• L_i

    Ahoj Nemáte prosím někdo k dispozici nákres tlumení hydracoil. Konkrétně mi jde o RS Pilot 2003. Ocením i nákresy a vysvětlení funkce jiných systémů. Dostala se mi do rukou dojebaná vidle, je vidět, že proběhly změny dílů (trochu tuning, trochu asi snaha poskládat vidli ze zbytků), ale nemám moc představu jak to mělo bejt původně. Díky moc Li

    0 0
    • jecnak  

      Web Rock-Shox, kupodivu sekce manualy.

      0 0
      • L_i  

        Sorry možná jsem tupej. Našel jsem „service guide“ – obsahuje dostatek info jak rozebrat vidli v původním provedení. Mě jde spíš o to pochopit jak má hydra coil fungovat (asi je to triviální, ale dělám to poprvé). Tak jak je to vypadá divně- vypadá to že součástka , která je otáčená nastavením odskoku je tam napevno přištíplá kleštěma, v oleji mi plaval malinkej hliníkovej hrot (cca 0,3× 1,5, s lehkym jakoby osazenim), nemám tuchu jakou tam měl hrát roli a jestli tam patřil. Chci to složit tak aby to fungovalo aspoň trochu.

        0 0
        • jecnak  

          V manualech jsou i „Exploded views“.

          Stelovani odskoku – te osmihran muze byt ustipnuty, jelikoz se delali dve delky. Prakticky bys tim mel regulovat prutokove dirky pro olej nad a nebo pod (nejsem si jisty, uz si to nepamatuju) pistkem. Pokud se pri krouceni regulaci odskoku nic takoveho nedej, je zrejme strzeny ten vnitrni osmihran, ktery je z plastu. Tim padem je to cele treba vymenit a nebo natvrdo nastavit odskok jaky ti vyhovuje.

          To co ti plavalo v oleji takhle podle popisu k nicemu priradit nedokazu, spis myslim, ze to tam bylo navic. Nenapada me z ceho by to mohlo byt.

          Bavime se doufam celou dobu jen o tlumici noze.

          0 0
          • L_i  

            Dík moc. Bavili jsme se o tlumící moze. Ta věc je jednoznačně pod pístem. Jen jsou tam takové 2 velké díry – ty si myslím mají být zalepovány nebo otevřeny tím otáčecím článkem z plastu.A šest malinkých, nevím, jestli se na tom taky podíleji. Vypadá to že to už někdo napevno nastavil (ta věc tam drží deformací té trubičky ve které je) škoda že momentálně nemám foťák. Zkusím tam dát novej olej a uvidíme jak to bude fungovat. Je to na „zimáka“ kolo do knihovny a do krámu, tak to dokud se neobjeví nějaká levná tora musí nějak stačit. Jenom škoda že jí pak nemůžu prodat jako dobrou… . L

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.