• zefl

    Ahoj,

    chtel bych kolo nejaky univerzalni (HT), lepe receno abych mohl jezdit po stezkach, ale svezl se treba i trochu z kopce. Po cteni jsem se dostal k tomu ze asi 27,5 bude lepsi volba oproti 29 a to hlavne kvuli ovladatelnosti.

    Za barakem mam dualovou trat, nevim jestli je to uplne vhodne se na takovem kole obcas sjet dolu. Nemam s kolem moc zkusenosti (motorka).

    byl jsem se podivat v obchode a celkem se mi libilo http://www.cyklohobby.cz/…50-blac-blue

    mozna neco takoveho : (http://www.teamsport.cz/…kost-ramu-l/)

    ale po konzultaci mi bylo doporuceno radeji v predu 2 tacky, a v radach a modelech komponentu se moc nevyznam.

    Prosim o radu jestli se mam rozhlizet po takovem kole nebo volit radeji jine nebo lepe vybavene.

    Popripade doporucte co by jste volili vy za 25t, se stavbou nemam zkusenosti ale take si necham poradit.

    180cm 80kg

    Moc dekuji za rady

    J

    0 0
    • lunochod  

      Co je na 29 neovladatelnýho? :-)

      0 0
    • palo7  

      obě kola jsou použitelný

      0 0
    • honza1982  

      V této cenové kategorii vždycky bude něco, pro co bude muset cyklista trošku smutnit. V tomto případě brzdy, náboje a našly by se další věci. Ale v globále jsou to za ty peníze dobré kola.

      0 0
      • zefl  

        Spis me zajima jestli ma cenu porovnavat a resit nejake komponenty nebo jsou kola ktere jsou na tom lepe.

        Nevim jak jsou na tom treba predni vidle brzdy atd. v podrovnani s jinejma

        0 0
        • honza1982  

          Těžko najdeš kolo komplet xt s foxem a lehkými koly za 25.000. Stavbou ušetříš. Ty kola v odkazech špatné vidlice nemají, RS gold i Fox jsou fajn za ty peníze. Brzdy vyměníš později. I ty co tam máš na běžné ježdění stačí. Náby taky můžeš vyměnit časem. Dívej se, aby základ byl fajn, kolo se ti líbilo a aby mělo rozumnou váhu. Potom už můžeš v budoucnu investovat.

          0 0
          • zefl  

            Tak fajn zkusim zajit do nejakeho obchodu jestli me nechaji svezt na 29 a na 27,5 tak jak tu pisete asi bude lepsi si to vyzkouset.

            Naboje je treba hodne resit ? V brzdach ve vysi rade je velky rozdil.

            Kdyz bych si nechal kolo sestavit tak bych tyhle veci mohl poresit (lepsi naboje a brzdy) ± a za stejnou cenu?

            0 0
            • palo7  

              při stavbě můžeš řešit co chceš, někteří stavitelé i kola zaplétají, ale to se vyplatí až u dražších kol. Jen samotné kvalitní kola jsou pak okolo 10.000.

              Brzdy od Deore výše asi ani moc nepoznáš rozdíl.

              Do 25.000 by mělo být postavené kolo na vzduchové vidlici, min. komplet na Deore a se slušnýma kolama, kvalitní pláště apod. A ty sám si můžeš určit čemu dáš na úkor ceny při stavbě přednost. V obchodě většinou i drahém kole jsou slabší brzdy, a dost špatné kola a namašlený zbytek

              0 0
            • honza1982  

              Jak píše Palo7. Brzdy od deore verze můžeš vzít. Ty brzdné účinky jsou ve vyšších řadách podobné. To ale neznamená, že ty 447 ti nebudou brzdit. Budou. A pokud nejsi nadšenec, tak ti nějakou tu sezónu i poslouží. Ovšem za více peněz, více muziky.

              Ráfky, výplet a náboje je třeba řešit. Co řešit na kole, když ne kola :). Lehčí kola + dobré náboje < těžší kola + slabší náboje. Ale to už by zase byla diskuze na dlouho. Jaký náboj, jaký ráfek, čím vyplést.

              Nejdřív se rozhodni, co chceš za velikost. Od toho se to odvíjí. Na 180 cm může být 27,5" i 29". Já bych volil 29". Ale je tu spoustu příznivců a spoustu odpůrců. Je to momentálně módní trend. Tak se rozhodni. Až se rozhodneš pro velikost, dívej se na kolo se slušnou vidlicí a dobrou vahou. Před slabšími komponenty musíš přivírat oči, když je investice 25.000.

              Ale stejně jako Palo7 bych ti doporučil si nechat kolo postavit a vybrat si lepší to, co ty sám preferuješ a ušetřit tam, kde ty sám chceš.

              Pokud chceš kolo z prodejny, musíš hledat. Mě se za cenu do 25.000 líbí třeba rok starý rascal.

              http://www.kubicasport.eu/…enacierna-xl?…

              Osazení je za tu cenu slušné. Vidlice (ačkoliv o ní není moc napsáno, tak má velmi dobré recenze) taky ujde. Brzdy deore. Váha 12,2. Takže s menšími úpravami se dostaneš pod 12kg, což je už za tuto cenu krása.

              0 0
    • šimlos  

      Nevím odkud jsi ale můžeš zkusit místní stavěče, pokud bych mohl vrátit čas o cca 20 let zpět a bylo by v tý době BF i stavěči, tak to udělám :-) Řešil bych to s jedním člověkem, ten by mě postavil kolo na míru a levněji než v obchodě a ušetřil bych si spoustu pokusů a následných zklamání. Staví tady Scalar a Maajkee, data najdeš v profilech. Pokud jsem někoho opomenul, omlouvám se.

      0 0
    • zefl  

      A jaky mate nazor na prevody 2×10 vs 3×9

      0 0
      • Jakobo  

        O tom se tady hodne psalo a nema smysl vychvalovat ani jedno. Ja jsem treba fanda 3×9, tim ale netvrdim, ze to bude idealni i pro tebe. Nejlepsi vyzkouset a udelat si sam predstavu, pripadne si vsimnout, jake jezdis nejcasteji prevody.

        0 0
      • lunochod  

        určitě 2×

        0 0
      • Smazaný účet  

        určitě 10

        0 0
        • zefl  

          do terenu je to pry lepsi

          0 0
      • honza1982  

        Je to jako se ptát, jestli máme blondýny nebo brunety nebo jestli radši dole oholenou nebo na ježka :D. Každý má rád to svoje.

        0 0
    • zefl  

      jeste nejake rady ohledne ramu

      0 0
    • zefl  

      Domluvil jsem se se Scalarem a nejak to poskladame

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce