Hope Floating Saw - vůle v nýtech

11 nepřečtených
  • Pa.T2

    Zdravím,

    mám vůli v nýtech u Hope Floating Saw. Projevuje se to celkem logicky – unašeč kotouče je nehybně přišroubován k náboji, brzdové desky pak pevně drží brzdící plochu kotouče (když stojím). Následná vůle v nýtech způsobuje celkem dost patrný a nežádoucí pohyb zadního kola sem a tam (ve směru a proti směru jízdy samozřejmě). Během brzdění se to projevuje občasným lupáním, a takovým zvláštním taháním právě kvůli té vůli. :( Kotouč má najeto asi 2.500km.

    Mohlo by to způsobit nějaký nežádoucí problémy, je to na reklamaci?

    Dík za rady :)

    0 0
    • marapara  

      Pokud je v záruce, tak bych reklamoval.

      0 0
    • Vilém  

      To je ta vule tak velka ze se protaci kotouc vuci unaseci? Cekal bych jen stranovou? Ta vule pri pohybu spis zpusobena vuli desek ve trmeni?

      0 0
      • Pa.T2  

        Jj, ve výsledku v obvodu kola je ta vůle dost velká. Také už mě napadlo, jestli vůle není v deskách ve třmenu, ale dnes jsem to zkoumal a nejpravděpodobněji to bude v těch nýtech, nebo v obou :/ Nikde jinde ta vůle přece vzniknout nemůže, všechno je dotažené na pevno, ne?:O

        0 0
        • marcus.ss  

          tak to musíš poznat ikdyž zahejbejš samotnym kotoučem ne? Mě takle shimano vyreklamovali bez zaváhání :-)

          0 0
          • Pa.T2  

            Jasný, jde to poznat:) A ona je i trošku vůle v těch deskách ve třmeni :/, jak jsem se na to teď byl zase podívat.

            0 0
        • Mr.Duck  

          Jestli lítá deska ve třmenu se dá docela lehce poznat, aspoň u mejch brzd. Když za to vezmu lehce, tak se to šoupe, když za brzdu zaberu naplno, tak ani náhodou, nebo možná kdybych si kolo někam uchytil a jó hodně se snažil, tak zkus vypozorovat jestli je rozdíl v tom, jak moc brzdu zmáčkneš :)

          0 0
    • juli  

      Taky mám vůli mezi unašečem a kotoučem v zadní 160, ale, že by to způsobovalo nějaký problém, jsem nezpozoroval. Asi proto, že moc často necouvám.

      0 0
    • mr.antik  

      nic takového nepozoruju a dost by mě to štvalo. Pokud to je opravdu cejtit v ruce u sundaného kotouče, tak bych reklamoval.

      0 0
    • pačes  

      mám je ve verzi Lite, teda ještě menší styčná plocha kotouče s unašečem, resp. s nýtem (poněvadž jsou kotouče slabší) a nic takovýho nepozoruju. Samozřejmě to při zabrždění na místě cuká při předo-zadním pohybu kola, je to pohyb desek ve třmeni a taky kotouče lupou po delším sjezdu, jak se v těch nejtech rovnaj při chladnutí. Nic zvláštního bych na reklamaci neviděl, pokud teda není nějakej nejt vyloženě volnej. Zkus pohejbat jen holým kotoučem vůči duralovýmu unašeči kotouče při zablokovaným kole, který si přidržíš, nebo ti ho někdo pevně přidrží. Pokud je pak vůle, asi je něco dost špatně. Nebo nejezdi a nebrzdi dozadu:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.