IS - Islámský stát - Kdo, proč, jak, kam to povede

63 nepřečtených
  • weekend warrior

    IS – Islámský stát – bordel v Iráku a Sýrii – asi nejpalčivější

    nábožensko/kulturní problém současnosti… prostor pro úvahy, výkřiky, nadávky, hádky…

    Je to vážné, když se zabíjejí sektáři mezi sebou? 20. století a náboženské války – trochu středověk? Zasahovat? Oplotit, segregovat?

    Je to vážné, když se zabíjejí vyznavači různých náboženství mezi sebou? Dělali to tak dlouho, jen posledních pár desítek let se díky vědě a pokroku zdálo, že bůh neexistuje, je to jen nějaký interní prožitek/pocit/ná­zor …proč nenavázat na tradici?

    Kdo za to může, za vzestup náboženských/kul­turních vášní/uvědomnění(ty rostou všude, po celém světě, nejen islámské)? Že by neosobní/uniformní svět konzumu/obchodu, vzdělání: „znalost“ historie, kořenů, touha někam patřit?

    Kdo ten brajgl vede/řídí? Proč? Řídí ho někdo? Je možné ho vlastně řídit?

    Jak to celé dopadne?

    0 0
    • Smazaný účet  

      já to vidím pozitivně, protože to váže pozornost USA, protože je to pro ně nebezpečnější, protože teroristi, takže USA už se tolik neserou do Ukrajiny…

      bohužel z dlouhodobého hlediska to má vzhledem k nadcházejícímu průseru v Evropě jen odkladný efekt

      0 0
      • weekend warrior  

        ja jsem nikdy nenabyl dojmu, ze by se USA nejak vyrazne montovali do UA… Jasne, podporovali(ale ze by dodavali zbrane?) a podporuji snahu EU a casti obyvatel UA pripojit se do/k EU atd…ale co je na tom spatneho? Rusko je fakt jinej svet/civilizace…

        To by jsme mohli bejt, na druhou stranu, na USA nasrany, ze dovolili a neresej nedavny volby v Turecku. Prijeti T do EU byla vzdy jen asi dost chimera, ale ted je to proste utopie non plus ultra… To USA/NATO/EU proste posrali? Nebo to jen prostě neřešej tam, kde neni bazální poptávka? A je špatně, že to řešej tam, kde ta poptávka je?

        těžko říct, vůbec to vyjádřit, ale snad je to pochopitelné…

        0 0
      • Mustafa  

        já to také vidím pozitivně, protože to bude vázat pozornost Ruska (až bude IS expandovat do Čečny, Dagestánu atd.), protože to pro ně bude nebezpečnější, protože teroristi, takže Rusko už se tolik nebudou ***** do Ukrajiny…

        bohužel z dlouhodobého hlediska to má vzhledem k nadcházejícímu průseru v Evropě jen odkladný efekt

        0 0
    • novakrev  

      To je pěkná otázka: Jak to dopadne. Tady máš odpově´d:

      1000 invazních negrů do EU každý den

      Od piatka (a to mame pol nedele).sa Talianom podarilo zachrániť celkovo okolo 3500 migrantov.

      Ďalších 73 osôb z rovnakého plavidla sa podarilo zachrániť, najmenej osem ľudí je nezvestných. Pasažieri pochádzali hlavne zo Senegalu a Mali.

      Len jedna loď talianskeho námorníctva dopravila do prístavu v Reggio Calabria takmer 1400 migrantov, predovšetkým z Eritrey a Sýrie.

      Desiatky z nich trpia podľa prvých výsledkov vstupných prehliadok na svrab a čaká ich liečba za zdravotné pojištěnie EUropanov. Ďalších 215 migrantov prepravila na pobrežie loď Fenice. 1 opice stojí Itálii 15 eur denně jen živit a šatit.

      Čítajte viac: http://www.sme.sk/…-afriky.html#…

      Kdo uřízl hlavu novináři? Podezření nově padá na rappera z Británie Čtyřiadvacetiletý Abdel-Majed Abdel Bary v hudebním světě vystupoval pod pseudonymem L Jinny nebo Lyricist Jinn. Skladby tohoto „Londýňana“ hrála rozhlasová stanice BBC.

      Bary do Sýrie odjel loni. Na německém webu psali, že Bary ,pravděpodobný vrah žil ze soc dávek ve vile za milion liber (35mil Kč) – musí se mstít, když ho nechali v takové nuzotě…

      Zdroj: http://www.lidovky.cz/…vy-svet.aspx?…

      Charita podporuje multikulturní večery. http://tn.nova.cz/…-v-krvi.html

      0 0
      • papaya22  

        Islamský stát- fašismus-možná horší

        Politika eu- konec veškerého zdravého rozumu- podpora příživníku-tahání nemocí do ostatních státu-ebola atd.

        Budoucnost evropy- války-problémy-nemoci-středověk hadr.

        Bohužel nás to taky semele- a bude to brzy.

        0 0
    • winter78  

      Stačí sa na to pozrieť z nadhľadu a s triezvou hlavou . Čo je vlastne príčina všetkých týchto veľkých konfliktov, ako napr. už dlho prebiehajúca občianska vojna v Sýrii, nestabilná situácia v Iraku, Afganistane a nekonečná „vojna“ medzi Palestínou a Izraelom ?? Alebo v minulosti vraždenie v bývalej Juhoslávii a kopec bombových samovražedných útokov po celom svete, ktoré skončili vtedy keď Amíci konečne obsadili Irak a stopli teroristickým skupinám prídel financií ??? Nie je náhoda že vo všetkých týchto konfliktoch boli a sú zapletení moslimovia a islam ??? Nie, nie je to náhoda. Problém je Islam. Zakážme Islam a bude pokoj.

      0 0
      • Peslezedirou  

        To víš, že jo :-)

        0 0
      • robb  

        Proč Islám? Ve jménu víry vraždí fanatici, ne věřící. Nevím, jak chceš někomu zakázat nějaký náboženství, ale fanatik si najde jiný a bude vraždit ve jménu jiného boha.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zakazovat cokoliv je k ničemu. Bránit se a hájit svůj životní styl a prostor, třeba se zbraní v ruce. A ****** se na různé multikulti a rádoby lidská práva. Kdo se nechce či neumí přizpůsobit prostředí do kterého přišel bůhvíodkud, tak ať táhne jinam nebo bude eliminován.

        0 0
        • Smazaný účet  

          já s tím souhlasím. otázka je, kam až do historie bys aplikoval ten vztah k prostoru jako „domorodec“…

          0 0
    • Pavel  

      Ve 20. století proběhly daleko horší války, než ten bordel zvaný IS: například první a druhá světová válka… Jo a pro úplnost – 19. století bylo století páry… ;-)

      0 0
    • 123J  

      Al Bana zakladatel Muslimského bratrstva v roce 1920 prohlásil na adresu nevěřících: „Láska ke smrti je základ islámské budoucnosti. Milujeme smrt více než vy milujete život.“ Islamisté se nezměnili, jsou stále radikálnější a radikálnější, kdy neuznávají naši civilizaci a jejich cílem je zničení evropské civilizace.

      http://www.nekorektni-tv.cz/…

      Islamisté chtějí zavést v Evropě jejich právo šaría, následky jeho uplatňování uvidíte na videích níže. To opravu podporovatelé islamizace Evropy a multikulturalisté chcete, aby se toto praktikovalo v Evropě? Nebo jste zcela dementní? Jak jinak si vysvětli slova tureckého premiéra Erdogana: „Demokracie je jen vlak, který nás dopraví kam potřebujeme a pak z něho vystoupíme. Integrace Muslimů do Evropy je zločinem proti lidskosti.“

      0 0
    • Fran-tic  

      Já třeba vidím problém v pojetí veškeré západní civilizace. Řekněme deset let zpět lidi cestovali za západní kulturou a byli schopni odlišit výhody a nevýhody, říct tyjo v tomhle jsou fakt jinde, mazec. Kdybych přijel někdam do Anglie, řekl bych si fajn, tolerance, mám tady víc možností než doma atd.

      Z globálnějšího hlediska v nynější době, západní kultura je pojmem prázdným. Z přemíry tolerance, strachu z osočení z rasismu, nevěříctnosti, práv na soužití, názory…ale co si budem povídat, zejména té tolerance, západní kultura zaniká (a je otázka času kdy). Krásný případ je Francie – svoboda, možnost shromážďování, když jsem tam byl, co druhý den nějaká stávka, ale nyní je to stát přistěhovalců a mnoha kultur – až na „západní“. Taky propadá velmni velkou rychlostí do státa islámskho. Další takhle pojde Anglie a tak dál. Prostě multikulti…

      To je teda jen názor, nejsem žádný islamofob, je mi vcelku jedno, jestli v čr přibyde 10 mešit atd. Neřeším, jestli v obchodech je víc arabů a jestli místo rohlíků koupím kukuřičnou placku :).

      Navíc bych viděl problém v postavení USA v „ISIS válce“. Kdy na jednu stranu místní řvou, že dělají Amíci málo a letecká podpora je nic + pravý opak. Těžko soudit potom. Velmi nešťastné a ironické je spolupracování Kurdové + USA vs ISIS , což si určitě uvědomujou i Amíci, pač je to z bláta do louže.

      0 0
      • jeffino  

        kurdové jediní udrželi IS na uzdě a to je amíci neškolili ani jim nic nedali, bojujou v podstatě pořád, trénik to je základ, at jezdíš na kole nebo střílíš z ak 47:).

        když jsem kurdům řekl, že jsem z brna, rozzářili se jak sluníčka, naše zbraně jsou pro ně pojem:)

        0 0
        • Fran-tic  

          jojo, já to myslel stylem, že amíci vystupují „proti terorismu“, školí atp. a tady jsou přitom rádi za kurdy, kteří aspoň trochu účině bojují s IS :)

          0 0
          • jeffino  

            nicméně bez podpory ze vzduchu, by asi svoje pozice neudrželi a museli se stáhnout do hor, IS nejsou žádný ořezávátka, je tam spousta čečenců, co prošli ohněm bojů s rusákama, kteří jsou hodně tvrdí, takže „spasíba báťuška putin“.

            0 0
        • Smazaný účet  

          ok, zítra jdu trénovat :-)

          0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Krásný případ je Francie – svoboda, možnost shromážďování, …

        Tak zrovna Francie, byť je tam nepůvodního obyvatelstva fakt hodně, se s tím úplně nemaže – viz šátky ve Francii apod. V tom je právě rozdíl mezi F a UK.

        http://www.lidovky.cz/…/nazory.aspx?…

        0 0
    • Mustafa  

      Tezko rict do jake miry jsou to sektari. Vyznavaji stejneho boha jako krestani, judaisti atd..

      IS je rizen, neni to „neziskovka“ zavisla na „prispevcich“ zvenci podobne jako Al Kaida, je to vicemene regulerni stat s ponekud neortodoxni zahranicni politikou.

      0 0
    • notobi  

      dokud jim budou pořád nějaký sráči dodávat zbraně tak se budou pořád rozpínat a protože to nikdo neutípne jelikož z toho maji prachy tak nás to všechno jednou semele.

      DOBŘE NÁM TAK

      0 0
    • Mig_all  

      Pokud tomu dobře rozumím, jsou přepsány hranice a vznikl nový stát. Co tedy brání západu vyhlásit tomuto státu válku a tento vymezený prostor vojensky srovnat se zemí a vyhladit?

      0 0
      • Smazaný účet  

        protože to by tam museli poslat fakt hodně vojáků (protože kam nevstoupí noha pěšáka, to není dobyto) a určitě by jich dost zařvalo…a to by neprošlo politicky a někdo by přišel o koryta

        když tam takhle občas pošlou dron, občas udělají nálet, občas dodají zbraně nebo výcvik, tak se firmy nažerou a amíci zůstanou celí…

        0 0
        • Mig_all  

          Tak ať tam pošlou dve tři atomovky, hotové vyřízené…

          0 0
        • jeffino  

          třeba už tam „bloudí“ nějací výsadkáři z sas:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            věřím tomu, že ti tam bloudí (spolu se Seals) už nějakou chvíli…to víš, uřízni hadovi hlavu…

            0 0
            • Yura  

              Heh tak to uz je trochu uvaleny ne? :) Ze to sledujou ze vzduchu a mozna tam mají nejakeho pozorovatele to beru, ale aby tam regulerne operovaly nejaky specialni jednotky typu seals je fakt usmevny. Z Ruske strany je to uz jasny, ze tam jsou vojaci, takze i nejaci frajeri od specnaz urcite taky..

              0 0
            • raceman  

              no i kdyby se jim to povedlo, tak si myslim, ze to moc nepomuze, akorat je to jeste vic nasere…

              0 0
        • weekend warrior  

          ++

          bezne bombardovani je ve finale neucine, odpor nezlomi. proste neni mozne udelat uplne vyhlazeni = smazani ze sveta

          0 0
    • pepek  

      Je to problém, ale možná jedna velká lod narvaná 12000 kontejnery z Cíny uškodí evropě víc, jak všichni teroristi dohromady.

      0 0
      • Džey Ár  

        To je slovo do pranice :-)! Ale jsem jednoznačně za! Každá pí..vina když jí člověk obrátí je made in šikmoočko a z toho může jít „západní svět“ *****! A Hnůjdáj je prý české auto :-(, ******! Každý kdo ještě nemá úplně do kapsy hluboko by si měl dobře uvědomovat co kupuje! V tom jsou dobří Rakušáci, ti co mohou, to koupí z domácí produkce! To je pozitivní nacionalismus!

        0 0
        • jeffino  

          tak to není pravda, např. ta p*ča rakouská, co jí patří naše firma, tak nakupuje u nás(potraviny, zelenina, ovoce), je mu to absolutně jedno, borečka zajímá jenom zisk a profit, ale tvářit se, že je něco víc, než ten „povl z ostbloku“ to mu jde dobře.

          0 0
      • rumburak89  

        Asi tak nějak a stačí takových lodí pár a ekonomika jde do ******.

        0 0
    • šimlos  

      Roku 622 odešel Mohamed z Mekky do Mediny aby mohl dál kázal o Alláhovi a vzníká tak první velká muslimská komunita..Oni jsou prostě ve všem pozadu za náma o 622 let,takže teď se muslimové nacházejí vlastně ve středověku a podle se chovají.Pokud by si evropské státy pro muslimy nastavily jasná pravidla,hlavně co se týká náboženství,protože to je pro ně základ všeho,tak se někdo prostě přizpůsobí a někdo se vrátí zpátky a muslimská imigrace by dneska neznamenala žádný problém..Ve středověku bylo pro evropany taky náboženství vším,církev řídila vlastně všechno,vzdělá­ní,kulturu,prá­vo,politiku.Jen­že evropu bohužel řídí přes EU smečka marxistů,bývalých hipíků z šedesátých let a ti mají multikulti a appeasement jako své svaté poslání.

      0 0
      • jezevec2  

        1+

        0 0
      • fousek  

        Kez by si mel pravdu. Islam je podle me asi nejagresivnejsi nabozenstvi. Oni alternativu k jejich vire nepripoustej.

        Pokud se budes ridit desaterem, tak nemuzes nikoho zabit. Pokud se budes ridit Koranem tak vsechny neverici musis zabit, nebo je presvedcit ze tva vira je ta prava. Takze moc nechapu jak se da praktikovat umirnenej islam. Snad jediny co me napada je to, ze se te muslim zepta jestli chces prestoupit na jeho viru, pokud ne tak te zabije. Ten fundamentalista te zabije asi rovnou bez ptani.

        0 0
        • Australopithecus  

          boha jeho vubec nechapu co vsichni mate proti mirotvurcum a vyznavacum pedofila proroka mohameda

          0 0
          • Pavel  

            Na poušti obehnané ostnatým drátem proti nim nic nemám… ;-)

            0 0
    • jandys  

      Myslím že vůdci jako Kaddáfí nebo Usama dobře věděli, co tam žije za zm*dy. Proto nad něma drželi pevnou ruku a všechno jakš takš fungovalo. Pak tyto autority západ zlikvidoval a rozjel nekončící smyčku teroru. Vrátit se zpět a nechat je ctít svoje zákony a nesrat se do nich, můj názor.

      0 0
      • Mig_all  

        Jenže oni už se teď serou do nás takže tvoje řešení už jaksi nebude fungovat…

        0 0
        • jandys  

          Myslel sem vrátit se zpět v čase, je mi jasný že teď to jen tak nezastavíme. Jediný řešení (kromě hromadné čistky) který mě napadá, je vyklidit oblast od všech vojáků, novinářů, prostě všech co tam nemají co dělat a znemožnit jim jakkoli vycestovat mimo svoji zem (což je dnes nejspíš nereálné).

          Momentálně mě spíš tíží vše ohledně Ukrajiny, ale to sem nepatří. Obrovská cenzura informací, fejkoví „nezávislí“ reportéři na twitteru, nemluvě o světových médiích…

          0 0
          • rumburak89  

            Ne nadarmo se říká, že pisálkové se svými fake nástroji tvoří aktuálně nezvratné dějiny. :-D

            0 0
          • Mig_all  

            Kolem ukrajiny se dělá zbytečný humbuk, ta země není ani v EU ani v NATO, politicky a ekonomicky je v rozkladu už dlouho a je to vpodstatě stejná verbež jako rusáci jsou to takoví bratři jako my a slováci, tak proč bychom se do nich měli montovat? Ať si to vyřeší sami mezi sebou…

            0 0
            • Džey Ár  

              Asi tak nějak přemýšlel jistý Sir Chamberlain v roce 1939 nad bezvýznamnou zemičkou kdesi na východě pevninské Evropy! **** s nima! Výborně!

              0 0
              • Smazaný účet  

                v podstatě jo…

                je na čase přestat myslet jako oběť ;-)

                0 0
              • Pavel  

                Jen lehce opravím, bylo to v roce 1938.

                0 0
              • fousek  

                Myslim ze CSR byla v ponekud jine situaci nez dnes Ukrajina. Akorat to tehdy svetovi politici spatne odhadli.

                0 0
              • pepek  

                jen lehce opravím: nebyl to jen Chamberlein, byli to všichni, včetně Churchilla

                0 0
                • Pavel  

                  Neřekl bych, že Churchill byl nějaký obdivovatel appeasementu. Proti zradě (Británie) protestoval.

                  0 0
              • Mig_all  

                Ty jako vážně chceš přirovnávat vztah tehdejšího německa a československa s tím současným rusko ukrajinským? :-D Si děláš kozy ne?

                0 0
      • jeffino  

        tak usama spíš využíval zemí, kde to pevně v rukách nikdo neměl, aby si mohl vařit vlastní polívčičku:-)

        sadám byl rádoby sunita z tikrítu a vesele likvidoval kurdy na severu a šijíty na jihu:)

        když čtu tady ty komenty, tak je opravdu vidět zabedněnost, neznalost některých, tyhle věci nemají s islámem jako takovým nic společnýho, navíc je potřeba si uvědomit, že islám není jeden stejně tak jako křestanství apod.

        doporučuju udělat si nejdřív nmalej religionistickej exkuz, než něco plácnu:-/

        0 0
        • Smazaný účet  

          ale mě je úplně fuk, kdo tam tomu bude vládnout, třeba sám Lucifer, jen když tam udrží pořádek a čmoudi nepolezou do Evropy

          0 0
        • dancing dog  

          Spis se prepsal a myslel Saddama nez Usamu..

          0 0
      • pepino  

        Nebo Tito.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.