• ¨MZ

    Jezdíte tudy někdo z vás? Zajímalo by mě, jestli je sjízdná ta hřebenovka po žluté do Hředel, jel jsem tam asi před pěti lety a nic moc, spousta popadaných stromů, od té doby jezdím spodem po červené. Nezlepšilo se to tam za tu dobu? Nechce se mi to zkoušet a případně opět vláčet dva kilometry kolo na rameni :-)

    No a taky jsem si po dlouhé době zkusil sjezdík do Točníka po červené, je hezkej, akorát že ty tři nejtěžší metry jsem nedal, na tom mym chrtskym HT s vystrčenou sedlovkou až do nebes jsem si nejak netroufnul :-) Jezdíte tudy taky někdo?

    0 0
    • PKQ  

      jel jsem tam loni na podzim a dost špatný…

      0 0
      • chengshuyan88  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • chengshuyan88  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • karliner  

      Žlutá celkem jde, sem tam sesednout musíš, ale je to lepší, než bývalo (anebo jsem si zvykl) :-))). Sjezdík do Točníka jsem několik let nezkoušel kvůli velkému počtu pěšáků, za případná mrzení mi to nestojí.

      0 0
      • ¨MZ  

        Tak někdy tu žlutou zkusim. Ten sjezd bych taky nejel, když tam jsou lidi, byl jsem tam až někdy v šest, to už je hrad zavřenej a lidi žádný.

        0 0
    • fousek  

      Co se tyce stromu pres cestu tak je to hodne dobry, myslim ze jsou tam 2, ktery jdou v pohode prejet a ten velkej kmen co se vzdycky prenasel je taky pryc. Jediny co je blby ze na nekterejch usecich cesta zarostla krovim tak ze neni videt na cestu, ale to se ted na podzim urcite vylepsi.

      Jinak sjezd do Tocnika po cerveny je ted zadarmo, uz tam neni ani ten strom v zatacce, lidi malo, byl sem tam 12.9.2010

      0 0
      • ¨MZ  

        Máš pravdu, sjezdík dolů od hradu po červený je v pohodě, jenom nesmí být člověk moc pos… a pustit to tam :-) Na videu to ale vypadá, že by to šlo sjet i na silničce :-)

        Hřebenovku po žluté jsme nestihli, je už brzo tma, tak snad příště.

        0 0
    • BB  

      Žlutou hřebenovku jsem jel letos v létě. Popadaných stromů tam moc není, hádám tak jeden dva, jednou se přenáší skalka, takže dobrý. Za půlkou jsou dvě zarostlý části křovím. Chystal jsem se tam s mačetou, ale bohužel ten den, kdy jsem měl čas tak pršelo. Tak to prosekám až příští rok o dovolené. Tu žlutou hřebenovku považuji za jeden z nejlepších trailíků na berounsku. Letos jsem si udělal takový královský trail. Začíná to Vraní skalou dolu po žluté (luxusní technický sjezdík), na křižovatce se zelenou vzít zelenou do prava a po ní až na silnici Svatá Kublov. Po ní asi 100 m směr Kublov, pak doprava na lesní cestu, která tě vyvede na Velíz. Z Velízu po žluté (pěkný sjezdík). Potom do leva na Kublov, projet Kublovem na žlutou a je to skvostný singlík do Tichého údolí. Dvakrát se kousíček přenáší, pozor, kameny kloužou jak namydlený. Z Tichého údolí pořád po žluté na Březovou a tam zelenou do Točníka. Klasicky až na hrad a tam tu diskutovanou žlutou hřebenovku. Takhle jak jsem to popsal je to srovnatelné se singlíky v Livignu (no trochu s přimhouřenýma očima :-).

      0 0
      • prvniodkonce  

        tak tam se takhle vydam, diky za tip :)

        0 0
      • fousek  

        Ooo tak to zni luxusne, casti tyhle trasy znam a vim ze je to super jezdeni, takhle pospojovany to bude nejvic nejlepci

        0 0
      • karliner  

        Moc pěkný okruh, osobně bych ho trochu vyšperkoval vynecháním Velízu a po žluté z Kublova bych jel jen na začátek Údolí Ticha a vzal to po cestě nahoru směrem k silnici Březová – Kublov, tu přejel a po lesní cestě pokračoval až k rozcestí se zelenou, ostře doleva a pěkným sjezdíkem po zelené do Březové a dále, jak jsi psal.

        0 0
        • Sipal  

          Což se dá ještě vylepšit tím, že se nesjede až do Březové, ale dole na konci sjezdu na T křižovatce se jede doprava pryč ze zelené a hned zas doleva, sjezdíkem roklí k rybníku pod Bzovou, v Bzové doprava kousek po silnici a hned za zatáčkou první polňačkou doleva do lesa a jet lesem až na červenou a po ní do Točníka.

          0 0
          • karliner  

            To je pravda, ale to už jsem se neodvážil popsat, páč bych se do toho zamotal :-)

            0 0
            • ¨MZ  

              Díky hoši za tipy, určitě to projezdim jak píšete, vždycky na podzim už nevim, kudy bych jezdil, všechny svoje trasy projetý.

              0 0
      • newbie  

        projel jsem v neděli :-) a super, dík

        vzal jsem gps trasu, zkusil jsem ji rozšířit částečně podle karlinera a Sipala a dal jsem to na cykloserver – takže kdo to tam zná, nakoukněte a kritizujte, sím… vítám náměty na úpravy :-)

        0 0
        • BB  

          co Niner RIP, jak mu trasa šmakovala ? Ve Svatý bydlíš, nebo jsi tam jenom dorazil autem ?

          0 0
          • newbie  

            :-) no tak (zatím?) jsem rozhodně limitujícím faktorem já, ne bike… a je super, ale je to první full a před ním jsem dlouho nejezdil vůbec, tak nemůžu poskytnout žádné kvalifikovanější výčty vlastností a předností

            do svatý autem, bydlím na p6, takže přes týden většinou tady kolem – šárka a oba břehy vltavy (jsem taky využil tvých popisů sjezdů, dík), víkendy autem do brd, na křivoklát, kokořín apod…

            0 0
            • BB  

              Tak to máme stejný rajóny, bydlím v Líbeznici, takže oba břehy Vltavy od ZOO až po Kralupy a chatu mám ve Žloukovicích, takže Křivoklátsko křížem krážem. Někdy bychom mohli domluvit společný švih a se synem byste si mohli vyměnit zkušenosti ohledně Ninerů.

              0 0
        • Sipal  

          Prosimtě, jak vypadá ten úsek mezi Hředlema a rozcestníkem Na Hřebeni? Je tam normální cesta, nebo jen louka?

          0 0
          • newbie  

            :-) to brzy zjistím…

            tenhle kousek jsem nejel, naklikal jsem ho tam dodatečně, protože někdo (možná dokonce ty?) tady někde psal, že ta zelená dolů od rozcestí by mohla být zajímavá. kreslil jsem to nad topo3pro a cesta tam (nakreslená) je, ale nakolik je „normální“, se musí vyzkoušet

            0 0
            • Sipal  

              Ta zelená je pěknej sjezdík, to určitě jo, jen právě nevím, jestli se tam z téhle strany dá dostat jinak než po silnici přes Knížkovice. Z druhé strany je to pěkné po Hřebeni, k tomu sjezdu přidá dalších výškových 50m (a doporučuju to i opačně, z údolí až na Hřeben, je to docela výživný). Jinak k té trase dvě věci. Nějak mi nesedí ten sjezd od Vraní skály, ten by měl vést celou dobu po žluté, až dolů. To jsi taky naklikal, nebo to je reálná trasa? Ale možná nesedí mapa s reálem, ta žlutá pokud vím takhle nekličkuje. Druhá věc, západně od Březové jsi to na tu zelenou vzal moc brzo a připravil ses o pěkný sjezd – když se podjedou dráty, je po chvíli zatáčka doprava do kopce (tam jsi jel rovně) a až na kopci se uhne takovou nenápadnou pešinou doleva na zelenou.

              0 0
              • BB  

                sjezd z Vraní skály stoprocentně nesedí se žlutou značkou na mapě a to ani na Topo, ani na Shocartu.

                0 0
              • newbie  

                :-) dík za připomínky…

                sjezd z Vraní skály je naklikaný podle GPS záznamu, takže by měl odpovídat realitě – jak psal BB, nesedí to s mapama (což se stává docela často)

                to „západně od Březové“ jsi myslel takhle nějak? jako vyjet nahoru a po zelené zpátky dolů? tu „nenápadnou pěšinku doleva“ jsem odhadl, na mapě není

                0 0
                • Sipal  

                  Podle mě spíš až takhle, ta pěšinka je normálně turistická zelená, která odbočuje z té velké cesty. Akorát je ze začátku trochu zarostlá, ta odbočka se dá na kole lehce přehlídnout. Na mapách kupodivu není ani ta velká cesta, takže ti to nenaklikám, ale teď už bys to měl trefit.

                  0 0
                  • newbie  

                    jo takhle – po tý „velký“ (na topomapě je) až na zelenou. už je to jasný, dík :-)

                    jo a „po Hřebeni“ myslíš tu modrou od rozcestí Na Hřebeni po rozcestí Vraní skála? a „z údolí na Hřeben“ ta růžová čárkovaná na sv od rozcestí V Potocích? se to pokusím nějak smysluplně propojit

                    0 0
                    • Sipal  

                      Po Hřebeni vede ještě jedna cesta – není na mapě, je to téměř opravdu po hřebeni, lehce vlevo (je tam teda i cesta vpravo, ale ta je horší) a pak přejede hřeben a tak různě se tam motá. Vyjedeš přímo na modré. Jedeš to jak píšeš od rozcestí V Potocích nahoru.

                      0 0
                      • newbie  

                        :-) dík, jsem si tam teda přidal další smyčku od rozcestí V Potocích – vypadá to teď trošku zamotaně :-) přes víkend projedu

                        0 0
    • karliner  

      Několik (4) minikmínky přes hřebenovku leží, všechny jdou v pohodě přejet, sesednout je třeba při přelézání starého kmenu (těsně po nájezdu na žlutou směrem od hradu), jinak vše OK.

      0 0
      • ¨MZ  

        Včera jsem se na tu žlutou konečně taky dostal, je to docela fajn trasa, lepší než spodem po červený. Přes ten starej kmen jsme to taky nesli, jinak se to nechá všechno jet, párkrát jsem si teda šlápnul, bylo tam ještě docela mokro a klouzalo to. Ty úseky s roštím snad ani projet nejdou, mám rohy a vždycky se mi to tam zamotalo do větví :-) Ke konci před Hředlema je pár kratších moc pěknejch sjezdíků, v tom posledním byly přes cestu nějaký větve porostlý mechem, tak jsem je odtahal, aby se to nechalo všechno sjet bez zastavení.

        0 0
    • Sipal  

      Nevím, jestli maliní od léta samo chcíplo nebo jestli ho někdo vysekal, každopádně hřebenovka je aktuálně bez problémů průjezdná. Všude je plno listí, nejsou moc vidět šutry. Napoprvé mě to dostalo v tom posledním sjezdu, ale napodruhé jsem ho dal, aspoň to člověka donutí moc neřešit a jet.

      0 0
      • BB  

        zase se potvrzuje pravidlo, že problémy mají tendenci řešit se samy. Já to chtěl v létě vysekat mačetou, pak jsem se tam kvůli dešti nedostal a hle, vyřešeno :-)

        0 0
    • newbie  

      :-) to dám eště sem, kdyby se někdo chtěl přidat:

      zítra 9:30 ze Svaté, trasa Vraní skála, Velíz, Tiché údolí, Bzová, Točník… krásný singlíky a sjezdíky. třeba nějak takhle

      sestava zatím 3×29", rychlost rozhodně nechrtí… v případě hezkého poprosení můžu asi nahodit thůle a nabrat ještě člověka na kulaťáku

      0 0
      • BB  

        škoda, že jste taková ranní ptáčata, jinak bych se určitě přidal

        0 0
        • newbie  

          ale tak to zkus… :-) máš v noci hoďku k dobru, 9:30 je samozřejmě nového, neletního času

          0 0
      • Sipal  

        Příště kdyžtak piš víc dopředu, přidal bych se. V okolí Svaté můžu skoro kdykoliv, když to budu vědět včas.

        0 0
        • newbie  

          my to tentokrát vymysleli fakt až v tu sobotu večer – ale hřebenovka od Točníku, sjezd od Vraní skály i Tiché údolí se mi moc líbí, takže pokud bude počasí, určitě ještě vyrazím(-e)

          :-) a rádi tam projedem i něco nového, když nás jako (předpokládám) místní provedeš… až naplánujem, dám sem vědět

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.