Investice do kola vzhledem ke stylu a četnosti jízd

8 nepřečtených
  • Tao33

    Ahoj, projel jsem spoustu vláken, ale nikde jsem neviděl řešit téma takto ze široka.

    Zajímalo by mě, kolik by bylo rozumný investovat do kola vzhledem k mému využití.

    Vyjedu cca 2–3× týdně, jak práce dovolí, v součtu cca 100 km týdně. Sem tam vezmeme kolo a jedeme projet nějaký stát a nárazově tak jezdíme dva týdny denně po sto kilometrech cca. Střídáme terén s asfaltem, tady jsem si ale jistej, že bych radši horáka, vzhledem k tomu, co sem tam musíme projet – na současném crossovém často nedávám :)) Rozhodně ale nejsem sjezdař a vzhledem k tomu, že vše obsolvuji se ženou, která není nadšencem terénu, kolu moc záhul nedáváme.

    Myslíte, že je za současného využití zbytečné cpát do kola 25k a se svým využitím nepoznám rozdíl s koly o destku levnějšími, nebo naopak ta cena přidá na spolehlivosti, pohodlnosti a pojede opravdu svižněji? Budu kupovat kolo i pro ženu, tak rozdíl bude finančně určitě cítit :))

    Nutno dodat, že se absolutně v kolech nevyznám a je mi jasný, že ani za 25 nekoupím velkou parádu, ale rozpočet mám omezený :-)

    Na to jaké vybrat kolo v dané cenové relaci je tu vláken dost…spíš si jen neumím nastavit rozumnou cenovou relaci. Předem díky za odpovědi, Tao

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.