• RaZzEr^^

    Zdravím Bikery!

    Co říkáte na iontáky? můj trenér říká že je to zbytečné v takovém věku. že by jsem tu chemii do sebe měl dávat až ve stáří. Když už tréninky budou dost kruté… a to samé sacharidy. ja trénuju každý den 2×za den a jeden maník si dá před treninkem sacharidák a je na tom stejně jako já.. jen se chci zeptat jestli to má někdo vyzkoušený. jestli to má vůbec smysl ted si kazit tělo sra*kama. Opravdu nevím. Jo a bike patří jen k doplnkovému sportu. Jsem veslař:) předem děkuji za odpovědi

    0 0
    • pajan  

      Teda nechápu jak stíháš 2× denně trénovat a etě chodit do školy… Mno já trenuju jen jednou denně (systematicky). Při tréninku se spu rychlejma cukrama! Den před závodem si koupim Gatorade a půlku vypiju večer a druhou půlku v den závodu + bábovku a těsně před startem cukry a jede mi to… Mám to vyzkoušený jen na krátký juniorský tratě na půl maratony je to něco jinýho ale to neporadi páč mě čeká 1. až v září… Každej si to jídlo musí udělat podle svýho… Kámoš se po mě opičil a nepomohlo mu to… Je to hodne invidualní…

      0 0
      • RaZzEr^^  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • RaZzEr^^  

        No já chodím před školou v 6hodin a pak v 16hodin a stíham v pohodě. ja si dám před závodem glukozu a nevěřil bych co to udělá… jsem s tím 100% spokojenej a žádný ionták nepotrebuju.

        0 0
        • Blade  

          Ale jonťák není na doplnění energie, k tomu slouží, jak správně děláš ta zmíněná glukoza. Jonťáky jsou na doplnění minerálů a vitamínů, který se z těla při fyzické zátěži odplavují. A pokud trénuješ 2× denně, tak je podle mě hovadina jezdit na čistou vodu a nic nebrat. Trenér nejsem, ale o tom tvým bych možná zapochyboval..

          0 0
        • jIrI___  

          Nechápu jak někdo může chodit na bika ještě před školou a pak po škole. Já mám problémy vstanout do školy na 10:00, po škole na pivínko pořešit problémy a na kolo nezbývá čas :-D

          0 0
          • Fak  

            nj, ale podle tech 10:00 a pivinka to vidim ze delas VŠ kdezto on je na SŠ, to je holt jiná liga jak s tim chlastem, tak s volnym casem :D

            0 0
            • jIrI___  

              Ale aj tak. Jak jsem chodil na SŠ, vstával jsem v 6:00 a nedokážu si představit, že bych předtím ještě šel pojezdit na kolo. Po škole to jo, ale v Brně nemám kolo a většinou ani náladu jít někam jezdit :-)

              0 0
        • pajan  

          Tche já mám problém vstát v 11 o prázdninách. Když chodim do školy nebo jeko teď na brigádu vstávám v 6:30 a je to pro mě utrpení. Vím že je to proti vstávání třeba v 5 bo ve 4 prd ale pro mě je to strašný a etě abych jezdil takto ráno na bike :-D

          0 0
          • pižmoň  

            Hej nevim co mas za trenera,nebo jak jezdis,ale v tvem veku kdy maraton nejezdis nebo ho zajedes pomalu nema cenu 2Xdene trenovat.Jezdis maratony.myslim si ze do 18 moc ne.-)

            0 0
            • RaZzEr^^  

              ja na kole jezdím jen na trenink a zpět:). jenom vesluju a na biku zavody nejezdím…

              0 0
    • Eko914  

      Tak to bys měl asi změnit trenéra…Pokud si myslíš,že to sou sračky tak si o tom něco přečti…Ale k otázce,je nezbytné se před tréningem najíst a kdo nemá třeba tu možnost nebo se mu nechce dá si sacharidák(gainer) a může jet.Iontové nápoje dodávají tělu pouze vitamíny,které se při tréningu vyplavují takže je velmi vhodné ho zařadit.Ted už je jen na tobě kolik máš peněž na suplementaci.

      0 0
      • tiru  

        kurňa kde sou časy co se trénovalo na obyčejný chleba se sádlem ;))

        0 0
        • RaZzEr^^  

          přesně tak. Já si myslim že mám dost rozšířený jidelníček že tam mam dost vitaminu..

          0 0
          • Eko914  

            Tak tohle všechno sou pouze doplnky a vychytaná strava to je základ.Jenom Ti chci napsat,že iontákama apod si neničíš ogranismus naopak mu pomáháš v období zvýšené aktivity.Popisuješ ionták jako by to bylo třeba Epo:-)

            0 0
          • tiru  

            ale abych nebyl „staromódní“ musím přiznat že občas valím redbull, ale to až posledních asi 5 let – v letech náctiletých mě nějak extra iontáky nechutnaly – nevím čím to ))

            0 0
        • hribik A1  

          mno, ja viem o jednom takom zavode co kedysi bol, na ktory by sa dalo trenovat nielen na mastny chleba, ale este lepsie na knedlo-vepro-zelo-pivo, trojgulas s trojpivom (gulas, pivo, gulas, pivo, gulas, pivo – naco mi to hovorite trikrat, sak nejsom hluchy, padesatjedna korun), na plny tanier moravskych kolacov, vysmazany syr s hranolkami atd. atd.. pravda, v tom zavode bola trochu atypicka uloha, dojst do ciela ako posledny. ale myslim ze takyto zavod by mi, vynimocne, vyhovoval :-)

          0 0
        • bochov  

          Mas recht ja jsem dneska po dlouhe dobe vyskousel ty slavne gely a v lese jsem se z toho okamzite posral toto se mi stalo vicekrat.Takze krome iontaku si dam radeji pivo a zelnacku.

          0 0
      • camillio  

        No pouze vitamíny ne, když jsou jontové. Jde o ty jonty, tělo toho při sportu dost ztratí, ale pokud se to nepřehání, tak jonty dodá i rozumná normální strava.

        0 0
    • Eko914  

      No řikám najdi si o tom něco a uvidíš že se ti to vyplatí…

      Počas 12 týždňov trénovania skupina užívajúca sacharidový nápoj nevykazovala významný rozdiel v koncentrácii kortizolu pred a po cvičení. Naopak, skupina užívajúca placebo vykazovala výrazne zvýšenú hladinu kortizolu po cvičení. Vzhľadom na tento fakt boli pozorované aj zmeny vo svalovom raste. Posilňovací tréning, pri ktorom sa konzumoval sacharidový nápoj, mal za následok väčší prírastok v oboch typoch svalových vlákien oproti skupine užívajúcej placebo. Výsledok tejto štúdie naznačuje, že zmena hormonálnej odozvy spojená s užívaním sacharidových nápojov môže pozitívne ovplyvniť posilňovaním vyvolanú hypertrofiu svalstva u mladých mužov.

      Názov: Vplyv posilňovania a zmena hormonálnej odozvy na rast kostrových svalov

      Autori: Tarpenning KM, Wiswell RA, Marcell TJ, Hawkins SA from the University of Southern California, Los Angeles, and the Charles Sturt University, Bathurst NSW, Australia

      Zdroj: Med Sci Sport Exer. 1998 May;30(5) Supplement; S1-S1339

      0 0
    • Eko914  

      Takže zrovna tu koukám na tour a na občerstvovačce před kopcem vytahuje z tašky plechovku s colou:-)

      0 0
      • Zerocool  

        no a?

        0 0
        • Eko914  

          Ale nbyla to lightka,většina závodníků pije lightku:-D No a? je zajímavý nakouknout do „kuchyně“ nejlepších týmů světa;-)

          0 0
      • Beeda  

        kdekdo pri koukani na Tour vytahuhe pivko :-D

        0 0
        • skier  

          A jestli se Roman dnes udrží kolem žluťáka tak si dám i panáka…a ještě se to rýmuje

          0 0
    • kámen úrazu1  

      Na Běhej.com začal nedávno vycházet seriál Pitný režim. Zrovna poslední článek by Ti mohl pomoci ve vyjasnění si, o co se v případě ion­ťáků jedná.

      http://www.behej.com/…dratace.html

      0 0
    • xshreck  

      Měl bych prosím dotaz, jezdím většinou s obyč ščávou :-)) Ale dostal se mi od kámoše do ruky balíček ionťáku od juwitalu.

      Ten jsem teď dopil, takže přemýšlím jestli si ho vzít znova nebo koupit něco jiného.

      Má někdo s juwíkem zkušenosti? Bral jsem si to na dlouhé štreky + na závody, ale jestli mi to pomáhá to s určitostí říct nedokážu. juwik

      Nebo co byste doporučili za ionťák? Jinak preferuju kyselejší chuť, pokud je v pevném stavu tak je to vítané – dělám si ho občas i na cestě.

      0 0
      • jIrI___  

        Juwika jsme fasovali v práci, oproti klasické minerálce jsem nepocítil žádné rozdíly :-))

        0 0
        • xshreck  

          jjjj já ho dostal :))) právě proto se ptám, já taky nic necítím a s ionťákem se mi zdá že taky cítit nebudu … Tak jestli si mám vzít zase juwik, který možná něco obsahuje nebo něco jiného?

          Jde mi taky o chuť, tohle mi chutnalo ( mám radši kyselé…)

          0 0
          • bochov  

            Skus zelnacku.

            0 0
            • xshreck  

              zelňačku nemůžu tahat na závody :D ani na trip, který má 250km :)

              Chci to jen jako takové doplňovadlo minerálů, které nebudu mít ve stravě. Jinak gely bo co jsi napsal nahoře taky nevedu, necítím nějaký účinek …

              0 0
              • bochov  

                Vpraci fasuji iontove napoje Protect blizsi informace na w.w.w.catus.cz toto mame odzkousene a netrpim z toho prujmy tak to zkus a maji perfektni chut zaden chemicky maras.

                0 0
      • Mikikuba  

        cytomax.nejlepší ionťák

        0 0
      • cecilconrad  

        taky k tomu mam pristup, ten light plus by mohl byt vhodny

        http://www.juwital.cz/…ezim,60.html

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, chci zkusit nějaký Iontak a padl mi do oko vychvalovaný Cytomax. Nutrend a Isostar mi moc nejedou. Máte nějaký typ odkud ho brát?

      0 0
      • Pekař  

        Já střídám Isostar a PowerBar Electrolytes bez cukru a mam takovej placebo pocit, že když se při dlouhých 4 hod vyjížďkách v horku přecpu cukrama a pak nemam žízeň a jsem víc dehydrovanej. Cytomax nemam potřebu zkoušet, ale co si čtu jeho popisky, tak to je docela síla, tak na závod na vrcholu sezóny, ne? Bych se bál že to odnesou svaly.

        0 0
      • pocestny  

        Tak nejsem odborník na jontáky, ale já bych se na tyhle výrobky normálně vykašlal a namíchal si to sám. Bylo tu několik vláken ohledně toho.

        Podívej se na to složení Cytomaxu, pár základních přísad (maltodextrin, fruktoza a dextroza (=glukoza)) a hromada sraček. Má to 3 základní a velmi levné přísady – středně dlouhý cukr a krátké cukry.

        Kdybych si to míchal sám, Fruktozu bych z toho vynechal, protože ta podle „Doby jedové“ podporuje růst špatné střevní flory. Malťák a dextrozu (=glukozu) koupíš hodně levně po kilech. Obojí si nasypeš do Camelbacku přesně v tom poměru v jakém SÁM chceš (tj. podle délky výletu). Dochutíš si to podle SVÉ VLASTNÍ preference ovocným sirupem nebo džusem (tím třeba nahradíš další přísadu vit.C, neboli kyselina askorbová ;) ) a přidáš špetku soli. Ostatní minerály (třeba magnesium, draslík, vápník…) doplníš libovolnou tabletkou „multiminerál“ nebo multivitamínem „Centrum“ (s tím už budeš, pokud jde o složení, papežštější než papež). Ale vynecháš tím hromadu chemických sraček (všelijaké ty fosfáty, proboha), které jsou v tom seznamu ingrediencí.

        Stručně řečeno: 1 pixle glukozy (Glukopur 120kč/kg), 1 pixle Malťáku (100kč/kg), 1 pixle multivitamínu (150kč-500kč na 100tablet), a sirup můžeš střídat každý den.

        0 0
        • Pekař  

          Jsem myslel, že u tohohle přípravku jde o ten polylaktát či co, kterej dle prodejních informací snižuje bolest svalů při záteži a tak předpokládám, že umožňuje vydat větší výkon. Otázka je co na to budou řikat svaly po výkonu. Což nevyhledávám a ionťák piju právě kvuli minerálům, ale tělo určitě nevstřebá vše, takže když zkonzumuju pilulku s 250mg oxidu hořečnatýho, tak stejně vstřebám jen část, takže stejně vůbec nevim kolik je ideál, jedině to zkoušet někde doma na trenažéru a hlavně v blízkosti toalety.

          0 0
          • Yura  

            „Jsem myslel, že u tohohle přípravku jde o ten polylaktát či co, kterej dle prodejních informací snižuje bolest svalů při záteži“

            Uplnej nesmysl. Proste zase reklamni sracky. Asi jako u vetsiny doplnku. Mineraly, vitaminy, aminokyseliny, kreatin a podobne zakladni věci funguji bez debat. Zbytek je hovaidna. Teda za predpokladu, ze to jsou všechno povolene latky.. Jinak co potrebujes na kole za minerály? Zaklad je sodik = morska sul, horcik=chlorid horecnaty. Pripadne draslik=chlorid draselny. Vsechno za uplnej pakatel na fichema.cz morskou sul ve zdrave vyzive nebo i nektere markety mají, třeba terno tusim. Na fickeme se da koupit i hroznovej cukr za par korun, pripadne na 4fitness maltodextrin a muzes tam i pridat nejake aminokyseliny bcaa, glutamin, glycin, taurin.. Co se tyce toho horciku, tak chlorid je daleko lepsi volba nez oxid a hlavne ve srovnani s téma tabletama uplne zadarmo..

            0 0
            • pocestny  

              Jen k tomu „hroznovej cukr za par korun“ = bych jen rád řekl, že hroznový cukr = glukoza. Někoho by to třeba mohlo zmást, nebo by třeba řešil že potřebuje glukozu a ještě navrch hroznový cukr :-) Jinak taky starším názvem dextróza, a stojí 120kč/kg pod názvem Glukopur běžně v Kauflandu, nebo v lékárně 250g, 500g nebo 1000g. Dávali jsme to miminu místo cukru do mlíka asi od 1 roku, a jinak si toho nasypu do camelu docela dost. Třeba jak mnozí kupují takové ty bonbonky s hroznovým cukrem, to je úplné nic takový jeden bonbonek, i chuťově o ničem. Spíš bych si přál přijímat glukozu konstantně během výkonu (mít ji v camelu), než nárazově (bonbon).

              A k tomu „mořská sůl“: Proč doporučuješ tu mořskou? Nestačí běžná kuchyňská sůl, která taky obsahuje sodík? Jinak bych řekl, že máme už tak dost přesolené potraviny, takže by to nemuselo být až tak podstatné ještě přidávat, a jinak sůl ten jonťák dost znechucuje.

              0 0
              • Yura  

                „Jinak bych řekl, že máme už tak dost přesolené potraviny, takže by to nemuselo být až tak podstatné ještě přidávat, a jinak sůl ten jonťák dost znechucuje.“

                lol sodik je zakladni mineral, kterej jde s potem do ******. Tak co bys chtěl v jontaku doplnovat, když ne sodik? Ze jsou potraviny presolene? Aha, takze ty jedes na kole, potis se a potrebujes doplnit s tekutinama zejména sodik a tak si das co? Tu presolenou potravinu? To jako zacnes pojídat salam nebo brambůrky nebo co? lol.. Proc asi morskou sul. Protože morska sul je nerafinovana, obsahuje i v mensim množství ostatní minerály a hlavne neobsahuje zadnou pridanou chemii jako klasicka kuchynska sul.. Driv jsem preferoval i himalajskou, keltskou sul apod.. Ale ten vysokej obsah anorganických prvku jako je zelezo apod.. není nic ideálního. Takze nejlepe klasicka bila nerafinovana morska sul 1kg kolem 20–30kc.. Co se tyce glukozy. Tady je asi nejlevnejsi. Kopiruju sem ten odkaz uz asi po padesate

                http://www.fichema.cz/…kr---glukoza

                0 0
                • pocestny  

                  OK, takže jde o její čistotu. Rád bych obhájil tu svou myšlenku o přesolených potravinách. Odhaduji, že během dne spotřebuju odhadem tak 10–20g soli v jídle (protože prostě solíme jak šílení v česku), což mi připadá dost (doporučuje se prý 3–5g denně). A když plním camel (2 až 3 litry)., dávám „špetku“ navíc, řekněme 1 až 2 gramy.

                  Všimni si, že v doporučené porci Cytomaxu máš 120mg sodíku. Ta moje „špetka soli“ (1000–2000mg) v jontaku obsahuje určitě víc jak 120mg sodíku. Nebo neobsahuje? Uvádí se přepočet sůl x 0,4 = sodík.

                  Díky za ten odkaz na levnou glukozu (no já si to tam neobjednám kvůli poštovnému).

                  0 0
          • pocestny  

            No to je fakt, že tam je ještě „něco navíc“ (‚patentovaný‘ alfa l-polylaktat a inosin…). Přínos těžko říct…

            EDIT: Uplně nejvíc mě baví, jak u toho složení, kde je 90% cukry, píšou „sweetened by stevia“ :-D Jasně že glukoza a malťák extra sladké nejsou. Ale sladké to je…

            0 0
      • Delkim  

        beru ho už pár let tady, ideálně se domluvit a vzít víc, cena je pak ještě nižší

        http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?…

        0 0
        • Barak  

          Jak řešíš dávkování? Koukal jsem na doporučení a denní dávku kterou uvádějí bych v podstatě vypil v jednom bidonu.

          0 0
        • madik  

          Asi koupím, díky za tip. Dokonce je to i dost velké množství, co dlouho vydrží.

          Na Hypotonický nápoj stačí jedna odměrka na 0,7 litru?

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            Byť se mě nikdo ne nic neptal, drze odpovím:

            1. Pro „běžné“ tréninky dávám opravdu 1 odměrku na 0,7 l.
            2. Pokud mě čeká něco opravdu intenzivního nebo závod, dávám 1 odměrku na 0,5 l.

            Ale ideální je vyzkoušet a najít si své vlasntí optimální hodnoty. A, což tu myslím ještě nepadlo, pitný režim a stravování je nutné trénovat úplně stejně, jako hrubý výkon!

            0 0
    • wego1991  

      Oživuji mrtvolu

      Došel mi iontak (který mi už lezl krkem) a rád bych zkusil Cytomax, který je na fóru poměrně vychvalován. Ti co ho používají už dlouho a zkusili víc příchutí – jakou doporučíte?

      0 0
      • Delkim  

        Pomegranate berry nebo Tropic

        0 0
        • wego1991  

          Na heurece v recenzi někdo píše, že ten tropic je právě pěkný hnus :D pomegranate zní dobře asi to hecnu pokud někdo nepřijde s jiným návrhem

          0 0
        • wego1991  

          Tak sem to teď vyzvedl na poště a hned vyzkoušel a příchuť pomegranate berry dobrá. Akorát se mi zdá, že rozpustnost není úplně stoprocentní. Budu to rvát do camelu, tak snad ho to nějak nezajebe :)

          0 0
          • Delkim  

            rozpustnost dobrá, jen to nesmíš dát do bidonu a naplnit ho až po okraj vodou a pak se to snažit promíchat

            ideálně do půlky, zavřít, protřepat a pak dolít

            do camelu bych to dělal podobně, rozmíchej to v bidonu a pak přelít a doplnit vodou

            0 0
            • Smazaný účet  

              co to nechat na mr.Brownovi?

              0 0
              • 01carbon  

                Brown – nebo kolo – hodím odměrku, doleju do plna, zavřu, vetknu do kola a kupodivu při pití OK :-) tedy bidon – do camelu když už, tak jenom vodu.

                0 0
            • wego1991  

              Jojo tak nějak to dělat budu. Že se trošku usadí na dně vaku mi neva to se vymyje, ale aby se neusazovalo v těch clipech do kterých se připíná hadička. Zatím se měl vždy tekuté iontaky taky uvidím, to se nějak poresi..

              0 0
      • mrozu  

        Beru jedine Citron, ostatni prichute jsou nacpany karminem.

        0 0
        • Delkim  

          jj, potvrzuji, nepatrné množství broučků v Pomegranate Berry skutečně je

          0 0
        • wego1991  

          Dobré vědět. Budu brát nejspíš ještě jedno balení, tak pak vezmu asi citron.

          0 0
    • 01carbon  

      Kde kupujete ze rozumné Cytomax? Velké balení nedostupné a nevypadá to jako chvilková záležitost. Třeba F-Sport ho vyhodil úplně ze sortimentu.

      0 0
      • Delkim  

        Ani nemluv, řeším stejný problém!

        F-Sport to přestal brát a Fitness.cz to má už snad dva měsíce jen jako „dočasně vyprodáno“ :(

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Až ho najdeš, dej prosím vědět. Taky mi dochází…

          0 0
          • 01carbon  

            zatím jsem byl pro pomeranče v DM, ale dneska mladej začíná zase s dráhou a už mě urgoval. Ono to vypadá na nějaký zasadnější problém, protože není žádný cytomax. A něco jiného pitelného?

            0 0
      • Delkim  

        Tak Amazon Cytomax nabízí, ale to poštovné není zrovna friendly :)))

        Items: USD 24.48

        Shipping & handling: USD 55.44

        0 0
        • 01carbon  

          srandisto :-)

          To fakt nikdo nemá žádný tip. Na metodu slepých uliček už jsem starej a línej.

          0 0
      • Autumnbiker  

        Já zkouším od léta tohle a spokojenost. Pro mé potřeby zcela dostačuje a chuť taky v pohodě.

        0 0
        • Yura  

          Strasny to slozeni… Neni lepsi si pridat do vody, mineralky, dzusu.. co chces aby tam bylo bez tech sracek?

          0 0
        • Delkim  

          Fuj. A těch 8 gramů cukrů na bidon, to fakt nakopne :)

          0 0
    • Chlebovnik  

      DM. Cajk.

      0 0
    • 01carbon  

      Tak posledni cytomax dneska padnul a mam tyden sehnat neco jineho. Jiz jsem i naklonen pokusum mladeho chemika – pokud mate nekdo osvedceny recept, tak objednam komponenty na 4fitness. Doufam ze nedopadnu jak Marysa s kavou. Hyml kdo by to byl rekl kapitalismus jeden zatracenej.

      0 0
      • Yura  

        Dneska padl litr pomerancoveho dzusu s trochou morske soli. Doda ti to tekutiny, mineraly, cukry, vit C a jeste nejaky ty fytonutrienty co jsou v tech pomeracich. + absence vsech tech sracek co serou do tech sportovnich napoju..

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Byl by nějaký recept na vlastní „prášek“ do čisté vody? Beru že sůl a nějaký cukr (z nějakých referencí jsem pobral že cca 70–80g na litr vody), ale třeba věci jako hořčík a draslík a další?

          Jde mi hlavně o tu praktičnost že to můžu mít namíchané i měsíc dopředu (nerad se s čímkoli chystám před výletem), můžu to vozit stlačené v alobalu a kuchyňské fólii a v případě potřeby to namíchat do čisté vody i během výletu (když už dojdou veškerá zásoby pití z domu a já nabírám vodu někde ve studánce, tak ta čistá voda je pryč během chvilky a ty minerály chybí).

          0 0
          • Pepe72  

            Udělat si vlastní prášek mi přijde jako blbost. Sory. Když vlastní tak né prášek, ale kvalita.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              No a co je cukr a sůl? Prášek!

              Jediný rozdíl je ten, že to do vody namícháš až v době kdy to chceš pít a že tam nebudou ingredience typu kokosové mléko či pomerančová šťáva.

              0 0
              • Pepe72  

                Ok, je to o každého chuti a indispozicích. Nic proti Tobé , jen dneska je fakt tak velký výběr.

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Jde mi o potřebu během léta v 30°+ vedrech pít víc než čistou vodu, nechci míchat recovery drink a podobně. Tzn. potřebuju toho být schopný v rychlosti připravit aspoň dva litry a pak v případě potřeby ještě další litr až dva namíchat během výletu.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kup si Birrel a je to.

                    0 0
                  • Pepe72  

                    Osobně vozím 3l vody a zbytek v kapse. Normálně si ukousnu jonťák nebo jiné tablety :-)

                    0 0
                  • Yura  

                    Ja bych to zase tak nehrotil. Vodu s cukrem v jakekoliv podobe dzus, kola, slazena mineralka apod.. Muzes vzdycky koupit. Jen teda met u sebe sacek se soli, protoze ta jde ve vedrech s potem hodne rychle do haje..

                    0 0
              • Yura  

                Tak je rozdil kokosove mleko a kokosova voda. Kokosova voda bych rekl je top prirodni vec kterou muzes pit na rehydrataci.. S tech mineralu je zaklad sul. Vetsinou clovek dostane krece diky nizke hladine sodiku nebo horciku a ne drasliku nebo vapniku. Ikdyz ted v zime se clovek tak nepoti. Nebo to mas na trenovani na trenazeru, kde se naopak potis jako prase? Podle toho si to pak proste namixujes no. Jinak tech cukru krome klasicke sacharozy(cukru), glukozy, fruktozy a maltodextrinu mas bambilion. Ruzny vitarga a pod.. V tom se ani ja nevyznam.. Musis vyzkouset co ti sedi jake cukry. Nekomu staci normalni cukr. Nekdo spis jen glukozu. Nekdo dava glukoza + maltodextrin, nekdo zase maltodextrin + cukr. Nekdo jen maltodextrin.. Ted v zime na kolo bych to videl na caj do termosky s citronem, spetkou soli a med nebo cukr.. :)

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Neřeším to na zimu. Teď v zimě jezdím spíš krátké intenzivní vyjížďky (obvykle do 60–90 minut, tři hodiny jsou pro mě v zimě dlouhý výlet). A stačí mi ta obyčejná voda – většinou během kratší jízdy ani nepotřebuji pít.

                  V létě je to jiné. Jednak mám žízeň hned v prvních 30 minutách, takže i na krátkou vyjížďku musím nějakou vodu vzít a pak venku jsem někdy od rána do večera s tím že pět až osm hodin z toho sedím a šlapu (nebo stojím a sjíždím kopec). A tam je právě problém s tím, že jakmile po náročném dni začnu pít obyčejnou vodu, tak jdu velice rychle do háje, cítím se špatně, voda hned pryč a pořád žízeň.

                  Takže mi jde fakt jen o tu základní potřebu se dostatečně hydratovat v horku a mít možnost nouzově namíchat něco i během výletu.

                  Až takové detaily o cukrech a podobně jsou pro mě španělská vesnice. Jako začátek bych asi viděl teda dát sůl a glukózu. Šlo mi jen o to jestli je nějaká zkušenost s dalšímy suplementy a jejich přidáváním, nebo jestli bude stačit natolik primitivní mix.

                  0 0
                  • Yura  

                    Glukoza= krevni cukr tam bacha, protoze to muze zpusobovat hypoglykemii. Proto je lepsi teda butto cukr, kde je ta glukoza vazana s tou fruktozou coz trochu brzdi to vstrebavani a nebo maltodextrin coz je retezec te glukozy, kterej se taky vstrebava trochu pomaleji.. V tech vedrech nad 30 stupnu to je problem. To chce pit nonstop. Jakmile prestanes jen na chvilu pit a prestanes se potit tak to je konecna. Vykon je v hajzlu, zacnou krece.. Mineralka s pridanim soli je dostacujici.. Ve vedrech kdy se potis jako prase je lepsi spis min cukru v piti a brat energii z pevne stravy tycinky, banany, susene hrozny, datle.. Kdyby si mel vsechnu energii v piti a zarovne potreboval neustale pit kvuli doplnovani tekutin a ne cukru, tak se leda tak poseres. :) V zime to je naopak to muzes met hodne nasycenej napoj, protoze nepotrebujes doplnovat tolik tekutin..

                    0 0
                    • 01carbon  

                      ještě samotná fruktóza nebo palatinosa

                      0 0
                      • Yura  

                        Samotna fruktoza no nevim. Pochybuju, ze to nejakej atlet pouziva samotnou fruktozu..

                        0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      U minerálky je problém s bublinkama a nabíráním ve studánkách. Potřebuju to míchat jen s čistou vodou. I tak stačí jen ta sůl?

                      Je totiž fakt že si na delší trasy brávám domácí tyčinky ve kterých je mimo typický mix granoly, oříšků, kokosu atd i med, takže cukr bych z toho asi mohl úplně vynechat.

                      0 0
                      • Yura  

                        Ty tycinky plne vlakniny ala kokos, orechy apod. taky nebudou nic idealniho. Na koho potrebujes lehce stravitelnou vec. Zavodaci se taky necpou orechama.. To ti jen lezi v zaludku. Sojovej suk je stokrat lepsi. Nebo si udelat ty ryzove kolacky nebo kdyz jis pecivo, tak rohlik s marmeladou furt lepsi..

                        0 0
                        • Delkim  

                          Jj, to jsou najednou vločky k snídani, do kapes mussli tyčinky a pak se v půlce švihu diví, kde se v břiše berou ty křeče :)

                          Jak jsem ten suk před lety odsuzoval, tak při potřebě doplnění cukrů na něm s odstupem času nevidím nic špatného. Letos jsem si ho během jednoho extrémního tréninku v kopcích taky dal.

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak kdyz jsou ty vlocky uvareny, tak to pro traveni neni takovej problem, ale kdyz sou ty vlocky soucast musli, kdy to jen clovek zaleje studenym mlikem nebo jogurtem to neni zadna hitparada no.. Nebo slisovane do sebe jeste s tim kokosem, orechama apod.. Hur stravitelnou vec uz si clovek na kolo snad vzit nemuze..

                            0 0
                        • bezdratova.sprcha  

                          Tyčinky mám vyloženě jako jídlo co průběžně žeru během dne, ne rychlou energii. Zabírá to málo místa a mám z toho pocit zasycení. ¨

                          Před odjezdem sním nějakou snídani a zbytek dne žiju na těch tyčinkách a nemám potřebu nikde zastavovat na oběd. Větší jídlo si dám doma po příjezdu. Jinak vozívám i něco takového vyloženě sladkého. Sojový suk je super že se nerozpustí a nezabírá místo.

                          0 0
        • duke  

          Jakej si kupujes pomerancovy dzus? Takovej Granini je podle tebe ok?

          0 0
      • Delkim  

        Cytomax mění složení. Info od prodejce. Bude snad po vánocích v novém balení.

        0 0
        • madik  

          mam doma posledni naberacku cytomaxu, nuz nejak to do konce roku budu muset prezit na vode :))

          0 0
      • Smazaný účet  

        No vidíš, já koupil dvě pixly a mám problém je vypít, jedna má spotřebu do února 2018. Začal jsem jezdit na džus a čaj s medem a troškou soli.

        0 0
        • Pepe72  

          Dělám to podobně: citrusové plody, med ,himalájskou sůl a vodu, jen to není pro mně a né na kolo :-)

          0 0
    • Delkim  

      Tak Cytomax stále nedorazil do ČR.

      Dneska jsem pátral po jiné náhražce a třeba i takový SiS GO Electrolyte má ve složení sacharin… To mi hlava nebere…

      http://www.axit.cz/…_1600_g.html

      Zatím u mne vede ten z DM drogerie, nicméně mám v plánu vyzkoušet i PowerBar IsoActive, komplet bez umělých barviv, konzervantů a umělých sladidel. Což je pořád bohužel ještě výjimka…

      http://www.axit.cz/…e_1320g.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.