• Roman3349

    Ahoj,

    jsem rekreační cyklista a vybírám nové horské kolo do 12 500 Kč. Ptal jsem se v místních obchodech s jízdními koly a tam by doporučili tato kola:

    Jaké kolo je lépe sestavené? Nebo doporučili byste mi nějaké jiné kolo?

    Informace o mně:

    • výška: 185 cm
    • váha: 85 kg
    • rozpočet: 12 500 Kč.

    Děkuji.

    0 0
    • novas752  

      Doporučuji ti přišetřit 2–4000 a nechat si něco postavit na zakázku. Dostaneš o párník lepší kolo, než tyhle krámy (těžký, vidlice vůbec nefunguje, brzdy brzděj mizerně, atd).

      Najdi si tady o tom víc informací, pod heslama "kolo za 10/12/14/15/1­8 000 atd je toho tady spousta – tisíc vláken a v každem stejné odpovědi.

      0 0

        Výběr z produktů

        Přejít do shopu (Kola)
      • ˘Ö˘ Krab  

        Doporučuji Ti jen popojet na kterémkoliv z uvedených kol.

        Vidlice by samozřejmě mohla být lepší, ale dejme tomu. Brzdy brzdí naprosto dostatečně, vyzkoušel jsem osobně včera na dvou kolech Kellys, na kterých přijely děti na cyklovýlet. Celkově mě provedení obou strojů neurazilo (pánský Viper i dámské Vanity), navíc dámské bylo téměř ve správném odstínu ‚celeste‘, jak známo, barva jede.

        Obě kola, ač základní modely na kotoučovkách, budeš se divit, bez újmy a závady přežila 50 km turistického nasazení a nerozpadla se. Pro nenáročné rekreační projížďky naprosto dostačující.

        0 0
        • novas752  

          Tak to přežije zaručeně i Olpran z obchoďáku za 2 tácy (otázkou je kolikrát), takže si klidně může koupit to, ne?

          Zeptal se, tak jsem mu poradil nejlepší cestu ke kolu s vyváženym osazenim za dobrou cenu. Nad nepoužitelnou vidlicí se asi shodneme, pravda, brzdy a jejich důležitost ať si každý zhodnotí sám. Ostatně u stavby na zakázku neni problém nechat základní brzdy a poslat víc „zdrojů“ např. do trochu lehčích kol, že ano.

          0 0
          • puka  

            Mno, mně to přijde tak, že by mohl mít podobné kolo jako tyto dvě za mnohem méně. Takže ať si připlatí a nebo kouká po stejné výbavě ale nižší ceně.

            0 0
      • michomin  

        Mám pocit, že tvá reakce, že kolo je na prd, zvedni rozpočet o 30 % a nech si ho postavit, je na prd.

        0 0
        • novas752  

          100 lidí 100 chutí.

          Pokud rozpočet navýšit nelze, šel bych do bazarovky. Jakýkoliv nový za tu cenu podle mě vážně nemá moc velkej smysl. Ale nikomu to nevnucuju, jen muj názor na věc.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Jako rekreant bych do bazarovky nešel. Jako „skorocyklista“ jsem si při nákupu MTB kola pro sebe velmi dobře zvážil priority a nároky a podle toho nastavil odpovídající rozpočet.

            Když jsem si před lety jako naprostý rekreant kupoval trekové kolo, koupil jsem to téměř nejlevnější a udělal bych to nejspíš znovu, na něm jsem si totiž osahal, co vlastně od kola chci; kdyby mě to nebavilo, tak vlastně o nic nešlo. Mám je dodnes, tedy původní je už jen rám a vidlice, ale co by jeden chtěl, po tolika kilometrech a věcech, které jsem na tom prováděl.

            Doma tak máme v provozu kola nejrůznějšího zaměření a zcela různých cenových a komponentových hladin, věř mi, že na obdobných kusech, jako jsou ty z prvního postu, se dá mnoho let bez dalších investic uspokojivě rekreačně jezdit. Když náhodou něco odejde opotřebením, nanejvýš se za pár korun pořídí o trochu lepší díl.

            0 0
            • novas752  

              To nikde nevylučuju, i úplná herka je schopná odjezdit desetitisíce km i v relativně náročnym terénu bez kritického poškození.

              Moje kolo taky neni žádnej zázrak a když bylo nový (v původnim osazení), bylo to ještě horší (I když ve srovnání s těma výš to má lepší řazení a vidlice tak nějak funguje). A najel jsem na něm a ještě nějakej pátek jezdit budu spousty kilometrů i v dost náročnym terénu a i přes to, že to kolo je jaký je, mě na něm jezdit stále baví (jinak bych to asi nedělal).

              Ale proč nemít to nejlepší, co v té kategorii mít můžu… Aby to pak nedopadlo tak, že v nutných výměnách a vylepšeních do toho nasype mnohem víc, než za kolik to koupí.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.