• hausser1

    chci se zeptat jaký je rozdíl mezi integrovaným a neintegrovaným hlavovým složením dík

    0 0
    • marapara  

      U integrovaného složení, máš věnečky/válečky a ty různé misky a těsnění, na kterých točí vidlice a představec schované přímo v rámu – v hlavě. U neitegrovaného máš na hlavové trubce nalisované takové kovové misky, ve kterých jsou věnečky a různé ty serepetičky na kterých se to všechno otáčí.

      0 0
      • hausser1  

        marapara : aha a co je tedy lepší?

        0 0
        • marapara  

          Těžko říct. Na starém bajku jsem měl klasické a teď mám integrované. Možná je integrované o něco lehčí, protože tam nemusíš nalisovat ty misky na rám :). Ale jinak to asi na funkci nemá moc vliv, rozdíl asi těžko poznáš. Ještě to klasické bude asi náchylnější na chytání nečistot. Integrované je přece jen schované v rámu. Ale samozřejmě se bordel může v extrémním případě dostat i tam.

          0 0
          • multib  

            U integrovaného musíš misky lisovat do rámu, stejně, jako neintegrované. Integrované je lehčí, protože je Al, utěsněnější.
            Otázka nezní, které je lepší (generálně integrované, ale neintegrované existují i excelentní, třeba Stronglight, na válečkách), protože integrované se dodává s rámem a jiné tam těžko dáš.

            0 0
            • kubad  

              Uvádíš pár bludů.

              • U integrovaného nelisuješ žádné misky, ale celé složení !!!
              • Obě můžou být Alu i železo – váha +/- stejná
              • Utěsnění jak u kterého výrobce.( integrované taky bez problémů rozebereš a uvnitř – buď ložisko nebo konus.)
              • generálně je lepší integrované, protože se používají větší vnější průměry, a složení je celé uvnitř rámu ne nad a pod.

              Ale je to hodně otázka výrobce a provedení složení.

              • Integrované jsou většinou univerzální a dají se kombinovat, to ale neplatí na 100% :-))
              0 0
              • multib  

                Nemáš pravdu. Snad je to věc náhledu.
                Inegrované lisuješ misku s ložiskem (cartridge), ale pořád je to miska, protikus je sólo.
                Fe i Al integrované jsou, připouštím.
                Utěsnění je i integráče vždy lepší, než u sprostého obyč. řízení, ale i neintegrované bývají lepší provedení.
                kompatibilnost integráčů je sporná, ale v tom nejsem kovaný. Ale integráče ve vždy dodávají s rámem a proč asi..........

                0 0
                • kubad  

                  Nechápu v čem nemám pravdu ?

                  Vždyť jsi mě to celé potvrdil :-))

                  0 0
                  • multib  

                    Bod č. 1. Nelze říct, že se řízení lisuje celé, když jde o misku, byť s ložiskem.

                    0 0
                    • kubad  

                      Miska je miska, a cartridge je cartridge v tom je rozdíl. Nazývej věci tak jak máš. Integrované hlavové složení nemá žádnou misku!!!

                      0 0
                    • kovar  

                      sna se vám oběma trochu vyjasní www.canecreek.com/…ts_tech.html

                      0 0
                      • multib  

                        Díky. Mám před sebou obě. Cane Creek, což je VP, typ VP-A02AC, kde jsou misky semiintegrované, tzn. že leze ven jen jejich rantl.
                        A FSA, kde se duralové pouzdro (já to nazávám miskou), v kterém je volně položené (vyjímatelné) spec. průmyslové ložisko a protikus na vidlu. Kdyby tam nebylo to pouzdro (miska), pak by tam prostě miska nebyla a ložisko by se vkládalo přímo do rámu, jenže miska tam je!

                        0 0
                        • kubad  

                          Výborně takže se shodujeme, že se to tam lisuje celé. Je to jen slovíčkaření. samozřejmě nahoře a dole.

                          0 0
                          • multib  

                            Ne! Dá se jen miska (chceš-li, pouzdro), do ní se položí ložisko. Úplně stejně, jako u obyč misek, jen to není vidět.

                            0 0
                            • kubad  

                              A v čem je to teda líp utěsněné? ve spoustě neintegrovaných hlavovek se používají stejné ložiska!

                              0 0
                              • multib  

                                líp utěsněné vůči obyč řízení, které nemají těsnění vůbec, nebo plastové, které nedoléhá. U integráčů je těsnění (co já vždy viděl) gumové a většinou doléhá na protikus, takže by drhlo, kdyby bylo suché. o tom to je? ne o ložisku, ale těsnění (sealed bearing).

                                0 0
          • enjoy  

            nevim,o jakem extremnim pripadu to mluvis..:-).na RB mam zero stack a spodni lozisko chyta strasne bordel a ted uz s nim otacim vlastne jenom pakou riditek.v ruce s nim nehne. a velkej bordel se na nej nikdy nedostal.rekl bych,ze integrovnay slozeni je na spodnim lozisku silene nachylny.

            0 0
        • kubad  

          Integrované je dle výrobců kol lepší – taky na to zkoro všichni přešly, ale v podstatě je to jedno. Záleží na rámu na které je udělaný – nejde to kombinovat !!!

          0 0
          • marapara  

            To bude možná souviset s tím chytáním nečistot. Přece jen odolnější vůči bordelu, viz můj předchozí příspěvěk. S tím bude taky možná souviset životnost. Ta ještě hodně souvisí s tím, jestli jej moc nedotáhneš. Když jej dotáhneš moc, brzo se vymačká

            0 0
    • jecnak  

      No ono je to v realu trochu slozitejsi nez prechozi uvedli:

      1. Intergrovane – loziska se primo lisuji do ramu, mylsim, ze dokonce existuje vic typu podle ukosu dosedacich hran lozisek.
      2. Semiintegrovane – lisuje se do ramu, loziska jsou skovane v ramu, ale misky castecne vycnivaji ven.
      3. Klasika – jeste se deli na zavit a ahead a ten pak na 1" a 1 1/8"
      0 0
      • jecnak  

        A co je podle me nejlepsi? Tezko rict, jsem spis kvuli designu pro integrovane nebo semiintegrovane, pricemz pro gramare je lepsi integrovane (vaha kolem 60g)

        0 0
      • multib  

        Když už, tak pak ještě se to dělí na Al a Fe, na kuličkové a válečkové, na obyč a crtridge (nerozebiretelné) a vynechals 1,5" řízení.

        0 0
      • Daf  

        Ty integrovane jsou myslim dva prumery. Vetsi loziska se pouzivaji u silnicnich kol, ale taky treba MTB Author. Typicky Ritchey. Mensi zrovna moje GT. Dela to snad jen FSA a CaneCreek. Letos mam na novem ramu integrovane slozeni a je to o dost lepsi nez nez klasika co jsem mel na starem ramu. A to i pres to, ze tam jsou mensi loziska nez na klasice. A taky to lip vypada :)

        0 0
    • maxtor  

      Znovu otevírám tento thread, protože mi není jasná jedna věc: jsou inegrované hlavové složení kompatibilní, nebo jsou různé průměry hlavových trubek, byť jsou v provedení právě pro integrované hl. složení?? Na netu se dozvídám o rozměrech 50mm, 44mm atd. Díky za odpověď!!!

      0 0
      • raceman  

        nevim jestli jsou v tom takové rozdíly, ale já sem se na tom trošku doje*al… kupil sem integrovane wcs press fit a jak na potvoru tam o nejaky milimetrik nepasuje, a musi se trosku vyfrezovat ram :-\ no doufejme ze to zitra bude…

        0 0
        • maxtor  

          NO zrovna o to mi jde. Kupuji rám Duratec a tam má být nějaké FSA. Já jsem se dohodl s distributorem, aby mi to vyměnil za WCS press fit. Teď jsem hleděl na net kde píšou, že FSA je pro hlavovku s průměrem 50mm a WCS pro 44 mm. Nemůžeš mi, prosím, změřit průměr toho WCSka?? Fakt bys mi pomohl!!!

          0 0
          • raceman  

            no bohužel hlavko zůstalo v servisu… čeká na nalisování, ale mohl bych ti zítra změřit průměr toho starého hlavka, které je o necelý mm užší. ale doma budu až před 11 večer..

            0 0
          • Jane  

            já mám teď objednané Cane Creek ZS 22 (Tange) – doufám, že bude pasovat… tady je nákres s těmi průměry: tangeseiki.com/thre­adless-zero-stack-1.htm

            0 0
          • raceman  

            tady je rozměr – 44 mm www.ritcheylogic.com/…_single.aspx?…

            0 0
            • maxtor  

              To je právě to, na co jsem narazil. U toho FSA se píše o 50 mm, ale napadlo mě, jestli to třeba není nějaký jiný rozměr. Asi to nebude tak jednoduché, jak jsem si myslel.

              0 0
              • Jane  

                se podívej na ten nákres zde: tangeseiki.com/thre­adless-zero-stack-1.htm

                Mám doma semi-integrované FSA ACB a ty průměry misek odpovídají, tzn. naměříš jak 50 mm, tak 44 mm – záleží na průměru, který bereš – viz obrázek FSA uvádí 50 mm (OD headtube), Ritchey 44 mm (ID headtube) – podle mě by to mělo být kompatibilní, jinak tomu asi fakt nerozumím

                0 0
                • maxtor  

                  Právě že mě napadlo totéž, co uvádíš ty. Nechce se mi věřit, že by integrované hlavovky měly několik rozměrů – navíc natolik rrozdílných, když obyčejné hlavovky jsou průměrově stejné… 50mm vnitřní průměr je fakt hodně – to by musela býr roura jak prase… No nic, zítra se pokusím zjisit víc a dám sem výsledek. Díky za info.

                  0 0
      • Daf  

        Nevim presne ty rozmery, ale delaji se dva druhy integrovanych hlav. Integrovanym rozumim takove kde se nic nelisuje do hlavove trubky a loziska se vkladaji primo tam, kde je vysoustruzene osazeni. Jeden system je IS to je to mensi lozisko ma to treba GT zaskar, pak to vetsi nevim jak se to jmenuje se pouziva, nebo mozna pouzivalo na lepsich authorech. Jinak ty lisovaci by mely byt vsechny stejny.

        0 0
      • nooski  

        Tady je pěkný přehled typů hlavových složení www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

        0 0
    • Tinker  

      Už jsem to psal někdy dříve… Integrovaný hlavový považuju za jeden velkej omyl. Neexistuje jediná! výhoda oproti klasice. Na silnici to má občas trochu estetickej význam (hlavová trubka volně přechází ve vidlici), ale na biku je to neskutečnej hnus. Uvidíte za 5 let, žádný integr. hlavový nebude.

      0 0
      • Daf  

        No ja si zatim na intregrovane hlavove slozeni nemohu stezovat. Mam system IS ktery pouziva mensi prumery lozisek, takze prechod mezi hlavovou trubkou a vidlici je docela decentni, a myslim si zte to vypada pekne. Mam obycejny FSA za par stovek a to vic jak rok. Nepovoluje se, neni potreba se do toho hrabat. Je to lehoucke. Horni i spodni lozisko je stejne, takze az se to spodni nekdy vymacka, jen to prohodim s tim hornim a zas muzu bez problemu jezdit dal. Co vic si prat ;)

        0 0
    • Martinkaa  

      Integrovane hlavove slozeni mozna vypada lip a je mene narocne na udrzbu. Zvladnu to aji ja :-) Ale ma VELKOU nevyhodu. Teda aspon u mojeho authorackeho ramu.Ten ma ty misky vyfrezovane primo v ramu a strkaji se tam akorat takove 2 loziska – jedno zvrchu a druhe ze spodu. Jezdim na tom kole patym rokem a asi uz se mi do ramu ty loziska vymackaly, protoze mi v tom strasne lupe. Loziska jsou v poradku. Ale je tam proste vakl… Tudiz se s tim asi budu muset smirit, nebo koupit novy ram. U Pekackoveho durateca se ty misky, co ja mam vyfrezovane primo v ramu, naklepavaji zvlast do hlavove trubky, coz si myslim, ze je velke plus, co se tyce vymeny.

      0 0
      • martt  

        Jezdim na tom kole patym rokem a asi uz se mi do ramu ty loziska vymackaly, protoze mi v tom strasne lupe. Loziska jsou v poradku. Ale je tam proste vakl… Tudiz se s tim asi budu muset smirit, nebo koupit novy ram.

        tusim aj na toto existuje frezka

        0 0
      • martt  

        tu mas este aj link na to co treba spravit

        www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

        0 0
      • vlk  

        No já sice nemám misky vyfrézované přímo v rámu, ale to mé hlavko má misky hliníkové a taky se vymačkaly a též to lupe, jakoby vrže.Ale vakl tam zatím znatelný není-když je to stáhlý. Zatím jsem to provizorně upravil tak, že jsem vystřihl kousek plechu z plechovky od piva-pro abstinenty od cocacoly :o) -a na jedné straně ho dal mezi to ložisko a misku.Zatím bez vaklu, ale při brždění občas lupe.Příště si koupím hlavové složení s ocelovými miskami. Ale možná by ti ten vložený plíšek od plechovky pomohl.

        0 0
    • maxtor  

      Pořád si nejsem jistý, proto zkusím odborníky požádat ještě jednou o radu. Mrkněte na tyhle dvě hlavovky – myslíte, že jsou kompatibilní? Pokud ne, v čem je rozdíl??

      FSA:

      www.fullspeedahead.com/fly.aspx?…

      WCS:

      www.ritcheylogic.com/web/Ritchey

      0 0
      • maxtor  

        Hlavně mě zajímá, jestli není zrada v tom, že u jednoho se píše „Cane Creek compatible“ a u druhého „Campa compatible“

        0 0
        • Daf  

          Kompatibilni nejsou. Ritchey Pres Fit, je to same co Cane Creek Zero Stack. Tzn. tady musis nalisovat do ramu vnitrni misky. U IS do ramu vkladas loziska. Z tech obrazku je to videt.

          0 0
          • maxtor  

            Tak to je celkem na h… Jestli tomu dobře rozumím, tak ložiska jsou v kontaktu s rámem a pokud se ložiskové lůžko vymačká, je rám v háji, ne??

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.