Iron Horse MKIII 2008 - kolo pro holku?

18 nepřečtených
  • kloubik

    Čau bikeři,

    vybírám pro přítelkyni kolo a protože je ve státech a může si ho tam koupit, padl mi do oka (i díky ceně, která je o 50 % nižší než katalogová) Iron Horse MKIII Comp 2008 

    Předpokládané využití singlíky a traily ve státech, doma lesní cesty, polňačky, sem tam přesun po asfaltce. Žádný agresivní ježdění ani skoky, takže by to měla být spíš žehlička s lineárním průběhem stavby – nemáte někdo zkušenosti jestli by tenhle rám vyhovoval? Přítelkyně měří 172 cm, váha cca 65 kg. Bude to její první MTB, do teď jezdila na crossovym kole spíš po silnicích.

    Přemýšlím, jestli to na dané ježdění není zbytečně bytelný kolo (váha bude určitě přes 13 kg) a jestli nevzít např. Specialzed Myka FSR Expert. Ale zas si říkám, že by tam byla rezerva (i ve zdvizích) kdyby jí to víc chytlo…

    Třetí variantou ve hře je ještě loňskej GF Hi-Fi Plus 29"…myslím, že ve velikosti 17" by jí sednul… ten se jí navíc vzhledově líbí ze zmíněných kol nejvíc :-))

    Díky za zkušenosti a názory s Iron Horse, případně tipy. Strop max. 2000 dolarů…

    0 0
    • game_over  

      GF 29er jasná volba :)

      0 0
    • Pebe  

      myslím si že minimálně za vyzkoušení by ten GF stál, jestli jí 29 chytnou tak bych v tom problém neviděl

      0 0
      • mr.antik  

        To je apríl? Pro 172 cm holku?

        0 0
        • Pebe  

          proč by byl?

          já mám 180cm a mám 19' rám, proč by 172cm holce nemohl být 17 rám?

          0 0
          • mr.antik  

            Tojo, ale na co na hravé trailíky a singlíky 29ku?

            0 0
            • kloubik  

              A zkoušel sis to někdy? Já 29-tku jezdil a na pohodový ježdění to podle mě nebylo téměř žádným způsobem limitující, spatřoval jsem ve 29"  víceméně jen samé výhody.

              0 0
    • speedy gonzales  

      mk III jsem jezdil takze muzu rict primo zkusenosti.

      odpruzeni je jedno z nej na trhu o tom zadna – linearni, citlive, chytre hospodarici se zdvihem – pro holku (nejen) super. velke plus

      trochu kratsi geo – pro holku muze byt dobry, zalezi na holce. stredni plus

      kdyz si to doveze do cr bude mit neokoukane kolo, kterych tu je jen par – podle natury male az megavelke plus

      podle me jeden z nejpeknejsich bajku – subjektivni

      to jsou plusy…

      vaha vyssi nez srovnatelna kola – stredni az velke minus

      v posledni dobe se provalily zvesti o problemech ironhorsu. pry konci, ale zaruku by mel prebirat snad RS. – velke minus nebo velke plus – zalezi na uhlu pohledu:-)

      posledni serie bajku se pry potykaji s nevyrovnanou kvalitou a zpracovanim – velke minus

      to jsou minusy

      0 0
      • Pebe  

        doporučuju číst odspodu ;-)

        aspoň podle mě by u kola nevyrovnaná kvalita špatný servis byly na prvním místě, pak ta hmotnost, až potom nějaké designové hrátky a věřím tomu že stejný nebo hodně podobný průběh pružení najdeš i jinde.

        toť můj laický pohled na věc

        0 0
      • kloubik  

        Díky za shrnutí – musím se přiznat, že já bych ho preferoval a dokonce uvažuju, že když by byla dobrá zkušenost, že bych ho vyměnil za současný kolo :-) Nevim totiž jestli se vyplatí stěhovat Gianta za moře…zatim netuším, kolik může být příplatek za takový zavazadlo k letence.

        Co se týká hmotnosti, tak rámy 2008 by měly být lehčí než 2007 – ale podle katalogu má model Comp stejně 13,5 kg :-( Škoda jen, že vyšší model s lepším osazením je už vyprodanej (na tomhle eshopu; a nebo pak model MKIII Expert 2007 – taky nevypadá špatně).

        0 0
        • speedy gonzales  

          ja si tehdy vybiral mezi yetim, rocky mountainem a ih. to kolo se mi ale zazralo pod kuzi. problemum se svary kyvky jsem se nevedomky vyhl prodejem, coz nanestesti odnesl druhy majitel, kteremu ji ale bezplatne vyreklamovali. ale kolem a kolem, kdyz o tom tak premyslim, asi bych ho bral znovu.

          0 0
          • kloubik  

            Yeti 575 by se mi taky líbil, nebo Titus Motolite…ale cena za kterou se dá koupit IH je téměř bezkonkurenční…

            0 0
    • mr.antik  

      Jinak můj tip je Giant Trance X případně Reign, je to individuální co se týká designu, ale velkým plusem je dostatek náhradních dílů za dobrý ceny, což je asi dost důležitý. Jinak mě by se ten IH líbil moc, ale ta „nevyrovanost“ by měl vadila hned na prvnim místě.

      0 0
    • capo  

      Je tu někdo, kdo jezdí Iron Horse MKIII rok 2008 a může se podělit o své zkušenosti? Vážně o něm uvažuji, ale v čechách o něm není moc info…

      0 0
      • kloubik  

        Nevím jak moc to bude nápomocný, ale zkus tuhle recenzi. Já na ní nakonec dal, když jsem vybíral kolo pro přítelkyni. Má model 2008, ale zatím ho nestihla pořádně projet… časem doufám, že ho napřímo porovnám s Giantem Trance X a zkusim napsat případně zkušenosti a srovnání. (škoda že mají různé rozměry tlumičů, mohl bych pak porovnat i základní floar R a upravený Float RP2).

        V jakym osazení bys o něm uvažoval? Jediný co mi trochu vadí, že tam dávaji nic moc tlumiče a vidlice – kromě modelu Elite, kde Revelation by asi nebyl špatnej. Ale tlumiče začali dávat skoro na všechny modely Monarch od RS a to úplně ten nejzákladnější i pro model Elite (psal jsem jim mail pro ověření), kterým netušim jak může fungovat – ten tlumič by byl asi první věc na upgrade… Nechápu, proč i na ten nejlepší model cpou takovej tlumič, ale zase za ty peníze co to prodávaji.....pak může člověk tlumič upgradovat.

        0 0
        • capo  

          Já uvažuju o nákupu samotného rámu, tedy MKIII z modelu Elite 2008. Tlumič bych nechal původní – Float R a vše ostatní přendal ze současného kola, kde mám vidli Manitou Minute 3:00. Zatím jsem v podobné relaci nic lepšího nenašel, jen se trochu bojím praskání té zadní stavby, o které se sem tam dá dočíst.

          0 0
    • Matony  

      Za ty prachy bych IH vzal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.