Istrie - trasy a mapa s kvalitou silnic

6 nepřečtených
  • Egesi

    Čau,

    chystám se na Istrii jezdit na silničním kole, už jsem tam byl a něco projel, přesto bych chtěl vědět, jestli náhodou neexistuje něco jako mapa s kvalitou / sjízdností silnic. Většinou jsou všecky ok, jen abych si při plánování tras nezvolil nějakou rozbitou silničku… stačí třeba tipy, čemu se vyhnout nebo co určitě projet.

    No a jestli je někde k mání databáze projetých tras, tak by to bylo taky super…

    Dík!

    0 0
    • Egesi  

      Kdyby chtěl někdo poradit, napiště. Vpodstatě všechny i ty nejmenší cesty mají v pohodě asfalt a i na hlavních silnicích se dá v pohodě jet. Oproti ČR malý provoz. Skvělé podmínky a trasy.

      0 0
    • capo  

      Ahoj, jsem v Medulinu a plánuju kam vyrazit na kterší vyjížďky. Podle kterejch map má smysl něco plánovat, aby tam byla rozlišená kvalita silnic? Koukám na mapy.cz a podle nich se moc tady jezdit nedá jinde než po hlavních. opencyclemap je zasbych řekl příliš optimistická?

      0 0
      • liskin  

        mapy.cz a opencyclemap mají pro Istrii stejný data, jestli se nemýlím, liší se to akorát u nás a možná na Slovensku, jinak mapy.cz berou OSM.

        0 0
        • capo  

          Jo, ve zdroji OSM máš pravdu. Špatně jsem se vyjádřil.

          Otázka měla být – je cyklotrasa označená na opencycle vhodná i pro silničku?

          Na týhle mapě totiž není rozdíl mezi „zpevněnou cestou“ a „ostatní silnicí“, což na mapy.cz minimálně dle legendy je. Takže hledám někoho kdo buď víc co na silničce sjízdné na opencycle, nebo někoho kdo ví že „ostatní silnice“ na mapy.cz jsou sjízdné v pohodě :).

          0 0
          • liskin  

            Pokud si nejseš jistej, tak si otevři openstreetmap.org, najdi cestu, klikni na ten otazníček tam vpravo, klikni na tu cestu, a vlevo rozklikni tu konkrétní tu. Bude-li tam tag surface nebo smoothness, tak z toho jednoznačně poznáš, jestli je to na silničce sjízdný. Samozřejmě to tam ale většinou napsaný nebude. Pak asi zkusit letecký mapy, streetview příp. mapillary.

            Ale to už su asi dost offtopic a moc neradím. Nicméně jsem trochu skeptickej k tomu, že dobrá rada existuje. Cyklotrasa obecně nezaručuje nic, příkladem budiž tady ty Eurovelo trasy, který jsou často spíš o klidu od aut než sjízdnosti na jakýmkoliv kole. Ale možná se někde dá k tý cyklotrase koupit průvodce, a v něm by možná mohlo být napsaný, co je tam za povrch. Anebo taky ne. :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.