Jack Russel teriér-pes ke kolu!

75 nepřečtených
  • KOMOÒ

    Známí mají krásná štěňata téhle rasy za velice rozumné peníze,ale s jistým původem(možno vidět oba rodiče),podle mě je to ideální pes ke kolu,navíc chytrý,zpravidla nekonfliktní a neunavitelný,v nou­zi se dá strčit i do báglu či košíku,ale jak je znám tak kolu spíš utečou(teda na silnici asi né ;-) ),takže komu schází společník na kolo?pište na:

    http://psi.sbazar.cz/…3355072.html

    0 0
    • deutschland  

      Zajímalo by mě,jako moc to je pes „ke kolu“.JRT doma máme a přeci jen má malou postavu a kratší nohy,takže bych rád věděl jakou vydrží zátěž aby po pár letech neměl zničené klouby.Jinak s tím naším taky zkouším jezdit – jen po lese,na silnici bych ho nevzal,u kola se naučil běhat hned a dáváme kratší trasy s přestávkami,je to 8 měsíční štěně,ale energie má na rozdávání.

      0 0
      • Vilém  

        No 8mi mesicni stene bych na kolo netahal vubec. Dokud nema ukonceny vyvoj kostry, tak bych jej nijak vice nezatezoval.

        0 0
        • deutschland  

          Rozhodně ho nezatěžuji víc něž naběhá sám když lítá se psama na louce a na kole jedu pomalu,takže pes nesprintuje,ale klusá a děláme často zastávky.

          0 0
          • deutschland  

            Jinak co vím,tak lidi z JRT fora co toho najezdí na kole víc ,si pořizují vozíčky za kolo.

            0 0
          • Bully  

            Snad vis, co delas. Pes kdyz je s ostatnima tak naopak sprintuje a skace docela slusne, a tuplem pes typu JRT :o), ale u kola nebo pri behani jde o neco jinyho. Nas pes s nama dokaze na pesim vylete chodit hodiny po horach (teda spis litat okolo a lozit a skakat na co se da), ale kdyz s nim bezim jedinou hodinu, je KO snad jeste vic. Mame stafbulika.

            0 0
            • KOMOÒ  

              JRT je trochu jinej typově,nenese tolik váhy,podle mě pes když běží za kolem toho uběhne zhruba stejně jako pes který na vycházce lýtá kolem.Ale musí mít trénink aby to zvládal,jak píšu s jezevčíkem v kondici sem dával kolem 25km v poho,pravda prům.rychlost kolem 11–12km/h

              0 0
        • KOMOÒ  

          To je malej pes,tam myslím tohle moc nevadí,je lehounkej a vpodstatě si ublížit zátěží nemůže,leda totálním vyčerpáním.Tahal sem takhle jezevčíka asi taky tak od 8 měsícu 10 pak 15 pak i 20–25 km a měl dost,ale za 2–3 hoďka ba běžel znova ;-) a to to má jezevčík setsakra těžší se svejma krátkejma nožičkama.Dneska je mu 11 a je úplně v pohodě a celekm i v kondici,akorát já sem na kole zrychlil takže si s ním spíš zajdu zaběhat.

          0 0
          • Vilém  

            Mas pravdu, ze u malejch psu to nebude tak kriticky. To jsem si neuvedomil, prichazim vetsinou do styku s vetsima psama a tam je to dost podstatny.

            0 0
            • KOMOÒ  

              To jo ,taky velký psy zdaleka nemaj ukončenej vývoj kostry v 8 měsících,JRT myslím vpodstatě má,spíš už jen sílí

              0 0
      • KOMOÒ  

        V anglii s nima honěj lišky,takže bych neměl obavy,sou lehký a maj strašný energie.

        0 0
        • Vilém  

          Znama ma chov jagdterieru a byl jsem z tech psu na vetvi. Jsou neznicitelni a kdyz jsem zaprahl 3 kousky pred kolo, tak boseron, s nimz jezdi pritelkyne, nestihal:) Akorat jsou to takovi raplove, jako snad vsichni terieri, tahali tak, ze jsem mel strach, ze je to zabije.

          0 0
    • Bully  

      Idealni mozna tak na behani, je to malej kulovej blesk :o) Ale ke kolu- to si delas srandu.

      0 0
      • KOMOÒ  

        Jak píšu,je to pes k honům na lišku kde musí stíhat koně,takže na xc v pohodě,50–60km asi ale max.a po tréninku né vzít na to gaučáka.

        0 0
      • ZuzicK  

        spíš bych to definovala jako psa vhodného k vycházkám, kdy páníček jede na kole :) Máme podobného blázna jako JRT, beru ji s sebou, když jdu běhat, ale 15km neuběhnu ani náhodou (to je pro ní takový optimum s kolem)

        0 0
        • KOMOÒ  

          15 je málo ;-) ,ale hodně záleží na rychlosti,stavu a věku psa,hodně dělá počasí-v létě bych byl hodně opatrnej,jinak vzásadě souhlasím,je to spíš vycházka na kole se psem,ale těch 25 se opravdu v pohodě dá,jen nesmíš moc rychle-ideální je těžký terén,psovy je skoro jedno jestli je to z kopce nebo do kopce

          0 0
          • ZuzicK  

            to víme taky :) půl hodiny po vyjížďce zase začne lítat, ale do roku jsme ji nechtěli moc honit a po kastraci taky ne.

            0 0
            • KOMOÒ  

              To je určitě rozumný,zvlášť po tý kastraci,kterou považuju taky za rozumnou,měli sme fenku ,sice 2× štěňátka,ale ty falešný březosti ,hárání,tloustnutí v rámci falešný březosti…pak sme jí museli nechat vykastrovat kvůli problémům s dělohou a daleko víc si užívala života,takže u fen pokud nechceš štěňata tak hnedle anebo hned po štěňatech a má holka klid ;-) pejska máme kastrovanýho taky a taky si víc užívá života a je to mazel,štěňata udělal troje(co vím ;-) ) a musím potvrdit,že jezevčíci sou strašný sexuální štvanci,ale teď má pokoj,rve se ale furt :-D

              0 0
              • ZuzicK  

                my štěňátka chtěli aspoň jednou (i když nevíme kdo by si je vzal, máme křížence :)), ale při obou hárání měla záněty, takže štěňátka nemohly přijít v úvahu .

                0 0
              • claid  

                tož se taky nech vykastrovat, ať si taky víc užíváš života!!!!!!!

                0 0
    • Medunka  

      Sama za sebe bych si JRT ke kolu nepořídila. Mám osobní zkušenost se dvěma pejskama této rasy. Prvního, staršího a tátu toho druhého, má známa, které jezdí na koni – parkur – a Jack chodí ke koním s ní – tam si běhá po výběhu – nic náročného.

      Synátor je číslo. Jednou jsem s ním byla na kole – když mu byl tak nějak rok – a byl to zážitek – ten tvor je děsně živý a ikdyž člověk jel pomalu, lítal kolem jak potrefená husa a byl nebezpečný – skákal před přední kolo a tak. Možná je to cvikem – že když ho budeš pravidelně brát na vyjížďky, dělat zastávky, že to bude OK.

      Jinak si myslím, že jsou jiné druhy psů, které jsou pro společné vyjížďky na kole lépe stavěné.

      BTW – JRT je jinak zlatíčko

      0 0
      • KOMOÒ  

        Jasně ,že musí bejt ke kolu vedenej,on pes taky když tuší ,že se pojede na kole dál tak už ze začátku nelítá příliš kolem a běží jen kam musí-za kolem(či před ;-) ) u JRT bych právě spoléhal na jejich vrozenou chytrost,že se právě naučí a kritické situace bude zvládat lépe sám,to s jezevčíkem moc nešlo,rval se jak to šlo :-) holt ho to bavilo,JRT je myslím víc pohodář.Jaké psy bys ke kolu doporučila?

        0 0
        • Medunka  

          JRT jsou boží, to je pravda. Dokáží překvapit, pobavit a mě synátor i povalit na zem, když nedávám při venčení majzla :-)

          Na otci i synovi je jasně znát výchova :-) Otec klidný a synátor nezbeda :-)

          O synátorovi ale můžu říci, že má radši pěší než cyklo – na cyklo mu páníček ujíždí, při pěší má víc prostoru na dovádění :-)

          Ale dělá to život hezčí, barevnější. Není nad oslintanou pusu po ránu :-)

          Já tajně toužím po Huskym :-)

          0 0
          • KOMOÒ  

            No jó tak na tvý ježdění by ten husky byl asi akurát,mě stačil jezevčík :-)

            U Huskyho bude asi ale problém v létě,přecejen je to polárník…

            0 0
          • KOMOÒ  

            Ale není mi jasný jak Tě JRT povalil na zem 8-)

            0 0
            • Medunka  

              na voditku se z chuze necekane rozbeh a ja to necekala :-) od te doby si davam majzla

              0 0
              • Medunka  

                Tady jsou kluci ušatí spolu :-) Fakt úžasný plemeno

                0 0
                • Hornet  

                  Je to fakt fajn plemeno, sused ma psika – Edo :-) moooc sa mi paci, chodi s nim behavat, je krasne vyvinuty, zabavny, mily a taky lišiacky kukuč :-)

                  0 0
                  • Vilém  

                    Na techto psech me stve jejich módnost. Ted je obdobi JRT, predtim to byli ritgebackove, bernaci, labradori. Kdyz pak za den potkas 5× JRT, tak to cloveka prechazi poridit si jej. Naopak psi jako dobrmani, boxeri nejsou uz skoro videt.

                    0 0
                    • Hornet  

                      JJ, mas pravdu s tou modnostou, u nas zatial nie su az tak moc rozsireni, viac je takych miniplemien. Mne osobne sa aj tak najviac paci nemecky ovciak, ale dost ludi ich povazuje za blbych, je to vychovou, blbymi majitelmi?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Nemecti ovcaci rozhodne nejsou blbi, ja jim spis rikam roboti. Jdou bezvadne cvicit a bezvadne poslouchaji, prave az roboticky. Osobne se mi na nich nelibi jejich typicky postoj zadnich nohou, proste jak maji zadek dolu.

                        0 0
                        • Hornet  

                          S tym zadkom dolu ich nutia tak stat na vystavach, je to nejaky predpis? Ten pes potom vyzera tak divne, prirovnal by som to k postoju hyeny :-( Takze s tou ich udajnou blbostou je to blbost, to som rad, ze si mi to potvrdil :-)

                          0 0
                          • Vilém  

                            Postoj je dan popisem standardu plemene. Proste se chov smeruje tak, aby byli jen jedinci splnujici podminky standardu. Nejsem nejaky psi znalec, ale to jak mivaji casto problemy se zadnima nohama, bych rek, ze se stavbou tela ma souvislost.

                            0 0
                            • KOMOÒ  

                              Nejsem odborník na něm. ovčáky ,ale kdesi sem četl dost otřesný článek o tom jak se rozešli chovatelé s pracovnímy a výstavními psi tohoto plemene,s tím,že ti výstavní k stáru nechodí a nepřeskočili by snad ani cihlu na výšku,pracovní vypadají dobře jsou zdraví,ale nejsou ve standartu,protože tam sou ti s nohama jak dyby leželi…

                              Jinak je obecně nemám rád,protože si je pořizují páníčci co chtěj velkýho psa za plot,nezvládají je vůbec venčit natož cvičit a je pak o strach je potkat-zvlášť s jezevčíkem ;-)

                              Jinak světlý vyjímky vyrovnaných a hlavně dokonale poslušných se dají potkat a to sou i přítulové a pohodáři

                              0 0
                              • mastihuba  

                                jak se rozešli chovatelé s pracovnímy a výstavními

                                něco podobnýho je to s kavkazákama. Chtít po takovým psovi aby si nechal od poroty prohlídnout zuby je proti přírodě :)

                                0 0
                              • kámen úrazu1  

                                To mně připomíná, jak si jeden NO dovolil pokropit roh trafiky „patřící“ naší jezevčici. Vystartovala z budky a ovčákovi se pověsila za krk. Vlčák klidně odklusal nedbaje na to, že se mu na krku houpe cizí těleso. :-))

                                0 0
                                • KOMOÒ  

                                  8-D Kolik metrů vydržela?

                                  0 0
                                  • kámen úrazu1  

                                    Na víc než metry se to počítat nedá, možná tak deset, dvacet. Pak se pustila a vítězoslavně se vrátila do svého království. :-)

                                    0 0
                                • Medunka  

                                  já že si velcí psi, na které si dovolují ti malý, udělají jasným pohybem pořádek :-)

                                  Možná to byl tak hubený malý jezevčík, že si ho NO nevšim :-)

                                  0 0
                                  • kámen úrazu1  

                                    To dokážou. Ale psychicky vyrovnaní hafani si malejch dorážitelů často ani nevšímají. Uplatňují styl: „Jejda, teď jsem málem vo něco zakop, co se to tu plete?“ :-)

                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      Tam jde spis o to, ze to byla fenka proti psovi. Pritelcin beauceron si necha od fenek delat cokoli. Kdyz uz to nejaka prehani, tak radeji ustoupi. Taky hraje roli to, ze velkej pes si casto uvedomuje svoji prevahu a tak i kdyz na nej vystartuje malej nervni pes (nemyslim fenku), tak jej vicemene ignoruji a zneskodni bez pouziti zubu ap., proste jej nabere cumakem a odhodi.

                                      0 0
                                      • KOMOÒ  

                                        Klasický je v tomhle případě znehybnění obvzláště agresivního mrňouse,zažil sem to s naším jezevčíkem,vrčel a machroval na velkýho psa,celkem dominantního ,ale velice vyrovnanýho,ten po něm jen hopsnul malinko ho chyt do tlamy ,ale spíš jen uzemnil,dal na něj přední nohy a držel,jezevčík chvíly ječel,ale pak zjistil,že nic nemůže,ale že mu taky nikdo neubližuje,takže nemusím mít strach,pomalu se sklidnil a když se přestal cukat tak ho ten velkej pustil a byli velký kamarádi ;-) ,ten velkej byl zvyklej na smečku,takže to asi dobře znal.Čet sem o tom myslím něco na muj-pes.cz ,ale už je to dávno,psali o dobrmanovi,kterej tohle „uměl“.

                                        Dá se to použít i z pozice člověka,netřeba psa být jen podržet na zemi a počkat až se přestane cukat, dominance je jasná,ale zároveň narůstá důvěra,protože ho nesežerete i když můžete ;-),aplikoval sem to s úspěchem na toho našeho jezevce a fungovalo to spolehlivě,taky proto,že bolest vpodstatě nevnímá,takže proutek nebo tak něco moc neřešil(jednou sem ho chtěl ztrestat proutkem a on začal ječet dřív než sem ho švihl-ječel prostě proto že se to sluší,né že by to bolel ;-) budiž mi odpuštěno,byl to muj první pes a rychle sem přišel na to jak ho nemlátit ;-) )

                                        0 0
                                      • mastihuba  

                                        heh, muselo byt krásný když na bráchovýho čokla vrčelo pět jorkšírů :)

                                        0 0
                • KOMOÒ  

                  Pěkný,oni sou oba stejní,jen s jinou barvu masky?pěkné ;-)

                  0 0
                  • Medunka  

                    Otec má hnědý flíčky, synátor černý – táta jedno ouško, synátor dvě ouška :-)

                    0 0
      • KOMOÒ  

        Jo jezevčík taky dostal předním kolem ,když mu bylo kolem 1 roku a od té doby si dával majzla ;-)

        0 0
    • deutschland  

      Tak já děkuji všem za názory,psa jsem si nepořizoval ke kolu,ale jako společníka a rasu(JRT),která mi vyhovuje svým temperamentem a netrpí genetickou zátěží jako třeba velká plemena dysplazií kyčelních kloubů.Výhoda venčení u nás je v tom,že na kole nemá čas odbíhat za jinými psy,což je při pěší procházce trochu problém,protože přivolání není ideální.Samozřejmě jsem ho na kolo zvykal postupně,nejdřív jsem jen vedl kolo a pes běhal kolem mě,potom pomalou jízdou krokem a potom jsem zrychlil,to samé i s ujetou vzdáleností.Pod kolo se neplete,běží většinou za kolem,někdy si mě předběhne a zase se vrátí,když už náhodou překáží křiknu „pozor“ a on uhne,když je nějaký sjezdík,tak odjedu a počkám,on si mě svým tempem doběhne a já ho nechám odpočinout.Takže na občasné projetí a jako změnu pro psa proč ne i když na delší vyjížďky to asi nebude,pěší tůry mu sednou víc.

      0 0
      • KOMOÒ  

        Díky za shrnutí!jen dodám,že máš 8měsíční štěně a pokud s ním budeš jezdit pravidelně,tak si myslím,že za příznivě chladného počasí tak ve 2 letech těch 50–60km v pohodě dá,ale musel bys mu přizpůsobit tempo,takže je fakt,že to není normální vyjížďka.

        Jen ze svých zkušeností doporučím-pokud by měl tendenci se zaběhávat-pronásledovat zvěř atp. tak doporučuji hned v náznaku nasadit tempo a ujet mu,pokud na něj budeš čekat volat ho atp. tak bude počítat s tím,že na něj počkáš a dá si klidně na čas,když nečekáš tak ví ,že bys mu mohl ujet a bude se hned vracet směrem k cestě,můj pes se občas připojoval po své alternativě třeba po až 1 km,ale celou dobu sem zhruba věděl kde je(ideální je pokud používáš nějakou pobídku k běhu,tak jak začne zdrhat jinam tak popobídnout a jet) samozřejmě u štěněte s citem,abys ho neztratil ;-) ,ale je dobrý když se pes trochu bojí,že se ztratí,hlídá si Tě pak sám.Ještě připomenu,že mám jezevčíka a to je pěkná svéhlavička JRT by měl být poddajnější.

        0 0
    • KOMOÒ  

      Krásná diskuze,ale nechcete si už někdo toho psa či fenku koupit ?:-D proto se to zakládal ;-)

      Budu rád když byste snad náhodou věděli o někom kdo by štěňě rád (né s česnekem a ve vyhřívaný troubě),díky předem!

      0 0
    • OCG  

      JRT ke kolu? No na agility se to šídlo hodí naprosto perfektně, ale ke kolu?

      Jinak hodně štěstí s udáváním pejsků, at¡ najdou fajn pány!

      0 0
      • KOMOÒ  

        Pohodový Xc zvládne ,při tréninku i delší trasy,viz výše,dík za přání ;-)

        0 0
    • beeker  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • beeker  

      Co se děje????

      0 0
      • beeker  

        Asi se tady někomu nelíbí můj názor…:-)))

        0 0
        • KOMOÒ  

          Jo mě,když nemáš rád malý psy tak si založ svuj dred o velkejch ;-) anebo si kup malýho ať překonáš odpor! 8-D

          ale jinak PEACE

          0 0
          • beeker  

            V pohodě, já jen napsal, že se mi nelíbí malí psi, ale to není důvod k zablokování mojeho příspěvku…

            0 0
            • Vilém  

              O tom co je a co neni duvod k blokovani vsak nerozhodujes ty:) Osobne moc nechapu, proc jsi to sem tedy vubec psal, nebo to vubec oteviral, ale to asi vis nejlip ty.

              0 0
            • KOMOÒ  

              Tak tos předpokládal špatně ;-) mám holt jiný možnosti jak vyjádřit svůj názor(v tomto případě),proto sem Ti psal ať si založíš svou diskuzi o velkých psech,kdybych chtěl anketu o oblíbenosti psů,tak si jí založím,ale to sem nechtěl ;-)

              0 0
    • Elwing  

      Příjde mi, že dneska je to hodně oblíbený plemeno, všude ho vidím. Já osobně jsem si dřív myslela, že je to nějaký vořech :) poprvé jsem ho zaregistrovala ve filmu Maska, tam byl úplně super, Majlou :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo Majlou se jmenoval :))dík, od té doby co tu visí ten thread jsem přemýšlel jak se v tom filmu jmenoval

        0 0
    • z0diaC  

      oživím vlákno … koupil jsi ? – po dvou letech jsou nějaké zkušenosti s chovem atp. ?

      0 0
      • Alfa  

        Tak jsem si pořídil fenku JRT, jmenuje se Reya a je jí 2,5 měsíce :) Jezdím XM. Tak sem zvědav jak jí to časem půjde :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        vzdy jsem tohodle psa chtel ale pripada mi to ze v posledni dobe je tohle plemeno strasna moda. Minulou nedeli jsem jich potkal snad 5…

        0 0
    • Sipal  

      Zkusím se přiživit, nemáte někdo zkušenosti s Kanadským retrieverem ke kolu? Chceme co nejmenšího psa, který se už dá brát na celodenní vyjížďky s dětma a tohle nám tak nějak vyšlo :-). Případně doporučte – předpokládám tempo volné, s přestávkama, ale klidně celý den, a pes to musí uběhnout sám, kapesní modely neberem.

      0 0
      • standoslav  

        Snad poradím: pro začínající (jistě se dají vychovat i jiná plemena)je nejjednodušší pořídit si prostě tzv. prac. plemeno, prostě psa z ras, které jsou po staletí takto využívány. Nabízí se severská plemena, ale např. malamut je velký, Samojedovi je v létě zase horko, takže nejspíše nějaký Hasky, (jsou i vzrůstem menší). To že jsou v určitých dobách modní, to je pravda, bylo období severských, čivav, akit, teď je to asi ten Jack, avšem podle mne je to sice pes „živý“, ale ta cílevědomost k běhu vedle kola mu chybí.

        Vycvičit psa k běhu vedle kola, na vodítku max.1,5m to není taky sranda, malý se motá a když ho přejedete, nejde o pád jezdce, ale hlavně o devastaci psa.

        P.S.(měl jsem Samojeda a běhal poslušně vedle kola).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.