plný zuby, ale dá se to. Neber to teda jako radu, že se na to máš zatím vykašlat :)

      0 0
      • jirkacv  

        mel sem to dost podobny.. chtel sem zacit hned na zacatku ctvrtaku.. vydrzelo mi to tejden.. potom sem chtel po vanocivh.. potom po pololetkach.. pak na kazdym zacatku mesice.. no a nakonec to vyslo na svatak :) teda krom cestiny, tu sem se ucil uz nekdy v breznu nebo dubnu, na par testu aby me vubec pustila k mature :)

        0 0
      • MlokCZ  

        Proč plný zuby? Přípravě na maturitu jsem věnoval 3 dny o svaťáku a z toho první dva celé a třetí už jen půlku a maturita v pohodě. Je tedy pravda, že jsem se učil jen češtinu, kde jsem z literatury před svaťákem věděl úplný prd a za těch 2,5 jsem se o každé otázce naučil tak akorát, aby mě s jistotou nevyhodili (a byla z toho hezká trojka). Na matiku, informatiku a angličtinu jsem ani nešáh, nebyl důvod (a jediný problém trošku angličtina, kde jsem kvůli tomu, že jsem se na ní vykašlal dostal za tři).

        Takže svaťák byly takové kratší předprázdniny :-)

        0 0
        • dieegoo  

          Plný zuby proto, že se nikdy nevydržím soustředit na učení delší dobu a sedět u toho zalezlej od rána do večera mi přišlo dost otravný.

          0 0
        • Lister  

          jo jo hodně podobný…taky jsem šrotil češtinu, fyziku jsem lehce osahal, biola byla bez problému a matiku a anglinu jsem ani neviděl…a přošlo to za pět, takže spokojenost :)

          0 0
          • ivaneck  

            hihi, jsem si taky rikal, ze az doresim tu fyziku, tak se vrhnu na cestinu. No fyziku jsem doresil ve 12 hod ve ctvrtek. Maturoval jsem od dvou :o) Nakonec jsem vdecnej fyzice, ze jsem se nemusel s*at s cestinou a proslo to. Krasnej nastrel 1,1,2,3

            0 0
    • Manas  

      Ja se o svataku rozesel s holkou o ktery jsem si myslel jak moc to nebude skvely (mela me prej jen pro zpestreni) a tak sem se celkove ucil asi 2 dny, dost malo. Ale to byl gympl, matika, fyzika, anglina, cestina – 2,2,3,3 :-)

      0 0
      • coolboy  

        stejná kombinace čeká i mě…takovej výsledek by mi satčil :-D

        0 0
        • sway  

          Nj, to jsou panecku predmety naprd:) Zvlast ta fyzika…ale ceka me to taky…

          0 0
    • Peatreas  

      Taky jsem si pořád říkal „už musím začít už musím začít“ ale ten týden svaťáku bohatě stačí. Pokud máš vypracované otázky tak to proletíš raz dva a pak to na ty „čtverce“ i se smůlou jak pes dát musíš … ;)

      0 0
    • mrozu  

      Ja se ucil tak 2 tejdny literaturu, to byla vzdycky moje smrt, matiku, anglinu a vypocetku sem si behem dne prolit a pohodicka :) Ve srovnani s VS se mi jevila maturita jako jedno pohodovejsi zkouskovy :)

      0 0
    • Gorgov  

      chtěl sem se učit, dopadlo to tak, že sem tam v pondělí přišel na nástup a nějak mě to vystrašilo. Tak sem se pak po zbytek dnes učil češtinu – z písemný sem dostal 5, tak to bylo nahlý. Nakonec sem se teda na celou slavnou maturitu učil dohromady asi 4,5 hodiny. A byla z toho jednicka dve dvojky a jedna trojka:)

      0 0
      • enjoy  

        u nas dostal z pisemny cestiny petku jenom jeden kluk a to byl fakt trouba:-)

        0 0
    • mosquito  

      celkem vsechno sem chapal a kazdymu maturitnimu predmetu sem venoval cca jeden vikend uz nekdy na jare (elektrotechnika, matika, mereni, el.pocitace) jen na cestinu sem se nedostal pac ta me s*ala od 1. tridy zakladni skoly – nastesti sem dostal „Josef Capek“ a jediny na cem me nachytali byla otazka „jak se jmenovala jeho manzelka“ :-D .. ale rozhodne si ze me priklad neberte – tohle byla desna haluz

      lepsi zacit co nejdriv .. cim vic se blizi termin tim vic se kalilo :) aspon u nas :)) a svatak byl prisernej – to se neudelalo vubec nic

      0 0
    • PepeZ  

      Zalezi na tom jak moc mas pevny nervy. jestli se vidis tak, ze budes o svataku ve stresu tak na uceni na posledni chvili zapomen. ja to teda delal tak, ze jako jediny predmet jsem drtil cestinu (jelikoz pisemna byla za 4), na zbytek jsem se docela dost vykaslal, nechal jsem tomu posledni 3 dny svataku.
      mel jsem dost stesti na otazky takze to nakonec dopadlo na 1,2,2,3 ale vickrat bych to takhle asi neudelal. jinak ale myslim, ze pokud ti nejde o znamky tak neni co resit…

      0 0
    • ddd - andy  

      No ja si na konci brezna zlomil dva obratle, takze az do maturity jsem byl v posteli – pocasi, nepocasi.. :-)

      0 0
      • TinkTink  

        Idealni :-D

        0 0
        • ddd - andy  

          No ja Ti nevim.. ;-) Na uceni jsem totiz neshnul a cetl beletrii a ve volnych chvilich snil o tom, kdy uz budu moct vyrazit na kolo a kam pojedu.. :-)

          0 0
    • Blade  

      Jak se říká, co nemusíš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra máš volno. Takovým stylem sem se „učil“ na maturu už od Vánoc. Nejlepší byl svaťák, tolik kilometrů na bajku sem snad za týden ještě nedal :-D Jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že maturita je fraška a pokud jsi ty čtyři léta do školy aspoň chodil, tak odmaturuješ.. Sice s odřenejma, ale odmaturuješ :o)

      0 0
    • madcat  

      jestli si na to pamatuju dobře, tak cca ten svaťák a možná ještě pár dní před tím jsem se fakt učil poctivě, ale dohromady maximálně těch 10 dní… napřed jsem si říkal, že se budu učit aspoň měsíc, furt jsem to oddaloval a oddaloval, no a když už byla maturita za 14 dní, tak se to fakt nedalo vydržet a tak nějak jsem začal :)

      0 0
    • Luka  

      ucila jsem se az o svataku. A stejnak mi to bylo prd platny. Cestinu jsem nasprtala krome jedny otazky. tu jsem si samozrejme vytahla. Anglina byla v pohode, dala se okecat, Spolecenske vedy se tez daly ocurat vypravenim o cemkoli a o vytvarce ani nemluvim, kdyz autori byli napsani pod obrazkama :))))

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • zikky  

      jj chce to aspon tak 10 dni tomu venovat,a kazdej den intenzivne si to nak rozvrhnout nebo z toho zblbnes…uc se dopoledne a pak treba na dve hodky dej pauzu a muzes jit pojezdit…ale chce to fakt srotit…oni ti to nedaj zadarmo…a rikat ze to nak dopadne?no nevim nevim…hodne zalezi na predsedovi komise kterej je z jiny skoly a ty to neovlivnis…a pocitej s tim ze pokud mas u nekoho vroubek tak si to u maturiti odse*es…hodne stesti…

      0 0
    • jakub  

      hlavne dulezite pravidlo, jit tam s tim že to uděláš za každou cenu, takovy ty pocity, ze neco neumis sou k nicemu, zpravidla pak vytahnes co to prave neumis, ja si z cestiny vytahl snad jedinou otazku, kterou jsem fakt ale fakt neumel, ale nedal jsem se a mluvil jsem 15 minut o jinem tematu a k tomuto jsem se dostal jen jednou vetou, a bylo to za lidovku, nakonec me uca pochvalila, ze i gdyz vsichni vedeli, ze jsem tu otazku neumel, tak ze jsem neztratil hlavu a o tom to je, prisel jsem na maturitu suverenne a odesel jsem s 3× za jedna a jednou za tri…zlom vaz

      0 0
      • jakub  

        jo a ucil jsem se taky az o svataku

        0 0
      • dieegoo  

        To je pravda… Spolužák se učil z nás všech na maturitu nejdýl, snad měsíc do předu fakt poctivě… jen z češtiny se naučil pouze 24 otázek z 25, asi je jasný co si vytáh :/ Šel si to v září zopáknout.

        0 0
    • Meesha  

      Hele klasika… Vsichni jako ze od ctvrtaku se budem ucit. To bylo jasny, ze je to blbost… tak pak od podzimnich prazdnin, od vanocnich prazdnin a od novyho roku… nic! Nasemu nejlepsimu profesorovi to bylo jasny, ale rikal, at na to po jarnakach vlitnem, ze to vychazi tak akorat rozumne a at mame volnej svatak, protoze to je prej vzdycky to nejhezci pocasi… No, nejak nestihacka, najednou tu byl svatak a ja neumel nic. Tak sem si rek, ze uz to stejne nestihnu a jelikoz venku bylo hezky, tak sem byl pomalu kazdej den na biku. Ucil sem se posledni 3 vecery pred a to mi den z tiskarny lezo tolik papiru, ze uz sem to nemel kam davat… Posledni vecer sklonky k sebevrazde a pocit, ze tam nemusim chodit, ale nakonec uplne v pohode. Chce to nezmatkovat a premejslet ;-)

      0 0
    • marek2000  

      To co ta bavi, tak to by si asi tak mal vediet a cez svatak tomu venuj najmenej casu. Mozno ma ukamenujete ale mna bavila matika. To co je lahke ako napr Geografia tak to zvladnes pri mape(Spoliehal som sa na to a jak naschval si vytiahnem otazku vegetacne pasma ktoru nevycitas, ale ked nie si blbi nejak obkecas). Informatika bol pre mna trapny vysmech. Najhorsia bola literatura. To som ako tlacil tak tlacil a neslo. Riskol som to a naucil som sa 16 tem z 25 a vyslo to. Vysledok: Same 1 :)

      0 0
    • Hejdik  

      Řeknu ti to asi tak. Já jsem se začal učít až o svaťáku a to jen 3 dny pak už jsem neměl sílu. Podíval jsem se na to co vůbec nevím,s ostatním jsem neztrácel čas. Ono ani tak nezáleží na tom co tam řekneš ,jako spíš na tom jestli vůbec něco řekneš a jak to okecáš . Klidně mluv blbosti,hlavně ,že něco povíš. Já jsem si takhle okecal vyznamenání a ještě dnes po tolika letech vlastně nevím jak.

      0 0
      • gumid  

        Tohle je pravda – moje chemie? Už si ani nepamatuju, jen chemikář se po „akci“ neudržel a prohodil něco v tom smyslu, že některé věci nezná ani on :-)))))

        0 0
    • Tomcat  

      Neporesil sem to zatim nijak, pac kolo na kterym sem to slibil ze to vyjedu neni kompletni. Takze zupa vymluva B-] . Na tom lehkym XC to nema cenu.

      0 0
    • mastihuba  

      no o svaťáku jsem vyrazil před obědem něco udělat ve vinohradu, pak jsem měl samozřejmě žízeň, tak jsem se stavil na pivko a přes noc zbyla chvilka na učení.

      A pochlubte se za kolik? :) já z pěti předmětů za devět

      0 0
    • Hnoj  

      O svaťáku jsem povětšinou chodil do práce nebo na kolo, učil jsem se zhruba den a dem před tím jsem místo učení čučel na hokej :-)

      Mám to za deset :-P

      0 0
      • RADO77  

        Hele máš to jako s kolem. Buď máš „najeto“ a pak záleží na sebevědomí kdy se do toho víc opřeš. Nebo „najeto“ nemáš a měl bys co nejdřív začít. Jinak taky záleží jaké máš cíle. Když Ti stačí projít a nejsi úplný debil, tak to moc hrotit nemusíš. Já jsem potřeboval co nejlepší průměr z maturity kvůli bodům na přijímačky na VŠ tak jsem se tak zlehka učil už od pololetí a 3–4 týdny před maturitou v tom seděl imrvére, ale kdybych ho nepotřeboval, tak se pořádně učím jen ve svaťáku. Navíc dneska jsou PRÝ maturity víc o logice než za mě, kdy jsi musel být chodící encyklopedie.

        0 0
        • Hnoj  

          Inu když jsem odcházel s vědomím, že jsem to dal s nulovou přípravou vzpomněl jsem si na památnou větu : Veni, Vidi, Vici :-DDD

          0 0
          • Manas  

            A upravenou verzi? Veni, Vidi, vpici!

            0 0
            • Hejdik  

              No hlavně neříct,že jedno z nejznámějších děl od Čapka je R.U.M. To jsi pak v pi… úplně :)

              0 0
              • Hnoj  

                Obávám se, že kdyby kdokoli z vás viděl můj výkon u češtiny pochopili by jste, že ocitnout se v těchto místech bylo takřka nemožné…

                Myslím, že v celé historii maturit jsem první, kdo při dotazu, proč v Máji zabil syn otce jsem se neudžel a odpověděl jsem zcela bez rozmyslu : „protože mu přebral starou !“ Musím říct, že reakce všech přítomných byla přinejmenším dost vyděšená :-D

                0 0
              • coolboy  

                a že nevíte, jak se jmenovala prvotina od Vrchlickýho??? Hov­no!

                0 0
    • Karlos009  

      Už je to teda strašně dávno, ale na svaťák jsem odjel do blízké rekreační oblasti na chatu, že tam jako bude klid a budu se tomu týden intenzivně věnovat. No, byli tam skoro úplně všichni. :-) Naštestí jesm maturoval až v úterý, takže jsem v neděli střízlivěl a v pondělí jsem si na češtinu a ruštinu připravil taháky (matiku a fyziku jsem se nikdy učit nemusel). V češtině jsem si na potítku za pomocí taháku udělal super přípravu a pak to byla už jen exibice. V ruštině si za mnou na potítko sedl předseda maturitní komise a začal svačit. Nepřipravil jsme si nic, potom jsem tam 20minut rádoby-rusky blekotal úplný nesmysly a nekonec jsem dostal z češtiny i ruštiny za 3. Prej že je známka na maturitu obrazem celého studia.:-) Takže pokuď nejsi úplný stoupa, buď úplně v klidu, je to jenom fraška. A jak říkáme my ruštináři: много счастье (mnoho štěstí) :-)

      0 0
    • Jarkeld  

      Podle me bys mel nejlepsi se optat lidi,co na tvoji skole maturovali pred tebou. Ono ruzne skoly rovna se ruzna obtiznost maturity. Napr ja maturoval na pozarni skole ve FM a venoval jsem tomu jen nejaky cas ze svataku. U nas to byla takova rodinna atmosfera, nikdo nevyletel, tretina lidi mela vizo. Ale treba holka, co jsem s ni tou dobou chodil, maturovala o rok pozdeji na OA a musela makat uz proto, aby ji k mature vubec pustili a to rozhodne nebyla zadna pohlupava trubka.

      0 0
      • Zany  

        My ve škole z češtiny a odborných předmětů psali a byli zkoušeni průběžně, takže v té hlavě něco málo zůstalo.A to bylo štěstí, jinak by toho pak bylo moc a za týden se to naučit…no nevim. Jinak jsem začala též o svaťáku.A ted se zkouškama to samý, blíží se za měsíc a venku zas bude hezky…to bude torture

        0 0
    • Vevoda  

      V srpnu.

      0 0
    • wroum  

      ja se ucil posledni dva dny o svataku a den predtim sem si jel okopirovat hotovy otazky od kamaradky… cestina za 4 (ale vzhledem k predchozimu 4letemu boji s tou pic.., ehm ucitelkou to povazuju za uspech) a vse ostatni za 2…pohoda. na nemcinu sem se vubec neucil a na polygraficky technologie taky ne… ucil sem se jenom tu cestinu.

      je to fraska :-D

      0 0
      • Luka  

        souhlasim, fraska to byla. hlavne kdyz se me pokusila cestinarka potopit, protoze mela velmi spatnou naladu (hlavni sprt a favorit nic neumel a dostal z CJ za 3 hned prede mnou), ale nastesti, diky jedne z nejlepsich slohovek me nemohla nechat proletet, tak jsem to mela taky za ctverec. Profesorka to byla dobra, ale tohle ji neodpustim, protoze tu literarku jsem sesmolila (dodnes netusim kde se to ve me vzalo; zna nekdo Karla Mateje Capka Chode a venkovsky realismus ci jakeho certa to bylo??). Ale to jeste si vydupala ze mi snizili znamku z jednicky na dvojku za „estetickou vychovu alias dejiny umeni“. grrrr!

        0 0
        • baboon  

          Karel Matej Capek – Chod :D O tom jsem neco slysel..:DDD

          0 0
          • coolboy  

            též jsem to slyšel…ale jenom slyšel…

            0 0
          • sway  

            Karel Matej Capek Chod – venkovsky realismus jedine dilo co znam, se jmenuje Turbina a je o typkovi, ktery chtel mermomoci postavit v elektrarne nejakou turbinu, a nakenec vsichni umrou:) Aspon myslim:D

            0 0
    • black.horse  

      jéééé, maturita byl veget:-) učil jsem se dva dny a tak nějak jsem si to za ty 4roky pamatoval a dopadlo to za 1, 1, 1, 1, 2… :-) takže docela spokojenost (ačkoliv ta 2 mě sere…) No, ale zase další zkušenost byla, že jsem metodu „vždyť si musím něco pamatovat“ zkusil aplikovat na vejšce a po 3letech topení se v tom, mě vyhodili… takže fakt záleží jak na tom kdo je a co se po něm chce… je nemilé zjistit, že se člověk přecenil až v okamžiku, kdy je pozdě:-(

      0 0
      • Manas  

        Hehe, maturita je jen takova velmi lehka zkouska na vejsce :-)

        0 0
        • black.horse  

          jj, tak nějak… u maturity se snaží dokázat, že něco víš, na vejšce se snaží dokázat, že nic nevíš:-D

          0 0
    • Tucek-Slajs  

      Sem to řešil až o svaťáku a dal sem to za samy. Jestli tě tam pustí a ty pak nebudeš dutej úplně, tak tě nechají projít. Je to jenom vizitka učitele, jak na to svoje žáky připravil, takže se bude snažit aby prošlo co nejvíc, přestože teď dělají Bu,Bu,Bu! Držím ti pěsti.

      0 0
    • fonsta  

      já v srpnu (1980;))

      0 0
    • grafik  

      hlavne neuver tomu, ze je maturita fraska nebo totalni pohoda, jak se ti tu kazdej snazi vsugerovat, to je totalni nesmysl … po bitve je kazdej general a jsem presvedcen, ze tuhle „povest“ o mature budes dal sirit i ty ;) Nechci te stresovat, ale rozhodne bych to nepodcenoval – stresovat se muzes kdyz uveris tem zvastum co tu kazdej plodi; jen ty sam musis vedet jak si na tom se znalostma … btw: za casu kdy jsem ji skladal ja, platilo zlate pravidlo: „NEMLCET“ ;)

      0 0
    • JancA  

      koukam,ze sou tady vsichni hrozne vostry a vubec se neucej nebo neucili:)…Je tu nekdo z prazskyho GJK?Ja teda cely 4 roky drela, abych mela aspon dvojky:),fuj.Vejska mi pak prisla jak prochazka ruzovou zahradou,az na diplomku a statnice

      0 0
      • MlokCZ  

        Ono hrozně záleží, jakou kdo dělal školu a jaké k tomu měl předpoklady. Pokud někdo šel na školu, která byla na hranici jeho možností, tak to pro něj mohla být klidně i na střední velká makačka i na špatné známky a maturita taky.

        Pro mě byla celá střední slušná flákárna, Mikulášské gymnázium v Plzni (matická třída). Ale bylo to díky tomu, že matika mi šla sama a o co víc jsmě měli matiky, fyziky, informatiky, o to méně jsme měli humanitních předmětů, které by mě mohli dělat problémy (mechanickou mapěť na logicky nesouvisející údaje jako data narození, názvy a pod. mám mizernou). A taky to bylo tim, že jsem neměl žádné ambice na lepší známky z předmětů, které nebudu po střední dál potřebovat (tohle jsem dotáhnul do extrému v posledním ročníku, kdy jsem s průměrem 1,4 měl čtyřku z češtiny a k tomu žádnou trojku a jen dvě dvojky).

        A když to srovnám s VŠ (FAV), tak ta byla menší flákárna, ne, že by byla nějak výrazně těžší, ale bylo tam nutno napsat spoustu semestrálek včetně dvou celoročních projektů pro externí firmu a diplomka. A trošku více učení bylo akorát na státnice, tam jsem si udělal svůj životní rekord a skoro tři týdny se učil.

        0 0
        • black.horse  

          tak nějak, pro mě na strojárně byl největší záhul čeština a literatura… né, že by mechanika nebo technologie byly jednoduchý, ale prostě to nebyl náš šálek kávy, že:-)

          0 0
          • wroum  

            na fyziku, chemii, elektrotechniku, nauku o materialech, polygraficky technologie…sem se za cely 4 roky snad ani jednou neucil, ale s literaturou a dejinama umeni sem bojoval porad a uceni moc nepomahalo (ne ze bych to prehanel :-) – kdo si taky ma ty tupy a zbytecny informace pamatovat? a hlavne proc?

            0 0
      • black.horse  

        jj, Eila chodila (část studia) na GJK… ale upřímně, měl jsem spíš z toho pocit, že spíš než přemýšlet, je tam učili, jak se našrotit mraky „pojmů“ z paměti… Ale tak je určitej rozdíl mezi gymnáziem a průmyslovkami a učňáky… podle toho to taky vypadá…

        0 0
        • mastihuba  

          jj učňák : „chlapi dělejte! musíme jich vyzkoušet co nejvíc než dojde ten předseda komise a začne se jich blbě vyptávat.“

          :)

          0 0
      • sway  

        Ja jsem z GNA (osmilety), takze to mame dost srovnatelny (a zadny narazky, ze ne). 6 let zahul, pak jeden rok prekvapive volno a ted, v oktave to zase hroti jaxvin. To jsou holt ty vyberovy gymnazia…

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • coolboy  

      ještě jsem to nepořešil…teďka o prázdninách jsem se chtěl učit…zatím to dopadlo tak, že jsem si napsal dva testy příjmaček z angličtiny…naši na mě furt řvou, ať přestanu chlastat a začnu se učit…no tak nevím…přitom venku je tak krásně a já si asi za chvíli půjdu vyměnit pláště na bajku :-) takže nám všem přeju do příštích týdnů GOOD LUCK!

      0 0
    • Zerocool  

      učil jsem se zhruba 4 dny nonstop 1 den=1předmět, druhý den po maturitě jsem už nevěděl ale zase nic…

      0 0
      • Anča1  

        To je hrůza, člověk se chce odreagovat od myšlenek na maturu, tak jde počíst bike forum a už je to i tady!!! Ale co, ještě mám měsíc a půl čas a vlastně už umím jednu otázku – the weather… co mě víc nervuje je fakt, že ve středu píšu písemnou z češtiny, potřebuju min. za 3, abych měla pojištěné, že z literatury nerupnu…

        0 0
        • Hnoj  

          Hlavně se neuč na angličtinu, to je vážně zabitej čas :-)

          0 0
        • sway  

          Aj snad okeca kazdy, zvlast s nasima lektorkama-americankama. A v kostce anglickou a americkou hisotrii + literaturu nejak umis, ne:)

          0 0
          • Anča1  

            Hehe, no tak jo, já si tu radu vemu k srdci. Už jsem si stejně naplánovala zpracovávání aj otázek na potítku, to musí stačit…raději se začnu věnovat filosofii – bléé..

            0 0
    • sway  

      Ja sedim doma, prochazim si priklady na matiku a trpim jak zvire. Venku krasne, na bajku novej retez, takze to zase lip pojede, a ja se s tim takhle seru…nevim, jak dlouho to vydrzim…navic to vypada, ze pujdu az ve ctvrtek rano, takze zatimco vsichni budou chlastat a slavit, ja budu moct akorat tak chlastat. Chci mit nejhur za 7. Holt zas*any ambice:)

      0 0
    • pos3k  

      jeste jsem ji nevyjel, vzdy jsem ji musel dat po svych a s velkou pravdepodobnosti ji uz ani neuvidim :D

      ps: ta spolecenska udalost byla pravou zadni

      0 0
    • sway  

      Mimochodem, az to budeme mit vsichni za sebou, tak navrhuju nejakou hromadnou chlastacku, at si tu radsot neschovavame doma:)

      0 0
    • Vojtas  

      No blizi se nam to cim dal rychleji, mi pisem cestinu 16. tak doufam ze to nejak dobre dopadne at se pak nemusim tolik nervovat s literaturou :D fuj to bych zakazal, a nakou akcicku ? no to je snad samozrejmost ne :D ja se teda este neucim, tyhle prazdniny si to este nejak nepripoustim, samej flam a zadny uceni :D

      0 0
      • dieegoo  

        Tak slohovkou bych se nijak neutěšoval, co sem slyšel – a bylo to tak i u nás, tak slohovka je jen taková malá výpomoc, když se nemůžou rozhodnout co ti dají. Kámoš slohovku napsal docela dobře, u ústní toho ale zrovna moc neřekl a slohovka ho nezachránila.

        0 0
        • sway  

          Ze zakona je slohovka minimalne tretina vysledne znamky – takze slohovka za 2 a uz nemuzes proletet z cestiny

          0 0
        • Anča1  

          Tak u nás slohovka = plnohodnotná třetina známky!!! Ha takže když máš za 3… 5+5+3=13 a 13:3= něco málo přes 4 = prolezeš!!! Ale už teď se mi zdají noční můry o tom, jak si během těch 15minut nemůžu vybrat téma slohovky, brrr..

          0 0
          • Kubiczech  

            To si vyberes, to se neboj…ja mel problem s prepisovanim. Psal sem nanecisto a kdyz sem byl hotov, tak mi prislo, ze mam jeste spoustu casu – dal sem si antistresovou studentskou pecet a pekne si ji vychutnal a pak sem to skoro nestihnul dopsat nacisto natoz zkontrolovat… (:

            0 0
    • RUMcajs  

      Normalne. Pilne jsem se ucil kazdy, uplne kazdicky den behem tech 4rech let a pak to byla hracka.

      0 0
      • sway  

        takhle ztratit 4 roky zivota:) Ja radsi ztratim 4 mesice pred maturitou:)

        0 0
        • Anča1  

          jj

          0 0
          • RUMcajs  

            No, popravde receno me nektere predmety natolik nezajimali, ze jsem si na ne behem 2 let ani nezavedl sesit. Zejmena na ucetnictvi :-)

            0 0
            • sway  

              Ja jsem si rikal, ze to zni nejak moc hujersky – prubezne uceni 4 roky v kuse:) A svesticky by nebyly?;)

              0 0
            • Anča1  

              Proboha to slovo „účetnictví“ ani nevyslovuj!!! Mám z něj panickou hrůzu..skončila jsem s jeho chápáním už u slůvka ROZVAHA. Nevěřím, že na tyhle věci nemají počítačové programy!

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Jaj, účto, to je snad to nejlehčí co máme … :D

                0 0
                • hribik A1  

                  presne tak, plny suhlas. v tretaku o trochu tazsie oproti druhaku, ale aj tak fpohode, lebo sa tam netreba moc kockovat. nemam rad literaturu – zbytocnost

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    S tou literaturou souhlasím. BTW: ty jsi ve třeťáku ?

                    0 0
                    • hribik A1  

                      jj

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        A to ti je 17 ? Kdy ses narodil ? V září ?

                        0 0
                        • hribik A1  

                          3 mesiace a 3 dni pred neznou…

                          0 0
                          • Biker jak Pes  

                            před čím ?

                            0 0
                            • hribik A1  

                              nezna revolucia… (sametova u vas tusim), nepoznas?

                              0 0
                              • Biker jak Pes  

                                Něco mi to říká, ale to je vše …

                                0 0
                                • hribik A1  

                                  no dobre, no, aspon cosi. tak ti to nebudem davat v hadankach, poviem ti to rovno. narodil som sa v lete, v auguste (=srpen). rok si vypocitaj sam

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Ty jo… Kdyz se divam na tvuj vek, tak mi az ted doslo, ze uz to je tolik let… :o)

                                    0 0
                                    • Krys  

                                      Pritom, ako by to včera bolo, keď som mal 17 a štrngal kľúčami na námestí pred kulturákom a vôbec netušil o čo vlastne ide. :)

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        No ja nastupoval do skoly a najednou jsem musel zacit rikat mistro soudruzko ucetelko, pani ucitelko… Fakt me to sralo. Kdo si ty novoty ma furt pamatovat? :o)

                                        0 0
                                        • minikin  

                                          Tak tak, o tom by aj sam veduci kancelarie „nasho prezidenta“ prof. JUDr. Milan Čič, DrSc., Dr.h.c.,
                                          mohol hovorit, ked po 17 rokoch ho nazval prezidentom slovenskej socialistickej republiky. Holt, stary strom nepresadis.

                                          0 0
                  • Krys  

                    Tak to súhlasím tiež. Už na gympli som hodne čítal, slohy neboli žiaden problem. Ale predmet literatúra som nenávidel. Skoro tak ako dejepis.

                    0 0
    • fousac  

      ty brdo.. si to uz ani moc nepamatuju…

      ale nejaky uceni asi moc nehrozilo, jak se znam…

      sem si tesne pred prolistoval literaturu a tim to haslo… matematika je cela v tabulkach na potitku.. a elektrotechnika je z pulky ohmuv zakon a zbytek se z nej da vymyslet.. tak co se ucit.. vysledek: 1,1,2,3

      tenkrat sem se desne bal… dneska se smeju…

      0 0
      • enjoy  

        jo tak tohle presne chteji slyset lidi co to maji pred sebou:-)),tem to urcite prijde podobne trivialni:-))

        0 0
    • marco  

      Já jsem naštěstí ditě od boha tak jsem to neřešil svaťák jsem měl v klidu a spíš jsem ho propařil než se něco učil na to jsem měl 4 roky na střední i tak to nakonec skončilo líp než jsem čekal a vyznamenání mě neminulo.

      0 0
    • excite  

      Pohoda, ve čtvrťáku je na ježdění hromada času. Těsně před maturitou si zajdedu Krále… No a co jsme teď psali maturity na nečisto (testování státních maturit), tak to bylo, jak pro malý děti. Když to musí zvládnout všichni, co chtějí maturitu, tak pro studenty z gymplů to bude hračka…

      0 0
    • lábus  

      no tak víkend před maturou si netroufám jet na Krále, což mě mrzí, ale aspon si zajedu TransBrdy 2 týdny před tím, jinak ta státní maturita z matiky byla jak pro 1.stupeň na základní škole, takovou bych chtěl taky

      0 0
    • Radek Broz  

      Asi necelý 2 dny. Fakt. S několikaměsíčním předstihem jako něktěří jsem to nehroti a svaťák jsem celej bikoval. Dal jsem to za 1 1 2 2.

      0 0
    • Dumbo  

      jak som to poriešil ? totalne som dojebal test z AJ, slovenčina vpohode, :) dufam teda… poviem len tolko že sa mate načo tešit, mi uz sme na nove maturity nabehli a je ztoho len bordel, furt utajovane testy preniknu na verejnost, zamienaju sa urovne B1 z urovnou A, a to že ja na učnaku mam rovnaku maturitu z jazyka jak maju gimnazisti z uplne inou dotaciou hodin, dokopy som mal AJ asi 15× za rok,

      holt ty co to zostavovali a aj ostatny politici + minister skolstva by si zasluzili jednu po držke, su to hovada, ja krajšie o nich neviem… sorry

      0 0
    • Vojtas  

      tak jak ste na tom tedka ? :D u me jako zatim nic moc s ucenim :)

      0 0
      • lábus  

        no tak jsem včera zlehka začal, dělám si pár otázek z biologie a jinak shánim ty ostatní, čim víc se to ale snažim učit, tak tim víc zjištuju že je toho nějak moc a že se to už nestíhá, aspon že ted má být na chvíli venku hnusně:) nebudu muset jít na bike

        0 0
        • Vojtas  

          no tak vono toho je preci hodne i kdybys zacal pred dvouma tejdnama :) ale tedka uz to taky nestiham :( hlavne mam strach z cestiny, jako za necely tri tydny se nauci 25 otazek to nedavam,

          0 0
          • lábus  

            čeština záleží na slohovce, stačí za 3 a je to v suchu, matika je taky v klidu, biologie je těžší ale nejvíc se bojim angliny, tu já moc neokecám

            0 0
            • Vojtas  

              tak prave slohovku sem kolosalne posral :D, z angliny tolik strach nemam protoze sem si to na konci prazdnin trosku vyzkousel :D i kdyz sem teda vubec nechtel ale oni rekli ze jako musim no :D

              0 0
          • dieegoo  

            uvidis, ze kdyby bylo potreba, tak se naucis za tretinu casu trikrat tolik otazek :)

            0 0
      • zac  

        jeste sem to se*te… :)no zatim pohodicka zadnej stres casu dost… :)

        0 0
        • sway  

          fakt? Pusti vas nakonec Doubek? Kvuli ty kompozici:)

          0 0
          • zac  

            jasny! byl to akorat jeden z jeho zachvatu… :) z matiky ma vic nez pulka tridy za 4 jako vzdy ale jinak nic… :)

            0 0
            • sway  

              Tak to je v pohode…sem si rikal, ze by mu to asi u vedeni neproslo…

              0 0
      • Lister  

        jsem na tom pořád stejně a už se to asi nezmění :o)

        0 0
    • coolboy  

      Jsem si asi před půl rokem říkal, že po Šele na to vlítnu…no tak uvidím…ale matiku se pomalu začínám opravdu učit…ještě k tomu fyziku :-( a čeština bude v pohode, protože ze slohovky mám dvojku…

      0 0
    • Eila  

      no maturovala sem v Praglu na Kepleru, komedie jako prase, ale abych ji nejak sklepala tak sem se ucila tak 2 mesice predem:-) sam musis vedet jake na vas maji naroky

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Hmmm..já byl svojí maturitu řešit dneska na demonstraci aneb „nejdřív vy a potom my“. Vypadá to že ten odkald jsme si vydupali.

      0 0
      • hribik A1  

        jaaaaj tak to si bol ty co hodil do kuchtovej to vajco!

        0 0
        • H1J4CK3R  

          Nee, to byl jiny podnapily spoluobcan..ale vejce jsou jeste v pohode, litaly tam i flasky. Ale na to ze nas bylo 10 000 demonstrantu tak to probehlo v klidu

          0 0
          • lábus  

            sakra, proč proti tomu protestujete? psali jsme ty zkušební a ty byly úplně trapně jednoduchý, takovou maturitu bych chtěl taky

            0 0
            • H1J4CK3R  

              Mě se na tom konceptu nelíbí to, že NIKDY nebylo řečeno „Tak státní maturity budou od 2008 a školy na ně budou žáky připravovat podle nových osnov“. To bylo samý hádání rok sem rok tam a ve školách se připravujeme pořád na školní. Taky způsob opravování je nesmysl (viz němčina – spleteš si člen podstatného jména a pokaždý když to použiješ tak se ti to počítá za chybu). Dále úplnej nesmysl v těch slozích – 150 slov a když máš o 10 vic či míň tak už je to chyba. Popřípadě ta slavná zpráva přesně na deset řádků. Taky jsme ty matury cvičně psali, a když to porovnám se školníma (bratr letos maturuje) tak sice těžší na vědomosti nejsou, ale přibylo nesmyslů koncepčních.

              0 0
            • CZiko  

              já je psal taky:) bylo to v klidu až na češtinu, kde jsem já ani profesoři nevěděl co vlastně mám dělat a bylo tam strašně moc nesmyslů a zadání byla nejednoznačná:)

              0 0
    • Anča1  

      Jéé, tak když jsi se ptal prve před cca měsícem, byla jsem ještě dutá..no a bohužel pořád jsem. Ale díky bohu mám slohovku samozřejmě za 1, páč fejetony, ty já můžu..no a jinak naše třída maturuje až poslední týden v květnu a já jdu ještě k tomu až jako ouplně předposlední, takže mám ještě nějakých 26dní. A to nejde, abych se za tu dobu všechno nenadrtila…snad stihnu i to velenudné účtování a filosofii..jinak státní matury, taky jsme to psali a obtížnost OK, akorát mně ty samotné úlohy přijdou naprosto stupidní+stupidně zadané+stupidně divně hodnocené..

      0 0
      • coolboy  

        těší mě, že s tou dutostí nejsem jedinej :-) taky maturuju v týdnu na přelomu května a června…

        0 0
        • Vojtas  

          lidi vy se mate, ja maturuju v tydnu od 21.kvetna, dutej sem vic nez kdy jindy a uz docela nestiham zejo,sem si to nechal utyct trosku,ale tak snad nejak dopadne,

          0 0
          • CZiko  

            a kolik toho umíš?:))) páč já na tom nejsem taky nijak slavně:-D

            0 0
            • Vojtas  

              no prave ze neumim nic :D, teda zejo ty odborny co se furt omylaj do kola to bude snad v pohode, ale cestinu vubec nevim jak e naucim, protoze sem to tak nejak scital kolik toho je, kolik mam casu a vyslo mi neco dost spatnyho, tak ze nevim no,

              0 0
    • Chaingang  

      Tak mě to čeká 23. května(Češ­tina,Angličti­na,Zeměpis,Zá­klady společenských věd),pomalu už bych se mohl začít nějak připravovat…ale slohovku mám za 1,takže z češtiny už vyletět nemůžu :)

      0 0
    • coolboy  

      takže to mám 28.5. odpol…to už zbývá 20 dní a jde do tuhýho..držme si pěsti! :-D

      0 0
    • Pinocio  

      Mno, tak já jdu zítra, jdu první a je to tak nějak dost na hovno…

      0 0
      • Vojtas  

        no tak to ja du taky zejtra, ale posledni, parada, sem v haji jak bata s drevakama :D

        0 0
      • kubajs mtb  

        no tak já du zejtra druhej :o) tak vám hoši držim palec

        0 0
      • lodyh  

        taky jdu zítra, naštěstí odpoledne říkam si že asi nebyl dobrý napad začít se učit ve čtvrtek:-/ no, taky držím palce a napište jak ste dopadli

        0 0
    • Tom.my1  

      Tak mě to čeká 30.5. z matiky, češtiny, pozemního stavitelství a stavebních konstrukcí a pořádně učit se začínám ode dneška, tak snad to nejak dopadne…

      0 0
    • lábus  

      taky to mám 30.5. (čj, matika, biologie, aj), bohužel taky začínám až dneska, takže snad to nějak vyjde, jinak vám přeju hodně štěstí

      0 0
    • dancing dog  

      je to už dávno, 24.5. 1990. Ráno jsem si v den matury přivstal a mrkl se na to… .-)

      0 0
    • lábus  

      hahaha, a jak si dopad?

      0 0
      • dancing dog  

        4× za 1, poprvé v životě jsem měl samý jedničky, pak ještě jednou v druháku na vejšce..a to sem měl písemku z češtiny za 3, ale u ústního sem měl štěstí- otázka spíš z dějepisu, kt. miluju a docela jsem zaeexceloval + další štěstí bylo, že ten předseda komise, co jezdí s jiné školy, byl právě dějepisář a ten byl nadšenej, takže prosadil z čj za 1, ikdyž jsem měl ten trojec z písemky…takže sem pak paradoxně měl samý na matur.vysvědčení 4×1, ale ne vyznamenání, ale velmi dobře, prej s tou 3 vyznamenání nešlo..a pak mě u přijímaček na vejšku jedna kráva asistentka obvinila z falšování dokumentů, že sem si prej měl dát lepší pozor při falšování- 4× za 1 a bez vyznamenání, dokonce se to řešilo telefonicky…nor­málně volali na gympl..

        jinak, zachránila mě revoluce, nemusel jsem maturovat z matiky, elektrobloku a hlavně z ruštiny!!, takž čština,angličtina / na tehdy sem uměl slušně, bavila mě, ani sem se jí k matuře neučil, ale to bylo mnohem snažší, než ty dneska, co se cizích jazyků týče.. /, ale taky sem si mohl zvolit 2 předměty- takže chemie+biologie, učení rovnou k přijímačkám naVŠ před kterejma se mrkl jen na fysiku..

        učil jsem tak od dubna a svaťák, ten tak 6 –8 hod. denně. Myslel jsem jak dřu, na vejšce byly zkoušky v objemu celý maturity z těch lehčích, učení tak na cca 3–5 dnů…to bylo procitnutí, ty vole, už bych to nedal… Hele, anyway, hodně štěstí, vím, že kecy o tom, že maturita je pohoda, Ti nepomůžou. Vážně hodně štěstí všem, co to mají před sebou..

        0 0
        • Lister  

          chemie by mě zabila…já šel pro mě cestou nejmenšího odporu…takže CJ, Ang, Matika, Fysika a Biologie :o)

          0 0
          • dancing dog  

            bral jsem to jako přípravu na přijímačky a ty z matiky na mu vš nebyly..ale i jinak byla pro mě chemie mnohem přijatelnější než matika…ty ses tu chemii přeci pak na přijímačky učit musel, ne?!

            0 0
            • Lister  

              jsem sázel na tu fysiku :o)

              No chemii jsem spíš natipoval…ale ono celý bylo nějaký jednoduchý, když jsem dal biolu tak najěk slušně, fysiku na plný počet, tak ta chemie už nějak prošla :)

              Matiku jsem potřeboval na architekturu – asi ve třetáku na VS mi došlo, že nenastoupit na ni byla obrovská chyba :o)

              0 0
              • dancing dog  

                ty jo, tak to si se dost minul :-)

                pro mě by byla trága ta matika, docela mi šla , i bez učení vždy v nejhorším za 2, ale děsně mě nebavila…

                no já pak na přijímačkách měl taky chemii a fysiku v testu velmi dobře 1–2 body dolů z 25, ale u ústního z bižule sem si vytáhl crossing over a menstruační cyklus- nic moc, genetika a menstruace mě nikdy moc netáhly, takže nicmoc výkon, ale pro ty předchozí dobrý testy z F a CH mi strhli jen 3 body..a vzali mě

                0 0
    • sway  

      Uff, tak mam pred sebou jeste 24 hodin – jdu na to zitra odpoledne…ani nevite, jak uz to chci mit za sebou:D

      0 0
    • kesu  

      maturoval sem z matiky,cj,aj a zemaku,priklady z matiky sem si nejak propocital v prubehu roku stejnak sem to potreboval na prijimacky.Cj sem se ucil dva tejdny v kuse,chtela po nas toho strasne moc a zajimal ji jen telefoni seznam ne o cem co je.Otazky ze zemaku sem ani nedocetl a u ajiny sem si akorat tak nejak pripravil jak vzdycky zacnu taky jsem u shakespeara rekl ze sen noci svatojanske ja science fiction a jeste ke vsemu sem to prelozil jako dream of saint john s night:D:D.Nicmene sem fakt rad ze to mam za sebou,gympl me silene stval,zlata vejska…

      0 0
    • salvator  

      No jak jsem to pořešil? – normálně, odzkoušel jsem po ránu 4 kousky, šel provětrat bajka, cestou do kopce sesumíroval známky, a pak se vrátil na další zkoušení s přesvědčením, že to půjde.

      0 0
      • Krys  

        To boli tak dutí, že si sa musel ísť ukľudniť? :))

        0 0
        • salvator  

          Zdaleka ne, ale na rozhodování je bike docela vhodný. Uklidňovat se budu potřebovat zřejmě po zítřejších maturách, takže bike nikdy nespí…

          0 0
    • lodyh  

      Tak je to za mnou. Dějepis – druhá světová válka a formování protihitlerovské koalice. Tohle smě baví, takže sem byl vysmátej, ale co se nestalo – zasek sem se na konferencích na nejvyšší úrovni. Takže za 2. Zeměpis – geografie terciální sféry, její vliv v řecku. No zemák jakožto oblíbený předmět za 1, ale zapotil sem se. Anglina – Londýn – rozjel sem se, profesorka mi řekla že sem jí umluvil k smrti. Ale prý tam byly menší chyby. Za 2. A čeština? Oficiální proud v č literatuře po r. 45, Hrabal, Páral, Židovský směr, Historický směr, budovatelský román. Tohle sem uměl na pováženou, ale překvapili mě a dostal sem za 2. Na to že sem se učil 4 dny, tak sem více než spokojen. Ale stáli při mě všicni svatí:-)

      0 0
      • Eila  

        hernajs proc ja mela otazky typu „vypravec a jeho svet“ politicke ideologie 19. stoleti, zivotni prostredi a kontinuita KSC s KSCM:-D

        0 0
    • rock  

      Nikdy. 4 roky jsem se flákal ve škole a odmaturoval jsem s tím, co se na mne nalepilo samo od sebe. Poprvé v životě jsem se učil až na výšce …

      0 0
    • coolboy  

      Včera za 6. Spokojenost největší…už je ze mě aji dokonce vysokoškolák :-)

      0 0
    • lábus  

      tak už to mám taky za sebou, nakonec to byla fakt pohoda, ale je to fakt o štěstí co si každej vytáhne, nakonec jsem měl z biologie a matiky za 1, angliny za 2 a češtiny za 3, takže jsem fakt spokojenej

      0 0
    • Tom.my1  

      Tak už mám taky za sebou úspěšně maturitu, bylo to uplně v pohodě :) Z čestiny, z matiky a pozemního stavitelstvi za 1 a 2 ze stavebních konstrukcí a z praktické.. Chytl jsem lehké otázky a i učitelé celkem ochotně pomáhali :)

      0 0
    • raceman  

      SUPEER !!prezident podepsal odložení státních maturit o dva roky!! Paráda

      0 0
    • Tomahomo  

      200 :o)

      0 0
    • Meluzina  

      já celé čtyři roky na ekonomce propadala a žehlila to na poslední chvíli, na maturu jsem se učila jen o svaťáku a prolezla jsem celkem v pohodě, čtyřku jsem měla jen z ruštiny, protože jsem vyfasovala tu nejhorší otázku – pokec o energiích:-)

      letos mne čeká absolutorium a asi začnu dnes… možná:-)

      0 0
    • shark.jd  

      Já už před maturitou byl přijat na ČVUT, takže jsem se učil jen o svaťák a ještě v ten týden bylo mistrovství světa v hokeji. V neděli jsme hráli finále s Rusákama a já v pondělí maturoval. No, skoro jsem nemohl mluvit, ale nakonec 1,2,2,3,3. :)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.