• cvtracktor

    Tak jsem dneska díky opět vydařené předpovědi počasí šel poprvé místo na bajk na spinning. Jasan, všichni tu píšete jaká je to kravina, ale mě se to líbilo. Přesně to, co potřebuju. No a protože mám doma cyklotrenažér, tak bych si mohl doma spinningovat zadara, že? Neporadíte nějakou hudbu, i s účelem použítí (v sedle, ze sedla, časovka, sprint …) a odkazem, kde stáhnout?

    0 0
    • WEGO  

      ze sedla

      0 0
    • Delkim  

      na co „jen“ hudbu? na youtube máš spousty videí přímo komplet celé tréninky

      na některý se i hezky kouká :)

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • cvtracktor  

      S tímhle si snad na chvíli vystačím: http://www.deezer.com/…lbum/6113995

      0 0
    • iron.hide  

      jj spinning je sracka neskutocna, bol som dve hodiny a nikdy viac. a nepomoze tomu ziadna hudba, a bohuzial ani vyhlad na sexi prdelky, ak sa ti postasti byt vzadu.

      radsej budem mrznut na hradzi v –20 nez toto

      0 0
      • Ricci  

        moja rec :-)

        bol som raz a je to uplne o niecom inom ako cyklistike

        na druhy den som nevladat vyliezt hore schodmi :-))))))))))

        0 0
        • borda  

          Jj, nez jsem si to zkusil, rikal jsem, mam najeto na kole, nejakej spinnig s prstem v zadku. A kdyz uz bych nejakou zahadou nemohl, tak slezu, ne?

          No tak ze ma clovek najeto, je uplne, ale uplne jedno. Je to strasny.

          A nesleze ani nahodou, pac tech zbyvajicic devet bab, co tam vetsinou byva, jedou jak zbesily.

          Je to uplne na hovno :-)

          Radsi chcipnu v marazu a ve srackach :-)

          0 0
          • Mig_all  

            Vsiml si nekdy nekdo jakou si tam ty dámy dávají zátěž?

            0 0
            • iron.hide  

              no ved to im hovori instruktor ze aku si maju dat (ci kopec, ci rovina, alebo uvolnenie, teda „zjazd“).

              ale aj ja som civel jak tam vsetky tie baby makali bez problemov, nechapal som nic. bol by som zvedavy, ze keby som ich vytiahol na real bike do nejako dlheho prudkeho kopca, ze ci ho vyjdu s prstom v nose, alebo co

              0 0
              • borda  

                Byvala pritelkyne jeden cas dost jezdila. I takovy ty maratony (treba 4 hodiny, nechapu).

                Zatez si tam teda davaj.

                A na jare, kdy ja zimu proflakal a ona stravila na spinningu, jsem za ni do kopce vlal jak debil.

                0 0
              • Ondry  

                Ale prd, instruktor jim řekne dejte si tam takovou zátěž aby tam ušlapaly takovu frekvenci jakou jim řekne, to že ty si tam blbě naložíš hektar a pak jsi mrtvej s tím jak je to blbá zábava na zimu nic společnýho :)

                0 0
                • iron.hide  

                  no to je divne, nam hovoril vzdy konkretne cislo zataze na regulatori. a tiez ze kedy sa mame postavit a makat v stoji, fuj to bolo najhorsie

                  0 0
                • cvtracktor  

                  Asi blbej instruktor. Mě řekl, že jsem si naložil hodně a že mám ubrat. První hoďka pro mě byla docela pohoda. A žádnej borec na kole nejsem. Takže moc nechápu, v čem je problém. Ano je to o intenzitě, kterou si na kole nikdy nedám, takže to beru jako výborný doplněk. A nikdo mi nebrání jezdit dál na kole… Jinak jsem chtěl spíš tu hudbu, než žvásty, jestli to je k něčemu nebo není…

                  0 0
                  • Ondry  

                    Tak jestli to nebereš jako přípravu na cyklistickou sezónu tak jsou ti ty žvásty fakt k ničemu.

                    tady máš něco na frekvenci sice se ti to nebude líbit když posloucháš „písničky“ na E2 http://www.youtube.com/watch…

                    0 0
          • Martin  

            když uvážím, že v zimě by se měly jezdit objemy v nízké intenzitě kvůli budování ZDV, spinning mi pro cyklistu přijde jako dost kontraproduktivní zábava :)

            co mi říkali lidi na spin chodící, spin je dost o intenzitě. pochybuju, že by tam nechali někoho 2 hodiny motat ZDV :)

            to už raději běh

            0 0
    • Toman  

      Zdarec, myslím, že hudba se má poslouchat na koncertě, na stereu nebo ve sluchátkách. Určitě ne na spinningu. V tomto případě je hudba rušivý faktor. Chodíme s oddílem a se známými trénovat na spinnery. Jen nám tam netříská hudba a věnujeme se cyklistickým záležitostem. Po hodině na spinnerch hodinu v tělocvičně.

      Ale každý ať si sportuje jak se mu zamlouvá.

      0 0
      • Andreany  

        to Toman: Kam chodíte v Orl na spinning? Ať vím, kam v zimě chodit, dík.

        0 0
        • Toman  

          Zdar Andreany, vedu dvouhodinové tr. jednotky Cyklotren v objektu rehabiliťáku v Karviné 8. Hodina na spinnerech – bez hudby, nácvik techniky šlapání, rychlosti, dynamické síly, silové vytrvalosti atd. Pak hodina v tělocvičně – práce s vlastním tělem, cvičebními pomůckami se zaměřením na obratnost, sílu, rychlost, rovnováhu, zpevnění těla, protažení, uvolnění, dýchání. To celé během zimy s progresí.

          Chodí cykloturisté, maratónci, silničáři, fourkrosáci, sjezdaři, enduristi atd.

          Pokud mi písneš email, napíši ti více.

          0 0
    • Martin  

      co tohle

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co totok změny tempa atd. :)

      0 0
    • Karlíííík  

      Ahoj. Dělám lektora spinningu a musím Ti hnedle nepsat, že je to jiný, než cyklo-trenažér doma. Navíc, ehm, když mám hodinu, tak ty lidi motivuji neustálým povzbuzováním, hudbou, říkám jim přesně kdy co maj dělat…však jsi to sám zažil, když jsi jel jako klient. Doma to ale takhle dlouho dělat nebudeš…nebudeš se tak hecovat a přestane Tě to bavit. Mám to vyzkoušený. Ale je lektor a lektor. Někteří jezdí, že bych se uzíval nudou. Já jezdím divoce, frekvenčně, ale tak, abych naučil lidi držet tepovku. Pak jde o to, jestli doopravdy chceš si zamakat a dodržíš to správné „ze sedla“, nebo to ošulíš. :-)

      Hudbu dávám s jasným rytmem, dle toho, co jedu…kopec ze sedla, kopec v sedle, rovina…vše jezdím hodně frekvenčně.

      0 0
      • iron.hide  

        a mas aj nejake kratke pauzy? ved to sa neda frekvencne slapat furt 2 hodiny.

        0 0
        • Karlíííík  

          Jasně, že mám…jsou to roviny v sedle. Tam člověk jede jen na lehoučkou, prakticky nulovou zátěž, pro uvolnění svalů…a navíc jezdím s klienty jen 1 hod…přesně 47 minut. Zbytek věnuji strečingu. Já jezdím za sebou dvě hodiny, pokud někoho z lektoru zastupuji.

          Při mým stylu jízdy je hodina každý den akorát. :-) Baby těžké kopce nechtěj, protože pak jim rostou objemy stehen, takže dělám hodiny tak, aby měnily tuky na energii.

          0 0
          • Martin  

            47 minut? kolik z toho času je efektivní trénink jako takový? u normálního ježdění se bere cca 15–20 minut na zahřátí před výkonem a nějaký čas na vyjetí po výkonu.

            neber to jako rytí, snažím se ten spinning pochopit – lidi, které nám, kteří spin dělají, jsou na kole totálně marní a ujedu jim i já, což je co říct bo su lemra děsná :)

            0 0
            • cvtracktor  

              No a já zase viděl jednu, co dělala spinning 3× týdně a s kopcema si dokázala poradit dost dobře. A nebylo to na jediný jízdě, ale na cyklozájezdu.

              0 0
          • Delkim  

            Baby těžké kopce nechtěj, protože pak jim rostou objemy stehen

            to je stejná pitomost, jako když ženská v posilovně křičí, že ona se činky nedotkne, že ona nechce být samý sval jako nějaká kulturistka…

            kdyby ty slepice jen tušily, jak je těžké nějaké svaly skutečně vybudovat!

            a ty „masité“ nohy co některé i instruktorky aerobicu či spinningu mají, to nejsou svaly… ať si změří podkožní tuk, tam je zakopán pes

            ženské ty kopce nechtějí hlavně proto, protože to bolí

            0 0
          • Toman  

            Zdar a promiň za mou otázku. Ale zdá se mi absurdní " těžké kopce " na spinneru. Těžký kopec snad jedině venku v terénu, v přírodě při současném vlivu přírodních faktorů jako vítr, změny sklonu, hrbatý asfalt, lepivý asfalt, šotolina, tráva, kamení atd. A potom ještě ten kopec zvládnout technicky a bezpečně směrem dolů. Tedy Trénink různých druhů síl na spinneru ano, ale ne kopce.

            0 0
            • Karlíííík  

              Těžký kopec na spinnu je něco jinýho než kopec venku. Dej si se mnou hodinu, nebo ho jeď tak jak se na spinnu má a budeš hledat pár sekund v dvouminutovém šlapání, aby jsis ulehčil. :-D Když si přidáš poctivě zátěž a zadek za sedlo jak to jezdím já, tak uvidíš, že je to makačka a ucítíš svaly, o kterých jsi netušil že je máš…vím o čem mluvím, i já někdy kopec lehce šulím na lehčí zátěži. :-D

              0 0
              • Toman  

                Fajn, já nemám nic proti pohybové aktivitě jménem Spinning. Osobně vedu 13 let cyklistický mančaft, 12–13 let v zimě v tělocvičně a třetím rokem vedu pro své známé a svěřence lekce Cyklotrenu. Hodina pohybu na spinnerech. Ovšem v klidu, bez hudby, aby měl sportovec klid sledovat své pocity a reakce. Při hudbě či filmu to nejde. Prostě mysl a tělo musí být jeden celek a nelze to směrem ke správnému trénování separovat rušivou hudbou. Na spinnerech trénujeme různé druhy sil, rychlost, rychlostní vytrvalost, techniku šlapání, starty a rozjezdy pro bikrosáky atd. Pak hodina v tělocvičně. Všemožné cvičení s tělem a s pomůckami i na nářadí vycházející z jógy a tchaj tchi, zpevňovací, srovnávací, rovnovážná cvičení, úpolovky, cvičení ve dvojicích, ve skupinách, protahování, uvolňovaní.

                Takže sportovní trénink a pravidla zatěžování znám a vím, jak se tělo protestně ozývá po cvičení, kdy se zařazují klasické gymnastické a atletické prvky. Ale šlapat s nohama za sedlem jako zpestření ano, ale cyklistovi pro jeho specializaci úplně k ničemu.

                Byl jsem i na klasické hodině spinningu. Nevím, co si mám o tom myslet z pohledu trenéra cyklistiky. Jako pohybová aktivita ano, jako doplněk ano, jako trénink cyklistiky ne. Protože instruktoři spinningu nejsou trenéři cyklistiky a tudíž netuší, co vlastně cyklista potřebuje. Správná technika šlapání ani projev těla nad spinnerem, potažmo nad rámem se tam moc neřeší. Klienti šlapou zelí, klovají, mají špatně položené ruce, chybně napnuté paže, zátěže z pohledu tréninku cyklistiky nemají kontinuitu, neodděluje se rychlost od síly, mele se to všechno dohromady. Možná to někteří vedou jinak, já mám tuhle zkušenost. Jde totiž o Spinning, není to cyklistika. Proto to chápu a neodsuzuji, jak by to mohlo z mých řádků vypadat.

                0 0
                • Karlíííík  

                  Já to ani nebral od Tě jako odsuzování. A ani nesrovnávám cyklistiku a spinn. To nejde. Snažím se klienty učit na hodinách jak správně dýchat, rozložit síly a tepovku, jak kruhově šlapat. Ono je to totiž hodně o tom, jakej je lektor…sám jsi to napsal. Já se lidem věnuji maximálně, aby měli OK posed, by mi nespadli z kola, když jedou na lehkou zátěž a postaví se do pedálů pak v rovině ze sedla… . Snažím se je učit na dlouhodobou zátěž. Nepoužívám žádný jiný gymnastický prvky navíc ve spinnu, jak to zaváděj některý centra. To je totiž pak jiný styl a někteří klienti ho nemusí…navíc, zbytečně ruší pak soustředění se na to kruhové šlapání a techniku.

                  Spinning je pro mne zábava a hlavně DOPLNĚK sportovní. Tak stejně by jsme mohli řešit i další doplňky…dělám i lektora Aqua-aerobiku.

                  0 0
                  • Toman  

                    Tak to ok, máš svůj styl a snažíš se ty lidičky něco naučit. Jak jsem psal a jak říkáš i ty, Spinning je svá disciplína. není to cyklistika. Na Spinnig chdí povětšinou ženské. A tap i některé jezdí i na kole. To je všechno správně. Horší by bylo, kdyby braly drogy. Na spinningu se tělo adaptuje na zátěže typu krátký kopec a ta holka pak i slušně vyjede krátký a prudší kopec. Na asfaltu ano. V terénu už má problém, protože to vyžaduje i jinou techniku šlapání, přenášení těžiště ( sezení na špičce sedla v prudkých stojkách ), manévrování v kamenitém výjezdu atd. Ale tyhle hoilky nevyjedou dlouhý alpský kopec, tedy vyjedou, ale s problémy. To už je jiná cyklistika. A už vůbec neumí jezdit dolů z kopce. A cvičení ve vodě je super, je to opět typ cvičení z oblasti rehabilitace. Tomu se věnuj.

                    Já vedu hodiny na spinnerech přímo pro potřeby cyklistů a spolu s tělocvičnou máme parádní 2 hodinovou tr. jednotku.

                    Jestli lidi šlapou špatně, tak to hned poznáš na lehkém převodu. Na vyšší kadencií začnou nohy trhat, zadek nadskakuje, klovou, výraz mají až příliš soustředěný a to vše značí, že nemají oddělenou horní část těla od nohou. Ruce jim nechám pouze opřít malíkovými hranami uprostřed řídítka – to je nestabilní pozice a to odhalí chybné šlapání. Venku na kole pak podobně, a lze použít práci pouze jedné nohy a hned vidíš, jak kolo škube – to je nekvalitní práce nohy a špatné držení horní části těla – přenáší se setrvačnost horní části do nohou. Ale i toto všechno je na dlouhé psaní.

                    0 0
            • Karlíííík  

              Těžký kopec na spinnu je něco jinýho než kopec venku. Dej si se mnou hodinu, nebo ho jeď tak jak se na spinnu má a budeš hledat pár sekund v dvouminutovém šlapání, aby jsis ulehčil. :-D Když si přidáš poctivě zátěž a zadek za sedlo jak to jezdím já, tak uvidíš, že je to makačka a ucítíš svaly, o kterých jsi netušil že je máš…vím o čem píšu, i já někdy kopec šulím na lehčí zátěži. :-D

              0 0
      • terkad  

        V tom mám problém, na spinningu s lektorem (navíc ten výhled fakt stál za to :-)) jsem to vydržela a trénink odšlapala, hodinka utekla rychle. Doma chci po dvaceti minutách vyskočit z okna. Zkoušela jsem hudbu, zkoušela jsem seriály, prostě trpím. Nějak to ještě budu muset vykoumat, protože táhnout se někam přes půl Brna na lekce, hodinku šlapat a zase domů se mi nechce, to mi stačí skrz volejbal, který doma opravdu nemám šanci nasimulovat :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.