Horské kolo Specialized Rockhopper Comp 29

34 nepřečtených
  • sipak

    Ahoj Všichni,

    prosím všechny o radu. Zkoušel jsem hledat v předchozích vláknech ale nikde jsem nenašel stejný dotaz.

    Vybírám kolo. Jsem rekreační jezdec cca 1500 km za sezonu měřím 182cm váha 87kg. Občas jezdím silnice, lesní cesty a určitě rád někdy vyzkouším trail. Našel jsem pro mě zajímavé kolo ale samozřejmě tomu nerozumím. Horské kolo Specialized Rockhopper Comp 29

    Popřípadě budu rád za jiné doporučení :)

    Díky všem co poradí i neporadí :)

    0 0
    • Gwaihir  

      Za mě je veliké mínus pružinová vidlice, pohon mi přijde taky, že to nebude mít patřičný rozsah.

      Jak moc si chceš jízdu užívat? Na čem jezdíš teď a co jiného si zkusil?

      0 0
    • novas752  

      Tohle jako fakt ne.

      0 0
      • ice41  

        Presne tohle kolo jsem si letos koupil i s vedomim nekterych neduhu. Jezdim hlavne v lese, lesni cesty, polni cesty. Tech 9 prevodu je uplne v klidu. Na nejlehci vyjedu i prudky koppec v lese a to nejsem zadny letec. A ano chybi vic prevodu do tezka. Ale vzhledem k jizdam po lese to staci v pohode. Brzdy jsou uplne v klidu s dostatecnym ucinkem. Nejhorsi je ta vidle. Tu vymenim pri prvnim servisu. Casem dam teleskopku a bude to pro me supr kolo.

        0 3
        • novas752  

          Vyměníš vidlici.m dáš teleskop a najednou brzdy stačit nebudou a z řazení bude padat řetěz.

          0 0
          • ice41  

            Dobry ale jde to zlepsovat postupne. Zjistovat co ti sedi a tak. Vsichni tady radite, kup si kolo za 50k a jedes. Kazdy treba nema tolik prachu hned. Ja treba male dite hypo atd. Jsem rad ze mam nove kolo a muzu uz jezdit. A tom to je.

            1 0
            • novas752  

              Jde no. Akorat to ve vysledku vetsinou vychazi o dost drazsi nez koupit lepsi kolo cele na jednou. Ale je to po mensich castech no.

              1 0
            • Tomcat  

              Jed se musí podávat po kapkách..... …a na konci je stejně vybavený model, jenže za vetší peníze. Šetřit se musi aď to stojí co to stojí.....

              0 0
              • Fazzy  

                Ve finale to levnejsi neni, ale pro spoustu lidi je rozdil jestli za kolo vysoli jednu-dve vejplaty najednou nebo treba v horizontu dvou let.

                0 0
                • Markony  

                  A co možnost že koupím základ a doskládám si ho k obrazu svému ? Ano asi to nevyjde levněji ale mam tam co chci .

                  0 0
                  • novas752  

                    Problém je s tim základem. Třeba ten rockhopper má rám na rychloupínák, to bych na kole nechtěl mít ani před 5ti lety.

                    Navíc bys pak na tom kole musel vyměnit prostě úplně vše.

                    0 0
                    • Markony  

                      Souhlas ja koupil Blizz CRB 20–29 a zůstal jen rám podložky pod představec kliky převodníky též vyměněny objímka sedlovky, součástky jsem prodal a dokupil dle svého, některé doly jsem měl doma řetěz kazetu smyk přehazovačku brzdy. A hlavně tě to musí bavit .

                      0 0
                • Tomcat  
                  • rám není nic moc takže nemá solidní základ . Ne máme začátek roku 2022 a né 2015–18
                  • podobně jako u IT k onomu upgrade pravděpodobně nikdy nedojde a hlavně se to stále posouvá. Čím víc to bude odkládat, tím je to bude horší.

                  To už víc rozumnější by bylo to vzít na plátky. Protže horizont dvou let můlže být pro neználky smrtící, dotyčný tomu nerozumí a podobné upgrade jsou pro bikeshopy neatraktivní kšeft.

                  0 0
                  • Gwaihir  

                    K tomu, že potřebuji lepší kolo, je třeba dospět. Navíc v současné době je výběr mizerný a téměř vždy je to o kompromisu. Když sem si před 25 lety kupoval kolo za 20k, měl jsem pocit, že mám fajn kolo za celkem rozumný peníz. Na nějakou dobu jsem byl spokojený, ale časem zájem opadal. Teď mám 3 roky kolo a najezdil jsem víc než za 10 let před koupí toho kola. A upgrade jsem řešil na vánoce

                    0 0
                    • Tomcat  

                      K tomu, že potřebuji lepší kolo, je třeba dospět… …bohužel vychází z toho, že na začátku máte solidní základ.

                      to v případě toho Speciálního zajíce neplatí.

                      Technika se stále pomaleji či rychleji vyvíjí a některé věci tak pronikají do nižších třídy ale některé ne. Nelze tak obecně dělat rovná se že novější hned rovná se i ve všem lepší. Hodně lidí by si lepší kolo paradoxně získalo nákupem lepší kolo nákupem 26 z bazaru, než 29 nebo 27,5 low endu nového.

                      1 0
                      • Markony  

                        No touž stou 26 taky moc neplatí každý si v teto době myslí že mají cenu zlata.

                        1 0
                  • novas752  

                    To zase jsou. Pro bikeshop jsou to slušný prachy s minimální prací. Ale zákazníka to pak vycgází docela draho.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Jenže je rozdíl jestli se plácne přes kapsu , nebo to bude Lakomá Barka a bude chtít díly který nemají ,nebo dovést svoje, kolo zaprasený , zkorodovaný a na tom pak jestě držet záruku ? Mno…

                      0 0
                  • Fazzy  

                    Jo ja to myslel spis obecne. Tady ten potencial vzhledem k tem upinakum opravdu neni.

                    0 0
                    • ice41  

                      Porad vam unika ten zaklad. Jezdim pro zabavu po lese, abych se hybal, abych byl v prirode a abych si vecer dal pivo bez vycitek. Jsem rekreacni jezdec bez zavodnich ambici. A to moje kolo je na to uplne pozlacene. Jedine co nema potencial, je tato diskuze.

                      1 0
                      • novas752  

                        Pak ale nechceš poradit, ale jen odkývat svoji pravdu a toho se tady nedočkáš.

                        Objektivním pohledem je to prostě mizerně osazený obyčejný rám s nálepkou Specialized. Kola se točí, nějak to řadí nějak to brzdí.

                        0 0
                        • ice41  

                          Jenze ja nechtel poradit od vas, ale napsat tomu co chtel to kolo, ze je uplne v klidu presne na co chtel (krome te vidlice) a ze se ne nem da krasne jezdit. Uzije si les a polnacky. Kdyz bude chtit jde to casem poladit. To ze to ma rychloupinaky si nemyslim ze by melo mit naky zasadni problem. Na 1500 rocne je to fajn kolo. S obycejnym ramem. Brzdy ktere ubrzdi mych 80 kilo bez vadnuti z kopce. Prehazovacka ktera prehodi, kola ktere oproti moji stare 26” jedou daleko konfortneji. Myslim ze prave toto by tady melo zaznit a ne to ze ram nema potecial. Potencial na co? Delat z toho kola co neni?

                          2 0
                      • Tomcat  

                        Řekl bych, že za těch xx let mi neuniklo , že naopak některé věci řeší babky s nuší, co jezdi jen okolí chalupy… … než někdo se závodníma ambicema . A nikdo Vám tu žádné nové závodní kolo nenabízel.

                        Pokud myslíte že tu od nějakých erudovanych lidí, kdo prodává servisuje, uslyšíte jak to byl geniální a super kaf . Tak nemyslím čekáte marně.

                        0 0
                      • Fazzy  

                        Moje reakce se vztahovala o tomu, ze nema cenu kupovat hur osazeny kolo s tim, ze si postupne to osazeni vylepsim. Podle me to velmi casto cenu ma. V pripade tohohle konkretniho Spešlu to ale opravu cenu nema.

                        Lze to vsak poridit s tim, ze mi takovy osazeni staci a nemam v planu kolo casem vylepsovat. Potom je to ok, jen je to drazsi nez by od jinyho vyrobce mohlo bejt.

                        0 0
      • ice41  

        Presne tohle kolo jsem si letos koupil i s vedomim nekterych neduhu. Jezdim hlavne v lese, lesni cesty, polni cesty. Tech 9 prevodu je uplne v klidu. Na nejlehci vyjedu i prudky koppec v lese a to nejsem zadny letec. A ano chybi vic prevodu do tezka. Ale vzhledem k jizdam po lese to staci v pohode. Brzdy jsou uplne v klidu s dostatecnym ucinkem. Nejhorsi je ta vidle. Tu vymenim pri prvnim servisu. Casem dam teleskopku a bude to pro me supr kolo.

        1 1
      • ice41  

        Specialized Rockhoper Comp 29. Presne tohle kolo jsem si letos koupil i s vedomim nekterych neduhu. Jezdim hlavne v lese, lesni cesty, polni cesty. Tech 9 prevodu je uplne v klidu. Na nejlehci vyjedu i prudky koppec v lese a to nejsem zadny letec. A ano chybi vic prevodu do tezka. Ale vzhledem k jizdam po lese to staci v pohode. Brzdy jsou uplne v klidu s dostatecnym ucinkem. Nejhorsi je ta vidle. Tu vymenim pri prvnim servisu. Casem dam teleskopku a bude to pro me supr kolo.

        1 0
    • Totalniprudic  

      Mám to dost podobné.

      koupil jsem https://www.bikeshopcz.cz/…9-model-2022. Postupně dokoupil xt brzdy, karbon řidítka apod.

      Spokojenost :)

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.