hrudní pás Polar - minimální životnost

31 nepřečtených
  • tomaschek

    Zdravím všechny uživatele látkového hrudního pásu Polar WearLink. Používám jej s cyklo sportesterem Polar CS 500 a životnost je doslova tragická. CS 500 mám 2 roky a za tu dobu už jsem vystřídal 6 hrudních pásů. Je to pořád stejné – pás funguje naprosto bezchybně cca 3 měsíce, což je u mě do 100 tréninkových hodin, a pak začne házet chyby – jedu třeba ustálené tepy kolem 160 a najednou mi tam začne skákat 220, 55…

    Chyba není ve vysílači tepů ani v přijímači, protože po výměně za nový pás zase vše nějakou dobu funguje naprosto bezchybně. Je fakt, že se hodně potím, ale to je snad při sportování normální a nemělo by to omezovat minimální životnost pásu od tak renomované firmy.

    První pásy jsem nepral nijak často, teď už je po každém použití opatrně v rukou vyperu ve vlažné vodě, žádná pračka. Ale tak i tak je vliv na životnost hrudního pásu minimální – cca 3 měsíce užívání a pak rychlá smrt…

    Máte někdo podobnou zkušenost? Už mi došla trpělivost a poslední dva pásy (už objednávám vždy po dvou, abych nezůstal bez pásu, když první použitý přestane fungovat) budu reklamovat u prodejce, potažmo dovozce. Pokud se stejná vada objevila u šesti kusů, není to náhoda, ale vlastnost výrobku, který vzhledem k ceně 500 Kč za kus nepovažuji za spotřební věc. Minimálně rok používání by dle mého názoru měl vydržet.

    Pro zajímavost – v roce 2004 jsem koupil sporttester-hodinky Polar s hrudním pásem z plastu. Baterka je tam napevno a když doslouží, řeší se to výměnou pásu, kterou Polar částečně dotuje oproti standardní ceně nového pásu. Tyto hodinky používám celkem pravidelně pro běh, plavání a další sporty. Po deseti letech užívání hrudní pás stále bezchybně funguje…

    0 0
    • jonti  

      Tvuj pot asi neni kompatibilni s tim pasem. Mne vydrzi tak 3–4 roky. Pri nasazeni ho musim namocit, jinak moc nefunguje. A po kazde jizde oplachnu elektrody vodou.

      0 0
    • Breakpain  

      Mam pocit, ze budes muset menit znacku … o tomhle jsem slysel i v jinych vlaknech. Pouzivam Garmin, co 5–7 noseni peru v pracce (dle navodu). Potim se jako prase a po 100h stale jako novy a fce korektni, uvidime co dal…

      0 0
    • Tina  

      Mám tento pás viac ako 3 roky. Okrem výmeny baterky nepotreboval iný servis. Po tréningu neperiem vo vode iba utriem vlhkou handričkou a potom suchou. Potom ho prevesím napr. cez riaditka bajku.

      Ako si pás nasadzuješ? Zapínaš si ho na hrudi, alebo už zapnutý obliekaš ako trenírky? Pri enormnom naťahovaní pásu (napr. pri spomínanom obliekaní pásu) sa porušia snímacie elektródy a pás je zničený.

      0 0
    • Hrubiduk  

      Ahoj, mám tento pás od roku 2007 (pokud se nepletu) na S725X. Kromě výměny baterií a sešití toho látkovýho očka drží. Používám poměrně často.

      Není třeba problém ve statické elektřině, což se tu na fóru už řešilo? Já s tím zkušenost nemám, ale někomu statická elektřina ve fčním prádle toto dělala. Vyřešil použitím Perwoll 1l Sport & Active gelu.

      Když si zadáš ve hledání „statická elektřina“, ty vlákna ti vypadnou.

      Je to jen tip, jak říkám, stejný tepák používám 7 let bez podobných problémů (průjezd pod dráty vys. napětí tepy zvyšuje taky, ale toto není ten problém…).

      0 0
    • Josef Panek  

      Tenhle starej typ mi vydržel ± 2 roky, řekněme nějakých 700 – 800 hodin a pokud si dobře pamatuji, s jednou výměnou baterky. Ten nový typ ± to samé, ale je nutno se o něj starat pečlivěji = po každým švihu vyprat (ručně) a potřebuje taky trochu víc utáhnout.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Asi jsi nějaký atyp. :)

      Tenhle pás mi vydržel snad pět let. Běžně kolem 700 hod ročně. První rok jsem na údržbu kašlal, ale pak jsem ho po každém použití vypral buď se mnou ve sprše nebo alespoň v umyvadle pod tekoucí vodou. Bez saponátu, pouze voda. Polar jsem pak prodal a pás fungoval pořád dál.

      0 0
      • tomaschek  

        Zapínám až na hrudi, po každém použití jemně vyperu v ruce v umyvadle nebo ve sprše a nechám vyschnout. Před použitím navlhčím elektrody. Statická elektřina by to být mohla, vozím Moira spodní triko, ale proč by to začínalo dělat vždy až po 3 měsících bezproblémového provozu?

        0 0
    • xshreck  

      Já mám taky nějaýho takovýho polárníka, semnou má cca 400h za letošek a funguje. Jen jsem musel dát jinou baterku.

      0 0
      • xshreck  

        Jde tenhle pás nějak rozepnout když jsme u toho? :-D

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Jde, jsou tam obyčejné cvoky. Přidal bych ti fotku, ale nejde mi to tady přidávat.

          Ten plastový kousek, u kterého to držíš, tak za něj zatáhni směrem od vysílače. Jakoby směrem k sobě, když to budeš mít na sobě.

          0 0
          • xshreck  

            Já to zkoušel několikrát, akorát mě bolej prsty a mám strach že to zlomím :-//// já se do toho soukám zespoda :-D

            PS: už tj popraskaný, nevím jestli jsem to udělal teď, nebo to bylo :-/

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Tak zkus ten druhý. Teď si nejsem jistý, ale buď to šlo pouze na jedné straně nebo na obou.

              0 0
        • Tina  

          Rozpojiť to ide na oboch stranách. Sú tam cvoky + také zarážky aby sa to netočilo. Ešte by ma zaujímalo ako si to obliekal doteraz. Asi budú tie spoje pekne zaoxidované od potu :) Skús najskôr nastriekať konkor alebo WDčko a počkaj 10minút a skús rozpojiť.

          0 0
    • vsn  

      jsem na tom podobně :) odešel mi Garmiňáckej tak jsem koupil od Polaru a ten mi fungoval do doby než jsem se zpotil :) teď mám gumovej a je klid.

      Garmin i Polarudělaly nový – který by měly vydržet dýl … garmin má dokonce 3 kontakty.

      0 0
    • ememem1  

      nechcem byt sprosty ale skusil si vymenit baterku? je to dost typicky prejav nie len pri polare

      0 0
      • tomaschek  

        Baterku jsem měnil za 2 roky minimálně 3×. V tom to nebude. A když přecvaknu vysílač ze starého pásu na nový, vše funguje zase čtvrt roku absolutně bez výpadků. A pak to začne znovu blbnout.

        0 0
        • Josef Panek  

          Taky pozor na baterky. Nějaký ty levný jebky v blistru (GP?) jsou úplně k ničemu. Sony, Panasonic. Mluvím o konkrétním použití pro Polar.

          0 0
          • tomaschek  

            no to nevím, zrovna značka GP vyhrává většinu testů před předraženými Sony, Panasoniky, Duracelly… U každého typu baterky volím vždy GP, pokud je v nabídce, a mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti

            0 0
            • Josef Panek  

              Nevím, testy nesleduji. Mluvím o vlastní opakované zkušenosti. Vyzkoušení tě bude stát pár korun.

              0 0
        • ememem1  

          tak 3 batekry za dva roky ak ho pouzivas cca 400h/rocne neni az tak moc. ale jasne, moze to byt ine ale zas ze by boli az tak kazive…

          0 0
      • tomaschek  

        Takže jsem volal do autorizovaného servisu a už se dělá nový model SOFT, která má elektrody potažené vodivou gumou a nedochází tak k oxidaci kontaktů způsobené potem. Životnost údajně minimálně 2 roky, to bych byl fakt spokojený…

        Už to, že v popisu téhle novinky přiznávají oxidaci kontaktů potem u předchozího typu, svědčí o tom, že nejsem jediný, kdo měl u starého typu problémy s životností.

        POPIS PÁSU SOFT:

        "Elastický popruh Polar Soft Strap nahrazuje popruh původně používaný nebo dodávaný k všem vysílačům typu WearLink.

        Inovovaný popruh zaručuje vyšší životnost, snímací elektrody jsou potaženy vodivou pryžovou vrstvou a jsou tak ochráněny vůči korozí způsobující pot. I tak je však doporučeno provádět údržbu popruhu po každém použití, vždy je nutné odepnout vysílač od popruhu, elektrody je nutné omýt a vysušit.

        Popruh se u všech pásů rozepíná na boku, vysílač je připevněn dvěma „cvočky“.

        Obvyklá životnost je při denním použití 2–2,5 roku. Poté je nutné obvodový pás nahradit. Vadný pás (elektrody) se projevuje nejčastěji tak, že hodnoty TF jsou abnormálně vysoké, kráTce po tom dochází ke ztrátě komunikace vysílače a přijímače. Nic na tom nezmění ani výměna baterie, což je první krok, kteří uživatelé používají."

        0 0
        • tom xtr  

          Tak WearLink mám teď cca 3 roky a je pořád OK. Po použití ho jen umyju, před použitím navlhčím elektrody. Jinak dá se nechat i přeměřit vodivost toho pásu, když chceš mít jistotu.

          S předchozím starším pásem stejného provedení už mám problémy s výpadky = na vyhození.

          0 0
        • MlokCZ  

          Ten nový SOFT vyzkoušej. Jak jsem psal níže, tak už mám jeden doma, ale ještě dodělávám starý kousek, takže tak rychle nezkusím.

          A jsi ideální tester na ověření, zda výdrž nového typu bude opravdu delší.

          0 0
          • Tina  

            Mám aj ten nový SOFT pás. Avšak cca po roku sa mi rozlepil v mieste upínania. Rozlepila sa tá časť, ktorá tvorila očko a nasúvala sa do pracky. Takže som bola trochu sklamaná. Snímač som teda odopla o používam ho na starom páse, ktorý už niekoľko rokov bez problémov používam.

            0 0
    • vysmátej bajker  

      kdyby ho chtěl někdo vyhodit(pás na cvoky) prosím dejte vědět poprosil bych o něj na pokusy.

      0 0
    • MlokCZ  

      Wearlink pásy měly vždy mizernou životnost. Je to dost invidividuální, ale bída to je v každém případě.

      Já mám už asi 7 kousek. Je to ale za o dost delší dobu, více let. 400 hodin mi vždy vydrží, možná o něco více.

      Pračka mi spíše pomůže. Nejdříve peru jen pod tekoucí vodou, když začne blbnout, tak ho dám do pračky a většinou to na chvíli ještě pomůže (ale už ne na moc dlouho).

      Teď jsem kupoval nedávno nový (asi 2 měsíce zpět) a má přepracovaný materiál, který by právě měl vydržet výrazně déle. V reálu zatím neotestováno (za 2 měsíce bych to jednak nestihnul vyzkoušet, jak moc vydrží a pak ještě dodělávám předchozí kousek staršího typu).

      Ty plastové (starý typ) vydrží o hodně déle, ale zase je mnohem méně pohodlný (pro mě určitě) a někomu ani nefunguje (manželce ani nefungoval ani při větším utažení, jak se hůře přizpůsoboval tvarem, Wearlink ji funguje bez problémů).

      Pokud už jsi neměl z poslední objednávky ten nový typ, tak vyzkoušej. A můžeš pak reportovat jeslti to je opravdu lepší nebo ne.

      0 0
      • mrozu  

        Nový typ je nesrovnatelně lepší, vozím ho už cca půl roku (něco přes 300 hodin) a zcela bezproblémů, peru ho výjimečně a vlhčit se taky nemusí. Ten starý po téhle době už blbnul a aby vůbec fungoval, musel jsem ho před jízdou prolít vodou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.