Integrálka vs. jiná skořápka na sjezdy?

99 nepřečtených
  • Dee Dee2

    Čau, prosím poraďte- chci pořídit helmu na sjezdy/single tracky a nevím jestli má cenu integrálka, nebo jenom náká plnější mtb helma?

    Díky!

    DeeDee

    0 0
    • Mr.Duck  

      Sou sjezdy a sjezdy. Jestli sjezdem myslis sjezd, tak urcite integrala dava smysl. Je to na tvym uvazeni, jak moc budes jezdit do kopce/z kopce, a jakym stylem z toho kopce pojedes :)

      0 0
    • norcoman  

      Já už několikrat přišel o zuby nemít integrálku a když si spočítáš na kolik tě dneska vyjdou nový tak je ta helma ještě lacino.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Lano = integrala.

      Kdyz neni lano, tak musis zvazit. Lepsi je mit obe helmy. Pokud nechces klasicky XC skopek, tak nejaky endurovy neni uplne od veci-poskytne trochu lepsi ochranu temeni.

      Na nejaky bnbuci kratky trailik kus od baraku bych integralu netahal…pokud bych nemel ambice ho nalitat nacisto a v max. rychlosti.

      0 0
      • Carloss  

        Zas bych asi nesel do integralky bez toho chranice na krk, kdyz sem se dival na videa, jak se jim pri padech krouti hlavy do vsech stran, tak z toho mam docela strach..

        0 0
        • Carloss  

          Kterej je teda drahej jak sviňsky prase,jak se tak dívám..

          0 0
        • Pedro404  

          A nějaký video s tim, jak ti ten chránič na krk zlomí klíční kost, si viděl?:)

          0 0
        • Mr.Duck  

          A myslis ze bez integraly se hlava nekrouti?

          0 0
          • Carloss  

            Krouti, ale s integrálou mas na hlave dalsi kilo a pul, plus se mi nelibi ten dlouhej cumak kterej ke krouceni primo nabada.. ja bych si teda koupil tu s kratkym cumakem, co sice nevypadal tak krutoprisne, ale prijdou me rozumnejsi a nebude to tolik branit v pohledu pod sebe asi.. ale jen teoretizuju, najezdeny v integrale mam hovno..

            0 0
            • goofy  

              Ano. Jenom teoretizuješ…

              0 0
              • Carloss  

                Hodnotnej nazor ;) proste mi prijde divny, kdyz vidim borce oveseny jak rytire a bez toho limce mi prijde krk jako hodne zranitelny misto..

                0 0
                • Pedro404  

                  Teoreticky jo, ale rozhodně je lepší mít integrálu bez krčního chrániče než jí nemít vůbec.

                  0 0
            • Tomáš  

              Teoretizuje, ale s tím, že to omezuje pohled pod sebe má pravdu, to mě na integrálce fest vadí a proto ji nevozím.

              0 0
              • Tomáš  

                Mělo patřit pod goofy-ho

                0 0
              • Atilla  

                To nebude integrálou.

                0 0
              • goofy  

                Tak pokud jezdíš jenom někde za pláckem a moc neskáčeš, tak proč ne. Jinak bys mluvil jinak…

                A pokud tě integrála omezuje ve výhledu, tak něco bude špatně. Buď přilba, kterou vozíš, nebo tvé čtení terénu. Jinak si nedovedu přestavit, jak jsou schopní ti blázni na těch sjezďácích vůbec jezdit, když k tomu vozí ještě brýle, které taky částečně omezují zorné pole.

                0 0
                • Carloss  

                  Nevim jakej maj smysl tyhle skorourážkona­ražky.. normalne se tu bavime o vyhodach nevyhodach.. a zmenseni zornyho pole urcite nevyhoda je, pro mekoho vetsi, pro mekoho mensi.. stejnej priklad ke proc treba dominik hašek nenosil celooblicejovou masku, ale prilbu a mrizku. Treba i vetsina brankaru nosi pod prilbou plexi chranic krku a nekteri o nem nechcou ani sliset.. treba ja sem ho koupil a za pul treninku letel do kose, protoze sem proste nevidel pod sebe..

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Dominik Hašek se ale nepohybuje dopředu rychlostí 30+ km/h, to trochu ovlivňuje, kam se potřebuješ koukat:)

                    0 0
                    • Carloss  

                      To si uvedomuju, byl to priklad toho, te kdyz neco nekomu nevyhovuje, i kdyz to vyhovuje 99% ostatnich, tak to nemusi hned znamenat ze to dela spatne.. vim ze na kole to tak neplati, ale treba v brance je ten pocit naprostyho komfortu a pohody hrozne dulezitej a nekdo to tak muze mit i na kole.. ale diskuze asi nikam rozumne nesmeruje :)

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        To je validni pripominka, i na kole by ses mel citit 100% prijemne. Nicmene kdekoliv dava integrala smysl, treba v bikeparku ji urcite chces mit. To, ze se z ni kouka jinak je detail, na kterej se da velice rychle zvyknout.

                        Jak pise dole Scottman, mel ji na hlave letos jednou, pak je celkem pochopitelny, ze se v tom clovek muze citit nesvuj. Jestli ale chces pravidelne jezdit neco, kde dava integrala smysl, pak je lepsi vic nez min ochrany :)

                        Ale jak pise dole goofy, na jezdeni nekde po singlech je to asi overkill, zalezi taky, jak je chces jezdit. Ja kdyz jedu za barak, tak vozim XC helmu jen proto, ze musim vyjet na kopec, protoze kdyz jedu dolu, snazim se to drzet pod plynem a casto bych rad mel svoje chranice a integralu, ale ze predtim musim nastoupat 800 vejskovejch, tak se na to vyprdnu a radsi se cestou dolu krotim. Kdyz si chci ale jizdu dolu 100% uzit a neresit kompromisy, tak se holt obliknu.

                        0 0
                        • Tomáš  

                          Naprostej souhlas, já ji měl na hlavě při jízdě letos úplně poprvé, ale prostě mě to na jediným typu překážky trochu omezovalo oproti normální helmě, ale dalo by se na to samozřejmě úplně vklidu zvyknout ( nevím proč ze mě zase Atilla dělá naprostýho mantáka, je snad jasný, že si nebudu čumět na styčnou plochu země s předním pláštěm ). Jen jsem chtěl podotknout, že ta vytrčená spodní část zmenšuje periferní vidění a že Carlossův příspěvek je v tomhle pravdivý. Navíc nosím dioptrické brýle, tak mi integrála moc nevyhovuje, protože kdybych šel na kebuli i poměrně nevinně, tak mi to sešrotuje brejle a dost možná by se mi nějaká jejich část někam zapíchla, třeba do oka by to bylo ideální :D

                          0 0
                          • Tomáš  

                            Zastávám názor, že je lepší mít keramický zuby než skleněný voči…:)

                            0 0
                            • Pedro404  

                              :D Vozim dioptrický brejle v integrále už pár let a eště sem je nesešrotoval, podle mě je tvoje nedůvěra v jejich pevnost neopodstatněná. Popř. kontaktní čočky.

                              0 0
                              • Atilla  

                                On má vždycky hrozný výmluvy, navíc jestli mám padat držkou napřed, tak radši v integrále než v kokusu ať mám brýle, nebo ne. A ještě se diví když nepíšu „že to není integrálou“:)

                                0 0
                                • Tomáš  

                                  Když myslíš, že je to výmluva, tak si to někdy schválně zkus, jakkoli se helma lehce natočí při pádu, tak máš přinejmenším brejle ohnutý a když máš obroučky za 5+ tak to nasere, protože by se při tom pádu s obyč helmou třeba nic nestalo a takhle si krásně vyděláš. Ale co, každýho věc, ono když někdo brejle nepotřebuje tak se mu to kecá, že? :D

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    To mě vysvětli ten rozdíl, jak se ti integrála otočí a kokos ne:)

                                    Navíc většina lidí má minimálně dvoje brýle, jedny např. na sport.

                                    0 0
                                    • Tomáš  

                                      Tak lehce se vždycky otočí a nárazem namáčkne na hlavu a je vyděláno. Dvoje brýle jsou řešením, ale jakmile jsem zvyklý na jedny, které nosím 75% času, tak mi měnění nesedí už jen kvůli tomu, že jinak drží na nose. Dál bych to neřešil, nemá to smysl…

                                      0 0
                                      • Atilla  

                                        Co se lehce otočí? Tvrdíš mi, že se ti integrála na hlavě otáčí? A že kokos ti drží na palici jako přibitý? Pro boha, to je úplně stejně blbá výmluva, jako to, že na technické ježdění nepotřebuješ bunny.

                                        0 0
                                        • Tomáš  

                                          Neotáčí, ale tam kde je spoj obrouček s pacičkami je totální problém, mám co dělat brýle do integrály dostat, jsou namačklé úplně na doraz v polstrování tak, že se mi tam sotva vejdou vklidu a při jakémkoliv pohybu ( přimáčknutí, natočení ) helmy při pádu byť i jen o pidikousek ale silou znamená, že mám z brejlí koloběžku :D. Neboj, na bunny jsem nezanevřel, netvrdím, že to není třeba, ale dá se jezdit i bez toho ( ne moc kvalitně, uznávám ), teď budu mít lehčí kolo, tak to možná půjde snáz.

                                          0 0
                                          • deekay  

                                            Tak si zkousel blbou integralu.

                                            Ja mel pujcenou v Saalbachu na jednu jizdu, jel sem normalne s dioptrickyma brylema a nebyl problem, nevim kam by se musela otocit,aby me sesrotovala brejle, to mi driv ukrouti hlavu. A jestli mas obroucky za 5+, ktery naky to pokriveni mechanicky nevydrzej, tak bych zapochyboval o tvem zdravem rozumu pri nakupu, zvlast kdyz vis, ze s tim sportujes :)

                                            A co se tyka vyhledu, tak integrala jako takova mi nevadi ani pri nake pomale jizde kdyz chci koukat pod sebe, vadi mi v tomhle spis gogglesky .)

                                            0 0
                                            • Tomáš  

                                              Integrálu mám O'Neal 3 series. Bude to způsobený buďto hodně těsnou helmou ( větší rozhodně mít nemůžu ), nebo ne zrovna do integrály ideálními brýlemi a nebo se prostě současná kombinace nesnese. Ale jak píšu, až tak mi to nevadí protože mi integrálka k srdci prostě nepřirostla a nepřiroste, těch věcí co mi na ni vadí je více a převažují jedinou výhodu v podobě ochrany.

                                              0 0
                                              • deekay  

                                                tech par hodin jezdeni ji na hlave vydrzis :)

                                                0 0
                                                • Tomáš  

                                                  Na JNKPL rozhodně ne-e. Do parku možná, ale asi stejně budu jezdit jako svářeč v normálním škopku a bez chráničů, akorát teda pomalejš a opatrnějš :)

                                                  0 0
                                                  • deekay  

                                                    No sak si rikal ze chces jet min Susici jako zavod a tam je povinna ne? O tom se bavim

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    S Alešem jsem se o zrušení toho pravidla už bavil a nezruší to, tak na Scott Enduro sérii kašlu. Na Specialized EN sérii to asi není nutnost, tak tam se někdy na nějakém závodě ukážu.

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    srabe :D

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Já jsem srab? Imho bych řekl, že jsou srabi organizátoři co to berou jako must have pro závod. Já jsem ochotnej risknout zdraví a nebojím se, ale oni mě tady na start nepustí :)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Organizatori se jisti proti pripadnym kecalum „to nebylo bezpecny“ a aby nemuseli resit stiznosti (i v medich), ze na paty vypleskly kokos uz nebyla sanitka a typek krvacel 15 minut nez se stihla vratit…

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Já to vim, ten balast okolo závodu je mi poměrně blízkej, ale s tímhle prostě nesouhlasím a ačkoliv Specialized vyloženě nesnáším, tak pravidly pro EN závody jsou mi bližší.

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    já bych to taky nerušil…vyndat se na těch schodech v malý helmě bych nechtěl…

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Mělo by to dle mého být na každém jaké riziko si dovolí ( v rámci možností ) helma musí být povinná, bágl s páteřákem / páteřák taky, to nijak neomezuje a není to takové závaží a navíc spousta lidí stejně bágl vozit musí, protože do rámu nemůže dát košík a flašku. Na schodech na Svatoboru myslíš, nebo kde? Lidí co prskalo, že je integrála zbytečná bylo dost :)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    Tak ono je i hodne lidi co prska, ze jsou pasy v aute zbytecny :)

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    To je ovšem trošku rozdíl si myslím. Když, tak obyč helmu bych přirovnal k těm samotným pásům a integrálku k pásům + airbagu :)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    To byla reakce na to, ze argument, ze hodne lidi prskalo je mimo :)

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    V tom máš pravdu. Ale když lidi nebudou mít připomínky nic se nezmění a zrovna u helem si myslím, že by to mělo být volitelné a pro jistotu by hlavní organizátor ( aby si kryl záda ) měl nechat ty co v ní jet nechtějí podepsat nějaký lejstro.

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Tjn s lejstrem už mě to taky napadlo, asi jediná možnost jak to vymyslet :)

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Napadlo mě to, řekl jsem to Alešovi a stejně jsem byl odpálkován i jako nejčinnější trailbuilder. Takže já jsem se se Scottím endurem rozloučil, tedy co se týče toho, že bych jel závod, traily chodím udržovat, vyklízet a upravovat i tvořit nové. Jo a jestli pojedeš příští rok, tak se připrav na 6 RZ ;)

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Na závody se chystám, ale ještě bych tam rád před závodama zajel, na podzim jsem to už nestihnul…Mě se líbila nejvíc asi ta technická pasáž na 2.RZ ze Sedla na voči super.

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Zatáčka těsně před koncem největšího padáku? :)

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Nevim jakej padák, začínalo s u rozhledny, pak asi 100m šlapání a potom byla ttrasa v šutrech, to myslim, zbytek byl jenom o šlapání…

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Myslím tu zatáčku jak tady v galerii z ní JakeF má fotku, jinak mi to až tak technické nepřijde, osobně ten horejšek jezdím trošku jinak :). A pokud Ti terén na Sedle sedí, tak se můžeš začít těšit na novou RZ, která bude právě na Sedle ;)

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    jj fotka s JakeF asi se Alešovi hodně zalíbil, na FB je taky JakeF :) Na RZ se těším, ale psá sem už nebudu, přece jenom je to o helmě a ne o kecání co je novýho v Sušici :)

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Jj na svatoboru, a flaškou na rámu podle mě zabiju ovladatelnost kola víc než 6kg bágl na zádech, nehledě na to že jí ztratíš(obojí odzkoušený).

                                                    Vždycky bude někdo prskat, ale ty pravidla bych tak nechal, ikdyž je každýho věc jak moc riskuje. Zrovna v Sušici lidi do kopce ty integrály sundavali a do kopce se s ní dá, je to spíš v hlavě…

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Bágl s páteřákem je super věc, slouží jako úložný prostor, místo pro pití, chránič zad, ten beru jako dobrou věc, integrálka je pro mě oser :). Do kopce se s ní moc podle mě nedá, bych vypotil všechnu vodu co v sobě mám, možná tak Met parachute bych mohl mít :)

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    To se můžeš vyndat i na silničních závodech…

                                                    0 0
                                                  • svářeč  

                                                    srabe:-D!

                                                    0 0
                                                  • Tomáš  

                                                    Ano, proti Tobě jsem srab :D

                                                    0 0
                                                  • Baba-Ji  

                                                    sveho casu, kdyz jsem nemel jiny skopek jsem v integrale jezdil desitky km, v lete, v zime a dalo se to uplne v klidu

                                                    …je ale fakt, ze ja nebudu uplne bezny vzorek populace pro srovnani

                                                    0 0
                                                  • h.mad  

                                                    Tak to jsme 2 divny, 40km ve stoje na dirtaku v integrale se single speedem už bych nedal…

                                                    0 0
                                  • goofy  

                                    Strašné kecy… Brýle vozím, takže tohle neberu. ;-) Můžeš si koupit nějaké low cost jenom na ježdění, dělají se dioptrické vložky do cyklo brýlí, nebo prostě můžeš vozit čočky. Tohle jsou jenom výmluvy ;-)

                                    0 0
                                    • Tomáš  

                                      Dvoje brýle pro mě nejsou řešením, každý drží na nose trochu jinak a na ty které nosím častěji jsem více zvyklý. Čočky by byly řešením, ale ta představa hrabání si každou chvíli do oka se mi moc nelíbí.

                                      0 0
                                      • Pedro404  

                                        Ty máš fakt problémy se zkoušením novejch věcí, co?:D

                                        0 0
                                        • Tomáš  

                                          Jak u čeho, ale víceméně ano :D

                                          0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        zase vymluvy:)

                                        Vozim integralu, viceho dioptrickych bryli, slunecni s klipem a nedavno i cocky..kdyz se chce, vsechno jde…

                                        0 0
                                        • Tomáš  

                                          Ono je problém dost v tom, že se mi zrovna u integrály vyloženě nechce. Integrála pro mě má jedinou výhodu a tou je ochrana, ale má více nevýhod: hmotnost; nejde v ní jezdit do výjezdů trochu svižněji a bez helmy nejezdím; zvýšené pocení v oblasti hlavy a z toho vyplývající stékání potu do očí a další, takže aktuálně radši risknu zranění, které třeba vůbec nemusí přijít než se soustavně omezovat. Do parku bych si ji ale vzal, na nějaký AM šmrdlání kdy většinu času trávím ve výjezdu ne.

                                          0 0
                                  • h.mad  

                                    Keramický zuby budou dražší než obroučky ne ?je to každýho věc, v integrále si zvykneš po čase, sám se takly učim s ní zase jezdit a s velkejma brejlema…

                                    0 0
                                    • Tomáš  

                                      To budou, ale taky na ně vůbec nemusí dojít… Zvyknout by se dalo, ale pořád vidím integrálu na kolo jako overkill a nejde v ní jezdit do kopce, já hodně podřizuji kolo šplhacím schopnostem, tak se nerad brzdím zbytečnými věcmi navíc ( chrániče, integrála a různý blbosti )

                                      0 0
                              • Tomáš  

                                Nemám z toho dobrý pocit a ano, nevěřím jim. I kdyby neruply, tak se minimálně ohnou a bude to bolet peněženku…

                                0 0
                                • Pedro404  

                                  Tak což o to, to zmáčknutí jenom samotnym nošenim integrály dá brejlím nažrat a dou do kopru výrazně rychlejc, což je u dražších obrouček problém (já mám levný plasťáky, tak to neřešim), jenom bych se nebál, že se rozpadnou a někam se zapíchnou.

                                  0 0
            • Mr.Duck  

              Jestli koukas pod sebe, tak koukas spatne!

              0 0
              • Tomáš  

                Nekoukám, ale přirozeně jsem zvyklej, že mám určitý periferní vidění a když ho nemám, tak jsem z toho nervozní…

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Tak periferni videni je vec druha, ale

                  • s rychlosti se zuzuje, takze staci jet rychlejc :)
                  • je to o zvyku
                  0 0
              • Mr.Duck  

                A to zduraznim, integrala neintegrala, podstatny je umet jezdit. A v tom plati pravidlo #1 – koukej se kam chces jet, nikoliv na svoje kolo, ani predni kolo, ani tesne pred nej. V zadny situaci bys nemel koukat tam, kde by te „nahubek“ integraly omezoval.

                0 0
                • Tomáš  

                  Měl jsem za letošek integrálu na šišce jednou a to při najíždění strmé ( pro mě ) skály a když jsem najel na hranu, kde se to láme, tak jsem se prostě necítil dobře, protože jsem zvyklej z klasický helmy vidět to místo zlomu a nejsem zvyklej kvůli tomu koukat zbytečně dolů. Nikde jinde mě integrálka nevadí, při tomhle totálně.

                  0 0
                • crom  

                  jak jezdis uzke lavky?ja teda koukam jen kousicek pred kolo.jinak jsem hned dole:)

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    No, nejradsi kolem :D Lavky k velkymu kolu nepatri! A na XC je to jen nutny zlo.

                    Ale kdyz uz musim, a ta lavka se nejak extremne nekrouti, tak koukam taky spis dal, protoze mi to pomuze ignorovat fakt ze sem na po**** lavce :) Jinak kdyz se nejak krouti, tak tam to asi nejde jinak nez koukat pred kolo, resp. asi k dalsi zatacce, ale je to oblast ve ktery nejsem uplne silnej :(

                    0 0
                  • jonti  

                    Na vyssi lavky musim integralu velmi doporucit, jednu jednoduchou kladu jsem pred 3 lety uplne nezvladnul a nebylo to hezke. V nemocnici dva tydny, doba leceni pres mesic…

                    0 0
        • goofy  

          Leatt je fajn, ale staletí se jezdilo bez něho a krky to většinou rozdýchaly. :o) Když má člověk smůlu, tak si přerazí páteř klidně u pánve. Je to určitě plus, ale ta integrála je zásadnější. Už jenom to, že se v té helmě můžeš klidně párkrát vyválet a ona to ustojí bez úhony. Nějaký škopek už by byl na výměnu.

          0 0
    • elox  

      Na hradecký ježdění stačí klasika v lepším případě s delším zátylkem. Vím to protože jsem taky z Hk a taky mám allmoutaina :) Jinak na park jasná integra.

      0 0
    • Tomáš  

      Tahat sebou integrálku na nějaký AM je zbytečný, vždyť je to XC na kole, které více dovolí. A jak se řeší, že když integrálu, tak i Leatt tak to je fakt overkill na nějaký XC sjezdy, vždyť bys jezdil na kopec ověnčenej jak vánoční stromeček…

      0 0
    • goofy  

      Abych napsal něco k tématu:

      Na singletracky to podle mě nemá smysl. Tam tě bude spíš jenom omezovat… Pod pojmem sjezdy si taky každý představuje něco jiného, ale pokud budeš trošku víc brousit i bike parky, tak tam by na škodu určitě nebyla. Nebo aspoň něco podobného jak Bell Super 2R (ale ta asi bude stát ranec)…

      0 0
    • Dav...1  

      Ideální mit obě. Integrálku určitě do bikeparku. Singly a vše, kde se jezdí i do kopce a rovně jezdím s kvalitní XC helmou.

      Nedokážu si moc představit jezdit v 30° v rychlebkach s integralni helmou. (XC-čkovou nesundávam ani do kopce)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.