hravější HT (120mm) - agang leon 8.27?

6 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravím,

    chtěl bych se Vás zeptat, zda li má někdo zkušenosti s letošním Agang Leon 8.27, případně jiným 27,5" hravějším HT.

    Chtěl bych kolo na pohodový ježdění mimo silnice, ale na běžný polní cesty mi přijde full naprosto zbytečný. Naopak na občasný lesní ježdění to na delším HT se 100mm nebylo úplně ono, tak by mě zajímalo, zda-li je vhodná cesta v kombinaci HT a 120mm, kterých je skutečně málo. Vlastně jediný HT se 120mm co jsem sehnal, je agang a kona shred.

    Kombinace širokých řidítek, krátkého představce a 120mm mi přijde jako optimální řešení pro pohodový ježdění bez závodních ambic.

    Na druhou stranu za podobné peníze má solidní gemoterii napšíklad i letošní canyon grand canyon, ale ty dělají pouze 29", který nechci.

    Nevíte jestli bude letos ještě možnost někde kola agang testovat?

    Anketa: Koupit agang leon?

    ano
    3x
    50%
    0 0
    • becis  

      A co zakoupit fulla 120/120? Nějak jsem nepoznal moc rozdíl oproti HT 100mm v rychlosti a akceleraci, nezdá se mi že by to bylo o tolik horší. Ovšem full je mnohem pohodlnější a dá se s ním pustit i do terénu na který bych si na HT netroufl. Obě kola viz. profil.

      0 0
      • Carloss  

        ty řeči to tom, že na HT se nedá jezdit v terénu mě baví :) jinak 120mm vidli mají i gangsta 26" jinak zas takovej rozdím jestli máš 100 nebo 120mm vepředu není

        0 0
        • becis  

          celkem by mě zajímalo kde jsi z mého příspěvku vyčetl, že se na HT nedá pustit do terénu? ;)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Vím že není až takový rozdíl ve vidli, ale v geometrii rozdíl bude. Většina fullů kolem 120mm je stavěná spíše jako XC, tudíž jsou delší. Leon/Gangsta mi přijde kratší, více trailově střiženej.

          Když to srovnám s ghost ASX 4900 (130/120mm za 30tis) přijde mi ta geometrie taky spíše delší, kolo bude minimálně o 2kg těžší na horších komponentech (i když nevím jaký je rozdíl mezi vidlicema RST F1 a RST Aerial Air), ale každopádně sram 2×10 se mi líbí více).

          Celkově mi vychází rozumnější volba právě nějaký HT s kratší, hravou geometrii než full, který bych stejně zřejmě nevyužil.

          0 0
          • šlapatko  

            Nazdar, mám gangstu v 26ce. Zatím nej pevný rám co jsem jezdil. Je to hravé kolo a jde krásně za pedálem. S 27,5 neuděláš chybu, jen bude krapec těžší. Můj není žádný drobek, má 12kg. Váha by šla v pohodě pod 11kg, mám ho lehce nadimenzovaný :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.