• Hejdik

    Byl bych rád,když se se mnou podělíte o svoje zkušenosti s hydraukejma kotoučovkama LX.Jistě máte spoustu zkušeností a tak doufám,že mě i tentokrát nezklamete! Zatím jste byli velmi plodní,zacož vám všem patří můj dík!!!

    0 0
    • DeadMan  

      LX kotouče sou v klidu, můžu je doporučit, ovšem ne s originálníma deskama Shimano. Když tam dáš Swissstopy, tak to brzdí jak ďas. Jinak jsou bezproblémový s velice dobrou dávkovatelností.

      0 0
    • Luka  

      nekde jsem cetla, ze si je muzes zapujcit na otestovani… a pak koupit kdyz se ti budou libit…cena stejna jako 525… a to se vyplati :)

      0 0
      • Luka  

        //Další vánoční akce pro ty, kdo uvažují o hydraulických kotoučových brzdách – SHIMANO Deore LX-kové brzdy + Deore XT kotouče a navíc s kovovými destičkami M06. To vše levnějí než kotoučovky Deore M525! Neváhejte, zásoby dlouho nevydrží. A nějaká výhoda pro zákazníky, kteří u náš již nakoupili dříve? Ano! Půjčíme jim tento komplet brzd zdarma na otestování a pokud s nimi budou spokojeni, můžou si u nás po vrácení koupit nový komplet za naši akční cenu. //

        ale nevim jestli jeste plati… vice na bikestore.cz

        0 0
    • cukr.dva.nula  

      Jezdím je 11 měsíců, naprostá spokojenost a ještě větší spokojenost při koupi nových destiček. Originál Shimano nestojí opravdu za nic ani za moc :) Netečou, brzdí, uměj bejt i pěkně kousavý, dobrá dávkovatelnost, za ty peníze super. Nejezdím sjezdy, spíš freeride. Pár pádů už taky přežily.

      0 0
      • Hejdik  

        Nahoďte ještě pár tipů na destičky ať si můžu vybrat:-)Zatím to vypadá,že ty origošky jsou asi na prd. Můžete ještě klidně přihodit nějakej tip na kotouče!

        0 0
    • MlokCZ  

      Kdybys prošel historii, tak bys toho o LX našel mraky. Namátkou v: www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… www.bike-forum.cz/…4/forum.html#… www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      A někde i s anketama a tak růžově bych to s LX rozhodně neviděl. Já osobně bych do nich určitě nešel.

      0 0
      • dieegoo  

        já už také ne…

        0 0
      • Hejdik  

        Díky za tip,jen kdybych měl dost času to všechno prolízat. Kdyby můj šéf viděl jak se tady vykecávám,tak to by byl takovej adrenalin,že nějakej sjezd ze skály by proti tomu byl hadr:-))

        0 0
    • vlk  

      Jsem s nimi spokojen, brzdí jakš takš dobře, ale pořídil jsem si místo originál destiček koolstopy. Ale i tak jsem schopen je při sjezdu některých kopců přehřát tak, že ztrácí brzdnou účinnost.Podle mne ta ztráta brzdné účinnosti i brzdná účinnost srovantelná s avid 7 a xt(což někteří neradi slyší). Ale znám i nespokojonené uživatele, co tvrdí opak než já.

      0 0
    • JJ  

      Mel jsem Hone (jinak barevny LX) s original deskami, Faststopy a Fibraxama a porad moc nebrzdily. Po vymene trmenu za 525 jsem mooc spokojenej:) Takze ja bych volil 525 nebo XT.

      0 0
    • pepa_16  

      Ja sem mel nejdriv originalni desticky, ty nebyly nic moc, pak to trochu spravil velkej kotouc. Ted jezdim BBB, myslel sem ze to budou shity, protoze sem je videl prodavat treba v Tescu, ale fakt me prijemne prekvapily. V kombinaci s velkym kotoucem brzdej fakt dobre, o 100% lip nez originaly. Je ale pravda, ze kdyz je hodne zahrejes tak nebrzdej:( A jinak s brzdama sem spokojenej, myslim ale ze treba takovy HFX 9 budou o dost lepsi.

      0 0
    • Řechty  

      LX používám už dva roky a za tu dobu jsem nemusel na ně šáhnout (krom výměny destiček) takže spokojenost. Dle mého názoru brzdí dobře ať tam dám jakékoliv destičky a ty rozdíly jsou opravdu minimální, ale to bude dáno tím, že vážím 65kg i s tretrama, tak nepotřebuju supr výkoný brzdy. Jedinej důvod proč bych ty originální desky nedoporučoval, je jejich životnost. V mokru a v bahnu mi ty desky mizely přímo před očima. Teď tam mám Faststopy, levnější desky jsem nesehnal:) a nestěžuju si.

      0 0
    • bam  

      Jedna z veci, ktera mi vadi na LX (s XT jsem mel stejnej problem) je ze desticky jsou hrozne blizko kotouce. Krok je velice kratky a pistky se rady zadrhavaj. Da se to rozebrat vycistit, namazat, ale moc dlouho to nevydrzi. Jinak brzdi slusne, ale mohly by mit trochu vetsi silu. Obcas potrebuju opravdu zabrzdit z prudkyho kopce (jezdecka chyba :), tak za paku musim hodne vzit a cejtim jak odchazi.. :/ Original desticky sintr sice nedelaji ramus, ale vydrzeli mi na Drasalovi 05 asi 25km. Metalicky XTR sice vydrzi, ale koolstopy brzdi o dost lip. Za ty prachy dobry. Chci je dat na zimaka a koupit neco jinyho co vic brzdi.

      0 0
      • maxtor  

        A není výdrž kovových destiček XTR ma úkor životnosti kotouče??

        0 0
        • bam  

          Nezda se mi. Kotouce mam takovej mix; avid, LX a 2× XT, ale menit jsem zatim nemusel zadny a nevypadaji, ze by bylo potreba. Bohuzel nemuzu srovnavat vydrz tech koolstopu, protoze je mam jenom chvili, ale brzdi o moc lip nez ty XTR.

          0 0
          • goofy  

            A mel jsi ty XTR sintrovane? Nebyly to taky resin?

            0 0
            • bam  

              Nevim jestli jsem ty nazvy nepomotal, ale ty XTR byly 100% metalicky. Prave po zkusenostech s vydrzi polymerovych jsem daval uz jenom metalicky.

              0 0
        • kubad  

          vzhledem k ceně kotouče a destiček, tak je to v celku jedno

          0 0
          • maxtor  

            No mě šlo spíš o to, že jestli nějakým zázrakem kovové destičky, které by měly vydržet víc, neničí kotouč víc než polymery. Tak by se dalo ušetřit na provozních nákladech. Jinak je to skutečně jedno.

            0 0
            • kubad  

              Teoreticky jo, pokud jsou destičky tvrdší, víc vydrží míň brzdí a víc ničí kotouč. Platí to u auta, u kola to bude taky tak

              0 0
              • maxtor  

                Něco to odskákat musí. Stejně si ale myslím, že jet se sjetými destičkami bude bezpečnější než jízda se sjetým kotoučem. Já jsem zatím vždycky zrušil akorát destičky a zrovna včera jsem si všiml, že mám na korouči na brzdné ploše nějaký divný pruh. Předpokládám, že budou sjeté destičky až na ten kovový výstupek.

                0 0
    • Tosa  

      Mám LX hydry druhým rokem a naprostá spokojenost, téměř bezúdržbové jen je občas po velkým blátě vyčistím kolem pístků. Výborně se mi osvědčili destičky BBB poměrem výkon cena, brzdili líp než originály a zdálo se mi, že vydržely dýl.

      0 0
    • kafac  

      Nam LX neco pres rok, napred jsem mel desticky origos shimano, pak Fastop a ted KoolStop a rekl bych ze brzdi vsecky stejne… ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.