• iceek

    Na kole jsem jezdil snad od narození. Už si ani nevzpomenu, jestli bylo v mém životě období, kdy bych aspoň jedno kolo neměl. V době, kdy jsem studoval na vysoké škole, jsem začal pracovat ve firmě, kde dělám do dnes. Tam jsem poznal Aleše a Radka, kteří jezdili po práci v tzv. severním prostoru. Já jsem v té době jezdil pouze na silničním kole. Ke konci roku 2008 jsem dostal od Aleše pozvánku na zimní akci, kterou Aleš každoročně pořádá pro své přátele a známé. Neměl jsem horské kolo, a tak mi Aleš půjčil své staré. Akci mě nadchla a bylo rozhodnuto. Příští rok pořídím horské kolo.

    V hokejbale jsem sezonu 2008/2009 ukončil zlomenou rukou v Heřmanově Městci. Se zlomenou rukou mi zmizela povinnost chodit na tréninky a zápasy, a tak jsem se začal pokukovat po kolech. Dal jsem na radu Aleše a kolo jsem se rozhodl pořídit v Praze v Trinnity. Pana majitele, Tomáše S., jsem znal z předchozích menších nákupů, které jsem osobně v Trinnity uskutečnil. Byl neuvěřitelně ochotný a šikovný, byl jsem přesvědčen, že je to dobrý člověk a že jsem ve správných rukou. Po kratší poradě přímo v obchodě jsem předposlední týden v březnu objednal kolo Lapierre. Byl to HT s karbonovým rámem. Cena necelých 50 tisíc. Na doporučení Aleše jsem využil nabídky, kterou Trinnity nabízel. Při platbě celé částky předem, byla cena kola o 10% nižší. Částku jsem převedl na účet a těšil jsem se na legraci, za dva až tři týdny, ještě se sádrou na ruce, budu kličkovat domu.

    Tři týdny utekly jako voda, ale očekávaný email, že si mám vyzvednout kolo nikde. Byl jsem ujištěn, že kolo dorazí další týden. Další týden jsem byl ujištěn, že až další týden, a tak dále. Volal jsem, psal jsem emaily, osobně obchod navštěvoval, vždy jsem byl ujištěn, že příští týden je už tady. Jednou mi pan majitel řekl, že kolo dorazilo, ale mělo poškozený rám, a proto že ho poslali zpět a tedy další dva týdny. Ani po dvou týdnech nic. Byl jsem zoufalý. Byl červen 2009 a moje trpělivost docházela. Tou dobou už bylo těžké pana Tomáše S. kontaktovat telefonicky nebo emailem. Zbývaly osobní návštěvy obchodu. Zkusil jsem kontaktovat české zastoupeni Lapierre (cyklosvet.cz) s žádostí, aby potvrdili, zda u nich bylo kolo objednáno. Ukázalo se však, že moje smůla na zmrdy a vohnouty nemá brát konce. Zatímco moje žádost zůstala bez odpovědi, při další návštěvě pana Tomáše S. už on moc dobře věděl o mém dotazu na dodavatele pro ČR. Asi i pro to vyšel s pravdou ven. Oznámil mi, že se dostal do sporu se spoluvlastníkem firmy, ten se nechal vyplatit a jemu nezbyly peníze. Proto pokryl objednávky, které čekají déle než má z mých peněz a mé kolo nemá za koupit a dodavatel mu ho nechce na fakturu prodat. V té době jsem začal na bike-foru sledovat, že nejsem zdaleka jediný, kdo má takto pohřbené peníze.

    Dohodli jsme se, že mu dám týden na sehnání peněz. Po týdnu jsem přišel, peníze neměl, za to měl na telefonu někoho, prý dodavatele, který mu právě řekl, že kolo mu pošle a že tu bude za týden. To jsem slyšel nejméně stokrát, a tak jsem trval na odstoupení od smlouvy. Kamarád právník mi připravil za tímto účelem směnku, kde byla dvě místa na podpis. Za firmu a „per aval“ za osobu. Kouzelná slovíčka „per aval“ znamenala, jak mi právník vysvětlil, že pokud by obchod zkrachoval, bude možné peníze vymáhat, na osobě pana majitele. Směnka byla napsána podle zákona a tak bylo nutné dát panu majiteli přiměřený čas na sehnání peněz. Tedy další dva týdny. Pan majitel se k mému překvapení vůbec nezdráhal a směnku na obou místech podepsal, za firmu přidal razítko. Ani za dva týdny od podepsání peníze nesehnal a tak jsem směnku předal právníkovi ať to vyřeší.

    O byrokracii a efektivitě našich soudů netřeba psát. Kdo někdy něco od soudu potřeboval ví svoje. A to jsem měl směnku, tedy soudní proces a celé vyřízení mělo být podstatně rychlejší, než kdyby tomu tak nebylo. Platební rozkaz. Doručení platebního rozkazu. Doručení potvrzení o předání platebního rozkazu. Vyznačení o převzetí potvrzení o předání platebního rozkazu. Lhůta pro odvolání. Vyznačení neodvolání. Návrh na exekuci. Příkaz na exekuci. Zjištění majetku. Osobní návštěva exekutora. Dohodnutí splátkového kalendáře. Neplnění splátkového kalendáře. Druhá osobní návštěva. Zabavení věcí. Vypsání dražby. Dražba. Peníze z dražby exekutorovi. Peníze od exekutora ke mně. Mezi každým úkonem týdny až měsíce. Letos (2011) v březnu, po dvou rocích, dostávám své peníze zpět i s úroky a soudními výlohami.

    Další věřitelé, kteří z různých zdrojů vidí, že Trinnity a Tomáš S. mají finanční potíže na nic nečekají a snaží se dostat své peníze zpět, než bude pozdě a nebude z čeho brát. Trinnity krachuje.

    0 0
    • patejl  

      …tak to je šlušná svinárna…asi tě ale naseru,ale nemáš kupovat kolo na netu,Trek má s kampaní STOP ESHOP recht…

      0 0
    • Ottak  

      A máš už aspoň jiný kolo :-)?

      0 0
      • iceek  

        Druhe kolo jsem koupil (scott), ukradli mi ho na 24H v Beroune. Koupil jsem 3.kolo (canyon). Nasel jsem druhe ukradene (planuji o tom napsat :-)), tak ted mam dve. Z jednoho planuji udelat fulla.

        0 0
        • cvancara  

          Fulla? Jako z HT?

          0 0
          • iceek  

            Ano, zahodim ram, a koupim nejaky jiny. Dve HT se mi zdaji zbytecne, kdyz nebudu pocitat vyjizdky, na kterych budu pujcovat nekomu kolo.

            0 0
            • cvancara  

              Aha, tak teď už tomu rozumím. To mě nenapadlo, zahodit rám. :)

              0 0
        • fita41  

          Napiš o krádeži a znovunalezení, to je vždy zajímavé čtení …

          0 0
    • plastic boy  

      Hustý když už kaměňák, tak zboží jedině z ruky do ruky :-)

      Osobně mam jendom tři věci, který nekupuju přes net: brusle, boty a poslední dobou ženský :-)

      0 0
    • DeeDee71  

      hned po zaplacení hajzla pověsit !

      0 0
    • vinnca  

      trinnity trinnity, taky jsem si chtel u nich koupit kolo a s platbou predem – sleva 10%, nastesti se tak neuskutecnilo, protoze jsem nechtel 30tacu posilat predem a myslim si, ze jsem udelal dobre:)

      0 0
    • Bafoon  

      slohovka že bych brečel ale přečet jsem to jedním dechem :-)

      gratuluju k vráceným penězům

      0 0
    • Smazaný účet  

      Poucny pribeh. Nastesti s dobrym koncem.

      0 0
    • Hejdik  

      Přečetl jsem to celé a nelituju,teda jenom tebe,že tě tak pěkně odrbali.

      Alesppoň dobré ponaučení pro ostatní,že platit dopředu za něco,co jsem nedostal je na prd.

      A to ještě můžeš mluvit o štěstí,že jsi se ti ty peníze dostaly nazpět.

      0 0
      • iceek  

        Pravda je, ze podruhe bych takhle velkou castku dopredu neplatil.

        0 0
        • pačes  

          Asi se budu muset štípnout (minimálně kombinačkama), že jsem zatím nenarazil, jelikož mám 95% cyklomateriálu pořízeno mimo kameňák, kde bych zejména očekával nejvyšší záruku solidnosti a jistoty nákupu…áááuvajs, to bolí!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.