Hovada v potoce a jiné aprýlové story

56 nepřečtených
  • chodec

    Tak po včerejší vyjížďce s Lukou, Habibem Midlanderem (ještě jednou díky – synek vám bude vděčněj že jste mu dovezli tátu včas) jsem dnes vyrazil ještě jednou podrobněji prozkoumat Voděradské bučiny v místech, kudy jsme včera nejeli, neb se mi tam moooc líbilo. Počasí OK, trasy bezva – říkám si bezva den – nebyl by to aprýl, aby se to nezvrtlo – a o to se musím podělit.

    Nejprve jsem narazil na partu nějakých magorů (vypatlanců) – já tyhle slova nemám rád, ale tohle jinak nejde, co byly zajetý po modrý turistický !!!!!! značce u Zvánovického potoka s cca 5ti velkejma offroudama a zkoušely co se s nima dá projet, vyjet, přebrodit. Výsledkem byl rozježděnej potok, cesta, orvané stromy or lan, na kterých se přitahovali navijákama, prstě soušť uprostřed lesa na krásným meandrujícím potoce těsně vedle rezervace. Chvíli jsem tam nevěřícně stál a koukal, pak jsem jim řek, zda se nezblánili – podle očekávání mě poslali do p..ele a navrch vynadali navrch do Pražskej estébáků ?!?! Začali vyhrožovat, že prý by se mi také mohlo něco stát – mám sice ke dvou metrům a 100kg, ale oni byli také pořízci a bylo jich tam v 5ti autech cca 10. No tak jsem jim ještě jednou vynadal, nafotil si je mobilem, aby měli o čem přemýšlet a jel dál, co se dalo dělat, ale pěním ještě teď a kdybych vědel, co jim provést a nedostat na budku – udělám to.

    Nevím zda to bylo tím, jak mě ty debilové rozhodili, nebo to byla prostě smůla, ale o cca 5 km dál jsem vlese vjel na větev, ta mi vlítla do přehazky, vzpříčila se o zem, a přehazka nevydržěla – tedy částečně – zohýbala se patka, klec, paralelogram a navrch se ohnul šroub, kterým je k patce přidělaná a ještě naprasknul ten hlavní úchyt okolo kterého se točí Zohýbal jsem to trochu nazpět , aby skrz ní alespoň trochu běhal řetěz nějak jsem dojel – bohužel přehazka je v pánu :-(((

    podařený aprýl to dnes byl – na druhou stranu jsem dnes naplno realizoval Habibovo moto, že zážitky namusí být pozitivní, jen když jsou intenzivní – ty dnešní byly.

    0 0
    • chodec  

      Tady ještě ta hovada – bohužel ta nejhorší spoušť je před těma autama, takže z toho moc vidět není, ale i tak …

      0 0
    • chodec  

      A ještě z jiného úhlu s výstavním kouskem

      0 0
    • chodec  

      A zde má předrahá …

      RIP

      0 0
    • oxyaction  

      Už to že jsi zastavi a vynadal jim,chce odvahu a ještě jsi tam byl sám.Asi bych se neodvážil,mohla bejt mela,bejt vás tam víc.

      0 0
    • Smazaný účet  

      To je síla… vobojí… nevim, esli je to chráněný území nebo ne, pokud ano – správa chko, pokud ne, tak aspoň inspekce životního prostředí… já bych je regulérně naprášil, pochybuju, že měli nějaký požehnání.

      0 0
      • chodec  

        Požehnání pochopitelně neměli – než si spočítali, že 10 > 1, tak byli z mé intervence evidentně vykolejený a např. na mou otázku, zda jim ta demolice potoka přijde normální nejdřív blábolili něco o tom, … že to může snad každej … – pak si asi uvědomili, že plácaj kraviny a nemaj vlastně co říct a také jim došla jejich početní převaha a přešli plynule k výhrůžkám a nadávkám.

        Obávám se že ani naprášit to moc nejde – IŽP? – z té fotky nic nepoznají – ani kde to je, ani kdo tam je. Snad jen kdyby tu měl někdo známého u policie, aby je trochu popotahovala – než zahli na turistickou, tak museli projet zákazem – jen s fotkou mě policajti také pošlou někam – musel by si to vzít za vlastí – alespoň je otravovat s tím, že ba je párkrát předvolal, aby jim to trochu znepříjemnil.

        0 0
        • chodec  

          P.S. jedinou značku co dokážu rozpoznat je na tom pískovém mercedesu na první fotce – 5S8 75 72 – Ostatní ji měli buď sundanou nebo zakrytou :-(

          0 0
    • orca.1  

      JJ, po dobrém skutku následuje spravedlivý trest :( Jsi odvážnej, 90% lidí včetně mě by se na nic nezmohlo. Respekt.

      0 0
    • Tomcat  

      Nafotit značku a majitele a co dělali, a poslat to na odbor životního prostředí přislušné oblasti.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Měls je nechat ať tě seřežou a pak bys je mohl zažalovat.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Měls je nechat ať tě seřežou a pak bys je mohl zažalovat.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Měls je nechat ať tě seřežou a pak bys je mohl zažalovat.

      0 0
      • oxyaction  

        no nevim,chlape.Přeci jenom,když dostaneš nakládačku od deseti kousků:-(

        0 0
      • chodec  

        To jsem se měl nechat ztlouct třikrát, že to sem posíláš tolikrát ? ;-))))

        také mě napadlo něco vyprovokovat, ale blbý by bylo, že bych neměl ani svědky, ani bych nevědel pořádně, kdo me zmydlil – zkrátka jako právník jsem v tomto ohledu vyhodnotil situaci jako bezvýchodnou.

        0 0
    • oxyaction  

      Tak tak,od zřizování pořádku jsou tady jiní.

      0 0
    • Dumbo  

      vieš, ono je dnes strasne „cool“ a „trendy“ vlastnit nejakeho offrouda, stvorkolku alebo snezny skuter,,, stale castejsie budes v lese stretavat takychto blbcov, zvikni si nato, myslis ze by to niekoho sralo keby si to ohlasil ?? vacsinou su tam aj tak este vacsi vypatlanci ktorym je to jedno,,, najradsej by aj tak ten les predali nejakemu investorovi ktory by im naplnil vrecka… moralka sa vytratila, su tu peniaze !

      0 0
    • smith22  

      Tak to seš fakt borec že ses snima dal vůbec do řeči.To je teda pěkná partička,bych se vůbec nedivil kdyby z toho džipu na tebe vytahl nějakej kvér.Ta fotka jak tam stojí ten chlap a ty ho fotíš,to je teda odvaha.Co řikal když si ho tak fotil?Řekl bych že asi pěkně brblal co?Ale určitě měli o čem přemýšlet když si odjel a nafotil je.Nemohli vlastně vědět kdo si a jestli neděláš pro ochránce přírody nebo tak něco.To jim muselo pěkně vrtat hlavou pak.Ale na druhou stranu bud rád že se ti nic nestalo,se vžij do jejich situace kdyby tě někdo nafotil jak tam děláš bordel.To sou dukazy,v nejlepším by ti sebrali jen ten mobil a v nejhorším to si ani nechci představovat.Máš fakt odvahu,kdyby vás bylo víc ale sám proti takové bandě.Ne vždy je ale hrdinství tím nejlepším řešením.By to chtělo je nějak odlákat a vypustit jim všechny kola na všech autách.Nic nepoškodit ale jen to vypustit,to k nasrání úplně stačí,navíc když by měli pumpovat takový megakola.

      0 0
      • chodec  

        říkal: " ..... ........ … a ...... ..... do ........... ....."

        sprostý slova jsem vynechal ;-)

        0 0
    • vlk  

      Škoda, že na těch fotkách nejdou vidět poznávací značky-s tím by se pak už dalo i něco dělat.

      0 0
    • Pat a Mat  

      No dle lesního zákona, který je třeba zde www.outdooring.cz/…ni-straz.php, vykonávali v lese činnosti zakázané – pokud na to neměli povolení příslušných úřadů a bylo to skutečně uprostřed lesa. Takže to mohlo klidně jít přes policii a zákon by byl na tvé straně (já vím, jsem blázen, když se dovolávám práva v naší zemi, ale já už jinej nebudu :)).

      0 0
    • Twister  

      Já dneska potkal v Bojovickym údolí 4 motorkáře. Taky dělali čurbes. Střetli jsme se zrovna u vývratu, co nešel nikudy objet, tak jsem si myslel, že hovádka končej, ale to jsem se splet. Klidně se na těch mašinách pustili přímo do prudký stráně, jen se za nima zakouřilo. :/

      0 0
      • vojta  

        Na hrebenovce v Hostynkach jich na mne ze zatacky vybaflo rovnou sest. Nastesti deleli dost velky kraval, tak jsem se stihl uklidit …

        0 0
    • Baunny  

      To jsou kreténi…!!! Ty lidi si vůbuc ničeho nevážej. Do teď jsem vydíval v tomto lese (taky jezdím do těchto končin) jen stopy po blbejch motorkách a teď tohle :( Doufám že se to nestane jejich zálibou. Ta přehazka si to nezasloužila po tom co jsi byl tak odvážnej.

      0 0
    • revish  

      tady tohle je bohuzel cim dal castejsi jev, je to smutne kdyz si jedete odpocinout do lesa a misto klidu a poslechu zpivajicich ptaku poslouchate hlasite motory ctyrkolek a motorek. pekne mne to stve. jsi odvazny, ze jsi jim dokazal neco rict, ja bych mel strach. Dost casto se na toto tema bavim s kamosi a jeden z nich se jich snad i zastava, prej kde maji jezdit? na mou odpoved, ze jsou motokrosove trati a ruzne arealy reagoval tim, ze nejde jezdit porad na nejakem okruhu, ze to prestane bavit, nikoho uz ale nezajima jak devastuji krajinu, hlavne ze si uziji adrenalin.chjo. Te prehazky je skoda :o(,

      0 0
      • Dumbo  

        tiez neznasam tych nafukancov na motorkach a inej hlucnej smradlavej hasvedi v lese… ale stym ze kde maju jazdit takmer suhlasim,, mna tiez nebavi neustale jazdit po bikrosovej drahe… do istej miery ich chapem, nie stym suhlasim a to je rozdiel :-(

        0 0
    • Milenius  

      Tam jezdim hodne casto a parkrat jsem tak uz takovy hovada taky potkal, byly ale na malejch ctyrkolkach, jsou to proste kreteni

      0 0
    • Mamut  

      Ja nechapem, mas v ruke mobil a namiesto telefonovania nim fotis! Poznas cislo 158?? a vies komu patri?

      Dopadlo by to dvoma sposobmi, bud sa posrali po tom, co by ta videli telefonovat a vypadli by, aspon by to nelikvidovali dalej, alebo ich tam rovno chytia.

      0 0
      • sway  

        To by bylo k nicemu…policajti by tam neprijeli…kdyz clovek ceka x hodin na to, aby prijeli kvuli kradezi/vykradeni auta, tak tam by clovek zkejsnul dva dny…

        0 0
      • chodec  

        Jo a co bych jim řekl?

        prosím Vás, je neděle odpoledne, jsem někde v lese, kdesi na modré turistické značce mezi Zvánovicema a nečím a jezdí tu nějaké teréňáky potokem. Protože s Oktávkou sem nezajedete, tak si vemte fofrem pohorky a vyražte sem na tůru, nebo ještě lépe obkličte celé voděradské bučiny, protože oni tudy vlastně jen tak projíždějí a za chvíli nejspíš budou někde jinde :-( Jo a nezapomeňte hlídat všechny lesní cesty, protože oni vyjedou kdo ví kde – a pak mi budete muset mě samotnému veřit, že jsem viděl v tom potoce zrovna je.

        Řeknu ti přesně jak by to dopadlo:

        1. by si to mezi sebou řekli jako dobrý fór a dál trávili sváču;
        2. by si mě zjistili podle čísla a tahalo mě kamsi k sepsání protokolu a stejně by se nic nestalo;

        I kdyby se stal zázrak, přilítli by vrtulníkem a nachytali je na místě, tak by nejspíš uvažovali o tom, dát jit pokutu za projetí zákazu někde na kraji lesa.

        Hele napadalo mě ledacos, ale přišlo mi to všechno bezzubé a bohužel bych na tom byl vždy hůř než oni. Vím, co by pomohlo, ale pistoli jsem sebou neměl ;-)

        0 0
        • Mamut  

          Takeho jasnovidca som uz davno nevidel. Ani si to neskusil a vies ako by tto dopadlo. Telefon na policiu je zadarmo a keby si videl po 2 minutach, ze to niekam nevedie, tak este stale si mohol spravit, to co si spravil. Pokial by neurobili nic a mal by si fotky, ktore mas, tak potom mozes pekne otravovat ten okrsok, preco nic neurobili. Ak by si mal znacky, tak mozno zacu nieco robit dodatocne. Aj telefonat od policie dokaze pekne vydesit (a odradit od opakovanie), hoci je pravne skoro bezzuby. Alebo menej pracne riesenie, „niekde“ ten okrsok rozmaznut za necinnost.

          Ja ta fakt nechcem nijak zhadzovat, odvahu mas, ale proste si myslim, ze to, co si spravil nijak nezmeni, ze taketo hovada chodia devastovat lesy. Pokial velmi dlho hladali argumenty a vlastne ani nevedeli vysvetlit, co tam robia a pritom boli ochotny sa s tebou zapodievat, tak nemaju az taku chut a odvahu sa vybavovat s policiou. Nejde o to, ze ich nezavru, to asi fakt nie, ale aj mala pokuta, alebo aspon otravovanie policou bude stacit, aby nabuduce podobne veci uz nerobili. A to je cielom, nie 5000Kc pokuty. Z toho nikto cestu neopravi.

          Nahradzovat pracu policie kverom mi nepride ako trvalo udrzatelny napad.

          0 0
          • chodec  

            Ale pochop, že já neměl CO policajtům říct – v tom místě jsem byl, jak jsem psal, poprvé v životě, nebyl bych jim ani pořádně schopen říct, kde že to jsem a nedělám si iluze, že na oznámení o „nějakém ježdění“ v blíž nespecifikovaném místě v lese u Zvánovic (nejbližší vesnice a silnice vzdálená několik km) – navíc v místě, kam se policajti reálně nemůžou v dohledný době dostat – nejbižší služebna je nejspíš někde v Senohrabech, nejbližší sjízdná silnice je pár km z lesa (ani jsem v tu chvíli nevěděl, jak je ještě daleko). Policajti by se tam dostali reálně tak za 45 minut i kdyby vyrazili okamžitě – ty gumy mohly zmizet nebo se jen piánko přesunout o nějaký km dál po modré, kde by už o nich zase nikdo nevěděl za 2 minuty, kdyby na to přišlo.

            Kdybych policajtům zavolal, tak ještě teď jim něco vysvětluji (už jsem to kdysi zkusil), zatímco ti burani by byli v bezpečí a pohodě, protože kromě jednoho auta nevím ani jejich SPZtky (sundané, zakryté nebo nečitelné). Takže já bych byl nakonec ten, kdo je na tom byt víc. To zase sorry, ale takovej masochysta nejsem. Nevadí mi řešit něco, co můžu na místě nebo alespoň reálně ve výhledu nějak rozlousknout (proto jsem je tam alespoň trochu zprudil), ale bojovat s větrnejma mlýnama bez reálné šance na jakýkoliv výsledek, který by někomu vadil víc než mě mě nebaví.

            0 0
            • Luka  

              klid a volej Novu :D

              smekam pred odvahou. A k te prehazce, vsak chvilema te trochu zlobila i v sobotu ne? Tak ti asi davala najevo, ze uz dlouho nebude :)))

              0 0
              • chodec  

                V sobotu jsem pravda také namotal něco na řetěz, ale to byla zřejmě jen nějaká pitomůstka a bez trvalých následků – zbytek soboty a vlastně celou neděli cvakala bezchybně aniž bych se jí věnoval víc než jak jsme zastavili pod tím kopcema a já koukal, co jsem to posbíral :-( Vážně jsem neměl v plánu ji měnit – po zimní investici do brzd a vypletených kol jsem měl pocit, že je kolo na nějakou dobu v ideální kondici. No člověk míní a …

                0 0
                • Luka  

                  …kolo mění… jojo, to znám :D

                  0 0
                • goofy  

                  Imho, to me utvrdilo v tom, ze Sram na tom z pevnosti nebude nijak brisktni. Beru nejak pootoceny ten paralerogram, ale aby naprasknul hlavni material kolem sroubu? Tohle je bud chyba vymenne patky, nebo ten sram je fakt na jednu ranu.

                  0 0
                  • chodec  

                    V tomto případě byla opravdu chyba mezi šlapkama a řídítkama – prostě jsem vzal blbou větev hodně ošlivým způsobem. Byla dost tlustá a šprajcla se o zem a já byl docela rozjetej – takže měla dost energie na to, aby zohýbala patku, ten hlavní šroub v patce, klec a nakonec, když už nebylo co dalšího ohýbat tak povolil ten úchyt paralelgramu. Opravdu za to nemůže SRAM – nenapadlo mě to bohužel vyfotit namotané, jinak bys pochopil, že tohle nemohlo udržet nic. Upřímně jsem byl vděčnej, že se neurvala úplně a po troše násilného provizorního rovnání jsem na tom mohl alespoň dojet. Podobných karambolů už zažil několik – pokaždé jsem ale měl kliku na to, že dokázal uhnout o trochu lépe a i když jsem z něj větve už párkrát tahal, nikdy to nemělo tyhle následky.

                    0 0
                    • goofy  

                      No prave nevim, v takovem pripade by mela zase povolit patka. Pokud jsem to dobre pocopil, tak podobnou situaci uz jsem taky mel, ale nestesti patka povolila a prehazkase nejak sikovne omotala o vzperu zadni vidlice, takze ani nevletela poradne do kola. Patku jsem vymenil a za 15 minut pokracoval smele dal…

                      0 0
            • Krys  

              Smutne na tom je, ze takto sa vlastne dohlad nad dodrziavanim zakonov obmedzuje na oblasti dostupne oktavkou. :(

              0 0
          • pepino  

            Nezklamals…

            0 0
          • Coudy  

            Ked som bol raz na MTB, tak som videl ako borci na starom rozd*banom Ziguli s privesnym vozikom idu vyhodit nejaky bordel do lesa. Zavolal som policiu, ti ma odkazali na mestsku policiu, ti sa naskor vyhovarali, ze im rajon nepatri, potom, ze presne nevedia ako sa tam dostat. Tak som im to pekne vysvetlil a co myslite, ako to dopadlo? Vykaslali sa na to…

            0 0
            • Mamut  

              Ano, verim, ze uspesnost rieseni cez policiu je max 30%. Ale aj tak je to asi to najuspesnejsie co exituje. Odkraglovat ho nemozes, dohovorit mu mozes skusit. Obcas to moze zabrat a obcas podobne veci sam robim. Ale ak sa na to policia nevyserie, tak to byva najucinnejsie.

              Taktiez som v 16-ich zistil, ze vtipy o policajtoch nie su vtipmi, ale na nieco obcas pouzitelny su.

              0 0
      • JSt  

        dam k dobru svou par let starou prihodu s motorkarem… borec na krosce me poslal v ±40kph ze srazu a ujel. nastesti se mi krome nejakych odrenin natrzenin a narazenin :-) nic nestalo. docela me to namichlo a tak jak jsem byl jeste od krve a prachu jsem to jel naprasit na mestaky (mel jsem je pri ceste dom). odjizdel jsem od nich jeste vic nas*anej. kluci meststi mi rekli neco ve smyslu, ze je logicky, ze ujel. motorku pry nemel nejspis hlasenou, jel, kde nemel co delat, kdyby se mi stalo neco vaznyho, mel by dalsi potize… taky bych uz nemel chut nekam volat, pripadne ze sebe delat kaspara :-/

        0 0
    • tumleh  

      No to je dost hrůza, já jednou začal fotit motorkáře, co kolem mě svištěli v lese, kde evidentně neměli co dělat (KRNAP), když se začali obracet a vracet ke mě , už jsem měl na uchu mobil a dělal, že telefonuju, takže se zase otočili a zmizeli. Fotky jsem pak mailem poslal policajtům, jestli to k něčemu je nevím, je fakt, že z toho ty hovada strach mají.

      0 0
    • Martin  

      no seš borec žes na ně vyjel, já bych tváří v ksicht deseti bednám asi zalezl zpět do lesa (jsem sračka, no…) a někam zavolal na fízlárnu – takovýhle mastodonti nemaj v lese co dělat. za chvíli to dopadne tak, že si do lesů budeme brát raketomety a místo hub a jehličí budeme potkávat ohořelý vraky. to snad není pravda!

      0 0
    • wroum  

      motorka, ctyrkolka, offroad…stejna banda dementu. ja bych normalne zavolal policajty a ani bych z toho nemel spatnej pocit. spis hrejivej.

      by me zajimalo jestli si u tohodle Trojci mysli ze to je v pohode, protoze sukajici divokej kralik to slysi a ma cas prerusit **** a schovat se…i kdyz vlastne oni jezdili i vodou. tak to je super, protoze kdyby tou vodou jelo kolo, tak by mohlo prepulit treba sukajici ryby, ale nastesti to byl offroad, kterej byl slyset.....

      0 0
      • Peslezedirou  

        Jenže nejhorčí je, že čím dál častěji potkávám kolem Prahy týpky na čtyřkolokách nebo mladý kluky kolem patnácti na motokrosovejch mašinách :o/

        BTW: tahle tlupa co potkal chodec jezdí do vojenskýho újezdu v Jincích.

        0 0
        • wroum  

          no ja frajirky na motorkach potkal uz i ve Hvezde na Bily hore… :-/

          0 0
    • Manas  

      Klobouk dolu, nevim jestli bych neco podobneho dokazal. I kdyz jezdim s fotakem, takze treba by dokumentace byla.

      0 0
    • dancing dog  

      taky je nesnáším, za prvý toho dost zryjou a zničej, za druhý děsnej kravál, kterym fakt plašej lesní zvýřata, za třetí jsou zdrojem nebezpečí pro ostatní v lese- chodce, bikery, houbaře, psovody..etc., naneštěstí to jsou ještě ke všemu většinou vymázla s IQ do 80, k tomu většinou posilněni k suverenitě penězi svými či svých rodičů.. bezohledný vypatlaný zmrdi… tak nějak bych to zhrnul. Exitu lethalis tvé přehazky je mi líto.

      0 0
    • Lenka.05  

      V okolí Jílového jezdí taky parta motorkářů. Už tu rozryli co šlo-cesty, lesní pěšiny, louky…dost hrůza. Pak je tu pár borců, co lítá na čtyřkolkách. Bohužel je nezastaví nic…místním i chatařům, kteří se jim odvážili postavit už vyhrožovali fyzickou likvidací nebo že se jim může stát, že jim třeba vyhoří chata, ztratí se jim pes atd…

      0 0
    • smith22  

      No nahovno taky je že motorkáři to tam rozryjou,ujedou a pak tam jede třeba partička nás cyklistů a jak na sviňu nas zastaví lesník a hned ty rozrytý cesty sou na nás.Že sme to udělali my.Pak se na nás dívají lesníci zkrz prsty.

      0 0
      • JIRA  

        Tak to můžeš být v klidu, protože člověk kterýho tohle napadne nikdy nemůže najít cestu z lesa, jelikož na to jeho rozum nestačí. :)

        Potkali jsme motorkáře co byli slušný, potkal jsem cyklisty idioty – „lidé jsou různé…“.

        0 0
    • mosquito  

      klobouk dolu ty jo – neco jim zkusit rict – sis pekne koledoval :(

      obcas vozim UZko s 12kou zoomem tak bych takovy parchanty resp jejich SPZky z dalky nafotil a poslal to na policii, ale nerekl bych ani slovo .. u nas jezdi takovej dobytek na malych ctyrkolkach bez SPZ tak to neudelam ani to :/

      a uprimnou soustrast s prezhazkou ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.